ads

Rabu, 3 April 2013

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di teluk datok</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Mar 2013 11:13 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Semua Kaum Rasai Peruntukkan ADUN <b>Teluk Datuk</b>

Posted: 03 Mar 2013 04:38 AM PST

KUALA LANGAT, 3 MAC : Penduduk Melayu, Cina dan India di kawasan Teluk Datuk di sini telah menikmati peruntukan sebanyak RM 500 ribu setahun yang diagihkan secara adil dan saksama oleh Adun mereka sepanjang lima tahun perkhidmatannya.

Setiap tahun kata Adun Teluk Datuk, Philip Tan Choon Swee, beliau membelanjakan RM 100 ribu untuk setiap komuniti di kawasannya. Pebelanjaan itu melibatkan projek memperbaiki rumah dan sumbangan ke rumah ibadat komuniti India dan Cina.

Manakala RM 200 ribu dibelanjakan dalam aktiviti yang melibatkan semua kaum seperti sumbangan ke PIBG dan membeli peralatan murid. Jumlah ini juga digunakan untuk memperbaiki infrastruktur seperti jalan raya dan parit.

Philip memberi penjelasan tersebut sebagai respons kepada bekas Ketua Komuniti India Teluk Datuk, John Paramasivam Veerasamy yang menuduhnya tidak menggunakan peruntukan ADUN untuk kaum India di kawasannya.

"Saya ada 'figure-figure' tunjukkan apa yang dia kata saya 'racist'.

"Selain daripada saya menjaga kaum Cina, saya juga jaga India dan kaum Melayu, saya bukan cakap sahaja," tegasnya dalam satu sidang media di pejabatnya hari ini.

Menurut Philip, peruntukan RM 100 ribu pada tahun lalu digunakan untuk membaikpulih 20 buah rumah dan surau di empat kampung Melayu tradisional.

"Lebih 20 rumah sudah siap dan ada tujuh rumah lagi yang saya beri bahan dan mereka buat sendiri," katanya lagi.

Manakala majoriti peruntukkan RM 100 ribu untuk kaum India dan Cina disumbangkan ke rumah ibadat dan majlis perayaan kaum-kaum tersebut.

Baru-baru ini, John Paramasivam bersama-sama Kumarayah Ponnayah dan Saravanan Kaliannan telah mengadakan sidang media pada 27 Februari lalu dan menuduh Philip tidak menjaga komuniti India dan Melayu dan hanya mementingkan komuniti Cina sahaja.

Sementara itu, Ketua Komuniti Kaum India Teluk Datuk, Muniandy Manirasu, berkata Philip sentiasa prihatin terhadap rakyat di kawasannya dan menafikan dakwaan bahawa kaum India di kawasan itu dianaktirikan.

"YB telah membelanjakan ratusan ribu sejak lima tahun ini untuk kaum India dan tuduhan yang dibuat oleh John Paramasivam adalah sangat tidak berasas," katanya ketika ditemui.

Ahli Majlis Zon 19 Majlis Daerah Kuala Langat (MDKL), Yap Lai Keng, pula menyatakan Philip seorang Adun yang bertanggungjawab kerana sentiasa turut serta dalam setiap program yang dianjurkannya.

Pendapat Anda

Pendapat

Adun <b>Teluk Datuk</b> Bantu Mangsa Rumah Terbakar

Posted: 05 Feb 2013 01:41 AM PST

TELUK DATUK 5 JAN : Tiga buah keluarga yang menjadi mangsa kejadian rumah terbakar di Kampung Sungai Cheeding di sini masing-masing menerima sumbangan kilat berjumlah RM1,000 setiap keluarga daripada Adun Teluk Datok, Philip Tan pagi semalam.

Kebakaran awal pagi semalam memusnahkan dua buah rumah sewa di Lot 6694 Jalan Enggang.

Sehubungan itu, Philip Tan yang melakukan tinjauan di lokasi kejadian kira-kira 10 pagi semalam bertindak menyalurkan bantuan kewangan segera untuk setiap keluarga yang terlibat.

"Mereka bukan sahaja kehilangan harta benda, malah lebih malang ada antara mereka kehilangan punca rezeki kerana semua terbakar.

"Sejam selepas lawatan, saya bawa mereka ke pejabat untuk mengambil sumbangan wang. Saya harap wang tersebut dapat sedikit sebanyak meringankan beban mangsa," ujar Philip.

Mereka yang menerima sumbangan ialah Normahzurah Mohammad dan Tukmia Ahmad yang merupakan penyewa kedua-dua rumah tersebut.

Turut menerima sumbangan ialah tuan rumah tersebut iaitu Mohamad Hanif Samani.

"Beliau tidak mempunyai pendapatan lain selain rumah sewa tersebut, maka saya percaya beliau juga layak menerima bantuan kewangan," jelas Philip.

Tambah beliau, kesemua mangsa kini menumpang buat sementara di rumah saudara mara.

Selain bantuan kewangan, Philip turut menyalurkan bantuan lain seperti selimut, bantal dan tikar.

Pendapat Anda

Pendapat

BLOG SELANGOR: 12 <b>di teluk datok</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Feb 2013 11:26 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Adun <b>Teluk Datuk</b> Bantu Mangsa Rumah Terbakar

Posted: 05 Feb 2013 01:41 AM PST

TELUK DATUK 5 JAN : Tiga buah keluarga yang menjadi mangsa kejadian rumah terbakar di Kampung Sungai Cheeding di sini masing-masing menerima sumbangan kilat berjumlah RM1,000 setiap keluarga daripada Adun Teluk Datok, Philip Tan pagi semalam.

Kebakaran awal pagi semalam memusnahkan dua buah rumah sewa di Lot 6694 Jalan Enggang.

Sehubungan itu, Philip Tan yang melakukan tinjauan di lokasi kejadian kira-kira 10 pagi semalam bertindak menyalurkan bantuan kewangan segera untuk setiap keluarga yang terlibat.

"Mereka bukan sahaja kehilangan harta benda, malah lebih malang ada antara mereka kehilangan punca rezeki kerana semua terbakar.

"Sejam selepas lawatan, saya bawa mereka ke pejabat untuk mengambil sumbangan wang. Saya harap wang tersebut dapat sedikit sebanyak meringankan beban mangsa," ujar Philip.

Mereka yang menerima sumbangan ialah Normahzurah Mohammad dan Tukmia Ahmad yang merupakan penyewa kedua-dua rumah tersebut.

Turut menerima sumbangan ialah tuan rumah tersebut iaitu Mohamad Hanif Samani.

"Beliau tidak mempunyai pendapatan lain selain rumah sewa tersebut, maka saya percaya beliau juga layak menerima bantuan kewangan," jelas Philip.

Tambah beliau, kesemua mangsa kini menumpang buat sementara di rumah saudara mara.

Selain bantuan kewangan, Philip turut menyalurkan bantuan lain seperti selimut, bantal dan tikar.

Pendapat Anda

Pendapat

12 di batang kali - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batang kali - Google Blog Search


Aedi Rizwan: Himpunan Waris Malaya <b>di Batang Kali</b>

Posted: 23 Feb 2013 11:48 AM PST

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Jan 2013 07:19 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Jadual program dan jelajah Anwar Ibrahim 12 Jan-3 Feb <b>...</b>

Posted: 09 Jan 2013 01:13 AM PST

Berikut jadual program dan jelajah yang akan dihadiri Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim bermula 12 Januari sehingga 3 Februari 2013:

Januari:

12.1: Sabtu- Himpunan Kebangkitan Rakyat

13.1: Ahad- Pulau Pinang

19.1: Sabtu- 1) 5 petang: MeetAnwar Kajang anjuran AIC

2) 9 malam: Makan malam di Petaling Jaya Utara bersama Tony Pua

3) 11 malam: Ceramah di Batu Tiga, Shah Alam

20.1: Ahad- 1) 9 malam: Pongga Lembah Pantai

2) 11 malam: Ceramah di Bukit Lanjan

24.1: Khamis- Sambutan Maulidur Rasul di kediaman Anwar

25.1: Jumaat- Johor

27.1: Ahad- Negeri Sembilan

29.1: Selasa- Tapah dan Perak

Februari:

1.2: Jumaat- Makan malam bersama DAP Pulau Pinang dan di Pokok Sena, Kedah

2.2: Sabtu- Terengganu

3.2: Ahad- Melaka

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=42718

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


PENGEDAR SAH SHAKLEE <b>DI DENGKIL</b> BANTING SEPANG KLIA <b>...</b>

Posted: 17 Mar 2013 05:30 PM PDT

Teruja sangat harini nak kongsi dengan u all semuaa... apa lagi..? Testimoni ESP lahh! Best Seller kat UmmiIrfan.Com! Ok, yang ni testimoni my loyal customer, Pn Mona. Seriously beliau ni sejak awal saya start biz Shaklee memang beliau adalah customer saya yang rapat dengan saya.. Dan tahun ni beliau hamil anak ketiga (if am not mistaken..), dan mengamalkan Set Ibu Hamil seperti saya juga.. tapi, dalam set ini beliau PALING suka ialah ESP. Nak tau kenapa? Meh baca sms yang beliau kirimkan pada saya minggu lepas ;-)
"I amik Shaklee ESP sebab ianya non-GMO, tak dicuci dengan alkohol macam yang u bagitau tu.. lagi satu jari kaki yang besar utk dua dua kaki ni, memang teruk sbb kukunya dah macam kena kudislah, taklah teruk sangat, dia macam tepi celah celah aje sekeliling, sekarang ni sembuh sikit, tapi hmmm...! Gatal.. Biasa lah kan kalau kudis sedang sembuh mmg rasa gatal kat mana mana badan kita ni. Mmg teruk gatal... Ni sedang sembuh BEST ni dengan ESP. So, kena tunggu lepas bersalin nanti, kuku i ni macamaner.."
Beliau ambil ESP untuk memastikan perkembangan bayi dalam kandungan sentiasa sihat, tetapi tak disangka lain pula jadinya! Yang tak disangka sembuh, semakin sembuh! AlhamduLILLAH! :-))
Jadi, jika anda ingin mendapatkan Shaklee ESP, usah berkira-kira, kerana setiap pembelian akan diberikan EXCLUSIVE TIPS bagaimana membancuh ESP dan pastinya resepi-resepi yang sedap dan terangkat. :-)

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<
  

BLOG SELANGOR: 12 <b>di dengkil</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Mar 2013 03:41 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

TANAH LOT <b>DI</b> MUKIM <b>DENGKIL</b> (Hadapan Sekolah Teknik <b>...</b>

Posted: 27 Feb 2013 06:27 AM PST

Tanah Lot di Dengkil untuk dijual segera.

Negeri: Selangor

Daerah: Sepang

Mukim: Mukim Dengkil

Luas: 4912 kaki persegi

Kategori Penggunaan Tanah: Banggunan

Tanah yang diperihalkan diatas adalah dipegang untuk selama-lamanya oleh tuan punya.

Syarat-Syarat Nyata: Banggunan Kediaman

Sekatan-Sekatan Kepentingan: Tiada

Harga: RM200,000

Call: 016-203 4402 / 019-3102769 (untuk lawat tapak)

tanah lot

Artikel Berkaitan Dari Topik Ini:

Dikirim Oleh on Feb 27th, 2013 dan difailkan dibawah Jual & Beli Harta, Jual Tanah. Anda boleh mengikuti sebarang respons bagi entri ini melalui suapan RSS 2.0. Anda boleh meninggalkan respons, atau menjejak balik daripada tapak web anda. HakCipta terpelihara © 2009 - 2011 Drumah Homely Publication Sdn. Bhd.. Semua bahan berbentuk artikel dan gambar tidak dibenarkan untuk disalin, dicetak, diubahsuai, diterbitkan semula tanpa mendapat persetujuan Syarikat Penerbitan secara bertulis.

Azhar Hassan: Bio Velocity <b>di</b> Klinik C&C <b>Dengkil</b>

Posted: 11 Feb 2013 03:38 PM PST

Klinik Cure & Care 1 Malaysia.
Sebelum ni lebih dikenali sebagai Pusat Serenti.
Menjelang tengahari semalam aku sempat ke sini.
Sahabat kepada biz partner aku.
Beberapa hari terlantar sakit.
Terbaring je tak boleh bangun.
Doktor cuma cakap darah tinggi yg melampau.
Tp pada aku lebih dari tu sebab nampak teruk
Tak kisah la apapun yg pasti dia mmg terbaring je tak boleh bangun.
Asal gerak sikit kepala dia rasa pusing.
Kaki & tangan pun tak boleh bergerak sangat.
Syukur la aku bawa stok BV dalam kereta.
Selimutkan dia 30 minit dia kata rasa panas & berpeluh,
Isteri dia yg duk sebelah pun rasa benda yg sama.
Yg mengejutkan tu masa aku nak balik tiba2 dia boleh duduk & salam aku.
Semua macam terpinga2 kat dalam rumah tu.
Alhamdulillah dah nampak perubahan walaupun masih tak boleh berdiri.
Dengan izin Allah semuanya bakal berubah.
Semoga cepat sembuh & mampu bertugas seperti biasa.

Color of Bitt: Paya Indah Wetland, <b>Dengkil</b>

Posted: 28 Feb 2013 10:45 PM PST

Kami berada di Paya Indah Wetlands, Jabatan Perhilitan Dengkil...nak sampai situ memang jauh la...tipsnya...korang kena ikut signboard walaupon orang cakap signboard dia tak berguna...bagi saya...signboard dia betul apa...ikut sampai jumpa signboard tulis "Paya Indah Wetlands" selagi tak jumpa signboard jangan berhenti terus je...jangan pandai-pandai belok kanan atau kiri selagi tak jumpa signboard...haa gituw...kalau dia kata 5km so kira la 5km mesti sampai... ;)

Perjalanan memang jauh masuk kedalam tujuan kami untuk berbasikal...setelah tabb baca komen dibawah :


Dia terus minta saya google...paya indah wetland, walaupon sebelum ni saya pernah dengar dan pernah baca di blog lain...apa-apa pon pintu hati terbuka setelah baca komen dari mizztina...

Tapi bukan la nak harap pukul 7pagi tu...hehehe saja nak tengok tempat lain untuk berbasikal bersama....Sesampai disana, niat ku terpadam kerana panas terik, lepastu lalu untuk berbasikal tak sesuai untuk doubleIS dan kakak tasya....nasib baik ada pelbagai kolam binatang...so banyak aktiviti sebenarnya disana...niat untuk berbasikal tertunda...

Paya Indah Wetlands,
Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (PERHILITAN)
KM4, Jalan Dengkil-Banting,
43800 Dengkil, Selangor

Tel: 03-8768 7616 / 03-8768 8726
Faks: 03-8768 8424​ - See more at: http://www.nre.gov.my/Malay/EkoPelancongan/Pages/PayaIndahWetlands.aspx#sthash.eYzLFk2S.dpuf

post signature

12 di kapar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kapar - Google Blog Search


teganuku: Renjatan Elektrik - Pelajar Tingkatan 3 Maut <b>Di Kapar</b>

Posted: 27 Feb 2013 04:05 PM PST

Seorang pelajar tingkatan tiga maut akibat terkena renjatan elektrik sebuah kotak kabel pembekal elektrik Tenaga Nasional Bhd. (TNB) di depan Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Idris Shah Kapar di Kapar semalam.

Dalam kejadian pada pukul 1 petang, mangsa Mohd. Amirul Syafiq Halim, 15, disahkan meninggal dunia ketika dibawa oleh anggota polis untuk mendapatkan rawatan di Klinik Kesihatan Kapar.

Mayat mangsa kemudian dihantar ke Rumah Mayat Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) untuk bedah siasat. Difahamkan, mangsa terkena renjatan elektrik ketika melintasi kotak kabel pembekal elektrik terbuka yang ditempatkan di satu lokasi lapang di depan sekolah itu.

Sebaik terkena renjatan elektrik, mangsa dikatakan berdiri kaku sebelum anggota polis membantu menghantar mangsa ke klinik.

Kejadian itu berlaku sebaik mangsa habis sekolah dan dalam perjalanan ke tempat menunggu bas untuk pulang ke rumahnya di Kampung Bukit Kapar yang terletak kira-kira satu kilometer dari lokasi kejadian.

Bapa mangsa, Halim Mohd. Ismail, 38, berkata, dia menerima berita sedih mengenai anak sulung daripada empat beradik itu pada pukul 1.20 petang sebelum bergegas ke klinik tersebut.

Kosmo!

12 di tanjung sepat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di tanjung sepat</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Feb 2013 11:58 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

my wey of life a day trip to <b>tanjung sepat</b> malaysia - Gadget Release <b>...</b>

Posted: 19 Nov 2012 09:00 AM PST

My wey of life: a day trip to tanjung sepat, malaysia., While i was in malaysia for chinese new year holiday, my friends and i went to a lil town call tanjung sepat. tanjung sepat is near morib. which is famous for the.
Tzee meng's blog: a day trip to tanjung sepat, This is because i have been hearing people talked so much about this place and also seeing many blogs reviews. therefore, this year's hari raya public.
~*edryanne's story*~: one day trip to tanjung sepat, Heys! i just camp back from 4 days 3 night church camp! :) but now i planned to blog about the previous trip to tanjung sepat first yeah, it was on 29.
places to eat in kl just another malaysia food blog travel tip secret

Tanjung sepat (01.02.2011) 2/8 ~ hungry nomads, Tanjung sepat (01.02.2011) february 7, 2011 at 9:58 pm feeling bored since we are on leave and chinese new year is still two days away, wife has decided to.
Cuti-cuti tanjung sepat | dexxy.net, Tanjung sepat is a town in kuala langat district in selangor, malaysia. located at straits of malacca, primarily is a fishing town. most of the inhabitants have some.
~brought up 2 share~: mari makan di tanjung sepat, When dad suggested that we should go out together, it must be something we should all game for..

Sekinchan: a family day trip – parentwonder.com, This idea was mooted after our highly enjoyable trip to tanjung sepat and sepang gold coast. after some planning and research, 3 families (sp family, lee family, and.
As i travel /my kembara, Travelling places, sharing experience. this blog share lots of photos too because photo says a thousand words.
Sepang gold coast – escaping kuala lumpur | fly myself – around, Sepang gold coast is a great escape from busy city life in kuala lumpur. a great place to go when you are bored with going to the same shopping center in kl..

My Wey of Life: A day trip to Tanjung Sepat, Malaysia.

Crazy for Photography: Day trip to Tanjung Sepat

places to eat in kl just another malaysia food blog travel tip secret

Related post for My Wey Of Life A Day Trip To Tanjung Sepat Malaysia

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


Will Chinese clan groups rule in <b>Klang</b>?

Posted: 02 Apr 2013 03:30 PM PDT

(fz.com) - Chinese associations are said to wield a lot of power in Klang and may sway voter behaviour in the coming 13th general election, say local level political party leaders.

"MCA exists through Chinese associations. That's why the role played by Chinese associations and businessmen are important because they have reaped the benefits from the government," said Klang Umno division chief Datuk Mazylnoor Abdul Latiff to fz.com. 

"I give the Chinese associations and Chinese temple committees welfare," he added, citing the established practice of distributing aid at the local level.

Klang MP Charles Santiago, on the other hand, is unapologetic about his stance on patronage politics.

Rather, the former economist believes that political support should not depend on the distribution of money.

"I don't believe in paying people to support me. I don't believe I have to give you a token for you to support me," he said in an interview with fz.com.

However, Charles did lament about being caught in a system where race and politics are so deeply intertwined that they delineate communities.

"At the end of the day, I am an Indian operating in a predominantly Chinese area. It is difficult," he said.

"I don't belong to MCA, so I don't easily get their support. There is no reason they would seek me out but we do pick up on Chinese community issues like Chinese education," he added.

Charles is forthright about his convictions - he views social issues from a human rights perspective, rather than from a racial lens. However, there is no escaping the fact that meeting the people's needs requires resources.

"I have a limited budget, which makes it really difficult to help people," he said.

"But I'm always honest with them. If they come to see me and I know I have limited resources, I'll tell them I'll see what I can do," he added.

Read more at: http://fz.com/content/will-chinese-clan-groups-rule-klang 




12 di selayang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di selayang - Google Blog Search


Babi Dijual Bercampur Bersama Daging Lembu <b>Di</b> NSK <b>...</b>

Posted: 28 Mar 2013 09:41 AM PDT

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

Kes Daging Babi <b>Di</b> NSK <b>Selayang</b> Selesai ~ UntaRonta

Posted: 28 Mar 2013 07:42 PM PDT

sebelum ini orang ramai dikejutkan dengan isu daging babi yang terpamer di pasaraya di Selayang-NSK. termasuklah gua ni yang menjumpai sebuah artikel keluaran di facebook yang mana diterbitkan oleh kawan-kawan di facebook. mungkin ramai yang menpercayai kewujudan daging itu seolah-olah ia menyerupai daging babi yang segar yang mana ia masih dibaluti dengan plastik. 

gua tak sempat nak print skrin satu artikel yang mana keluhan seorang saudara kita termasuk dalam arena kejutan terhadap daging babi ini, dengan beliau sertakan gambar sekali menambahkan keyakinan pembaca lain mempercayai termasuk juga keluhan yang dinyatakan begitu memberangsangkan para pembaca termasuklah gua.

okey itu, adalah keluhan bersama bukti dikeluarkan oleh salah seorang saudara kita, dan dibawah ini gua nak pamer bukti dari media massa iaitu Sinar Harian Online yang mana dikaji selidik bersama Wakil Bahagian Sumber Manusia NSK Selayang iaitu Siti Afilah Che Min.

selidik yang dibuat didapati ia bukan daging babi yang sama kita sangkakan dan ia nya hanyalah daging kambing beku dari New Zealand.

kata Siti Afilah Che Min, tiada daging babi segar dijual di premis berkenaan sebalik ia terdapat dalam produk tin sahaja.

bagamanapun, orang yang menyangka itu daging babi tidak dapat kita salahkan kerana disitu ada wujudnya kekeliruan. kalau kita sendiri macam tu pun, agak-agak apa reaksinya? anda tahu bukan macam mana?

"Kita turut menerima banyak aduan berhubung perkara itu dan menegaskan NSK Selayang tidak menjual produk daging babi segar," katanya kepada Sinar Harian, semalam. -petikan sumber

dan dapat gua katakan, perkara telah tersebar meluas di arena maya dan juga sebaliknya lantaran ia menyentuh isu yang negatif bagi umat islam. bagi gua dengan selidikan yang dibuat seperti ini akan memadamkan orang ramai terhadap tanggapan negatif terhadap pasaraya itu dan juga dapat memperbetulkan kekeliruan yang terhadapnya.

Sumber mendakwa, daging itu diletakkan dalam troli tanpa berbalut sementara menunggu untuk dipotong menjadi kepingan kecil. tapi bagi pandangan gua, ia memang menunjukkan kekeliruan kerana ia dipamerkan sebegitu rupa. sepatutnya disimpan di store sementara kerja pemotongan dilakukan, bukan dipamer seborono begitu. gua rasa ini kes pekerja yang kurang cakna terhadap benda itu kerana meremehkan perkara itu.

jadi macam mana? sudahkah dapat mengikis kekeliruan terhadap perkara itu? belum yakin dengan selidik yang dibuat? itu semua terserah pada diri anda sendiri untuk menilainya.

#sepenuhnya baca dari sumber

12 di paya jaras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di paya jaras - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di paya jaras</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Mar 2013 09:07 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

kereta sewa (rental car) - Iklan <b>di</b> Mudah PERCUMA

Posted: 05 Feb 2013 04:40 AM PST

Kereta Sewa Pandu Sendiri (Sungai Buloh)

Assalamualaikum dan salam Sejahtera…perkhidmatan kerata sewa area sungai buloh selangor
sapew2 yang nak sewa tu leh la contact no seperti dibawah :)

company : polarize Enterprize
kami meyediakan Kereta Sewa Pandu Sendiri Jenis kenderaan
wira 1.5 (A) dan
gen 2 1.6(A)

HARGA BAGI KENDERAAN WIRA ADALAH
RM80 SEHARI HARGA BAGI
KENDERAAN GEN 2 ADALAH
RM110 SEHARI

DISCOUNT DIBERIKAN JIKA LEBIH DARI 3 HARI SEWAAN

KENDERAAN DI SEDIAKAN DI PAYA JARAS SUNGAI BULOH,
BERHAMPIRAN TAPAK PASAR MALAM PAYA JARAS TENGAH, ,

-semua kenderaan kami dijamin dalam keadaan yang baik,

DOC YANG DI PERLUKAN
1. IC photocopy
2. Driving license photocopy
3. Students ID / working card
4. utility bil 2 MONTH UNTUK PERTANYAAN DAN SEWAAN SILA HUBUNGI N/O 0173565388
En.Faizul

Incoming search terms:

  • pengasuh bayi di paya jaras (11)
  • proton tiara for sale mudah in selangor (7)
  • mudah com(kereta sewa area batu pahat (5)
  • kereta sewa murah sungai buloh (4)
  • Iklan handphone secondhand murah di Sabah (3)
  • kereta sewa sg buloh (2)
  • kereta sewa sungai buloh (2)
  • sewa kereta terkini sg buloh (2)
  • jubin murah sg buloh (2)
  • kereta sewa batu pahat (2)
  • sewa kereta murah sungai buloh (2)
  • sewa kereta muar (1)
  • mudah my muar kereta sewa (1)
  • num telefon kereta sewa sg buloh (1)
  • orang melayu sewa kereta sungai petani (1)
  • pajak kereta untuk sewa area batu pahat (1)
  • vimax di sungai buloh (1)
  • van untuk disewa area muar dan batu pahat (1)
  • pengasuh anak di paya jaras (1)
  • tetek melayu sungai buloh (1)

Tanya pasal iklan ni :

comments

Tak jumpa apa yang anda cari? Gunakan SEACRH di bawah:



12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Mar 2013 07:39 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Posted:

[unable to retrieve full-text content]

12 di hulu selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di hulu selangor - Google Blog Search


Adik beradik Kiram-ditemui <b>di hulu selangor</b> <b>...</b> - kelana musafir

Posted: 14 Mar 2013 01:03 AM PDT

biarlah gambar berbicara



 ada seorang pakcik yang saya temui di Hulu Selangor. ada juga iras-iras Kiram
saya pun minta nak ambik gambar. dia kasi. saya pun snap

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di balakong</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Mar 2013 08:06 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Posted:

[unable to retrieve full-text content]

12 di sungai burong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai burong - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai burong</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Mar 2013 07:35 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Ibu Tunggal Pula Terima Program Jom Shopping E-bu Tunggal <b>...</b>

Posted: 03 Mar 2013 09:04 PM PST

Alam Jaya, 2 Mac : Tema yang diperkenalkan oleh Menteri Besar Selangor, Tan Sri Dato' Seri Abdul Khalid Ibrahim, 226551_442455552497464_1702124423_niaitu "Hasil Negeri Untuk Rakyat", bukan hanya tema kosong semata-mata tetapi telah dibuktikan dengan pelbagai program yang dapat dirasai sendiri oleh rakyat di negeri Selangor, kata Pegawai Penyelaras DUN Sungai Burong, Ustaz Mohamad Judi Sarjo.

Jika sebelum ini rakyat di Negeri Selangor telah diperkenalkan dengan pelbagai program melalui Merakyatkan Ekonomi Selangor (MES) seperti Skim Mesra Usia Emas (SMUE), hadiah anak masuk Universiti, pemberian 20 meter padu air secara percuma, Skim Bantuan Tadika Selangor (TUNAS), Jom Shopping dan Jom Shopping Bonus dan sebagainya, adalah merupakan satu bukti yang menunjukkan bahawa Kerajaan Selangor memang berhasrat untuk membantu rakyat di negeri ini, kata Yang Dipertua PAS (YDP) Tanjong Karang itu lagi.577398_442456379164048_1794867240_n

Program berkenaan tidak terhenti setakat itu sahaja, bahkan katanya, kali ini pihak Kerajaan sekali lagi telah menganjurkan program Jom Shopping bagi Ibu Tunggal yang berusia 59 tahun kebawah bagi membantu mereka mengurangkan beban yang sedang ditanggung oleh mereka, akibat daripada kematian suami ataupun berpisah dengan bekas suami masing-masing.

Sama sebagaimana program-program Jom Shopping yang diperkenalkan sebelum ini, program Jom Shopping E-bu Tunggal, peserta yang menyertai program ini diberikan baucer sebanyak RM100 untuk membeli-belah di pasaraya-pasaraya terpilih, manakala para pesertanya adalah dikalangan Ibu Tunggal yang 479757_442459162497103_927167688_nberusia 59 tahun kebawah, katanya.

Untuk Jom Shopping SMUE pesertanya adalah dikalangan warga emas samaada lelaki ataupun wanita yang berusia 60 tahun keatas dan telah mendaftar melalui SMUE. Manakala Jom Shopping Bonus pula adalah khususkan bagi anak-anak kelahiran Selangor yang telah didaftarkan melalui Tabung Warisan Anak Selangor (TAWAS), katanya lagi.

Bagi DUN Sungai Burong, ini adalah merupakan kali pertama program ini diadakan dan telah membawa seramai 100 orang ibu tunggal bagi menyertai program pada kali ini. Adalah diharapkan dengan adanya program seperti ini, dapat membantu mereka menyara anak-anak yang mereka tanggung selama ini, katanya lagi.

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai burong</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jan 2013 07:35 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Umat Islam Wajib Mempertahankan Gaza « PKM <b>Sungai Burong</b>

Posted: 24 Dec 2012 11:17 AM PST

Batu 10, 24 Dis    :    Umat Islam wajib untuk mempertahankan bumi Gaza yang terletak di Palestin daripada  zionis Israel, kerana 12056_550589638302381_908841152_ndisana terletaknya masjid yang menjadi kiblat pertama Umat Islam, iaitu Masjid al Aqsa, dan merupakan bumi para Nabi, Kata Timbalan Presiden Yayasan Amal Malaysia (YAM), Haji Jamuliddin Elias.

Umat Islam, katanya, wajib menghulurkan bantuan dan sumbangan kepada rakyat Palestin yang telah  ditindas dan dizalimi oleh golongan Israel sejak sekian lama tanpa belas kasihan, katanya lagi yang juga merupakan Ahli Majlis, Majlis Perbandaran Klang (MPK)

Beliau yang pernah ditahan oleh zionis Israel semasa menyertai misi bantuan kemanusiaan ke Gaza pada tahun 2010, turut menceritakan pengalaman sewaktu ditahan oleh tentera Israel di dalam Kapal Marvi Marmara yang mengakibatkat seramai  12 orang telah syahid akibat daripada bedilan regim zionis tersebut dan seramai 30 orang lebih telah cedera parah. Manakala kapal yang mereka naiki telah ditawan oleh tentera zionis Israel.20121224_221031

Menurutnya sewaktu dikepung oleh tentera Israel, Allah tidak memberikan kegentaran pun dalam diri mereka. Mereka tidak panik. Semua menjaga posisi masing-masing sebagaimana yang telah dilatih. Kemudian bergerak kemas mempertahankan kapal daripada Israel.

"Sewaktu helikopter pertama datang dan menyuluh spotlight dari atas. Dua komando turun. Relawan Turki dengan berani telah menangkap komando yang pertama, membuang senjatanya. Tidak berniat bergaduh. Tetapi apabila komando kedua turun, dia mula menembak dengan peluru hidup. Itulah mulanya syahid yang pertama di atas kapal. Tetapi tetap mereka tidak takut kerana mereka memang telah bersedia untuk syahid" katanya lagi

20121224_222201Sementara itu Bendahari Muslim Care, Haji Zulkifli Wahijan, pula berkata, Sepanjang pengalamannya terlibat dalam misi bantuan kemanusiaan di beberapa buah Negara khususnya Gaza, Tentera Zionis bukanlah merupakan tentera yang berani, berbanding tentera Islam.

Berdasarkan video yang ditayang, katanya, jelas menunjukkan mereka akan lari bila berhadapan dengan tentera Hamas, walaupun tentera Hamas hanya menggunakan baju sebagai senjata untuk mempertahankan diri berbanding mereka yang dilengkapi dengan senjata yang canggih dan moden.

Beliau juga menyeru supaya Umat Islam dapat mengamati hadith Nabi Muhammad S.A.W yang pernah bersabda "Konstantinopel akan ditawan oleh seorang raja, raja yang menakluknya adalah sebaik-baik raja, sebaik-baik tentera adalah tenteranya dan sebaik-baik rakyat adalah rakyatnya"

Inilah tentera-tentera yang sedang berjuang dibumi Gaza, kerana untuk menjadi tentera Hamas ianya memerlukan syarat yang ketat antaranya mereka tidak boleh meninggalkan solat lima waktu, menghafal al-Quran dan 20121224_223024sebagainya, inilah kekuatan yang ada sebagai seorang tentera Islam yang sedang berjuang dibumi Gaza untuk menentang Israel, katanya lagi

Mereka berkata demikian sewaktu menjadi Ahli Panel Forum Untukmu Gaza yang diadakan di Masjid Jamiul Hasanah Batu 10 Tanjong Karang yang dianjurkan oleh Ahli Majlis, Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS) Zon ID Tanjong Karang, Mohd Faizal Mohd Barja dan Penggerak Belia Tempatan (PeBT) Zon 1D, Sharan Mohd Salleh dan Pusat Khidmat Masyarakat (PKM) DUN Sungai Burong dan dipengerusikan oleh Imam Masjid berkenaan Ustaz Haji Mat Hasbollah Sudin.

Forum yang diadakan untuk mengutip kepada YAM untuk dibawa ke Gaza telah Berjaya mengutip sebanyak RM7,758.00 dan telah diserahkan oleh Nazir Masjid Jamiul Hasanah, Ustaz Safwan Nayan kepada Haji Jamuliddin Elias.

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved