ads

Jumaat, 16 Ogos 2013

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


Pembelian Tanah <b>Di Bukit</b> Kiara: <b>Raja</b> Nong Chik Buat Laporan <b>...</b>

Posted: 29 May 2013 11:11 PM PDT

Ketua Umno Bahagian Lembah Pantai, Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin membuat laporan polis berhubung tindakan anggota Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar mengaitkan beliau dalam urusan pembelian 4.856 hektar tanah di Bukit Kiara.

Beliau berkata, ia bagi membolehkan pihak polis menyiasat kenyataan yang dilemparkan Nurul Izzah, yang juga Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat, sehari sebelum hari pengundian pada pilihan raya umum ke-13 (PRU13).

Raja Nong Chik mendakwa kenyataan itu berunsur fitnah.

"Saya serahkan perkara ini kepada polis untuk jalankan siasatan. Saya akan mempertimbangkan untuk mengemukakan petisyen (pilihan raya) dan saman terhadap beliau (Nurul Izzah)," katanya kepada pemberita selepas membuat laporan di Balai Polis Pantai pada kira-kira 3 petang ini.

Nurul Izzah menewaskan Raja Nong Chik, yang merupakan bekas Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, pada PRU13 5 Mei lepas dengan majoriti 1,847 undi.

- BERNAMA

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Aug 2013 07:16 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jun 2013 07:09 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Apr 2013 07:41 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Feb 2013 07:24 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Senarai dan Lokasi Perangkap Laju / Speedtrap | Isu Halal Terkini

Posted: 14 Aug 2012 12:24 AM PDT

Automated Enforcement System (AES): Berhati-hati,beratus kamera akan menjadi "mata" anggota polis sebaik anda memulakan perjalanan.

Aidilfitri datang lagi,semua perantau akan pulang beraya di kampung masing-masing.Elakkan tragedi,pandu berhati-hati,bila mengantuk berhenti.Jangan pandu laju-laju,ingat orang tersayang,ingat jugak saman…kah!kah!kah!

Sebagai panduan,berikut adalah senarai lokasi pemasangan sistem baru perangkap hadlaju yang telah dipasang oleh pihak PDRM:

PLUS Arah Utara

■ Di bawah jambatan di 456km, Sg Buloh simpang.
■ Di bawah jambatan di 459km, Bukit Lanjan interchange.
■ Di bawah restoran overhed di Sg Buloh.
■ Di bawah jambatan terakhir sebelum tol Sg Besi pada 309.2km.
■ Di bawah jambatan di 296.5km, Bangi persimpangan.
■ Di bawah jambatan baru dibina di 289.0km, selepas simpang Utara Penilaian.
■ Di bawah jambatan di 286.5km, Penilaian Utara simpang.

PLUS Arah Selatan

■ Di bawah papan tanda di 454.6km dan 455.2km, Sg Buloh layby.
■ Di bawah jambatan selepas Subang persimpangan di 11.3km.
■ Di bawah jambatan di 22km, Bukit Lanjan simpang.
■ Di bawah jambatan sebelum Mint hotel, Sg Besi Tol. 80km / h sahaja!
■ Di bawah jambatan di 302.8km, Kajang simpang.
■ Mengenai 1km selatan persimpangan Bangi, kedua-dua selatan dan utara terikat luar lorong
■ Pada 296.5km dan 297km, Bangi simpang.
■ Di bawah jambatan yang baru dibina di 289.0km, sebelum simpang Utara Penilaian.
■ Pada 285.5km dan 285.8km, Penilaian Utara simpang.
■ Pada pembahagi pusat di 251.8km dan 253km selepas Senawang simpang.
■ Selepas simpang Alor Gajah di 213.9km, bersebelahan dengan taman tema air.
■ Di sebalik halangan nahas tangan kanan di 198.4km.

Lebuhraya Elite Perhubungan Timur Tengah / Utara

■ Pada sebelah kiri di 4.8km selepas Batu Tiga / Shah Alam keluar
■ Di bawah restoran overhed di persimpangan USJ / Hicom kira-kira 8.5km. 90km / h zone!
■ Di bawah jambatan sebelum simpang USJ / Hicom di 10.5km.

Lebuhraya Elite Perhubungan Barat Tengah / Selatan

■ Di bawah restoran overhed di persimpangan USJ / Hicom kira-kira 8.5km. 90km / h zone!
■ Di bawah jambatan sebelum simpang USJ / Hicom di 10.5km.
■ Selepas keluar dari tol KLIA ke lapangan terbang, di bawah Jalan Pekeliling flyover.90km. / H

NKVE Arah Timur / Utara

■ 300m sebelum tol Jalan Duta, 60km / h!
■ Di sebalik penghadang jalan di sebelah kiri apabila pergi ke arah tol Jalan Duta, di 24.9km, 80km / h!
■ Di bawah jambatan di Damansara Junction, 17.5km

NKVE Arah Barat / Selatan

■ Di sebalik penghadang jalan di sebelah kiri apabila keluar dari tol Jalan Duta dari KL, pada 25.3km dan 25.7km, 80km / h!
■ Dari Jln Duta, di bawah jambatan, 23km, 80km / h zone!
■ Daripada Jln Duta, di laluan bawah tanah di Sungai Buloh Y-persimpangan, 22km.
■ Di sebalik halangan kemalangan di Damansara Junction, 17.7km dan 16.8km
■ Di bawah jambatan keretapi di 11.2km
■ Di bawah jambatan di persimpangan Shah Alam.

Lebuhraya Kesas Timur

■ Di bawah jambatan di 44.8km, menuruni bukit yang berjalan selepas Puchong simpang.
■ Kesas West Bound
■ Pada sebelah Sg Besi Tol Timur Bound. Bandaraya Kuala Lumpur
■ Jalan Duta; di bawah jejambat di persimpangan Damansara, 70km / h zone.

Lebuhraya Kesas – Klang

■ jalan Dwi antara Klang dan Pelabuhan Klang. Ke Arah Klang arahan, pada kira-kira 13 km batu batu. 70km / h sahaja!

Leburaya Pantai Timur

■ Timur berjilid, menuruni bukit selepas Raub persimpangan.
■ Maran, 60km / h zone.
■ Paya Marang, 70km / h zone.

Kawasan Negeri Johor Arah Selatan

■ persimpangan Tangkak.
■ Di bawah jambatan selepas Yong Peng
■ simpang Utara di 97.3km.
■ Ayer Hitam simpang.
■ simpang Sedenak.

Jalanraya Sekitar Utara  Malaysia  - Arah Utara

■ Around Ayer Hitam in 60km / h zone.
■ Sebelum Perwaja Steel.
■ Sg Petani persimpangan.
■ Antara persimpangan Seberang Jaya dan Tol Sg Dua.
■ Jambatan Pulau Pinang di pulau end.Speed  ​​menghadkan 80km / j.

Jalanraya Sekitar Utara  Malaysia  - Arah Selatan

■ Jambatan Pulau Pinang Pulau akhir. Had laju 80km / h.
■ Mengenai 2km sebelum had Juru Tol Speed  ​​90km / h

Kawasan Perak Jalanraya Arah Utara

■ Di bawah jambatan di 197.1km dan 198.8km, selepas Kamunting Junction.
■ Di bawah jambatan di 204.3km, selepas Kamunting Junction.
■ Di bawah jambatan di 208km, sebelum Kamunting Junction.
■ Di bawah jambatan di 214.8km, sebelum Kamuntingjunction.
■ Ipoh Point Vista pada kira-kira 263km. Had laju 80km / h.
■ Di bawah jambatan di 271km, Ipoh North Junction.
■ Di bawah jambatan di 274.4km, Ipoh South Junction.
■ Di bawah jambatan di 286.9km, Simpang Pulai Junction.
■ Di bawah jambatan di Persimpangan 296km, Gopeng.
■ Di bawah jambatan di 352.6km, selepas Simpang Sungkai.
■ Di bawah jambatan di 353km, Sungkai Junction.
■ Di bawah jambatan di 373km, Sungai Junction Slim.

Kawasan Perak Arah Selatan

■ Di bawah jambatan di 199km, sebelum Kamunting simpang.
■ Di bawah jambatan di 241.9km, di persimpangan Kuala Kangsar.
■ Di bawah tiang isyarat di 296.1km, sebelum Gopeng Junction.
■ Di bawah jambatan di 297km, Gopeng Junction.
■ Di bawah jambatan di 300km, selepas persimpangan Gopeng.
■ Di bawah jambatan di 308.6km, selepas persimpangan Gopeng.
■ Di bawah jambatan di 372.6km, di simpang  Slim   River .

Berhati-hati ketika memandu, semoga anda semua selamat sampai ke destinasi.

Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri

Abd. Rahman

http://www.halalscience.com

12 di ulu kelang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu kelang - Google Blog Search


Meninjau Tapak Tanah Yang Dipohon Puan Bachan Kaur | Pusat <b>...</b>

Posted: 06 Aug 2013 09:15 PM PDT

BachanKaur01

Puan Bachan menunjukkan lokasi tapak yang dipohon kepada Saari. Beliau telah menjaga kebersihan tapak ini sejak mulai mendiami rumahnya

Hulu Kelang, 7 Ogos 2013 – Saari telah meninjau tapak tanah tidak bertuan yang dipohon oleh Puan Bachan Kaur di Taman Hulu Kelang(dulu dikenali Ulu Klang Garden), dekat Zooview hari ini. Puan Bachan telah menetap di di taman ini sejak tahun 70-an dan berhasrat untuk memohon tanah yang terbiar di penghujung jalan rumahnya kepada Pejabat Tanah Gombak. Tinjauan ini merupakan langkah biasa yang dilakukan Saari untuk memahami keadaan di tapak sebelum menimbangkan sebarang sokongan.

BachanKaur02

Puan Bachan menunjukkan pelan pembangunan Taman Hulu Kelang yang berada di dalam simpanan beliau

12 di sungai buloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai buloh - Google Blog Search


Pengagihan <b>di</b> Masjid Nurul Iman, <b>Sungai Buloh</b> tajaan Prolintas <b>...</b>

Posted: 22 Jul 2013 11:53 PM PDT

Alhamdulillah, bantuan Ramadhan Prolintas berjalan lancar di Masjid Nurul Iman, Sungai Buloh pada 21 Julai 2013. Jutaan terima kasih kepada pihak Prolintas kerana sudi menaja bantuan Ramadhan pada tahun ini. Terima kasih juga kepada pihak masjid atas kerjasama yang diberikan untuk memudahkan pengurusan pengagihan bantuan kepada pernerima manfaat di sekitar daerah Sungai Buloh. Terima kasih juga kepada sukarelawan-sukarelawan yang terlibat dalam melancarkan aktiviti ini. Seramai 120 keluarga menerima bantuan ini.

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


Colours of Journey : Surprise Birthday Khairine <b>di</b> Gold Coast <b>Morib</b> <b>...</b>

Posted: 01 Jul 2013 06:26 PM PDT

SURPRISEEEEEEEE!!!
Surprise lah sangat... pffftttt

Cobaan kejutan pertama je dah gagal.. aduhhh.
Planning sebenarnya nak surprise kan Khairine. Aku plan nak ambik dia kat sekolah. Sekali aku yang tersurprise.. hahaha
sebab dia dah balik awal.. Sampai je kat port yang selalu dia tunggu transport, aku pun terpinga-pinga cari dia.
Kebetulan transport Khairine ada kat sana, so aku tanya kat akak tu..
'Kak, nampak Khairine tak' sekali akak tu kata Khairine dah balik... WHAT????????? *terbuntang mata*
Surprise dah bertukar bhahahahahaha
Rupanya Khairine dah balik ikut first trip.

Maka dengan harapan surprise yang tak menjadi tu, aku pun balik rumah..
Sampai je depan muka pintu, Khairine tepanjat.. hahahahaha *surprise jadi kat depan rumah*

Selalu memang aku tak balik rumah waktu lunch.
Tapi Khairine terkujat tiba2 aku terpacak depan pintu rumah.. kahkahkah..
conclusion, sama2 tepanjat kejut berok! muahahaha

Lepas 15minit aku sampai rumah, Nizam pun sampai bawak balik Danish.
Danish pun terkujat tengok aku ada kat rumah.. hahahha
adoiii semua dah jadi terperanjat dibuatnya :D

Sebenarnya hari Rabu malam aritu lagi aku dengan Nizam dah siap2 packing baju & terus bawak masuk dalam kereta. So dua kanak2 itu tak tahu menahu langsung planning kitorang untuk nak buat surprise birthday Khairine.. hehe

Lebih kurang pukul 2pm terus cakap kat KhaNish, nak hantar nenek ke rumah kakak aku kat Klang. Padahal dorang kena tipu.. 
*actually planning tu kitorang dah siap2 kawtim dengan mak aku, sebab mak aku pun ikut sekali* =)


OK lessssgo!! 
sepanjang perjalanan ke Morib, Khairine & Danish sibuk dok tanya nak kemana.. 
Aku, Nizam & Nenek bagi macam2 alasan supaya dorang tak syak yang sebenarnya perjalanan tu otw nak surprise kan diorang.. hehehe

Sampai2 je aku terus check-in, time aku check-in tu dua beradik ni dah nampak water park, terus rasa teruja.. bermula lah drama kami anak beranak.. hahaha

Untuk cerita ni, aku banyak amek KEEK je sebab nak menampakkan betapa real nya surprise yang makpak dorang buat hehehe.. 


Kalau korang tak ada account KEEK, korang tengok kat youtube ni
Tapi sorry eh, kat youtube ni ko kena teleng sket kepala.. hehe
Baekkkk punya lakonan aku & Nizam.. hahaha
Lepas dah pujuk ajak balik kononnya, kitorang terus ke kereta.. 
So Khairine & Danish ingat memang betul2 lah aku & Nizam ajak balik.. hahaha 
Sementara kitorang turun tu, nenek dok sorang2 dalam bilik, so nampak real lah kan yang kitorang time tu nak ajak dorang balik.. dorang siap salam dengan nenek lagi hahaha 
Padahal ajak turun bawah sebab nak pegi angkut bag dari dalam kereta nak bawak naik atas... muahahahaha
Sampai je kat bawah aku majal suruh Danish masuk kereta.. hahaha
At the same time Nizam suruh Danish angkat bag.. haha confused budak tu dibuatnya..
yang si Khairine dah menagis2 kat tepi kereta tak nak balik.. muahahaha Majal dowh :D
Sebenarnya Nizam suruh dorang tolong angkat barang tu dengan harapan dorang noticed lah yang sebenarnya diorang tertipu dengan makpak dorang.. 
Aleh2 makin rancak plak si Khairine menangis tak mo balik.. Si Danish plak muka dah masam macam asam boi.. 
Dalam pada menangis & merajuk tu, Nizam suruh angkat bag, dorang angkat lah jugak.. tapi tak tahu menahu apa motif Babah dia suruh angkat bag.. Adakah mereka keliru dengan situasi pada masa itu?? kahkahkahkah 
bak kata Nizam 'Wa kena babe' kikiki

Lepas tu bila panggil haram tak mo layan!! hahaha

Bila balik ke bilik balik masih tak puas hati, sebab takut kena tipu lagi.. kahkahkahkah. 

Heee kami lah yang organized semua ni.. harap anak2 terhibur dengan kezutan ni.. hehe

Oklah cerita selanjutnya pasal mandi manda nanti tu kat entry lain okeh...
Tak mo karang panjang2 kat satu entry nanti orang muak nak baca.. *ada ke orang nak baca???* kbai ;P

12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di beranang</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jul 2013 11:27 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Pengagihan <b>di</b> Masjid Raja Alang, Pekan <b>Beranang</b>, Selangor <b>...</b>

Posted: 09 Jul 2013 08:35 PM PDT

Alhamdulillah, pengagihan "Kembara Zakat Maybank Islamic 2013″ berjalan lancar di Masjid Raja Alang, Pekan Beranang, Selangor. Jutaan terima kasih kepada pihak Maybank Islamic Berhad kerana memberi kepercayaan kepada IRM untuk melaksanakan program ini. Jutaan terima kasih juga kepada pihak masjid dan sukarelawan atas kerjasama yang diberikan. Sebanyak 200 penerima menerima bantuan Ramadhan.

Pok Pek Pok Pek.. Kite: Makan2 <b>di</b> Rumah Parent In Law <b>Beranang</b>

Posted: 09 Jun 2013 11:00 PM PDT

ahad minggu lepas..
kite balik rumah PIL kat beranang..
balik sana sbb ada makan2..
hubby buat makan2..
saja jer..
kebetulan lak..
abg long hubby dtg dari t'ganu balik..
balik dgn menantu pertama..
hari tu masa kenduri kawen anak dia..
kiteorg semua x dpt nak pergi sana..
sbb kenduri dorg buat masa hari kerja..
kan ker cuti t'ganu lain sikit dari sini..
jumaat dorg cuti kite kerja..
kite ahad cuti.. dorg kerja.. yg tgh duduk tu la MIL kite..
kecik jer org nyer..
yg tgh pegang nak ceduk air tu..
kak ipar hubby kite..
yg baru dtg dari t'ganu..
kalau dah namanya org kampung..
kalau time makan..
reramai cam ni..
mmg eloklah duk kat lantai..
lg afdal.. muat sikit..
dari makan atas meja..

yg kawen awal bulan hari tu..
yg pakai cekak putih tu..
yg tu anak buah abg paling tua sekali..
rasa nya beza umur dgn abg..
x sampai pun 15thn..
hubby dia yg sblh kak ipar hubby kite tu..
yg tembam2 sikit tu..
ahhahaha..
suke2 jer panggil dia tembam kan..
ok lah dari pak mertua kite bg gelaran..
the buntal man.. kih3..
gelak jer sume..
masa dorg makan tu..
dah siap masak ayam gulai letak pucuk ubi..
yg ni ayam kite bawak..
ayam gulai gak.. tp letak kentang..
uii.. kalau masak pakai kayu api..
nak2 lak PIL n geng masak..
mau nyer x sedap..
sehingga menjilat jari la jawabnyer..
oh! petua kalau masak ayam gulai ni..
rupanya lg sedap kalau guna..
ayam pencen,,
kalau guna ayam kampung atau bandar..
x best..
manis ayam tu x der..
tu sbb nyer kalau masak lauk ni jer..
kite sker..
haha..
kite saje nak interprem dia..
asyik makanan jer kan..
sesekali masuk sekali gbmr laki lak..
alah.. mmg x hensem pun..
mak kite ckp abg rentung
xpelah rentung pun rentunglah..
tp dia penyayang..
itu penting..
pembersih.. pewangi..
sedap dicium dan dipeluk.. kah3
alah gmbr x bepe nak clear..
biasalahkan.. dah nak makan..
baru nak ambil..
tu pun ambil cpt2 sblm biras lain ceduk..
yg ni ayam masak gulai letak pucuk ubi..
tentu la sedap kan..
masak cara orang minang..
mana x sedapnyer..
kita makan kat dlm rumah..
lps batch pertama makan..
tuk hubby,abg ipar hubby ngan bapak mertua lak..
kite sediakan kar luar rumah..
sbb dorg yg tggu lauk batch kedua masak..
dorg makan blkg rumah bawah pokok..
sambil makan sambil menghirup udara segar..
angin pun bertiup sedap..
nyaman jer rasa..
masa ni kite dah siap makan..
hubby?
huih.. makan tiga pinggan dia kata..
mana tak nyer kan..
kite dah sarapan..
dia dari pagi x makan apa..
tu yg tghari balun smpi tiga pinggan..
masa ni lauk yg kedua dah nak masak..
masak yg kedua ni tuk sape2 nak bwk balik..
biasalah..
dah benda sedap..
kalau x bawak balik mmg  x sah..
kite bungkus dua plastik..
satu tuk makan malam...
satu nyer tuk sahur lak..
nyum3.. berbaloi3 balik..
betul uols.. kalau masak pakai kayu api..
mmg lain rasanya dgn masak pakai dapur gas..
yg seksi tu bapak mertua ku..
yg blkg tulak mak mertua..
yg tgh mencedok x renti2 makan tu..
hubby kite @ abg rentung bak kata mak kite..
hubby selalu kata..
mentang2 lah anak dia ni putih melepak..
dia kata nyer menantu dia ni rentung..
hahhahaha..
mak ayg gurau2 jer yang oiii..
rentung2 pun..
i lap u..

12 di meru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di meru - Google Blog Search


Gempar! Tiga Beradik Hilang <b>di</b> Taman <b>Meru</b> 2B, Ipoh Perak <b>...</b>

Posted: 14 Aug 2013 12:45 AM PDT

Rabu, 14 Ogos 2013 - 1:00 pm
Tiga Beradik Hilang - Syazwan (11), Syahir (8), Syauratul (6)
Lokasi Terakhir Taman Meru Ipoh

Balai Polis Berhampiran:
Balai Polis Jelapang Ipoh
Fb BP Jelapang
Balai Polis Jelapang Ipoh
Tel : 605 - 5261 226 
Masjid Al- Muttaqin, Taman Meru, Ipoh

Masjid Al- Muttaqin Taman Meru Mengadakan Solat Hajat Selepas Solat Asar Hari Ini 14 Ogos 2013 - Mohon Keselamatan 3 Beradik Tersebut...

Terkini: Selepas Solat Maghrib Bacaan Surah Yasin Jamaah Masjid Al-Muttaqin mohon petunjuk & keselamatan 3 beradik yang hilang...
Pusat Tarbiyah Pas Taman Meru

Majlis yang sama juga dilakukan para Jamaah di Pusat Tarbiyah PAS Taman Meru agar keselamatan penduduk Taman Meru selamat daripada MUSIBAH...


Amalan yang boleh kita gunakan sebagai ikhtiar mencari orang hilang
Pertama : Allamah Sayyid Nikmatullah Al-Jazairi (ra) mengatakan kepada sebagian sahabatnya: jika doa ini dibaca secara istiqamah, dapat mengembalikan orang atau sesuatu yang hilang.





Yâ Jâmi'an nâsi liyawmin lâ rayba fîhi, innallâha lâ yukhliful mî'ât, ijma' baynî wa bayna (sebut nama orang yang hilang)
Maksudnya : "Wahai Yang Mengumpulkan manusia pada suatu hari yang tiada keraguan di dalamnya, sesungguhnya Allah tidak pernah mengingkari janji-Nya, kumpulkan kembali antara aku dan (sebut nama orang yang hilang tersebut)"
InsyaAllah dengan berkat doa ini, Allah swt akan mengumpulkan kembali anda dengan orang, saudara, atau sesuatu yang hilang. (Mujarrabat Imamiyah: 214)
Kedua: Allamah Sayyid Muhammad Ar-Ridhawi mengatakan: hendaknya anda membaca zikir berikut ini setiap sesudah sholat Isya' sebanyak (125 kali):
Allâhumma shalli 'alâ Muhammadin wa âli Muhammad, lâ ilâha illallâhu biqudratika, lâ ilâha illallâhu bihaqqika, bihurmatika, birahmatika yâ Arhamar râhimîn, Allâhumma shalli 'alâ Muhammadin wa âli Muhammad
Maksudnya : "Ya Allah, sampaikan shalawat kepada Muhammad dan keluarga Muhammad, tiada Tuhan selain Allah dengan kekuasaan-Mu, tiada Tuhan selain Allah dengan hak-Mu, dengan kemuliaan-Mu, dengan rahmat-Mu wahai Yang Maha Pengasih dari semua yang mengasihi; ya Allah, sampaikan shalawat kepada Muhammad dan keluarga Muhammad." (Mujarrabat Imamiyah: 215).
Ketiga: Salah satu Keutamaan dan Rahasia surah Abasa, surat ke 80.
Penulis kitab ini mengutip dari kitab Minhâjul 'Arifîn, suatu riwayat menyebutkan bahwa membaca surah Abasa mujarrab untuk mengembalikan sesuatu yang hilang. Yakni sesudah membaca surah Abasa membaca doa berikut:
Yâ Jâmi'an nâs liyawmin lâ rayba fîhi innallâha lâ yukhliful mi'ât, ijma' baynî wa bayna (sebut nama orang yang hilang tersebut)
Maksudnya : "Wahai Yang Mengumpulkan manusia pada suatu hari yang tiada keraguan di dalamnya, sesungguhnya Allah tidak pernah mengingkari janji-Nya, kumpulkan kembali antara aku dan (sebut nama orang yang hilang tersebut)"
Selain dari amalan dari kitab kitab Mujarrabat Imamiyah, terdapat juga cara lain yang boleh kita lakukan seperti membaca surah Yasin, solat hajat dan jika kehilangannya sudah melebihi 24 jam laporkan pada pihak polis.
Posted dari Beaufort Paranormal Community

Lokasi 3 Beradik Hilang
Taman Meru 2B


Jelapang, Ipoh

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Aug 2013 07:26 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Jul 2013 07:19 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2013 07:20 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Jun 2013 07:13 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2013 07:41 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Apr 2013 07:09 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bandar sunway</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Mar 2013 07:10 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Pengalaman Bersama Little Caliphs <b>Bandar Sunway</b> | Selamat <b>...</b>

Posted: 22 Nov 2012 08:52 AM PST

Syukur, diberi peluang untuk membantu sepasang usahawan. Suami dan isteri yang mengusahakan Tadika Islam berjenama Little Caliphs di Bandar Sunway. Nama khususnya ialah Tadika Khalifah Mentari berlokasi di Bandar Sunway.

Sangat hampir dengan Sunway Pyramid dan Sunway Lagoon. Saya rasa kalau jalan kaki tak sampai 10 minit pun. (^_^)

Ini merupakan kali kedua saya dapat bantu pihak Little Caliphs.

Pertama di Little Caliphs  Lavender Heights… milik kepada Puan Norafidah

http://www.facebook.com/pages/Little-Caliphs-Lavender-Heights/130678760339714?fref=ts

kedua di Little Caliphs Bandar Sunway milik kepada Tuan Abdul Razak dan Puan Sharifah

http://www.facebook.com/littlecaliphs.bandarsunway?fref=ts

Di Little Caliphs Lavender Heights saya diminta untuk menjadi pengacara majlis dan sekaligus berkongsi sedikit motivasi keibubapaan serta bernasyid.

Di Little Caliphs Bandar Sunway pula saya dijemput untuk menjadi pengacara majlis.

Syukur, saya dapat bantu menjayakan majlis ini bersama mereka.

Saya agak kagum dengan pasangan suami isteri yang mengusahakan Little Caliphs Bandar Sunway ini. Dimaklumkan mereka berdua sudah berhenti bekerja sepenuh masa dari tempat kerja lama mereka dan kini mengusahakan tadika ini sepenuh masa.

Bukan mudah untuk bergantung pada perniagaan sendiri secara tiba-tiba. Namun saya percaya mereka tentu sudah mempunyai perancangan yang tersendiri. Saya doakan mereka akan berjaya memartabatkan Tadika Islam di arena Bandar Sunway sekaligus menjadi usahawan yang sukses !!!

Salam kejayaan buat Little Caliphs Bandar Sunway dan Little Caliphs Lavender Heights.

Bersama Tuan Haji Roslan Nordin, CEO Little Caliphs Program. Selepas  selesai majlis. Beliau menghampiri saya dan berbisik "Bagus… professional done!!"

Pengasas & CEO Little Caliphs Program, Puan Hajah Sabariah Faridah.

<b>Bandar Sunway</b> - jawatan kosong 2013

Posted: 02 Jan 2013 03:22 AM PST


MONASH UNIVERSITY has a bold vision - to deliver significant improvements to the human condition. Distinguished by its international perspective, Monash takes pride in its commitment to innovate research and high quality teaching and learning.
Our campus at Bandar Sunway in Petaling Jaya strives to be a premier private research-intensive university, contributing to Malaysia and Asia. Due to our rapid growth and expansion, we are seeking suitably qualified individuals to join our dynamic team.


Lecturer/Assistant Lecturer and Program Coordinator of the DHES (Education-focused) - SASS

(Selangor - Bandar Sunway)


Responsibilities:

Education-Focused Level A academic staff duties will have an emphasis on:‎


  • reviewing teaching activities and identifying and implementing strategies designed to improve ‎outcomes for students;‎
  • developing, applying and reviewing strategies through consideration of disciplinary and or learning ‎and teaching research, and through effective collaboration with other staff at school level; ‎
  • working to disseminate disciplinary or educational innovations in documented, peer-reviewed ‎activities and potentially participating in applications for competitive funding;‎
  • undertaking a range of activities that contribute to maintaining currency with disciplinary and learning ‎and teaching innovation;
  • demonstrating efficient performance in allocated roles;‎
  • taking on some responsibilities and contributing outcomes within school committees; and
  • onset in developing external contributions to the community or to the discipline/profession.‎



Education-Focused Level B academic staff duties will have an emphasis on:
  • a developing record in the dissemination of peer-reviewed disciplinary or educational innovations;
  • taking an active role in obtaining funding to support such activity and engage in individual or collaborative projects;
  • playing a role in curriculum design and review at school or department level; 
  • potentially engaging in the effective collaborative design or implementation of cross-faculty or cross-campus teaching activities or projects;
  • undertaking a range of activities that contribute to maintaining currency with the discipline and with learning and teaching innovation; and
  • having some involvement in Honours and (where appropriate) Research Higher Degree supervision would normally be expected.

Requirements:

This one-year course provides intensive learning opportunities in problem-solving, analytical, and research skills that will prepare students for the challenges of tertiary level academic studies. Once they have successfully completed the DHES, they can proceed to second year study at an Undergraduate degree.

The successful applicant will be teaching the two core units of the Diploma, namely Academic Literacies and Learning in Higher Education. The position is also expected to assume the role of DHES Program Coordinator. The role encompasses course planning, course design and development. The position also involves providing help and advice to students on the content of the course.

The appointee will be expected to make significant contributions to teaching and research and supervision of honours and postgraduate research students along with other professional activities within the school. Expertise compatible with the education/research strengths of the School within the broad area of South East Asia Studies is preferred.
Interested candidates are required to send their application to the University or email to recruit_sass@monash.edu by 14 January 2013

The Human Resources Department
Monash University Sunway Campus
Jalan Lagoon Selatan
46150 Bandar Sunway
Selangor Darul Ehsan, Malaysia

Monash University Sunway Campus reserves the right to delay or not to proceed with an appointment for the above position. Only short listed candidates will be notified.

Interested candidates please send application online to the University.




KP(JPS)/5195/US/595(16) KPT/JPT/DFT/US/B 04 Co. No. 458601-U (Date of Establishment: 20 March 2000)

12 di kajang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kajang - Google Blog Search


Jawatan kosong <b>di</b> MP <b>Kajang</b> - Jawatan kosong kerajaan & swasta

Posted: 04 Aug 2013 10:22 PM PDT

Jawatan kosong di Majlis Perbadaran Kajang
Tarikh tutup 15 Ogos 2013

PERMOHONAN ADALAH DIPELAWA DARIPADA CALON-CALON WARGANEGARA MALAYSIA (KEUTAMAAN KEPADA WARGA SELANGOR) BERUMUR TIDAK KURANG DARI 18 TAHUN PADA TARIKH TUTUP IKLAN JAWATAN YANG BERKELAYAKAN UNTUK MENGISI KEKOSONGAN JAWATAN BERTARAF KONTRAK / TETAP SEPERTI BERIKUT DI MAJLIS PERBANDARAN KAJANG.

  1. Pegawai Undang-Undang L41
  2. Jurutera J41
  3. Pekerja Awam R1

12 di batu caves - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batu caves - Google Blog Search


<b>Batu Caves</b> Reviews - Pengalaman Pertama zamzoro.com

Posted: 12 Jul 2013 09:00 AM PDT

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();
↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ Klik Sana ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑

Pada 3 Julai 2013, aku dengan seorang kawan aku pergi jalan-jalan di Batu Caves. Tujuan utama aku datang ke sini adalah untuk menulis secara ringkas tentang Batu Caves Reviews dalam blog ni. Aku dengan kawan aku pergi ke sana pada hari biasa, dan bukan pada hari perayaan Thaipusam. Walaupun pada hari biasa, namun masih ramai juga pelancong negara luar yang mengunjungi Batu Caves.

Tugu Dewa Muruggan - Batu Caves Reviews

Tugu Dewa Muruggan di pintu masuk merupakan faktor penarik pelancong asing untuk datang – Batu Caves Reviews.

Aku tumpang motorsikal kawan aku untuk pergi ke Batu Caves. Kitorang tidak dikenakan apa-apa caj. Kalau korang naik kereta ataupun bas, korang mungkin akan dikenakan caj masuk. Aku tak tahu berapa yang perlu dibayar. Yang pasti, kalau korang naik motorsikal, naik basikal ataupun jalan kaki memang tidak perlu bayar caj untuk masuk ke dalam.

Batu Caves Reviews - Gambar Depan Patung Dewa Muruggan

Hilmi a.k.a Comel bergambar di Batu Caves. Seolah ambil gambar melancong di luar Negara. Huhu…. - Batu Caves Reviews.

Sebelum masuk ke dalam, aku bertanggapan Batu Caves hanyalah tempat beribadat untuk penganut agama Hindu. Tapi yang peliknya, setiap kali aku lalu depan pintu masuk Batu Caves ketika ulang alik pergi kerja, aku terlihat ramai pelancong luar negara yang berkunjung ke situ. Hati aku terdetik untuk singgah di Batu Caves tatkala melihat keadaan tersebut.

Pelancong Asing dan Merpati - Batu Caves Reviews

Pelancong asing sedang bergambar dengan burung Merpati. Kitorang pun nak ambil gambar macam tu, tapi tak mampu beli maruku untuk Merpati tu. Huuuu sedih… – Batu Caves Reviews.

Setibanya di dalam lokasi, rupanya tanggapan awal aku adalah salah. Batu Caves bukan sekadar tempat ibadat untuk penganut agama Hindu, ia juga merupakan salah satu tempat perlancongan yang menarik di Selangor. Di dalam kawasan tersebut, terdapat kedai-kedai yang menjual barangan cenderamata seperti key-chain, baju, barangan-barangan kraf dan pelbagai lagi. Selain itu ada juga restoran, kedai runcit, kedai kamera dan pelbagai lagi.

Beli Aiskrim - Batu Caves Reviews

Kitorang beli aiskrim dalam tu. Harga untuk 2 aiskrim ni cuma RM10. Kira murah lagi la kan, kalau di Indonesia dah 31,465.91 Rupiah. Hoho…. – Batu Caves Reviews.

Waktu yang paling meriah orang datang berkunjung ke sini adalah pada Hari Perayaan Thaipusam. Bukan sekadar penganut Hindu sahaja yang berpusu-pusu mengunjungi tempat tersebut, malah pelancong luar negara juga ramai yang datang ke Batu Caves. Mereka datang untuk melihat sendiri keunikan perayaan tersebut. Penganut Hindu yang bernazar membawa kavadi dan ada yang membawa pot yang berisi susu.

Cuma satu perkara sahaja yang aku ingin berpesan pada korang. Kalau korang ada membawa bungkusan makanan, sila berhati-hati dengan monyet yang berkeliaran di sekitar Batu Caves. Dari pengalaman aku, aku ternampak seekor monyet merampas bungkusan maruku daripada seorang pelancong asing. Setakat itu sahaja yang aku dapat coretkan untuk Batu Caves Reviews. Jika korang nak tahu lebih banyak info, silalah rujuk pada Encik Wiki di link ini : Batu Caves. Beliau memang pakar dalam banyak perkara.

Carian HANGAT:

, , , , , , , , ,

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved