ads

Ahad, 10 November 2013

12 di semenyih - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di semenyih - Google Blog Search


Tanah Non Bumi <b>di Semenyih</b> | Hartanah4u2c.net

Posted: 24 Oct 2013 07:02 PM PDT

Butiran:

- Freehold, Lot non-bumi
- Tanah kawasan luas: 10 ekar
- Status: Pertanian

- Zoning:Kediaman
- Harga: RM16 setiap kaki persegi
Berminat, sila hubungi 0133505399 ANUAR

'+ '
'; //&sll=29.67226,-94.873971 var infowindow = new google.maps.InfoWindow({ content: contentString, maxWidth: 300 }); google.maps.event.addListener(marker, 'click', function() { infowindow.open(map,marker); }); google.maps.event.trigger(marker, "click"); } else { //alert("Geocode was not successful for the following reason: " + status); } } //]]>

12 di kuala kubu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala kubu - Google Blog Search


GAMBAR KEMALANGAN TRAGIS <b>DI KUALA KUBU</b>

Posted: 03 Oct 2013 12:18 AM PDT

GAMBAR MENYAYAT HATI KEMALANGAN MENGORBANKAN TIGA MANGSA DI KUALA KUBU | MENYAYAT HATI…Dua wanita dan bayi berusia setahun terbunuh akibat nahas jalan raya yang melibatkan sebuah kereta Proton Waja yang dikatakan hilang kawalan sehingga terbabas dan terjunam ke dalam sungai, pagi tadi.
Kejadian menyayat hati di Kuala Kubu Bharu itu telah mengakibatkan kedua-dua wanita berkenaan mati serta-merta di tempat kejadian.
Menurut info yang diperoleh menerusi laman Facebook Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Kubu Bharu itu, bayi lelaki tersebut  telah dihanyutkan sejauh lebih kurang dua kilometer sebelum dijumpai oleh anggota bomba yang bertugas dalam operasi mencari dan menyelamat mangsa.
Operasi menyelamat itu turut disertai jabatan bomba Tanjung Malim dan anggota polis dari Balai Hulu Bernam.
Ingat, malang tidak berbau…

P-A-N-A-S-S-S !! ... Rahsia 'BESAR' Suami Saya...



12 di port klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di port klang - Google Blog Search


Kumpau <b>Di</b> Kolam Seri Tanjung, <b>Port Klang</b> - pancing2u - Blogger

Posted: 07 Nov 2013 12:26 AM PST

Itulah orang dah pesan kalau hendak turun menduga makhluk dasaran di kolam pastikan bukan pada hari cuti dan selepas hari cuti ini kerana peratusan untuk "Kumpau" adalah sangat tinggi ekoran ikan-ikan di kolam yang akan dipancing telah disambar terlebih dahulu oleh Otai-otai kolam. Tapi awak degil!!!.
Hati terasa berat untuk ke turun menjerat ikan pada sesi kali ini ekoran ingin berehat dirumah bersama keluarga tetapi bak kata pepatah "Dimana Ada Kemahuan, Disitu Ada Jalan" semangat J.C.T Angler tetap diteruskan untuk memancing. Oleh sebab itu hanya Saya (Admin) dan Torres yang turun pada sesi kali ini untuk menjerat spesies di Kolam Seri Tanjung, Port Klang.
Kali ini kami berdua sepakat untuk mangambil pakej memancing dari pukul 12mlm - 7pagi dengan bayaran sebanyak RM77.00. Berumpankan ikan Belanak dan Udang hidup maka sesi pancingan pun bermula. Masyallah, ramainya pemancing-pemancing yang datang ke kolam tersebut sehingga hendak mencari port yang baik pun susah semuanya telah dipenuhi orang maka terpaksalah kami dengan selambanya menyelit diantara pemancing-pemancing yang telah tiba awal tadi. Ada yang buat muka cenggih dan tarik muka, takutlah ikan tidak sangkut pada mata kail mereka tapi rileklah "Brader rezeki telah tertulis maa"...
Setelah hampir 2 jam memancing masih tiada sebarang sambaran yang diterima kami mahupun orang di sekeliling kolam ini macam petanda yang kurang baik sahaja. Pukul 3pagi, hujan mula turun renyai-renyai dan masing-masing dikolam mengeluh "Aduhai, ini kompom ikan tak naik!". Kami berdua masih teruskan sesi memancing macam biasa, Torres sudah mula tidak senang duduk dan berkeliaran di sekitar kawasan kolam membuat lontaran demi lontaran namun tetap tiada sambaran. Saya hanya duduk dan tanam umpan di spot yang dikatakan menjadi sarang ikan Kerapu juga tiada sambaran.
Sepanjang pemerhatian kami berada di kolam tersebut, rata-rata pemancing yang dapat menarik ikan hanya sebanyak 5 orang sahaja dan tiada tangkapan yang "Frenzy" dan ini menyimpulkan satu andaian yang mengatakan adakah taukeh kolam kurang melepaskan ikan atau mungkin ikan telah dilepaskan awal pada Jumaat dan telah habis dirembat oleh mereka yang datang pada hari Sabtu dan Ahad lepas. Akhirnya masa pancingan selama 7 jam berakhir dengan tiada sebarang tangkapan dari kami. Nampaknya sesi kali ini berakhir dengan "Kekumpauan" buat J.C.T Angler. Terima kasih diucapkan kepada para pembaca Pancing2u yang sudi mengikuti perkembangan kami, usah kuatir mungkin tiada rezeki kami pada kali ini dan insyallah kami akan turun untuk menjerat lagi di aktiviti akan datang.

Pendapatan Berkurangan Apabila Kapal Tentera Laut AS Tidak <b>...</b>

Posted: 08 Nov 2013 09:31 PM PST

glenee

KUALA LUMPUR: Ekonomi Malaysia mengalami kerugian jutaan ringgit apabila kapal Tentera Laut Amerika Syarikat (AS) tidak lagi melakukan persinggahan di Port Klang Cruise Centre yang dimiliki oleh Glenn Defense Marine Asia.

Amerika Syarikat telah menggantung kontrak mereka dengan syarikat berkenaan pada 20 September lalu selepas pemiliknya yang merupakan rakyat Malaysia, Leonard Glenn Francis, ditahan kerana menipu kontrak bernilai jutaan dolar dengan Pentangon serta merasuah pegawai tentera laut AS.

Setiausaha Tentera Laut AS, Ray Mabus telah mengumumkan penggantungan berkenaan hanya akan berakhir selepas siasatan selesai dijalankan, namun ia tidak melebihi tempoh 18 bulan melainkan prosedur undang-undang terlah bermula, menurut laporan Associated Press.

Kapal tentera laut AS dijangka akan membuat persinggahan mereka di pelabuhan Singapura.

Kapal induk pesawat udara Amerika Syarikat (AS) USS George Washington pernah melakukan persinggahan sulung di pelabuhan berkenaan pada Oktober tahun lalu.

Tentera laut AS mempunyai pilihan untuk berlabuh di Westport, North Port atau South Port di Klang namun mereka memilih untuk tidak melakukan persinggahan di sana kernaa terdapat banyak kapal komersil di kawasan berkenaan.

Pusat persiaran berkenaan itu juga terletak di kawasan yang agak terpencil.

Jumlah kapal perang AS yang melakukan persinggahan di pelabuhan Malaysia meningkat daripada 'tiga setiap tahun pada 2003 kepada 50′ kini, menurut majalah bisnes Forbes di laman web mereka.

Tahun lalu, kapal tentera laut AS membuat persinggahan di pusat persiaran berkenaan termasuk dua kapal induk pesawat serta beberapa kapal pemusnah sementara anak kapal mereka berpeluang berehat dan menikmati keindahan bandar raya Kuala Lumpur dan kawasan berhampiran.

Sebuah kapal pengangkut membawa anak kapal seramai 5,000.

Setiap individu berbelanja kira0kira AS$100 (RM330), dan ekonomi tempatan akan mendapat pulangan sekitar AS$500,000 (RM1.65 juta) bagi setiap lawatan.

Sama juga bagi sebuah kapal pemusnah mereka mempunyai 280 anak kapal sementara sebuah kapal perang mempunyai kira-kira 400 pegawai.

Berdasarkan angka tersebut sahaja, anggaran secara kasar wang yang dibelanjakan daripada anak kapal tentera AS du negara ini ialah RM3.9mil juta.

Ia mungkin mencatatkan jumlah yang lebih besar kerana kebanyakan pelaut selalunya membelanjakan wang mereka untuk berjalan-jalan, membeli-belah cendera hati, hiburan, makanan serta penginapan hotel.

Francis, 49, yang lebih dikenali sebagai Si Gemuk Leonard didakwa di San Diego bersama-sama dua komander tentera laut AS, kerana terlibat dengan skandal pelacuran, persembahan Lady Gaga, pelancongan mewah, serta kontrak kerajaan bernilai jutaan dolar.

Sementara itu, laporan CAVINA LIM dari George Town mendakwa keluarga Francis merupakan pelopor dalam industri keselamatan – terutamanya dalam membekalkan pegawal keselamatan bagi kapal di Pelabuhan Pulau Pinang.

Menurut seorang pakar runding pengurusan risiko yang enggan dikenali, syarikat Glenn Security – yang terletak di Bishop Street di sini telah dimulakan oleh ayah Francis pada awal tahun 1960.

"Syarikat ini wujud beberapa tahun lamanya sebelum keluarga mereka memulakan perniagaan dalam bidang perkapalan. Sudah pasti, ia sebelum dia (Francis) dipenjara kerana memiliki senjata api (pada 1989)," katanya.

Pakar runding berkenaan berkata, pada ketika itu kapal perang asing dan pelbagai kapal lain akan singgah di pelabuhan itu untk mendapatkan bekalan seperti beras, gula dan minyak.

"Pulau Pinang sangat terkenal kerana terdapat ramai lanun yang akan menyeludup masuk ke pelabuhan dan mencuri barang pada waktu malam daripada dok kapal di sana.

"Termasuk juga. mencuri bekas keluli yang belum digunakan pada awal 1960-an dan barang-barang ini disimpan dalam tong juga mudah terjatuh atau pecah ketika proses memuatkan atau menurunkan barang," katanya.

mStar

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Istirehat Keluarga <b>di</b> Pantai <b>Jeram</b>, Kuala Selangor - (2)

Posted: 22 Oct 2013 05:12 PM PDT

Story on October 19, 2013 - Saturday 
still at Pantai Indah Seaview and Rice Field at Sabak Bernam
Hari ni pepagi lagi i and My Mommi and CiTi, and CiRah melawat kawasan. hee.. pepagi rasa fresh.. so kami dah turun ke kawasan tepi pantai. ye lah.. dulu mai sini in 2010.. kami stayed for the first time. then baru - baru ni mai lagi masa Mem PiJa buat majlis kawin. tapi tak lah pulak meninjau kawasan. so tu yang pepagi i jengah ke sini. nak tengok kawasan di tepi pantai ni..
meninjau kawasan sambil ditemani oleh si kecik - kecik ni.. 
kawasn ni memang bagai dah tak seperti dulu.. dah banyak terhakis.. dan di kawasan muara ni now macam dah ditambak dengan pasir.. i tak berapa pasti macamana.. but i wanna share with you guys about this part.. kawasan belakang ni adalah hak milik pihak apartment. di kawasan ni lah we can have our BBQ time. memang disediakan space for us. cuma, kawasan ni agak tak terjaga..kurang bersih.. kalau di Bali tu, tiap pagi kita akan nampak pihak hotel dengan penyapu. kemestian. sebab tu bersih. but not at this place. cam ne lah nak advertise kan kat frens overseas kann.. malu weiii..

this is the new area/space yang dibuat oleh pihak resort.. kalau dulu deck kayu.. now bersimen.. tempat pun dah berubah. kalau dulu belah kirinya.. now dibuat di belah kanan.. ok gak. kukuh nampaknya..

banyak wakaf - wakaf seperti ini disediakan.. cuma tu lah.. kurang penjagaan.. kurang menarik jadinya..kurang lebih 45 minutes we all di sini, orang atas tu dah sibuk call.. cari ke mana i and the geng.. sibukkk je kannn.. terus lah naik.

rupa - rupanya NekCik with her agenda.. breakfast time. she did cekodok you.. 


i pun, eeemmm rembatlah. cicah dengan kuah rendang. plus ada lah coffee.. wallaaa sedapnya..

tak cukup tu, tambah lak Tokayaki version NekCik.. kalau nak recipe, mintak NekCik lah yee..

Lepas breakfast, we all lepak sakan.. we all berendam. i pun you. heee... lepas gian. tambah nak bagi kuat my back bone ni.. memang rasa berdenyut - denyut gak lah.. seronok memang kami di pool ni sebab masih tak ada sesiapa lagi. maka kami anak - beranak je lah di sini. attire pun tak kesah..

satu pool ni kami semua anak beranak. sakan sungguh. cuaca pun best sangat.. this pool ni terlindung matahari waktu pagi.. sampai pukul 12 pun masih best. redup..terlindung apartment. 

Lepas dah rehat dan makan tengahari dengan balance2 malam tadi tu, we all bersiap - siap nak keluar. tapi di luar tu dah gelap dan hujan. we all nak ke area Sabak Bernam. nak tengok padi. plus nak cari bahan yang nak diBBQ kan malam ni. jadi kena lah ke area tepi pantai.


so... ini lah tempatnya.. macam - macam ada. 



depa sakan memilih gamaknya..


ni dia. for BBQ. we bought 2 kilos. murah you. sekilo dalam RM48..

ni pun.. fresh sangat.  we spent about RM300 for this.

walau hujan tetap mencurah, we all tetap meneruskan perjalanan ke arah Sabak Bernam/Tanjung Karang. nak tengok padi..



nak prove kan waktu ni hujan. tengok lah tu.. 



photo melompat kureng menjadi. sebab hujan..

sebenarnya nak bawak Mommi to be ni ke sini. macam mengidam gitu nak tengok padi. memang kami kurang puas hati sebab tak boleh sakan gambar di padi area ni.. kena balik cepat ke pantai remis. ikan udang sotong kena ambik dari penjual ikan tu.. kalau tak, hanya bakar Salmo je lah..
alhamdulilah walau dalam kepayahan sebab hujan masih turun lagi, Hubby, TokPuCu, TokNgah and the geng berjaya memBBQ kan. i hanya baring di apartment. tak larat sangat.. terasa penat badan dan tulang belulang i. tup - tup tertidur, dan dikejutkan untuk makan malam je. tapiiii. almost at 11.30 malam uuuuu..

Abang Irfan dah tak sabar dah..

dan Udang besar bagak ni. manissss.. i ngap 3 ekor.. ya ampunnn..


ni Salmon yang dibawak dari rumah..
see.. some of the food. hampir habis gak lah we all makan.. i rasa sesak perrut gak lah sebab makan dah terlalu malam. hee.. sampai susah nak tidur..  we all tak makan di kawasan BBQ tu. malas sebab hujan dan kurang selesa. sooo..bentang  plastik as alas makan, dan makan reramai dalam apartment. lagi best. heeeee. berselera semua...


ok lahh. time to sleep.. besok ada lagi time kat sini. so nak enjoy the sleeping time here. lagipun udara di luar tu macam best. sejuk je..ye lah hujan sepanjang petang sampai ke malam. plus angin berhembus je.. sangat nyaman.. ok..nanti cerita lain pulak yee...
*****************************

12 di batang kali - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batang kali - Google Blog Search


Kamalanathan gesa Kementerian Luar campur tangan rundingan <b>...</b>

Posted: 29 Oct 2013 01:47 AM PDT

Timbalan Menteri Pendidikan, P Kamalanathan (gambar) menggesa campur tangan Kementerian Luar bagi memudahkan rundingan waris mangsa pembunuhan beramai-ramai Batang Kali pada tahun 1948 oleh tentera British.

Katanya, waris mangsa sudah membuat tuntutan daripada generasi pertama hingga ketiga dan ia adalah satu penantian yang panjang namun mereka tidak pernah berputus asa untuk mendapat perhatian komuniti antarabangsa.

"Saya menggesa campur tangan Kementerian Luar bagi membolehkan waris mangsa menuntut keadilan.

"Waris mangsa mahu satu inkuiri terhadap peristiwa ini kerana ada saksi kejadian yang masih hidup. Namun hingga ke saat ini permohonan maaf oleh kerajaan British belum dikemukakan.

"Saya percaya segala penantian akan membuahkan hasil malah saya juga menyokong kepada perjuangan jawatankuasa kerja ini dalam menuntut keadilan," katanya ketika merasmikan kempen media sosial bagi mempromosikan taman peringatan mangsa korban Batang Kali hari ini.

OLEH HASBULLAH AWANG CHIK 29 Oktober, 2013.-TMI

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


PRK <b>Sungai</b> Limau : Cikgu Mi Bercita-cita <b>Tinggi</b> Dalam Bidang <b>...</b>

Posted: 29 Oct 2013 10:31 PM PDT

alt

YAN 29 Okt - Calon Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Kecil ( PRK ) Dewan Undangan Negeri ( DUN ) Sungai Limau, Dr Ahmad Sohaimi Lazim atau lebih dikenali sebagai Cikgu Mi di kalangan rakan pendidik mempunyai cita-cita tinggi didalam bidang akademik.

Guru Penolong Kanan Pentabiran Sekolah Menengah Agama Fauzi, Guar Cempadak, Muhamad Suhaimi Saad berkata, Cikgu Mi selalu komited di dalam melaksanakan tugas beliau sewaktu berkhidmat sebagai guru pada era 80-an dahulu.

"Saya mengenali Dr Suhaimi bukan sebagai seorang ahli politik tetapi saya mengenali beliau sebagai seorang ahli akademik kerana beliau komited terhadap tugas dan sentiasa berusaha bersungguh-sungguh untuk pendidikan.

alt

"Saya berpendapat keserasian wujud apabila pengetahuan akademik dan politik digabungkan dan bakal menempuh satu era baru sekiranya calon yang dilantik mempunyai kedua -dua ciri ini," katanya kepada RakyatNews di Sekolah Agama Fauzi, hari ini.

Suhaimi yang mengenali Cikgu Mi selama lebih 30 tahun menjelaskan, Cikgu Mi banyak menyumbang kepada warga sekolah demi membentuk satu generasi ke tahap yang lebih tinggi.

"Dari segi sumbangan, Dr suhaimi biasa mengajar di sini dari segi modal insan membentuk satu generasi dimana pelajar yang dididik berjaya di peringkat antarabangsa.

alt

"Ada diantara pelajar kami yang berjaya melanjutkan pelajaran ke luar negara dalam bidang pendidikan Islam dan bidang-bidang profesional yang lain," katanya.

Mengulas mengenai potensi Cikgu Mi meraih kemenangan pada PRK kali ini, Suhaimi menjelaskan calon dari kedua-dua parti mempunyai potensi sama rata dan ianya terletak diatas kretiviti masing-masing untuk mendapatkan sokongan penduduk.

"Pandangan saya, calon harus pandai menggunakan kredibiliti yang dimiliki untuk mendapatkan sokongan dari peringkat bawahan kerana kekuatan calon sama kuat," ujarnya.
 

alt

Dalam pada itu, Suhaimi berharap agar calon yang menang pada PRK kali ini untuk mengimbangi pembangunan insaniah dengan pembangunan infrastruktur ekoran kedua-duanya turut menjamin kepada masa depan yang lebih cerah.

"Pada pandangan saya pembangunan material harus juga diseimbangkan dengan pembangunan modal insan kerana sekiranya ada pembangunan ini sahaja tanpa pembangunan insan yang pandai atau hendak menjaga pembangunan material ini tidak akan kemana-mana," ujarnya lagi.

Last Updated on Wednesday, 30 October 2013 15:32

12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di beranang</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Oct 2013 11:10 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

ujang kutik: MITOS <b>BERANANG</b> (SELANGOR) DIRUNGKAI

Posted: 28 Sep 2013 05:42 PM PDT

Sejak saya mengetahui Beranang, sebuah daerah di dalam Negeri Selangor dan juga pintu masuk di sebelah utara Negeri Sembilan, ada dua mitos mengenai Beranang yang pernah hidup subur dalam tanggapan saya. 
Salah satu di antaranya baharu sahaja dapat dicerahkan. Mitos kedua sebenarnya telah lama saya nyahkan tetapi perlu juga dinyatakan sebagai rekod. 
Saya juga yakin bahawa itulah juga persepsi yang menguasai kebanyakkan Orang Negeri Sembilan dan penduduk Melaka di sekitar Masjid Tanah dan Alor Gajah terhadap Beranang. 
Pertamanya, saya beranggapan bahawa semua penduduk Beranang adalah dari keturunan Minangkabau asli - keturunan generasi baru Minangkabau dari Tanah Minangkabau yang berhijrah ke Malaysia berabad-abad selepas gelombang kedatangan pertama Orang Minangkabau ke Negeri Sembilan pada sekitar tahun 1500-an. Komuniti Minangkabau asli di Beranang ini masih bercakap dalam dialek Minang asli dan masih berhubungan dengan saudara mereka di Tanah Minangkabau. 
Saya cuma mengetahui bahawa bukan semua penduduk Beranang adalah dari keturunan Minangkabau asli lebih kurang dua bulan yang lalu. Ceritanya bermula apabila saya bertanya kepada seorang rakan seorganisasi yang berasal dari Beranang mengenai dialek percakapannya adalah dialek Negeri Sembilan ( bukannya dialek Minang asli). 
Dia menjelaskan, " Aku (dia tidak membahasakan dirinya Eden) bukannya orang Minangkabau. Aku adalah 'Orang Negeri Sembilan' . Kedudukkan geografi kampung aku (Beranang) yang bersempadan dengan Negeri Sembilan terletak di dalam Negeri Selangor."
Melaluinya saya baru mengetahui bahawa komuniti Minangkabau asli di Beranang cuma didapati di sebuah kampung sahaja. Selainnya adalah komuniti ' Orang Negeri Sembilan' yang dipisahkan dengan 'saudara kandung' mereka di Negeri Sembilan oleh kanun geografi. Melaluinya saya mengetahui bahawa dialek Negeri Sembilan adalah dialek dominan di kalangan penduduk Beranang.
Saya sebenarnya berat hati hendak menyatakan mitos kedua kerana mungkin boleh mengguris hati  rakan-rakan yang berasal dari Beranang. Ketika berulang alik dari Kuala Lumpur - Rembau dan Rembau-Kuala Lumpur (balik bercuti di kampung) pada zaman remaja, saya diingatkan supaya jangan sekali-kali singgah makan atau minum di Beranang. Kononnya, penduduk Beranang suka bermain santau. Saya patuh sepenuhnya!
Tanggapan kononnya penduduk Beranang suka bermain santau adalah satu tanggapan di tahap ' fenomena' di kalangan penduduk Negeri Sembilan/Melaka (Alor Gajah,Masjid Tanah) suatu ketika dahulu. Mitos ini sama makamnya dengan keyakinan " Orang luar yang berkahwin dengan wanita Negeri Sembilan akan tinggal sehelai sepinggang jika berlaku perkara yang tidak diingini ".
Saya akui baharu sahaja mengetahui ' pengaruh Negeri Sembilan' terutamanya dialek percakapan begitu dominan di Beranang, Selangor. Namun, mitos mengenai santau sebenarnya telah lama tidak saya yakini lagi. Saya dan keluarga selalu singgah makan di warung-warung di sekitar Pekan Beranang ketika dalam perjalanan balik ke kampung atau ketika balik semula ke Ampang, Selangor. Saya juga mempunyai ramai rakan-rakan anak jati Beranang yang saya kenali hati budi mereka.    

12 di tanjung sepat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


Adun <b>Tanjung Sepat</b> nyaris maut dalam kejadian runtuhan <b>di</b> jeti <b>...</b>

Posted: 25 Jun 2013 05:33 PM PDT

Adun Tanjung Sepat, Ir Mohd Haslin Hassan nyaris maut apabila laluan sepanjang 300 meter dari laut ke jeti Tanjung Sepat, di sini runtuh ketika beliau bersama ahli jawatankuasa nelayan membuat lawatan di kawasan terbabit.

Difahamkan, dalam kejadian kira-kira jam 1.40 petang semalam itu menyebabkan Mohd Haslin mengalami kecederaan ringan dan dihantar ke Hospital Banting untuk rawatan lanjut.

Dalam kejadian itu, Pengerusi Jawatankuasa Keselamatan dan Kesejahteraan Kampung, Tan Hoo Chong turut mengalami kecederaan ringan manakala seorang nelayan patah kaki.

Ahli Majlis Daerah Kuala Langat, Wong Kim Loon ketika dihubungi mengesahkan kejadian.

Menurutnya, beliau yang turut serta dalam perbincangan itu bersama Adun dan rombongan sedang membuat lawatan kerja ke kawasan terbabit.

"Ketika kami sedang berbincang bersama nelayan, tiba-tiba jeti yang diperbuat daripada konkrit itu runtuh sepenuhnya dan menyebabkan enam ahli rombongan terjunam ke bawah jeti.

"Mujur saya sempat melompat dan peluk tiang, kalau tidak susah tentu saya juga cedera teruk," katanya lapor media.

Sebelum ini katanya, ahli jawatankuasa sudah memanjangkan masalah jeti yang sudah usang itu kepada pihak berwajib dan meminta peruntukan untuk membaiki kerosakan terbabit tetapi tiada tindakan diambil.

"Nasib baik insiden ini tidak berlaku pada hujung minggu kerana jeti ini sering dikunjungi pelancong asing yang datang untuk mengambil gambar pemandangan di sini," katanya.

BLOG SELANGOR: 12 <b>di tanjung sepat</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Jun 2013 11:02 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di tanjung sepat</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Apr 2013 11:47 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di tanjung sepat</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Apr 2013 11:12 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di tanjung sepat</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Feb 2013 11:58 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

my wey of life a day trip to <b>tanjung sepat</b> malaysia - Gadget Release <b>...</b>

Posted: 19 Nov 2012 09:00 AM PST

My wey of life: a day trip to tanjung sepat, malaysia., While i was in malaysia for chinese new year holiday, my friends and i went to a lil town call tanjung sepat. tanjung sepat is near morib. which is famous for the.
Tzee meng's blog: a day trip to tanjung sepat, This is because i have been hearing people talked so much about this place and also seeing many blogs reviews. therefore, this year's hari raya public.
~*edryanne's story*~: one day trip to tanjung sepat, Heys! i just camp back from 4 days 3 night church camp! :) but now i planned to blog about the previous trip to tanjung sepat first yeah, it was on 29.
places to eat in kl just another malaysia food blog travel tip secret

Tanjung sepat (01.02.2011) 2/8 ~ hungry nomads, Tanjung sepat (01.02.2011) february 7, 2011 at 9:58 pm feeling bored since we are on leave and chinese new year is still two days away, wife has decided to.
Cuti-cuti tanjung sepat | dexxy.net, Tanjung sepat is a town in kuala langat district in selangor, malaysia. located at straits of malacca, primarily is a fishing town. most of the inhabitants have some.
~brought up 2 share~: mari makan di tanjung sepat, When dad suggested that we should go out together, it must be something we should all game for..

Sekinchan: a family day trip – parentwonder.com, This idea was mooted after our highly enjoyable trip to tanjung sepat and sepang gold coast. after some planning and research, 3 families (sp family, lee family, and.
As i travel /my kembara, Travelling places, sharing experience. this blog share lots of photos too because photo says a thousand words.
Sepang gold coast – escaping kuala lumpur | fly myself – around, Sepang gold coast is a great escape from busy city life in kuala lumpur. a great place to go when you are bored with going to the same shopping center in kl..

My Wey of Life: A day trip to Tanjung Sepat, Malaysia.

Crazy for Photography: Day trip to Tanjung Sepat

places to eat in kl just another malaysia food blog travel tip secret

Related post for My Wey Of Life A Day Trip To Tanjung Sepat Malaysia

12 di kapar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kapar - Google Blog Search


My Passion: Pengedar/Wakil Shaklee <b>Di</b> KLANG,MERU,<b>KAPAR</b> <b>...</b>

Posted: 04 Oct 2013 02:27 AM PDT

Most of anak cucu cicit Jutawan ESP4u saya yang mendaftar menjadi ahli Shaklee adalah setelah mereka mencuba sendiri produk-produk Shaklee..tapi ada jugak yang terus-terus nak berniaga cuma nisbahnya sangat kecil jika nak di bandingkan dengan mereka yang dah cuba, jatuh cinta terus signup membership...Ok hari ini mood nak share testimoni cucu saya Puan Aini yang mula mengenali Shaklee dengan produk Nutriferon...jom ikuti kisah beliau...
"alhamdulillah 1st time kenal shaklee nutriferon terus jatuh cinta...rs alhamdulillah sgt2 kenal shaklee...1st time amik.nutriferon utk ank no 3 yg demam dah 2 hari & xkebah2,mlm esoknye die tgh tdo tuang stgh sachet dlm mulut die,alhamdulillah kebah terus&alhamdulillah esoknya dah xdemam...alhamdulillah!!!HANYA SETENGAH SACHET... "

"2nd time guna utk ank.no 4 yg mna si manja sy ni sdg bf,die batuk selsema&kahak byk sgt,so sy la kene mkn,amik 1 sachet,pas2 bf die,then xsmpi stgh jam die muntahkan sgl kahak2...alhamdulillah sgt2...semua dgn izinNYA tp alhamdulillah d tmukn dgn shaklee&rs lbh yakin dgn sgaklee...no more clinic & ubt2nya yg tdk boleh tdk mesti ade drugs..."

Well...saya sebagai nanny kepada Puan Aini ni tak nak cakap banyak sebabnya beliau sendiri yang terbuka hati untuk join Shaklee...the product speak itself orang putih kata...cuba baca balik ayat terakhir beliau tu..no more clinic & ubat-ubatan yang FOR SURE CONTAIN DRUGS...

Anda juga boleh menghubungi beliau sendiri seperti contact details di bawah ini jika ingin mendapatkan produk-produk Shaklee..beliau berada di sekitar SHAH ALAM, KLANG, MERU, KAPAR..mana2 yang berada di sekitar kawasan tersebut boleh mendapatkan Shaklee secara COD..

Email: uyun5252@gmail.com,

--------------------------------------------------------------------------
~Shaklee Independent Distributor Id 866183~

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Makan Orang Belanja: Fresco & Homst <b>di Bangi</b> - wanderlust dj

Posted: 02 Nov 2013 12:48 AM PDT

Fresco @ Jaya Grocer di Bangi Gateway Mall


petang semalam abah sibuk ajak makan kat tempat baru diorang pergi di Bangi haritu...so pas abah balik kerja, aku ngn mak abah n zara pergi ke Bangi Gateway Mall yang baru dibuka di Bangi...terus menuju ke Jaya Grocer yang terletak dalam tu..kat situ la ada small cafe nama Fresco...terus aku dan abah order set quarter chicken bersama coleslaw dan mashed potato...mak order bruschetta..rasa dia mmg sedap..patut abah beriya ajak aku makan situ...hehehe...harga pun ok dalam RM15 untuk set ayam tu...tanpa air...next time boleh pergi lagi...nak cuba lamb plak dgn beef ribs... =D
Homst Recipe @ Warta di Bandar Baru Bangi
hari ni pula masa lunch malas nak masak...so kitorang decided nak makan luar saje...anim nak belanja...so kami menuju ke Bangi je senang...terus ke Warta...ada kedai baru buka di situ..kedai chinese muslim nama Homst Recipe...anim cakap kedai ni famous, and now dah buka cawangan di Bangi pula..best...best...tengok menu, menarik...ada pelbagai jenis lauk masakan cina...ada juga dimsum...pastu ala carte juga ada...so mak order kuey teow dan fried yam...aku dan anim ambil nasi putih dengan lauk ayam masak butter, udang telur masin dan sayur kangkung belacan..semuanya ambil size regular dan tambah juga dimsum chicken siew mai..nyum nyum..boleh tahan juga rasa dia...total dalam dalam RM70 sahaja...ok la kan...boleh datang lagi lepas ni... =D

12 di selayang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di selayang - Google Blog Search


This is Our Story: Ramai Gila orang <b>di</b> Nsk <b>Selayang</b>

Posted: 01 Nov 2013 02:36 AM PDT

malam tadi mak ajak pergi ke NSK
seperti biasalah beli groceries setiap bulan
tak suka time beli barang mr.hubby keja waktu malam
sebab shopping takper suami di sisi tak best
tak best sebab tak dapat nak pau hahahahahahha
sebab aku emmang tak larat nak drive
tunggu sobri balik rumah dahulu
kemudian baru pergi sesama
sebelum nie kami pergi ke NSK rawang 
sebab dekat skit dengan rumah
tapi sejak jalan tengah diperbesarkan di sana dan selalu jem tak ingat dunia
memang dah lama tak terjah nsk rawang
tapi sejak adanya hiway latar senang nak pergi ke nsk selayang
nak-nak nsk selayang emmang buka 24jam - perghhhh pergi pagi-pagi buta memang best
sebab orang takder hehehehehe
cuma malam tadi kami pergi pukul 11 lebih
tapi yang ramai kaum India
memula tertanya-tanya jugak naper India ramai sangat nie siap pasang lagu india lagi
pastu baru teringat hari sabtu nie perayaan Deepavali
hehehehhee dorang raya rupanya
selamat hari Deepavali yea pada kaum India di Malaysia nie :)
beli kelengkapan barang dapur skit
beli susu dan pampers umar skit
ambil 1 trolley penuh kena charge RM500 lebih
bila subsidi dah di tarik dan harga minyak dinaikkan
siap sedia sahajalah dengan gelombang ekonomi yang akan menekan rakyat
opssss berpolitik laks :)
tapi tulah realitinya kan
tak suka keluar Malaysia hahahahahha :p
--model tak berbayar nsk selayang--
dalam orang tengah ramai tu
umairah sibuk berlari ke sana sini
ialah skang nie macam-macam kes kan
anak duduk sebelah pun boleh hilang huhuhu
jadi biar aku menjerit panggil umairah
dari aku menangis bila anak-anak hilang
umairah dan umar memang suka makan buah
bila sampai di bahagian buah-buahan
memang dorang sendiri yang akan pilih buah apa yang dorang nak makan
malam tadi si umar nak makan buah rambutan
jadi umairah ambil plastik
dan sesama pilih buah rambutan masuk ke dalam plastik :)

--"ibu, kakak ambil buah yea"umairah--

--"kakak warna yg nie blh amik tak"umar--
"adik kena pilih warna merah jea tau"umairah--

--"yg nie ok tak kak"umar--

--kak, amik lg lah skit la buah dlm plastik nie"umar
"jangan nnti ibu marah amik byk2"umairah
hehehehhehe aku senyum jea dengar perbualan budak berdua nie...

tukang cari umairah dan umar kalau hilang
emmmm gaji bulanan tetap mcm tu jea
harga barang yang kita beli setiap hari naik mencanak-canak
risau jea bila tengah bulan duit tak cukup
MOMMIES JOM CHECK KEWANGAN KITA.. Betul ke niiii....

1) Gaji cukup untuk 21 hari je...✔
2) Duit yang ada cukup-cukup je untuk keperluan anak..✔
3) Saving tak bergerak-gerak pun makin kurang adela..✔
4) Nak melancong kene saving betul2..✔
5) Nak makan kat luar kena tggu minggu dpt gaji je..✔
6) Anak nak beli KFC/MCD tengah bulan jgn harap la..✔
7) Ari2 berangan je nak jadi kaya tibe2..✔
HUTANG untungla kalo dapat setel sikit2..✔
9) Duit emergency TAKDE PUN..✔
10) Nak sedekah RM5 pun fikir 10 kali ✔

JIKA ANDA ADA SEKURANG-KURANGNYA 3 TICK PM/SMS/WHATSSAP ENA UNTUK ENA BERKONGSI CARA MENJANA PENDAPATAN TAMBAHAN. KALO DAPAT SAMPAI 4-5 ANGKA UNTUNGLA, KALO DAPAT RM100 TENGAH BULAN PUN DAH KIRA BEST DAH TU,

PM/SMS.WHATSSAP ENA SKANG NIE !!!
0122449373


12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


MAJLIS PERKAHWINAN <b>DI BALAKONG</b> - Warisan Bonda Catering <b>...</b>

Posted: 12 Oct 2013 10:22 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Honeymoon Fazli & Zarina di Kuala Terengganu Equestrian Resort ( Percuma untuk Pakej Eksklusif ). Seronoknya pengantin kita ni pergi honeymoon, ini adalah hadiah yang di beri oleh kami kepada pengantin yang ...

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


Ceramah <b>di Shah Alam</b> pada 9 Nov 2013dibatalkan | Makrifat Tok <b>...</b>

Posted: 01 Nov 2013 06:05 PM PDT

Adalah dimaklumkn bahawa ceramah yg dijadualkan pada 9 Nov di Sek 20,Shah ALam telah dibatalkan atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan.

Mohon maaf atas sebarang kesulitan kiranya ada.

Sekian.

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


Apartment Lagoon Perdana, <b>Bandar Sunway</b> | MyHartanah.Net is All <b>...</b>

Posted: 19 Apr 2011 09:41 AM PDT


Features

Price: RM165,000
Listing Type: Urgent 4 Sale
Property Type: Apartment
Bedrooms: 3
Bathrooms: 2
Tenure: Leasehold


Photo Gallery and Property Description

- Good for Investment – URGENT SALE

** Spesifikasi:
- 3 bilik, 2 bilik air
- 852 sq ft
- Lantai di ruang tamu marmar, di bilik parkir dan di dapur tiles
- ruang tamu dan bilik yang luas
- rumah baru di cat semula seperti rumah baru
- setiap bilik ada kipas dinding dan di ruang tamu kipas ceiling.
- ada balkoni untuk menikmati pemandangan luar.

** Lokasi Strategik:
- bersebelahan dengan Sunway Tol, LDP Highway ke Puchong / Damansara
- kawasan yang strategik untuk kemana sahaja, berada dipertengahan antara Sunway, Puchong, Damansara, Subang, Shah Alam, Petaling Jaya, Bukit Jalil, Kinrara dan Kuala Lumpur.
- 5 minit ke Federal Highway Kuala Lumpur – Shah Alam
- 5 minit ke stesyen Komuter Setia Jaya

** Kemudahan:
- ada Surau di dalam kawasan apartment
- 24 jam sekuriti guard
- taman permainan dan tempat untuk beriadah
- tempat parking yg luas
- berdekatan dengan Sunway Pyramid, Sunway South Quay, Sunway Medical Centre, Sunway Monash University, kedai-kedai lot, Maybank, Public Bank, Hong Leong Bank, CIMB Bank, Ambank, dan lain-lain bank lagi (amat mudah untuk berurusan dengan bank)
- berdekatan dengan Sunway College Monash University, Taylor's University College (sesuai disewakan kepada student, sesuai untuk pelaburan – kadar sewa RM750-RM1400)

** Price: RM 165,000 – URGENT SALE!

Good for investment:
- Current rental rate: RM800-RM1200
- Estimation monthly installment: RM680 (based on 4.5% interest rate, loan term:30 years)
- positive cash flow: RM100-500 monthly

Berminat? Sila hubungi Adzura 019-3571325 untuk temujanji atau email adzura@myhartanah.net untuk maklumat lebih lanjut.

** Khidmat pinjaman bank & guaman yang terbaik disediakan.

Disclaimer: Information Herein Believed to be Accurate but not Warranted.


Lagoon Perdana, Bandar Sunway, Selangor

Click and drag the orange silhouette in the top left corner of the map to activate Google Maps Street View.

Other properties you may be interested in

Lake Vista, Tasik Prima, Puchong

Living Room

Space U8, Bukit Jelutong,

IMG_0551

Jalan Flora, Saujana Utama,

IMG_4807-800

Taman Velox, Rawang,

DSC_0919

Rawang Industrial Park, Rawang,

IMG_4852-800
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved