ads

Ahad, 30 Disember 2012

12 di tanjung sepat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


Life is colorful: Jakuzi & Waterpark <b>di</b> Gold Coast Morib... Part I

Posted: 16 Dec 2012 11:44 AM PST

Entah macam mana tiba-tiba sahaja Mr. Hubby ada kursus di Gold Coast Morib. Wah, Gold Coast? Di manakah itu Gold Coast Morib? Kepada anda yang tidak pernah dengar tentang Gold Coast Morib, ada dua perkara yang anda wajib tahu bezakan:
1. Gold Coast Morib bukan Sepang Gold Coast (Golden Palm Tree), dan
2. Bukan juga Gold Coast Australia yang pantainya Surfers Paradise tu hehehe...
Gold Coast Morib adalah sebuah pusat peranginan yang terletak di pantai Morib, Kuala Langat. Oleh kerana saya dah pernah sampai ke Gold Coast Sepang dan Gold Coast Australia, maka, saya teringin sangat nak melihat Gold Coast Morib. Apakah yang ada di Gold Coast Morib? Oleh yang demikian, borang cuti saya majukan untuk bercuti pada hari Jumaat (memandangkan sistem HRMIS yang tergendala tak sudah).
Petang Khamis kami bertolak ke Gold Coast Morib. Oleh kerana tidak tahu jalan dan menggunakan GPS, pemanduan kami dibawa mengikuti jalan Putrajaya - Dengkil - Banting. Kira-kira sejam lebih jugalah untuk sampai ke Gold Coast Morib. Perjalanan yang melewati kesuraman senja dan awal malam kemudiannya mengingatkan saya tentang sesuatu. Terutamanya apabila terpandang papan tanda yang tertulis `Tanjung Sepat' apabila mula memasuki kawasan Banting. Fikiran saya teringat tentang pembunuhan kejam yang berlaku tahun 2010 di Ladang Gadong, Tanjung Sepat. Melewati ke jalan-jalan yang agak sunyi untuk sampai ke Gold Coast Morib.

 
Mujurlah ada GPS. Maka, tidaklah kami sesat atau terasa hendak berpatah balik. Kami tiba di pusat peranginan sekitar jam 7 malam.



Mr. Hubby agak tergesa-gesa memandangkan kursusnya yang akan bermula malam itu juga. Jom lihat keadaan bilik dulu ye.






 
Melihat bilik yang disediakan Jakuzi, tentunya budak-budak teruja untuk berendam dalam jakuzi yang luas ini. 


 
Malam ini tak ada apa-apa aktiviti untuk budak-budak. Berehat sahajalah sambil menonton Piala AFF Suzuki antara Malaysia dengan Thailand.






Esok paginya, Mr. Hubby perlu menghadiri kursus. Maka, terpulang kepada saya untuk mengatur aktiviti untuk budak-budak. Meskipun agak sukar untuk mengawal 2 orang budak yang nakal, namun terpaksa jugalah saya kuatkan semangat untuk menjadikan cuti saya ini bermakna. Kebetulan pula, Hasya dan Khayra bangun awal pagi. saya gunakan kesempatan ini untuk membawa mereka berjalan-jalan di tepi pantai. Pantai ni tak jauh dari hotel, cuma perlu berjalan tak sampai 300 meter dari bilik.



 
Pantai ini agak keruh airnya. Melihat kulit-kulit siput di permukaan, Hasya mengulang-ulang ayat `she sells shells on the sea shore'.








p.s.: kalau sesekali terbau aroma yang aneh dan kurang menyenangkan, itu kerana resort ni berdekatan dengan tempat pemprosesan makanan ayam hehehe... no wonder okay...

Bersambung di Part II.



12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


Mekanik Kejam DERA ANAK TIRI <b>Di Klang</b>, Selangor | Que Achmad <b>...</b>

Posted: 12 Dec 2012 03:40 PM PST


RENTETAN gambar menunjukkan seorang lelaki begitu rakus mendera seorang kanak-kanak dengan mengangkat badan mangsa, menendang, memukul dengan senduk dan memaksanya berlutut dengan mengangkat tangan di sebuah rumah di Klang.

KLANG – Perbuatan kebinatangan seorang mekanik yang mendera anak tiri lelakinya berusia tiga tahun tanpa belas kasihan memakan diri apabila dia diberkas selepas aksi kejamnya itu dirakam menggunakan kamera telefon bimbit sebelum dimuat naik di laman sosial Facebook.
Suspek berusia 32 tahun tersebut diberkas pada pukul 8 malam kelmarin di rumahnya di Taman Mas, Kapar di sini iaitu tempat di mana kejadian dera itu berlaku. Dia diberkas apabila polis menerima laporan jirannya sejam selepas dia melihat rakaman tersebut.
baca lagi dan tonton VIDEO Penderaan, Klik TAJUK ENTRI ni

Difahamkan, ketika serbuan, suspek berada di dalam rumah itu bersama mangsa tetapi isterinya telah melarikan diri.
Timbalan Ketua Polis Daerah Klang Utara, Supritendan Jani Ahmad berkata, kanak-kanak tersebut dihantar ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah di sini dan pemeriksaan menemui kesan kecederaan dan calar di badan serta kepalanya. Katanya, polis percaya mangsa telah didera oleh bapa tirinya sejak dua bulan lalu.

12 di sungai burong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai burong - Google Blog Search


Umno-BN Monopoli Penggunaan Balairaya <b>Di Sungai Burong</b>

Posted: 09 Jun 2012 05:00 PM PDT

TANJONG KARANG, 10 JUN : Tujuan utama pembinaannya adalah untuk kegunaan semua pihak tetapi lain pula ceritanya di DUN Sungai Burong di sini apabila balairaya yang dibina dimonopoli pembangkang Umno-BN untuk agenda politik mereka.

Penyelaras Pusat Khidmat Masyarakat DUN Sungai Burong, Mohamad Judi Sarjo berkata, pihak pembangkang(Umno-BN) di Selangor harus memahami kerajaan mewujudkan kemudahan awam seperti balairaya adalah untuk kepentingan semua dan bebas digunakan apabila diluluskan pihak berkuasa.

Menurutnya, Umno-BN tidak sewajarnya menganggap balairaya tersebut seperti kepunyaan mereka kerana ia menyalahi peraturan dan undang-undang sedia ada.

"Setelah diadukan perkara ini, kita memandang serius mengenainya dan akan merujuk kepada Pejabat Daerah untuk reaksi seterusnya. Kita berharap semua pihak dapat bekerjasama dalam perkara ini demi kepentingan bersama.

"Balairaya itu boleh digunakan semua pihak seandainya dibenarkan untuk berbuat demikian," katanya kepada SelangorKini.

Isu balairaya di Kampung Sungai Kajang Baru mendapat perhatian orang ramai apabila didakwa digunakan Umno-BN sejak sekian lama untuk kepentingan sendiri. Ia dikatakan satu-satunya balairaya yang ada di kampung itu.

Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan Kampung, Khairon Dahalan berkata, pihaknya kesal dengan apa yang berlaku kerana Umno-BN cuba memonopoli balairaya tersebut.

Dakwanya, sebelum ini beberapa program yang ingin dijalankan menghadapi kesulitan dan ada yang terpaksa dibatalkan berikutan tidak dapat menggunakan balairaya tersebut.

"Umno-BN perlu memahami bahawa balairaya itu dibina bukan untuk mereka. Ia kemudahan untuk semua. Tidak kiralah sama ada untuk badan bukan kerajaan (NGO) atau pihak lain termasuk parti politik.

"Kita harap pihak berkuasa dapat mengambil langkah sewajarnya bagi penyelesaian isu ini," katanya.

Khairon menjelaskan Umno-BN juga menyalahgunakan balairaya itu apabila memasang dan mengibarkan bendera parti di bangunan dan di sekitar kawasannya.

Pendapat Anda

Pendapat

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved