ads

Khamis, 15 November 2012

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Cerita Ita: homestay dan hotel <b>di</b> area bandar <b>salak tinggi</b>

Posted: 30 Oct 2012 04:18 PM PDT

salam sejahtera semua,

pagi ni hujan lebat di kuantan ni....sejuk dan nyaman je rasanya...

entry pagi ni nak mintak tolong sebenarnya..

kalau ada sesiapa yang tau homestay atau hotel di area bandar salak tinggi, sepang atau searea dengannya tu boleh tak tolong bagi contact no kat ruangan komen atau tolong email ke rozitaabdrahman@yahoo.com

kalau boleh tak nak yang mahal sangat...dalam rm150 ke bawah lagi bagus...pasal kami cuma duduk 5 beranak je pun...tapi yang pentingnya ada peti ais je pasal nak letak susu si kecik tu nanti..

nak tau la....area dengkil tu jauh tak dengan salak tinggi ye?

opssss lupa nak bagitau kami nak masuk 2 disember dan keluar pada 7 disember ok..

p/s hari ni nak cari durian...nak cari durian....sah deman durian crepe kan...hehe...

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


Senarai Lokasi Pemasangan Kamera Perangkap Kelajuan <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 01 Oct 2011 05:00 PM PDT

Assalamualaikum dan selamat sejahtera, secara umumnya ramai yang sudah mengetahui kebiasaannya kamera perangkap kelajuan (speedtrap) ini selalunya di letakkan di bawah jejantas di lebuhraya dan sebagainya, Tapi sekarang bukan hanya di bawah jejantas tetapi ada juga kamera perangkap kelajuan yang dipasang walaupun di jalan yang sibuk di bandar raya seperti Kuala Lumpur dan sebagainya.

Berikut diberikan Senarai Lokasi Pemasangan Kamera Perangkap Kelajuan/ Speed Trap Di Jalan Raya Malaysia yang telah dipasang oleh pihak PDRM:

PLUS North Bound (ke Utara)

* Di bawah jambatan di kira-kira 456km, Sg Buloh simpang.
* Di bawah jambatan di kira-kira 459km, Bukit Lanjan interchange.
* Di bawah restoran jejantas di Sg Buloh.
* Di bawah jambatan terakhir sebelum tol Sg Besi pada 309.2km.
* Di bawah jambatan di 296.5km, persimpangan Bangi.
* Di bawah jambatan baru dibina di 289.0km, selepas simpang Utara Penilaian.
* Di bawah jambatan di 286.5km, Penilaian Utara simpang.

PLUS South Bound (ke Selatan)

* Di bawah papan tanda pada kira-kira 454.6km dan 455.2km, Sg Buloh layby.
* Di bawah jambatan selepas simpang Subang pada 11.3km.
* Di bawah jambatan di 22km, simpang Bukit Lanjan
* Di bawah jambatan sebelum Mint hotel, Sg Besi Tol. 80km / h sahaja!
* Di bawah jambatan di 302.8km, persimpangan Kajang.
* Kira-kira 1km selatan persimpangan Bangi
* Di 296.5km and 297km, persimpangan Bangi
* Di bawah jambatan yang baru dibina di 289.0km, sebelum simpang Nilai Utara .
* At 285.5km dan 285.8km, persimpangan Nilai Utara.
* Pada pembahagi pusat 251.8km dan 253km selepas simpang Senawang .
* Selepas simpang Alor Gajah at 213.9km, sebelah taman tema air.
* Di halangan kanan pada 198.4km.

Elite Central Link East / North Bound

* Pada sebelah kiri di 4.8km selepas Batu Tiga / Shah Alam keluar
* Di bawah restoran jejantas di persimpangan USJ / Hicom kira-kira 8.5km. 90km / h zone!
* Di bawah jambatan sebelum simpang USJ / Hicom di 10.5km.

Elite Central Link West / South Bound

* Di bawah restoran jejantas di persimpangan USJ / Hicom kira-kira 8.5km. 90km / h zone!
* Di bawah jambatan sebelum simpang USJ / Hicom di 10.5km.
* Selepas keluar dari tol KLIA ke lapangan terbang, di bawah Jalan Pekeliling
flyover.90km / h

NKVE East / North Bound

* 300m sebelum tol Jalan Duta, 60km / h!
* Di sebalik halangan kemalangan di sebelah kiri apabila pergi ke arah tol Jalan Duta,di 24.9km 80km/h
* Di bawah jambatan di Damansara Junction, 17.5km NKVE West / South Bound
* Di sebalik halangan di sebelah kiri apabila keluar tol Jalan Duta dari KL, pada 25.3km dan 25.7km, 80km / h sahaja!
* Dari Jln Duta, di bawah jambatan, 23km, 80km / h sahaja!
* Dari Jln Duta, di terowong Sg Buloh persimpangan-Y, 22km.
* Di sebalik halangan n di Damansara Junction, 17.7km dan 16.8km
* Di bawah jambatan keretapi di 11.2km
* Di bawah jambatan di persimpangan Shah Alam.

Kesas East Bound

* Di bawah jambatan di 44.8km, turun bukit yang selepas simpang Puchong.

Kesas West Bound

* Di tepi Sg Besi Tol Bound Timur. Kuala LumpurCity
* Jalan Duta; di bawah jejambat di persimpangan Damansara, 70km / h zone.

Klang

* Jalan antara Klang dan Pelabuhan Klang. Ke Arah Klang arahan, pada kira-kira 13 km kilometer batu. 70km / h sahaja!

Pantai Timur

* Tanda Jalan di Karak lebuh raya adalah tidak mencukupi terutamanya di simpang Y; jika anda unfamilar, pergi perlahan.
* East terikat, turun bukit dijalankan selepas Raub persimpangan.
* Maran, 60km / h zone.
* Paya Bungor, 70km / h zone.

Perangkap Hadlaju DI JOHOR South Bound

* Persimpangan Tangkak.
* Di bawah jambatan selepas Yong Peng Utara persimpangan
* Pada 97.3km.
* Persimpangan Ayer Hitam
* Persimpangan Sedenak

Perangkap hadlaju DI PERLIS, KEDAH DAN PULAU PINANG

North Bound

* Around Ayer Hitam in 60km / h zone.
* Sebelum Perwaja Steel.
* Sg Petani persimpangan.
* Antara persimpangan Seberang Jaya dan Tol Sg Dua.

South Bound

* PenangBridgeisland akhir. Had laju 80km / j.
* Kira-kira 2 km sebelum Juru Toll Speed ??had 90km / j.

Perangkap HADLAJU DI PERAK North Bound

* Di bawah jambatan di 197.1km dan 198.8km, Simpang selepas Kamunting.
* Di bawah jambatan di 204.3km, selepas simpang Kamunting.
* Di bawah jambatan di 208km, sebelum simpang Junction.
* Di bawah jambatan di 214.8km, sebelum simpang Kamunting.
* Ipoh Vista Point pada kira-kira 263km. Had laju 80km / j.
* Di bawah jambatan di 271km,simpang utara Ipoh .
* Di bawah jambatan di 274.4km, simpang utara Ipoh South .
* Di bawah jambatan di 286.9km, Simpang Pulai .
* Di bawah jambatan di 296km, Gopeng.
* Di bawah jambatan di 352.6km, selepas Sungkai.
* Di bawah jambatan di 353km, Sungkai .
* Di bawah jambatan di 373km, Slim River.

South Bound

* Di bawah jambatan di 199km, sebelum simpang Kamunting simpang.
* Di bawah jambatan di 241.9km, at Kalau Kangsar.
* Di bawah post tanda di 296.1km, sebelum Gopeng.
* Di bawah jambatan di 297km, Gopeng .
* Di bawah jambatan di 300km, selepas simpang Gopeng.
* Di bawah jambatan di 308.6km, selepas Gopeng .
* Di bawah jambatan di 372.6km, di SlimRiver.

Sabak Bernam

KM. 64 T / INTAN – KLANG,
KM. 62 T / INTAN – KLANG,
KM. 60 T / INTAN – KLANG, (KM.60 Sg.Nibong)
KM. 54 T / INTAN – KLANG
Kilometer 29.3th Jalan Klang-Teluk Intan;
SUBANG JAYA KM 8,5 L / RAYA ELITE,
Bentong KM40 L / RAYA KL-Karak,
Spt (B / Mertajam) KM 142,6 LRUS,
Hulu SELANGOR (KKB), KM 400 LRUS,
S / RIVER (B / SANDAKAN) KM 122 JLN IPOH-K/LUMPUR

JALAN PERSEKUTUAN

1- Bersebelahan Hotel Mint
2- Berdekatan Esso kat exit Salak Selatan
3- Berhadapan dengan Istana Negara
4- Berhadapan dengan Muzium Negara
5- Kawasan turun bukit selepas pekan Raub (Menghala Kuala Lipis)
6- 2 km sebelum pekan Maran (Arah Kuantan)
7- Area Paya Bungor (Arah Kuantan)
8- Selepas exit ke Bentong (Menghala ke LPT)
9- Jalan Gambang – Kuantan (Turun bukit selepas Matrikulasi Pahang)
10- Berhadapan dengan Mini Malaysia Melaka (70km/j)
11- Berhadapan dengan Zoo Melaka (70 km/j)
12- Bawah jambatan dari Banting ke KLIA (80 km/j)
13- Berhadapan dengan Kolej Inti, Nilai
14- Persimpangan Sg Manggis menghala ke Klang (60 km/j)
15- Berhadapan Tesco Klang (70 km/j)
16- Jambatan berdekatan rumah MB Selangor kat Pasir Panjang (70km/j)
17- 2 km selepas sempadan Perak-Selangor di Jalan Sabak Bernam (berdekatan kilang kelapa sawit)
18- Laluan bertingkat antara USM ke Bayan Lepas
19- Jelutong expressway berdekatan Tesco Pulau Pinang
20- MRR2 antara simpang Taman Melati & Wangsa Maju
21- MRR2 berhadapan Mikro Cheras

Lain-lain

1. Kilometer 1.13.5th Lebuhraya Ayer Keroh
2. Kilometer 33 Jalan Kuala Terengganu-Kuantan;
3. Kilometer 81 jalan Jerangau-Jabor;
4. Kilometer 51 Jalan Alor Star-Butterworth;
5. Kilometer 85.5th Jalan Kuala Lumpur-Ipoh;
6. Kilometer 29.3th Jalan Klang-Teluk Intan;
7. Kilometer 15 Jalan Tampin-Segamat;
8. Kilometer 36 Jalan Kuantan-Kemaman;
9. Seksyen 57, Jalan Kota Tinggi-Sg Rengit;Kilometer 10.184th Jalan Johor Bahru-Kuala Lumpur;
11. 83 Street dan kilometer 62 Gua Musang-Kuala Krai;
12. Jelutong Expressway di Pulau Pinang

Alam Informasi

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })(); Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


JAAkechik CORNER: berendam <b>di jeram</b> pasu

Posted: 04 Oct 2012 06:30 PM PDT


pergi tanpa apa2 planning sebenarnya. adik2 jaa sume mogok takmo gi sekolah esoknya lepas kenduri tu. kunun letih. parent jaa pon tak kuar berniaga jugak. family yang lain pon sama. sume pakat cuti. jaa aja yang keje jam 7 pagi. rajin kan? tapi dalam kul 2.30ptg abang jaa call. katanya,
(nape baru bagitau, aku keje nie) ~translate

pastu jaa cepat2 call hubby suruh bersiap dan tutup kedai sekarang jugak. nasib baik customer tak ramai. kalo tak, konfem kitorang tak jadi pegi. hehe. balik keje kul 3ptg terus drive laju2 balik umah. berdesupp masuk bilik. 1 minit dah siap tukar pakaian! haha. kalo bab jenjalan. kemain lajuuuu.....

drive lagi laju2 utk amik fikri pulak. suami sibuk drive, jaa pulak kejap2 duk tengok jam. risau! kot sampai lewat. org lain dah puas main air. kita baru terkedek-kedek nak masuk berendam. huhu!

tepat jam 4.45 petang kitorang sampai ngan selamat nya. yeayy! best betul rasa sebab orang tak ramai, maybe sebab hari sekolah. kalo weekend, mesti crowded. nak parking pon susah.

kecik2 dulu, mak jaa selalu bawak kitorang datang sini tau. sebab pertama, dekat. kedua, ada gelongsor sesuai utk anak2. tapi seriyes lama betul tak datang. ni pon first time jaa bawak fikri berendam kat tempat cenggini tau. risau benornya nak bawak dak kecik datang dlm ceruk hutan ni. baik elakkan kalo baby tu under 1 year yer. risau kot ada yg 'menumpang balik' sama....huwaaaa...aii seram tau!


 gambar ni burok, sebab cut from video..hehe...soryy yer.

tengok laa...hepyy betul fikri.... memula di rendam dalam air tu. kuat betul nangis. puas pujuk. dia takmo di rendam jugak. lastly, main kat tepi jer la. sapu2 kat kaki, muka ngan badan dia...pastu cuba rendam dia slow-slow balik. alhamdulillah. dia ok jer... malah over happy lagik!

terus taknak kuar dah. marah2 jer bila ada yang cuba-cuba nak angkat. sronok betul tgk. nasib baik sempat singgah beli pelampung di tepi jalan masa otw tadi. sebab kat sini takdak org berniaga bila bukan weekend rupanya.


 oukkh...oukhh...fikri batuk2 bila air masuk hidung ngn mulut,
 masa org wat stunt terjun gedebushh dlm air...
jaa datang sini golek2 punggung sajo... makanan satu apa pon tak bawak. haha. teruk! mujur family jaa ada bawak bekal nasi goreng ngan buat bbq sikit. guna ayam lebih time kenduri. heee... boleh ler mengisi perut aii yg lapar ni.... kriukk...keriukk dah bunyi nya...ngeeee.... kenyanggggg2x.......
 lepas main terus tertido bila dah tukar baju. letih ler teww...

tu jer lah citernya...adoii... terpanjang pulak entry kali ni....terlampau hepy kekdah nya gitu laa... bila mood ada, idea pon mencurah2 ke ladang gandum. time takde? mahunya berminggu dikerah, nak wat 1 entry pon susah...ekekekeke...... camana blog nak maju kalo gitu kannnn?

p/s : nak tengok pic first time fikri bermain di taman air?
terjah entry ini -->
di taman perbandaran tengku anis


boleh klik LIKE kalau suka.

~ Terima kasih...klik LIKE kalau suka ~

Aku punya hati...: Hilang stress <b>di Jeram</b> Toi

Posted: 06 Nov 2012 07:44 AM PST

Me suka masak. Yes, suka bila ada mood. And I love to try something new.
Sangat best bila benda baru yang saya cuba buat/masak itu menjadi kegemaran yang tersayang.
Me letak nama sendiri je nie..hehe dulu ada buat. Cuba tengok sini dan sini
Yang nie third attempt lah kot *simptom lupa menular*
Alhamdulillah pertama kali buat dulu, si dia suka. Wah terharu. Dan dia pun pertama kalinya dia masak nasik goreng untuk me. Sedap pulak tuh, teringat-ingat lagi rasa dia. 
Tapi lah kan, kita dah request banyak kali dah nak dia masakkan nasi goreng untuk kita lagi..tapi nyaa kita tunggu je bila lah dia nak masak lagi kann?
So haritu, me buatkan makanan kegemaran si dia itu, plus beberapa lagi food untuk picnic. 
Yeayyyy I am a happy kid!
 Agenda hari itu adalah menemani si dia dan kawan-kawan (Apis & Piee) ke Jeram Toi and after that off to Pilah to pick up her sister's stuffs from her rent house.
Peristiwa nie dah lama berlaku dah. Sekarang kan musim hujan, so tak bagus nak mandi air terjun or laut nie.
Sebelum kejadian, dia beriya iya cakap dengan his bestfriends yang dua orang itu untuk try chapati twister yang me nak buat tuh. And his friends pun tak sabar nak rasa air tangan "kak long kawasan" nie haa.
Why "kak long kawasan"? Diaorang bertiga panggil me "kak long kawasan" sebab diaorang cakap kita suggest tempat nak dinner yang best for them. Makan licin gila. Tomyam siap hirup sampai kering. Ikan tinggal tulang... Pastu ada plan nak datang situ lagi. Okayh, kak long sedia berkhidmat.
Tadaaaaa.. Chapati twister yang me buat for them. Special request from him. Alhamdulillah mereka suka. Diaorang cakap best! Yang si dia memang sah sah lah suka sebab dah jadi fav. dia kan..
"Has, lepas kahwin kau kena lah sedia nak buat itu ini untuk cik abang. Sampai jemu kau masak nanti hahahaha"
Pepagi lagi dah gigih siapkan untuk mereka. Special request from Apis adalah bebola sotong. 
Makanan lain yang me masak, hotdog and cendawan goreng serta teh o. 
While mereka seronok mandi manda, me just sit at the bench snap gambar diri sendiri and kengkadang snap gambar mereka. Ya Allah diaorang happy sangat.
Nampak lah ke-happy-an terserlah sebab masing masing pun stress kerja kan, sesekali nak mandi manda berendam cam nie. Hilang stress kata mereka.
FYI, mereka adalah bff, kawan semenjak kecil. Rumah pun tak jauh antara satu sama lain. Selalu main badminton sama, lepak sama. Cemburu dengan persahabatan mereka. Hihihi..
Diaorang sama kepala, masing masing gila.
First time jumpa Piee dulu, terus ok je borak borak ape suma.
First time jumpa Apis, memula biasa biasa je tapi dah lama lama, haa amek kau dipanggilnya kita "kak long" hehe.
Ada satu hari Piee pernah cakap dekat kita dalam kereta, masa tuh Aizat dalam kedai kek nak belikan kek for his sister.
"Has, aku tak dapat bayang lah cemana nanti korang dua dah kahwin, dapat lagi ke kita lepak lepak sesama  camnie, main badminton patu lepak minum-minum camnie..? Kau mesti tak ikut jaga anak kat rumah...kenkadang aku cam sedih gak lah bila fikir lepas salah sorang antara kawan aku kahwin, mesti dah susah nak macam nie lagi kan..."
Sobs, terharu. Persahabatan adalah priceless.
"Alah Piee..lepas kitaorang kahwin pun korang still boleh lepak sama ape. Nak aku ikut? Boleh je. Korang kan suka bebeno menyakat aku kalau aku ada. Nak bawak baby pun boleh hahaha.."
Pastu Aizat masuk kereta.
Gambar ini di snap oleh mereka. Yang memula tu je kami posing. Lain lain adalah candid. 
Haaa, inilah mereka. Apis, Piee, Aizat. Keluar dah perangai gila-gila masing masing.
Hee nak jugak gambar berdua. Request by him.
HAS: Alhamdulillah dia mempunyai kawan yang sangat baik.

12 di kapar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kapar - Google Blog Search


ahmadmaslan.com: Bersama masyarakat India <b>di</b> SJK Tamil <b>Kapar</b>

Posted: 11 Nov 2012 07:26 AM PST

12 di selayang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di selayang - Google Blog Search


Bukti BN-UMN0 luluskan projek pangsapuri <b>di Batu Caves</b> 2007 <b>...</b>

Posted: 28 Oct 2012 07:47 AM PDT

Yang DiPertua Majlis Perbandaran Selayang (MPS) Datuk Zainal Abidin Aala telah menafikan tuduhan UMNO/ Barisan Nasional bahawa Dolomite Park Avenue projek kondominium di Batu Caves telah diluluskan oleh kerajaan Selangor Pakatan Rakyat (PR).

Dalam sidang akhbar selepas mesyuarat MPS hari ini, Zainal Abidin memberitahu pemberita bahawa "Kelulusan Perancangan" yang diluluskan pada 30 November 2007 adalah kunci kepada pembinaan setiap yang dianugerahkan oleh Majlis Perbandaran Selayang (MPS).

"Sebenarnya, Perancangan. Kelulusan adalah kunci kepada pembinaan yang diluluskan.

"Projek ini melibatkan dua fasa, kedua-duanya dianugerahkan pada tahun 2007, dan pembinaan siap lot kedai adalah fasa pertama. Fasa kedua adalah pembinaan unit kondominium, "jelasnya.

Zainal Abidin juga mendedahkan bahawa projek oleh Dolomite Properties Sdn Bhd telah diluluskan oleh Jabatan Mineral dan Geosains semasa pemerintahan BN Selangor walaupun penolakan daripada Jabatan Alam Sekitar dalam laporan awal.

Dalam perkembangan lain, Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dalam kenyataan di Parlimen memberi kenyataan kerajaan negeri telah menghentikan sementara pembinaan kondo 29 tingkat tersebut dan akan menubuhkan jawatankuasa khas peringkat esok untuk mencari jalan penyelesaian isu terbabit.

Beliau turut berjanji kerajaan negeri akan menyelesaikan perkara tersebut secepat mungkin walaupun mengakui arahan penghentian itu akan menyebabkan pemaju tersebut mengalami kerugian kewangan.

"Kami mesti bertindak cepat… kerana kami tidak mahu membuat sesuatu keputusan yang tidak adil dalam urusan perniagaan. Penangguhan akan akibatkan kehilangan wang tetapi kita juga perlu memastikan semuanya mengikut garis panduan yang ditetapkan," kata Abdul Khalid semasa sidang media di lobi Parlimen hari ini.

Pembinaan kondominium yang dirancang sejak 2007 itu kini berhadapan tekanan terutamanya daripada pihak jawatankuasa kuil yang kini memperoleh sokongan daripada pemimpin MIC yang turut sama membantah pembinaan itu.

Hujung minggu lalu, kira-kira 200 penganut agama Hindu dan aktivis badan bukan kerajaan (NGO) menyertai himpunan di perkarangan Batu Caves bagi menyatakan bantahan ke atas pembinaan kondo tersebut yang dikatakan akan memberi ancaman kepada alam semulajadi bukit itu.

Bekas menteri kerja raya, Datuk Seri Samy Vellu yang hadir atas jemputan pihak jawatankuasa kuil turut sama menyertai dan memberikan ucapan dihadapan kira-kira 200 orang ramai yang hadir pagi semalam.

Dalam himpunan sama, bekas ahli majlis MPS, Senator Kohilan Pillay bertindak menunding jari dengan menuduh pihak kerajaan PR sekarang yang bertanggungjawab meluluskan projek kondo tersebut.

SEKARANG TEMBELANG SUDAH PECAH!!!!.. SUDAH KANTOI LUMAT LUNYAI!!!!!.. YANG BUAT KERJA DURJANA ADALAH KERAJAAN UMNO/BN YANG DIKETUAI KHIR TOYO DULU TAPI TUDUH KERAJAAN PKR/PR PIMPINAN TAN SRI KHALID YANG LULUSKAN..

KALAU BUKAN MENIPU DAN MEMFITNAH BUKAN UMNO NAMANYA.

Isu bina kondo dekat Batu Caves, Kebodohan MIC/BN kian menyerlah, G.Palanivel sama P.Kohilan membuat kenyataan dlm TV3 mlm tadi mengatakan PR yg luluskan selepas 2008 tetapi terbukti kini siapa yg luluskan sebenarnya?

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


Pelakon Hebat Senaman Punggong, Bagi Air <b>Di Balakong</b> Kini <b>...</b>

Posted: 02 Oct 2012 09:06 AM PDT


Cukup-cukup hebat manusia yang ini. Anda sudah mengenalinya. Sebelum in i beliau beraksi senaman punggong di rumah Ambiga, selepas itu kami dedahkan tentang pelakon yang dikenalpasti membahagikan air di Balakong, sekarang ia memegang watak utama demonstrasi tuntut air percuma di Puchong Selangor.

Siapa? Siapa lagi kalau bukan Presiden Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM), Mohd Ali Baharom!

Gambar tersebut di disiarkan oleh akhbar tempatan dan kita amat cam dengan topi yang digunakan. Cukup hebat beliau dengan topi komandonya itu.

Di dalam "filem" terbaru ini, beliau bersama-sama kononnya dengan 5,000 orang (itu angka BERNAMA, sedangkan dalam gambar kelihatan cuma 50 orang saja) penduduk Pangsapuri Putra Perdana mengadakan bantahan menuntut air percuma yang dikatakan telah dijanjikan Kerajaan Selangor.

Peguam kepada demontsran ini, Kamarudin Ahmad berkata bahawa "Semua kes diserahkan kepada Mahkamah Tinggi untuk diadili dan jangan mudah terpengaruh dengan dakyah tersebut kerana kes ini bukan fitnah tetapi berdasarkan bukti (manifesto)."

Cukup pelik bagaimana seorang peguam boleh membuat tuntutan dengan bersandarkan "manifesto" sedang manifesto bukanlah satu akujanji atau perjanjian bertulis (kontrak) yang mempunyai kuatkuasa melalui undang-undang.

Seperkara lagi, seperti yang diumumkan berkali-kali oleh kerajaan Selangor, mereka yang layak untuk mendapat air percuma ialah mereka yang menggunakan meter persendirian dan bukan meter pukal. Tetapi ada pihak yang sengaja tidak mengindahkan syarat tersebut dan membuat tuntutan tunggakan dengan dibantu oleh agen-agen pembakar sentimen.

Pihak mereka terlupa bahawa kerajaan negeri Selangor mempunyai ruang untuk menyaman semula pihak yang melakukan kakacau ganggu (nuisance), fitnah (defamation) dan tanggungan keras/tegas (strict liability) di bawah undangh-undang tort!

Jawapan tegas MB Selangor sebelum ini: NTBL (No time bo layan)....terhadap bayar tunggakan air percuma adalah tepat.

12 di hulu selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di hulu selangor - Google Blog Search


Gangguan Bekalan Air <b>Di Hulu Selangor</b> | MyNewsHub

Posted: 14 Nov 2012 12:42 AM PST

KUALA LUMPUR – Beberapa kawasan di Hulu Selangor akan mengalami gangguan bekalan air sementara bermula 21 hingga 22 November ini.

Penolong Pengurus Besar Jabatan Komunikasi Korporat dan Hal Ehwal Awam Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn. Bhd. (Syabas), Priscilla Alfred berkata, gangguan bekalan itu berikutan kerja-kerja yang dijalankan oleh kontraktor Syabas.

"Kerja-kerja itu melibatkan pengalihan paip Syabas bagi menaik taraf Jalan Rawang-Tasek Puteri oleh pihak Jabatan Kerja Raya. Gangguan bekalan air bersih dijangka bermula pada 21 November ini bermula pukul 6 petang hingga 6 pagi keesokan harinya," katanya melalui satu kenyataan media hari ini.

Priscilla berkata, kawasan dijangka terjejas adalah kawasan industri Sungai Dua Batu 19 ¼, Taman Pelangi, Taman Velox dan Sungai Bakau, Country Homes dan Desa Mas, Kota Emerald East dan West serta Taman Teknologi Industri dan Batu Arang.

Menurutnya, sebanyak 13,055 akaun pengguna dijangka terlibat dengan gangguan bekalan air bersih berkenaan.

Justeru, katanya, pengguna terlibat dinasihati menyimpan bekalan air secukupnya serta menggunakan air secara berhemah sepanjang tempoh tersebut.

Tambahnya, sebarang pertanyaan boleh menghubungi Pusat Perkhidmatan Pelanggan (PUSPEL) menerusi talian bebas tol 1-800-88-5252. – mynewshub.my

Iklan Teks:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

12 di rawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di rawang - Google Blog Search


BPA Buka Kaunter Aduan <b>Di</b> AEON <b>Rawang</b> | MyNewsHub

Posted: 14 Nov 2012 07:54 PM PST

KUALA LUMPUR – Biro Pengaduan Awam (BPA) negeri akan membuka Kaunter Aduan Bergerak Bersepadu (KABB) selama dua hari bermula 17 November ini di AEON Rawang, Selangor.

Pegawai Perhubungan Awam BPA Putrajaya, Noor Idayu Yeop Husin berkata, kaunter berkenaan akan dibuka kepada orang ramai bermula pukul 10 pagi hingga 10 malam pada hari terbabit.

"Program KABB merupakan salah satu program proaktif BPA bagi memberi peluang kepada orang ramai mendapatkan khidmat nasihat, membuat aduan dan memberi maklum balas terhadap BPA serta agensi kerajaan," katanya melalui satu kenyataan.

Justeru, Noor Idayu berkata, orang ramai dijemput menghadiri program KABB yang juga bertujuan merapatkan hubungan agensi kerajaan dengan masyarakat setempat.

Menurutnya, sebanyak 12 kaunter akan dibuka pada program itu termasuk Majlis Perbandaran Selayang, Amanah Raya Berhad, Jabatan Alam Sekitar, Yayasan Selangor dan BPA. – mynewshub.my

Iklan Teks:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

12 di kelana jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kelana jaya - Google Blog Search


1 MALAYSIA: Konsert Bersih 2.0 <b>Di Kelana Jaya</b> Semalam <b>...</b>

Posted: 14 Oct 2012 03:30 AM PDT

Puak PAS dan Lebai PAS tidak berani yang datang ke Kelana Jaya...takut takut kot.Lebai lebai yang pakai kopiah mesti buka punya....Mana boleh datang tempat seperti bergini....dengan hiburan sampai 12 tengah malam.Lihatlah saja sambutan orang ramai terhadap ....pembangkang amatlah mengejutkan sedangkan ini dibawah kerajaan Pakatan Rakyat.Ini akan memberi tamparan hebat.......
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved