ads

Rabu, 27 Julai 2011

12 di kuala kubu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala kubu - Google Blog Search


bercamping <b>di</b> sungai cheling,<b>kuala kubu</b> baru 11-12june2011

Posted: 13 Jun 2011 12:23 PM PDT

assalamualaikum,...

agak seronok bercamping di sungai cheling,..kejernihan airnya yang masih bersih,.dan kesejukkan air sungai chiling sungguh menyegarkan,..suasana di tempat perkhemahan dikelilingi keindahan semulajadi,.bunyi kicauaan burung membuatkan  suasana pagi di sungai chiling amat menenangkan,..

perkhemahan kami hanya 2 hari satu malam,.perjalanan masuk ke kawasan perkhemahan santuari sungai chiling,..kami dihidangkan dengan keindahan alam,.tasik yang sungguh indah dikelilingi kehijauan bukit bukau sungguh mengujakan mata kami melihatnya,.tak sangka pulak aku,..di selangor masih ada kawasan yang alam semulajadinya sangat indah dan belum diteroka,.semoga keindahan alam semulajadi disini akan kekal untuk generasi akn datang,..


sampai sahaja di kawasan perkhemahan,kami dikehendaki mendaftar di pejabat santuari dengan mengisi nama dan no ic untuk masuk ke kawasan perkhemahan,..

 selesai saja mendaftar,.kami terus membersihkan kawasan perkhemahan dan mendirikan khemah penginapan dan khemah untuk memasak,..



pada malam hari pertama,selesai saja makan malam,kami berkumpul mengelilingi unggun api dan secara bergilir-gilir,kami menceritakkan pengalaman hidup masing-masing kepada semua yang ada disitu,.dan bersantai mengelilingi unggun sambil bersembang-sembang hingga larut malam,..malam di kawasan santuari sungai cheling sangat gelap gelita,.kami yang hanya berbekalkan lampu minyak tanah dan unggun api membuatkkan suasana malam sangat santai dan tenang.

pagi hari kedua,.selepas sarapan,kami bergerak ke kawasan air terjun sungai cheling,..kami mengambil masa lebih kurang 45 minit untuk sampai ke kawasan air terjun..kepenatan meredah hutan terbayar dengan dapat melihat keindahan air terjun sungai chiling...di kawasan air terjun itu kita boleh melihat ikan-ikan air tawar yang  begitu banyak dengan menyelam memakai google,..kat situ jugak best kalau bagi makan ikan ,sebab ikan kat situ akan berebut-rebut untuk mendapatkan makanan,membuatkkn aktiviti memberi ikan makan sangt menyeronokan...

dua hari di sungai chiling ,sangat puas,..dan sangat enjoy,..len kali boleh pegi lagi,..hehe,..

next trip ke langkawi lak,..jom konvoi ke langkawi,.hehe

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


Pakatan Rakyat Berleluasa Bikin Fitnah <b>Di Ampang</b> | Selangor Daily

Posted: 15 Jul 2011 06:00 PM PDT

Siapa yang tidak kenal dengan Mak Lampir Ampang. Kebelakangan ini, Mak Lampir sangat aktif berkempen di kawasan Ampang. Dan memandangkan Mak Lampir merupakan spesies langsuyar meroyan, maka Mak Lampir kerap terbabas dan gemar pula membuat cerita-cerita bohong untuk para pengikutnya serta pemercaya Pakatan Rakyat.

Terbaru adalah kempen memburuk-burukkan usaha kerajaan membuat pemutihan ke atas pendatang asing di seluruh Malaysia. Mak Lampir terkenal dengan cerita bohongnya tentang pendatang asing di Hulu Selangor yang kononnya diberikan status Penduduk Tetap bagi membolehkan mereka mengundi. Bagaimanapun, Mak Lampir telah melakukan kesilapan besar apabila Penduduk Tetap sememangnya tidak boleh sama sekali mengundi kerana hak mengundi hanyalah untuk warganegara.

Walaupun Mak Lampir berusaha untuk membetulkan ceritanya semula, namun sekali lagi Mak Lampir tersilap membuat agakan. Tidak semua orang yang bodoh seperti para pencacai Pakatan Rakyat. Tempoh bagi seseorang pendatang mendapat status Penduduk Tetap adalah sekurang-kurangnya 5 tahun tinggal dan tidak meninggalkan negara ini. Status kelayakan warganegara hanya akan diberikan selepas tempoh berkenaan.

Sedangkan 'bukti' yang ditunjukkan oleh Mak Lampir ialah tempoh yang tidak sampai setahun. Menariknya, Mak Lampir menggunakan nama Ketua UMNO Bahagian Hulu Selangor untuk membuat fitnah. Dan apabila fitnahnya dijawab, Mak Lampir terdiam dan terpaksa mengakui yang fitnahnya tidak berjaya.

Pakatan Rakyat sememangnya cukup terkenal dengan cerita putar belit dan fitnah. Isu-isu yang dibangkitkan dan dikempenkan, selalunya adalah isu-isu fitnah dan cerita-cerita yang tidak berasas sama sekali. Di Ampang yang sangat terkenal dengan kehadiran pendatang-pendatang tanpa izin, Pakatan Rakyat membuat fitnah terbaru. Menurut tukang kempen Pakatan Rakyat, pemutihan yang dijalankan oleh kerajaan sekarang bermaksud, pendatang-pendatang tanpa izin akan diberikan kad pengenalan bagi membolehkan mereka mengundi pada PRU13. Dan sebab itulah, kata mereka, kerajaan membuat proses pemutihan ketika hampir benar dengan pilihanraya umum yang dipercayai akan diadakan pada hujung tahun ini.

Agak aneh, kebanyakan pengikut Pakatan Rakyat percaya bulat-bulat dengan kenyataan tersebut. Sedangkan pemutihan bukannya bermaksud memberikan kad pengenalan, sebaliknya program yang dikenali sebagai '6P' itu membabitkan pendaftaran, pemutihan, pengampunan, pemantauan, penguatkuasaan dan pengusiran akan mengambil tempoh masa tiga minggu untuk dilaksanakan.

Ia merupakan program paling komprehensif yang diperkenalkan oleh Kementerian Dalam Negeri (KDN) untuk mengurangkan bilangan pendatang tanpa izin yang sekarang ini sudah mencecah lebih 2 juta orang. Operasi terdahulu tertumpu kepada usaha penghantaran balik pendatang-pendatang tanpa izin itu ke negara asal masing-masing.

Dalam program pengampunan yang dijadualkan akan dilaksanakan secara menyeluruh pada 1 Ogos nanti, pendatang asing diberikan tempoh tiga minggu untuk menerima tawaran tersebut atau bakal berhadapan dengan undang-undang sekiranya mereka ditahan tanpa dokumen perjalanan yang sah atau permit kerja. Cap jari mereka akan diambil dan disimpan pada pangkalan data Jabatan Imigresen untuk rujukan masa hadapan. Sekaligus ia akan memastikan pendatang-pendatang tanpa izin tersebut tidak masuk kembali atau tinggalkan negara ini dengan nama atau pasport yang berbeza.

Di bawah Program 6P, pendatang tanpa izin yang ingin meninggalkan negara ini dibenarkan berbuat demikian tanpa bimbang mereka akan ditahan. Kerajaan akan mengenakan caj sebanyak RM400 bagi setiap imigran. Daripada jumlah tersebut, RM300 adalah kompaun kerana tinggal terlalu lama sementara RM100 ialah pas khas untuk membolehkan mereka menetap di negara ini.

Bagaimanapun, mereka perlu membayar antara RM2000 hingga RM3500 untuk perbelanjaan seperti levi, pemeriksaan perubatan oleh Agensi Pemantauan Pemeriksaan Perubatan Pekerja Asing (FOMEMA), pengenalan diri dengan data biometrik, visa JP dan bayaran kepada syarikat yang dilantik untuk menjalankan program berkenaan. Mereka hanya dibenarkan untuk mendapatkan permit kerja dengan visa rujukan.

Pakatan Rakyat yang sememangnya tidak mempunyai sebarang kerja selain daripada mencari isu yang dapat menaikkan nama puak mereka, melihat program pemutihan yang akan dilaksanakan oleh kerajaan sebagai peluang baik untuk menipu. Anehnya, ramai yang terpedaya dan ramai yang percaya bulat-bulat dengan kempen serta tohmahan yang dilemparkan oleh para pemimpin Pakatan Rakyat.

Walhal sesuatu yang sangat jelas ialah, pengenalan diri pendatang asing tersebut, akan berbeza sama sekali dengan kad pengenalan warganegara, sekaligus tidak memungkinkan mereka untuk mengundi.

Pakatan Rakyat boleh mencipta seribu satu macam cerita, tetapi yang sahihnya, Ampang merupakan lubuk serta daerah yang sangat makmur dengan pendatang asing. Dan menurut sumber, tindakan tidak boleh dibuat kerana terdapat halangan daripada kaum politik yang berkuasa di daerah ini!

Siapa agaknya kaum politik yang berkuasa di daerah Ampang dan apa tujuan sebenarnya halangan tersebut dibuat?

Sama-samalah kita fikirkan!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


Malaysia Helicopter KL City Aerial Tour (60 Minutes), KL City <b>...</b>

Posted: 27 Jul 2011 08:23 AM PDT

Helicopter Tour
KL Helicopter Tour (Bird View) – Enjoy spectacular views of Kuala Lumpur and its city landscapes on a helicopter city tour. The helicopter pilots are experienced and knowledgeable about the local landscape and will provide informative commentary during the helicopter tour. Bring your camera and get ready for the helicopter tour of your life!The Colibri is a 4 person, VIP single-engine helicopter with air conditioning and carpeting.(30 Minute Tour: Covers 15 minutes Tour to Ampang – Bukit Antarabangsa – Taman Melawati – Gombak – Batu Caves – Kepong – Segambut – Bukit Tunku – Bukit Lanjan and return)

KL City Tour (Ground View) – A must for the first time visitor to Kuala Lumpur. An interesting tour which unveils the beauty and charm of the old and the new Kuala Lumpur – Garden City of Lights. See the contrast between the magnificent skyscrapers and the buildings of the colonial days. Itinerary: Petronas Twin Towers (photo stop), King's Palace (photo stop), National Monument, National Museum (pass by), National Mosque (photo stop), Sultan Abdul Samad Building and Beryl's Chocolate Boutique

This package includes:

  • 60 Minutes (1 hour) Helicopter KL Tour and 3 Hours KL City Ground Tour
  • Experienced Pilot
  • Sumptous Buffet Lunch
  • Air Conditioned "Luxury Vehicle" for the entire journey + 3 hours KL City Ground Tour
  • English Speaking Driver/Guide
  • Complimentary Pick Up/Drop Off from major hotels in KL
  • All Entrance Fees as per itinerary
  • Tour & Transfer as per itinerary

This package excludes:

  • Tips to Driver/Guide
  • Personal Expenses/Insurance/Miscellaneous
  • Alcoholic/Soft Drinks

Notes:

  • 1 Week Advance Booking is recommended
  • The above tour requires a minimum of 4 paying guests. (Should you have 2 Persons, you are still required to pay for 4 Persons)
  • Due to unforeseen circumstances or should the weather become unfavorable, the Captain or Shajasa Travel reserves the right to postphone or cancel the tour without prior notice
  • Flight timings are from engine start-up to engine shutdown
  • Flights shall be conducted during the daylight hours and in clear weather condition
  • Passengers taking this tour is deemed to have done so at their own risk and shall not hold Aviation Services and/or Shajasa Travel liable

Duration: Day Trip (5 1/2 hours)
Board Type: No Meals ( 0B/ 0L/ 0D)
Travel Package Code: S88
Location: Kuala Lumpur
Transportation: Chauffeur-Driven
Category: Helicopter Sightseeing
Departs: 10:30am
Includes: Hotel No Flight No
Validity: 01/01/2011 – 31/12/2012
Minimum 4 persons to go

For tour package enquiry, kindly fill up the form below and click on the "submit" button.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Malaysia Helicopter KL City Aerial Tour (30 Minutes) & KL City <b>...</b>

Posted: 27 Jul 2011 02:06 AM PDT

KL City
KL Helicopter Tour (Bird View) – Enjoy spectacular views of Kuala Lumpur and its city landscapes on a helicopter city tour. The helicopter pilots are experienced and knowledgeable about the local landscape and will provide informative commentary during the helicopter tour. Bring your camera and get ready for the helicopter tour of your life!The Colibri is a 4 person, VIP single-engine helicopter with air conditioning and carpeting.(30 Minute Tour: Covers 15 minutes Tour to Ampang – Bukit Antarabangsa – Taman Melawati – Gombak – Batu Caves – Kepong – Segambut – Bukit Tunku – Bukit Lanjan and return)

KL City Tour (Ground View) – A must for the first time visitor to Kuala Lumpur. An interesting tour which unveils the beauty and charm of the old and the new Kuala Lumpur – Garden City of Lights. See the contrast between the magnificent skyscrapers and the buildings of the colonial days. Itinerary: Petronas Twin Towers (photo stop), King's Palace (photo stop), National Monument, National Museum (pass by), National Mosque (photo stop), Sultan Abdul Samad Building and Beryl's Chocolate Boutique

This package includes:

  • 30 Minutes (½ hour) Helicopter KL Tour and 3 Hours KL City Ground Tour
  • Air Conditioned Vehicle
  • English Speaking Driver/Guide
  • Pick Up / Drop Off from major hotels in KL
  • Tour & Transfer as per itinerary

This package excludes:

  • Tips to Driver/Guide
  • Personal Insurance/Miscellaneous/Shopping
  • Entrance Fess to National Museum

Notes:

  • 1 Week Advance Booking is recommended
  • The above tour requires a minimum of 4 paying guests. (Should you have 2 Pax, you are still required to pay for 4 Pax)
  • Surcharge of RM 50 per person applies on weekends (Friday-Sunday) and eve/public holidays.
  • Due to unforeseen circumstances or should the weather become unfavorable, the Captain or Shajasa Travel reserves the right to postphone or cancel the tour without prior notice
  • Flight timings are from engine start-up to engine shutdown
  • Flights shall be conducted during the daylight hours and in clear weather condition
  • Passengers taking this tour is deemed to have done so at their own risk and shall not hold Aviation Services and/or Shajasa Travel liable

Duration: Day Trip (4 1/2 hours)
Board Type: No Meals ( 0B/ 0L/ 0D)
Travel Package Code: S87
Location: Kuala Lumpur
Transportation: Chauffeur-Driven
Category: Helicopter Sightseeing
Departs: 10:30am
Includes: Hotel No Flight No
Validity: 01/01/2011 – 31/12/2012
Minimum 4 persons to go

For tour package enquiry, kindly fill up the form below and click on the "submit" button.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Kebakaran <b>di</b> Pekan <b>Bangi</b>

Posted: 03 Jul 2011 10:06 PM PDT

Sabtu. 02 Julai. 2011. Penduduk di sekitar pekan Bangi dikejutkan dengan insiden yang sangat mengejutkan ini. Deretan kedai-kedai gunting, hardware, kedai makan dan perabot habis di telan si jago merah. Jam 2.45 pagi, bermulanya di kedai makan paling kanan, kemudian memamah dengan rakusnya papan-papan yang ada disampingnya. Hal ini membuat kereta Bomba tak sempat menyelamatkan kesemuanya.
Untungnya tiada nyawa yang melayang.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


SUS n d FELT PRODUCT: FELT CRAFT WORKSHOP BERSAMA SUS <b>DI BANDAR</b> <b>...</b>

Posted: 30 Mar 2011 07:35 AM PDT

Salam n Hye sem0.. SUS akan turun ke Bandar Sunway pd 21 MAY 2011 utk mengadakan felt craft workshop.. Waktu pd pukul 3-6 ptg.. Kpd yg berminat boleh la mendaftar dgn menghantar email kpd lvbeii604@gmail.com atau utk info lanjut boleh ke The Handmade Movement..


  1. Peserta akan didedahkan dengan jenis felt yg ada di pasaran serta kegunaan setiap jenis felt.
  2. Peserta akan diperkenalkan dgn jenis peralatan dan jenis benang yg sesuai dengan jenis jahitan dan aplikasinya pd felt.
  3. Peserta akan diajar 4 jenis jahitan dan cara menjahit dgn betul :
  • Jahitan blanket stitch/insang pari.
  • Jahitan backstitch.
  • Jahitan  sembat.
  • Jahitan jelujur.
    4.   Peserta juga akan diajar cara-cara utk membuat dan melukis pattern pada felt.
    5.   Design yg akan diajar :
  • Keychain love
  • Hair clip bunga
  • Brooch burung hantu
Alamat lokasi workshop :  
Bfree. 12A-3, Jalan PJS 8/11,  
Dataran Mentari, Bandar Sunway,  

*KLIK GAMBAR UTK PETA LOKASI YG LEBIH BESAR..

Date : 21 May 2011 (SATURDAY)
Time : 3pm - 6pm
Class Language : Malay & English
Class Fee/ person : RM120 (inclusive of materials)
Class Deposit : RM50 (this fee is non refundable in the case of absentee)
Maximum Participants Capacity : 4 - 12 person
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


Nasim buka bilik pameran Peugeot ke-19 <b>di Balakong</b> | Pandu.my

Posted: 27 Jul 2011 01:54 AM PDT

Terdapat bilik pameran Peugeot baru di Balakong – bilik pameran baru ini akan memenuhi permintaan untuk Peugeot di Balakong, Cheras Selatan, Kajang, Semenyih, Seri Kembangan, Serdang dan Bangi.

Dengan pelancaran Peugeot Balakong, kini terdapat 19 kedai jualan Peugeot di Malaysia, 10 daripadanya berada di Lembah Klang. Berikutan pembukaan terbaru, syarikat itu merancang untuk membuka tiga lagi cawangan di seluruh negara tahun ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

  • cawangan peugeot balakong
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


|| Nafiraa ||: ...Kini Kami <b>Di Shah Alam</b>...

Posted: 27 Jun 2011 07:04 PM PDT

Alhamdulillah.. sekarang kami dah ade kat shah alam.. hari ahad petang kami dh gerak dari terengganu.. memang sedih giler time nak balik shah alam.. setelah sebulan lebih kat umah My Ma.. air mata x leh tahan time salam..huhuhu

sepanjang perjalanan dari terengganu ke shah alam.. Delisha sgt memberikan kerjasama.. sikit pon x nangis.. tapi dia asik menetek jek.. bukan isap susu sgt pon.. saje2 jek..kikiki.. memula ai duk depan sambil riba delisha... bila dh masuk highway LPT hari dh gelap.. Delisha macam x selesa tido atas riba ai.. so kami tukar tempat duduk.. My anis duk depan ngan papa.. ai ngan delisha duduk belakang.. pastu delisha tido atas tilam.. terus dia tido sampai shah alam.. dengan mama dia skali tido..muahahaha..

yang klakarnye.. bila My Anis duk depan.. dia boleh tanya macam2 soklan kat papa dia.. kata papa dia.. "kalo macam nih punye banyak soalan..konfem papa x ngantuk.." kakakakakaka. berguna jugak My anis duduk depan.. ade jugak orang nak teman papa dia sembang.. bukan sembang..tapi jawab soklan2 berangkai dia tuu..hahahahaha

pukul 12 malam kami semua selamat sampai kat shah alam.. Delisha terus sambung tido kat umah plak.. syukur sgt bila delisha x meragam atas kete.. risau jugak memula tu.. ye lah.. jarak perjalanan kami boleh tahan jauh jugak..

sekarang ai ade lagi seminggu untuk menjadi suri rumah.. selasa minggu depan dh start keje dh.. sangat tak best! muahahaha.. misi ai sekarang.. kemas rumah.. maklumlah dh sebulan lebih ditinggalkan..kekekeke

sekian..

p/s: terima kasih kepada kawan2 yang sudi add ai kat FB dan YM..
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di batu caves - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batu caves - Google Blog Search


dina&#39;s story : hantu <b>di</b> sunway <b>batu caves</b>?

Posted: 23 Jul 2011 09:52 AM PDT

hye. hari ni , dina cite tentang hantu di sunway batu caves. believe or not? haha. dina tak buat cerite tau . korang tgk pic tu elok-elok.

nak tau maklumat lanjut ->klik sini<-
maaf , dina malas nak cite panjang...


Trimass:DD. *RAWR

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di sepang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sepang - Google Blog Search


cheyan: Kereta aneh <b>di sepang</b>

Posted: 11 Jul 2011 03:47 AM PDT

Welkem back darling!!, hahaha..perasan hebat la tu kan?? 
Now nak update cerita pasal kereta-kereta pelik yang beraksi di litar sepang. Hah!! Kalau nak tau kereta-kereta ni ciptaan mahasiswa-mahasiswa university seluruh asia. Kereta - kereta ini bertanding untuk Shell Eco Marathon. Boleh klick  SINI untuk tahu lebih lanjut pasal shell eco marathon.
Nama pun Shell Eco Marathon, so the big sponsor and penganjur adalah Shell sendiri. This event or competition adelah untuk melihat kehebatan kereta-kereta ciptaan mahasiswa untuk berjalan lebih jauh dengan hanya 1 liter minyak yang di gunakan. 1 liter ja tau...so mereka semua perlu mencipta berpandukan rules and regulation yang di tetapkan. Sangat mencabar dan menarik.
Pasukan-pasukan yang bertanding antaranya seperti, UM, UTM, UKM and UITM yang dari Malaysia, ITB, UI dari Indonesia, dari Singapura, Thailand, Pakistan, India, Japan dan banyak lagi la.
So apa lagi, jum kite tengok gambar-gambar yang ade.
Finish and start Line. Semua tunggu q nak start.

UM Team, di sebabkan laki aku lecturer UM, so aku ade lah penyokong tegar UM. Hahahah Idup UM, walaupun hanya berjaya mendapat tempat ke 22. Ok la kan??

Kereta ciptaan student-student UM. Cantik jugak la..

Ni plak dari UITM. Putih kaler..

Ni UTM plak, bentuk kete dia pelik skit..hehe

Ni dari Salamon, kalau tak silap diorang ni menang kereta tercantik..eh ye ke??


Dari salah satu university di Thailand

Tak ingat plak ni dari mana..hehe..sorry yek..

Pertandingan ni ade banyak category. salah satunya, category solar. Macam yang ni..

Ni plak kalau tak silap dari Indonesia. Sb ade Bank BRI..hehe

Ni mungkin Thailand. Kuning shell

UTP pun masuk jugak dalam aksi ni..

Actually Shell Eco Marathon ni berlangsung selama 4 hari start from 6 July untill 9 July 2011. So yang aku pergi tengok ni yang 7 july. Masa ni banyak la test-testyang diorg kene lepas. Contoh : Test for Break, Driving, Specification and etc.
Untuk keseluruhan, Thailand menang dengan 2,213 kilo meter per liter. Jauh giler dia bole pergi....
Kalu nak tengok lebih lanjut leh click SINI..
K Jumpa lagi next entry..
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved