ads

Ahad, 6 Mei 2012

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


Nayati's Father Thumbs Up for the Prime Minister! | Stop The Lies

Posted: 06 May 2012 07:50 PM PDT

This tweet says it all. While the Bersih scums and pro-opposition Malaysiakini portal have continuously make the PM look bad, here's Sham Moodliar -  the father of 12-year old kidnap victim Nayati – who has tweeted to thank the PM for his help.

This tweet was not picked up by any of our mainstream newspaper and predictably blacked out or ignored by Malaysiakini, the arm of Pakatan Rakyat,  but this portal wants to record this tweet to show how a South African expatriate has faith in our PM.  Good job!

Xenophon Spits on Us, Throws Sand into our Rice Bowls and Anwar <b>...</b>

Posted: 06 May 2012 08:07 PM PDT

Nicholas Xenophon has been exposed by blogger Pasquale in his Barking Magpies blog for being an active anti-Malaysian palm oil campaigner. He goes around Australia and the world telling everyone that they should not buy our palm oil because they are unsafe.

We are all know how important the Malaysian palm oil is to us as it is the biggest revenue earner to Malaysia after our crude oil. It creates jobs and feeds the Malaysian families but this Australian bastard comes to KL, encourages mob rule in the name of democracy and then gets a pat on the back from Anwar Ibrahim.

Like lapping dogs, the Pakatan Rakyat and Bersih 3.0 supporters, also quickly applauded when Xenophon was wrongly accused by an idiotic Penang independent MP of being anti-Islam instead of anti-scientology.

The NST had merely quoted this dumb independent MP but NST ended up being accused of doctoring the story!

Now, we can expose here that Xenophon has been claiming that Malaysia burns its jungles, kills its animals and has even taken the step of appearing before the Australian Senate hearings on palm oil to throw sand into our rice bowls.

The palm oil is used for making instant noodles, candles, beauty products, soap and even medical products. In short, it is a miracle tree but this Xenophon wants the trees killed. We are sure he is even a consumer but he is surely paid by the soy oil and flower oil producers from Europe to act on their behalf!

That's Anwar Ibrahim for you. He will sleep and even sodomise the enemy of our country to make sure he becomes the next PM.  For more, go to http://barkingmagpie.blogspot.com

di negeri selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri selangor - Google Blog Search


MB: <b>Selangor</b> Hargai Golongan Pekerja

Posted: 30 Apr 2012 10:29 PM PDT

SHAH ALAM 1 MEI : Kerajaan Negeri Selangor sentiasa berusaha menghargai sumbangan pekerja, kerana tanpa golongan ini perumbuhan ekonomi yang pesat tidak mungkin akan tercapai.

Dalam perutusan sempena hari pekerja hari ini, Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menyedari tentang hubungan baik di antara pihak kerajaan, majikan dan pekerja di negeri ini khususnya.

Jelasnya, hubungan ini mampu mengimbangi daya saing serta serta kesejahteraan  hidup individu dan masyarakat.

"Bagi memastikan aspek ini berjalan lancar, Kerajaan Negeri Selangor mengadakan dialog, membentuk dasar dan menjalankan program yang sesuai dengannya. Tumpuan diberikan secara tidak langsung kepada khalayak pekerja melalui pelbagai bantuan kebajikan di bawah program Merakyatkan Ekonomi Selangor (MES).

"Program khusus kepada pekerja pula dibuat melalui kumpulan sasar di peringkat kemampuan pelaksanaan oleh kerajaan negeri iaitu bantuan kepada pekerja ladang, penubuhan Institut Produktiviti & Perhubungan Perusahaan Selangor (InPPP) dan pengenalan dasar gaji minima di peringkat syarikat milik kerajaan negeri," katanya.

Menteri Besar juga melahirkan keyakinan bahawa banyak lagi hal yang boleh dilakukan untuk memperbaiki keadaan dan keperluan khusus golongan pekerja.

"Saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat Hari Pekerja kepada seluruh warga pekerja di Malaysia, khususnya di negeri Selangor Darul Ehsan,"katanya.

Tahun ini merupakan kali ke-33 negara menyambut hari pekerja sejak diperkenalkan oleh Allahyarham Tun Dr. Ismail Abdul Rahman selaku mantan Timbalan Perdana Menteri Malaysia.

Selain disambut sebagai hari kelepasan am di Malaysia ia turut disambut dibeberapa negara lain yang mengiktiraf Pertubuhan Buruh Antarabangsa (International Labour Organization/ILO) seperti Argentina, Austria, Belgium, Jerman, Norway, Itali, Korea Selatan Perancis, Singapura, Sepanyol, Sweden, Thailand, dan Vietnam.

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Ada cerita, ada cinta...: makan-makan <b>di Jeram</b>

Posted: 23 Apr 2012 05:50 PM PDT

Assalammualaikum...

Dah lama tak update blog.... dan jengokk blog... dan baca u olss punya blog... ampun maaf di pinta (cewahhh macam hari raya pulak..) kepenatan berkursus berbengkel pastu terus demam... pastu teruss membizi kerja2 kat opis... pastuuu student examm.... makkkkkkkkkkk.... apakah ujiann sehebat ini... demam2 pun ku redahhh....nati kalau nak berMC tidak aman dan tenteram....

Alhamdullilah sekarang boleh menarik napas legaa.. sebeb? BOS cuti 2 minggu dan student pun cuti juga... yuhuuuuu....

nak cerita makan-makan bersama keluarga tersayang di Aroma Ikan Bakar, Jeram (ceta basi kot...bulan lepas punya citer ni (Mac)... tahun lepas datang sini lain.. sekarang WOWWW dh besar dh restoren ini... cantikkkk3....

Dah lama tak bersama keluarga.... masing2 sibuk dgn perniagaan masing2.. wahh macam famili bisness kan... kakak2 saya sumerr cheffff2.. masak sumer sedapp sesaja... SAYA? hahaha masak utk hubby makan pastu hubby kata SEDAP...dh cukop...Alhamdullilah.... mampu membuat hubby bertambah moncittss.. he he!

Aroma Ikan Bakar, Jeram.... tentu ramai yang tau kannn.... sebelum datang saya kene booking siap2 dulu mana tauu bila dh sampai kang tetiba FULL...  baik booking dulu siap2...


cantikk kann kann kann kann... Tapi kefanasann sannn sannnn....
takdo kipas...aduyaiiii... 

siakap 3 rasa....mana yg lelain?? tak sempat amek dah...sorry... kelaparan 

ehh jumpa AQASHA lerr.... hihihi tipuuu

12 di puchong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di puchong - Google Blog Search


My So Called Life.....: Burger Bakar Kaw Kaw Kini <b>di Puchong</b>

Posted: 09 Apr 2012 11:23 PM PDT


Assalamualaikum

Last week aku telah berkesempatan untuk merasa kenikmatan burger bakar yang kini sibuk hangat diperkatakan. Tak sangka pulak diaorg ada bukak dekat Puchong. Lokasi stall burger bakar ni dekat Puchong Utama. Dalam Lokas Makana. Lebih kurang food court je.

Gile ramai weh orang order burger ni. Korang bayangkanlah kitaorg sampai sana lebih kurang 9 lebih. Dapat burger pukul 10 lebih. Time kitoarg order tu, nombor 61. Pergh memang non stop la orang dok beratur dekat stall tuh.

Tak dinafikan burger dia memang sedaplah. Patty dia tebal! Sedappppppppp!!!


Single Beef Burger Cheezy.

Lokasi kedai Lokas Makana ni ke dalam sikit. So mana yg tak biasa tu gunalah Google Maps ye. Landmark Carrefour Puchong tapi terus lagi ke ke depan nnti belah kanan korang if korang dari Carrefour Puchong akan nampak 1 food court yang happening. Haaa dekat situlah ada burger bakar.

ok! chau!

12 di padang jawa - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di padang jawa - Google Blog Search


Kuliah Dhuha Berkitab <b>Di</b> Masjid As-Solihin <b>Padang Jawa</b>

Posted: 30 Apr 2012 04:44 PM PDT

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


DUNIA PUANSTOBERI: Corat Coret Kursus <b>Di Morib</b>

Posted: 01 Mar 2012 02:00 AM PST

Course : Kecemerlangan Diri & Organisasi
Tempat : Gold Coast Morib Resort
Tarikh : 24 Feb - 26 Feb 2012
Course yg ala-ala Team Building. Cuma di 'rebranding'kan sket. Tp mmg bes la. Peserta dari gred 27 - 44. Ada dlm 40 orang, termasuk seluruh cawangan opis kiterang.
Ari pertama kira start petang la. Tp bertolak dari opis dalam kul 11 camtu. Makan dulu kat pantai Morib then yg lelaki g solat Jumaat. Lps tu baru gi hotel utk check in. Kul 3.00 baru start kelas.
Mlm ada perasmian by our KP.
Hari kedua baru aktiviti outdoor. Ini la yg sgt super bes!
Bermula dgn senamrobik seawal jam 7 pagi. Bes giler kot sbb luas mata memandang pantai yg indah. Eceh.

Ko menari ke senamrobik pompan?? Hahaha.

Then lps bekpas buat xtvt berkumpulan. Satu grup dlm 6 org. Grup aku, aku ngan Iza je 2 org pompuan.

1st xtvt kump- bawak air dlm gelas atas kain. Haa.... ko mampu?? tak terpikir dek akal okeh. Tp akhirnya grup aku yg 1st smpai ke check point. Pergh. Giler tak sangka.


Fokus bagai nak giler memasing. Siap lalu celah keta, naik tangga, turun tangga. 

Ni da sampai tpt nak letak tu.
Akhirnya kiterang berjaya. Tumpah air sekali cuma. Tu pun masa blum start lagi. Da gerak, Alhamdulillah... rasional dari main menda ni diandaikan kita berinteraksi dengan orang luar dari organisasi kita. Walo cemana pun, kalo kita fokus dgn kerja kita, walo ada rintangan dari luar. Insyaallah. Semuanya oke.

Settle menda tu, sbb da panas giler, masuk balik dewan.  Kena berdiri atas selai sokkaba lps tu terbalikkan. Yg tu combined kan 2 grup.


Lps lunch kiterang kuar gi tpt lain plak. Utk xtvt 'high-rope', paint-ball n kayak.
So, grup kiterang main paint-ball dulu. Other grup buat high-rope Rata2 mmg 1st timer la main paintball nih. Ramai yg cedera-lebam kena bola, tp aku tak kena. Kuikuikui. Fasi kata samada mmg pandai elak ataupun duk diam je. Ehhhh...ada tembak per.
Sbb tu aku rasa syok main paintball. Kuikuikui.


Ala, kiterang main yg beginner punya je. Takde la extreme sgt pun. Tp oke per. Bes. Suka!
Utk yg ni suppose grup aku menang. Tp bleh ketua kumpulan lak buat 'spoil!'. Hahah. Bila dalam padang tpt main tu tak bleh bukak face mask. Yg grup aku ni da siap amik flag, yg tukang amik flag tu kena tembak. So, dia lepas, aku pun lari la pi bawak kat check point. Elok je marshall kata Game Over, ketua kumpulan kiterang bukak facemask tu. Adoiii.... fail....! It's hetttt... Hahahhahaha. Tak memasal kump lagi satu yg menang. Kecewa... sobssss.....
Lps tu baru buat high rope, kayak then mentekedarah temikai. Hahah. Oke, sambung lain plak citer tu. Gmbr aksi2 ganas mentekedarah sebijik tembikai. Huhuhuhuuuuu....

12 di sungai burong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai burong - Google Blog Search


COCO NUTZ: SUCI Episod 2 - Wa <b>di</b> Sawah Padi Sekinchan

Posted: 04 Apr 2012 04:14 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Perjalanan kami terhenti di Sungai Burung (Jangan tanya camneh cari lorong Sungai Burung ini.....tetiba aje 'Panamera Lily' membelok ke kanan jalan lalu terus ke lorong yang ada sawah bendang kiri dan kanan..) Bermula ...

12 di hulu selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di hulu selangor - Google Blog Search


Persenda Raja-Raja Melayu : Ahli Parlimen <b>Hulu Selangor</b> Sahkan <b>...</b>

Posted: 12 Apr 2012 08:38 PM PDT

AIDCNews – 13/04/12 – Ahli Parlimen Hulu Selangor, P. Kamalanathan (foto) hari ini mengesahkan apa yang diceritakan seorang petugas perubatan, Dr Rahman Kadir yang melaporkan kekecewaannya terhadap beberapa orang pemimpin pembangkang mempersenda dan mengejek Raja-raja Melayu semasa Majlis Istiadat pertabalan Yang Dipertuan Agong XIV, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah adalah benar.

"Saya ingin mengesahkan artikel Dr Rahman Kadir adalah benar," kata Kamalanathan dalam twitternya seperti dilaporkan The Mole.

Ahli Parlimen Hulu Selangor yang turut berada dalam majlis tersebut mengakui bahawa beberapa ahli parlimen pembangkang yang ditulis oleh Dr Rahman itu berkelakuan tidak sopan.

"Sebagai tetamu kehormat, mereka sekurang-kurangnya perlu peka dan berkelakuan baik."

"Saya bersetuju dengan perkara-perkara tertentu yang ditulis dalam posting itu. Apabila kita dijemput untuk menghadiri satu majlis diraja, kita harus berasa bangga dan menunjukkan penghormatan kita," katanya.

Dr Rahman dalam artikelnya yang dikirim ke laman ini pada 11 April menyebut beliau turut berada dalam majlis tersebut dan terkejut dengan sikap sesetengah ahli parlimen pembangkang yang tidak menghormati majlis kebesaran diraja.

"Di belakang saya, suasana cukup bising dengan hilaian ketawa dan apabila saya menoleh ke belakang, rupa-rupanya, ada beberapa ahli parlimen pembangkang yang duduk di belakang saya.

"Antara yang saya kenal adalah Azmin Ali, Timbalan Presiden PKR dan isterinya Shamsidar Taharin, Tian Chua Naib Presiden PKR, Dr Siti Mariah Mahmud PAS serta beberapa orang lain yang saya tidak kenal nama mereka. Nurul Izzah Anwar, Khalid Samad dan Loh Gwoh Burne duduk jauh sedikit dari mereka. YB Kamalanathan Ahli Parlimen BN dari Hulu Selangor duduk di belakang mereka ini.

"Saya amat terkejut dan kecewa apabila melihat mereka mempersendakan serta mengejek-ejek pemimpin negara seawal dari kemasukan Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin. Ada hilaian ketawa dan bermula dari situ saya mendengar apa yang mereka perkatakan", lapornya.

Katanya lagi raja-raja Melayu juga menjadi bahan sendaan dan ejekan sesetengah ahli parlimen pembangkang itu.

"Alangkah terkejutnya saya ejekan dan gurauan mereka itu berterusan kepada TYT Negeri Melaka dan seterusnya kepada bentuk fizikal beberapa Sultan dan Raja yang masuk secara teratur ke dalam balairong Seri.

"Seolah-olah seperti kanak-kanak di sekolah, mereka mentertawakan penampilan dan fizikal beberapa Sultan. Saya tidak tergamak hendak menulis di sini kerana ia sama seperti menghina baginda semua.

"Apabila Sultan Selangor masuk, Azmin yang paling kuat ketawa dan berperangai kebudak-budakan memanggil Tian Chua dan berkata, "Tangan jangan masuk poket….nanti dia marah." Semua mereka ketawa termasuk Dr Siti Mariah Mahmud sambil Tian Chua terus memasukkan tangannya ke dalam poket seluarnya seolah-olah memberi isyarat, "i don't care".

"Kemasukan Sultan Perak juga mencetuskan kata-kata biadap yang seterusnya mencetuskan deraian tawa mereka", lapornya lagi.

12 di batu caves - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batu caves - Google Blog Search


PAS Pertikai Kehadiran DS Najib <b>Di Batu Caves</b>, Nik Aziz Rasmi <b>...</b>

Posted: 12 Feb 2012 03:10 AM PST

Kehadiran Perdana Menteri, DS Najib Tun Razak pada sambutan Hari Thaipusam di Batu Caves masih terus dipolitikkan walaupun beberapa hari telah berlalu. PAS terus mencari publisiti murahan dengan mempertikaikan tindakan DS Najib menghadiri majlis sambutan perayaan Thaipusam di Batu Caves pada 7 Februari lalu dengan lengkap berpakaian Kurta berwarna kuning muda sambil ditemani isterinya DS Rosmah Mansor.
Agak kurang ajar Ketua Pemuda PAS Malaysia, Nasrudin Hassan meminta Majlis Fatwa menyatakan pendirian berhubung tindakan itu tetapi dalam hal Mursyidul Am PAS, Dato Nik Aziz Nik Mat, PAS terus membisu. Lihatlah gambar di atas. Apa pula penjelasan yang mahu diberikan oleh PAS terutamanya Nasruddin? Apa fatwa yang PAS keluarkan sehingga membolehkan Dato Nik Aziz merasmikan tokong Buddha yang terbesar di Asia Tenggara dan memakai pakaian rasmi Tok Sami Siam?
CTS telah mendapatkan penjelasan daripada dua rakan CTS beragama Hindu yang kebetulan bersama-sama berkursus bersama-sama selama 2 hari. Menurut mereka, isu DS Najib datang ke Batu Caves telah dipolitikkan oleh PAS dan pihak-pihak tertentu. Menurut beliau, masyarakat Hindu terutama pemimpin-pemimpin Agama Hindu di Batu Caves amat sensitif dengan hukum dan halal haram di dalam Agama Islam. Menurut beliau lagi, DS Najib tidak berada di dalam kawasan kuil atau menyembah berhala. Beliau hanya berada di pentas yang disediakan khas berdekatan dengan kuil di Batu Caves. Lagipun, katanya, Perdana Menteri sendiri mempunyai Penasihat Khas Agama beliau sendiri. Takkanlah isu sebegini besar yang kononnya melibatkan akidah DS Najib terlepas pandang oleh Penasihat Agama beliau?
PAS sepatutnya tidak bersifat ayam jantan, berkokok kuat, telor tak ada. PAS lebih bersifat sebagai kuman di seberang laut nampak jelas sedangkan gajah di depan mata buat tak tau saja. PAS tidak perlu berselindung disebalik Agama dengan mengeluarkan beberapa fatwa mengikut musim kerana umat Islam akan keliru dengan perjuangan PAS sebenarnya. PAS sepatutnya menjawab persoalan Hari Valentine yang dipertikaikan oleh Karpal Singh. PAS sepatutnya berpendirian tegas dalam isu Hari Valentine. Bukan dengan menghalalkan hari yang diharamkan kepada Umat Islam disebabkan ditegur oleh Karpal Singh. PAS jangan jadi dayus. Kalau nak jadi juara berkenaan Islam, jangan hanya berani menegur Kerajaan sebaliknya dengan DAPig  dan pemimpin PAS sendiri, mereka membisu seribu bahasa!

12 di rawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di rawang - Google Blog Search


khirnya Adik Nayati Shamelin ditemui selamat <b>di Rawang</b>

Posted: 02 May 2012 10:31 PM PDT

Nayati Shamelin Moodliar dipeluk anggota keluarganya selepas ditemui
selamat pagi tadi.

SHAH ALAM - Seorang kanak-kanak berusia 12 tahun, Nayati Shamelin Moodliar, warganegara Belanda yang diculik minggu lalu, ditemui selamat pagi ini di kawasan Hentian Rehat & Rawat Sungai Buloh, Rawang.

Polis mengesahkan Nayati ditemui kira-kira 7.55 pagi.

Dalam kenyataan dikeluarkan menerusi laman sosial Facebook kira-kira jam 10 pagi tadi, keluarga Nayati berkata:

"Kami gembira untuk memberitahu bahawa Nayati sudah pulang ke rumah dan meskipun ia detik yang sangat traumatik bagi dirinya, dia kelihatan berada dalam keadaan baik."

Dalam pada itu, Facebook Polis Diraja Malaysia menyebut, "kanak-kanak lelaki yang dilapor hilang dipercayai diculik minggu lepas, Nayati Shamelin Moodliar, dijumpai di Rawang hari ini."

"Pengesahan berita tersebut dibuat oleh Datuk Ku Chin Wah, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur," kata kenyataan ringkas.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Mohmad Salleh berkata, kanak-kanak yang dilaporkan hilang sejak 27 April lalu di hadapan Mount Kiara International School, telah ditemui di Hentian Rehat dan Rawat Sungai Buloh.

"Kanak-kanak tersebut kini berada dalam keadaan selamat bersama keluarganya dan tidak mengalami sebarang kecederaan. Pihak polis masih lagi meneruskan siasatan lanjut berkaitan kes ini," katanya dalam satu kenyataan.


Oleh kerana penculikan Nayati tertakluk kepada siasatan yang dijalankan, keluarganya berkata, pihaknya tidak berhak untuk mendedahkan sebarang maklumat berkaitan.

Keluarganya juga berkata akan mengadakan satu sidang media khas esok.

Keluarga itu berkata, mereka gembira dan menghargai sokongan padu yang diterima daripada rakan-rakan di Kuala Lumpur dan seluruh dunia.

"Tiada kata-kata yang boleh digambarkan bagi menunjukkan tanda terima kasih dan kami tidak akan melupakan segala sokongan mereka.

"Kami juga sangat menghargai sokongan moral dan kerjasama yang diterima daripada Kedutaan Belanda melalui wakilnya iaitu Paul Bekkers," kata keluarga itu sambil menambah, "dengan bantuan yang diberi ini, kami mampu menangani sedikit masalah teknikal."

"Kami juga ingin berterima kasih kepada Kerajaan Malaysia terutamanya kepada Polis Diraja Malaysia.

"Keutamaan yang mereka berikan dari mula hingga selamat kembali Nayati dan juga penjagaan yang rapi tidak memberi apa-apa yang boleh menjejaskan keselamatannya. Kami sangat gembira dan akan terus tinggal di negara yang harmoni ini," kata keluarga.


Kalau suka like jer,jangan lupa komen yer

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


LI <b>di Petaling Jaya</b> - Unit Perhubungan dan Latihan Industri (UPLI <b>...</b>

Posted: 15 Apr 2012 09:44 PM PDT

Kami menyediakan tempat tinggal dan juga elaun kepada pelatih.
tawaran adalah terhad kepada 8 orang pelatih lelaki sahaja.

Telephone : 03-78774232
Facsimile : 03-78773932
Email : ingventures@info.com
Website : www.ingventures.com

We are from ING Ventures Sdn. Bhd. Our company is a telecommunication company – Precision Scanning Frequency Survey, Electrical Engineering and Mechanical Engineering. Currently, our organization open an opportunities for industrial trainees.

We are seeking for the position of surveyor and documentation. We are open for 8 people (male) who are involved in communication course. If you have any candidate, please do submit your application to us to:

Email address:
info@ingventures.com
info@mognas.com OR post to the below address:

ING Ventures SDN BHD No 710,
Block A4, Pusat Dagang Setia Jaya,
9 Jalan PJS 8/9,
46150 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.
Tel: 03 – 7877 6949
Fax: 03 – 7877 3932
Attention to: Mr Ikhwan

We are looking forward to hear from you.
Thank you.

Best regards,

Ikhwan Noradzman,
Manager ING Ventures SDN BHD

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved