ads

Khamis, 8 Mei 2014

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Dari Diri Dhiya: Kebakaran Kilang <b>di Salak Tinggi</b>

Posted: 21 Apr 2014 01:00 AM PDT


Bismillah

Ya.

Semalam kebetulan saya berada di sekitar Salak Tinggi Sepang untuk food hunting. Dari jauh saya nampak asap, yang saya ingatkan awan gelap sebab masa tu memang mendung nak hujan.
Tapi semakin dekat, semakin gelap pula asapnya. Tak lama kemudian saya nampak jentera bomba. Oh memang sahlah ada kebakaran. Tapi melihatkan asapnya yang sangat hitam, saya agak ini bukan kebakaran biasa-biasa. Kebakaran kilang, mungkin.
Tak lama kemudian memang sahih ada kebakaran kilang sarung tangan di kawasan berhampiran. Tahu pun semasa kami makan. Ada dengar orang di situ bersembang.
Masa kerja dulu, saya pernah mengikuti satu kursus pencegahan kebakaran terutamanya dalam kilang macam nilah. Jurutera mekanikal atau pembinaan selalunya memang akan concern tentang hazard ni sebab risikonya tinggi dan kesan jika berlakunya insiden ini juga sangatlah teruk.

Baca dan lihat gambar lagi: Sini, sini dan sini

Dhiya

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Oct 2013 07:29 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Oct 2013 07:26 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Sep 2013 07:27 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Aug 2013 07:32 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Aug 2013 07:18 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Jul 2013 07:11 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jun 2013 07:09 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Apr 2013 07:41 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Feb 2013 07:24 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Senarai dan Lokasi Perangkap Laju / Speedtrap | Isu Halal Terkini

Posted: 14 Aug 2012 12:24 AM PDT

Automated Enforcement System (AES): Berhati-hati,beratus kamera akan menjadi "mata" anggota polis sebaik anda memulakan perjalanan.

Aidilfitri datang lagi,semua perantau akan pulang beraya di kampung masing-masing.Elakkan tragedi,pandu berhati-hati,bila mengantuk berhenti.Jangan pandu laju-laju,ingat orang tersayang,ingat jugak saman…kah!kah!kah!

Sebagai panduan,berikut adalah senarai lokasi pemasangan sistem baru perangkap hadlaju yang telah dipasang oleh pihak PDRM:

PLUS Arah Utara

■ Di bawah jambatan di 456km, Sg Buloh simpang.
■ Di bawah jambatan di 459km, Bukit Lanjan interchange.
■ Di bawah restoran overhed di Sg Buloh.
■ Di bawah jambatan terakhir sebelum tol Sg Besi pada 309.2km.
■ Di bawah jambatan di 296.5km, Bangi persimpangan.
■ Di bawah jambatan baru dibina di 289.0km, selepas simpang Utara Penilaian.
■ Di bawah jambatan di 286.5km, Penilaian Utara simpang.

PLUS Arah Selatan

■ Di bawah papan tanda di 454.6km dan 455.2km, Sg Buloh layby.
■ Di bawah jambatan selepas Subang persimpangan di 11.3km.
■ Di bawah jambatan di 22km, Bukit Lanjan simpang.
■ Di bawah jambatan sebelum Mint hotel, Sg Besi Tol. 80km / h sahaja!
■ Di bawah jambatan di 302.8km, Kajang simpang.
■ Mengenai 1km selatan persimpangan Bangi, kedua-dua selatan dan utara terikat luar lorong
■ Pada 296.5km dan 297km, Bangi simpang.
■ Di bawah jambatan yang baru dibina di 289.0km, sebelum simpang Utara Penilaian.
■ Pada 285.5km dan 285.8km, Penilaian Utara simpang.
■ Pada pembahagi pusat di 251.8km dan 253km selepas Senawang simpang.
■ Selepas simpang Alor Gajah di 213.9km, bersebelahan dengan taman tema air.
■ Di sebalik halangan nahas tangan kanan di 198.4km.

Lebuhraya Elite Perhubungan Timur Tengah / Utara

■ Pada sebelah kiri di 4.8km selepas Batu Tiga / Shah Alam keluar
■ Di bawah restoran overhed di persimpangan USJ / Hicom kira-kira 8.5km. 90km / h zone!
■ Di bawah jambatan sebelum simpang USJ / Hicom di 10.5km.

Lebuhraya Elite Perhubungan Barat Tengah / Selatan

■ Di bawah restoran overhed di persimpangan USJ / Hicom kira-kira 8.5km. 90km / h zone!
■ Di bawah jambatan sebelum simpang USJ / Hicom di 10.5km.
■ Selepas keluar dari tol KLIA ke lapangan terbang, di bawah Jalan Pekeliling flyover.90km. / H

NKVE Arah Timur / Utara

■ 300m sebelum tol Jalan Duta, 60km / h!
■ Di sebalik penghadang jalan di sebelah kiri apabila pergi ke arah tol Jalan Duta, di 24.9km, 80km / h!
■ Di bawah jambatan di Damansara Junction, 17.5km

NKVE Arah Barat / Selatan

■ Di sebalik penghadang jalan di sebelah kiri apabila keluar dari tol Jalan Duta dari KL, pada 25.3km dan 25.7km, 80km / h!
■ Dari Jln Duta, di bawah jambatan, 23km, 80km / h zone!
■ Daripada Jln Duta, di laluan bawah tanah di Sungai Buloh Y-persimpangan, 22km.
■ Di sebalik halangan kemalangan di Damansara Junction, 17.7km dan 16.8km
■ Di bawah jambatan keretapi di 11.2km
■ Di bawah jambatan di persimpangan Shah Alam.

Lebuhraya Kesas Timur

■ Di bawah jambatan di 44.8km, menuruni bukit yang berjalan selepas Puchong simpang.
■ Kesas West Bound
■ Pada sebelah Sg Besi Tol Timur Bound. Bandaraya Kuala Lumpur
■ Jalan Duta; di bawah jejambat di persimpangan Damansara, 70km / h zone.

Lebuhraya Kesas – Klang

■ jalan Dwi antara Klang dan Pelabuhan Klang. Ke Arah Klang arahan, pada kira-kira 13 km batu batu. 70km / h sahaja!

Leburaya Pantai Timur

■ Timur berjilid, menuruni bukit selepas Raub persimpangan.
■ Maran, 60km / h zone.
■ Paya Marang, 70km / h zone.

Kawasan Negeri Johor Arah Selatan

■ persimpangan Tangkak.
■ Di bawah jambatan selepas Yong Peng
■ simpang Utara di 97.3km.
■ Ayer Hitam simpang.
■ simpang Sedenak.

Jalanraya Sekitar Utara  Malaysia  - Arah Utara

■ Around Ayer Hitam in 60km / h zone.
■ Sebelum Perwaja Steel.
■ Sg Petani persimpangan.
■ Antara persimpangan Seberang Jaya dan Tol Sg Dua.
■ Jambatan Pulau Pinang di pulau end.Speed  ​​menghadkan 80km / j.

Jalanraya Sekitar Utara  Malaysia  - Arah Selatan

■ Jambatan Pulau Pinang Pulau akhir. Had laju 80km / h.
■ Mengenai 2km sebelum had Juru Tol Speed  ​​90km / h

Kawasan Perak Jalanraya Arah Utara

■ Di bawah jambatan di 197.1km dan 198.8km, selepas Kamunting Junction.
■ Di bawah jambatan di 204.3km, selepas Kamunting Junction.
■ Di bawah jambatan di 208km, sebelum Kamunting Junction.
■ Di bawah jambatan di 214.8km, sebelum Kamuntingjunction.
■ Ipoh Point Vista pada kira-kira 263km. Had laju 80km / h.
■ Di bawah jambatan di 271km, Ipoh North Junction.
■ Di bawah jambatan di 274.4km, Ipoh South Junction.
■ Di bawah jambatan di 286.9km, Simpang Pulai Junction.
■ Di bawah jambatan di Persimpangan 296km, Gopeng.
■ Di bawah jambatan di 352.6km, selepas Simpang Sungkai.
■ Di bawah jambatan di 353km, Sungkai Junction.
■ Di bawah jambatan di 373km, Sungai Junction Slim.

Kawasan Perak Arah Selatan

■ Di bawah jambatan di 199km, sebelum Kamunting simpang.
■ Di bawah jambatan di 241.9km, di persimpangan Kuala Kangsar.
■ Di bawah tiang isyarat di 296.1km, sebelum Gopeng Junction.
■ Di bawah jambatan di 297km, Gopeng Junction.
■ Di bawah jambatan di 300km, selepas persimpangan Gopeng.
■ Di bawah jambatan di 308.6km, selepas persimpangan Gopeng.
■ Di bawah jambatan di 372.6km, di simpang  Slim   River .

Berhati-hati ketika memandu, semoga anda semua selamat sampai ke destinasi.

Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri

Abd. Rahman

http://www.halalscience.com

kegagalan cerun - kajian kes <b>di bukit</b> antarabangsa - Pagar Museh

Posted: 13 Jul 2013 03:28 AM PDT


Merupakan fenomena yang kerap belaku di Malaysia adalah dikeranakan iklim Malaysia yang panas dan lembap sepanjang tahun. Hujan yang tinggi melebihi 3000 mm setahun meningkatkan kadar hakisan dan luluhawa yang boleh mempercepatkan pergerakan jisim terutama nya di kawasan cerun bukit curam.
 Bukit Antarabangsa, Hulu Klang, Selangor merupakan kawasan yang bertopografi berbukit bukau, dengan ketinggian di antara 133 hingga 203 meter di atas paras laut. Mempunyai longitud antara 101°46‟ T hingga 101°47‟ T dan latitud antara 03°10.8‟ U hingga 03°11.3‟ U ( Peta 1). Dicirikan oleh iklim yang panas dan lembab sepanjang tahun dan mempunyai jumlah hujan tahunan sebanyak 3000 sehingga 3500 mm. Kegagalan cerun atau tepatnya tanah runtuh merupakan satu kejadian geologi yang melibatkan sebahagian besar pergerakan tanah, jatuhan batuan atau cantuman dari keduanya. Kebanyakkan runtuhan tanah bermula di lereng-lereng cerun dan seringkali dicetus oleh air larian permukaan . Runtuhan tanah berlaku mungkin secara berperingkat dan mungkin berlaku dengan pantas tanpa disedari sewaktu hujan lebat serta bergerak bersamanya bahan bumi yang menggelongsor mengikut tarikan graviti . 
Air yang mengalir di permukaan akan sentiasa menyebabkan hakisan. Kadar hakisan semakin tinggi sekiranya tanah di sesuatu kawasan itu terletak di tempat yang tinggi dan curam seperti di lereng-lereng bukit. Pengaliran air yang teramat deras akan menghakis bunga tanah atau lapisan atas. Berkaitan dengan proses hakisan, runtuhan tanah juga akan berlaku di cerun bukit, terutamanya berlaku semasa hujan lebat. Proses kegagalan cerun  menjadi satu masalah di kawasan di berbukit-bukau seperti Cameron Highlands, Fraser Hill, Genting Highlands di Pahang dan beberapa kawasan tanah tinggi di Malaysia. 
Kebiasaannya kegagalan cerun atau tanah runtuh akan meragut nyawa manusia serta memusnahkan harta benda. Contohnya, beberapa kejadian tanah runtuh besar yang telah berlaku seperti di Highland Tower dan Taman Hillview  di Hulu Kelang (Selangor), Gua Tempurung (Perak), Paya Terobong (Pulau Pinang), persimpangan lebuhraya NKVE, Bukit Lanjan serta beberapa kegagalan cerun bersaiz kecil dan sederhana. Fenomena ini seringkali dikaitkan  dengan musim tengkujuh, di mana sejumlah curahan hujan yang tinggi bertindak sebagai pencetus kepada kegagalan cerun. Keadaan iklim tropika yang panas dan lembab ini juga turut menyebabkan proses luluhawa secara relatifnya adalah lebih tinggi berbanding kawasan beriklim lain . 
Namun begitu, faktor-faktor lain seperti keadaan geologi, geomorfologi & struktur geologi akan berperanan dalam mempengaruhi corak pelemahan batuan. Kawasan kajian yang terletak di Bukit Antarabangsa merupakan kawasan perumahan di lereng bukit di Ulu Klang, Selangor, Malaysia. Bukit Antarabangsa, Ampang adalah sebuah kawasan penempatan awam yang berprofil  pertengahan ke tinggi. Namun begitu, penempatan yang dimajukan sebagai perumahan ini mempunyai keadaan muka bumi yang bercerun dan sama sekali tidak selamat dan tidak stabil untuk diduduki. Kebanyakan projek  pembangunan di sekitar kawasan Bukit Antarabangsa terletak di kawasan cerun bukit. Peristiwa tanah runtuh yang berlaku pada 6 Disember 2008 di Bukit Antarabangsa telah meranapkan 20 buah rumah dan mengorbankan sekurangnya lima orang penduduk dan lebih daripada 2,000 orang pula terpaksa dipindahkan ke tempat yang selamat
Kekuatan cerun yang tidak mampu mengawal dan menyokong kekuatan tapak bagi perumahan tersebut akibat hujan yang berterusan, telah menyebabkan kawasan menjadi tidak stabil dan aliran air berlebihan ini telah menyusup ke bawah permukaan dan menjadikan bahan bumi di bawah permukaan semakin  lemah. Ditambah pula, dengan keadaan cerun yang tidak stabil menyebabkan sejumlah bahan bumi bersama beberapa rumah penduduk yang terlibat runtuh di sepanjang cerun dan dilonggokkan ke beberapa ratus meter dari  tempatnya yang asal. Menurut laporan, 13 Ogos 2008, menunjukkan bahawa kebanyakkan cerun di kawasan  Bukit Antarabangsa berada pada kelas III, iaitu cerun yang berisiko tinggi kerana mempunyai kecerunan 26° - 35°.  

sekolah kebangsaan <b>bukit lanjan</b> (asli): minggu terakhir <b>di</b> sk bukit <b>...</b>

Posted: 20 Aug 2013 07:57 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]SEKOLAH KEBANGSAAN BUKIT LANJAN (ASLI). Sebuah sekolah murid Orang Asli di pinggir Bandaraya Petaling Jaya. Sekolah kecil tetapi bersemangat besar... (A small Orang Asli school at the outskirt of Petaling Jaya city ...

12 di tanjung karang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung karang - Google Blog Search


Syuruk <b>di Tanjung Karang</b> | Shutterholic.net

Posted: 20 Apr 2014 06:34 AM PDT

19 Apri 2014, 5:00AM… ye 5:00AM huhuhu… bergerak dari Putrajaya ke Tanjung Karang untuk menikmati suasana pagi di sawah padi. Ini semua akibat racun kawan2 hahahaha! Terutamanya abang Matlarn Zailan Shutterholic   Syuruk di Tanjung Karang

Memandangkan aku ni pemandu yang berhemah, maka sampai pon agak lewat jugak sikit… tapi itu bukan salah aku semata2… salah mama yang buang air besar lama sangat kat Petronas hahahaha… tapi salah aku jugak sebab tak bagitau misi aku pagi tu… saper bersalah ni? huhuhu

Tanjung Karang, tak berapa familiar sangat tempat tu… so composition pon lintang pukang lah… tak tau mana matahari naik mana turun… POI pon tak sempat nak cari… belasah mana ada je…

Berikut adalah sedikit hasil outing sendirian yang amat terkejut…

Shutterholic   Syuruk di Tanjung Karang

Shutterholic   Syuruk di Tanjung Karang

12 di batang kali - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batang kali - Google Blog Search


Bayi Dengan Uri, Tali Pusat Dibuang <b>Di Batang Kali</b> | VVIP MALAYSIA

Posted: 12 Apr 2014 09:04 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Sedih.. ini adalah gambar mayat bayi yang dibalut dengan baju sebelum dimasukkan ke dalam plastik sampah dan dibuang di Kawasan Perindustrian Meil, Batang Kali jam 9.30 pagi, Jumaat lalu. Ia ditemui orang asli yang ...

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Farrel Steak House <b>Di Bangi</b> Gateway - Mialiana.com

Posted: 15 Mar 2014 07:59 AM PDT

Isnin lepas semasa perjalanan balik ke Johor dari Kuala Lumpur, Mia dan Suami Mia singgah makan tengahari di Farrel Steak House di Bangi Gateway. Keluar tol Bangi, nampak bulatan... memang nampaklah Bangi Gateway. Senang nak cari.
Kebetulan pula, kawan sekolah Mia, Dr. Masrynnawati pensyarah Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) pun join sama. Memang best sangat dapat jumpa dia. Sejak tamat persekolahan belum pernah jumpa dia lagi.
Farrel Steak House ini sebenarnya baru dibuka pada 1 Mac 2014 dan dimiliki oleh kawan blogger lama Mia, Zulfakar.

Dengan Zulfakar di depan Farrel Steak House.
Suami Mia dengan Zulfakar dan isterinya.


Air durian belanda, asam boi dan nescafe ais.


Farrel Special Combo (Lamb Chop)
Chicken Cordon Bleu (Chicken chop dengan sos istimewa)


Habis licin makan semuanya.
Memang sedap... sedap dan sangat sedap makan western food kat sini. Tempat makan yang best. Harganya murah setanding dengan rasanya yang ummmpphhh dan power ni. Senang-senang jemputlah singgah sini untuk menjamu selera.
Oh ya! Ada informasi yang ingin dikongsikan oleh Farrel Steak House ini. Menarik sangat ni...
TM akan menaja lintas langsung perlawanan arsenal menentang chelsea di saluran Astro Supersport HD pada hari Sabtu 22 Mac 2014 dengan memasang skrin gergasi setinggi 15 meter di Farrel Steak House jam 8:45 malam. Ada juga aktiviti seperti score goal terbanyak, masa terbaik dan banyak lagi di hadapan Farrel Sreak House pada petang itu dan hadiah juga ditaja oleh TM.
TM juga menjemput artis undangan seperti KAKA Zainal dan pemain bola sepak negara Wan Zack Haikal untuk memeriahkan lagi program di Farrel Steak House pada hari tersebut.
Pengunjung terawal juga berpeluang mendapat voucher makanan yang disediakan oleh TM dan boleh ditebus serta-merta pada malam itu juga dengan menu seperti steak, pasta atau apa sahaja di Farrel Steak House. Wahhh... bestnya.... 

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


Azie Kitchen: Mencari Nasi Ayam Faridah <b>di Klang</b>

Posted: 06 Apr 2014 12:18 AM PDT

Secara kebetulan saya berkenalan dengan Zura selepas melihat kemesraan beliau dengan anak anak sewaktu singgah minum di Restoran Kayu Kandar. Boleh dirasakan kebahagiaan mereka di saat bakal menerima baby baru yang kembar pulak. Dari situlah, saya diperkenalkan dengan Nasi Ayam Faridah yang diusahakan oleh abang Zura menggunakan resepi turun temurun diwarisi dari bonda mereka. Saya mengajak hubby ke Klang pada hari Sabtu sementara menunggu untuk mengambil Aween di sekolah yang menpunyai tugasan mengecat dinding sekolah. Gerainya terletak di sebelah kiri simpang 4 Teluk Pulai Klang. Berpusing pusing juga kami untuk mencari gerai ini. Nasib baik saya mempunyai nombor telefon Zura untuk mendapatkan talian hayat.

Kelainan pada resepi ini ialah ayamnya digoreng panas panas di gerai. Selain Nasi Ayam, dijual juga Nasi Goreng Ayam. Saya memang penggemar Nasi Ayam, jadi kalau apa sahaja resepi nasi ayam yang menpunyai kelainan, mesti saya ingin mencubanya. Saya siap meminta extra ayam lagi. Alhamdulillah rezeki kerana saya telah diberi diskaun lagi. Selain makan di sana, kami juga membungkus untuk dibawa balik pada anak anak.

MommY NayLi: Nasi Arab Sedap <b>Di Klang</b>

Posted: 29 Apr 2014 08:46 AM PDT

Salam .........

Mkn mlm hari nie kami nasi arab ..... 1st time try....mmg sodap....nasi nyer mmg beraroma... kelas x beraroma kata ko

Pada yang nak ke klang mommy cadangkan uolls try la nasi arab disini.....
Ya Hanana Cafe.........

12 di meru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di meru - Google Blog Search


Jalan-Jalan & Makan-Makan <b>Di</b> Mydin <b>Meru</b>, Ipoh, Perak | Solehah <b>...</b>

Posted: 01 Apr 2014 05:39 AM PDT

Pada hari Ahad minggu lepas, kami sekeluarga pergi ke Pasaraya Mydin yang terletak di Meru, Ipoh. Pasaraya Mydin ini berhadapan dengan Terminal Aman Jaya, Meru, Ipoh, Perak. Ini pertama kali kami singgah di sini.








Selepas shopping barang makanan, saya singgah sebentar di gerai Takoyaki. Gerai ini terletak di dalam pasaraya juga, di aras 1. Ini pertama kali saya makan takoyaki. Harga RM 4.90 untuk 3 takoyaki. Saya bagi 4/5 bintang.




Selesai singgah di gerai takoyaki, kami singgah makan tengahari di Restoran MY NASI KANDAR. Sedap tau makanan di sini. Sesiapa yang datang ke Pasaraya Mydin ini, jangan lupa datang ke restoran ini tau. Rugi kalau tak cuba.
Sesudahnya makan tengahari, terjumpa Kedai Makan Upin & Ipin. Alahai, kenapalah tadi saya tak jumpa kedai makan ini. Kalau tak, mesti dah makan di sini. Tak mengapalah, lain hari boleh pergi lagi.


Tidak sabar untuk kembali ke sini lagi. Lain hari datang lagi.

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


d&#39;kayangan buffet steamboat & bbq terbaeeekk <b>di shah alam</b>

Posted: 10 Apr 2014 07:41 AM PDT

Hari ni Kak Pilla nak bawak u olls gi makan pulak.. Amik tissue siap-siap sebab takut meleleh ailio korang hahaha.. aku yang tengah type ni pon boleh tertelan-telan ailio ni hah.. 
Berita baik untuk penggemar steamboat dan BBQ ye.. Kalau korang pernah makan kat seoul, ni lebih kurang jugak.. tapi ni lebih kemelayuan lah.. dah tentu owner melayu kannn.. Cerita banyak pon tak guna.. Sebab motif entry ni lebih kepada nak bagi korang slurrpp slurrppp slurrppppp hahaha..
Ini pandangan dari hadapan.. Sebelum pergi sini, aku refer alamat, aku bayangkan restoran ni kat shoplot biasa je.. sekali sampai, tekejut sebab besar gila rupanya.. meriah plak tu.. 

Nak makan kat dalam boleh, kat luar pon boleh.. dah macam buffet berbuka puasa plak meriahnya.. 

untuk pengetahuan u olls, restoran D'Kayangan ni dah pernah dilawati oleh team Jalan-Jalan Cari Makan TV3.. patut lah meletops!

Don't play-play, dalam suratkhabar Sinar Harian pon dah keluar jugak.. memang terbaek ;)

So meh Kak Pilla ajar korang ye..kalau pegi sini.. ada 2 set yang korang boleh pilih.. Tapi dah alang-alang tu.. baik amik Set1.. sebab sizzling grill tu lah yang sedap ok.. marinate dia tu diberi pujian oleh Chef Fillanie. ko ada? hahaha
Harga pon sangat reasonable.. cuma RM33nett and all u can eat.  mampu ngan tak mampu je nak habiskan hahah.. 

boleh check #dkayangansteamboat kat instagram untuk menjamu mata.. jamu mata jelah.. if nak jamu tekak kena lah datang hehe.. 
Ok, dah sediakan tissue ke belum? ni nak mengganas tayang gambar ni..  

Ada banyak bahan mentah yang disediakan, lengkap dengan marinate sekali.. ikan keli tu super sedap.. ikan pari pon sedap.. 

seafood lover, tempat ni memang heaven.. udang, ketam, sotong, kerang, lala, ngan apa tu yang panjang2 tu aku tak reti nama dia.. warna hijau ni apa? kupang yeh? pon sedap.

fishball, fishcake, chicken ball dan macam-macam lagi... dan jangan risau, bekas-bekas ni akan selalu refill.. aku ni cukup tak suka kalau kata buffet tapi nak refill je lembap satu macam.. kat sini alhamdulilah tak berlaku.. 


pilih jangan tak pilih.. ketam tu paling win lah.. aku kan tak gila sangat ketam.. tapi ketam ni punya marinate tu sedap.. bila ko grill pastu makan.. isi dia fresh dan manis.. ai like ;)

Aku bawak Sofea and Sabrina jugak.. senang bawak anak dara ni.. nanti Kak Pilla tak yah bangun.. kita suruh anak dara je gi amik-amik food hahahahahha.. 

Bukan setakat tu je.. macam-macam lagi makanan yang ada.. Nasi goreng, Mee goreng, Kueyteow goreng.. Nasi putih, Kari ayam.. pon ada!!!! 


Pelbagai jenis mee disediakan jugak.. mee bulat, mee gulung, mee magi, mihun.. untuk steamboat ;)

Pelbagai jenis sos turut disediakan.. blackpaper sauce sodap ;)

buah-buahan dan dessert turun disediakan






Arghhhh banyak kan pilihan? semua ada.. tu pon terlepas plak nak snap.. ada Nescafe panas dan Air Oren jugak.. Ambik je buat macam rumah sendiri ;)

ni ntah berapa kali trip dah ni.. 

Amaani ngan Kasih suka benda star ni.. 

Acara memasak pon bermula.. Sambil masak, sambil berbual-bual sesama kita.. kalau pergi dengan family pon best sebab sambil makan, boleh enjoy masak-masak, borak-borak... 

Kak Nana pon join malam tu.. 

Hah gaya Kak Pilla memang mak tiri sikit kahkahkahhhh... sambil masak pon nak kecoh.. Eh napa muka korang stress ni sambil masak? hahaha.. Sofea ngan Sabrina tu kerut kemain lagi.. tak biasa masak lettew.. hahaha.. dah lecture diorang ni dalam kereta.. korang kene belajar masak dari sekarang.. nanti dah kawin senang.. amboi makcik-makcik sangat dah Kak Pilla.. dulu aku couple ngan Pak Radie.. Sofea tu baru 7 bulan kot? now dah nak SPM dah next year.. gila tak makcik dah aku ni? 

Amboi gigih sangat nak memasak hahaha

Kasih memang suka noodle2 macam maggi ni.. 

ni Amaani yang snap.. blur plak tu.. tapi boleh lah janji masuk dalam gambar ;)

Kuah ada 2 jenis.. Sup Ayam atau Tom Yam.. boleh mintak refill kalau habis.

Auwwwwww sotong tu terbaekkkk... fresh :)

Aleesya dari mula sampai ke sudah tak bangun-bangun.. tido je kat situ.. 

besar jugak lah dalam ni.. kat luar pon luas jugak.. 
Orang pon dah ramai dah balik.. Kak Pilla biasalah, sembang memang sampai besok pon boleh.. 

Bahagian luar restoran..  Oh ya, D'kayangan steamboat ni betul-betul bertentangan dengan Restoran Tupai-Tupai kat Section 13, Shah Alam.
Terima kasih En. Arif kerana sudi menjemput Kak Pilla untuk menjamu selera di Restoran D'Kayangan nie.. Keseluruhannya, akak memang berpuas hati dengan food dan layanan di sini.. Semasa makan di sini, Kak Pilla sempat jugak menjeling-jeling tengok pekerja mereka bekerja.. cepat dan tangkas.. takde yang jalan tehegeh-hegeh.. semua bekerja dengan laju.. makanan basah semua direfill dengan segera.. Cuma hari yang Kak Pilla pergi tu agak crowded sikit mungkin sebab Sabtu malam.. tu yang harus diberi pujian.. walaupun customer ramai, tapi tiada kekurangan dari segi service dan makanan *thumbs up*

Boleh usha hashtag #dkayangansteamboat kat ig.. ada muka Kak Pilla kat situ.. 

Berita baik juga untuk student.. So students kat UiTM Shah Alam dan kolej-kolej swasta yang kat Shah Alam tu.. jangan lepaskan peluang ye.. bawak je ID card korang tu.. 
Restaurant Steamboat BBQ D'kayangan
Sri Acapella Servis Apartment
No.1, Jalan Lompat Tinggi 13/33m, Seksyen 13
GPS Coordinates: N3.088301 E101.54794 Shah Alam
Operation Hour: 6.00pm - 12 am (Everyday)
Tel: 012-2971091 /  012-3970091 / 03-55234979 (sila call untuk reservation) 

Love, 
Filla.

12 di ijok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ijok - Google Blog Search


6 Gambar Van Keselamatan Bawa RM3 3 Juta Dirompak Dibakar <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 28 Jan 2014 12:05 AM PST

Laman Ping.Busuk dibangunkan dan diaturcara oleh pengaturcara kami tersendiri. Sebarang kesulitan, diharap anda dapat menghubungi kami melalui email busuk.org[at]gmail ataupun melalui laman fb kami.

Online user : 4,005
Widget Aktif : 3,995
Banner Aktif : 5,502

Domain Dibenarkan: 9,497
Jumlah Artikel : 697,480

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved