ads

Selasa, 19 Julai 2011

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN <b>TELOK DATOK</b> | BLOG <b>...</b>

Posted: 15 Jul 2011 07:13 AM PDT


INI 'game' kalau hendak lawan angka, siapa ramai penyokong di laman sosial facebook. Bukan apa, sebab sekarang ini puak-puak pembangkang dok spin sakan kononnya mereka berjaya kumpul lebih 100,000 orang yang tuntut Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak letak jawatan.
Al-kisahnya bila entah siapa buka akuan atas nama NGO untuk buat halaman 100,000 orang tuntut Najib Razak Letak jawatan ekoran demo Bersih.

Riuhlah puak-puak pembangkang kononnya halaman tersebut dapat sambutan, dan media-media pro mereka pun turut pukul canang. Sayang sikit puak tu tak berani pula nak buat facebook test market video seks yang dikaitkan dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Ini yang kata ramai orang patut 'dibersihkan' dulu oleh puak ini.

Seronoknya orang yang moralnya sangat diragui dengan bukti video yang tulen itu pun turut sama mengenakan t-shirt kuning.

Dengar cerita beruyun-duyun orang yang geli geleman tengok aksi lelaki dalam video panas tu.

Dah tu dalam menghebohkan angka mereka, tidak pula berani sebut di akaun facebook rasmi Najib, ada 787,000 ribu orang yang tekan butang 'like' yang boleh diterjemahkan sebagai 'endorse' kepimpinan Perdana Menteri itu.

"Mereka (pembangkang) hanya mahu tonjolkan yang buruk mengenai kepimpinan Najib dan menafikan atau sembunyikan maklumat mengenai yang baik.

Laman facebook yang sama mengenai Anwar hanya ada 320,600 sahaja, tidak sampai separuh dari penyokong Najib di facebook," kata Timbalan Pengerusi Unit Media Baru Pemuda UMNO Mohd Razlan Mohd Rafii.

Menurut beliau, kalau hendak banding angka, bekas Perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, satu-satunya pemimpin politik di Malaysia yang orang tekan butang 'like' lebih 1.3 juta.

"Ada 1,341,258 yang sokong Dr Mahathir di facebook, dan antara komen mereka adalah menyokong penuh ketegasan Dr Mahathir ketika menjadi PM dalam bab pemecatan Anwar dan isu-isu berkaitan,"kata beliau.

Beliau pelik tengok matematik yang digunakan oleh pembangkang dalam bab angka di facebook ini.

"Jumlah lebih 787,000 ribu yang sokong PM itu sebelum kita kempen, Unit Media baru boleh buat kempen besar-besaran, bukan susah. Tapi apa makna sokongan di facebook?

"Ini hanya semata-mata hendak bentuk persepsi sahaja, bagi kami yang lebih penting adalah sokongan dalam pilihan raya,"kata beliau ketika dihubungi Agendadaily.

Mengulas isu yang sama, Menteri Besar Pahang Datuk Seri Adnan Yaakob berkata beliau juga boleh membuka akaun di laman sosial Facebook bagi mengumpul berjuta-juta penyokong untuk mempertahankan kepimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Katanya, dakwaan pihak-pihak tertentu yang kononnya berjaya mengumpul 100,000 penyokong di laman sosial Facebook bagi menuntut Perdana Menteri berundur bukanlah memberi gambaran sebenar majoriti rakyat negara ini.

"Saya juga boleh buat tindakan yang sama dengan mengumpul lebih tiga juta penyokong meminta supaya Perdana Menteri jangan letak jawatan..," katanya.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas pihak tertentu yang kononnya berjaya mengumpul beratus ribu suara rakyat yang mendesak Perdana Menteri berundur di laman sosial berkenaan pada Sabtu lepas iaitu pada hari perhimpunan haram Bersih di Kuala Lumpur.

Menurutnya, kewujudan laman sosial itu boleh dipertikai dari segi kesahihan jumlah sebenar rakyat yang didakwa meminta Perdana Menteri supaya berundur.

Menurut beliau, tuntutan yang dibuat melalui laman sosial Facebook dan perhimpunan haram jalanan bukan cara sebenar untuk menjatuhkan kerajaan.

"Pembangkang sebenarnya mempunyai banyak masa untuk berkempen dan boleh dikatakan setiap hari mereka berkempen untuk menjatuhkan kerajaan melalui pembohongan, menyebar fitnah dan mengeksploitasi isu yang ada untuk memburukkan kerajaan.

"Antaranya ialah mereka mengeksploitasi gambar polis membuat latihan bagi menyurai dan menghadapi perhimpunan haram Bersih dengan menyebar fitnah gambar tersebut kononnya polis bertindak kejam terhadap mereka yang menyertai perhimpunan tersebut," katanya.

Dalam perkembangan berkaitan, beliau yang juga Pengerusi Badan Perhubungan Umno dan Barisan Nasional Pahang mahu semua pemimpin parti komponen turun padang bagi menjelaskan segala tohmahan dan fitnah yang disebarkan pihak pembangkang.

"Rakyat dan semua pihak di peringkat akar umbi perlu diberikan penerangan yang jelas agar mereka memahami peranan serta tanggungjawab kerajaan Barisan Nasional," katanya.-OLEH HELME HANAFI

sumber:http://agendadaily.com/Muka-Hadapan/kalau-setakat-nak-lawan-angka.html 

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Menara Kehidupan: Sepagi <b>di Kuala Selangor</b>......

Posted: 05 Jun 2011 10:17 PM PDT


Sepagi di Kuala Selangor
Menikmati Pemandangan Pekan Bersejarah

Sepintas Sejarah

Nama Selangor bermula dari Kuala Selangor, sebuah pekan di pinggir Sungai Selangor. Nama Selangor (Kuala Selangor) ini juga telah wujud lebih awal dari Kurun Masehi 15, kerana sebelum Melaka dikalahkan oleh Portugis dalam tahun 1511, Kuala Selangor pernah ditakluk oleh Melaka.

Dalam Sejarah Melayu menyebut zaman Paduka Seri Maharaja memerintah Singapura ada seorang Pasai bernama Tun Jana Khatib mahir Ilmu Khayal Lillah dan Tauhid mempunyai dua orang sahabat iaitu seorang pergi ke Samarlingga (Selangor) dan seorang lagi ke Bungoran sementara Tun Jana Khatib pergi ke Singapura.

Mengikut catitan, Paduka Seri Maharaja memerintah dalam Kurun Masehi 14 (1301-1400 ). Jika keterangan ini benar, jelaslah bahawa nama Selangor telah pun ada ketika itu ada pun sebelumnya. Dalam kitab Jawa Negara kertagama yang terkarang di pertengahan Kurun Masehi 14 pula menyebut nama Klang tertakluk ke Majapahit.

Beberapa keping peta lama tersimpan di negeri Cina dan dipercayai peta itu yang menjadi panduan kepada Laksamana Cheng Ho, salah seorang ahli perlayaran Cina yang dipercayai belayar dalam tahun 1405-1433. Dalam peta tersebut ada tertulis Sungai Klang dan Selangor darat. Sejarah Melayu juga ada menyebut di zaman pemerintahan Sultan Muzaffar Syah (1445-1458), Tun Perak telah dijemput menjadi Penghulu di Klang.

Dalam khutub khanah Royal Asiatic Society di London terdapat senaskhah Sejarah Melayu bertulis tangan terkumpul bersama-sama buku Raffles ada menyebutkan Tuan Bendahara Johor mengahwinkan anaknya, Tuan Mahmud dengan puteri Raja Beruas (Perak) dan Tuan Mahmud diberi memerintah Selangor.

Memandangkan segala keterangan di atas, nyatalah nama Selangor telah ada sebelum Kurun Masehi 15. Selangor yang dimaksudkan oleh keterangan di atas ialah Kuala Selangor sekarang ini di mana bermulanya politik negeri tersebut.

Sebelum Daeng Chelak, anak raja Bugis lima bersaudara dari Pulau Sebilis itu datang ke Selangor, di Kuala Selangor telah memang ada didiami oleh manusia diketuai oleh seorang perempuan yang adil dari kaum Bugis yang bernama Upu Chendera Burung. Sifat seorang pemerintah yang bertimbangrasa inilah yang mempengaruhi hati penduduk asli di situ, hinggakan mereka bersumpah tidak akan melantik ketua yang lain kecuali dari keturunan Bugis. Faktur inilah yang menyebabkan kedatangan Raja Lumu ke Selangor telah diterima baik oleh penduduk tempatan.

Apabila meninggalnya ketua mereka, lalu dikebumikan di atas sebuah bukit. Mengikut ceritanya bukit itu ialah Bukit Hospital yang berhampiran dengan Majlis Daerah Kuala Selangor sekarang ini (1979). Di sisi pusara Upu Chendera Burung ini terdapat sebuah kolam air tawar dan sepohon bunga Tanjung.

*Rujukan dari Sejarah Kuala Selangor (2002) oleh Dato' Dr Hj Yusoff Bin Hassan

Aktiviti kami sekeluarga








  











Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di batang kali - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batang kali - Google Blog Search


MY MEMOIRS: Pergaduhan Beramai-ramai <b>Di Batang Kali</b>

Posted: 16 Jul 2011 07:05 AM PDT

Pergaduhan bermula pada pukul tepat 2.30 pmHahaha sebenarnya tajuk tu takde kaitan pun dgn entry ni ataupun gamba ni, saje je nk wat tajuk gempak. heheheh

Tadi aku pegi Demonstrasi Perdana Silat Cekak Malaysia di Batang Kali. Kitorang punya la excited tunggu dari pukul 9.30 walaupun bertolak pd pukul 11 pagi.. hahaha

Muka2 yg bangun awal pagi, nak poyo saje...haha

Diorang tgh buat gerakan.

Ni pun sama *sorry tak tahu ap nama gerakan dia..hehe

Ni demonstrasi tgh berlawan, demonstrasi jek ea..heheh

Fighter2 silat ni tgh merehatkan diri *abaikan abg kat depan ni..heheh

Tiba masa kami utk berposing plak..heheh

Lisa pun sibuk nk ambik gambar berlatar blakang bukit jgk..haha

Wajah-wajah wakil PSA *sempat cover macho lg ni..kikiki

Yg ni cover macho dah beransur hilang skit..

Yg ni mmg x dpt cover lgsung lg dah, dah selok dah ni..haha

Itulah adanya aktiviti yang aku & Lisa Min lakukan pada hari ni. Nanti ada tournement ajak la kami skali ye..hihihi

ZR: Jangan terasa hati ye..teheeee :P

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di puchong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di puchong - Google Blog Search


Kuih Raya Sedap2 <b>Di</b> Restoran JM Bariani <b>Puchong</b> - JM Bariani House <b>...</b>

Posted: 13 Jul 2011 02:37 AM PDT

Restoran JM Bariani House Puchong memperkenalkan kuih muih Raya kepada pelanggan2 sebagai persiapan untuk Hari Raya Aidilfitri. Kuih-muih ini dipilih berdasarkan kualiti bahan dalam resepi, cara pembuatan yang bersih & teliti dan yang paling utama, rasa lazat kuih muih itu. Walaupun belum berpuasa Ramadhan, kuih muih ini dijangka membina suasana raya dari awal berpuasa.


Restoran JM Bariani Puchong berhawa dingin dan bersantai di kawasan luarnya.


Almond London.. emmm.. choc dia shiny smooth di luar..biskut di dalamnya dan sebutir kacang di dalamnya *krupp!.. choc mengalir cair dlm mulut, berpadu dgn biskut & kacang badam yg lemak ranggup.. satu xcukup..my fav..


Honey Cornflake cookie.. ada honey!! kali pertama rasa cookie cornflake..tapi.. sedap..mmg sedap..rapuh yg terhad kerana honey tu....crispy yet chewy fun.. boleh makan byk sbb honey bukan gula dan cereal banyak serat, healthy..budak2 pun suka nie...Very nice.


Cereal Secret..Rapuh, lemak cereal,crunchy cereal hmmm.. sedap..


Tat Nenas (pineapple tart) . inti nya ada asam nenas..kuat rasa nenasnya, maklumlah nenas ditanak sendiri oleh tuan nya.. crustnya,buttery, seroi..mmg sedap!! kecur mulut mengenangkan nya


Kuih Makmor.. kacang intinya ..sedikit basah supaya tidak bersembur..haha.. saya suka kekacang.. makmor ni perfect untuk dinikmati masa tea-break..


Kuih Kenari..kacang almond tumbuk yg seroi diGAMkan oleh strawberry jem.. tidak digalakkan bercakap masa makan kuih ini, nanti tersedak... seroi betul, boleh tersembur, so makan kena diam2..


Kuih Bangkit.. ahhh kuih nie dulu masa kecil tak larat nk makan..the last to finish.. tapi yg ni ada kelapa dalam kuih rapuh ini..delightful..tradition​al.. coconut flakes menaikkan kesedapan nya...sedap!


Almond Crunch..Rapuh crunchy..Almond tumbuk dgn choc.. rasa macam yg mahal terdapat di kedai kopi amerika yang terkenal tu..replika yg baik, sedap... good with coffee..

Resepi kuih muih hari raya diatas terpilih rapi dan menghasilkan rasa yang sungguh sedap. Kuih mueh raya puasa ini boleh didapat dari JM Bariani House Puchong. Jika mahu buat pesanan untuk hari raya, datang lah ke restoran JM Puchong.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


KKTMB...Solat Jumaat Pertama <b>di</b> KKTM <b>Beranang</b> - Malaysia Japan <b>...</b>

Posted: 08 Jul 2011 03:41 AM PDT




8hb Julai 2011, KKTM Beranang mencatatkan sejarahnya yang tersendiri kerana mulai hari tarikh ini Surau Riyadus Solihin KKTM Beranang telah mendapat kebenaran untuk mengadakan solat Jumaat.

Ianya dapat memudahkan pelajar-pelajar KKTM Beranang, KPM Beranang, penduduk Fasa Baiduri, Fasa 2 dan Fasa 7 Taman Kesuma bagi menunaikan solat Jumaat.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di sungai panjang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai panjang - Google Blog Search


glamour: Wisata Buaya Raksasa <b>Di Sungai</b> Adelaide, <b>Panjang</b> 5,4 <b>...</b>

Posted: 13 Jul 2011 02:08 AM PDT

Wisata Buaya Raksasa Di Sungai Adelaide, Panjang 5,4 meter dan Bobot 2 ton - Di perairan sungai Adelaide, terdapat seekor buaya raksasa. Bukannya tidak ditakuti, namun ketakutan warga kepada buaya besar tersebut justru menjadi daya tarik tersendiri bagi para warga yang ketakutan tapi juga penasaran untuk dapat melihat secara dekat bagaimana bentuk buaya tersebut.

Para wisatawan rela mengeluarkan kocek untuk menyewa perahu dan dan dapat merasakan sensasi menegangkan ketika buaya raksasa tersebut datang menghampiri perahu sewaan.

Salah satu wisatawan yang tertarik dan telah merasakan sensasi berada di dekat buaya raksasa tersebut adalah Bridgeford Katrina. Katrina yang adalah seorang fotografer itu pun tak luput membidik buaya raksasa sepanjang 5,4 meter dan berbobot 2 ton tersebut yang seketika muncul dari dalam air karena tertarik dengan pancingan sang pemandu wisata yang menggantungkan daging kangguru dengan menggunakan tiang. Karena posturnya yang sangat besar, buaya tersebut dinamakan Brutus.

"Dia memiliki adrenalin yang tinggi," ujar Katrina. "Dia datang begitu dekat dan hampir kita yang ada di perahu dapat menyentuhnya."

Sebagaimana dilansir Dailymail, Rabu (13/7/2011), keberadaan Brutus telah menjadi buah bibir di sekitar wilayah Darwin, Australia. Brutus yang kehilangan kaki depannya tersebut diyakini akibat berkelahi dengan hiu di muara sungai. Kisah tersebut jua lah yang membuat masyarakat semakin penasaran untuk melihat langsung buaya rakasa tersebut.

"Ketika buaya itu mengeluarkan dirinya dari dalam air, semua berteriak seru," ujar Katrina.

Wisata kapal pesiar untuk menyaksikan lompatan buaya tersebut merupakan daya tarik wisata utama di wilayah selatan Australia yang menarik banyak perhatian masyarakat di kawasan utara Australia.

Ribuan 'monster' hidup di perairan sekitar wilayah Darwin, Australia Selatan. sehingga pemerintah daerah memperingatkan orang-orang yang ada di kawasan wisata tersebut untuk tidak berenang atau mencuci kendaraan mereka di dalam air.

Mereka juga diberitahu untuk tidak berkemah di dekat sungai karena buaya menjelajah hingga beberapa mil pedalaman.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di hulu selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di hulu selangor - Google Blog Search


poobalan.com | MP <b>Hulu Selangor</b> Kamalanathan&#39;s service centre

Posted: 12 Jul 2011 10:37 PM PDT

 Subscribe in a reader | Subscribe by Email

Good effort by MP for Hulu Selangor, P Kamalanathan. Hopefully more people make use of such service centres. I think location of service centres should be publicised for all the 222 parliamentary seats and also the states seats. Can use local newspaper vendors, schools, places of worship, markets, 4-digit outlets, 7-11 stores, petrol stations, banks, popular youth hangout areas etc., as means to advertise to the public.

48 0ut of  362  (263+85+14) is 13.25%. Of course can't expect very high rates because it depends on the departments to settle the cases. Do note, it says "solved" and "cleared", but no mention of how many were successful. For the benefit of doubt, we assume all 48 were successful in obtaining their citizenship/documents.

BTW, looks like DHRRA members in the photos. Is this part of the MyDaftar initiative as well?

update:  got this from DHRRA Malaysia website:

Pusat Khidmat Rakyat Parlimen Hulu Selangor (Puskap) dengan kerjasama DHRRA Malaysia telah menyelesaikan sebanyak 48 permohonan MyKad, Sijil Kelahiran, Pemastautin Tetap dan permit masuk di daerah ini dalam tempoh bermula Oktober 2010 hingga Julai tahun ini.

Ahli Parlimen Hulu Selangor, P Kamalanathan berkata, permohonan itu melibatkan seluruh rakyat daripada pelbagai kaum dan peringkat umur.

"Saya bagi pihak penerima amat gembira apabila usaha membantu menyelesaikan permohonan MyKad dan dokumen kerakyatan berjaya dilakukan dengan sempurna.

"Kini, mereka mampu bergerak bebas, malah masa depan mereka lebih cerah dengan adanya dokumen ini," katanya pada majlis penyerahan MyKad dan Sijil Kelahiran kepada 11 penerima di Wisam MIC Bahagian Hulu Selangor di sini.

Daripada 11 penerima itu, dua menerima MyKad dan sembilan lagi menerima Sijil Kelahiran. Hadir sama, Presiden DHRRA Malaysia, S Saravanan dan wakil pertubuhan bukan kerajaan (NGO), Yoong Tham Fook. Kamalanathan berkata, sehingga kini Puskap telah menerima sebanyak 263 permohonan sama di mana 35 pemohon MyKad, 129 Sijil Kelahiran, 85 Pemastautin Tetap dan 14 permit masuk.

Menurutnya, daripada jumlah itu, 115 sedang dalam proses di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN). Sementara itu, Saravanan berkata, terdapat beberapa kes melibatkan pemohon yang mempunyai tunggakan bayaran dan denda turut diselesaikan dengan bantuan Puskap.

Menurutnya, kerjasama diberikan Puskap banyak membantu dalam menyelesaikan kes seumpama itu selain membantu meringankan beban pemohon yang kurang berkemampuan.

Article on the service centre:

SINCE October last year, Hulu Selangor MP P. Kamalanathan's service centre in Bukit Beruntung, Rawang has solved 48 cases in the district with regards to people not having identity cards (IC) and birth certificates.

According to Kamalanathan, there were cases of people in Hulu Selangor not having ICs and BCs when he went on his rounds.

"I told them to come to my service centre. We have received a total of 263 cases involving birth certificates and MyKad, 85 pertaining to citizenship and 14 cases of not having entry permits.

"We have submitted these applications to the National Registration Department (NRD) and they have cleared 48 cases thus far.

Happy day: Kamalanathan (squatting) presenting a young girl with her birth certificate at the Hulu Selangor MIC office in Kuala Kubu Bharu.

"There are still more people — orang asli, Malays, Chinese and Indians — coming to my service centre seeking for help.

"It does not matter which race or religion they belong to. We are 1Malaysia and we'll do our best to solve their problems,'' said Kamalanathan, who presented nine people with birth certificates and two individuals with MyKad at the Hulu Selangor MIC headquarters in Kuala Kubu Baru on July 4.

Those who received their MyKad were Manorni Malay and Kumaran Rajoo while the nine who received birth certificates were Nor Fitri Syahira Zarzuli, Nor Fitri Amalina Zarzuli, Jessita David, Jamuna David, Dhivashini Kaliyapan, Ubenthiran Kaliyapan, Tharanitaran Rick Clay, Daenise Wong Thiyagarajah and Abdul Sarip.

He said he was happy for the recipients knowing that they would have a peace of mind and able to lead a normal life from now onwards.

"The recipients can go to school, send in applications to receive aid from the Government and other benefits.

"The rest of the applicants will also be able to get their birth certificates and MyKad when we receive them,'' he said.

Those in Hulu Selangor who are in the same situation can call Kamalanathan's service centre at 03-6092 5094.

source:  http://thestar.com.my/metro/story.asp?file=/2011/7/7/central/9032226&sec=central

Related posts:

  1. another liquor shop in Hulu Selangor? The Indian Village Restaurant was where we had a chat...
  2. Straight contest in hulu selangor The two independent candidates have pulled out from the by-election...
  3. Manoharan service centre launched Its a struggle to manage a family while running a...
  4. Dilemma on coalition or seat in Hulu Selangor Looks like comments from Khairy hoping for "youthful"  young candidate...
  5. Twists and turns as voting day looms in Hulu Selangor Just less than one hour left before campaign period ends....
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


FAMA Promosi Buah-Buahan <b>Di Shah Alam</b> | MyNewsHub (BM)

Posted: 16 Jul 2011 12:58 AM PDT

SHAH ALAM – Peminat buah-buahan tempatan bermusim terutama durian eksotik seperti musang king atau durian kunyit dan 101 kini boleh mendapatkan bekalan pada harga istimewa di beberapa buah gerai anjuran FAMA di perkarangan Hotel Quality Shah Alam di sini.

Musang king dijual pada harga rm20 untuk tiga biji saiz sederhana, kata Encik Mansor Omar Pengarah FAMA Selangor.

Antara buah-buahan lain yang dijual di situ ialah cempedak, rambutan, manggis dan dukung, katanya ketika ditemui di pasar tani Taman Botani Negara Bukit Cerakah.

Menurutnya FAMA juga akan mengadakan program jualan durian dan parti durian di sekitar Lembah Klang iaitu di Menara Kuala Lumpur pada 21 hingga 24 Julai ini, Muzium Telekom Kuala Lumpur dari 25 hingga 27 Julai, dan Taman Warisan di Putrajaya dari 29 hingga 31 Julai.

Beliau berkata mereka yang merancang menganjurkan parti durian boleh menghubungi Pengurus Operasi FAMA Selangor Badlishah Ahmad Shahrin di talian 0192695099 untuk mendapatkan buah-buahan tersebut.

Mengenai perkembangan Pasar Tani di Taman Botani itu, Mansor berkata FAMA akan mengkaji semula potensi pasar ini memandangkan ia terletak di tempat orang ramai beriadah dan kumpulan sasar pengunjungnya adalah berbeza dengan pasar-pasar tani biasa.

Mansor berkata pada mula penubuhan pasar itu November tahun lepas, terdapat 54 peserta tetapi kini hanya tinggal enam peniaga sahaja yang berniaga makanan ringan, pokok bunga serta buah-buahan. – BERNAMA

Berita Berkaitan:

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


Jawatan Kosong SUNVAY CYCLE – <b>Bandar Sunway</b>

Posted: 07 Jul 2011 09:14 PM PDT

Kerja Kosong di SUNVAY CYCLE – Bandar Sunway

Full Time Admin Cum Accounts Clerk
(Selangor – Bandar Sunway)

Requirements:

  1. Candidate must possess at least a Higher Secondary/STPM/"A" Level/Pre-U, Professional Certificate, Diploma, Advanced/Higher/Graduate Diploma, any field.
  2. Required language(s): Bahasa Malaysia, Chinese, English.
  3. Computer literate.
  4. Responsible, pleasant and independent personality.
  5. With experience is an added advantage.
  6. Able to handle simple basic accounts
  7. Applicants must be willing to work in Bandar Sunway.
  8. Fresh graduates/Entry level applicants are encouraged to apply.
  9. Full-Time positions available.

Interested candidates are invited to apply on line or call to 016-6774422 (Miss Anna).

Tag :
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Life of a Taylorian: Campus Issues feedback

Posted: 18 Jul 2011 09:31 PM PDT

We all Hated a few problems that Taylor's University is facing and our Student Council took the responsibility to talk to person-in-charged and gotten back some feedbacks. Below is what they have to say:

Hello Taylorians! We are back with more updates on some issues in campus. We met with the representatives from the management and gotten some feedback from them! :) 

Parking Issues

Parking Fees

Result from Facebook Poll : RM 3 is too expensive. 

  • Feedback:  RM 3 is the recommended rate from Subang Jaya Municipal Council (MPSJ) & Bandar Sunway Residence Association (BSRA). Moreover, the parking fees of RM 3 is insufficient to cover the operation of the carpark, so Taylor's University actually subsidises part of the parking fees. 

Insufficient Parking Area

  • Feedback: By the year 2014, a multi-storey carpark will be built. 

Safety of Students @ Parking

  • Feedback: More security guards patrol and extra steps have been taken to ensure students' safety on campus. Additional lighting @ new parking zones are not feasible because lands are not owned by Taylor's University.

Shuttle Bus Services

Termination of Shuttle Services

  • Feedback: Shuttle Bus Services will continue as normal

Late Shuttles to & fro Sunway Pyramid

  • Feedback: Management urge students to log report on Student Portal to notify late shuttles. As current drivers of Shuttles to & for Sunway Pyramid are Taylor's University employees, the management will give more attention to the matter. 

Sport Facilities

Bathrooms & Changing Rooms to be allocated near to sports centre

  • Feedback: Permanent bathrooms & changing rooms are rejected because the current sports facilities are only temporary facilities. In the Phase 2 Development of Lakeside Campus, a permanent sports complex will be built with all neccessary facilities provided. In addition, portable toilets are still in discussion to determine where about to locate it. 

Wildlife Sightings on Campus

Snakes, dogs, and Cattle

  • Feedback: The usage of sulphur has been done extensively to keep snakes away from campus ground. Animal control have been contacted to remove dogs on campus however this has sparked criticism from students with regards to animal cruelty which led to stop of efforts by Taylor's University. Cattles will be removed by June. 

This is all the updates that we gotten feedbacks on. We, TUSC will continue to provide you updates on the welfare issues of Taylor's University Students. :) 

With warm regards,

Chris

14/07/11

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di subang jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di subang jaya - Google Blog Search


JALAN PULANG: Video: Nizar Jamaluddin <b>Di Subang Jaya</b>

Posted: 23 Jun 2011 03:55 PM PDT


Isu yang disentuh:

1) Gagalnya Umno-APCO heret PAS dalam KERAjaang PerpaduWang - Nik Aziz Nik Mat "sekolahkan" Najib Altantuya, Pak Lah ZZZ dan Muhyiddin "The Dumbest" Yassin

2) Ibrahim Ali "perang" dengan Nizar Jamaluddin - isu karikatur Utusan Meloya antara zina dan rogol

Video ihsan MediaRakyat


BERSIH RALLY WILL GO ON NO MATTER WHAT Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di sabak bernam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sabak bernam - Google Blog Search


Rasuah : MP <b>Sabak Bernam</b> Diarah Membela Diri - SelangorKini Online

Posted: 30 Jun 2011 07:20 PM PDT

Friday, 01 July 2011 | Ruangan: Berita

SHAH ALAM 1 JULAI– Mahkamah Sesyen Shah Alam  semalam memerintahkan Ahli Parlimen Sabak Bernam, Datuk Abd Rahman Bakri dan pembantu khasnya, Rosli Busro membela diri masing-masing bagi tuduhan rasuah dan subahat membabitkan tuntutan palsu program yang tidak dijalankan.

Hakim, Azhaniz Teh Azman Teh menetapkan 14 dan 15 September depan untuk perbicaraan peringkat bela diri.

Abd Rahman, 47, didakwa menggunakan surat Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Air Tawar mengandungi butiran palsu berhubung pembelian hadiah, cendera mata dan jamuan program untuk mendapatkan peruntukan sebanyak RM80,000.

Kesemua tuntutan palsu itu didakwa diserahkan kepada Mohd Hamizar Sulaiman, Rizam Ismail dan Mohamad Fairos Johari di Pejabat Daerah Sabak Bernam, antara 21 Januari dan 12 Februari 2008.

Pendakwaan terhadap Abd Rahman mengikut Seksyen 11(c) Akta Pencegahan Rasuah 1997 dan boleh dihukum mengikut Seksyen 16 akta sama yang membawa hukuman penjara maksimum 20 tahun dan denda RM10,000 atau lima kali nilai suapan atau mana-lebih tinggi.

Sementara Rosli, 44, yang didakwa bersubahat melakukan kesalahan-kesalahan terbabit didakwa mengikut Seksyen 11(c) di bawah akta sama.

Perbicaraan dikendalikan Ketua Pendakwa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Datuk Abdul Razak Musa, manakala Abd Rahman dan Rosli diwakili peguam, Kamarul Hisham Kamaruddin.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved