ads

Khamis, 4 Oktober 2012

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


TINTA HIJAU DARI KAKI <b>BUKIT</b>: Kerabat <b>Di Raja</b> Akan Sertai Pas?

Posted: 29 Sep 2012 10:00 AM PDT

Parti Islam se Malaysia (Pas) terus mendapat suntikan semangat apabila seorang kerabat di raja dari negeri pantai timur tanah air akan menyertai Pas tidak lama lagi. Menurut satu sumber di raja, tokoh berkenaan akan menyertai parti itu di dalam masa terdekat.

Kata sumber itu, kerabat di raja berkenaan pernah terlibat dalam politik sebelum ini. "Dia telah memberi tahu saya akan tujuan berkenaan," kata sumber berkenaan sambil menambah kerabat di raja berkenaan telah pun menghubungi pihak Pas.

Tambah sumber itu lagi penyertaan kerabat di raja berkenaan memberi impak besar kepada Pas di negeri berkenaan.

Dari maklumat lain pula memberi tahu kerabat di raja berkenaan akan muncul buat pertama kali di pentas Pas pada minggu pertama Oktober ini di negeri asalnya itu.

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> • View topic - TAMAN MAWAR BBS - DSL <b>...</b>

Posted: 11 Jan 2012 12:00 AM PST

Rumah untuk di jual di Taman Mawar, Salak Tinggi
Rumah Teres 2 tingkat. intermidIate, facing north
4bilik 3 bilik keadaan rumah elok
Luas Rumah 20' x 70'
Rumah berdekatan dengan :
1.Sekolah Rendah dan Sekolah Menengah , KLIA
2.Rumah-rumah kedai dan surau
3.Hanya 15 minit dari KLIA
4. Hanya 2 minit ke Kolej Teknologi Timur dan 10 minit ke KLIA
5. HARGA; RM250K NEGO (Boleh ambil loan skim rumah pertamaku)

Boleh hubungi saya (pemilik) - = 0133648336
Image

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Travel and Food: SePeTaNg <b>Di</b> TaMaN aLaM, <b>KuALa SeLaNgOr</b>

Posted: 30 Sep 2012 03:55 AM PDT

Hai pembaca semua..every weekend sure terisi sepenuhnya kan?? Hmmm...macam saya..tak senang hati kalau asyik terperap kat rumah jer. Loan untuk kereta baru dah approved..so saya mesti jual kereta lama saya..nak kata lama tak sama sangat la masih barupun..baru 3 tahun pakai. Saya perlu kereta yang lebih stabil untuk balik kampung. 

Me and my sis dengan keyakinan yang jitu terus pergi ke arah Kuala Selangor..ntah apa yakin ntah yang banyak kedai used car kat area tu..hehe. Cari punya cari satu mendepun tak dapat. My sis gigih drive manakala saya gigih tidor...hahaha. Tiba jer satu tempat tu tetiba my sis cakap CENDOL BAKAR. Celik luas mata saya..apa taknya...makanan tu beb..bunyik plak agak pelik. Dengan penuh tekadnya saya cakap camnerpun saya nak try gak..ada drive thru tuh!! Wallaweh.

Giler ramai kat situ. Kereta Q untuk drive thru sampai jem jalan raya...perhh!!! Yang dalam geraipun penuh..maju sungguh perniagaan cendol ni. Tak salah saya dalam 15-20min juga la Q.
Untuk cendol ni ada 4-5 jenis. Saya pilih paling mahal yang masih murah harganya iaitu RM3.80. Pilihan saya tu adalah cendol durian pulut. Sedap sekali la..sebenarnya gula merah yang dibakar bukanya cendol kolor hijau tu..haha. Cmnernya bakarpun tak tau la. Selalu2 saya makan cendol pulut, pulutnya sure berketul2..tapi yang ni takpun..sedap sekali. Bila sekali hisap..masuk sekali cendol..ice blended santan dan gula melaka serta pulut..segar sekali time cuaca panas..keropok tu pulak keropok udang geragau..boleh tahan sedapnya.
Saya cakap kat my sis..tak jumpa la kedai used car..jom gi Taman Alam. Tupun selepas saya nampak ada singboard. Ticket untuk masuk taman tu adalah RM4. Time tu saya pakai sandal dan jeans..macam tak sesuai pulak bila tahu yang taman tu adalah hutan. Tapi penjaga tiket cakap xper..kena plak nampak 1 family cina just pakai sliper..so sayapun hentam gak la masuk hutan tu..hahaha

 Penjaga ticket cakap ada banyak burung dari tempat lain datang..so eksaitet la saya..hahaha
 Start masuk hutan tu jumpa area ni..gerun plak nak masuk..haha..ni dah kategori hutan belantara nih..aduh!!! Gigih gak masuk korang wei!!! hahaha. Sekali kena gigit nyamuk daa!!! memang penjaga ticket tu dh pesan ada 1 area ada banyak nyamuk..rupa2nya area ni daa!!!
 Dalam 200m harungi belantara tu..lega nampak area cam ni!!!
SEDIH tengok signboard ni..

 HAPPY tengok view ni..ada jumpa sekumpulan student tengah wat research. Area yang saya explored ni adalah Melawati..yang ada lighthouse tu kat situla Bukit Melawati yang kita boleh nek tram untuk naik ke bukit tu..dulu2 pernah la saya try naik tram tu..agak menarik.
Laluan ni berbentuk 'U' ...kita boleh melalui kawasan paya bakau. Sebenarnya ada 3-4 ekor monyet bertenggek kat laluan ni..tak berapa nak berani melalui geng2 monyet tersebut..kang kena ngorat plak..haha
Teringat plak mamat2 kat kampung yang suka melepak tepi jalan dan ngorat orang..haha
 Menara tinjau banyak disediakan
Selepas melalui area ni dalam 500m..kita akan jumpa balik bridge tadi dan masuk lagi sekali belantara..hahaa..tergaru2 saya bila dah jadi mangsa gigitan nyamuk..adoii!!!
 Ada chelet2 kalo nak stay...dekat sangat dengan belantara tu..ada berani??
 Bersih tempat ni..saya kuar dari hutan tu dalam pukul 6 petang.
 Sebelah entrance Taman Alam, ada pulak taman ni..maybe next time datang lagi untuk explore taman ni pulak. Overall saya agak suka kawasan hutan ni..cuma pakaian dan kasut jer tak sesuai..dalam 1 jam setengah berjalan dalam hutan tu..kalo ada basikal maybe lagi bagus!!!
Time nak balik...jumpa pulak restoran ni...nasi goreng my sis sedap..saya nyer tak sedap...
Lama dah tak beriadah..berpeluh..bagus untuk kesihatan. Kena pulak boleh hayati nature. Saya rasa nilah aktiviti sihat patut saya lakukan at weekend. Dulu2 suka jugak jogging kt taman di Taman Tun Dr Ismail..sekarang slow sikit sebab sesak otak bila orang terlalu ramai kat sana..kadang2 nak joggingpun tak cukup space..haha. That means ramai rakyat Malaysia suka aktiviti sihatkan badan...bagus tu!! next time saya nak gi lagi Taman Alam ni..sangat2 tenang!!! 
Nantikan entry seterusnya mengenai travel di dalam negara jugak!!
Walaupun semua negeri di Malaysia ni saya dah jejak kecuali Sabah, masih ada lagi tempat yang saya tak explore..InsyaAllah dengan masa yang ada saya akan explore!!!

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


PROGRAM PENUTUR JATI <b>DI</b> SK <b>BUKIT LANJAN</b> (ASLI)

Posted: 25 May 2012 07:26 AM PDT

Sk Bukit Lanjan adalah di antara 15 buah sekolah di dalam PPD Petaling Utama yang terlibat dengan Program Penutur Jati KPM. Mentor bagi SK Bukit Lanjan ialah Mr. Erick Blees dari Amerika Syarikat yang gigih membantu Cikgu Suffian dan pihak sekolah mempertingkatkan minat murid Orang Asli mempelajari Bahasa Inggeris seterusnya meningkatkan pencapaian mereka dalam matapelajaran tersebut. Adalah diharapkan Program Penutur Jati ini akan memberikan impak yang berkesan kepada SK Bukit Lanjan selaras dengan dasar MBMMBI KPM. Terima kasih Sir Suffian dan Mr. Erick kerana tidak putus-putus berusaha mencari kaedah yang sesuai bagi menarik minat murid Orang Asli mempelajari Bahasa Inggeris. Keep up the good work!

ADMIN : Ibarat air menitik ke batu, akhirnya akan lekuk jua.



12 di ulu kelang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu kelang - Google Blog Search


Bersama Warga Emas DUN <b>Hulu Kelang Di</b> Program Jom Shopping <b>...</b>

Posted: 29 Sep 2012 01:31 AM PDT

Hulu Kelang, 29 September 2012 - Pusat Khidmat Masyarakat DUN Hulu Kelang telah menganjurkan Program 'Jom Shopping Bersama YB Saari Sungib' kali ke-11 yang telah diadakan di Pasaraya Giant Batu Caves.

Saari beramah mesra bersama warga emas yang hadir sebelum bermulanya majlis

Saari menyampaikan ucapan meluahkan rasa gembira dengan kehadiran warga emas dalam menjayakan Program Jom Shoping anjuran Kerajaan Negeri

Baucer RM100 yang diterima peserta Jom Shopping dari Kerajaan Negeri Selangor

Saari berbual mesra bersama warga emas Tiong Hua yang mengikuti program Jom Shopping di Pasaraya Giant

Sebahagian peserta Program Jom Shopping gembira bergambar kenangan bersama Saari

Saari membantu pekerja Giant memasukkan barangan peserta Jom Shopping ke dalam troli

Salah seorang peserta mengucapkan terima kasih kepada Kerajaan Negeri kerana mengingati dan menghargai jasa orang-orang lama seperti mereka

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


CHOMEL CUPCAKES: Promosi Brownies <b>di Klang</b>

Posted: 11 Sep 2012 08:30 PM PDT

Berita baik buat customers Chomel Cupcakes di Klang.Esok 13Sept ,Chomel Cupcakes akan berada di Klang untuk promosi brownies.kepada yg berminat bolehlah membuat tempahan hari ini selewat lewatnya pukul 6petang.

-Free delivery for orders more than 4boxes.(depends pada location anada di Klang juga ye) -Personal order and order less than that,pick up point will be at Jusco Bukit Tinggi at around 1pm to 1.45pm.

Price: Choc Cheese Brownies/Blueberry Cheese Brownies/Marble Cheese Brownies RM65(Full Recipe) - Add RM15 for full Choc Ganache Choc Cheese Brownies/Blueberry Cheese Brownies/Marble Cheese Brownies RM35(Half Recipe) -Add RM7 for full choc ganache Yang berminat,bolehlah membuat tempahan Sms/Call - 012-2629484 (only for serious buyer)

12 di selayang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di selayang - Google Blog Search


Blog Serama Malaysia: Jalan-jalan <b>di</b> Bon Kl (<b>Selayang</b>)

Posted: 30 Sep 2012 12:34 AM PDT

Alhamdulillah, semalam saya dan sahabat (Tuan Maizal)  berkesempatan untuk memeriahkan bon anjuran Group Serama Kuala Lumpur bersama sokongan FAMA. Sebenarnya, keputusan untuk ke bon hanya di buat di saat-saat akhir lantaran kerja-kerja dan urusan perniagaan yang perlu dibereskan lebih awal.
Disebabkan keputusan untuk ke bon dibuat saat akhir, ayam yang dibawa pun takat mana yang sempat sahaja.

Tujuan ke bon lebih bersifat memberi sokongan sambil jalan-jalan melihat kemeriahan dan peluang melihat 'peluru-peluru' yang turun bertanding. Disebabkan bon ini menawarkan hadiah yang lebih lumayan, sambutan peserta menjangkau dari Kelantan (satu bas), Trengganu dan juga sebelah utara yang ramai menyerbu membawa peluru berbisa mereka. Jadi peluang ini memang tidak sepatutnya dilepaskan. Apatah lagi buat saya sendiri yang agak sukar untuk pergi ke bon besar yang lain yang selalunya dianjurkan di sebelah pantai timur.

Saya hanya sempat membawa dua ekor ayam sahaja. Anak B (Alhamdulillah...dari dua puluh lebih ekor yang bertanding, dapatlah nombor sembilan) dan juga Betina Remaja (remaja ini tidak jadi masuk kerana sudah masuh dara pula).
Keseluruhannya bon ini sangat meriah. Macam-macam ada kerana ada pelbagai aktiviti lain yang dijalankan serentak termasuk pertandingan karaoke. Sambutan dari peminat serama terhadap bon juga sangat baik. Saya sifatkan bon ini lancar dan diuruskan dengan baik oleh geng-geng serama kl yang saya lihat seragam dan berpadu tenaga bagi menjayakan bon ini.
Peminat serama yang hadir juga ramai untuk sama-sama memberikan sokongan dan memeriahkan program ini.
Untuk keputusan, saya tidak boleh bagi 'detail' kerana kalau di Melaka memang saya boleh pegang borang keputusan untuk di-upload di blog ini. Jadi saya hanya kongsikan sedikit berdasarkan apa yang saya dengar hehehe... kalau salah, minta tolonglah diperbetulkan dengan kadar yang segera.
Jadi apa lagi....sedikit pekongsian buat rakan-rakan pembaca yang tidak dapat bersama semalam.



Inilah cabaran berserama di FAMA Poit Selayang. Atas bukit tue boh. Geng yang bawa banyak ayam terpaksa menggunakan kenderaan 3 tayar




12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


KottonKapas: Kini beroperasi <b>di</b> Seksyen 7, <b>Shah Alam</b>

Posted: 01 Oct 2012 05:04 AM PDT

Salam my precious customer..
Alhamdulillah KottonKapas telah pun memulakan operasi di mini boutique kami yg terletak di Seksyen 7, Shah Alam..
So siapa2 yg nk belek2 koleksi kami, bole dtg at any time..we open daily, 11am to 10pm..
Hope to see uols at the 'boutique' (^-~)v

12 di rawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di rawang - Google Blog Search


PERODUA Bakal Bangunkan Bandar Mini Automotif <b>Di Rawang</b> <b>...</b>

Posted: 25 Sep 2012 07:13 PM PDT

Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd (PERODUA) akan membangunkan bandar mini automotif berhampiran ibu pejabatnya di Sungai Choh, Rawang. Ia bakal membabitkan pembangunan kediaman mampu milik daripada teres, apartmen serta rangkaian lot kedai dan pejabat. Sebagai permulaan, kediaman yang dibina dalam projek yang belum dimuktamadkan nilai pelaburannya itu dikhususkan untuk semua peringkat kakitangan yang berkhidmat di kilangnya, sebelum diperluaskan secara beransur kepada pembeli luar. Matlamat utama pembangunan projek itu untuk mengurang dan menyelesaikan masalah kakitangan PERODUA yang tinggal dan menyewa jauh dari kilang dan ibu pejabatnya.
Tarik bakat muda

Ia juga bertujuan menyediakan faktor tarikan baru untuk menarik bakat muda, khususnya dalam kalangan eksekutif untuk berkhidmat dengan penuh dedikasi bersama syarikat pengeluar kereta kedua nasional berkenaan. PERODUA juga berharap projek ini mampu memberi nafas baru dan boleh mewujudkan kesan gandaan dari segi aktiviti ekonomi sama ada peluang perniagaan dan pekerjaan kepada penduduk Sungai Choh dan kawasan sekitar.


Manfaatkan kawasan sekitar

Dijangka projek itu apabila dilaksanakan bakal memanfaatkan penduduk sekitar Bukit Sentosa, Bukit Beruntung, Sungai Buaya dan Sungai Choh yang menjangkau hampir 100,000 orang. Projek ini masih pada peringkat perbincangan dalaman, manakala konsep dan kaedah serta jumlah unit kediaman yang bakal dibangunkan masih belum dimuktamadkan. Meskipun PERODUA akan membangunkan projek bandar mini automotif itu, ia tidak bermakna syarikat berkenaan menyimpang daripada perniagaan terasnya, iaitu pembangunan dan pengeluaran kereta.

Keluarkan struktur bahagian

Sementara itu, PERODUA akan membangun dan mengeluarkan struktur bahagian atas badan kereta untuk modelnya dalam tempoh satu hingga dua tahun ini. Struktur bahagian yang bakal dikeluarkan vendor tempatan yang bertauliah itu, katanya, akan menggantikan struktur sama yang dieksport kumpulan dari Jepun ketika ini. Langkah berkenaan akan mengurangkan kos perbelanjaan syarikat, khususnya tukaran mata wang asing. Ia juga secara tidak langsung mampu meningkatkan peningkatan penggunaan struktur panel yang dihasilkan oleh vendor tempatan.

12 di sepang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sepang - Google Blog Search


Aida Ali: Suasana merdeka <b>di</b> PPD <b>Sepang</b>

Posted: 07 Sep 2012 03:46 AM PDT

Taklimat Penyelarasan oleh Tuan PPD Sepang

12 di kelana jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kelana jaya - Google Blog Search


Life..Love..n Happiness: Berkampung <b>di Kelana Jaya</b>

Posted: 27 Sep 2012 10:12 PM PDT

Rabu malam yang lepas, kami sekeluarga membuat aktiviti reunion di Kompleks Tabung Haji Kelana Jaya. Wak Lan & Wak Mon akan berangkat ke tanah suci Mekah. Dieorang kene masuk untuk pendaftaran pada pukul 1am. Mmg seronok dapat jumpe semua sedara mara, sepupu sepapat, pakcik makcik tp letihnye badan mmg tak dapat dinafikan lg la. Kesian jugak ngan en hubby yg tak rehat2 dari balik kerja petang tu. Pukul 2-4am pulak nak kene sambung tugas rukun tetangga kat taman..Huhu..
Suri la paling seronok dapat jmpe Maksu Ija die. Asik tunjuk kat belon2 yg ada jual kat tepi jalan tu je. Last2 dapat gak satu-ihsan uncle Ad die. Tak dapek la umi die nak belikan. Mahal kott..(kedekut..hehe) Punyelah banyak makanan dieorang bawak dari Melaka. Aku tgk nasi lemak je ada 2 tong. Wak Lan siap sedekah lagi kat orang yang duduk bersebelahan group kami. Ada kuih, ayam goreng, rendang, kek..macam2 lg la. tp yg pastinya aku tak makan pun sebab masa tu dah rasa tak sedap badan & mmg takde selera. Sebelum datang tu pun aku & hubby dah siap2 makan dulu..

Die mmg suke kacau org nak makan..

 Tikar pun tak muat nak tampung semua sedara mara..huhu

 Kekek..terduduk pulak atas riba abg Syakir

 Sedey weh sesi salam bersalaman ni..Isk isk

 Uncle Naim layan budak yg meragam sebab dah mengantukk..

Ni la makcik2 (termasuk mak kat tgh2 nu) yang masih mentain comels :)

Kereta kami park dekat umah Fuad je. Senang jalan kaki je ke Kompleks tu. Kami sampai rumah pukul 2.30am..Aduhaiii mengantuk & letihnyeee...

Thanks sayang bawak umi pi sana jmpe family.. & sorry ye kalau buat babah penat :(

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved