ads

Ahad, 26 Februari 2012

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


perkembangan tanah runtuh <b>di</b> fasa 1 - Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> <b>...</b>

Posted: 21 Feb 2012 11:49 PM PST

ashikin wrote:Assalamualaikum. Ada tak sesiapa yang tahu apa2 perkembangan terkini mengenai tanah runtuh yang berlaku sekitar bulan jun lalu di Taman Mawar fasa 1 berdekatan dengan e-mas villa apartment. Adakah row rumah teres yg plg hampir dgn bukit tersebut selamat diduduki?

Cik Ashikin duduk kat situ/nak beli rumah kat situ ker..

perkembangan yang saya dapat dari salah seorang JMB e-Mas Villa, setelah lawatan dibuat oleh pihak ahli politik, JKR, kerajaan negeri..mereka akan potong bukit tu jadik sama level..(sekarang tengah berjalan)..

Saya sempat berhenti dan tanya uncle supervisor yg tengah bagi arahan kat jentolak tu, dia mengesahkan diorg memang tengah potong bukit tu..Cuma uncle tu ckp kementerian kesihatan blum sedia apa2 plan/drawing pun xde lagi untuk projek yg akan dibangunkan kat situ..

Bagusnya kesan dari kejadian tu, kementerian kesihatan (pemilik tanah) harapnya tersedar semula akan kewujudan tanah milik mereka kat BBST..harapnya mereka akan usahakan semula pembinaan hospital/pusat kesihatan kat situ..

Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> • View topic - Kediaman untuk dilelong <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 25 Feb 2012 07:03 PM PST

Re: Kediaman untuk dilelong di Taman Selasih

Postby Eima » 25 Feb 2012, 09:54

nampak gaya cam tu la..agak nyer biler tempat tu kene seal bru diorg nak kluar kot
tapi ye lah rumah ibadat susah nak dipindahkan..jiran dia sebelah pun dah volunteer kluar dari rumah since
last year coz xsanggup duduk sbb bunyi bising (jiran tu India yer..harap maklum)

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


Penerangan mengenai Multi-Level Marketing <b>Di Ampang</b> Indah

Posted: 01 Feb 2012 07:06 PM PST


Sebagai blog yang ditubuhkan bertujuan untuk menyampaikan berita di dalam perspektif yang betul di Bukit Indah, Ampang, sukacita dimaklumkan bahawa Top Salesman of The Year (satu-satunya yang ada PhD) akan menyampaikan syarahnya di Ampang Indah pada hari Ahad ini.

Top Salesman ini pernah popular sebelum 2008 di sekitar Surau Ulul Azmi dengan menyampaikan syarah 'tanpa tauliah'nya tetapi telah menyepikan diri setelah menjadi orang kuat SGS (State Gov. of Selangor).

Malangnya masjid dan surau-surau di sekitar Bukit Indah tidak dapat memberikan ruang kepadanya untuk bersyarah di situ kerana terpaksa patuh kepada larangan Exco Agama yang dicipta semasa beliau menjadi orang kuat SGS. Bukan apa, nanti kalau Tuanku murka macam mana?

Blog ini bukan bertujuan untuk mengadu domba tetapi sekodor menyampaikan berita. Cerita anjing gigit orang adalah cerita biasa yang tiada nilai berita. Tetapi cerita orang makan anjing memang menarik...Hehe!!

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Pertandingan Memancing <b>di</b> Pantai Remis <b>Kuala Selangor</b> <b>...</b>

Posted: 06 Feb 2012 08:12 AM PST


Pertandingan Memancing di Pantai Remis Kuala Selangor disergah semalam semata-mata ingin melihat jiran-jiran masuk pertandingan memancing. Bermula pukul 3.00 petang sehinggalah pukul 6.30 petang. Cuaca toksah cerita panas ya amat dan Para Peserta memancing dianggarkan lebih 500 orang kut.

Suasana macam pesta bila hadiah tempat pertama berjumlah RM12,000 tunai menjadi rebutan para peserta. Memang ramai betul peserta yang masuk pertandingan kali ini. Aku taklah nak tunggu sampai habis sebab cuaca panas banget. Sekadar memberi sokongan kepada jiran aku dengan batang pancing mereka dari 15 kaki ke 18 kaki.

SIAP ADA JURU TEKNIKAL LAGI..
PANCING PESERTA BERSELIRAT BILA RAMAI PESERTA

Hampa gak sebab aku tengok kebanyakan ikan yang naik sekadar ikan "Blues Gang" @ Ikan Belukang. Selain daripada itu ikan sembilang dan juga ikan gelama turut menjadi mangsa pancing. Para Peserta aku rasa tak kisah ikan jenis apa yang naik sebab pertandingan berdasarkan berat ikan, jadi ikan jenis apa tak kisah janji berat.

HASIL TANGKAPAN YANG ANTARANYA DIJANGKA MENANG RM12,000
SALAH SEORANG PESERTA BERJAYA MENAIKKAN TANGKAPAN
Gian gak rasanya bila tengok jiran-jiran layan pancing ni, tapi memandangkan jumlah yuran sebanyak RM70 agak tinggi bagi aku. Kalau yuran RM20 ke RM30 mahu aku pun turut serta masuk pertandingan. Kesesakan luarbiasa kali ini dipantai remis dengan kehadiran kaki-kaki pancing ini.

SUASANA PANTAI REMIS DENGAN PARA PESERTA PEMANCING
PANTAI REMIS TEMPAT BERSANTAI SEISI KELUARGA
Pantai remis ni kalau dibangunkan aku rasa boleh menjadi tarikan kepada orang luar yang ingin beriadah dan jalan-jalan cari makan. Pembangunan perlu dilakukan agar ia dapat menarik para pengunjung ke lokasi yang bagi aku cukup cantik sekali sekiranya diberi penjagaan yang baik.

12 di padang jawa - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di padang jawa - Google Blog Search


Video Ceramah Zul Nordin <b>di</b> Jalan Kundang, <b>Padang Jawa</b> <b>...</b>

Posted: 26 Feb 2012 12:56 AM PST

Berikut adalah video ceramah Zulkifli Nordin pada 24 Februari 2012 yang diadakan di Jalan Kundang, Padang Jawa .


12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


Shafie Nor: Banyak jalan <b>di Morib</b> rosak

Posted: 22 Feb 2012 08:57 PM PST

JALAN ke Pantai Kelanang juga tidak terkecuali daripada rosak teruk dan tidak dibaiki walaupun kawasan itu kini semakin popular sebagai destinasi perkelahan.
KUALA LANGAT, KHAMIS, 23 Februari, 2012: Semakin banyak jalan di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Morib di sini kini mengalami kerosakan teruk sehingga mengundang keresahan kepada para pengguna.
Tinjauan Utusan Malaysia mendapati, lebih 10 jalan di kawasan tersebut rosak teruk terutama berlubang, berlopak, mendap dan tidak rata sehingga pengguna bimbang untuk melaluinya khususnya pada waktu malam.
Antara jalan yang rosak ialah Jalan Sempadan Kanchong Darat, Kampung Sungai Lang Baru, Kampung Tali Air, Kampung Serdang Belah, Pantai Morib, Pantai Kelanang, Kampung Tongkah dan Kampung Pulau Banting.
Walaupun kerosakan itu sudah lama terjadi tetapi setakat ini ia masih dibiarkan begitu sahaja tanpa ada sebarang kerja-kerja pembaikan atau penyelenggaraan oleh pihak yang berkenaan.
Jika terdapat kerja pembaikan sekali pun, ia dilakukan seperti melepaskan batuk di tangga kerana tidak lama selepas kerja penyelenggaraan dilaksanakan, jalan berkenaan kembali berlubang dan rosak.
Seorang pengguna, Saiful Hakim, 30, berkata, kerosakan pada jalan di sekitar Morib kini semakin teruk sehingga mengundang bahaya kepada para pengguna.
"Persoalannya ialah mengapa pihak yang bertanggungjawab menjalankan kerja-kerja pembaikan tidak menyelenggara jalan tersebut. Apakah ia disebabkan tidak peruntukan disediakan oleh kerajaan.
"Masalah kerosakan jalan ini telah menimbulkan rasa tidak selesa di kalangan pengguna jalan raya, boleh merosakkan kenderaan serta membahayakan pengguna terutama penunggang motosikal," katanya kepada Utusan Malaysia di sini, semalam.
Seorang lagi pengguna, Azlina Mat Ayob berkata, keadaan menjadi lebih buruk jika hujan kerana air akan bertakung di kawasan yang rosak itu dan pengguna tidak tahu terdapat lubang di jalan tersebut.
"Kalau termasuk ke dalam lubang atau lopak, ia tentunya akan mendedahkan pengguna terutama penunggang motosikal kepada kemalangan," katanya.
Sehubungan itu, dia merayu pihak berkuasa supaya membaiki jalan-jalan tersebut atau lebih baik lagi menurap semula semuanya demi kebaikan semua pihak.
"Kasihanilah kami yang terpaksa membelanjakan wang yang lebih kerana kenderaan sering mengalami kerosakan akibat jalan yang teruk di kawasan ini," katanya. - UTUSAN

12 di sekinchan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sekinchan - Google Blog Search


My OpToMeTRy JouRNey: KHidMat MaSyaRaKAt <b>Di SeKinChaN</b>

Posted: 26 Feb 2012 09:01 AM PST

Para pelajar tahun 4 yang menyertai Khidmat Masyarakat Optometri (OPKOM) ke 20 kali ini...

Khidmat masyarakat Optometri (OPKOM) kali ke-20 ini diadakan di Sekinchan yang berlangsung pada 14 hingga 17 hari bulan Februari lepas. Khidmat masyarakat kali ini meninggalkan 1001 pengalaman yang manis yang bakal diingati sepanjang bergelar mahasiswa optometri ini. Maklumlah ini merupakan khidmat masyarakat yang terakhir sepanjang 4 tahun pengajian. Tambah istimewa lagi, sebab kali ini khidmat masyarakat dilakukan dengan bantuan bas optometri bergerak 1Malaysia yang baru kami dapat daripada Kementerian Pengajian Tinggi.
Kelengkapan yang ada diatas bas ini, sangat canggih. Memang seperti klinik bergerak...
Kawasan yang dipilih amat bertepatan dengan objektif program ini. KAwasan yang jauh daripada hospital dan kemudahan pemeriksaan kesihatan yang sempurna dan ada dewan yang sangat permai untuk kami jalankan khidmat ini.
Ucapan alu-aluan daripada Ketua Kampung Pasir Panjang

Suasana kampung yang nyaman dan menenangkan
Masyarakat disini sungguh sporting. Pada majlis perasmian sahaja, ramai yang membanjiri kawasan dewan untuk meraikan kehadiran kami disini. Pada majlis ini, pembahagian anak angkat kepada keluarga angkat masing-masing bermula. Kami pelajar perempuan tahun 4, ditempatkan di rumah keluarga angkat yang sama. Ini bagi memudahkan pergerakan kami, akibat jadual bertugas yang dihimpit kekangan masa ini.
Pada hari pertama, aktiviti pertama adalah aktiviti bersama keluarga angkat. Keluarga angkat kami amat mesra. Aktiviti yang dijalankan bersama pada hari tersebut adalah minum air kelapa bersama keluarga. wah seronoknya...
Bersama rakan serumah keluarga angkat...Lew Kai Xian, merasai pengalaman pertama merasai sendiri bagaimana kelapa muda dibelah...
Banyak sangat air kelapa mawar yang kami dapat....
Menghilangkan rasa dahaga di samping bermesra dengan keluarga angkat...
Hari kedua kami di sini diisi dengan aktiviti pemeriksaan mata percuma disamping pemberian kaca mata percuma untuk penduduk sekitar Pasir Panjang ini. Kami amat berbesar hati dengan sambutan daripada orang kampung yang amat memberangsangkan. Anis pada hari ini bertugas untuk melakukan pemeriksaan mata dan juga untuk kaunter pemilihan kaca mata untuk penduduk. Bingkai yang diberikan di sini adalah hasil sumbangan alumni optometri UKM kepada jawatankuasa khidmat masyarakat ini. Selepas bingkai dipilih, kanta akan dipotong dan kaca mata akan dibawa ke sini sekali lagi untuk diagihkan kepada penduduk kampung.
Semangat di pagi hari untuk berkhidmat bersama rakan yang lain

Persiapan terakhir sebelum pengagihan bingakai kaca mata kepada penduduk kampung

Bertugas untuk pemeriksaan mata juga
Pada malam hari, kami dihidangkan dengan persembahan oleh pelajar-pelajar uKM dan juga orang kampung. Wah sambutan amat meriah sehinggakan kami dapat merasakan gamatnya suasana kampung yang sunyi sebelum ini. Antara persembahannya adalah tarian Kipas oleh pelajar cina, tarian India, dan juga tarian tradisi Melayu. 
Meriahnya suasana malam tersebut...
Hari terakhir adalah perasmian penutup. Majlis yang berlangsung pada pagi ini seolah-olah seperti kami baru sahaja sampai di situ. Khidmat masyarakat kali ini memang amat sebentar dirasakan. Ibu bapa dan adik-adik yang baru sahaja dikenali ini perlu ditinggalkan. Semoga khidmat kami yang sebentar ini tetap menjadi ingatan penduduk kampung di sini. Majlis kami di sini diakhiri dengan penyampaian cenderamata buat keluarga angkat dan sesi bergambar. 
Bergambar bersam ibu dan adik angkat.

Pemberian saguhati daripada kami yang tidak seberapa...
Kami amat seronok dan terhutang budi dengan penduduk kampung disini. Semoga berjumpa lagi di lain masa. Sekalung tahniah dan terima kasih kepada orang kampung atas jasa baik sepanjang kami disini. Sekian terima kasih.

12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu yam - Google Blog Search


FENDICENTRE LAND & PROPERTY = TANAH SELUAS 116 EKAR <b>...</b>

Posted: 03 Feb 2012 07:51 AM PST

Description

Tell a Friend Bookmark and Share

TANAH UNTUK DIJUAL DI ULU YAM SELANGOR

SELUAS 116 EKAR

SESUAI UNTUK KEM, UNIVERSITI, PERUMAHAN, KAWASAN SYELER, KOLEJ

KAWASAN YANG STRATEGIK UNTUK DIJUAL DI ULU YAM SELANGOR KUALA LUMPUR

BERAPA HARGA NYA??

1 EKAR = RM350 RIBU

KENA BELI KESELURUHAN

HARGA BOLEH NEGO…

SERIUS BUYER ONLY…

UNTUK INFO LANJUT SILA HUBUNGI
MR.FENDI 0137045971

======================================

SENARAI KERETA
SAMBUNG BAYAR BULAN FEBUARI 2012

A** TOYOTA ESTIMA ACR50 FOR SAMBUNG BAYAR

YEAR 2010
COLOR = SILVER
MONTHLY = RM2350
DEPOSIT RM48,888 NEGO

CALL NOW MR.FENDI 0137045971

B** NISSAN FAIRLADY 350Z AUTO FOR SAMBUNG BAYAR

YEAR 2004/2008
COLOR = PEARL WHITE
MONTHLY = RM2200
DEPOSIT RM45,555

(1) PROTON SAGA BLM AUTO FOR SALE SAMBUNG BAYAR

YEAR 2010
COLOR = GREY
MONTHLY = RM471
DEPOSIT RM 8888

(2) MYVI 1.3 MANUAL FOR SALE SAMBUNG BAYAR

YEAR 2008
COLOR = SILVER
MONTHLY = RM550
DEPOSIT RM 6000
DUE 1 BULAN KENA TANGGUNG SENDIRI

(3) MINI COOPER 2 BUAH ( gear MANUAL )
FOR SALE SAMBUNG BAYAR

YEAR 2004/2008
COLOR = YELLOW / RED
MONTHLY = RM1700 – 1800
DEPOSIT RM 35,555 (NEGOTIABLE)

(4) MAZDA RX8 3 BUAH( ADA AUTO DAN ADA MANUAL)
FOR SALE SAMBUNG BAYAR

YEAR 2004/2008
COLOR = RED DAN SILVER
MONTHLY = RM1500 – 1800
DEPOSIT RM 38,888 (NEGOTIABLE)

(5) HONDA CIVIC 1.8 FOR SALE SAMBUNG BAYAR
SPORTY CAR SAMBUNG BAYAR

YEAR 2008
COLOR = DARK BLUE
MONTHLY = RM1200
DEPOSIT RM 28,444 (NEGOTIABLE)

(6) MERC SLK200 2008 FOR SALE SAMBUNG BAYAR

YEAR 2008
COLOR = SILVER
MONTHLY = RM3100
DEPOSIT RM 55,555

(7) PROTON EXORA 1.6 MANUAL FOR SALE SAMBUNG BAYAR

YEAR 2011
COLOR = PEARL WHITE
MONTHLY = RM680
DEPOSIT RM 9,999

(8) PROTON EXORA 1.6 AUTO FOR SALE SAMBUNG BAYAR

YEAR 2009 DAN 2010
COLOR = BLACK AND SILVER
MONTHLY = RM750
DEPOSIT RM 16,000

(9) MYVI 1.3 sxi MANUAL FOR SALE SAMBUNG BAYAR

YEAR 2007
COLOR = BLACK
MONTHLY = RM576
DEPOSIT RM 7200

========================================
GEDUNG KERETA SAMBUNG BAYAR JANUARI 2012
========================================

(10) NISSAN MURANO FOR SAMBUNG BAYAR LOAN

YEAR 2006/2007
COLOR BLACK
MONTHLY RM 2150
DEPOSIT RM 36,800 (NEGOTIABLE)

(11). PERODUA MYVI 1.3 MANUAL FOR SAMBUNG LOAN

YEAR 2008
COLOR = SILVER
MONTHLY = RM545
DEPOSIT = RM6666 AFTER DISCOUNT RM1000

Superb Deal!
INCREDIBLE Deal!
Great Deal!

CALL NOW FOR TEST DRIVE
MR.FENDI 0137045971

MORE LUXURY CAR AT http://www.fendicentre.com

(A) GEDUNG JUAL BELI KERETA SAMBUNG BAYAR 2011 2012
===================================================

ANDA SUDAH TAK MAMPU LAGI MEMBAYAR KERETA BULANAN ANDA????

Kami mengambil kereta anda yang tak mampu bayar, sudah ada overdue dengan bank dan kereta yang hendak ditarik.

Kalau kereta sudah ditarik dan belum dilelong, juga boleh diuruskan. Jangan biarkan nama anda blacklist disebabkan pinjaman

kereta.

MORE INFO GO TO

http://www.fendicentre.com

FENDI 0137045971

(B) TEMPAHAN LAMAN WEB MURAH
============================

TEMPAHAN WEBSITE MURAH RM699

http://blog.fendicentre.com/?page_id=2

CALL NOW WEB DESIGNER = 0137045971

(C) IKLAN PRODUK ANDA DISINI
===========================

FREE FREE FREE ..

JOM IKLAN DISINI SEKARANG..

PASARKAN PRODUK DAN PERKHIDMATAN ANDA DI WWW.MY1IKLAN.COM

JOM……… APA TUNGGU LAGI…

http://www.my1iklan.com

PORTAL PENGIKLANAN NO.1 DI MALAYSIA


Website :

URL: http://www.fendicentre.com
Tags: , , ,
Stats:

Images

FENDICENTRE LAND & PROPERTY = TANAH SELUAS 116 EKAR UNTUK DIJUAL DI ULU YAM SELANGOR KUALA LUMPUR

Sponsored Links

Item Location

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


: Di rumah Hj Hamzah <b>di Shah Alam</b> Selangor.DSCN9182 | Flickr <b>...</b>

Posted: 19 Feb 2012 09:16 PM PST

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


FOTO WANTED: perlukan pinjaman?? kunjungi kami <b>di BANDAR</b> <b>...</b>

Posted: 30 Jan 2012 11:30 PM PST

Nama: AIN
Email: spgroup_80@yahoo.com
Website/ Blog: www.pinjamanwang.weebly.com
Tajuk Iklan: perlukan pinjaman?? kunjungi kami di BANDAR SUNWAY/ hbgi ain 03-56339963/012-2044931
Teks Iklan: Pinjaman peribadi MUDAH/CEPAT/ SEGERA TUNAI/ PROSES HANYA 45 MINIT!!! - Anda BLACKLIST???CTOS??CCRIS???
atau masih dibebani dengan masalah hutang di syarikat pinjaman yang lain??? Layak memohon!!! kami sedia membantu Anda -

MENGAPA MEMILIH KAMI??
• Pemberian wang yang terus
• Tanpa penjamin& tiada cagaran
• Pinjaman di luluskan dalam 45 minit
• Tiada pembayaran upfrond sehinggalah loan lulus(so tidak perlu risau untuk mencuba apply,tidak rugi pun)
• Maklumat peminjam di rahsiakan

HANYA UNTUK BUMIPUTRA SAHAJA!!!
• Yang bekerja &menetap di kl/selangor
• Bukan badan berUNIFORM (polis,bomba,tentera)

Anda hanya perlu sediakan:-
1) 3 bulan slip gaji terbaru
2) 3 bulan penyata bank yang terkini
3) Penyata EPF (Sekiranya ada)
4) Utiliti Bil Electrik yang terkini
5) Surat pengesahan jawatan / EA
Gaji dibayar oleh majikan melalui online pay (auto pay/auto credit)

KAMI BUKAN AH LONG/CETI HARAM TETAPI PEMBERI PINJAMAN WANG BERLESEN YANG SAH DAN DILULUSKAN OLEH KEMENTERIAN KERAJAAN TEMPATAN DI BAWAH AKTA PEMBERI PINJAMAN 1951.

Kami amat mengalu-alukan kedatangan anda!!!!
SUPER PAY CAPITAL SDN BHD
No 17-3 jln pjs 11/28b, Sunway Metro
46150 Petaling Jaya Selangor

UNTUK KETERANGAN LANJUT HUBUNGI
AIN: 012-2044931 / 03-56339963
No fax:03-56219963
atau e-mail kepada: (((((((((spgroup_80@yahoo.com ))))))))) sertakan no phone untuk di hubungi atau layari laman web www.pinjamanwang.weebly.com
---------------------------------------------------------------------
Visitor Ip: 175.143.56.178

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


yaya&#39;s story: kenduri <b>di balakong</b>.

Posted: 25 Feb 2012 07:38 PM PST

hyeee... semalam kan aku dan mak dan jiranjiran aku g kenduri di balakong..dikiranye kitorg nie dr pihak lelaki la..huhu bertolak dr rumah pukul 11 am.. smpai di selayang pukul 12.30pm..tetiba air-cond bus rosak..ada wayar terputus.. haiya driver npe ta pergi serviss dulu hah..kan da susa..adoy.. dalam pukul 1 baruu laa air-cond da elok..huh selesa...smpai di balakong  pkul 2pm..kesian pegantinn kowtt ta sandingsanding lagi..kitorg smpai terus berarak dan sanding..huhu aku n jiran2 terus g makan cause lapar kowttt..maaf gambar pengantin aku ta hambik..



tengsss 4 readingg.cik yaya ismail

12 di hulu selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di hulu selangor - Google Blog Search


Sahabat-Gunung: BN <b>Hulu Selangor</b>- Terus Membela Rakyat

Posted: 25 Feb 2012 02:52 AM PST


Peristiwa ini berlaku 16 Feb lalu, namun akibat kesihatan yang tidak mengizinkan dan kemalangan yang menimpa baru-baru nie, menyebabkan aku tak update blog aku dengan peristiwa penting yang berlaku di Hulu Selangor baru-baru ini…..
Ianya melibatkan penderitaan empat daripada tujuh beradik yang terpaksa berhenti sekolah ekoran kemiskinan keluarga.
Setelah mendapat perhatian masyarakat khususnya dengan bantuan Ahli Parlimen Hulu Selangor, YB P. Kamalanathan serta ADUN Batang Kali, YB Datuk Mohd Isa Abu Kassim, empat kanak-kanak itu, Abdul Aziz Mohd. Ridzuan, 12; Siti Hajar, 10, Abdullah, 8, dan Siti Hawa, 7, akan memulakan sesi persekolahan di Sekolah Kebangsaan Taman Bunga Raya, di sini serta diberi bantuan Rancangan Makanan Tambahan mulai 17 Februari lali.
Dalam masa yang sama, Yayasan Basmi Kemiskinan (YBK) pula menawarkan Abdul Aziz dan adiknya, Siti Hajar untuk mengikuti pengajian di asrama penuh yang ditanggung sepenuhnya oleh yayasan tersebut.
Ketua Operasi Lembaga Zakat Selangor, Daerah Hulu Selangor, Azhar Yahya Arif berkata, keluarga Mohd. Ridzuan Mohd. Suhaimi, 42, diletakkan di bawah kategori ketiga iaitu beliau layak untuk mendapat bantuan zakat sebanyak RM500 setiap bulan.
Beliau memberitahu, Lembaga Zakat Selangor juga bersetuju untuk membayar sewa rumah yang didiami Mohd. Ridzuan sebanyak RM200 dan menyediakan keperluan asas rumah termasuk beras bernilai RM200 selama enam bulan.
Kisah duka hidup empat kanak-kanak yang tidak bersekolah itu disiarkan dalam Utusan Malaysia baru-baru ini.
Episod penderitaan keluarga Mohd. Ridzuan bermula tiga tahun lalu apabila dia berhentikan kerja oleh sebuah syarikat swasta atas alasan kesihatan yang dikaitkan dengan masalah kemurungan.
Dalam hal ini, aku nak mengucapkan tahniah dan terima kasih buat Ahli Parlimen Hulu Selangor, YB P. Kamalanathan serta ADUN Batang Kali, YB Datuk Mohd Isa Abu Kassim yang sentiasa mendahulukan dan membela rakyat, tidak kira masa, keadaan dan sebagainya….
Inilah YB yang diperlukan rakyat, tidak kira siang, malam, subuh senja tetap akan turun padang untuk melihat dan menyelesaikan masalah rakyat …. Jika kerja keras ini diteruskan bukan sahaja di kawasan Batang Kali, Hulu Bernam dan Kuala Kubu Bharu …. Ketiga-tiga DUN ini serta Parlimen Hulu Selangor akan terus bersama BN, seterusnya membantu BN Selangor untuk merampas kembali Selangor dari pakatan rakus yang hanya pandai berjanji ….pelaksanaan hancur berkecai …
Teruslah bersama BN yang membela rakyat, bukannya PR yang secara diam-diam menyokong keselamatan Israel ….

12 di batu caves - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batu caves - Google Blog Search


Ihram di Mekah terlucut <b>di Batu Caves</b>

Posted: 14 Feb 2012 02:05 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Tindakan Najib menghadiri sambutan Thaipusam di Batu Caves bersama jutaan penganut agama Hindu dengan berpakaian Kurta kuning baru-baru ini, yang kemudian disifatkan oleh Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria sebagai ...
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved