ads

Isnin, 27 Jun 2011

12 di ulu kelang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu kelang - Google Blog Search


RM 80.00 PER DAY Promoters : Avocado – <b>Ulu Klang</b> by Retna | Part <b>...</b>

Posted: 26 Jun 2011 11:31 PM PDT

AsiaPartTime.com is an online youth part time job community, matching young Malaysian job seekers with the most happening part time jobs in town. Whether you're on a long break, waiting for Results Day or just in need for a freelance job to earn extra cash, AsiaPartTime.com is just about the right place for you to start your search.

Connect with AsiaPartTime

You can connect with us via social media sites:
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Anak Seberang: <b>Bangi</b> Jadi Bangkai <b>Di</b> Bawah Kerajaan Pakatan Haram

Posted: 23 Jun 2011 09:42 AM PDT

Kali ni AS bawakan luahan dari seorang penduduk Bangi yang mengeluh dan teramat kecewa dengan keadaan Bandar Bangi, Selangor yang kotor dan sangat tidak terurus.

Bangi yang sebelum ini diurus cukup baik dan dibangunkan secara sistematik semasa di bawah tadbiran UMNO/BN, nampaknya hancur bila dipegang oleh pakatan jahanam. Amat menyedihkan sekali.

Mana pergi YB & Ahli Majlis Pakatan Haram? Janganlah makan gaji buta!

Wakil rakyat, MPKj lihatlah betapa kotornya Bangi!

SAYA rasa terpanggil untuk menjemput wakil rakyat Bangi serta Yang Dipertua, Ahli Majlis Perbandaran Kajang (MPKj) turun padang dan lihat sendiri di persekitaran Bandar Baru Bangi.

Apa yang berlaku ketika ini, sampah sarap bertaburan di sepanjang jalan. Rumput, lalang dan pokok hiasan tidak deselenggara secara teratur terutama di kawasan lampu isyarat dan di bulatan.

Sampah sampah lama bertaburan dan rumput tidak diselenggara dengan teratur dan berjadual. Ini mencemarkan bandar baru yang sedang pesat membangun.

Malah, saya begitu terkejut melihat di hadapan pusat membeli belah Warta, Bangi Utama, di mana di depan dan kelilingnya dipenuhi dengan sampah lama serta lalang yang tidak terurus. Pokok-pokok hiasan terus terbiar.

Peniaga dibenarkan menyewa gerai dan berniaga hingga di kaki lima bangunan. Malah keseluruhan di depan pintu masuk pusat membeli-belah dihalang kios pameran, meja, kerusi dan membahayakan pengunjung jika berlaku bebakaran. Saya hairan mengapa MPKj juga pihak berwajib membenarkan ini berlaku.

Tasek Cempaka Bangi tempat warga Bangi beriadah begitu kotor dan tidak diselenggarakan serta dicemari oleh sampah sarap. Begitu juga jalan di sepanjang Tasek Cempaka dan ke Seksyen Satu Bangi.

Di sini pula, longkang dipenuhi sampah, busuk dan menjijikan. Sampah sarap bertaburan termasuklah simpang dan di luar kawasan Masjid Al-Hasanah, Jalan Persiaran Bangi, Jalan Pusat Bangi. Di kawasan yang dipanggil Pusat Bandar Bangi, jalan-jalannya berlubang di sana-sini kerana tidak diselenggara.

Diharap pihak berkenaan ambillah sedikit masa pergi melawat Bandar Baru Nilai, Subang Jaya/USJ dan Shah Alam untuk perbandingan dengan Bandar Baru Bangi.

Yang pasti tahap kebersihan Bandar Baru Bangi terlalu jauh ketinggalan. Ini kerana Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) lain menyelenggara secara lebih teratur dan berjadual dengan peralatan lebih moden.

Harapan saya, sebelum Mesyuarat Agung Tahunan dengan Persatuan Penduduk Penduduk Bandar Baru Bangi yang dirasmikan wakil rakyat pada 26 Jun ini, eloklah Yang Dipertua, Ahli Majlis MPKj serta wakil rakyat Bangi sama-sama turun padang melihat sendiri keaadan sekeliling.

Buatlah sesuatu untuk warga Bangi. Jangan hanya turun padang untuk tengok projek sahaja.

WARGA BARU
Bandar Baru Bangi, Selangor

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


Program YB Nurul Izzah <b>di Klang</b>, Selangor at Anwar Ibrahim

Posted: 27 May 2011 10:39 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Program YB Nurul Izzah di Klang, Selangor ... Tempat : Dewan Hokkien Association, Klang. Tentatif Program : 8.00 pm : Makan Malam 8.10 pm : Ucapan daripada YB Nurul Izzah-Naib Presiden Keadilan ...

12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu yam - Google Blog Search


Simple & Pure: SEPETANG <b>DI ULU YAM</b>

Posted: 26 Jun 2011 10:09 PM PDT

Sabtu lepas aku gi keje kat Wangsa Maju

memandangkan keje berlambak & terpaksa dibuat dalam tempoh yang singkat

so mengambil masa yang lama nak betapa kat sana

memula risau jugak kot2 anak2 buat onar pulak kat situ

tahulah budak2 kan cepat boring

Alhamdulillah aku suh anak2 main la apa yang patut

dah le aku lupa bawak laptop takleh la depa nak layan game

tapi nasib la ade komputer budak2 opis

aku bagi la depan layan internet kat komputer tu

ikut depa la nak main game ke, tengok kartun kat youtube ke

Disebabkan mata aku pun dah berpinar2 nengok nombor

aku pun dah tak mampu nak teruskan keje lagi

so aku bagitau la kakak tu yang aku tak boleh continue lagi

nanti aku sambung kat rumah & nanti aku  email la pada dia

tengok jam pun dah pukul 4 petang, hasben aku pun dah nak habis keje dah

so aku call dia kata nak balik sekali

pastu aku cakap la kat dia yang aku tunggu kat Tasik Sg Tua tu

Memula hasben suh tunggu kat Petronas Sg Tua je

tapi boring la pulak kan, nanti anak2 pun  buat hal lak, panas lak tu kan

better la aku tunggu kat tempat yang boleh ambil angin & rehatkan minda sikit

tu yang aku suggest tunggu kat tasik tu

lagipun walaupun hari2 lalu kawasan tu

tak pernah sekali pun kitaorang singgah & melepak kat situ

Sementara menunggu hasben aku, lepak2 kat kawasan lapang depan tasik tu

syok jugak tengok tasik & kena lak angin sepoi2

memang rileks la... anak2 pun lepas bebas lari2 kat situ

sebelum balik harus la tangkap gambar sekeping dua kan

Ni minah posing ni, dia yang dulu2 nak tangkap gambar

Memula budak ni takut nak duduk kat situ sebab dia kata takut jatuh dalam tasik

Memek muka anak2 aku...

Eh..eh.. cam kapel tengah gaduh la pulak... heheheh

saje je aku snap gambar depa dari belakang

Sudah baik semula... biasa la kan, kejap baik, kejap gaduh

Final pic untuk hari tu....

Abah dah sampai, jom kita balik !!! Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di hulu selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di hulu selangor - Google Blog Search


Melawat Kelip-Kelip <b>di</b> Kg Kuantan, <b>Hulu Selangor</b> | Blog Shidi Shah

Posted: 26 Jun 2011 04:24 AM PDT


Saya, mohd syahidie bin kamaruddin ingin membuat pengakuan yang saya telah berdate dengan seorang gadis dari Meelaka iaitu...jeng...jeng....jeng.... kontrovesi2....hahah..

awek aku la, sape lagi.semalam ak and geng2 awek ku g Kuala Selangor kat Kg Kuantan g tengok kelip2. atau kunang2..boleh tahan la bestnyer.


perjalanan selama hampir 1jam dari Sri Damansara (amek kawan gua) pastu terus ikut sign board ke Kuala Selangor ikut jlan kampung.. sampai Kg Kuantan, perh..ramai giler orang berator.tapi ramai orang lua, mat n mek saleh, org cina.. orang melayu xde sangat.mungkin sbb nak tengok balik kg jer..hehe..

ramai woo orang..gmbr xbes sbb cam cap ayam..huhu


ok nak masuk kene bayar RM40 untuk 1 bot.1 bot hanya boleh masuk 4 orang dewasa jer. kiteorang pergi 5 orang.lebih sorang.nasib baik la ada yang sudi nak share.2 orang budak naik satu bot dengan ak.
naik sampan yang ada dayun di dayun hayun oleh seorang brader.

sambil2 dia kayuh sampan(betol ker dayun org pgil kayuh?) brader tu cite2 la skit sal kelip2 ni.kat citu, ada 2 jenis kelip2.satu kelip2 dan satu lagi kunang2.kunang2 cahayanya warna hijau.masa pergi tu xjumpa kunang2.bula warna kot sbb mlm.hahah.


kat sepanjang sungai tu, mmg banyak sangat kelip2.adal dalam 20KM di sepanjang sungai.tapi diaorang bawak kat dekat2 jer.ada dalam 20 minit duk dalam sampan.brader tu bawak dekat2 kat bawah pokok.mase tu amek kelip2 letak atas tangan.waaa tangan berkelip2..heheh

sangat cantik..kat tepi2 sungai tu, mmg kat setiap pokok ada kelip2 yang duk citu.mcm pasang lampu kelip2 kat pokok.cantikk..

ini la si selip2 tu..lau letak dalam botol banyak2, leh wat lampu..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


MPP: FRU buat WARM-UP <b>di SHAH ALAM</b> sebelum tunjuk perasaan BERSIH.

Posted: 24 Jun 2011 10:08 AM PDT

Terdesak dengan kehebatan momentum perhimpunan Bersih 2.0 pada 9 Julai ini, sepasukan polis bertindak keras dengan menghalang road show anjuran Angkatan Muda KEADILAN (AMK) Shah Alam di Uptown di sini, malam ini.

Polis dengan bilangan keanggotaan yang ramai termasuk Unit Simpanan Persekutuan (FRU) dikerah mengepung sekitar laluan menghala ke Uptown Shah Alam – lokasi tumpuan anak muda sekitar bandar raya itu.

Tekanan awal mulai dirasai apabila beberapa sekatan jalan raya dibuat sebelum polis yang kemudian menghalang orang ramai memasuki Uptown di Seksyen 24 itu, dengan melakukan kepungan sejak jam 7 malam.

Anggota polis turut menutup pentas Uptown yang dijadual berlangsung ucapan pimpinan AMK sempena program road show itu.

"Kawasan ceramah di Uptown dikepung polis sehingga tiada pengunjung dibenar memasuki Uptown itu," kata Timbalan Ketua AMK Pusat, Khairul Anuar atau Jonah kepada Keadilan Daily, kira-kira jam 10.30 malam ini.

Jonah yang turut ditahan polis kerana memakai T-Shirt Bersih dan dibawa ke balai polis Shah Alam, Seksyen 9 dengan tangan bergari, ketika dihubungi malam ini, tidak gentar dengan tindakan itu.
"Masih di balai. Saya seorang ditahan. Insya-Allah, tak ada apa-apa…" katanya.

Terdahulu, Jonah dalam kiriman pesanan ringkas (SMS), berkata polis juga memanggil beberapa anggota AMK yang berceramah di Felda Hulu Selangor, semalam, untuk memberi keterangan. -keadilandaily-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di kajang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kajang - Google Blog Search


GEMPAR!!! Agenda memurtadkan Melayu Selangor dikesan <b>di Kajang</b> <b>...</b>

Posted: 14 Jun 2011 05:00 AM PDT

GEMPAR!!! Agenda memurtadkan Melayu Selangor dikesan di Kajang!!!

'; div.innerHTML = summary; } //]]>
Gambar-gambar di atas merupakan sebuah gereja yang telah didirikan di sebuah kawasan penempatan yang 80% penduduknya merupakan orang Melayu (Islam) di Desa Seri Jenaris, Kajang, Selangor. Kewujudan gereja tersebut yang dikesan bermula kira-kira 2 tahun yang lepas telah menimbulkan banyak tanda tanya kerana ianya kelihatan sangat tidak aktif (selalu dalam keadaan berkunci) dan tidak mendapat sambutan penduduk bukan Islam . Apakah kriteria kewujudan gereja tersebut mengikut undang-undang? Bagaimana MPKJ boleh meluluskan penempatan sebuah gereja pada bangunan yang didirikan untuk tujuan komersial? Dan mengapakah gereja tersebut wujud hanya setelah Kolej Komuniti Hulu Langat (yang terletak seberang jalan) siap dibina dan digunakan? Apakah ada agenda tersembunyi untuk memurtadkan para pelajar Islam (99%) Kolej Komuniti Hulu Langat dan penduduk sekitar? Dan mengapakah gereja tersebut hanya wujud (sebelum ini kilang perabot) setelah fuckatan memerintah Selangor?!! 
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di batu caves - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batu caves - Google Blog Search


A Rain of Frogs > Kuala Lumpur <b>Batu Caves</b> 1

Posted: 15 Jun 2011 06:33 PM PDT

A Rain of Frogs is written, designed and built by Adrian Lebar. As a sixteen year veteran of web design and development, the Internet is his canvas, interface design, typography, usability, accessibility, XHTML and CSS are his tools.

He is a father, sailor, snowboarder, skier, cyclist, aspiring writer, artist, classically trained musician and afraid of heights.

Adrian is not currently available for freelance and contract work. Learn more.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di rawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di rawang - Google Blog Search


::Haluan Kiri::: Kemalangan Maut <b>di Rawang</b> Mutiara

Posted: 12 Jun 2011 05:43 AM PDT

Lokasi   : Rawang Mutiara ( Berdekatan Shell ) 
Tarikh   : 9 Jun 2011 ( Khamis )

Jam      :  8.15 pagi

Suatu pagi ketika HK dalam perjalanan ke tempat kerja di Rawang, HK dikejutkan dengan satu kemalangan yang membabitkan motorsikal. 

Menurut saksi yang berada di tempat kejadian pembonceng motorsikal ini dikatakan telah dirempuh oleh sebuah lori dan kemudian lori tersebut telah melarikan diri dan kes ini disifatkan sebagai kes langgar lari. 

Mujur HK lewat sedikit dari waktu kejadian ini berlaku kerana jalan ini lah jalan yang HK selalu guna untuk pergi ke tempat kerja. HK sempat ambil gambar kejadian ini dari blog GobbloG hasil pencarian di google.


Hanya di kenali sebagai Hafiz, arwah menunggang motosikal Yamaha LC dalam perjalanan ke tempat kerja di Mydin Rawang.




A
rwah di percayai di rempuh oleh sebuah lori yang terus meninggalkan tempat kejadian.




Suasana mula diselubungi rasa sedih sebaik tiba ahli keluarga dan rakan-rakan arwah di tempat kejadian. Di fahamkan bapa arwah baru sahaja meninggal dunia.



Mayat kemudiannya di hantar ke Hospital Selayang untuk di bedah siasat.



Kemudian jenazah di kebumikan pada hari yang sama jam 6 petang di Tanah Perkuburan Islam Batu 20, Sg Choh, Rawang.



p/s: Kepada rakan-rakan yang bawa motor ke tempat kerja nasihat HK berhati-hatilah. HK pun mintak doa dari kawan-kawan supaya mendoakan keselamatan HK ke tempat kerja kerana HK pun bawa motor ke tempat kerja. 

Setiap kali pergi dan balik HK tak berhenti-henti berdoa minta dijauhkan segala bencana sepanjang perjalanan. Untuk mangsa yang telah meninggal dunia sama-samalah kita sedekahkan al-fatihah kepada arwah.

Al-Fatihah...

Kredit pada GobbloG atas ihsan gambar ini.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di kelana jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kelana jaya - Google Blog Search


<b>Kelana Jaya</b> MCA to speed up wait time for acute heart patients

Posted: 26 Jun 2011 07:23 PM PDT

Residents in the Kelana Jaya parliamentary constituency diagnosed with critical heart condition can now seek help for a faster treatment.

Kelana Jaya MCA division is offering to help constituents having serious heart condition to undergo treatment or surgery within a shorter period.

Kelana Jaya parliamentary liaison officer Ong Chong Swen said a source of hers had been in touch with the National Heart Institute (IJN) to offer this service to her constituents.

"Heart attack and heart-related problems are common among urban people and it is no different here in Kelana Jaya and Subang Jaya where people lead stressful lives.

"And very often, patients have to wait for a long time for their turn. This is why we are helping to arrange and speeden up the waiting list for acute cases," Ong told reporters at her office recently.

Also present were Kelana Jaya MCA division secretary Gan Meng Foo, SK Datuk Onn Jaafar Parent-Teacher Association chairman Dr Abdul Razak Zainuddin and also its vice-chairman Jazman Shahar Abdollah.

Ong said an operation procedure could cost between RM60,000 and RM80,000 which can be expensive for poor families.

"For genuine cases we'll try and arrange for a more affordable sum," she said.

She added that the IJN was not a government hospital but set up by the government and managed by an independent body.

Ong said this was the first time her centre was offering such a service to Kelana Jaya residents.

"However, we do not make arrangements for those who want to be examined or think they are suffering from heart problems," she said.

Ong said her centre was also planning to open a dialysis centre for the poor

"We have already discussed a possible collaboration with Mawar Renal, a charitable organisation for patients with kidney disease.

"There is no dialysis centre to my knowledge in the Kelana Jaya parlimentary constituency and even if there is, it is likely to be privately-run.

"This centre that we have in mind will cater for poor patients.

"We are looking for two adjoining shoplots to set up the centre and we appeal to shopowners contact and aid us in our mission," said Ong.

She added that she was not looking for any sponsorship or free rental unless the owners themselves offered their units for charity.

"It is important to have the location near car parks.

"A dialysis centre need not be in a busy area but has to be easily accessible by the people, be it in Kelana Jaya, Subang Jaya, Seri Setia or Sunway," she said.

Ong also said there had been hardly any enquiries about the 1MCA Medical Foundation so far at her service centre.

She said the fund was set up by the MCA headquarters late last year to provide financial support to the poor for treatment or medication cost of their illnesses.

"It is open to all races and I urge more people to come forward to enquire.

"Of course, there are certain eligibility criteria and approval is at the discretion of the MCA headquarters," she added.

For details, call 03-8023 5598.

-The Star-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved