ads

Khamis, 27 September 2012

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


RUMAH UNTUK DISEWA <b>DI</b> TAMAN MAWAR, <b>SALAK TINGGI</b>

Posted: 31 Aug 2012 09:24 AM PDT

Saya ingin menyewa rumah saya Rumah Teres 2 Tingkat di Taman Mawar Fasa 2, Bdr Baru Salak Tinggi
bagi bulan Oktober 2012.

4 Bilik , 3 Bilik Air
Luas Rumah 20x70
Hanya dibuka kepada penyewa Melayu

Kepada sesiapa yang berminat boleh menghubungi saya, Azwan di talian 019-3032994.Terima Kasih

di negeri selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri selangor - Google Blog Search


SYABAS – Taklimat Situasi Bekalan Air <b>di Negeri Selangor</b>, KL dan <b>...</b>

Posted: 21 Sep 2012 08:50 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Penapis Air , Maklumat Air , Bahaya air , Water , filter, Water filter.

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Big But Beautiful 4: 3rd Syawal : Jalan - Jalan <b>Di Kuala Selangor</b>

Posted: 17 Sep 2012 08:18 AM PDT

Rise and shine from Kuala Selangor........
Cuaca sejuk sebab hujan plus aircond ada 2 biji dalam chalet tu. Both running at 16°C & 18°C.y
All in the family tahan sejuk kecuali my Papa.
I pulak suka tidur sejuk tapi selimut mesti tebal sebab kalau humid tak payah nak tidur pulak.
Pagi ni breakfast MP tak nak ikut. Dia nak sambung tidur.
Hari ni I made plans to check-out Taman Alam , situated at the foothill of Bukit Melawati. Nak buat apa kat hutan ni......biasalah,,,,,,I heard MP mumbling kat Yna as we get out of the car. Not a nature guy , itu I tahu but it's for my kids. I must educate them to love the nature and thank God they are showing positive signs. Ashel was so excited to take a walk into the wood , not like MP. He was complaining about the mosquitoes & God knows what. Yna's excited too.
Kalau ikutkan MP , semalam nak pergi tengok kelip - kelip tu pun dia kata buang masa.....Tapi bila dah naik boat.....dia sendiri witnessed an amazing sight,,,,,,,I can tell that he was mesmerized by it.
Taman Alam is big! I just love the sound of nature......daun-daun yang berguguran dari satu pokok pun cantik....it was in for colours just like those autumn leaves. This pathway will lead us to a small bridge.
After walking for about 20 minutes , we reached the bridge.....kat sini ada 4 trails if I'm not mistaken. We've covered the 1st one. On to the next pathway , taking us much deeper into the woods. MP was reluctant to continue but the kids wanted to go on. MP decided that he had enough of 'hutan' exploring and turned back. My mom followed him back too. My dad loves the woods and he lead us to finish the 2nd phase of our jungle exploration.
Would you go deeper into the woods? Hehehe.....
This 2nd pathway lead us to the lake! It was a huge lake.......by this time Ashel was already tired. Took us around 30 minutes to reach this area , slow walk. We didn't go all the way as it would take more that an hour to reach the visitor's centre where MP & my mom waited. Terbayang muka MP tengah menunggu kitaorang balik ke base. Next time lah. Dah dapat explore halfway pun dah Syukur'Alhamdulillah. Good experience for the kids.
Another 30 minutes of walking , we reached the bridge. Continued with the next phase of walking......another 20 minutes , Yay,,,,,,sampai ke visitor's centre.
After Taman Alam , ingat nak naik tram ke Bukit Melawati tapi tengok ramai sangat orang beratur untuk naik tram. So tak jadi. I was told that on the weekends & public holidays , public cars tak boleh naik ke atas Bukit Melawati macam dulu-dulu sebab takut jam kat bukit. Dah ye pun , jalan turun naik bukit tu ala-ala sehala pun. Insya'Allah esok dah 4 raya,,,,,,,,dah tak public holiday lagi......perhaps boleh naik dengan kereta. See how.
Since dah tak jadi naik bukit , apa lagi JJCM. We drove almost ke Tanjung Karang tapi kedai-kedai makan kat tepi-tepi jalan masih belum buka. Cuti raya lagi. Patah balik ke Kuala Selangor headed uptown , jumpa Tesco. Turun kereta nak masuk Tesco , ternampak Warung Pak Din kat corner Tesco ni.......ada nasi campur pulak tu.....apa lagi,,,,,,,belasah makan tengahari kat situ je lah. Malas nak cari kat tempat lain dah.
On the way back to the hotel , singgah kat Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Tanjong. Memang kena lalu sekolah ni untuk sampai ke hotel.
My mom telling her grandchildren a bit of her life history related to SMK Seri Tanjong.
Selepas keluar dari LI (Language Institute) / Maktab Perguruan in the early 70's my mother became a teacher. She was being posted here in Kuala Selangor and this was her first school. She was then already married to my Papa and they lived for about a year in Kuala Selangor before being posted to Sekolah Menengah Sungai Pari in Ipoh , then Sekolah Menengah Convent Kota in Taiping , continued her studies in UPM at the age of 40 , then underwent her practical at Sekolah Menengah Taman Maluri & Aminuddin Baki in KL , then being posted to Sekolah Menengah St Gabriel also in KL , then opted for an early pension before even turning 50 , continued teaching in a private school Sekolah Sri Inai Kuala Lumpur & PJ before retiring as a teacher in the mid 90's.
Made another stop at Bukit Belanda before reaching the hotel. It was a big historical site but kinda abandon. No idea why , when we were there.....jalan nak naik anak tangga ke atas Bukit Belanda tu dah ditutupi daun-daun dari ranting pokok yang mencecah ke tanah.
All of us hike up the stairs to the top except for a Dutch who's so not into history at all....hehehe! Yup! Siapa lagi,,,,,,,MP lerrrr......dia tak keluar dari kereta pun. Dia peduli apa.....kita nak naik ke Kota Belanda ke , makan durian Belanda ke......pendek kata , dia tak minat! Full stop. To him , he knew that he is half Dutch......so? To him Belanda tak kasi dia apa-apa pun , why bother? Hmmmmm.........that's MP. Me on the other hand , I want my kids to know and appreciate and learn about their roots. They must know a thing or two about their roots. I do not want them to grow up being buta......not good for mankind *wink*.
This was what's left from the old fort. We dare not climb much higher as the path were heavily covered with lalang & semak-samun. Memang-lah nak tahu history tapi safety must comes first. Takut jugak ada ular ke apa ke nanti. Tak pasal-pasal je jadi cerita lain.
I'm proud to have a dad like mine. He's into bits of everything. I can ask him about local history , I ask him about sports , I can ask him about the world news , I can ask him about cooking and I can even ask him about religion. I'm lucky to have such a father but I'm not sure if my kids can say the same.
A view from Dutch Fort Ultrecht , Tanjong Keramat. Betul-betul bersebelahan dengan SMK Seri Tanjong.....nampak pun bumbung sekolah dari atas Bukit Belanda ni.
Ni lagi satu masalah kat sini........tak berjaga. Penuh daun-daun kering atas anak-anak tangga. Tambah pulak dengan masalah kebersihan oleh orang kita,,,,,,,example of 3rd world mentality from Malaysians. Tempat buang sampah is in the tong sampah not on the stairs or simply throw your rubbish anywhere you like. Perlu ke diajar atau ditegur lagi tentang hal buang sampah merata-rata ni pada orang kita. Mana pergi kesedaran sivik orang-orang yang suka buang sampah ikut suka hati ni? Tak de rasa malu ke? Do they actually think that it's all-right to loiter just anywhere? You know what.......this is so shameful when an adult can't even follow simple rules.
Tempat ni masuk dalam senarai 'places of interest in Kuala Selangor' dan siap ada batu tanda oleh Tourism Malaysia but it was a pity that the place was abandon.

Enough of touring Kuala Selangor today. Now some time for relaxation. Relax tepi pool jaga budak-budak swimming sambil kunyah kuaci.

Memang tak tahu penat kan? Hehehe.....tadi dah lesu , dapat air......bermaya balik!

After swimming & makan......masing-masing dengan gadgets!
Fast foward.......lepas Maghrib , me & MP keluar pergi ke restaurant Colonel Sanders lagi sekali. Bought more KFC's. The queue was quite long.........
Lepas makan.......semua terbongkang! Online & layan TV.
A full and filled day for us all. Not your kind of raya? Hehehe......well , I got someone condemning me on my way of celebrating raya......honestly , I don't care. But you got me on a bad day dude. In my defence , this is my raya so it's totally up to me on how I choose to celebrate it. I don't fancy a traditional balik kampung and kalau tak dapat balik raya sampai nak nangis-nangis kinda raya.....it has never been like so with me & my family. Back in Taiping when my grandparents was around,,,,,,,we've had such raya.....family & friends coming to the house non-stop till very late at nite. Kena cuci gelas tak henti-henti....masak , masak & masak berkali-kali dalam satu hari. Been there , done that. Somehow or rather , our family came to a mutual understanding that we are fine with the way raya was being celebrated nowadays. We enjoy a quiet raya,,,,,,with not much fuss. So what's your problem if I don't feel like gathering with other family members or cousins in my kampung , main mercun , pasang pelita & lampu lip-lap lip-lap keliling rumah , sibuk bakar lemang & masak rendang kat luar rumah ramai-ramai? That does not gives you the right to justify that I don't embrace Syawal. Who are you to say so? And if one day I choose to celebrate raya the traditional way........again , that's my call...not yours. Dosa besar ke kalau tak sambut raya dengan saudara-mara? My parents are with me and that's the most important thing. Nuff said. Morons!
Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi, you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

12 di tanjung karang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung karang - Google Blog Search


Pancing Udang Galah <b>di</b> Sungai <b>Tanjung Karang</b> (Lembah Klang)

Posted: 26 Aug 2012 11:19 PM PDT

Share : Gendang Perang

                    

Di mana ada udang galah di situ ada kapal selam. Kapal selam adalah istilah yang digunakan oleh kaki pancing yang berpegang teguh pada pantang larang ketika memancing. Kaki pancing dilarang menyebut nama buaya sebaliknya menggunakan pelbagai istilah lain dan yang paling popular islah kapal selam.
Sungai Tanjung Karang ialah salah satu lokasi memancing udang galah yang popular bagi kaki pancing di sekitar Lembah Kelang.

Di kesempatan ini gua ingin mempromosikan seorang nelayan part time yang kerjanya membelat di Sungai Tanjung Karang. Samsudin itulah namanya dan lebih mesra dipanggil Cik Din. Kerja utama Cik Din ialah mengambil upah mengait kelapa sawit.


Cik Din ialah seorang bekas kaki pancing tegar semasa mudanya. Ketika itu dia mempunyai banyak wang hasil daripada kerja sebagai pemandu lori besar. Kebanyakkan wangnya habis di lokasi-lokasi memancing dari darat hingga ke laut dalam.


Sebagai bekas kaki pancing tegar, Cik Din faham benar keinginan seorang kaki pancing. Oleh itu dia sudi menyewakan botnya kepada kaki pancing.


Kelebihan menyewa bot dengan Cik Din ialah dia tidak akan menyewakan botnya kepada kaki pancing ketika masa tidak sesuai untuk memancing.Dia juga menyediakan parking kereta yang selamat iaitu di halaman rumahnya sendiri. Sewa yang dikenakan oleh Cik DIn ialah RM 50 tanpa minyak petrol.Minyak perlu dibeli sendiri oleh Penyewa. Dengan sewa RM 50 itu kaki pancing boleh memancing selama 24 jam kalau sanggup.
Bagi mereka yang ingin memastikan tidak pulang dengan tangan kosong dan menghampakan anak-anak dan isteri bolehlah menempah udang galah hidup yang dibelat oleh Cik Din pada harga RM40 sekilo dan yang mati pada harga RM30 sekilo.

                                       
Nak tipu bini pun boleh hahaha! terpulang kat lu orang la... itu namanya tipu sayang. kihkihkih! "abang pancing dapat tiga kilo dalam masa 5 jam saja" Lain kali nak pergi memancing kompom bini tak panjang muncung lagi.
Jika ada rakan-rakan yang teringin makan udang galah liar yang fresh dari sungai Tanjong Karang juga bolehlah membuat tempahan terutama yang mempunyai isteri yang sedang mengidam. Cik Din turut menjual ikan baung liar dengan harga RM 30 sekilo.


Bagi mereka yang tidak pandai mengendalikan bot dan ingin mendapat perkhidmatan Cik Din sebagai 'tekong', dia sedia memberikan khidmatnya dengan upah RM 40 jika dia tidak kepenatan akibat kerja-kerja mengait sawit.
Kepada mereka yang berminat untuk menyewa bot Cik Din atau membeli udang galah liarsila hubungi beliau di nombor

                                  017 3790881 Cik Din

                Jangan lupa hubungi beliau untuk mendpatkan

                      tarikh yang sesuai untuk memancing.

12 di batang kali - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batang kali - Google Blog Search


Lihat isu dengan Tan Seng Giaw: Pembunuhan ramai <b>di Batang Kali</b> <b>...</b>

Posted: 09 Sep 2012 03:11 AM PDT

<p>Lebih 60 tahun yang lalu, keadaan darurat telah diisytiharkan untuk menentang Komunis di Malaya. Segelintir askar British telah dituduh membunuh beramai-ramai berapa penduduk yang tidak berdosa di Batang Kali. Pada tempoh hari, Mahkamah Tinggi London memutuskan bahawa penyiasatan terhadap peristiwa ini tidak akan diadakan.

Kita berkehendakkan keadilan. Ia mestilah diperlihatkan.

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


addH2oMTBTribe: Kayak <b>Jeram</b>

Posted: 25 Sep 2012 01:25 AM PDT

Udah lame tak menulis di blog ni. Sibuk dengan macam-macam aktiviti. Nak becerita sedikit pasal berkayak di jeram (white water kayak). Buakan mahir pun. Sekadar berminat dan ada le sesekali mengikuti kawan-kawan bermain di jeram. Memang seronok. Kalau di perak boleh ke Sg. Sungkai, Sg. Itik di Gopeng atau Sg. Singor. Di Malaysia banyak lagi tempat yang menarik seperti Sg Sedim, Sg Kiulu dan sudah pasti yang paling best di Sg Padas. Kalau nak ikuti aktiviti ni pastikan korang sihat, cergas dan mahir mengendalikan kayak. Pergi le dengan kawan-kawan yang mahir....

12 di puchong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di puchong - Google Blog Search


Pelacur &#39;Buterfly&#39; <b>di Puchong</b>. - UtaraNews - The News Portal

Posted: 26 Sep 2012 05:22 PM PDT

Pelanggan boleh memilih sama ada mahu pakej 'butterfly' atau 'booking' terus gadis peneman yang akan melayan mereka ketika berkaraoke di sebuah pusat hiburan di sini.

Itu antara pakej ditawarkan pengusaha yang dikatakan masih ingkar dengan arahan pihak berkuasa meski baru sahaja dikenakan tindakan dua minggu lalu. Difahamkan, pelanggan akan dikenakan caj RM50 bagi pakej 'butterfly' di mana wanita muda dan seksi itu akan menjadi peneman mereka berkaraoke selama beberapa minit. Gadis 'butterfly' itu dikatakan akan berpindah ke bilik lain untuk melayan pelanggan yang berkunjung dan berhibur di situ secara bergilir-gilir.

 Bayaran sehingga RM300 pula dikenakan kepada pelanggan si hidung belang sekiranya memilih pakej 'booking' yang membolehkan mereka berseronok dengan wanita warga asing terbabit dalam tempoh empat jam tanpa gangguan. Pengarah Jabatan Penguat Kuasa Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ), Ahmad Hasan berkata, premis terbabit pernah beberapa kali diserbu sebelum ini.

 Beliau berkata, kali terakhir premis diserbu pada 12 dan 14 September lalu masing-masing oleh Bahagian Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat (D7) Ibu Pejabat Polis Daerah Serdang dan Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor. Katanya, selepas pemilik pertama menghentikan operasi sejak lapan bulan lalu, pemilik kedua dikatakan kembali mengaktifkan operasi perniagaan haram itu sekali lagi. Menurutnya, berdasarkan aduan orang ramai, pihaknya melakukan pemantauan dan mendapati ia dibuka semula selepas dua kali diserbu.

 "Ketika serbuan awal pagi tadi (semalam), seramai 12 wanita warga Vietnam dicekup dipercayai teman sosial kepada pelanggan yang mengunjungi premis hiburan terbabit. "Mengikut aduan, terdapat aktiviti seks ringan-ringan di dalam bilik karaoke di premis itu kerana pengusaha turut menawarkan pakej seorang 'amoi' kepada pelanggan berminat," katanya. Beliau berkata, hasil intipan mendapati turut berlaku aktiviti tawar menawar di dalam bilik kecil sekiranya pengunjung mahu perkhidmatan tambahan daripada warga Vietnam yang melayan mereka.

"Semua yang ditahan diserahkan kepada polis untuk tindakan selanjutnya manakala MPSJ menyita premis dan merampas peralatan hiburan digunakan di premis terbabit," katanya.

12 di ulu kelang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu kelang - Google Blog Search


Kuliah Ustaz Kazim Elias <b>Di Hulu Klang</b> – Julai 2012 « Karim&#39;s Blog

Posted: 17 Jul 2012 08:37 AM PDT

Wacana Ancaman Pasca Modernisme dan Kekeliruan Perenialisme

Tarikh:
30 Jun 2012 (Sabtu)
Masa:
8.00 pagi – 1.00 tgh
Tempat:
Balai Ilmu, Tingkatan 1 Blok A,
Akademi Pengajian Islam
Universiti Malaya

Tajuk:

1. Post Modernisme Ancaman Terhadap Aqidah & Akhlak
Ustaz Muhammad `Uthman El-Muhammady – ISTAC – UIA
2. Kekeliruan Perenialis Terhadap Konsep Nasakh
Dr Wan Adli Wan Ramli – JAPI, Akademi Pengajian Islam UM

akarimomar Youtube Channel

Click here to go to my Youtube Channel:

Buku-buku Karangan Awang Goneng: Growing Up in Trengganu + A Map of Trengganu

DAPATKAN NASKAH ANDA SEKARANG !!!
Klik imej:

.

PLACE YOUR ORDER NOW !!!
SMS: 019-3199788 (Karim)
email: akarimomar@yahoo.com

12 di sungai buloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai buloh - Google Blog Search


Lelaki Mati Ditembak <b>Di Sg</b>. <b>Buloh</b> Country Resort | MyNewsHub

Posted: 23 Jul 2012 03:02 AM PDT

KUALA SELANGOR – Seorang lelaki ditemui mati dengan tiga kesan tembakan di kepala di Jalan Anggerik, Sungai Buloh Country Resort, Saujana Utama di sini, hari ini.

Ketua Polis Daerah Kuala Selangor, Superitendan Mohd Taib Ahmad ketika dihubungi mengesahkan penemuan mayat lelaki itu oleh orang awam dalam keadaan tertiarap di tepi jalan itu pada jam 7.30 pagi.

Beliau berkata, polis mengenalpasti lelaki itu sebagai Wong Teck Sern, 42, dengan kad pengenalannya beralamat Jalan Teng Kung Sui, Upper Lanang, Sibu Sarawak.

Mayat lelaki itu dibawa ke Hospital Tanjung Karang untuk bedah siasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan, katanya.

Katanya, orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat mengenai kejadian diminta menghubungi mana-mana balai polis berhampiran. – BERNAMA

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

Tembak Teman Baru Bekas Kekasih Kerana Cemburu

Budak Mangsa Tembakan Dibenar Keluar Hospital

Ditembak Kerana Lambat Pesan Makanan

Ditembak Mati Selepas Larikan Kereta Peronda

3 Perompak Pecah Masuk Rumah Mati Ditembak

Lelaki Lepaskan Tembakan, 1 Mati Di Kanada

Dua Anggota Polis Ditembak Stabil - Timbalan KPN

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


Khalid Samad: Banjir <b>di</b> Padang Jawa <b>Klang</b>

Posted: 27 Aug 2012 07:51 PM PDT

Kami sekeluarga kembali ke rumah selepas makan tengah hari di rumah bapa saudara saya, Dato Zaidan pada petang hari raya kedua. Tiba di rumah jam sudah pukul 3 lebih. Bergegas menunaikan solat dan saya pun mengambil peluang untuk berehat seketika. Tiba-tiba pada jam 5 petang saya menerima sms dari ketua kampung Padang Jawa Klang. Beliau mengucapkan Selamat Hari Raya dan memaklumkan bahawa "Kawasan Sungai Rasa, Taman Keris dan Karupiah banjir kilat serius".

Setelah meminta PA saya yang sedang bercuti di Perak untuk menghubungi bilik gerakan MBSA, saya pun bertolak ke Padang Jawa. Saya difahamkan bahawa MBSA telahpun sedia maklum tetapi banjir berlaku di banyak tempat. Pada masa yang sama kakitangan hanya ada 10 orang. Yang lain bercuti. Saya berhubung dengan bilik gerakan dan diberitahu hanya 2 orang sahaja yang berada di kawasan Padang Jawa Klang.

Saya singgah di Taman Keris dan melihat bagaimana paras air telahpun melimpahi tebing Sungai. Beberapa rumah dimasuki air dan penduduk sibuk menimba air. Mereka menegur saya, sempat mengucapkan Selamat Hari Raya lagi sambil berusaha membersihkan kawasan rumah mereka. Ada yang memberitahu bahawa ada ular yang telah hampir masuk ke rumah mereka apabila mula banjir!



Seterusnya saya telah ke Taman Karupiah dan di situ hampir semua rumah dimasuki air. Penduduk sibuk menimba air keluar rumah. Ada yang mengadu peti ais rosak, permaidani rosak dan barang makanan pun turut rosak kerana ditenggelami air banjir. Setelah melihat keadaan di beberapa lorong, saya bersama seorang penduduk pergi ke sebuah restoran dan membeli makanan untuk mangsa banjir. Ada yang tidak sempat untuk memasak makan malam. Sambil menunggu makanan disediakan, saya ke Masjid Padang Jawa untuk solat Maghrib. Di Masjid saya bertemu dengan beberapa orang yang sedang mencuci kawasan anjung Masjid yang telah juga ditenggelami air!

Sekembali saya ke restoran saya bertemu dengan Ketua Kampung dan pegawai ADUN Batu Tiga. YB Rodziah sendiri berada di Temerloh, balik kampung, maklumlah baru hari raya kedua. Mereka memaklumkan bahawa Taman Manimaran dan Kg. Air kuning juga memerlukan bantuan makanan. Saya terus memesannya dari pihak restoran dan akhirnya 110 nasi bungkus berlaukkan ayam dan sayur untuk mangsa banjir telah dapat disediakan.

Seterusnya saya ke Kampung Air Kuning dan di situ juga hampir semua rumah dimasuki air. Pihak MBSA menyediakan khemah dan menguruskan lagi makanan tambahan untuk mereka dan juga untuk penduduk di Taman Manimaran yang diuruskan oleh pegawai YB Rodziah. Jam 12 saya pun sudah agak keletihan dan oleh kerana mereka tiba lewat sedikit berbanding saya, maka mereka menyatakan bahawa mereka akan uruskan selebihnya tanpa saya.

Sebenarnya pihak kerajaan Negeri telahpun meluluskan bajet sebanyak RM 20 Juta untuk mengatasi masalah banjir di Sungai Rasau. Ini termasuklah pemasangan kunci air dan pembinaan rumah pam serta pembinaan kolam takungan baru. Saya difahamkan dahulu kolam takungan semula jadi terletak di kawasan di belakang I-City tetapi malangnya ianya telah dibangunkan dan ini di antara sebab berlakunya banjir. Malangnya, projek RM20 Juta yang telah diluluskan belum lagi dijalankan sepenuhnya.

Saya akan mendesak JPS untuk menyegerakan projek ini. Pada masa yang sama saya akan juga berusaha untuk mendapatkan sedikit pampasan untuk penduduk yang terlibat, insyaAllah.

WaLlahu 'Alam
KHALID SAMAD

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Majlis Perkahwinan HAFIZA & SYAMIL <b>Di Bangi</b> Golf Resort Pada <b>...</b>

Posted: 05 Sep 2012 08:05 AM PDT

EZHAR ZON KL mengucapkan selamat pengantin baru semoga kekal hingga ke akhir hayat

PERMAINAN MINGGUAN SETIAKAWANGOLF <b>DI BANGI</b> GOLF <b>...</b>

Posted: 07 Sep 2012 05:31 PM PDT

 
 Pada 29 Ogos seramai 40 pemain, pada 05 Sep lak dah menurun ke 31 orang je. Mintak mintak minggu depan meningkat semula.
Minggu pertama bulan Sep, weekly outings (WO) kita diadakan di Bangi Golf Resort. Keputusan nya saperti di pamirkan:

Nampak nya champion sabelum ni dah kebelakang. Bringing up the rear. Kira nya Rear Party lah. Ramai yang dulu nya top sekarang dah bottom lak. Termasuk Kol Razaki, Datuk Khalid Saad, Dato Amin dan Kol Ramli Kinta. Top Ranked kita Dato Nawi Alias pun nombor 22. Dapat 8 point je. Macam mana nak kekalkan kedudukan?
Kita tunggu minggu depan lak. Sementara tu, keputusan Golfer of the Month of August dan juga Keseluruhan ranking kita akan di poskan selepas ini.
Salam.

12 di tanjung sepat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


John Ragai&#39;s Life in the Spirit: <b>Tanjung Sepat</b>: Kelalang Beach

Posted: 07 Sep 2012 04:18 AM PDT

One of the thing that my wife and I like to do is travelling. If we have time we always want to visit new places and meet new people and learn more about that particular place.

During Hari Raya Puasa, we went to Kuala Selangor area namely Pasir Penambang, Kampung Bagan Pasir, Remis Beach and Pantai Jeram.

This time we headed South to Tanjung Sepat, Selangor.

We plan to visit the place of interest namely:
1. Pantai Kelalang/Kelalang Beach
2. Pantai Morib/Morib Beach - old and new
3. Ganofarm - A mushroom farm.
4. Lover Bridge and Passion fruit farm
5. Kwo Zha B Coffee at Lorong 3
6. Pernigaan Pao Hai Yew Hing at Lorong 3
7. Pantai Bagan Lalang/ Bagan Lalang Beach
8. Some nice Seafood Restaurant for dinner

For this trip, I bring along my two lens namely Tamron 17-50mm f/2.8 VC and AF-S Nikkor 50mm f/1.8G. My Travel Photography gear will be more complete with Super Wide Lens such as Nikon 12-24mm f/4G or Nikon 10-24mm f/3.5-4.5 (cost range at MYR 3K - 3.6K) or a cheaper Tamron SP 10-24mm f/3.5-4.5 Di-II LD Aspherical (IF). We need this lens to capture the bigger picture to sum up the story of one particular place that we visit.

Our journey was 100% depend on the GPS device to guide us to our desired destination.


 And yet sometime the GPS can bring you to a no man land and far deep in the Oil Palm Plantation. We thought that we are lost as there was no other car passing by. According to those we met at the Kelalang Beach, there is another way to get to this beach. Actually we are coming from the back door.
At the end of this road, we see at the beach that we are looking for.




















Does she looks satisfy with the beach?
You judge yourselves by her facial expression.


Our NEXT stop will be Pantai Morib/Morib Beach (old Beach).

Appreciate your comments.
Thank you.

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


orientasi <b>di Morib</b> :) # episod 1 | diaries of pu3 sept =)

Posted: 08 Sep 2012 04:34 AM PDT

assalamualaikum ... setelah seminggu menghilangkan diri dan bertapak di Morib akhirnya dapat lagi saya update blog ni untuk tajuk-tajuk yang baru ... 

jom ... nak cita ckit sai orientasi kt Morib tu ... 

orientasi bermula hari ahad, 2 Sept 2012 dan tamat pada hari jumaat, 7 Sept 2012 ... peserta lebih kurang 300 lebih ... peserta perempuan lebih ramai berbanding peserta lelaki ... para fasilitator adalah students dari mesir sendiri ... ada yang dari Al-Azhar, Keherah dan ada yang dari Zagazig ... kalau tak silap fasi lelaki lebih ramai daripada fasi perempuan ...

fasi suma yang hebat-hebat ... ada yang dapat MUMTAZ tiap-tiap tahun ... fuh !! memang struggle gila r ... tiap-tiap tahun dapat jpa ... huhu !! nak nak jugak !! nanti boleh balik Malaysia tiap-tiap tahun !! hee

jadual program tu memang padat ... kena rushing gak r !! hmm tak sempat nak balas mesej kengkawan sebenarnya ... bila ada kengkawan yang hantar mesej cam nak lepas geram contoh 'bukan nak habaq aku bila anx sampai kat sana, sampai hati' ... mesti la saya asa geram kan ?? tak sepatutnya la mesej-mesej camtu dihantar ke nombor telefon saya ... seharusnya kengkawan sendiri kena la paham keadaan saya kat cini ... ni sebaliknya yang berlaku ...

teringat kata-kata fasi saya ... Muhammad Haziq Aiman, student medic di Universiti Zagazig ... akan berlaku perselisihan faham dalam persahabatan ... paling penting jangan gadoh ... jangan gadoh ... selalu husnuzhon dengan apa yang berlaku ... pertama kali jumpa owang yang masih belum kita kenal ... tetap bersangka baik dengan owang tu ... 


' jangan gadoh ' ... saya pegang kata-kata tu ... kalau tak memang kena smash da kengkawan yang hantar mesej tak sepatutnya camtu ...
sampai sini dulu untuk post 'orientasi di Morib' ... nanti saya sambung lagi ... :)

# take care garnier =)

12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu yam - Google Blog Search


Makan Kenduri <b>di Ulu Yam</b>... | Mulanya Sebuah Catatan

Posted: 01 Sep 2012 08:54 AM PDT

...arini pegi makan kenduri di Ulu Yam

buat pertama kalinya ke sana menyusur

 jalan menghala ke Selayang...ya allah jem

giler...dengan kepanasan yang

berdentang boleh buat hati panazzz membara!

...bila masuk simpang ke hutan lipur

Sg Tua...barulah suasana berbeza

dengan keredupan pohon2 yang

merendang dan terpesona dengan

keindahan alam disekitar empangan

Batu yang luas terbentang

awal2 lagi dah sound dengan suami

untuk singgah dalam perjalanan

balik nanti....

Ingatkan dah salah jalan sebab

jauh bobonar...dalam kepala nak

berpatah balik je tapi sib baik

jumpa SM Sains Hulu Selangor

menandakan arah tujuan tak jauh

di hadapan...akhirnya jumpa jugak

majlis kendurinya...si ibu pengantin

adalah anak kepada sepupu aku

bermakna si pengantin perempuan itu

pangkat cucu...

????...berapa ramai cucu yang aku ada ekk!
huwaaaa...tak rela you!

...disebabkan malu dengan orang yang

duduk di hadapan tak jadi nak snap

gambar makanan...bila diorang dah

angkat punggung barulah dapat snap

gambar makanan sampingan yang

disediakan...betul2 buat ala kampung

ada gulai daging salai...ikan keli

berlada dan ada ubi rebus dicicah

 ngan sambal ikan bilis... 

tunggu punya tunggu lambat rupanya

pengantin tiba...dah siap bersalam

mintak diri barulah diorang sampai 

berselisih di tengah jalan...

...sekarang ni trend waktu menyambut

pengantin lelaki untuk berarak

pengantin pompuan kena bersalam ngan

pengantin lelaki...seingat aku pengantin

dolu2 yang had lelaki bagi bunga kat

pompuan jadi tak heran waktu tu

pengantin lelakinya kena pegang sejambak

bunga...dah jadi macam mat bungalah

pulak....

...di sebabkan empangan Batu 

luas terbentang terdapat lah beberapa

tempat persinggahan yang disediakan

tapi En. suami teragak2 nak berhenti

konon nak parking di perhentian

di hadapan sekali...emmm hampeh

terlepas sudah persimpangannya jadi

terbantut hajat hati untuk merakam

panorama di situ...rasanya lambat

lagi lah ke situ...last2 rakam panorama

batu caves dengan pohon pinang yang

tengah lebat berbuah....sekadar nak

lepaskan gerammm...

eh...betul ke pokok pinang?


12 di sungai panjang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai panjang - Google Blog Search


Kemarau <b>Panjang</b>, <b>Sungai</b> Desa Tengket Mengering

Posted: 13 Sep 2012 04:01 AM PDT

Kemarau Panjang, Sungai Desa Tengket Mengering-Foto: Sumaryanto/MC.com

Maduracorner.com,Bangkalan- akibat kemarau panjang sungai di desa Tengket  kecamatan Arosbaya mengering. sungai yang menjadi andalan para petani untuk mengairi sawahnya itu saat ini air menipis.
Dari pantauan MC.com, Kamis (13/09/2012), aliran air sungai di desa Tengket itu sangat kecil, jika dalam waktu dekat ini hujan tak kunjung turun, bisa dipastikan lagi aliran airnya akan mengering total. "Sejak dua bulan  yang lalu, air disungai ini debetnya sudah semakin kecil dan tidak bisa lagi mengairi sawah disini," ujar salah soeang petani desa Tengket,  Moh.Muklis  saat pulang  dari sawahnya dengan memakai sepeda ontel.

Menurutnya, petani sebenarnya ingin beralih ketanaman komoditas lain seperti palawija, dan tanaman tumpang sari. Namun dengan perhitungan air yang dibutuhkan tidak memadai, maka akhirnya nita petani diurungkan. "Apalagi saat ini persedian gabah dari hasil panen sebelumnya sudah semakin menipis," kata Muklis.

Satu – satunya jalan untuk menutupi kebutuhan sehari – hari dan keperluan biaya sekolah kata Mukhlis.  Para petani, saat ini banyak yang sudah beralih profesi atau bekerja sampingan sebagai kernet MPU, tukang bangunan, nelayan dan kerja serabutan lainnya. "Petani tidak boleh berpangku tangan dan harus segera mencari jalan keluarnya jika tidak ingin keluarganya kelaparan," terang Muklis yang kebetulan juga nyambi sebagai seorang guru di sebuah MTs swasta di kecamatan Geger.

Terpisah Camat Arosbaya, Drs.Akhmad Tumiran,M.Si, menjelaskan, untuk meringankan beban masyrakat pada musim kemarau ini, Bupati Bangkalan, R.KH.Fuad Amin,S.Pd. memberikan bantuan sembako dan ribuan liter air bersih yang di drop setiap harinya.(yan/min).

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved