ads

Khamis, 26 Julai 2012

12 di kuala kubu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala kubu - Google Blog Search


Geng C76 SMK <b>Kuala Kubu</b> Bharu <b>di</b> Paparich Rawang. - Kamaluddin

Posted: 07 Jul 2012 10:23 PM PDT

:: Kamaluddin ::

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


Shazwan Azizan - Wanblur: Gerai Klinikal <b>di Ampang</b>

Posted: 22 Jul 2012 08:36 AM PDT

Hari sabtu minggi lepas-lepas, wanblur dan kawan-kawan terpaksa dan dipaksa untuk membuat gerai klinikal di sebuah kawasan sekitar Ampang, Kuala Lumpur. Hari tue, just ada 10 orang ja. Kalau tak, memang ramai yang nak join, tapi masalag pengangkutan melanda. So, dengan Van Umno je larh kitaorang pergi.


Kitaorang sampai kat sana. Penduduk tengah bersenamrobik. Kami dimaklumkan program gerai klinikal kali ini merupaka anjuran Umno kawasan bersempena 1Malaysia Youth. Program kat tempat nie ramai dengan budak-budak tadika, budak Plkn dan penduduk setempat. memang havoc habis senamrobik diorang. Kitaorang? Cer tengok bawah !!  Kitaorang makan nasik lemak sedap dan Free. Bukan senang nak makan benda free nie. Sedap pulaktue. Kalau kira kat kedai mamak, boleh dalam 4-5 ringgit jugak nie. Nyam-nyam... Mulut rakus melantak sambil penduduk sekeliling sedang penat bersenamrobik. haha.. sengal!  Rutin aktiviti or pemeriksaan kesihatan yang kitaorang buat ialah BMI, Blod Pressure, Body Fat Distribution Index, Blood groupin-rhesus, Urine distrix, Bloog glucose dan consultation session. Disebabkan kebebalan wanblur untuk join benda nie, wanblur dikehendaki menjadi consultant. meneliti kesemua result-ressult penduduk yang melakukan pemeriksaan kesihtan dan intrepret kepada mereka.

Susah meh. Kalau just cakap tinggi-rendah-normal-abnormal SENANG larh. Kalau nak explain sikit tentang kenapa buat pemeriksaan itu-ini, dan result. Mau naik letihh. Tapi, rasa tenang. Tak rasa macam pressure dengan golongan elit yang bongkak dan sombong. I love people.


Overall berdasarkan majoriti yang datang untuk consultation dengan wanblur (ada sorunk lagi member yg juga jadi consultant), majoriti penduduk yg terlibat memiliki blood glucose yang baik, dibawah 11g/dl (disebabkan baru lepas makan), Blood pressure terkawal, dan urine normal.

Ada jugak lah beberapa kes / penyakit yang korunk perlu titik beratkan seperti Obesiti, hypertension, glaucoma, dan UTI. Beberapa kes minoriti. Beberapa suggestions yang diberikan seperti gaya hidup sihat, jenis-jenis pemakanan yg perlu dan tidak perlu (nasib belajar time JKM dulu), jenis-jenis senaman untuk warga emas, dan the special one, Im consulted the pregnant mother!! warghhh... RIndu O&G meh... MEH MEH.... T____T


Nie lah buda-budak PLKN yang dalam bahagian Sukarelawan. Mereka kena bersihkan surau dan dewan orang ramai sebelum pergi ke KLCC untuk program Youth nie. AIyak. Terasa macam wanblur dah bukan remaja lagi..
Kitaornag balik dalam kul 1 lebih, Penat sampai tertidur dalam van. Sedar-sedar semua dah turun van.Cisss...

Anyway, Good experience for future-doctor.

salam ramadhan.



Terima Kasih Kerana Sudi Meluangkan Masa di Blog ini. Sudi-sudi lah komen. Doa Nabi Adam : رَبَّنَا ظَلَمْنَا أَنْفُسَنَا وَإِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَنَا وَتَرْحَمْنَا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخَاسِرِين "Ya Tuhan Kami, Kami telah Menganiaya diri Kami sendiri, dan jika Engkau tidak mengampuni Kami dan memberi rahmat kepada Kami, niscaya pastilah Kami Termasuk orang-orang yang merugi.

12 di tanjung karang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung karang - Google Blog Search


Ceramah Hasan Ali <b>di Tanjung Karang</b> | The Unspinners

Posted: 08 Feb 2012 07:25 PM PST

Ceramah Hassan Ali di Balai Masyarakat, Lot 372, Kg Bukit Belimbing, Tanjung Karang Kuala Selangor. Tajuk Ceramahnya "Memurnikan Akidah Ummah".
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved