ads

Sabtu, 11 Februari 2012

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> • View topic - Latest Development <b>...</b>

Posted: 04 Apr 2011 12:00 AM PDT

Rumah Teres 1 Tingkat Warisan Bestari @ Kota Warisan

Image

Harga : Dari RM 186,930
- 4 bilik tidur
- 20x70
- Luas binaan dari 1099kps - 1199 kps
- Lokasi : 2°49'46''N 101°42'63''E (berdasarkan yang ditulis pada baner, sila semak dengan pemau sebab lokasi ini kalau lihat dlm Wikimapia adalah berhampiran taman dahlia)

Promosi diskaun pesta angpau RM 4000 pada 15 & 16hb an 2011

Contact no: 012-2036772 / 03-87068188/8118

12 di port klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di port klang - Google Blog Search


Jawatan kosong <b>di</b> Lembaga Pelabuhan <b>Klang</b> Terkini 2012

Posted: 28 Nov 2011 12:00 AM PST

Closing date 2 Disember 2011

Pelabuhan Utama Malaysia
Pelabuhan Klang terletak di pantai barat Semenanjung Malaysia, kira-kira 40 km dari ibu kota, Kuala Lumpur. Kedekatan untuk Lembah Klang yang lebih besar – hab perdagangan dan perindustrian negara serta rantau paling ramai penduduk di negara ini memastikan bahawa pelabuhan memainkan peranan penting dalam pembangunan ekonomi negara. Berdasarkan kepada arahan kerajaan pada tahun 1993, Pelabuhan Klang sedang dibangunkan sebagai Pusat Muatan Negara dan akhirnya hab bagi rantau ini.
Dengan beberapa beban yang berpusat dan hab strategi yang dikejar sejak tahun 1993, kemudahan dan perkhidmatan di Pelabuhan Klang kini sinonim dengan orang-orang pelabuhan kelas Dunia. Pelabuhan itu mempunyai hubungan perdagangan dengan lebih 120 buah negara dan urusan dengan lebih 500 pelabuhan di seluruh dunia. Lokasi geografi yang ideal menjadikan pelabuhan pertama panggilan bagi kapal-kapal di kaki arah timur dan pelabuhan terakhir panggilan di kaki westbound Timur Jauh Eropah perdagangan laluan.

Lembaga Pelabuhan Klang (LPK)
Lembaga Pelabuhan Klang (LPK) perbadanan berkanun yang ditubuhkan pada 1 Julai 1963, untuk mengambil alih pentadbiran Pelabuhan Klang dari Pentadbiran Keretapi Tanah Melayu.

1. Law Officer – L41
2. Administrative Officer – N41
3. Assistant Administrative Officers – N27
4. Administrative Assistant – N17

Complete advertisement relating this post

Jawatan kosong di LPK

Borang jawatan

Incoming search terms:

  • kerja kosong di klang 2012
  • jawatan kosong kerja kapal 2012
  • jawatan kosong klang 2012
  • kerja perkapalan
  • kerja kosong di klang
  • jawatan kosong port klang 2012
  • kerja kosong 2012 klang
  • kerja kosong di port klang 2012
  • kerja kosong klang 2012
  • jawatan kosong di port klang

di negeri selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri selangor - Google Blog Search


MediaRakyat » Elizabeth Wong: Kita <b>Di Negeri Selangor</b> Anggap <b>...</b>

Posted: 07 Feb 2012 04:49 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Tian Chua: Kita Bersihkan Politik Perkauman, Kita Bersihkan Politik Fahaman Sempit · Elizabeth Wong: Kita Di Negeri Selangor Anggap Semua Rakyat Selangor Adalah Sama · Khalid Ibrahim: Najib, Pakatan Rakyat ...

12 di jenjarom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jenjarom - Google Blog Search


Ber&#39;santai&#39; bersama hidangan &#39;ayam eksotik <b>Jenjarom</b>&#39;......cesssss <b>...</b>

Posted: 10 Feb 2012 06:25 PM PST

Inilah padahnya......hasil dari kempen 'gila-gilaan'.....promosi 'lampau-lampauan'...kononnya untuk menggalakkan industri pelancongan yang akhirnya menjadi industri pelacuran.

Hidangan 'ayam eksotik' di sebuah restoran di Jenjarom.....ber'santai' di persekitaran kelapa sawit akhirnya terbongkar seperti dilaporkan DI SINI .

al-brangionline:

Aktiviti tertua di dunia......

Lebih daripada political will untuk menangani aktiviti ini......alahai.....

12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


3 maut kereta bertembung <b>di</b> Jalan Mantin-<b>Beranang</b> | N9 Kini <b>...</b>

Posted: 24 Jan 2012 05:02 AM PST

NILAI: 24 Jan. – Tiga individu termasuk sepasang suami isteri, terbunuh dalam kemalangan membabitkan dua kereta di Jalan Mantin-Beranang dekat sini, hari ini.

Dalam kejadian kira-kira jam 12.30 tengah hari itu, Toyota Vios yang dinaiki pasangan suami isteri itu bertembung dengan Proton Saga yang datang dari arah bertentangan.

Mangsa yang maut ialah penumpang belakang Toyota Vios iaitu Lim Fong Len, 74, dan isterinya, Chong Yoon Ying, 57, yang berasal dari Mantin, serta pemandu Proton Saga, Tee Chan Hen, 23, yang berasal dari Seri Kembangan, Selangor.

Ketua Polis Daerah Nilai, Superitendan Mohd Yusoff Awang, berkata Chong meninggal dunia ketika menerima rawatan di Klinik Kesihatan Mantin manakala Lim maut semasa dalam perjalanan ke Hospital Tuanku Ja'afar (HTJ), Seremban.

Katanya, pasangan suami isteri itu dan pemandu Proton Saga meninggal dunia akibat kecederaan parah di kepala dan badan.

Beliau berkata, tiga lagi mangsa dalam Toyota Vios itu, iaitu pemandu berusia 37 tahun dan isterinya, berusia 40-an serta anak saudara perempuan mereka berusia tiga tahun dilaporkan parah dan dirawat di HTJ.

"Ketika kejadian, lima beranak yang menaiki Toyota Vios itu dalam perjalanan menghala ke Beranang manakala Proton Saga itu menghala ke Mantin," katanya.

Mohd Yusoff berkata, pemandu Proton Saga terbabit dipercayai hilang kawalan sebelum masuk ke laluan bertentangan dan bertembung dengan Toyota Vios berkenaan.

Bagaimanapun, katanya, punca sebenar kemalangan masih disiasat.

"Semua mayat dibawa ke HTJ untuk bedah siasat sebelum diserah kepada keluarga masing-masing," katanya.

Seorang saksi, Zakaria Mohd Kadir, 23, yang berada berhampiran tempat kejadian sewaktu kemalangan itu, berkata dia bersama tiga lagi rakannya sedang membaiki paip bocor di tepi jalan itu sebelum terdengar dentuman kuat.

Katanya, mereka terkejut apabila mendapati dua kereta remuk teruk selepas bertembung kira-kira 20 meter dari tempat mereka berada.

"Saya bersama rakan yang lain terus berkejar ke arah kereta terbabit dan cuba membantu mengeluarkan penumpang dari Toyota Vios yang mengerang kesakitan.

"Pemandu Proton Saga itu pula saya lihat sudah tidak bernyawa dan tersepit dalam kenderaannya yang remuk," katanya ketika ditemui di lokasi kejadian.

12 di tanjung sepat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


MACAM-MACAM HAL: <b>tanjung sepat</b>

Posted: 25 Jan 2012 06:08 PM PST

Pengunjung tetap penuhi Pantai Sepat
Wartawan Sinar Harian
January 24, 2012
KUANTAN - Suasana Pantai Sepat tetap meriah dipenuhi pengunjung selang sehari selepas tragedi lemas yang meragut dua nyawa adik-beradik tiri di pantai itu.

Tinjauan Sinar Harian di pantai itu di sini petang semalam mendapati, aktiviti berkelah bersama keluarga dan rakan selain memancing di tepi pantai tetap berlangsung namun bagi aktiviti mandi-manda tidak kelihatan.

Bagi seorang pekerja kilang dari Pekan, Nasharuddin Ahmad, 35, dia mengetahui peristiwa menyedihkan itu menerusi paparan media dan mengakui dia terkejut dan bersedih dengan kehilangan yang dirasai keluarga terbabit.

Menurutnya, dia datang bersama keluarganya dan selalu berkunjung ke pantai itu untuk aktiviti riadah dan mengharapkan pihak berkuasa dapat bertindak untuk memastikan peristiwa sama tidak berulang lagi.

"Sepanjang saya datang ke sini, saya tidak pernah nampak sebarang pemasangan bendera untuk tanda amaran disediakan.

"Seharusnya pihak berkuasa dapat berbuat sesuatu kerana bagi orang tempatan mungkin sudah biasa mengetahui selok-beloknya namun bagaimana pula dengan orang luar yang datang ke sini," katanya.

Menurutnya, dia tidak membenarkan anak-anaknya mandi dan hanya bermain air di tepi sambil diawasi ketat orang dewasa sepertinya sebagai langkah berjaga-jaga.

Sementara itu buat seorang suri rumah, Rohani Mohd Ariffin, 45 yang juga datang berkelah bersama anak-anaknya ke lokasi tersebut mengharapkan satu tindakan tepat dapat dilaksanakan oleh pihak berkuasa untuk mengelakkan lebih ramai menjadi mangsa di pantai itu.

Menurutnya, Pantai Sepat sudah terkenal dan pihak berkuasa perlu memasang papan amaran supaya orang ramai bejaga-jaga dengan sebarang perubahan cuaca seperti ombak besar yang boleh mengundang bahaya.

"Sudah lebih 10 tahun saya datang ke pantai ini, namun saya tidak pernah nampak sebarang pemasangan bendera amaran ataupun langkah keselamatan yang disediakan," dakwanya.

Namun Rohani juga mengharapkan pengunjung turut mengambil langkah berjaga-jaga dan peka dengan sebarang perubahan cuaca dan tidak berdegil jika amaran sudah diberikan.

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


IKLAN 1 MINIT: perlukan pinjaman??? kunjungi kami <b>di BANDAR</b> <b>...</b>

Posted: 15 Jan 2012 11:42 PM PST

Nama: AIN
Email: spgroup_80@yahoo.com
Website: www.pinjamanwang.weebly.com
Tajuk: perlukan pinjaman??? kunjungi kami di BANDAR SUNWAY & hbgi ain 03-56339963/012-2044931
Iklan: Pinjaman peribadi MUDAH/CEPAT/ SEGERA TUNAI/ PROSES HANYA 45 MINIT!!! - Anda BLACKLIST???CTOS??CCRIS???
atau masih dibebani dengan masalah hutang di syarikat pinjaman yang lain??? Layak memohon!!! kami sedia membantu Anda -

MENGAPA MEMILIH KAMI??
• Pemberian wang yang terus
• Tanpa penjamin& tiada cagaran
• Pinjaman di luluskan dalam 45 minit
• Tiada pembayaran upfrond
• Maklumat peminjam di rahsiakan

HANYA UNTUK BUMIPUTRA SAHAJA!!!
• Yang bekerja &menetap di kl/selangor
• Bukan badan berUNIFORM (polis,bomba,tentera)

Anda hanya perlu sediakan:-
1) 3 bulan slip gaji terbaru
2) 3 bulan penyata bank yang terkini
3) Penyata EPF (Sekiranya ada)
4) Utiliti Bil Electrik yang terkini
5) Surat pengesahan jawatan / EA
Gaji dibayar oleh majikan melalui online pay (auto pay/auto credit)

KAMI BUKAN AH LONG/CETI HARAM TETAPI PEMBERI PINJAMAN WANG BERLESEN YANG SAH DAN DILULUSKAN OLEH KEMENTERIAN KERAJAAN TEMPATAN DI BAWAH AKTA PEMBERI PINJAMAN 1951.

Kami amat mengalu-alukan kedatangan anda!!!!
SUPER PAY CAPITAL SDN BHD
No 17-3 jln pjs 11/28b, Sunway Metro
46150 Petaling Jaya Selangor

UNTUK KETERANGAN LANJUT HUBUNGI
AIN: 012-2044931 / 03-56339963
atau e-mail kepada: (((((((((spgroup_80@yahoo.com ))))))))) sertakan no phone untuk di hubungi atau layari laman web www.pinjamanwang.weebly.com
Ip Pengirim: 175.143.56.178

IKLAN HANGAT: perlukan pinjaman??? kunjungi kami <b>di BANDAR</b> <b>...</b>

Posted: 17 Jan 2012 11:00 PM PST

Nama: AIN
Email: spgroup_80@yahoo.com
Website: www.pinjamanwang.weebly.com
Tajuk: perlukan pinjaman??? kunjungi kami di BANDAR SUNWAY & hbgi ain 03-56339963/012-2044931
Iklan: Pinjaman peribadi MUDAH/CEPAT/ SEGERA TUNAI/ PROSES HANYA 45 MINIT!!! - Anda BLACKLIST???CTOS??CCRIS???
atau masih dibebani dengan masalah hutang di syarikat pinjaman yang lain??? Layak memohon!!! kami sedia membantu Anda -

MENGAPA MEMILIH KAMI??
• Pemberian wang yang terus
• Tanpa penjamin& tiada cagaran
• Pinjaman di luluskan dalam 45 minit
• Tiada pembayaran upfrond sehinggalah loan lulus(so tidak perlu risau untuk mencuba apply,tidak rugi pun)
• Maklumat peminjam di rahsiakan

HANYA UNTUK BUMIPUTRA SAHAJA!!!
• Yang bekerja &menetap di kl/selangor
• Bukan badan berUNIFORM (polis,bomba,tentera)
Anda hanya perlu sediakan:-
1) 3 bulan slip gaji terbaru
2) 3 bulan penyata bank yang terkini
3) Penyata EPF (Sekiranya ada)
4) Utiliti Bil Electrik yang terkini
5) Surat pengesahan jawatan / EA
Gaji dibayar oleh majikan melalui online pay (auto pay/auto credit)

KAMI BUKAN AH LONG/CETI HARAM TETAPI PEMBERI PINJAMAN WANG BERLESEN YANG SAH DAN DILULUSKAN OLEH KEMENTERIAN KERAJAAN TEMPATAN DI BAWAH AKTA PEMBERI PINJAMAN 1951.

Kami amat mengalu-alukan kedatangan anda!!!!
SUPER PAY CAPITAL SDN BHD
No 17-3 jln pjs 11/28b, Sunway Metro
46150 Petaling Jaya Selangor

UNTUK KETERANGAN LANJUT HUBUNGI
AIN: 012-2044931 / 03-56339963
atau e-mail kepada: (((((((((spgroup_80@yahoo.com ))))))))) sertakan no phone untuk di hubungi atau layari laman web www.pinjamanwang.weebly.com
Ip Pengirim: 175.143.56.178

12 di sungai pelek - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai pelek - Google Blog Search


Going Places : Restoran Bagan Lalang Seaview, Bagan Lalang <b>...</b>

Posted: 26 Jan 2012 02:51 AM PST

 
Pada cuti CNY yang lepas, kami telahpun bersantai2 di Bagan Lalang.... Apa yang bestnyer Bagan Lalang ni?....huhuhu.....kalau sebut Bagan Lalang mestilah terbayang nak makan ikan bakar, makan seafood.....

Bagan Lalang ni adalah tempat perkhelahan yang sesuai untuk keluarga. Pantai Bagan Lalang ni sentiasa penuh dengan pengunjung....sambil2 mandi manda di pantai...bolehlah menjamu selera...
Pantai Bagan Lalang ni berhampiran dengan Sungai Pelek yang terletak di daerah Sepang iaitu kira2 60km daripada KL. Apa yang menarik di Bagan Lalang ini ialah di mana terletaknya Sepang Gold Coast yang merupakan projek penginapan mewah yang dibina di atas permukaan air pertama di Asia.

Okay....Bagan Lalang juga terkenal dengan seafood restaurant.....memang banyak sangat..pilih jer salah satu nak makan kat mana...tapi kalau time public holiday...korang dinasihatkan book dulu....kalau tidak jadilah macam kami yang datang konon2 walk in jer.......rupa2nya time public holiday memang ramai giler orang yang datang....akhirnya, selepas penat mencari, dapat jugak tempat duduk kat Restoran Bagan Lalang Seaview.

Kat sini, korang boleh pilih sendiri ikan segar, udang, sotong, lala, pepahat, kerang dan lain-lain. Nak masak apa terpulang..ikut selera masing2.....ramai punyer pasal, 2 jam baru dapat makan...huhuhu.....

Sebenarnya ada banyak lagi makanan yg kami makan tapi tak sempat nak amik gambar sebab dah lapar sangat kan..lagipun lauk yg  di order sampai asing2...so bedal dululah mana yang sampai dulu....huhuhuhu...anyway...memang sedap2... terutamanya pepahat masam manis...fuuhh......mmg sedap sgt2....rasa nak datang lagi jer.....

Sila copy artikel ini, untuk mendapat backlink ke blog ini


12 di ijok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ijok - Google Blog Search


VIDEO: MB KHALID KENA SERBUK KARI <b>DI IJOK</b>!!! « Khazanah <b>...</b>

Posted: 14 Dec 2011 06:01 PM PST

December 15, 2011

Adoiii…banyaklah sangat berjanji sampai yang mana satu janji pun dah tak ingat. Sabar orang ada hadnya-kalau tidak boleh tunai janji jangan berjanji.

Begitulah kaitan cerita al kisah al Khalid MB yang disembur oleh tempias-tempias serbuk kari oleh masyarakat India di Ijok.

Sebelum ini berjanji dalam piliharaya umum 2008 untuk memberi geran tanah di perkampungan kaum India di Ijok hingga kini janji tinggal janji. Apakah penduduk kampung Ijok akan menerima nasib sama seperti penduduk kampung Buah Pala di Penang.

Wahai pembaca budiman….nilaikanlah MB Selangor dari kerajaan Tipu Rakyat ini…

3.090607 101.529597

Advertisement

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


HOT VIDEO !!! UCAPAN PENUH CERAMAH HASAN ALI <b>DI</b> <b>...</b>

Posted: 10 Feb 2012 01:00 AM PST


KITA HAYATI UCAPAN PENUH DATUK DR HASAN ALI DI BAWAH

Bicara Pemurnian Akidah Bersama YB Dato' Dr. HAssan Ali di Jalan MJ 8,Taman Maju Jaya, PJS 2,Petaling Jaya,Selangor Darul Ehsan

UCAPAN PENUH MAKNA DARI BELIAU MEMBUATKAN SEMUA PEMIMPIN PAKATAN HARAM SEDAR !!!

RENUNG-RENUNGKAN

12 di pandamaran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di pandamaran - Google Blog Search


1 MALAYSIA: GAMBAR DATO SERI NAJIB DI <b>DI PANDAMARAN</b> <b>...</b>

Posted: 14 Dec 2011 04:43 PM PST



Suasana dalam keadaan meriah dengan kehadiran penduduk setempat memberitahu bahawa BN masih utuh
dan masih mendapat sokongan dari rakyat Selangor.Kehadiran di anggarkan 15,000 orang tetamu di Jamuan Makan Malam Perpaduan Agama Tao Selangor.

12 di subang jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di subang jaya - Google Blog Search


Ribuan juga mendengar amanat Anwar <b>di Subang Jaya</b>.. (Gambar)

Posted: 06 Jan 2012 05:25 PM PST


Dari apa yang dilaporkan oleh Tulang Besi @ Malaysia Waves, ceramah DSAI di Padang Bola 3K, Subang Jaya, SS13 hampir 10,000 Rakyat Subang Jaya telah hadir memberi sokongan kepada Anwar Ibrahim.


Dalam ucapannya di Subang Jaya ini, Datuk Seri Anwar Ibrahim meramalkan sekiranya beliau didapati bersalah dan dihukum penjara pada 9 Januari ini ia akan membantu Pakatan Rakyat neraih lebih banyak sokongan pengundi dan rakyat Malaysia akan bangkit menentang gejala rasuah dalam pentadbiran Barisan Nasional (BN).

"Jika saya dihukum penjara, kita akan dapat lebih banyak sokongan...Anwar masuk atau tidak ke dalam penjara tiada masalah, pilihan raya akan datang kita mesti menang walau apa jua cara.

"Anda boleh tahan lelaki itu dalam penjara tetapi misi akan semakin kuat seperti biasa malah lebih kukuh," katanya.

Anwar menuduh "musuh politiknya" memperbesarkan tuduhan terhadap dirinya dengan pelbagai tohmahan seperti pro-Kristian, pluralisme, ejen Yahudi dan homoseksual.

"Jangan ancam saya dengan hukuman penjara. Mereka pernah memukul saya, mereka pernah membogelkan saya.

"Tetapi jika mereka fikir dengan mengurung saya akan menyebabkan Pakatan Rakyat di hujung tanduk maka mereka salah, kami telah bersedia sejak tiga tahun lalu," dakwanya menambah pemimpin Pakatan Rakyat bersedia menghadapi "sebarang kemungkinan" yang berlaku.


Bagi aku jumlah tersebut adalah satu jumlah yang biasa dalam setiap ceramah yang DSAI merupakan pemidato utamanya.

Aku tertarik dengan ulasan sebuah Blog Pro UMNO yang dengki dengan jumlah kehadiran tersebut, dalam laporan oleh Pencacai UMNO itu beliau menulis ceramah Anwar telah gagal kerana menurutnya orang ramai telah diangkut dengan bas sekolah.

Dalam postingnya itu disertakan dua keping gambar, gambar pertama disiarnya sekeping gambar yang nampak seperti gambar pada awal ceramah diwaktu orang ramai masih belum memenuhi ruang padang.


Gambar kedua pula ialah gambar sebuah Bas Persiaran, yang ditulis sebagai gambar bas sekolah yang diletakkan jauh dari padang..

12 di sijangkang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sijangkang - Google Blog Search


Malaysia Zoom » Kebun pisang <b>di Sijangkang</b> dijangkiti virus

Posted: 06 Feb 2012 03:06 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Seorang petani berasa bimbang kemungkinan akan mengalami kerugian besar apabila tanaman pisang seluas satu hektar di Sijangkang dipercayai dijangkiti virus Moko Disease hingga menyebabkan sebahagian ...
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved