ads

Rabu, 6 Jun 2012

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


Gempar! Paus terdampar <b>di</b> Kelanang - LAMAN BLOG <b>...</b>

Posted: 12 May 2012 07:26 AM PDT



Perghh..malam tadi kat kelanang,heboh,gamat serta kecoh!apasal,lihat sahaja foto di atas....sampaikan yb parlimen kuala langat,takut nak keluar..,
Kira-kira 20 orang nelayan membuat demostrasi aman dihadapan Dewan Kelanang di sini malam tadi ketika Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim hadir makan malam bersama rakyat di situ.
Demostari aman itu berlaku kira-kira pukul 9 malam dengan membawa pelbagai kain rentang yang antaranya tertulis menteri besar gagal bela nasib nelayan, pakatan rakyat Selangor gagal membela nasib nelayan, pakatan rakyat janji kosong cakap kosong pembohong dan jangan anak tirikan nelayan.
Mereka bersurai selepas 20 minit berhimpun tetapi malangnya menteri besar seolah-olah tidak menghiraukan suara rakyat itu begitu juga dengan ahli parlimen Kuala Langat Abdullah Sani Abdul Hamid.
Seorang nelayan, Mohd.Khairy Rajan Abdullah,44, berkata, selepas pilihan raya lalu ahli parlimen Kuala Langat telah berjanji untuk menyelesaikan masalah nelayan dalam masa tiga bulan sahaja.
Katanya, sehingga lebih empat tahun menjadi ahli parlimen janji tinggal janji dan beliau juga tidak pernah turun padang melihat penderitaan nelayan.
"Jangankan selesaikan masalah sebatang pancing pun tidak pernah kami dapat daripada kerajaan negeri.
"Dulu ketika perintahan lalu ada juga bantuan yang dihulurkan meringankan beban kami tetapi sekarang kami semakin terhimpit," katanya di sini malam tadi.
Bagi, Zanizam Ismail,32, pula berkata, perhimpunan itu dilakukan kerana mahu menteri besar tahu dan prihatin dengan masalah nelayan yang seperti tiada penghujungnya.
"Inikah di katakan negeri kebajikan? tetapi masih ramai rakyat yang dibiarkan terhimpit dengan masalah.
"Saya berharap menteri besar turun padang dan melihat sendiri kesusahan para nelayan di sini," tambahnya.
Seorang lagi nelayan, Yeaw Chong Chong,28, berkata mana janji-janji manis ahli parlimen yang menyatakan bakal membantu mereka menyelesaikan masalah nelayan dalam tempoh tiga bulan.
Katanya, mereka sudah menunggu lebih daripada empat tahun tetapi pemimpin itu lebih seolah-olah tidak ingat dengan janji beliau.
"Apa yang kami lihat dia lebih pentingkan masalah pribadinya sendiri daripada masalah rakyat di daerah ini.
"Inikah pemimpin yang sepatutnya dicontoi masalah rakyat tidak selesai tapi ada masa pula tambah isteri lagi sat,"tambahnya.

Pemuda UMNO Telok Datok

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN <b>TELOK</b>

Posted: 12 May 2012 07:32 AM PDT


Gempar! Paus terdampar di Kelanang

Posted: 11 May 2012 08:24 PM PDT



Perghh..malam tadi kat kelanang,heboh,gamat serta kecoh!apasal,lihat sahaja foto di atas....sampaikan yb parlimen kuala langat,takut nak keluar..,
Kira-kira 20 orang nelayan membuat demostrasi aman dihadapan Dewan Kelanang di sini malam tadi ketika Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim hadir makan malam bersama rakyat di situ.
Demostari aman itu berlaku kira-kira pukul 9 malam dengan membawa pelbagai kain rentang yang antaranya tertulis menteri besar gagal bela nasib nelayan, pakatan rakyat Selangor gagal membela nasib nelayan, pakatan rakyat janji kosong cakap kosong pembohong dan jangan anak tirikan nelayan.
Mereka bersurai selepas 20 minit berhimpun tetapi malangnya menteri besar seolah-olah tidak menghiraukan suara rakyat itu begitu juga dengan ahli parlimen Kuala Langat Abdullah Sani Abdul Hamid.
Seorang nelayan, Mohd.Khairy Rajan Abdullah,44, berkata, selepas pilihan raya lalu ahli parlimen Kuala Langat telah berjanji untuk menyelesaikan masalah nelayan dalam masa tiga bulan sahaja.
Katanya, sehingga lebih empat tahun menjadi ahli parlimen janji tinggal janji dan beliau juga tidak pernah turun padang melihat penderitaan nelayan.
"Jangankan selesaikan masalah sebatang pancing pun tidak pernah kami dapat daripada kerajaan negeri.
"Dulu ketika perintahan lalu ada juga bantuan yang dihulurkan meringankan beban kami tetapi sekarang kami semakin terhimpit," katanya di sini malam tadi.
Bagi, Zanizam Ismail,32, pula berkata, perhimpunan itu dilakukan kerana mahu menteri besar tahu dan prihatin dengan masalah nelayan yang seperti tiada penghujungnya.
"Inikah di katakan negeri kebajikan? tetapi masih ramai rakyat yang dibiarkan terhimpit dengan masalah.
"Saya berharap menteri besar turun padang dan melihat sendiri kesusahan para nelayan di sini," tambahnya.
Seorang lagi nelayan, Yeaw Chong Chong,28, berkata mana janji-janji manis ahli parlimen yang menyatakan bakal membantu mereka menyelesaikan masalah nelayan dalam tempoh tiga bulan.
Katanya, mereka sudah menunggu lebih daripada empat tahun tetapi pemimpin itu lebih seolah-olah tidak ingat dengan janji beliau.
"Apa yang kami lihat dia lebih pentingkan masalah pribadinya sendiri daripada masalah rakyat di daerah ini.
"Inikah pemimpin yang sepatutnya dicontoi masalah rakyat tidak selesai tapi ada masa pula tambah isteri lagi sat,"tambahnya.

Pemuda UMNO Telok Datok

12 di port klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di port klang - Google Blog Search


Dua Kapal Israel <b>di Port Klang</b>

Posted: 05 Jun 2012 11:04 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Dua Kapal Israel di Port Klang. Rate; Share/Download; Bookmark; Flag/Interact. Share this video! Video URL (Permalink): Send this video by e-mail · Video XML Video download options: This video cannot be downloaded.

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


Rakaman Ceramah Dato Seri Anwar Ibrahim <b>Di Dengkil</b>,Selangor <b>...</b>

Posted: 28 Jan 2012 10:20 PM PST

[unable to retrieve full-text content]2005 - 2012. Tahun 2005 · Tahun 2006 · Tahun 2007 · Tahun 2008 · Tahun 2009 · Tahun 2010 · Tahun 2011 · Tahun 2012 · Langgan Newsletter. Rakaman Ceramah Dato Seri Anwar Ibrahim Di Dengkil,Selangor 27/01/2012 ...

12 di sungai buloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai buloh - Google Blog Search


myBancik: Laksa Beras Sungai Bakau Kini <b>Di Sungai Buloh</b>

Posted: 12 Apr 2012 06:19 AM PDT

21 Jamadilawal 1433

Penulis hari ini telah tersempak dengan sebuah gerai laksa di Sungai Buloh, berdekatan Masjid Bandar Baru. Mulanya penulis rasa macam kenal aje kelibat salah seorang peniaga berkenaan. Rasanya macam Pak Teh Azmi, adik kepada Ak'(Pak Ishak, Imam yang menjual laksa beras di Sungai Bakau , di Kampung Penulis).Penulis agak was-was pada mulanya kerana imej beliau sekarang semakin warak berbanding semasa penulis kecil dahulu, ditambah dengan jambangnya yang tebal, ala-ala orang tabligh.

Bila pergi dekat gerai berkenaan, bau kuah laksapun mula tertusuk dihidung , macam kenal aje baunya dan ianya  meyebabkan penulis semakin yakin. Mulanya beliau tidak kenal penulis. Apabila penulis memperkenalkan, penulis ini siapa , anak siapa dan asal dari mana, barulah Pak Teh kenal.Maklumlah dah lama beliau merantau di sini berbanding dengan penulis.Selepas itu barulah beliau kenal  sebab abang ipar penulis mempunyai hubungan kekeluargaan dengan beliau.

Penulis begitu teruja lantaran kerana dah lama tak pekena kuah laksa dari Sungai Bakau. Imam Ishak pun khabarnya dah tak meniaga lagi di sana. Patutlah setiap kali pulang ke kampung , penulis sudah tidak nampak lagi kelibat gerai bermotosikal yang menjual laksa beras di sana.

Namun alhamdulillah, kalau nak lepas gian selera laksa berkenaan lepas ni, penulis tak perlu balik kampung lagi. Kat Sungai Buloh pun ada ..Hu..Hu..

Wallahualam

p/s : penulis siap dapat free lagi cucoq udang  mee rebus dari Pak Teh untuk diletak dalam laksa. Pak Teh kata, orang kat sini tak makan laksa dengan cucoq.Itu sebab dia tak letak. he.he.. Hidup cucoq...cucoq forever, dulu ,kini dan selamanya..

12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu yam - Google Blog Search


Picnic Potluck <b>di Ulu Yam</b> 2012 (11.04.2012) - Mommies Club

Posted: 10 May 2012 03:43 AM PDT

Salam sayang semua....
Sorry sebab baru hari ni menjelma n3 terbaru tapi isi yg dah lama tapi masih tak basi lagi...
Puan Pah...menung apa tu.....jauh sangat lamunan nyer tu...!

12 di sungai panjang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai panjang - Google Blog Search


N51 <b>Pasir Panjang</b>: Ds Nizar menyelongkar masalah pengusaha <b>...</b>

Posted: 06 Jun 2012 02:10 AM PDT










Setiap kali kerja-kerja mendalamkan Sungai Dinding dilakukan oleh kapal-kapal korek pada setiap tahun di kawasan tersebut menghala ke laut, para pengusaha ikan dalam sangkar di kawasan tersebut merasa cemas dan sudah pasti mengalami kerugian berjuta ringgit akibat kemusnahan ekologinya dan memusnahkan ikan-ikan mereka.

Perkara ini diadukan kepada wakil rakyat bagi kawasan Pasir Panjang yang merupakan wakil rakyat mereka. Kehadiran Dato' Seri Nizar ke Kg Bahru, baru-baru ini memberi harapan kepada mereka untuk mengadu dan berharap agar perkara ini dibawa oleh Dato Seri ke Dewan Undangan Negeri Perak atau pun ke Dewan Rakyat untuk diselesaikan samaada kerajaan  akan memberi pampasan yang manasabah di atas kerugian yang ditanggung oleh pengusaha pada setiapkali kerja-kerja mendalamkan Sungai Dinding dilakukan.

12 di kelana jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kelana jaya - Google Blog Search


PKNS perlu batalkan pembangunan <b>di Kelana Jaya</b> , tegas Nik Nazmi

Posted: 04 Jun 2012 12:35 AM PDT

PETALING JAYA: ADUN  Seri Setia Nik Nazmi Nik Ahmad menyarankan agar Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) membatalkan rancangan pembangunan Kelana Jaya demi kepentingan rakyat dan masyarakat setempat

"Saya percaya sudah tiba masanya PKNS mengambil keputusan yang tepat untuk membatalkan rancangan pembangunan itu.

"Projek ini jelas sekali tidak dapat diteruskan memandangkan projek ini bertentangan dengan Akta Perancangan Bandar dan Desa 1976 dan sewajarnya kita menamatkan kontroversi ini dengan segera," katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Menurutnya, pendedahan oleh Jawatankuasa Selamatkan Padang Rakyat bahawa cadangan pembangunan Kompleks Sukan PKNS itu berdasarkan versi tidak sah Rancangan Tempatan Petaling Jaya 2 (RTPJ2) mempunyai implikasi besar bukan sahaja untuk projek tersebuttetapi Petaling Jaya secara keseluruhan.

"Sebelum ini masyarakat setempat dimaklumkan bahawa padang tersebut dizonkan sebagai kawasan komersial. Malah Ahli Majlis MBPJ (Majlis Bandaraya Petaling Jaya) dan saya sendiri dibekalkan maklumat yang sama.

"Hakikat bahawa wujud bercanggahan di antara RTPJ2 yang digazetkan secara sah oleh Jabatan Perancang Bandar dan Desa Negeri Selangor dengan versi kedua membangkitkan pelbagai persoalan.

"MBPJ turut bersetuju bahawa versi pertama yang menyatakan bahawa Padang PKNS merupakan kawasan rekreasi merupakan versi yang sah," terang beliau.

Menurut Nik Nazmi, sebelum ini beliau telah menggesa agar perkara ini dibawa ke Jawatankuasa Terpilih mengenai Kewibawaan, Kebertanggungjawaban dan Ketelusan (Selcat) Dewan Negeri Selangor.

Semalam, penduduk Kelana Jaya mengadakan demonstrasi aman mendesak Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim segera batalkan projek pembangunan di tapak padang Kompleks Sukan PKNS Kelana Jaya.

Mereka membawa sepanduk antaranya "batal segera projek padang PKNS" dan "Datuk Bandar MBPJ jangan jadi kambing hitam" mendesak supaya tapak itu kekal diwartakan sebagai kawasan hijau (rekreasi).

PAKATAN MEMANG HARAMI! SELAMATKAN PADANG PKNS <b>DI</b> <b>...</b>

Posted: 03 Jun 2012 05:00 PM PDT

ORANG kata, bukan penulis kata tau, Pakatan haram yang memerintah Selangor itu banyak hebat. Segala macam kejayaan yang dicapai sejak 4 tahun lepas sehingga katanya selepas ini kalau letak kambing jadi calon pun, parti-parti komponen dalam Pakatan haram ini akan menang.

Ini kata orang.

Tapi kelihatannya, disebalik semua itu, hari-hari kita dihidangkan dengan masalah yang hampir kesemuanya dikaitkan dengan kerajaan negeri. Masalah sampahnya, air percuma yang tak semua orang dapat, punca bekalan air bersih itu sendiri dan sebagainya. Cakap sampah ini sahaja, hidung rakyat Selangor dah naik tepu dengan bau sampah lama tak berkutip.

Terbaru ini isu padang PKNS di Kelana Jaya pulak. Seperti yang semua tahu, Ahli Parlimen Kelana Jaya ini tak reti berbahasa melayu, dia hanya pandai rakam video orang mabuk cakap sorang-sorang.

Soalnya warna dalam peta. Satu peta warna merah (tanda boleh dibangunkan) dan satu lagi warna hijau (tidak boleh ada pembangunan). Kalau penuli salah, betulkan, tapi lebih kurang macam itulah kisahnya.

Bila bercakap soal tanah ini, memang sejak Pakatan haram mengambil alih, tanah di Selangor menjadi rebutan semua pihak berkepentingan, macam di Pulau Pinang juga. Paling ke depan sudah tentulah tycoon cina yang membiayai kewangan DAP dan seterusnya PAS serta PKR.

Sebab itu kita fikir amat tidak logik sekali pihak-pihak berwajib dalam isu padang PKNS ini boleh 'tersilap' menandakan dalam peta sama ada tanah itu boleh dibangunkan atau tidak. Penulis tidak rasa itu masalahnya, sebaliknya warna itu cepat-cepat ditukar setelah isu ini menjadi punca kemarahan rakyat yang menyaksikan Azmin Ali puas dimaki hamun penduduk minggu lepas.

Konon nak datang jadi hero, akhirnya menjadi sasaran maki hamun.

Paling menggelikan hati bila kerajaan Pakatan haram Selangor sendiri menubuhkan jawatankuasa menyiasat macam mana 'kesilapan' itu boleh berlaku. Boleh percaya ke ni? Sepatutnya pihak yang lebih berkecuali menyiasat, bukannya kerajaan negeri menyiasat PBT dibawah kendalian kerajaan negeri sendiri, tak gitu?

Penulis tidak hairan kalau nanti ada yang dikambing hitamkan dan diletak semua kesalahan.

Bila dilihat semula, apa masalah sehinggakan isu kecil macam padang pun boleh jadi masalah? Kata hebat, kata terer, BN ni semuanya yang tak baik, tapi bila dia perintah, soal kecil macam padang pun tak boleh selesai? Usah kata soal lain-lain yang lebih besar, macam isu janji 2008 yang berderet lagi tak bertunai.

Ini rakyat perlu fikirkan, apa jenis kerajaan yang anda pilih pada 2008. Penulis lihat, takde apa yang hebat pun bila puak ini mengambil alih, hebat gebang adalah tapi dari segi apa yang boleh dilihat dan dinilai, hampir tidak ada apa.

Sumber: MyKMU

Azril Nazli Alias: PING Custom Fitter <b>di</b> RGT <b>Kelana Jaya</b>

Posted: 31 May 2012 01:28 AM PDT

Saya dah kemaruk golf, tadi lunch hour ikut member pergi RGT Kelana Jaya untuk custom made iron 7 Ping.

Lokasinya terletak di atas RGT Kelana Jaya, ada 2 ruang untuk test irons,wood,hybrid dan juga driver.


Masuk-masuk aja sudah terbentang set-set custom golf seperti shaft dari berbagai jenis ( Fujikura, Mitsubishi dll ) dan juga club head EPON yang mencecah RM850 seunit.

Kemudian adalah 2 fitters sedang buat kerja. Saya pun terus ke Ping demo set dan mencuba pelbagai iron dari Ping seperti

  1. Faith 
  2. i20
  3. K
  4. S56

Dan bila dapat swing iron 7 dari i20, memang butter feel sungguh. Ishh sungguh geram. Jadi, bagaimana custom Ping boleh membantu anda dalam memperbaiki permainan anda ?

Pertama, mereka akan ukur ketinggian anda dan jarak tangan ke lantai. Dalam kes saya, ketinggian ialah 186cm dan jarak tangan ke lantai ialah 56cm. Jadi saya sesuai menggunakan Ping Green Dot atau White Dot.

Kemudian, akan ukur pula saiz tapak tangan . Setelah diukur, chart saya ialah antara Gold dan Oren


Dan akhirnya, mereka akan ukur swing speed menggunakan Launch Monitor untuk menentukan shaft dan club face yang sesuai. Setelah diukur, kelajuan untuk Driver saya dalam 100mph - 115 mph.

Jika membeli 1 club sahaja, ianya mengambil 1 bulan manakala jika 1 set terus, 1 minggu dan boleh tempa nama anda di club face ( engraving ) dengan bayaran extra RM25 per club.

Dengan cara ini, anda akan tahu Ping Color Code anda dan bermain dengan menggunakan club yang sesuai dengan ketinggian,kelebaran tapak tangan dan juga dengan cara anda swing.

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved