ads

Ahad, 15 Julai 2012

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN <b>...</b>

Posted: 04 Jul 2012 07:33 AM PDT


MP Kuala Langat-Indah dari rupa..

Posted: 04 Jul 2012 01:21 AM PDT

Perggghhhh...inikah yang dinamakan pemimpin yang bagus untuk pengundi Kuala Langat khususnya...memaki hamun orang..sudahlah tak berjaya menguruskan Kuala Langat dengan baik..hanya tahu kawin lagi je kerjanya...
Kredit sahabat blogger PUcTD....RBF.
Klik pautan ini  http://www.rbfonline.net/2012/07/video-panasss-bilik-air-rumah-pm.html

PANAS..sekiranya DAP yang berkuasa,SIAPA yang menjadi Perdana Menteri Malaysia....

Posted: 03 Jul 2012 05:22 PM PDT

Tindakan DAP mencadangkan Zaid Ibrahim menggantikan DSAI jelas menunjukkan bahawa mereka TIDAK iktiraf kewibawaan,ketokohan dan kepimpinan Tok Guru Nik Aziz dan Tuan Guru Haji Hadi sebagai pemimpin tertinggi di dalam Pakatan Rakyat.
Cuba kita bayangkan,sekiranya DAP dibiarkan menguasai Negara kita sudah pasti kerusi Timbalan Perdana Menteri Malaysia dicadangkan kepada mereka.
Cuba kita renung dan lihat,semasa isu pemeliharaan babi secara besar-besaran,sedangkan Islam MELARANG perbuatan memelihara babi di negeri atau negara yang majoriti rakyatnya bergama Islam.Lihat di KEDAH,wakil rakyat DAP mengugut untuk menarik diri keluar daripada Pakatan Rakyat kerana PAS menutup ternakan babi di situ.Di sini,jelas bahawa DAP sememangnya tidak menghormati kepimpinan Islam juga umat Islam di Kedah.
Di Selangor,langkah pertama DAP ialah,mereka berusaha untuk memecah-belah masyarakat Melayu/Islam..nahh..kita dah dapat lihat situasinya sekarang ini.Mereka lantik Exco Kerajaan Tempatan Selangor terdiri daripada orang bukan Melayu/Islam supaya mereka boleh merancang penempatan untuk mengurangkan majoriti Melayu dalam kawasan majoriti Melayu pada ketika ini.
Mereka amat licik dalam usaha memecah-belahkan orang Melayu.Mereka menggunakan kaedah menyusun penyusunan penempatan  seperti yang dilakukandi Singapura.Sebab itu,sebaik sahaja mereka dilantik menjadi Exco,kereka dibawa melawat ke Singapura.Jelas disini,DAP dalam hala tuju pemerintahan mereka menuju ke arah Sihgapura dan Singapura pula kepada Israel.
Pada PRU yang lalu,kita lihat majoriti yang mengundi PR adalah orang Melayu/Islam,sepatutnya Tok Guru Nik Aziz atau Haji Hadi atau tokoh-tokoh ulama diberi peranan penting,ini tidak..suara serta pandangan mereka langsung tidak diendahkan.Golongan mereka ini hanya hendak memperalatkan sahaja Nik Aziz,Haji Hadi serta tokoh ulama demi menyatakan bersama penentangan terhadap kerajaan pimpinan bangsa Melayu
Kalau dilihat di Pulau Pinang,DAP mendesak agar wang zakat dan baitulmal dinegeri berkenaan diberikan sama rata kepada bukan Islam..sedangkan wang tersebut adalah hak kutlak umat Islam samada disegi Perlembagaan dan juga hukum Islam.Dan yang lebih teruk lagi,pabila DAP mengurangkan peruntukan kepada orang Melayu..Cuba kita tanya kepada diri kita sendiri,dimanakah keadilan?
Dekat Perak pula,walaupun seketika sahaja,apa yang MB ketika itu lakukan?.Apa lagi,mereka telah berikan tanah rezab Melayu kepada bukan Melayu dengan geran milik untukkeupah yang panjang.
cukup setakat ini kupasan KP mengenai DAP..Banyak lagi yang KP ingin kupas.tungguuu..Pa yang KP harapkan agar bangsa Melayu sedar tentang permainan kotor mereka ini,jelas tindak-tanduk mereka ini amat merbahaya kepada Negara dan masa depan Melayu dan Islam..relakah kita dijajah dimuka bumi kita sendiri...

TAHNIAH <b>di</b> atas kejayaan mewujudkan ZON BERSIH <b>di</b> Kuala <b>...</b>

Posted: 27 Jun 2012 08:36 PM PDT


awal pagi ni,rakan-rakan kp telah call kp..ingatkan ajak minum ktekaan kp silap...mereka mengeluh lagi..pasal sampah...hairan bin ajaib..ingatkan takde lagi isu sampah,sedangkan kerajaan selangor sekarang ni dah umumkan pembelian 50 buah lori sampah bagi atasi masalah ini..aikkk..macam tak percaya ajekan..
tapi itu yang mereka kata....tapi hakikatnya..gambar di bawah boleh menceritakan segalanya..


12 di semenyih - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di semenyih - Google Blog Search


Kump Gendang Gemala Kasturi: 15.7. 12 : Bergendang <b>Di Semenyih</b>

Posted: 15 Jul 2012 10:33 AM PDT



Sehinggalah pengantin sampai, kami mengiringi dan seterusnya pada acara silat yang dilakukan oleh ahli Gayong PLKU. Meski dalam cuaca panas, kami tetap bergendang sehinggalah ke akhir persembahan silat. Alhamdulillah.

p/s : Terima kasih kepada Gayong PLKU yang menjemput kami.Justify Full

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Kakcik Seroja: Misi menjejak M yang kedua <b>di Kuala Selangor</b>...

Posted: 14 Jul 2012 09:58 PM PDT

Dalam catatan yang INI, kakcik ada bertanya apakah M kedua yang kakcik jejaki.  Tapi tiada yang memberikan jawapan. Mari kita tengok, apakah ia...



Sebenarnya inilah yang kakcik cari...

12 di batang kali - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batang kali - Google Blog Search


Kakcik Seroja: Menjejak kasih <b>di Batang Kali</b>...

Posted: 15 Jul 2012 03:52 PM PDT

Kita merancang, tapi Allah SWT yang menentukan.  Rancangan kakcik untuk bertandang ke rumah Dato' LF  pada petang 15/07/2012 (Ahad) tidak kesampaian kerana tiba-tiba kakcik bersama suami dan adik-adik serta ipar-ipar mempunyai misi 'jejak kasih' yang tidak dirancang.  Tiada banyak cerita yang hendak dikongsi di sini, hanya gambar sebagai bukti...







notataksiapatanya : sebenarnya badan ini adalah tersangat letih.  Dari hari Jumaat hingga Ahad, banyak masa dihabiskan di atas jalanraya...

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


LAMAN: -Melepaskan stress <b>di Jeram</b> Linang -

Posted: 13 Jul 2012 09:27 AM PDT

Assalaimualaikum.....


Anda nak lepaskan stresss,senang je kalau nak lari dari masalah stress kerja@belajar nie,korang g la jalan-jalan contohnya pergi la ke tempat-tempat yang tenang.Bagi saya la,kalau ada masalah ataupun penat,saya pergi jalan-jalan je kat tempat - tempat yang menenangkan fikiran macam taman,tasik,x-x pun pergi berkelah kat pantai atau kat tempat yang ada air.Heehe,cakap pasal air nie,si jejaka suka sangat,sampai kat air tu pergi terus berenang.Mandi manda then lupa terus masalah,time pergi tu jangan la bawa masalah tu,haha.Tadi,pergi jeram linang dekat pasir puteh,al maklum lah,student kat machang kalau nak pergi berkelah pergi kat tempat tu,sedap jugak kan.Meh,la try datang kat sini kalau nak rasa keindahan alam semulajadi ciptaan allah nie.jom usha keindahan kat bawah.




just leave a comment bro!

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


PAKTAM2U: Melihat Lintasan A380 <b>Di</b> Langit <b>Dengkil</b>

Posted: 02 Jul 2012 06:15 PM PDT

Pagi tadi aku ingat nak sandang beg berisi kamera dan kertas-kertas ladang ke ofis. Namun begitu, bahu ini terasa amatlah malas. Ditambah pula kerana masa yang terbuang dek morning berry, lalu aku bersegeralah keluar ke hentian bas. Bas terus datang segera dengan kadar masa di tiket tertera 7:54 pagi.
Bas itunya, terlalu haru-biru sehingga dia pergi ke 5R3, sebuah kawasan yang kehantuan. Jika presint 5 terletak di tumit Achilles , 5R3 itu ialah ibu jari kakinya. Ulu tak ulu lah. Selalunya bas terus idak ler ke sana pula.
Tibah-tibah, aku terpandang seketul pesawat gemuk seperti belon Led Zapellin, pesawat belon Zappelin yang leper sikit lah rupanya, sedang terapung di udara di tapak kaki Achilles untuk Putrajaya. Setelah di amati, ternyata pesawat itu berbeda kok.
Pesawat itu kelihatan seperti metafora perjalanan sebuah tong besar yang mengisi umat manusia dengan ramainya sekali, bergerak perlahan ketika menghampiri itu airport, sehingga kelihatan terapong-apong di udaranya itu atas sana. Jika seseorang lemah jantong memandu di belakang atau di depannya, kemungkinan sekali boleh mengakibatkan kemeninggalandunia kerana terkejut dengan fenomena pesawat terapung itu.
Malang sekali, kamera yang sepatutnya berfungsi untuk merakam pesawat itu, ditinggalkan di rumah oleh bahu saya yang enggan membawa beg keluar bersama pagi ini. Sedih loh. Berikut adalah hasil siasatan saya :
The A380 plane will be used thrice weekly for the KL-London sector until MAS gets several more of the planes by year-end when it can serve the sector daily.
MAS has ordered six of the aircraft that it plans also to service Australia and China.
The same plane that arrived here today will depart later in the day, also inaugurating the return flight from London to Kuala Lumpur with a near capacity load.

 Kelihatan itu pesawat MH0003 telah terlambat mendarat selama 2 minit. Mungkin kerana terlalu perlahan untuk menunjuk-nunjuk kepada saya supaya lain kali bawalah kamera saya ke mana-mana. 

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


Jalan-jalan <b>di</b> Pantai <b>Morib</b>

Posted: 05 Jul 2012 07:57 PM PDT

Jom bersantai-santai di Pantai Morib dengan Qisya.
Pantai yang best berangin seronok bermain layang-layang dan bubbles.
Entri milik Qisya tapi ditaip mama....kikiki...
 #jom Qisya bawak auntie uncle semua jalan-jalan di Pantai Morib.
 #mula-mula sampai kat sini, haruslah posing dulu menunjukkan ekspresi gembira. Ini gaya nak terbang namanya.
 #di sanalah Pantai Morib. Pantai di mana tentera Jepun pernah mendarat masa perang dunia kedua dulu.
 #sebelum itu haruslah closed up muka Qisya dulu. Usia dua tahun 1 hari di Pantai Morib.
 #mama saya suruh buat gaya-gaya sikit. gaya apa ni? Tak tau apa namanya. :p
 #waaaahhh.....dah sampai sini. Tapi gaya peace saya tak menjadi pulak dah...hehe..
 #luasnya laut. Cantik, tau.
 #dengan mama yang menyibuk juga nak masuk entri.
 #dah puas tengok laut, jom main bubbles pulak.
 #tengok. ramai yang bermain layang-layang kat sini.
 #abang Amsyar bermain layang-layang dan saya bermain bubbles sampai habis tumpah. :(
#dah puas bersantai di tepi pantai, masa untuk pulang.
p/s: Selalu datang sini sebab encik hubby jenis suka lepak di tepi pantai. :)

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


Rumah townhouse (ground) Bayu Parkville, <b>Balakong</b> – 2318th <b>...</b>

Posted: 11 Jul 2012 08:38 PM PDT

Maklumat Rumah sewa/ Rumah untuk disewa:

Rumah tgkt bawah.

3 bilik tidur, 2 bilik air, parking lot sendiri, siap grill & kipas

10 min dari UPM, toll UPM, the Mines & Komuter Serdang & 25 min ke Putrajaya & Kajang

berdekatan Petronas & shoplots (MyMydin, etc).

* keluarga & student perempuan diberi keutamaan

Deposit 1 bulan + utiliti+ sewa

Kemasukan segera. Hubungi 017-384 2955.

Incoming search terms:

By mala

12 di kajang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kajang - Google Blog Search


Ceramah "Ombak Rindu" <b>di Kajang</b> - Pertubuhan Alumni Debat <b>...</b>

Posted: 27 Jun 2012 10:13 PM PDT

Unit Undang-Undang Keluarga
Pejabat Agama Islam Daerah Hulu Langat, Selangor


Satu seminar OBOR KASIH telah dilangsungkan bertempat di Masjid Jamek, Kajang, Selangor Darul Ehsan. Program seminar ini melibatkan ceramah bertajuk "Ombak Rindu". Program ini merupakan anjuran bersama Pejabat Agama Islam Daerah (PAID) Hulu Langat dan juga Jawatankuasa Masjid Jamek Kajang.
Ceramah bertajuk "Ombak Rindu" ini telah disampaikan oleh Sdr Syamsul Amri bin Hj Ismail, Presiden Pertubuhan Alumni Debat Malaysia (ADAM). Beliau telah menyampaikan ceramah mulai jam 9.00 pagi hingga ke jam 12.00 tengahari.
Berikut dikongsikan gambar-gambar yang telah sempat dirakamkan di sepanjang program ceramah ini berlangsung.


12 di batu caves - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batu caves - Google Blog Search


Tiga perompak larikan 11 dulang emas <b>di Batu Caves</b> - Inimajalah

Posted: 14 Jul 2012 06:20 AM PDT

KUALA LUMPUR, 14 Julai — Tiga lelaki bersenjatakan dua pucuk pistol melarikan 11 dulang emas serta merampas satu "pump gun" milik pengawal keselamatan dalam kejadian samun di sebuah kedai emas di Pasaraya Giant, Batu Caves hari ini. Ketua Polis Daerah Gombak ACP Abd Rahim Abdullah berkata kejadian itu berlaku pada 11.28 pagi. "Seorang pengawal …

Cerr Try - Rock Climbing <b>di</b> Damai <b>Batu Caves</b>..

Posted: 14 Jul 2012 10:20 AM PDT

Assalamualaikum dan  salam sejahtera..
Pegi mana cuti minggu ni? Sogo sale? haha.. Nasib baik lah aku bukan kaki Sale.. Jalan jem panjang kat KL tadi.. nak pergi Sogo lettew.. 
Sebenarnya niat asal aku hari ni nak pergi Pikom Pc Fair kat KLCC.. Pikom PC Fair start 13 hingga 15 Julai.. Nak survey tenet yang best dan berbaloi.. Tapi belum sempat nak gerak, kawan aku kol ajak pergi Rock Climbing.. Serius aku tak pernah panjat batu (rock climbing la) sebelum ni... Memandangkan kawan aku dah ajak, aku cancel la niat nak pergi KLCC tu..
Jom panjat batu... sebelum panjat pergi singgah makan dulu.. Tempat rock climbing tu kat Batu Caves.. Yang mencabar nya rock climbing ni bukan dalam bangunan.. bukan dinding yang dah siap batu tu.. ni natural punya.. hehe.. 
Batu asli... Ada berani? 

Bila tengok batu-batu tu dah mula rasa cuak dah.. tapi hati tetap rasa teringin nak cuba panjat.. memandangkan kitorang first time nak panjat, so sebelum apa-apa kitorang di beri penerangan tentang alat-alat dan asas-asas rock climbing ni.. (ok.. banyak yang aku dah lupa apa yang instuctor tu terangkan tadi.. hehe )
Sebelum kitorang panjat, Abe Nasa selaku instructor kitorang tunjuk demo macam mana cara panjat yang betul.. memang senang lah dia panjat... 
Lepas demo, kawan aku panjat dulu.. dia pernah panjat dinding yang kat dalam bangunan tu.. so tak ada masalah sangat la nak naik.. lepas tu aku pulak.. lepas aku kawan aku lagi sorang pulak.. (kitorang bertiga je)
Budak ni dah tak sabar nak panjat.. 
mulakan dengan Bismillah ye..
Tadaa.... Dah sampai... hehe...
Menggigil jugak la kat atas tu bila tak dapat grip batu betul-betul.. lagi pun aku tak pakai kasut khas untuk climbing.. Abe Nasa cakap kasut untuk panjat batu ni paling murah dalam RM300.. okeyh.. kasut sukan biasa susah nak lentur.. tu yang senang tergelincir tu...
Rasa lenguh jugak tangan ni.. tapi bila dah sampai atas memang seronok.. (bukan atas gunung.. hehe..) buat first timer jangan berangan la nak panjat sampai atas.. tinggi woo... mau kejang tangan kat atas tu.. bak kata abe Nasa, ''kalau jatuh dari atas tu, tulang tak patah , MATI...'' errkkk... apa pun jangan la risau, diorang semua dah pro... tak kan suka-suka nak bagi korang jatuh pulak.. heh.. ada rasa nak cuba tak? Cerr try, cerr try...
Merah tak tangan lepas 2 kali panjat?.. 
ps: Teringin nak buat flying fox, daki gunung, bungee jumping... 

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


Malam Ini Pidato Perdana #MerdekaRakyat <b>di Petaling Jaya</b> Selatan

Posted: 12 Jul 2012 01:48 AM PDT


 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved