ads

Isnin, 7 April 2014

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


Empat Hektar Hutan Terbakar <b>Di Ampang</b> - Cerita Semasa

Posted: 16 Feb 2014 09:31 AM PST

Empat Hektar Hutan Terbakar Di Ampang
Penduduk sekitar
Sering Ukay dekat Ampang cemas selepas hutan seluas kira-kira empat hektar di Jalan SU 2B tiba-tiba terbakar, malam tadi.
Bagaimanapun kejadian sekitar jam 9 malam itu tidak membabitkan rumah berdekatan kerana pasukan bomba dan penyelamat sempat mengawal kebakaran.

Seorang penduduk, Hazri Hanafi, 32, berkata, ketika kejadian dia berada di luar rumah dan terlihat api menjulang tinggi di kawasan bukit yang terletak kira-kira 200 meter dari rumahnya.

"Saya lihat api marak dengan begitu besar dan ketika itu sudah ada beberapa anggota bomba bersiap sedia untuk operasi memadam," katanya ketika di temui di lokasi kejadian malam tadi.

Menurutnya pada mulanya situasi agak mencemaskan kerana rumah paling dekat terletak hanya 50 meter dari lokasi kebakaran namun pihak bomba berjaya mengawal api dari merebak.
Timbalan Penolong Pengarah Bomba (Operasi) Selangor, Sani Harul berkata, kebakaran di tanah seluas empat hektar itu berjaya dikawal dengan kecekapan pihak bomba.

Katanya, seramai 20 pegawai serta anggota daripada tiga balai dikejarkan dalam operasi itu iaitu Balai Pandan, Balai Ampang dan Balai Wangsa Maju.

"Bomba tiba di lokasi pada jam 9.51 malam selepas menerima panggilan dan api berjaya dikawal. Tiada mangsa atau kehilangan nyawa berlaku," katanya.
Difahamkan kebakaran berjaya dikawal dalam tempoh sejam.-Hmetro
Empat Hektar Hutan Terbakar Di Ampang

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


Anak <b>Sungai</b> Derhaka: Sugul <b>di</b> hati tapi semangat masih <b>tinggi</b> <b>...</b>

Posted: 07 Mar 2014 08:58 PM PST


Pakatan Rakyat menzahirkan sokongan penuh terhadap Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim pada Konvensyen Pakatan Rakyat yang diadakan di Setia City Convention Centre, hari ini.

Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu berkata tanggal 7 Mac yang mensabitkan Anwar dengan hukuman lima tahun penjara oleh Mahkamah Rayuan dalam keadaan tergesa-gesa itu merupakan satu titik sejarah hitam yang tidak akan melemahkan Pakatan Rakyat.

Sebaliknya, tegas beliau keputusan itu akan memperkuatkan lagi Pakatan Rakyat bagi menghadapi pilihan raya kecil Dun Kajang.

"Mac penuh bersejarah apabila pada 3 Mac memberi kenangan pahit bagi umat Islam satu iaitu tamatnya sistem khalifah Islam bila pemerintahan Uthmaniyah tumbang pada 1924, yang sejak dari itu dunia ketiga dijajah secara menyeluruh.

"7 Mac, Datuk Seri Anwar dihukum lima tahun penjara, kita lihat kerja yang mereka lakukan termasuk mempercepatkan perbicaraan hingga mahkamah semalam kerja lebih masa dengan harapan kononnya dapat menamatkan karier politik akan memperlahankan kemaraan kita ke Putrajaya.

"Peristwa 8 Mac ini, dengan adanya konvensyen ini akan memperkuatkan lagi PR dan Kajang akan menjadi ukuran yang begitu besar dengan kejayaan pada 23 Mac nanti," tegas beliau ketika ucapan perasmian konvensyen, pagi ini.

Tambah Mohamad, kerajaan atau Umno boleh mengambil apa sahaja yang mereka inginkan, namun tidak boleh mengambil semangat rakyat yang bangkit bersama perjuangan Pakatan Rakyat.

Sokongan tersebut turut dizahirkan Timbalan Pengerusi DAP, Tan Kok Wai yang menyifatkan keputusan itu sebagai perancangan tersusun bertujuan memusnahkan Pakatan Rakyat dengan menggunakan Anwar supaya BN boleh terus merompak harta rakyat.

"Segala penganiayaan, penjara, pendakwaan, dan kezaliman akan kita atasi bersama kerana kebaikan akan menang ke atas kejahatan, kerana cahaya akan mengatasi kegelapan," tegas beliau.

Dalam pada itu, beliau menyeru pimpinan dan anggota Pakatan Rakyat untuk bersedia denga taktik kotor BN supaya lebih bersungguh-sungguh agar boleh merapatkan pakatan agar perjalanan ke Putrajaya berjaya.

Sementara itu, Presiden PKR, Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail, ketika berucap menyatakan bahawa kesedihan ini merupakan kesedihan sementara bagi meneruskan perjuangan menentang kezaliman.


"Walau sugul di hati, semangat di hati masih tinggi. Air mata ini akan mengalir sekejap sahaja, apabila dilap ia akan berhenti. Ia adalah ujian agar kita tidak lalai dan leka.

"Kita akan gilap semula, mengapa kita berada di sini. Hidup ini mesti dalam realiti, tetapi idealisme perjuangan itu memberi kita kekuatan," tegas beliau.

Konvensyen Pakatan Rakyat kali ke-5 diadakan di Setia City Convention Centre dengan tema Pakatan Membela Rakyat, disertai hampir 3000 peserta.

12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


Homestay <b>di Beranang</b> Semenyih Selangor

Posted: 23 Dec 2013 01:17 AM PST

  • Sebuah rumah teres 2 tingkat end lot
  • Mempunyai parking yang selesa dijadikan homestay di kawasan beranang yang juga bersebelahan dengan Pelangi Semenyih

Lokasi berdekatan Homestay di Beranang Semenyih Selangor :

  • Kajang, Bangi, Semenyih, Bukit Broga, Sungai Tekala, Putrajaya, Cyberjaya Nilai, Mantin, Pajam

Lebuhraya:

  • SILK, KESAS dan lebuhraya Cheras-Kajang

Institusi Pendidikan Berhampiran Bandar Tasik Kesuma:

  • Kolej Professional MARA Beranang
  • Kolej Kemahiran Tinggi MARA Beranang
  • UNIVERSITI NOTTINGHAM
  • UKM Bangi
  • UPM Serdang
  • Kolej Tunku Jaafar

Kemudahan Homestay di Beranang Semenyih Selangor :

  • Pasaraya The Store
  • Klinik kesihatan
  • Restoran
  • Kedai Motorsikal Berkuasa Tinggi
  • Pusat Servis Kereta dan Aksesori
  • Kedai Buku
  • Kedai Komputer dan Cybercafe
  • kfc
  • Pizza hut
  • Tesco Semenyih

igotravel

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Widad Jannati: Booth <b>di</b> Eh Eh Bazzar <b>Bangi</b> Gateway

Posted: 12 Mar 2014 09:15 PM PDT

Salam.
Insyaallah, saya kan membuka booth untuk jualan kraftangan felt saya di Bangi Gateway. Harap semua dapat datang dan memberi sokongan kepada saya. Mengikut rancangan, saya akan membuat pameran bagi perhiasan yang akan digunakan untuk meja guestbook supaya mereka yang bakal berkahwin dapat melihat sendiri perhiasa yang saya gunakan untuk menghias meja guestbook corner.
Saya juga akan menyediakan ready stock untuk bantal, brooch pin/shawl, keychain dan pelbagai kraftangan Felt. Tempahan bagi bulan April juga akan dibuka di sana. Bagi mereka yang berminat untuk membuat sendiri kraftangan Felt, saya juga menjual kain Felt dan tutorial untuk anda membuat beberapa item. Insyaallah, banyak jualan dan promosi untuk anda yang memberikan sokongan. Datanglah, bawa kawan dan keluarga ya.




Semoga setiap amalan diterima, setiap langkah dibawah redhaNya. Ameen.

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


Azie Kitchen: Mencari Nasi Ayam Faridah <b>di Klang</b>

Posted: 06 Apr 2014 12:18 AM PDT

Secara kebetulan saya berkenalan dengan Zura selepas melihat kemesraan beliau dengan anak anak sewaktu singgah minum di Restoran Kayu Kandar. Boleh dirasakan kebahagiaan mereka di saat bakal menerima baby baru yang kembar pulak. Dari situlah, saya diperkenalkan dengan Nasi Ayam Faridah yang diusahakan oleh abang Zura menggunakan resepi turun temurun diwarisi dari bonda mereka. Saya mengajak hubby ke Klang pada hari Sabtu sementara menunggu untuk mengambil Aween di sekolah yang menpunyai tugasan mengecat dinding sekolah. Gerainya terletak di sebelah kiri simpang 4 Teluk Pulai Klang. Berpusing pusing juga kami untuk mencari gerai ini. Nasib baik saya mempunyai nombor telefon Zura untuk mendapatkan talian hayat.

Kelainan pada resepi ini ialah ayamnya digoreng panas panas di gerai. Selain Nasi Ayam, dijual juga Nasi Goreng Ayam. Saya memang penggemar Nasi Ayam, jadi kalau apa sahaja resepi nasi ayam yang menpunyai kelainan, mesti saya ingin mencubanya. Saya siap meminta extra ayam lagi. Alhamdulillah rezeki kerana saya telah diberi diskaun lagi. Selain makan di sana, kami juga membungkus untuk dibawa balik pada anak anak.

12 di selayang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di selayang - Google Blog Search


LORI TERBALIK <b>DI</b> JALAN RAWANG-<b>SELAYANG</b> GUNAKAN <b>...</b>

Posted: 28 Mar 2014 05:13 PM PDT

LORI TERBALIK DI JALAN RAWANG-SELAYANG GUNAKAN JALAN LAIN


'; div.innerHTML = summary; } //]]> Info trafik....sesiapa yang berhajat perjalanan dr rawang ke selayang mengikuti jalan templer buang la hajat tersebut...terima kasih...dari lokasi jam 7.36am live...

~ FB Khairul Amri Mukhtar
Related Articles :

12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu yam - Google Blog Search


DSC_0125: Mandi manda <b>di</b> Sungai <b>Ulu Yam</b> | Flickr - Photo Sharing!

Posted: 10 Aug 2008 12:00 AM PDT

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts

12 di kajang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kajang - Google Blog Search


Anwar yakin KEADILAN menang <b>di Kajang</b> | KeadilanDaily.com

Posted: 22 Mar 2014 09:14 PM PDT

(Oleh Lyn Nasir)

KAJANG 23 MAC: Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim yakin pengundi Kajang memilih calon Pakatan Rakyat sebagai peneraju pentadbiran di Dewan Undangan Negeri (DUN) itu pada Pilihan Raya Kecil (PRK) yang berlangsung hari ini.

Anwar (paling kiri) mengiringi Wan Azizah bersama pengundi di pusat pengundian Sek Keb Saujana Impian.

Anwar (paling kiri) mengiringi Wan Azizah bersama pengundi di pusat pengundian Sek Keb Saujana Impian.

Beliau berkata, calon KEADILAN, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail mampu menumpaskan lawannya, Naib Presiden MCA, Datin Paduka Chew Mei Fun, yang mewakili BN.

"Saya yakin kemenangan akan berpihak kepada kita, InsyaAllah tapi kita kena kerja kuat.

"Dari segi pengundi, saya yakin dengan mereka, mereka dah lihat apa yang BN lakukan kepada mereka, jadi mereka tahu untuk menilainya," ujar Anwar kepada Keadilan Daily.

Bagaimanapun, katanya, hanya pengundi yang mampu menilai calon lebih layak bagi menerajui kawasan itu, yang dianggap sebagai 'Langkah Kajang' ke Putrajaya.

Sementara itu, Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, beliau berpuas hati dengan sistem pengundian hari ini yang dilihat lebih tenang dan teratur.

"Saya sangat berpuas hati dengan keadaan dan penyelenggaraan Pilihan Raya Kecil Kajang kali ini walaupun seperti biasa terdapat suara-suara lantang bagi menarik perhatian pengundi.

"Tapi pengundi sekarang lebih matang, walaupun kita tak boleh berkempen sejak pukul 12 malam tadi, tapi saya yakin Wan Azizah akan menang di Kajang," kata Khalid.

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=60312

12 di rawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di rawang - Google Blog Search


OKU Didera Di Pusat Jagaan <b>di Rawang</b>: &#39;Mereka dera kakak saya&#39;

Posted: 12 Feb 2014 06:38 PM PST

"Saya kesal apabila kakak saya diperlakukan tanpa belas kasihan sedangkan dia hanya memerlukan perhatian yang lebih," luah Zaidatul Haslinda Mohamad Arif, ketika menceritakan keadaan kakaknya yang didakwa didera oleh sebuah pusat jagaan di Rawang.

Menurut  Zaidatul, kakaknya  yang berusia 38 tahun, juga orang kurang upaya (OKU) dihantar ke sebuah pusat jagaan di Kuala Lumpur tetapi dipindahkan ke sebuah pusat jagaan lain di Rawang tanpa pengetahuan keluarganya.

OKU Didera Di Pusat Jagaan di Rawang: 'Mereka dera kakak saya'

OKU Didera Di Pusat Jagaan di Rawang: 'Mereka dera kakak saya'

Katanya, dia menghantar kakaknya di sebuah pusat jagaan di Kuala Lumpur pada 15 Oktober 2013 tetapi dipindahkan ke Rawang bersama penghuni OKU perempuan yang lain tanpa diberitahu sehinggalah mengetahui perkara tersebut ketika hendak mengambil kakaknya pada hujung minggu.

"Bagaimanapun, saya terkejut apabila kakak saya dilayan bukan seperti manusia biasa di pusat jagaan di Rawang. Saya tengok ada kesan cubitan dan luka di bawah bahagian mata, belakang telinga dan badan.

"Lebih teruk lagi, kakak saya merintih kepedihan ketika saya memandikannya apabila dibawa pulang pada cuti perayaan Tahun Baharu Cina baru-baru ini," katanya kepada Sinar Harian.

Beliau mengakui membayar yuran RM500 kepada pusat jagaan tersebut.

Zaidatul berkata, kakaknya ada bercerita penjaganya mencucuk jari ke badannya dan memberitahu tidak mahu kembali lagi ke pusat jagaan itu kerana takut dipukul.

Kakaknya juga pernah menyatakan mahu membunuh penjaga tersebut sekiranya dia masih dihantar ke sana.

"Kakak juga kata mulutnya pernah diramas. Walaupun tiada kecederaan teruk tetapi tindakan penjaga pusat jagaan itu melampau kerana penghuni yang tinggal adalah insan istimewa," katanya.

Menurutnya, penjaga pusat jagaan itu turut mengelak berjumpa dengannya apabila dia mahu berbincang dan mengetahui perkara sebenar.

Dalam masa yang sama, Zaidatul turut bimbang keadaan penghuni lain yang masih tinggal di situ kerana kebanyakannya tiada waris.

Dia berharap ada pihak bertanggungjawab membuat pemantauan dan tidak terlepas pandang kerana tidak mahu ada pihak lain yang mengeksploitasi insan kurang upaya.

Sumber : Sinar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 di sungai pelek - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai pelek - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai pelek</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Apr 2014 03:38 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Sepaktakraw: Siri Jelajah Gelanggang - <b>Sungai Pelek</b> Sepang

Posted: 17 Feb 2014 02:58 PM PST

Siri Jelajah Gelanggang kali ini membawa kita ke Sungai Pelek Sepang. Seperti juga gelanggang Kanchong Darat, gelanggang ini sebenanrnya menjadi laluan saya ke Sepang untuk berkerja tetapi tidak pernah saya jelajahi sebelum ini walaupun terletak di tepi Medan Selera Sungai Pelek sahaja. Barangkali saya terlepas pandang kerana kedudukannya di tengah semak dan di bawah kabel TNB yang besar!
Gelanggang ini memiliki barisan pemain yang juga pelbagai latar usianya. Suasana nyaman kampung sangat dirasai dan mereka juga beraksi setiap hari dari jam 6 petang hingga Maghrib.
Tahap permainan mereka juga pelbagai dengan jumlah pemain sekitar 12 - 15 orang. Di waktu malam, mereka kadangkala sambung bergasak di Dewan Ulu Chuchuh yang terletak beberapa kilometer dari lokasi gelanggang Sungai Pelek ini. Saksikan rakaman yang sempat saya titipkan untuk anda.

12 di subang jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di subang jaya - Google Blog Search


Lepak <b>di</b> Main Place USJ <b>Subang Jaya</b> | encikarman.com

Posted: 02 Apr 2014 09:16 PM PDT

Aku ni kadang-kadang suka gak lepak-lepak kat shopping mall nih. Ni yang terbaru, baru buka Main Place kat USJ, seberang jalan dengan One City jer. Tempat ni baru buka, serentak kebanyakkan kedai dalam Main Place USJ Subang Jaya ni buka, tak macam One City, kedai makan je banyak buka dan masih banyak kosong lagi lot-lot kedai. One City ni kalau dari Shah Alam menghala ke Puchong, ada kat sebelah kiri, ala bangunan yang terbengkalai lama tuh.
Setelah di paksa pergi dan dekat dengan rumah aku, aku pun pegi ler, tengok-tengok jap apa yang ada, ambik gambar skit sebagai kenangan hihi. 3 Tingkat dari bawah, shopping mall, tingkat-tingkat atas apartment atau kondo. Ada masa, pe kata lepak kat Main Place USJ nih, McD kat depan punti masuk jer. 


 Pernah singgah tak?

12 di pandamaran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di pandamaran - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Apr 2014 01:16 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Oct 2013 01:26 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Sep 2013 01:29 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

video Bangla dan myanmar kena belasah <b>di pandamaran</b> <b>...</b>

Posted: 06 May 2013 03:20 PM PDT

Sebuah bas dikesan membawa myanmar dan bangla di Pandamaran,klang, 5,5,2013. Bas tersebut berjaya ditahan dan semua penumpang diarahkan turun daripada bas.

Orang ramai yang berada di situ mengumpulkan mereka di dalam sebuah bangunan yang kelihatan seperti restoran.

Orang ramai meminta mereka mengeluarkan kad pengenalan. Kedengaran suara "ambil ic, ambil ic!!!"

Dalam perjalanan dari bas ke banguan tersebut kelihatan satu aksi pukul-memukul berlaku.

 Sambil-sambil tu mohon jengok  POLL "kami mahu TS Khalid MB Selangor" kat atas tu dan sila undi.- terima kasih

kredit video meshmesh
Dua lagi video menunjukkan Bangla dan Myanmar

BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Mar 2014 01:34 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2014 01:35 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Dec 2013 01:28 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Dec 2013 01:03 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di pandamaran</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Nov 2013 01:10 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Arada ImpressWorks: Pembinaan Gazebo <b>di Pandamaran</b>

Posted: 26 Oct 2013 12:00 AM PDT

Kerja membina Gazebo di Pandamaran. Tuan rumah hanya meminta kami membuat yang 'simple' tidak terlalu berukir.. Inilah hasilnya tetapi belum siap sepenuhnya..

Galeri gambar kerja kayu boleh lawati : Kerja Kayu atau Kemasan Kayu
 
 
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved