ads

Selasa, 26 Julai 2011

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


MySuperVitamins.com: Shaklee <b>di</b> Bandar <b>Bukit Raja</b>, Jalan Meru dan <b>...</b>

Posted: 24 Jul 2011 12:07 AM PDT

Jika anda berada berdekatan Bandar Bukit Raja, Jalan Meru atau Setia Alam, boleh sahaja request untuk cash on delivery atau datang ambil produk di rumah saya di BBR.

Penghantaran ke Shah Alam juga boleh dibuat tetapi tetap dikenakan charge penghantaran seperti pos juga. Perkhidmatan pos untuk semua produk lengkap Shaklee adalah RM10 ke mana-mana kawasan di Semenanjung Malaysia dan RM20 ke Sabah dan Sarawak.

Kepada yang berada di Brunei anda boleh request pick up di poslaju, Miri Sarawak kalau anda berkunjung ke sana. Pos terus ke Brunei pun boleh juga. Untuk khidmat antarabangsa lain, cadangan saya adalah mengirimkan produk pada keluarga di Malaysia dan pihak keluarga yang menghantar kepada anda bersama barangan lain juga. Jadi lebih jimat dan mudah.


Jangan lupa mendapatkan makanan tambahan dari Shaklee untuk tenaga berpanjangan di bulan Ramadhan ini.

Performance Drink: untuk memelihara kandungan bendalir dalam badan. Boleh diminum seisi keluarga.

Ida Khairani
www.MySuperVitamins.com

Untuk pesanan, boleh hubungi admin@mysupervitamins.com atau walk in ke cawangan Shaklee dengan menyatakan id saya untuk dapatkan harga ahli. Pek trial TIADA di cawangan, hanya dari saya dan kumpulan Euphoria sahaja.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


SaYanG iBu: SEPAGI <b>DI</b> KLINIK <b>TELOK DATUK</b>....

Posted: 26 Jul 2011 05:16 AM PDT

Hari ni ibu dan saya temankan ayah pergi periksa darah,
sementara ibu dan saya menanti ayah  buat pemeriksaan ,
saya penat penatkan badan berjalan melawat kawasan (,")
ibu pulak menjadi paparazi mengambil gambar gambar yang ibu suka
tp kan ibu cuma guna kamera cikai  samsung L100 8.2 MP tu je
 misai kucing shima dan micah
  ni bukan bunga raya, tp bunga apa ye?
  pokok bunga yg tak tahu nama, tp wangi jugak eh?
yang ni nak kata daun tak daun, nak kata bunga tak bunga
comel enariq kata nak tangkap

~
~

~

~

~

~ kaki GEBU saya..............~

sepasang kaki comel enariq...
ujian darah  enpakwe ibu  ayah  pagi tadi
laporannya adalah  tambah teruk dari semalam, tp demam dah kurang
kandungan air dalam badan masih kurang
jadinya esok enpakwe ibu  ayah kena mengulang periksa darah lagi
kalau tak berubah atau lagi tak berubah
makanya bermalamlah enpakwe ibu ayah  di hospital
mudah mudahan esok enpakwe ibu ayah  akan berkurangan
 atau beransur pulih hendaknya.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di semenyih - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di semenyih - Google Blog Search


Hazirah Hamid: Sabtu <b>di Semenyih</b>

Posted: 23 Jul 2011 06:49 AM PDT

Salam..


Hai! Apa plan semua Sabtu-Sabtu yang indah hari ni? Aku mcm biasa lah busy dengan kenduri sana-sini.. Hari ni ke Semenyih kenduri cukur jambul anak abang saudara, Airis Marissa terus sekali dia buat kenduri housewarming..


Sampai-sampai kami ke sana dah mula acara..


Kumpulan Marhaban diterbangkan khas dari Kg.Pantai, Seremban


Aku suka konsep fresh flowers untuk pelamin berendoi baby


Ini la baby Airis Marissa bt Shaifullizan
Sebab suka sangat dengan fresh flowers aku hambik gambau banyak-banyak :)











*boleh la buat mcm ni nanti (hehe)
Bila dah selesai Marhaban, apa lagi, jom makang! 
Lepas dah kenyang-kenyang apa pulak lagi sesi berborak laa, aku mcm biasa la mcm tak kenal..


Airis dah penat nak tido la mama lagi nak ajak bergambar


Okay satu je lagi gambar duduk pulak lepas tu Airis tido ye
Kan, Airis dah tido, Nek Lang pulak ganti ^_^
*feeling masa bertunang la konon, tak boleh belah! 
Lepas dah puas bergambar kitaorang pun pulang ke pangkal jalan.. Tapi sebenarnya nak pergi destinasi lain ada misi yang perlu diselesaikan.. 
P/S : ado misi ponting nak solosai an malam ni dulu baru bulih update cito lagi satu
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


Biaqpila: SPONGEBOB DITAHAN <b>DI AMPANG</b> ....KAH!KAH!KAH!

Posted: 26 Jun 2011 06:51 AM PDT

Lapan lelaki berbaju kuning ditahan di Ampang

KUALA LUMPUR: Polis menahan lapan lelaki di Taman Kosas, Ampang di sini pagi tadi kerana memakai baju berwarna kuning yang bertulis "Bersih 2.0" dalam tulisan jawi.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, ACP Amiruddin Jamaluddin berkata kesemua mereka ditahan atas kesalahan memakai baju berkenaan dan seolah-olah menyokong perhimpunan haram 9 Julai ini. "Mereka juga didapati mengganggu-gugat ketenteraman orang ramai ketika menunggang motosikal di kawasan terbabit dan ekoran itu kita menahan mereka untuk langkah pencegahan awal," katanya ketika dihubungi Bernama hari ini.

Amiruddin berkata kesemua mereka kini masih ditahan di Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang Jaya dan polis akan membebaskan mereka selepas keterangan diambil daripada mereka.

Difahamkan kesemua mereka yang dipercayai penyokong parti pembangkang berumur lingkungan 20 hingga 40 tahun ditahan di hadapan Majid Taman Kosas kira-kira 11 pagi.

SUDAHKAH ANDA MENGUNDI? KALAU BELUM,SILA UNDI BIAQPILA SEKARANG...SEKALI-SEKALA,APA ADA HAL KAN?

GUA MEMERLUKAN RAMAI PENGUNDI HANTU BAGI MEMENANGI PILIHANRAYA INI... KAH!KAH!KAH!KONGSI CERITA INI MELALUI FACEBOOK Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

di negeri selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri selangor - Google Blog Search


kembara kehidupan...: AI <b>di</b> Masjid <b>Negeri Selangor</b>

Posted: 21 Jul 2011 11:00 PM PDT

Jangan ketinggalan. TEMUJANJI ANDA DI SINI:
MASJID NEGERI SELANGOR( MSSAAS)
Kuliah sempena menyambut  Ramadan oleh Yang Berbahagia Ustaz AI ni.  Alangkah indahnya jika dpat sama2 kita mnghadiri dan mengambil ilmu dengan kehadiran tuan guru ini ke sini. Banyak ilmu yang bakal dikongsikan....

Kepada yang belum mengenalinya....
eloklah membuka lembaran kuliahnya di Youtube atau mencari2 di laman sesawang ustaz.
Jemputan ni terhad hanya kepada yang ingin mencari ilmu .........muga anda diantaranya.

YA ALLAH pilihlah daku untuk hadir bersama-sama memeriahkan taman2 syurga mu ni. Rinduku pada RAMADAN bertamu lagi....Mungkinkh ini ramadan ku terakhir??????

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di sungai panjang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai panjang - Google Blog Search


Wisata Buaya Raksasa <b>Di Sungai</b> Adelaide, <b>Panjang</b> 5 - Tattoo Body <b>...</b>

Posted: 13 Jul 2011 02:08 AM PDT

Wisata Buaya Raksasa Di Sungai Adelaide, Panjang 5,4 meter dan Bobot 2 ton - Di perairan sungai Adelaide, terdapat seekor buaya raksasa. Bukannya tidak ditakuti, namun ketakutan warga kepada buaya besar tersebut justru menjadi daya tarik tersendiri bagi para warga yang ketakutan tapi juga penasaran untuk dapat melihat secara dekat bagaimana bentuk buaya tersebut.

Para wisatawan rela mengeluarkan kocek untuk menyewa perahu dan dan dapat merasakan sensasi menegangkan ketika buaya raksasa tersebut datang menghampiri perahu sewaan.

Salah satu wisatawan yang tertarik dan telah merasakan sensasi berada di dekat buaya raksasa tersebut adalah Bridgeford Katrina. Katrina yang adalah seorang fotografer itu pun tak luput membidik buaya raksasa sepanjang 5,4 meter dan berbobot 2 ton tersebut yang seketika muncul dari dalam air karena tertarik dengan pancingan sang pemandu wisata yang menggantungkan daging kangguru dengan menggunakan tiang. Karena posturnya yang sangat besar, buaya tersebut dinamakan Brutus.

"Dia memiliki adrenalin yang tinggi," ujar Katrina. "Dia datang begitu dekat dan hampir kita yang ada di perahu dapat menyentuhnya."

Sebagaimana dilansir Dailymail, Rabu (13/7/2011), keberadaan Brutus telah menjadi buah bibir di sekitar wilayah Darwin, Australia. Brutus yang kehilangan kaki depannya tersebut diyakini akibat berkelahi dengan hiu di muara sungai. Kisah tersebut jua lah yang membuat masyarakat semakin penasaran untuk melihat langsung buaya rakasa tersebut.

"Ketika buaya itu mengeluarkan dirinya dari dalam air, semua berteriak seru," ujar Katrina.

Wisata kapal pesiar untuk menyaksikan lompatan buaya tersebut merupakan daya tarik wisata utama di wilayah selatan Australia yang menarik banyak perhatian masyarakat di kawasan utara Australia.

Ribuan 'monster' hidup di perairan sekitar wilayah Darwin, Australia Selatan. sehingga pemerintah daerah memperingatkan orang-orang yang ada di kawasan wisata tersebut untuk tidak berenang atau mencuci kendaraan mereka di dalam air.

Mereka juga diberitahu untuk tidak berkemah di dekat sungai karena buaya menjelajah hingga beberapa mil pedalaman.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


Geng Sahabat Blogger Bergathering <b>Di Shah Alam</b> | Bro Framestone

Posted: 22 Jul 2011 10:56 PM PDT

Bro sekarang berada di Shah Alam tengah lepak di extream Park, seksyen 13.

Gathering ini dianjurkan oleh Group Sahabat Blogger

Motif..??

Untuk kumpulkan blogger sebelum menjalani ibadah puasa tidak lama lagi.

Dan bagi bro pula.

Masa ini, baru dapat semua admin duduk bersama.

Alang2 bro masih berada di KL. So bro dapat juga join sama sambil mengambil tahu apa yang telah terjadi sepanjang tempoh bro tidak aktif di Sahabat Blogger.

Update via HTC Desire S

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Gathering Blogger <b>Di Shah Alam</b> | Wacanaku

Posted: 22 Jul 2011 07:33 PM PDT

Hari nie iaitu Sabtu (23 Julai 2011) akan berlangsung satu lagi gathering blogger anjuran Sahabat Blogger di Shah Alam.... Tempat dier aku tak sure la pulak kat mana... Sebab aku tak dapat pegi gathering tu.... Aku hari ni akan memulakan part time kerjaya aku sebagai cikgu tuisyen....
Aku kalau boleh nak le sesangat pegi jumpa korang sumer... Tapi nak buat macam mana kan.... Rezeki jangan ditolak.... Lagipun aku kene la kumpul bebanyak duit yang ada nie untuk anak aku yang bakal lahir mungkin pada bulan Mac tahun depan... 
Banyak woo belanja kene kumpul.... belanja masa bayi dalam kandungan ni satu hal.... belanja nak melahirkan tu pun satu hal... belanja nak menjaga bayi sampai besor pun satu hal... AKu kenela kumpul dari sekarang.... Maklum la....taraf ekonomi aku nie biasa-biasa jer... Tapi kire bersyukur la dengan sekarang... Sebab macam ni pun dah cukup bahagia dah.... Asalkan agama kita tak tinggal....:)
Kepada yang pegi gathering.... sampaikan salam sejahtera blogger kepada semua.... Semoga semuanya menjadi lebih rapat dan mesra berbanding sebelumnya.... Jangan gaduh-gaduh...hehe
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


Nissan cefiro a32 vq25 for naza ria - Zerotohundred.com

Posted: 26 Jul 2011 01:04 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]-no.18&20,jalan pjs 11/7,bandar sunway,46150 petaling jaya,selangor,malaysia. tel:+603-56380888,+603-56370888. fax:+603-56316888. email:info@dragndrift.com hp:+60163283090(kenny),+60123366500(frankie) -any enquiry please call or email ...

12 di hulu selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di hulu selangor - Google Blog Search


Gambar Kemalangan Proton Inspira <b>di Hulu Selangor</b> - Informasi <b>...</b>

Posted: 22 Jul 2011 10:41 PM PDT

Sedang aku santai-santai di rumah sambil tengok TV tempatan, ada satu kes kemalangan dipaparkan yang melibatkan Proton Inspira. Dikatakan kereta Proton Inspira itu mengalami pecah tayar kiri lalu berpusing sebelum merempuh penghadang jalan sebelah kiri. Seorang penumpang mati akibat tercampak keluar dari kereta Proton Inspira itu, manakala pemandunya hanya cedera ringan. Aku pun lantas, selepas berita kemalangan tersebut, terus mencari maklumat kemalangan yang berlaku di Hulu Selangor/Ulu Bernam ini di Internet, dan ketemu dengan maklumat yang dicari di ondscene.my. Dibawah merupakan gambar kemalangan Proton Inspira di KM 401.8 di Ulu Bernam pukul 1 pagi. Seorang yang mati tercampak itu merupakan pekerja Eksekutif Pemasaran akhbar Kosmo.

Kemalangan Proton Inspira 1

Berdasarkan pengalamanku selama 4 tahun berkecimpung dalam dunia penyiasatan kes kemalangan, Kebanyakkan kes pemandu atau penumpang tercampak keluar akibat kemalangan adalah disebabkan oleh tidak memakai tali pinggang keselamatan. Jadi, berhati-hatilah di jalan raya, jangan lupa memakai tali pinggang keselamatan kenderaan. That's the least you could do to save your life. Satu lagi, bagaimana tayar kereta Proton Inspira itu boleh pecah? Nak ikutkan, kereta Proton Inspira ni keluaran baru, kurang dari 2 tahun pun. Bagaimana boleh pecah tayar tu? Nak kata panas, kejadian berlaku waktu malam. Hmmm anyway, Al-fatihah dan takziah diucapkan kepada keluarga mangsa. P/S: Tidak semua orang bernasib baik untuk bertemu Ramadhan yang seterusnya. Mari kita sama-sama berdoa supaya dipanjangkan umur supaya dapat ketemu dengan bulan penuh berkat, bulan Ramadhan. Amin.

Kemalangan Proton Inspira 2
Kemalangan Proton Inspira 3
Kemalangan Proton Inspira 4
Sumber: Ondscene

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Aku Budak Balun: Virus &#39;Kencing Tikus&#39; <b>Di Hulu Selangor</b>?

Posted: 25 Jul 2011 12:00 AM PDT

Sorry lee.. teman tertampal gambo ni pulakk!! Sorry Ustad kamal!
Huihhh!
Sama je bahayanya kena kencing tikus dan kena kencing dengan UMNO-BN..

Satu bawak mati..
satu lagi buatkan hati dan jiwa manusia mati..

kepada MDHS..
Tahniah atas tindakan segera..

kepada keluarga mangsa..
Takziah dan semoga bersabar..

budakbalun 25072011


Tiga lokasi resort diarah tutup

KALUMPANG – Sebuah resort, di sini diarah tutup berikutan penemuan virus Leptospirosis atau kencing tikus yang mengakibatkan kematian seorang remaja, Jun lalu.

Pegawai Daerah, Norhisham Ahmad Dahlan (gambar) berkata, penutupan itu dilakukan secara berperingkat sebelum ditutup sepenuhnya sepanjang bulan Ramadan nanti.

"Tindakan ini diambil bagi mengelak lebih ramai pengunjung terkena jangkitan virus, langkah ini juga bagi memastikan rawatan ke beberapa kawasan berisiko dapat dilakukan dengan lancar," katanya selepas melawat resort berkenaan, di sini, semalam.

Lawatan itu turut disertai beberapa pegawai Pejabat Kesihatan Daerah Hulu Selangor dan Penguat kuasa Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) serta Penguat kuasa Pejabat Daerah dan Tanah Hulu Selangor (PDHS).

Sehingga kini, tiga lokasi di kawasan resort itu telah ditutup, iaitu kolam mandi (tempat penemuan awal virus), kafeteria dan tapak perkhemahan sejak 22 Julai lalu bagi mengelak pengunjung ke kawasan itu.

Norhisham yang juga Pengerusi Wabak Penyakit Daerah Hulu Selangor memaklumkan, kes berkenaan mula dikesan sejak sebulan lalu, hasil keputusan positif daripada dua sampel air yang diambil di resort itu.

Menurutnya, keputusan dikeluarkan hasil siasatan Makmal Kesihatan Awam Kebangsaan.

"Dua sampel air yang diperoleh daripada Pegawai Kesihatan Daerah Hulu Selangor dibawa ke makmal didapati positif virus Leptospirosis.

Berita Penuh

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

poobalan.com | MP <b>Hulu Selangor</b> Kamalanathan&#39;s service centre

Posted: 12 Jul 2011 10:37 PM PDT

 Subscribe in a reader | Subscribe by Email

Good effort by MP for Hulu Selangor, P Kamalanathan. Hopefully more people make use of such service centres. I think location of service centres should be publicised for all the 222 parliamentary seats and also the states seats. Can use local newspaper vendors, schools, places of worship, markets, 4-digit outlets, 7-11 stores, petrol stations, banks, popular youth hangout areas etc., as means to advertise to the public.

48 0ut of  362  (263+85+14) is 13.25%. Of course can't expect very high rates because it depends on the departments to settle the cases. Do note, it says "solved" and "cleared", but no mention of how many were successful. For the benefit of doubt, we assume all 48 were successful in obtaining their citizenship/documents.

BTW, looks like DHRRA members in the photos. Is this part of the MyDaftar initiative as well?

update:  got this from DHRRA Malaysia website:

Pusat Khidmat Rakyat Parlimen Hulu Selangor (Puskap) dengan kerjasama DHRRA Malaysia telah menyelesaikan sebanyak 48 permohonan MyKad, Sijil Kelahiran, Pemastautin Tetap dan permit masuk di daerah ini dalam tempoh bermula Oktober 2010 hingga Julai tahun ini.

Ahli Parlimen Hulu Selangor, P Kamalanathan berkata, permohonan itu melibatkan seluruh rakyat daripada pelbagai kaum dan peringkat umur.

"Saya bagi pihak penerima amat gembira apabila usaha membantu menyelesaikan permohonan MyKad dan dokumen kerakyatan berjaya dilakukan dengan sempurna.

"Kini, mereka mampu bergerak bebas, malah masa depan mereka lebih cerah dengan adanya dokumen ini," katanya pada majlis penyerahan MyKad dan Sijil Kelahiran kepada 11 penerima di Wisam MIC Bahagian Hulu Selangor di sini.

Daripada 11 penerima itu, dua menerima MyKad dan sembilan lagi menerima Sijil Kelahiran. Hadir sama, Presiden DHRRA Malaysia, S Saravanan dan wakil pertubuhan bukan kerajaan (NGO), Yoong Tham Fook. Kamalanathan berkata, sehingga kini Puskap telah menerima sebanyak 263 permohonan sama di mana 35 pemohon MyKad, 129 Sijil Kelahiran, 85 Pemastautin Tetap dan 14 permit masuk.

Menurutnya, daripada jumlah itu, 115 sedang dalam proses di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN). Sementara itu, Saravanan berkata, terdapat beberapa kes melibatkan pemohon yang mempunyai tunggakan bayaran dan denda turut diselesaikan dengan bantuan Puskap.

Menurutnya, kerjasama diberikan Puskap banyak membantu dalam menyelesaikan kes seumpama itu selain membantu meringankan beban pemohon yang kurang berkemampuan.

Article on the service centre:

SINCE October last year, Hulu Selangor MP P. Kamalanathan's service centre in Bukit Beruntung, Rawang has solved 48 cases in the district with regards to people not having identity cards (IC) and birth certificates.

According to Kamalanathan, there were cases of people in Hulu Selangor not having ICs and BCs when he went on his rounds.

"I told them to come to my service centre. We have received a total of 263 cases involving birth certificates and MyKad, 85 pertaining to citizenship and 14 cases of not having entry permits.

"We have submitted these applications to the National Registration Department (NRD) and they have cleared 48 cases thus far.

Happy day: Kamalanathan (squatting) presenting a young girl with her birth certificate at the Hulu Selangor MIC office in Kuala Kubu Bharu.

"There are still more people — orang asli, Malays, Chinese and Indians — coming to my service centre seeking for help.

"It does not matter which race or religion they belong to. We are 1Malaysia and we'll do our best to solve their problems,'' said Kamalanathan, who presented nine people with birth certificates and two individuals with MyKad at the Hulu Selangor MIC headquarters in Kuala Kubu Baru on July 4.

Those who received their MyKad were Manorni Malay and Kumaran Rajoo while the nine who received birth certificates were Nor Fitri Syahira Zarzuli, Nor Fitri Amalina Zarzuli, Jessita David, Jamuna David, Dhivashini Kaliyapan, Ubenthiran Kaliyapan, Tharanitaran Rick Clay, Daenise Wong Thiyagarajah and Abdul Sarip.

He said he was happy for the recipients knowing that they would have a peace of mind and able to lead a normal life from now onwards.

"The recipients can go to school, send in applications to receive aid from the Government and other benefits.

"The rest of the applicants will also be able to get their birth certificates and MyKad when we receive them,'' he said.

Those in Hulu Selangor who are in the same situation can call Kamalanathan's service centre at 03-6092 5094.

source:  http://thestar.com.my/metro/story.asp?file=/2011/7/7/central/9032226&sec=central

Related posts:

  1. another liquor shop in Hulu Selangor? The Indian Village Restaurant was where we had a chat...
  2. Straight contest in hulu selangor The two independent candidates have pulled out from the by-election...
  3. Manoharan service centre launched Its a struggle to manage a family while running a...
  4. Dilemma on coalition or seat in Hulu Selangor Looks like comments from Khairy hoping for "youthful"  young candidate...
  5. Twists and turns as voting day looms in Hulu Selangor Just less than one hour left before campaign period ends....
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di sungai burong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai burong - Google Blog Search


Jumlah Jenis <b>Burung di</b> Bogor Berkurang - AntaraNews.com

Posted: 17 Jul 2011 01:42 AM PDT

Bogor (ANTARA News) - Perhimpunan Pelestarian Burung Liar Indonesia, Burung Indonesia mengungkapkan jumlah jenis Burung di Kota Bogor semakin berkurang. Hal ini disebabkan oleh semakin berkurangnya lahan terbuka hijau.

"Data terakhir diperkirakan tinggal 50 jenis burung di Kebun Raya Bogor," kata Manager for conservation and development Burung Indonesia, Ria Saryanthi, saat ditemui dalam acara "Birds Around us bird walk 2011 di Taman Sempur, Kota Bogor, Minggu.

Berdasarkan dokumen LIPI, pada 1950 jumlah jenis burung di Kebun Raya Bogor mencapai 150 jenis.

Jumlah tersebut terus mengalami penurunan. Pada 2006, jumlah jenis burung di Kebun Raya Bogor tinggal 90 jenis.

Berkurangnya jumlah jenis burung tersebut sangat berpengaruh pada ekonsistem lingkungan, mengingat burung merupakan indikator alami kualitas lingkungan.

Beberapa jenis burung yang saat ini sangat sulit ditemukan di Kota Bogor seperti Mayar, Raja Udang dan Cekakak Jawa.

"Ketiga burung ini sudang sangat sulit kita temukan saat ini, biasanya burung-burung ini sering terbang di sekitar sungai Ciliwung," katanya.

Hilangnya sejumlah jenis burung tersebut, menurut Ria akibat berkurangnya ruang terbuka hijau yang menjadi habitat burung-burung liar.

Selain itu, pencemaran sungai akibat sampah rumah tangga dan limbah industrial yang dibuang ke sungai telah membuat pakan burung hilang.

"Sampah plastik yang hampir 80 persen terdapat di sungai ini sangat merusak biota dalam sungai yang merupakan tempat pakan burung," katanya.

Hilangnya pakan tersebut, mempengaruhi habitat burung, yang terjebak dalam dua pilihan yakni bermigrasi (pindah-red) atau bertahan dan tekurung di habitat tersebut selama-lamanya.
(*)

 

Editor: AA Ariwibowo

COPYRIGHT © 2011

Ikuti berita terkini di handphone anda di m.antaranews.com

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di kajang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kajang - Google Blog Search


Tengkorak Manusia Ditemui <b>Di Kajang</b> | MyNewsHub (BM)

Posted: 25 Jul 2011 03:39 AM PDT

KAJANG – Satu tengkorak dan satu tulang kaki yang dipercayai milik manusia ditemui di tepi jalan utama kawasan perumahan Taman
Lingkungan Nur, di sini hari ini.

Tengkorak dan tulang itu ditemui penduduk sekitar kira-kira pukul 12 tengah hari, kata Ketua Polis Daerah Kajang ACP Ab Rashid Ab Wahab ketika dihubungi hari ini.

Beliau berkata daripada pemeriksaan lanjut di kawasan itu, polis turut menemui beberapa cebisan kain dan sebuah rangka motosikal berdekatan penemuan tengkorak dan tulang itu.

Katanya berdasarkan pemeriksaan awal, tengkorak dan tulang kaki berkenaan dipercayai milik individu berusia sekitar belasan tahun.

"Bahagian anggota badan manusia itu disyaki dibawa oleh anjing liar ke kawasan itu dari kawasan lain," katanya sambil memberitahu bahawa Unit Anjing Pengesan (K9) turut digunakan untuk mencari anggota badan lain.

Sehingga berita ini ditulis operasi mencari anggota badan lain masih diteruskan.

Orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kejadian itu atau kehilangan anggota keluarga diminta menghubungi Rakan Cop Selangor di talian 03-20529999, katanya.

Berita Berkaitan:

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di batu caves - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batu caves - Google Blog Search


Monkey Drinking Pepsi | <b>Batu Caves</b>, Malaysia | Travel Photo

Posted: 25 Jul 2011 08:06 PM PDT

A monkey guzzling Pepsi just outside the Batu Caves, Malaysia.  This is a travel photo from the Batu Caves, Malaysia.

A monkey guzzling Pepsi just outside the Batu Caves, Malaysia. This is a travel photo from the Batu Caves, Malaysia. To purchase this photo click on it or to view the rest of my gallery from the Batu Caves, Malaysia click here.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di rawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di rawang - Google Blog Search


Mayat lelaki ditemui dalam lubang Tandas <b>di Rawang</b> |

Posted: 10 Jul 2011 04:49 PM PDT

No of View :329

 Mayat lelaki ditemui dalam lubang Tandas di Rawang

Gambar hiasan

Seorang lelaki ditemui mati di dalam lubang najis dengan tiga kesan tetakan di kepala dipercayai dibunuh di kawasan kilang terbiar di Rawang, semalam.

Mayat lelaki berusia 30-an belum dikenal pasti identiti itu dipercayai warga asing dan mangsa ditetak dengan sebilah kapak yang ditemui kira-kira 100 meter dari tempat mangsa dibuang.

Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Abdul Rahim Abdullah, berkata Balai Polis Rawang menerima maklumat orang awam kira-kira jam 1 tengah hari dan ke tempat kejadian.

Menurutnya, mayat lengkap berpakaian dalam keadaan tertiarap itu dijumpai di dalam lubang najis dengan kedalaman kira-kira tiga meter. "Mangsa dipercayai dibunuh di kawasan semak tepi kilang terbiar terbabit sebelum dibuang ke dalam lubang itu selepas titisan darah ditemui di kaki lima kilang itu.

"Malah, sebilah kapak dengan kesan rambut dan darah ditemui dalam semak dipercayai digunakan suspek untuk menetak kepala mangsa," katanya.

Abdul Rahim berkata, mayat yang sudah kembung itu dipercayai dibunuh tiga hari lalu dan dipercayai suspek lebih daripada seorang.

"Kilang terbiar itu sudah lebih dua tahun ditinggalkan dan motif pembunuhan masih dalam siasatan.

"Mangsa dihantar ke Hospital Sungai Buloh untuk bedah siasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan," katanya.

Orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kejadian itu atau ada waris yang kehilangan ahli keluarga diminta menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah Gombak di talian 03-61385222.

Nota Kaki: Adehhh..satu lagi jenayag teruk giler..tak habis2…

pixel Mayat lelaki ditemui dalam lubang Tandas di Rawang Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


Politik Harian: Syurga Arak <b>Di Petaling Jaya</b> - Nik Nazmi Buat Apa?

Posted: 25 Jul 2011 01:04 AM PDT

Bagaikan tiada syarat dan peraturan, penjual arak terbabit didapati bebas menjual bir berkonsepkan pandu lalu kepada sesiapa saja yang ingin melepaskan gian mereka tanpa mengira waktu.

Apa yang dikesali, tiada pula sebarang tindakan yang diambil oleh pihak berkuasa seolah-olah tidak tahu atau terlepas pandang mengenai perkara ini walaupun kegiatan haram itu rancak berlaku.


Sebatang lorong gelap yang disangka tidak dilalui orang ramai, rupa-rupanya adalah 'syurga' bagi kaki botol membeli arak murah berkonsepkan pandu lalu.

Setiap malam, pihak terbabit bebas menjual minuman keras kepada orang awam termasuk Melayu dan remaja bawah umur dengan harga semurah RM10 untuk tiga tin arak, berbanding harga biasa RM7 setin

Lokasi kedai yang terletak di Sunway Mentari, Petaling Jaya itu mengubah operasinya pada malam hari ke bahagian belakang kedai bagi membolehkannya menjual arak berlabel BFE (Brewed For Export).

Nik Nazmi Nik Ahmad (PKR)
Tidak mampu memberikan sebarang kesan terhadap PKR dan rakyat Selangor 

Ahli Dewan Undangan Selangor PKR, Seri Setia Ini buat apa? Tak sedar apa yang berlaku dikawasannya... Jika PR tak mampu hendak mentabir Negeri Selangor biar Kerajaan Pusat Barisan Nasional sahaja yang ambil alih.... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di sepang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sepang - Google Blog Search


Program JELAS fasa II: Anwar <b>di Sepang</b> malam ini, 10 Jun <b>...</b>

Posted: 10 Jun 2011 01:11 AM PDT

KUALA LUMPUR: Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan hadir di Ceramah Perdana di Dewan Orang Ramai Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang pada malam ini.

Beliau dijemput khas sebagai pemidato utama dalam siri kempen Jelajah Selangor Tawan Malaysia (JELAS – Tawan Malaysia!) Fasa 2 yang secara rasminya bermula hari ini.

Program dijadual bermula jam 9 malam yang turut dihadiri Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan barisan Exco Kerajaan Negeri Selangor.

Menurut Timbalan Ketua Penerangan KEADILAN, Ir MP Muthiah, berdasarkan maklumat diperoleh KEADILAN Selangor, Umno mengupah beberapa individu membuag kain rentang yang dipasang di kawasan sekitar program dan diganti bendera Umno.

Selain program di Sepang, katanya, satu lagi siri ceramah dalam kempen JELAS – Tawan Malaysia! akan turut diadakan di kawasan Parlimen Puchong bertempat di Balai Masyarakat, Jalan 4/2 Taman Sri Andalas, Serdang Jaya.

Program itu dibarisi pemidato seperti Adun Batu Caves, Amiruddin Shaari dan Adun Taman Medan, Haniza Talha. Orang ramai dijemput hadir untuk memeriahkan program dan mendengar penerangan terkini isu politik semasa tanah air.

"Diharap dengan pelancaran kempen JELAS -Tawan Malaysia! Fasa 2 ini akan mempertingkatkan lagi keyakinan rakyat pada perjuangan mengembalikan hak rakyat!," kata Muthiah.

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=15112

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved