ads

Selasa, 13 September 2011

12 di kuala kubu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala kubu - Google Blog Search


HarbinSalamShoot: Pagi <b>di Kuala Kubu</b> Bharu - Ramadan ke 21

Posted: 22 Aug 2011 01:49 AM PDT

Dah biasa datang KKB tapi pagi ni niat cuma untuk memerhatikan apa yang perlu untuk dijadikan bahan. Kena ubah mentaliti dan teknik...tidak lagi pergi shoot tak tentu hala jer...Permerhatian sangat penting untuk wujudkan jalan cerita...tak buat tak tau..belajar dari pengalaman... :)
p/s: ada jugak gambar sikit buah tangan dari KKB


12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


RM900 TO RM1600/MONTH Promoters : Kids Clothes Promoter <b>...</b>

Posted: 11 Sep 2011 08:20 PM PDT

.Full time position – Jusco Bukit Tinggi & Bukit Raja, Klang.
2.Willing to work shift, weekends and public holidays.
3.Applicants should be Malaysian citizens.
4.Friendly, helpful personality, trustworthy, reliable and responsible.
5.Sell kids clothes.

We provide basic salary + attractive commission + OT + other allowances + hostel.

Interested, please contact 012-2391845 or email your details to smlow@poney.com.my

Mobile 012-2391845 Salary RM900 TO RM1600/MONTH
Location Jusco Bukit Tinggi & Bukit Raja, Klang Working Hours 9 hours including 1 hour break
Onsite Yes Needed Skills Promoting, customer service
Start Date Immediately
Duration Permanent

12 di cheras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di cheras - Google Blog Search


kamarseni.com Kamar Seni

Posted: 13 Sep 2011 01:26 PM PDT

Whois Server Version 2.0

Domain names in the .com and .net domains can now be registered
with many different competing registrars. Go to http://www.internic.net
for detailed information.

Domain Name: KAMARSENI.COM
Registrar: DIRECTI INTERNET SOLUTIONS PVT. LTD. D/B/A PUBLICDOMAINREGISTRY.COM
Whois Server: whois.PublicDomainRegistry.com
Referral URL: http://www.PublicDomainRegistry.com
Name Server: REALGSOLUTIONS.EARTH.ORDERBOX-DNS.COM
Name Server: REALGSOLUTIONS.MARS.ORDERBOX-DNS.COM
Name Server: REALGSOLUTIONS.MERCURY.ORDERBOX-DNS.COM
Name Server: REALGSOLUTIONS.VENUS.ORDERBOX-DNS.COM
Status: ok
Updated Date: 16-jan-2011
Creation Date: 15-dec-2008
Expiration Date: 15-dec-2011

>>> Last update of whois database: Tue, 13 Sep 2011 20:26:10 UTC <<<

NOTICE: The expiration date displayed in this record is the date the
registrar's sponsorship of the domain name registration in the registry is
currently set to expire. This date does not necessarily reflect the expiration
date of the domain name registrant's agreement with the sponsoring
registrar. Users may consult the sponsoring registrar's Whois database to
view the registrar's reported date of expiration for this registration.

TERMS OF USE: You are not authorized to access or query our Whois
database through the use of electronic processes that are high-volume and
automated except as reasonably necessary to register domain names or
modify existing registrations; the Data in VeriSign Global Registry
Services' ("VeriSign") Whois database is provided by VeriSign for
information purposes only, and to assist persons in obtaining information
about or related to a domain name registration record. VeriSign does not
guarantee its accuracy. By submitting a Whois query, you agree to abide
by the following terms of use: You agree that you may use this Data only
for lawful purposes and that under no circumstances will you use this Data
to: (1) allow, enable, or otherwise support the transmission of mass
unsolicited, commercial advertising or solicitations via e-mail, telephone,
or facsimile; or (2) enable high volume, automated, electronic processes
that apply to VeriSign (or its computer systems). The compilation,
repackaging, dissemination or other use of this Data is expressly
prohibited without the prior written consent of VeriSign. You agree not to
use electronic processes that are automated and high-volume to access or
query the Whois database except as reasonably necessary to register
domain names or modify existing registrations. VeriSign reserves the right
to restrict your access to the Whois database in its sole discretion to ensure
operational stability. VeriSign may restrict or terminate your access to the
Whois database for failure to abide by these terms of use. VeriSign
reserves the right to modify these terms at any time.

The Registry database contains ONLY .COM, .NET, .EDU domains and
Registrars.Registration Service Provided By: REAL GLOBAL SOLUTIONS
Contact: +170.0801039
Website: http://secure.realgsolutions.com

Domain Name: KAMARSENI.COM

Registrant:
Kamar Seni
Ashraf Latif (kamarseni@gmail.com)
3-2 Jalan Dwitasik,
Bandar Sri Permaisuri
Cheras
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur,56000
MY
Tel. +019.4406324

Creation Date: 15-Dec-2008
Expiration Date: 15-Dec-2011

Domain servers in listed order:
realgsolutions.earth.orderbox-dns.com
realgsolutions.mars.orderbox-dns.com
realgsolutions.mercury.orderbox-dns.com
realgsolutions.venus.orderbox-dns.com

Administrative Contact:
Kamar Seni
Ashraf Latif (kamarseni@gmail.com)
3-2 Jalan Dwitasik,
Bandar Sri Permaisuri
Cheras
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur,56000
MY
Tel. +019.4406324

Technical Contact:
Kamar Seni
Ashraf Latif (kamarseni@gmail.com)
3-2 Jalan Dwitasik,
Bandar Sri Permaisuri
Cheras
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur,56000
MY
Tel. +019.4406324

Billing Contact:
Kamar Seni
Ashraf Latif (kamarseni@gmail.com)
3-2 Jalan Dwitasik,
Bandar Sri Permaisuri
Cheras
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur,56000
MY
Tel. +019.4406324

Status:ACTIVE

The data in this whois database is provided to you for information purposes only,
that is, to assist you in obtaining information about or related
to a domain name registration record. We make this information available "as is",
and do not guarantee its accuracy. By submitting a whois query, you agree that you will
use this data only for lawful purposes and that, under no circumstances will you use this data to:
(1) enable high volume, automated, electronic processes that stress
or load this whois database system providing you this information; or
(2) allow, enable, or otherwise support the transmission of mass unsolicited,
commercial advertising or solicitations via direct mail, electronic mail, or by telephone.
The compilation, repackaging, dissemination or other use of this data is expressly prohibited without
prior written consent from us. The Registrar of record is Directi Internet Solutions Pvt. Ltd. d/b/a PublicDomainRegistry.com.
We reserve the right to modify these terms at any time.
By submitting this query, you agree to abide by these terms.

12 di port klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di port klang - Google Blog Search


SMT ENGINEER (<b>Port Klang</b>, Selangor) - Kuala Lumpur <b>...</b>

Posted: 13 Sep 2011 06:17 PM PDT

Position: SMT ENGINEER
Nature Of Business: Manufacturer of Electrical Appliances.
Location: Port Klang, Selangor
Salary: RM3, 500 - RM4, 000

Job Description:
_ To sustain the performance of the SMT equipment and assembly line respectively.
_ Supervises and expedites emergency repairs to minimize downtime and disruption on production schedule.
_ Carry out periodic line audit.
_ Improve machine uptime and pick-up reliability.
_ Manpower deployment.
_ Responsible for yield improvement to resolve front end process related issues.
_ Responsible for spare parts management.

Requirement:
_ Candidate must possess at least a Bachelor´s Degree/ Diploma in Engineering Electrical/ Electronics/ Material Science or any related discipline.
_ At least 5 years of working experience in SMT line.
_ Good communication and interpersonal skills.
_ Computer literate.
_ Willing to work in Port Klang.

SALES EXECUTIVE (<b>Port Klang</b>) - Kuala Lumpur, Other Jobs <b>...</b>

Posted: 13 Sep 2011 06:17 PM PDT

Position: SALES EXECUTIVE
Nature Of Business: Supplier of Electric Appliances, Welding Cast Iron Pan
Location: Port Klang
Salary: RM2500 - RM3000 + Allowance ++

Job Description:
_ Handle existing customers (Panasonic Air-cond), FAAM, PICOM, Sharp, Daikin (Thailand), Honda (bike Absorber, parts), other products are electric appliances, welding cast iron pan ????, jig (Mitsubishi Material - dealer) etc.
_ Develop new customers (domestic only).
_ Required to travel to Shah Alam, Bangi, Melaka (manufacturer of Fridge compressor), Penang Johor.
_ Maintaining existing customers.

Requirement:
_ Min 2 years experiences in related field.
_ Experienced in handling purchasers & suppliers.
_ Possess own transport and willing to travel.
_ Conversant in English, Chinese and Malay.

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Gangguan Bekalan Air <b>Di Kuala Selangor</b> - SelangorKini Online

Posted: 13 Sep 2011 07:46 PM PDT

Wednesday, 14 September 2011 | Ruangan: Berita

KUALA LUMPUR 14 SEPTEMBER – Beberapa kawasan di Wilayah Kuala Selangor akan mengalami gangguan bekalan air berikutan kerja menaik taraf sistem bekalan air oleh Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas).

Gangguan disebabkan kerja penggantian dua unit injap kupu-kupu bersaiz 600 milimeter yang rosak di Jalan Klang, Kuala Selangor.

Pengarah Eksekutif, Hal Ehwal Korporat Syabas, Abdul Halem Mat Som berkata, gangguan akan berlaku mulai jam 9 malam pada 27 September hingga 5 pagi 28 September.

"Kawasan terlibat membabitkan Pekan Lama; Bandar Baru Kuala Selangor; Assam Jawa; Pasir Tuntong; Sungai Buluh, Jeram; Sungai Sembilang; Sungai Janggut dan Kampung Suara.

"Pengguna dinasihatkan supaya menyimpan bekalan air secukupnya serta menggunakan air secara berhemah sepanjang tempoh gangguan tersebut," katanya,

Sebarang pertanyaan lanjut boleh berhubung dengan Pusat Perkhidmatan Pelanggan (Puspel) menerusi talian bebas tol 1-800-88-5252 atau SMS; dengan menaip PUSPEL<jarak><aduan/pertanyaan> dan hantar ke 39222.

Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Kuala Selangor</b> (MDKS) - Sep <b>...</b>

Posted: 07 Sep 2011 10:55 AM PDT

JAWATAN:
1. Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran Gred U29
2. Penolong Pegawai Undang-Undang Gred L29
3. Juruteknik Bangunan Gred J17
4. Pembantu Penguatkuasa Gred N17
5. Pembantu Kesihatan Awam Gred U17

IKLAN JAWATAN KOSONG
http://www.mdks.gov.my/c/document_library/get_file?p_l_id=19501&folderId=266848&name=DLFE-6104.pdf

BORANG PERMOHONAN
http://www.mdks.gov.my/c/document_library/get_file?uuid=f3e29a9f-2fef-4e29-83df-c66094a8d4fa&groupId=19545

Tarikh Tutup : 15 September 2011

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


Lokasi Speed Trap <b>di</b> Semenanjung Malaysia Sempena Raya 2011 <b>...</b>

Posted: 25 Aug 2011 06:25 PM PDT

Dah macam exam pulak, ini pon ada Soalan Bocor ke?? untuk panduan ok le…tapi yang penting berhati2 di jalan raya. bagi penumpang belakang, sila pakai Seat belt. rancang Perjalanan. Sila Patuhi jadual perjalanan yang dikeluarkan oleh pengendali lebuhraya (bayangkan kalau semua pemandu memainkan peranan, sistem perjalanan pasti akan lebih lancar…cewahh!!!) ;

Berikut adalah senarai lokasi speed trap yang dikenalpasti…boleh lah jadikan panduan. (kesahihannya tidak dapat dipastikan ok!!)

PLUS Arah Utara (Dari KL):

1- Km 197.1, Km 198.8 & Km 204.3 selepas exit Kemunting
2- Km 208 & Km 214.8 sebelum exit Kemunting
3- Km 271 berdekataan exit Ipoh Selatan
4- Km 274.4 berdekatan exit Ipoh Utara
5- Km 286.9 berdekatan exit Simpang Pulai
6- Km 296 berdekatan exit Gopeng
7- Km 352.6 selepas exit Sungkai
8- Km 373 berdekatan exit Slim River
9- Km 241.9 berdekatan exit Kuala Kangsar
10- Km 308.6 selepas exit Gopeng
11- Km 252 masa turun bukit selepas terowong Menora
12- Km tak pasti tapi betul2 di R&R Gurun
13- 2 km after tol Juru (90km/j)
14- 5 kamera di atas jambatan pulau pinang (so slow je la kat situ)

PLUS Arah Selatan:

1- Km 289 sebelum exit Nilai Selatan
2- Ada 3 kamera antara Km 255 – Km 249 (Persimpangan Seremban – Senawang)
3- Km 253 selepas exit Senawang
4- Km 213.9 selepas exit Alor Gajah
5- Betul2 di exit Jasin
6- Km tak pasti tapi selepas hentian sebelah Tangkak
7- Km juga tak pasti tapi jambatan pertama selepas exit Yong Peng utara
8- Km 97.3 selepas exit Air Hitam
9- Betul2 di exit Sedenak

PLUS Tengah:

1- Km 456 selepas exit Sungai Buluh
2- Betul2 di exit Bukit Lanjan
3- Betul2 dibawah Restoran Jejantas Sg Buloh
4- Km 302.8 berdekatan exit Kajang
5- Km 296.5 & Km 297 berdekatan exit Bangi

NKVE

1- 300 meter sebelum tol Jalan Duta (60 km/j)
2- Selepas cabang jalan ke tol Jalan Duta (80km/j)
3- Betul2 di exit Damansara

KESAS

1- Km 44.8 berdekatan exit LDP
2- Berhadapan Endah Parade
3- Betul2 di exit Hicom
ELITE (Dari arah KLIA)

1- Km 4.8 selepas exit Batu 3
2- Km 2 – Km 4 atas jambatan berdekatan Makro
3- Betul2 kat bawah restoran jejantas USJ
4- Km 10 sebelum exit USJ

JALAN PERSEKUTUAN

1- Bersebelahan Hotel Mint
2- Berdekatan Esso kat exit Salak Selatan
3- Berhadapan dengan Istana Negara
4- Berhadapan dengan Muzium Negara
5- Kawasan turun bukit selepas pekan Raub (Menghala Kuala Lipis)
6- 2 km sebelum pekan Maran (Arah Kuantan)
7- Area Paya Bungor (Arah Kuantan)

8- Selepas exit ke Bentong (Menghala ke LPT)
9- Jalan Gambang – Kuantan (Turun bukit selepas Matrikulasi Pahang)
10- Berhadapan dengan Mini Malaysia Melaka (70km/j)
11- Berhadapan dengan Zoo Melaka (70 km/j)
12- Bawah jambatan dari Banting ke KLIA (80 km/j)
13- Berhadapan dengan Kolej Inti, Nilai
14- Persimpangan Sg Manggis menghala ke Klang (60 km/j)
15- Berhadapan Tesco Klang (70 km/j)
16- Jambatan berdekatan rumah MB Selangor kat Pasir Panjang (70km/j)
17- 2 km selepas sempadan Perak-Selangor di Jalan Sabak Bernam (berdekatan kilang kelapa sawit)
18- Laluan bertingkat antara USM ke Bayan Lepas
19- Jelutong expressway berdekatan Tesco Pulau Pinang
20- MRR2 antara simpang Taman Melati & Wangsa Maju
21- MRR2 berhadapan Makro Cheras

PS:—> Kepada mereka yang beragama Islam, jangan lupa membaca doa menaiki kenderaan . Ingatlah sejauh mana hebatnya skill pemanduan kita dan keadaan kenderaan kita, sekiraanya Allah tidak mengizikannya ..ia tidak membawa sebarang makna. maka pohonlah keredaan dari Nya.

Doa Menaiki Kenderaan :

Ertinya:

"Maha Suci Tuhan yang telah memudahkan kenderaan ini untuk kami, sedang kami sebelum itu tidak terdaya menguasainya. Dan sesungguhnya kepada Tuhan kamilah, kami akan kembali!"

(surah Az-Zukhruf  13-14)

12 di ulu kelang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu kelang - Google Blog Search


Raya Aidilfitri 2011 – 1432H « .:: Aku Seorang Isteri & Ibu ::.

Posted: 08 Sep 2011 03:58 AM PDT

Raya Aidilfitri 2011 – 1432H 0

Assalamualaikum,

Raya tahun ni beraya di Ulu Klang, pastu Shah Alam. Raya ke dua gerak ke Jengka rumah Tok Cek. Raya ke3 pula ke rumah Mama di Chini 03. Bertapa sana sampailah raya ke5.

Sekarang seminggu lebih dah ye kita beraya.. takkan nak beraya sebulan macam puasa sebulan ye tak? hehe apa pun kalau orang jemput open house tu, kita join jelah kan.. makan2, mengeratkan silaturrahim sesama kita.. tp bila di fikir2.. makin lama makin kurang yang buat open house.

Ada juga yang menjemput, 'datang ajelah bila2 nak beraya, okay. tapi bagitahu dulu bila nak datang.' terima kasih. insya-allah kalau berkesempatan.

Kepada kengkawan terdekat, jemput2 juga ke rumah asid di Shah Alam ni.  Macam biasa, nak  datang tu hapaq awal2 sat gi dapat air teh bujang aje. hehe

Selamat hari raya. Maaf di pinta.

Blog Widget by LinkWithin
asid

Jom Slim dan Sihat dengan cara yang mudah dan selamat

banner!

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


Tidak mengalah biar pun cacat - Utusan Malaysia Online - Keluarga

Posted: 12 Sep 2011 01:41 AM PDT

Tidak mengalah biar pun cacat

Tidak mengalah biar pun cacat

Teks dan foto mohd. NAIM aziz .


RENJATAN elektrik bervoltan tinggi mengubah hidp Hairuman.


TATKALA pelupuk matanya terbuka, jauh di sudut hati anak muda ini menggambarkan bagaimana dia bakal menempuh 'alam baru' selepas tragedi menimpa hidupnya.

Kesempurnaan yang dimiliki selama ini berubah tiba-tiba setelah menjadi mangsa renjatan elektrik bervoltan tinggi dalam kejadian 26 November tahun lalu.

Ketika itu dia mengait buah kelapa sawit di sebuah kebun di Sungai Tengi Kanan Darat, Kuala Selangor. Siapa sangka rutin hariannya bertukar menjadi mala petaka.

Walaupun kejadian itu banyak meninggalkan kesan kekal tetapi Muhammad Hairuman Misnun, 22, yang lebih selesa disapa paman (pakcik dalam bahasa Jawa) menetapkan dalam kamus hidupnya bahawa itu adalah takdir yang diterimanya tanpa menoleh ke belakang.

"Mula-mula saya malu dan asyik memikirkan persepsi orang ramai dengan keadaan saya ini. Sampai bila saya harus pandang ke belakang.

" Apa yang berlaku pasti ada hikmahnya. Lagipun di sini ramai juga kawan yang boleh menerima saya seadanya" jelas Hairuman dalam nada gembira ketika penulis sengaja memutarkan semula 'peristiwa' yang mengubah kehidupannya.

Kesempatan penulis bersama beliau di ambang Syawal di kediaman kakaknya di Kg. Kelan Slim River, Perak baru-baru ini bertujuan melihat dengan lebih dekat rutin sebagai insan 'istimewa' menjalani kehidupan baru.

Bertemankan kerusi roda, pergerakan Hairuman agak sedikit terbatas berbanding nikmat asal yang dikurniakan Allah.

Perit hanya Tuhan sahaja yang tahu. Disapa wajah yang penuh lirikan senyuman tatkala penulis muncul di pintu rumah kediaman beliau sambil 'lengan'nya memberi isyarat menjemput penulis masuk.

Saat memulakan penggambaran, kebetulan Hairuman ingin menunaikan solat Jumaat. Tentunya ia menjadi momen istimewa kamera penulis merakamkan kegiatan harian penuh beliau. Dibantu oleh abang ipar yang juga merupakan OKU penglihatan sedikit pun tidak menjejaskan penglihatannya untuk memandu ke masjid berhampiran.

"Saya sering membawa Hairuman setiap kali menunaikan solat Jumaat dan solat tarawih di Masjid Ehsaniah Kg. Kelan. Di sana ramai kenalan di antara jemaah yang hadir,'' bicara Muhammad Muzammier Taib sambil mengangkat kerusi roda pertama untuk dimasukan ke dalam bonet kereta.

Kecacatan

Beliau mengalami kecacatan penglihatan sebelah mata kanan akibat kemalangan motosikal enam tahun dahulu. Beliau jugalah antara teman setia Hairuman. Kebanyakan kerja membantu memudahkan pergerakan Hairuman, beliau jugalah yang meringankannya.

Difahamkan kerusi roda Hairuman untuk kegunaan solat siap dilabel agar ketidakcampuran kotoran terpalit di dewan sembahyang.

Mengungkap kisah sebelumnya, kakak Hairuman, Maryuni Misnun yang banyak memberi motivasi perjalanan seterusnya termasuklah sokongan suami.

"Saya selalu menekankan kepada beliau bahawa usianya masih muda dan perjalanan di hadapan masih lagi jauh.

"Sampai bila harus malu." jelasnya. Turut menemani anak lelaki Maryuni yang berusia sembilan tahun. Pada mulanya dia agak terkejut ketika diberitakan kejadian yang menimpa pakciknya itu.

"Saya menangis semasa melihat gambar dan laporan yang disiarkan. Ketika itu saya di asrama. Tidak sangka sebegini sekali," bicara Muhammad Hasif Hafizuddin, 9.

Pelajar tahfiz ini tidak sekali jemu sewaktu menemani saudara darah dagingnya ketika cuti persekolahan. Malah seiring saf menunaikan solat tarawih selepas majlis berbuka puasa anjuran pihak masjid sempena malam sepuluh terakhir Ramadan baru-baru ini.

Aktiviti harian Hairuman tidak terbatas dengan adanya sokongan dari pihak keluarganya sendiri. Walaupun sudah 'berpindah' dari penempatan sebenar tetapi semangat anak muda ini tentang erti ketabahan tidak sekali luntur.

12 di kapar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kapar - Google Blog Search


GEMPAR: Ahli Parlimen Shah Alam Diheret Ke Mahkamah Oleh JAIS

Posted: 06 Sep 2011 09:01 AM PDT

KUALA LUMPUR – Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad bakal dihadapkan ke mahkamah syariah atas kesalahan memberi tazkirah tanpa kebenaran.

Beliau didakwa melakukan kesalahan itu di sebuah surau di Kapar pada 16 Ogos lalu.

Mynewshub.my difahamkan, kesnya akan dibicarakan di Mahkamah Syariah Klang pada 24 November ini.

Pendakwaan akan dilakukan oleh pihak Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS).

JAIS terletak di bawah bidang kuasa Exco Hal-Ehwal Islam, Adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor, Datuk Dr. Hasan Mohd.

Hassan Ali yang juga Pesuruhjaya PAS Negeri Selangor diketahui umum mempunyai hubungan yang amat dingin dengan Khalid terutama selepas insiden JAIS menyerbu Gereja Methodist Damansara Utama pada 3 Ogos lalu.

Tidak diketahui sama ada tindakan mengheret Khalid ke mahkamah merupakan agenda balas dendam dan lanjutan pertelingkahan kedua pemimpin berkenaan.

Terdahulu Bernama melaporkan, Khalid Samad hari ini hadir di pejabat JAIS di Shah Alam bagi memberi keterangan terhadap siasatan  berhubung aduan bahawa beliau memberi ceramah agama tanpa tauliah itu.

Penolong Pengarah Unit Perhubungan Awam dan Penerbitan JAIS Nurhamizah Othman ketika dihubungi berkata, Khalid dipanggil kira-kira 10 pagi tadi oleh Bahagian Penguatkuasa jabatan itu.

Nurhamizah berkata, JAIS menerima aduan daripada orang ramai bahawa Khalid memberi ceramah di sebuah surau di Taman Seri Sementa di Kapar, Klang.

Seksyen 119 (1) Enakmen Pentadbiran Agama Islam Selangor 2003 memperuntukkan mana-mana orang yang mengajar agama Islam atau perkara-perkara mengenai Islam tanpa tauliah boleh didenda tidak melebihi RM3,000 atau penjara maksimum dua tahun atau kedua-duanya sekali jika sabit kesalahan.

Related posts:

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


kedai membaiki TV <b>di</b> sekitar Putrajaya/<b>Bangi</b>/<b>Kajang</b> | -n@m@n-

Posted: 07 Sep 2011 08:59 AM PDT

Alhamdulillah, digagahi jugak jari jemari ini menari-nari di atas papan kekunci laptop hitam ni (chewah...)

Fuh. Bukan tak update sebab raya sakan, tapi kekangan masa. Digagahi jugak tangan dan mata ni untuk menaip. Dah lama tak update tiba² cerita pasal TV pulak kan?

Keesokan selepas sampai dari kampung setelah 13 jam di atas jalan raya, TV kat rumah pulak buat hal. Tiba² je skrin jadi putih, padahal sebelum tu elok je Darwisy tengok kartun. Gelabah jugaklah memikirkan warranty dah habis disebabkan usia LCD Phillips tu dah 3 tahun lebih.

Cari dekat internet dengan menggunakan keywords kedai baiki TV di area/sekitar Putrajaya/Bangi/Kajang dan juga keywords yang sewaktu dengannya tak jumpa² jugak. Dipendekkan cerita, jumpa juga 4 tempat yang boleh repair TV.

1. Dekat Sri Serdang, berhampiran bengkel motor Honda yang besar tu. Dekat² balai polis. Lupa ambil alamat. Tak jadi hantar kat situ sebab tutup, hari Ahad.

2. Azli (0125547573), Putrajaya- Rupanya² ada jiran kat sini yang buat part time repair TV. Tak jadi hantar sebab dia bagitau lambat sikit kalau LCD TV sebab part dia kena order. Kalau CRT (TV lama) insyaAllah dia boleh buat cepat.

3. Kat kajang. Tak sempat tanya kedai apa, member cakap kat situ lama sangat masa untuk repair, terus tak jadi..hehe.

4. ELEKTONIK FARINA, NO. 8 LOT 3189 JLN CEMPAKA BIRU, 43000 BANDAR BARU BANGI. 0192002554. Ha..ambik alamat lengkap lagi. Ni dekat dengan ILIM Bangi.
Saya hantar di kedai no 4 tu. Ambil masa dua hari untuk siap. Dan abang yang repair tu pun ok, siap bagitau kos untuk part dan upah. Kalau tak percaya boleh call Phillips tanya harga part tu..hehe

Dan barang yang rosak dan berharga RM290 itu adalah....
Besar tapak tangan je video board ni. TV sekarang kalau rosak kena tukar seketul terus macam ni, bukan macam TV lama yang part² kecik masih boleh diganti. Makin canggih makin mahal kos baiki..hehe

Kenapa ramai berbuka puasa <b>di Bangi</b>? | shakiddo.com

Posted: 16 Aug 2011 02:48 AM PDT

Kenapa ramai berbuka puasa di Bangi? Dan juga Kajang. Sebab ramai blogger tinggal di bangi.. atau kat bangi banyak pilihan kedai berbuka puasa? Buffet ramadhan di bangi yang murah menyebabkan ramai yang mencarinya dan nak mencubanya.Rasanya sebab ramai nak cari buffet berbuka puasa murah di bangi. Ni pun tips SEO. penggunaan perkataan anda mesti jelas, terang dan nyata. Elakkan guna shortform. Sekali sekalai boleh laa.. tapi jangan setiap entry nak buat shortfom nanti enjin pencarian tidak dapat mencari dengan betul. Skema tak ayat aku ini?

Sekian, terima kasih. Aku nak rehat jap yea..

Labels: , ,

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


jeffrey cheah foundation scholarship 2011

Posted: 13 Sep 2011 06:58 AM PDT

September 13th, 2011 | by admin |

Jeffrey Cheah Foundation Scholarship 2011 –  Nurturing the Seeds of  Wisdom. Believing in your future. With RM66 million in scholarships awarded to more than 6,000 recipients to date, the Jeffrey Cheah Foundation is founded on the fundamental premise of giving to society.

jeffrey cheah foundation scholarship 2011

A timeless commitment to benefit generations to come, the Foundation believes that education should not be denied to those deserving, through learning scholarships for students who need economic support. With its Three Founding Principles — Giving to Society, A Vision in Perpetuity and Quality Education, scholarships are made available for students to pursue their studies at Sunway University, Monash University Sunway campus, Sunway College as well as other preferred local and foreign universities. Cheah Foundation

offers SChOIarShIpS in the following disciplines:

Engineering

Civil I Electrical I Mechanical I Architecture I

Construction Management I Quantity Surveying

Business

Marketing I Psychology I Human Resources I

Mass Communication I Public Relations

Management

Finance 8i Accounting I Business Administration I

Commerce I Economic I Computer Science

Successful candidates would have the opportunity of placement

in a top organisation in Malaysia, upon completion of their studies.

Only short-listed candidates will be notified.

Apply for these scholarships by 22"° September 2011 at the

jeffreycheahfoundation.com

JEFFREY Ct-IEA!-1 FOUNDATION e¤¤g4r..rr

No. 5, Jalan Universiti, Bandar Sunway, 46150 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan

J roar seas ssvs   (oai seas ssva

The Jeffrey Cheah Foundation offers Scholarships disciplines:

Engineering – Civil, Electrical, Mechanical, Architecture, Construction Management, Quantity Surveying

Business – Marketing, Psychology, Human Resources, Mass Communication, Public Relations,

Management – Finance & Accounting, Business Administration, Commerce, Economic, Computer Science,

Successful candidates would have the opportunity of placement in a top organisation in Malaysia, upon completion of their studies. Only short-listed candidates will be notified.

Apply for Jeffrey Cheah Foundation Scholarship 2011 by 22 September 2011 at the www.jeffreycheahfoundation.com

No. 5, Jalan Universiti, Bandar Sunway, 46150 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan. Phone 03-5638 3575

Related posts:

  1. Kuok Foundation Berhad Loan Scholarship 2010
  2. PIDM Undergraduate Scholarship 2010
  3. Yayasan Khazanah Merdeka Scholarship 2011
  4. Star Education Fund Undergraduate Scholarship Awards 2010
  5. IGB Scholarships 2009
  6. MNRB Scholarship Award 2011
  7. Star Education Fund Scholarship Awards 2011

Tertunailah Hasrat <b>Di</b> Hati: Saya Ingin Sertai &#39;My Selangor Story 2011&#39;

Posted: 05 Sep 2011 05:49 PM PDT

'My Selangor Story' telah datang lagi.  Akak yang memang di lahirkan  di Selangor dan kebetulan 2 orang anak di lahirkan di Selangor memang rasa teruja nak masuk contest ni.

Pertandingan ini di buka kepada bloggers dari Malaysia dan juga dari Singapura, Indonesia dan juga Thailand. Panel dari 'My Selangor Story' akan memilih 30 peserta dari 4 negara tersebut untuk mengembara seluruh negeri Selangor selama 5 hari 4 malam bermula dari 28hb September 2011 hingga ke 2hb Oktober 2011. 

Sepanjang pergembaraan ini, para bloggers di kehendaki menulis dan juga membuat video mengenai segala bentuk kegiatan yang di lakukan di blog masing-masing untuk di kongsikan dengan pembaca mereka

Kenapa saya nak masuk ' My Selangor Story 2011' ?

Saya  sukakan cabaran dan suka travelling ke tempat-tempat yang menarik. Banyak tempat-tempat menarik yang pernah saya pergi di Selangor.  Saya juga ingin menjelajahi ke tempat-tempat lain yang belum pernah saya kunjungi di negeri Selangor.

Saya rasa saya juga layak menyertai cabaran ini sebab blog saya mempunyai ramai visitor dan setakat ini blog saya telah mencecah ke sejuta orang dari tahun 2009.  Memang pengunjung blog saya sukakan membaca kisah pengembaraan jika saya travelling ke mana-mana.

Jom baca kat mana tempat yang pernah saya pergi di Selangor.
Di  bandar Klang bandar di raja Selangor ada juga tempat membeli belah.

Kawasan yang di namakan Little India terletak di Jalan Tengku Kelana di Klang Selatang.  Di sinilah syurga bagi kaum India untuk berbelanja terutama apabila  hendak menymbut Depavali.

Kaum India suka berbelanja di sini kerana mereka boleh mencari bermacam-macam barangan terutama pakaian tradisional India seperti sari, peralatan sembahyang dan juga makanan bangsa India.  Ada juga di jual kain ela, langsir, cadar dan permaidani.

Satu lagi tempat yang perlu anda pergi bila ke Selangor ialah Sunway Pyramid yang juga adalah kompleks membeli belah yang terkenal di Selangor dan terletak di Subang. 

Bila tiba hari perayaan seperti Depavali Sunway Pyramid akan di hias cantik mengikut tema perayaan. 

Tempat Bersejarah

Salah satu tempat yang bersejarah yang menjadi tumpuan ramai ialah Bukit Malawati, Kuala Selangor.Kota Malawati terletak di atas sebuah bukit di belakang Pekan Kuala Selangor dan bukit tersebut dikenali sebagai 'Bukit Selango

Bukit menarik merupakan kawasan rekreasi yang sangat menarik dan dilengkapi dengan pelbagai kemudahan untuk para pengunjung .
Kota Malawati dibentuk mengikut reka bentuk kota-kota dari barat dan dibuat kubu di setiap penjuru kota sebagai askar-askar berjaga. Kesan-kesan yang dapat dilihat di kota bersejarah pada masa ini ialah beberapa pucuk meriam besi buatan Belanda.

Rumah Api di Taman Melawati.  Terdapat juga beberapa meriam lama yang terletak berhampiran Muzium  Kuala Selangor yang boleh di masuki secara percuma.
Di Muzium tersebut ada bermacam-macam barangan lama dan kita boleh mengetahui tentang sejarah Negeri Selangor dengan lebih mendalam lagi.

Bila keluar dari Muzium Kuala Selangor kita di hampiri pula oleh sekumpulan lotong yang amat jinak.  Dengan RM1.00 kita boleh membeli makanan lotong dan memberi makan kepada mereka.
 Jangan takut sebab setakat ini tiada lagi yang pernah di cederakan oleh lotong.  Ambillah gambar sebanyak mana kerana pengalaman bersama habitat yang berkeliaran tidak akan di alami di tempat lain.
Selepas itu kita boleh menjelajah kota tinggalan lama di Bukit Malawati dan mengikut sejarah, Bukit Malawati ini pernah ditakluki oleh Belanda dari tangan Sultan Ibrahim (Julai 1784).
Setahun kemudian pada 28 Januari 1785, Sultan Ibrahim dengan bantuan adindanya, Dato' Penggawa Permatang Mahabijaya (Penggawa Tua) dan Bendahara Adb.

Serangan yang bermula selepas waktu Isyak itu telah berjaya menawan bukit ini sebelum fajar subuh menyinsing.  Kubu pertahanan ni masih lagi kukuh sehingga ke hari ini.

Kota Malawati berbentuk segiempat dibuat daripada timbunan tanah dan ketul-ketulan batu pejal yang disusun oleh tukang-tukang kayu yang mahir. 

Luas kota tersebut adalah kira-kira 74m x 30m, benteng kota ditambak dengan tanah kira-kira 2m tingginya dari paras dalam kota dan pada batang sebelah timur bahagian luarnya disusun dengan ketul-ketul batu pejal yang diambil dari lereng-lereng bukit tersebut.

Jangan lupa melawat Perigi  Beracun di namakan se demikian kerana airnya  berisi racun, hasil ramuan beberapa jenis getah dan miang rebung. Airnya diisi sehingga paras dagu sebagai penyiksaan kepada penderhaka. Terletak di hadapan Muzium Kuala Selangor.


Di sini juga t terdapat kompleks makam - makam Sultan Selangor yang terdiri dari Makam Sultan Salehuddin, Sultan Selangor yang pertama (1756-1779), Makam Sultan Ibrahim Syah, Sultan Selangor yang kedua (1778-1826) dan Makam Sultan Muhammad Syah, Sultan Selangor yang ketiga (1826-1857) serta makam keluarga di raja yang lain.


Terdapat juga Tangga Seratus, Telaga Tujuh, Batu Hampar dan Busut Melawati.  Perkhidmatan keretaapi juga di sediakan di Bukit Malawati yang cuma di sediakan pada setiap hari Sabtu dan Ahad sahaja.  Murah sahaja tambangnya cuma sediakan RM2.00 anda akan di bawa mengelilingi Kota Malawati.

Tempat Mandi Manda dan Kawasan Rekreasi
Tempat rekreasi pun banyak di Selangor.  Pilih sahaja samada ingin menikmat  air sejuk ataupun air panas.  

Salah satu tempat yang menarik ialah  Kolam Air Panas Hulu Tamu. 

Terdapat 2 kolam air panas yang di sediakan iaitu untuk orang dewasa dan untuk kanak-kanak.  Dengan merendamkan keseluruhan anggota badan di katakan air panas  semula jadi dan berkhasiat untuk sesiapa sahaja yang ada penyakit kulit.

Untuk kanak-kanak airnya tidaklah sepanas kolam orang dewasa.  Kanak-kanak boleh berenang sepuas hati.  Jangan risau kerana di sini di sediakan kemudahan tempat mandi, tandas dan wakaf.  Ada juga penjual makanan di sini.  Kolam mandi air panas ni di katakan boleh menyembuhkan penyakit kulit.

Satu lagi tempat menarik di Selangor ialah di Empangan Batu iaitu sebuah empangan buatan tadahan hujan yang terletak di Lembah Kelang atau lebih tepat lagi ia terletak di sepanjang jajaran rangkaian jalan utama Selayang-Sungai Tua-Ulu Yam.

Dikatakan tasik di sini kaya dengan pelbagai sumber ikan dan memang sesuai untuk kaki pancing kota melepaskan gian memancing kerana ianya berdekatan dengan Kuala Lumpur.

Jika tidak minat memancing anda boleh merehatkan diri bersama keluarga. Empangan ini yang di namakan R1, R2 dan R3 mempunyai tempat berehat bagi pengguna laluan Sungai Tua-Ulu Yam.

Jangan risau sebab di sini di sediakan wakaf dan memang sesuai untuk aktiviti perkelahan kerana ia mempunyai pemandangan yang menarik  dan kita boleh menikmati kesegaran udara tasik dan keindahan hutan yang belum tercemar.

Berhampiran dengan Empangan Batu pula kita boleh mandi manda di Sungai Ulu Yam. Di sini di sediakan kemudahan tempat meletak kereta dan juga di sediakan tandas.  Pengunjung boleh memilih tempat  mandi manda di 3 tempat.  Tempat meletak kereta yang tertinggi ialah di no 3 dimana terdapat air terjun yang deras mengalir. 

Bawalah makanan sambil menikmati suasana indah di sini kerana hutan yang belum tercemar.  Air yang sejuk dan nyaman dan bersih memang sesuai untuk kanak-kanak bermain air. 

Sejuknya air di sini sampai menusuk ke tulang.  Jika badan merasa sejuk kita boleh berehat di batu-batu yang besar yang banyak di sungai ini sambil menikmati makanan yang di bawa.

Selepas kenyang bolehlah kita teruskan aktiviti mandi mandaKita boleh membuat pilihan samada inginkan tempat yang dalam ataupun yang dalam. 

Selain dari itu kita boleh juga mandi manda di Wet World yang terletak Persiaran Dato' Menteri Seksyen 2 Shah Alam .  

Dengan bayaran yang minimum kita boleh menikmat segala kemudahan yang disediakan dari pagi sehingga ke petang. Anak-anak memang suka mandi manda di sini

                   Satu lagi tempat yang menarik yang perlu anda terokai ialah di Sunway Lagoon.

Sesuai untuk beriadah bersama keluarga tercinta

Anak-anak merasa gembira bila ke sini


Negeri Selangor -Syurga Makanan 
Di Selangor juga terdapat banyak tempat makanan yang sedap dan lazat.

Pilih saja makanan yang di sukai, kita akan dapat apa yang di ingini

Di MAHA Serdang pula ada jualan ala bazar ...boleh membeli belah barang keperluan dan di sediakan juga tempat jualan makanan.  Jangan risau sebab di sini juga ada di jual makanan yang lazat.

Tak kiralah di Rawang

di Bukit Antarabangsa

dan di Bandar Sunway kita boleh menikmati makanan setiap masa.

Pasar Tani Shah Alam Selangor

Jangan lupa singgah ke Pasar Tani Shah Alam. Pasar ini terletak di Seksyen 13. Shah Alam. Lokasinya di lapangan letak kereta Stadium Shah Alam dan berhampiran Pasaraya Giants, juga berhampiran Stadium Malawati

Bermacam-macam barangan yang dijual termasuk barangan basah seperti ikan, daging, udang, kain baju dan beraneka barangan lagi.  

Barangan yang di perbuat dari kulit juga ada di jual..macam-macam ada di Pasar Tani Shah Alam


Ada 2 Airport

Yang paling menarik mengenai negeri Selangor di sebabkan terdapat 2 lapangan terbang ada di sini.

Terletak di Sepang Lapangan Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) telah di nobatkan sebagai salah satu Lapangan Terbang yang terbaik di dunia.

Kuala Lumpur International Airport terletak 50km dari Pusat Bandar Kuala Lumpur. Lapangan terbang ini berkonsepkan "Lapangan Terbang dalam hutan dan hutan dalam lapangan terbang". Keadaan ini dapat memberi ketenangan kepada penumpang dan memperkenalkan suasana hutan Malaysia kepada pelancong luar negara.

Pada tahun 2007, KLIA telah dianugerahkan sebagai lapangan terbang terbaik bagi kategori 15-25 juta penumpang dan tempat ketiga bagi lapangan terbang terbaik di Asia Pasifik dan Dunia. Anugerah ini disampaikan oleh Airports Council International Airport Service Quality (ACI-ASQ).

Low Cost Carrier Terminal (LCCT)

KLIA mempunyai satu Terminal Penerbangan Tambang Rendah (LCCT) yang mula beroperasi pada 26 Mac 2006 bagi menampung penumpang yang menaiki AirAsia dan juga penerbangan tambang rendah yang lain.
Terminal Penerbangan Tambang Murah (LCCT) yang pertama dibina khas di KLIA untuk menampung jumlah penumpang penerbangan tambang murah yang semakin meningkat, terutamanya para penumpang syarikat penerbangan tambang murah Malaysia, AirAsia.
Apa macam, bestkan negeri Selangor ni...Tak payah kita hendak melancung jauh-jauh, di negeri Selangor sudah terdapat tempat-tempat menarik yang perlu di terokai dan di lawati. 

Itulah sebabnya saya merasakan saya patut terpilih menyertai 

'My Selangor Story' bagi 2011 sebab saya ingin lagi menjelajahi ke serata tempat di Selangor dan  mempromosikan negeri Selangor dan juga dapat berkenalan dengan blogger dari negara lain.

Saya juga suka menghadiri event yang di anjurkan oleh pihak tertentu, kalau tak percaya boleh cerita ceriti saya kat halaman di atas.


Untuk info lebih lanjut mengenai pertandingan ini:

12 di ijok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ijok - Google Blog Search


#1: Jalan-Jalan Raya... | <b>Ijok</b> Jem Tetiba | | Warkah Nukilan Bidadari <b>...</b>

Posted: 30 Aug 2011 12:06 AM PDT

1st day bangun bagi raya...
Memang happening dengan kepala ting-tong...
Subjek utama nak balik kampung di Sungai Besar...
Ok... Siap sikitnya cun...Baju kurung cotton purple color. Ngeh ngeh ngeh...
Awal perjalanan dari KL memang best... Jalan tak berapa nak kedek. Lancar gila...
Tapi bila sampai Ijok... kiri kanan pokok kelapa sawit. Dengan jalan 2 lane... 
Perjalanan kami tersangkut di ladang kelapa sawit... Semua kereta pakat U-Turn...
Yang bestnya... Semua pemandu beri sign U-Turn...
Saya rasa itu petanda 'Jalan Tutup'...
Reason utama yang ada dalam otak kami...
Accident... (mungkinlah munasabah)
Paip pecah... (langsung tak munasabah)
Maka kami ambil jalan alternatif...
So... Kepada korang yang rasa nak beraya ke Tanjung Karang... 
Korang yang rasa nak beraya ke Sungai Besar... 
Korang yang rasa nak beraya ke Sabak Bernam...
Korang yang rasa nak beraya ke Perak... 
Gunakan alternatif Jalan Batang Bejuntai...
Jalan lama... Tapi dah selesa ok...
Guna GPS... Ramai wooo orang set GPS balik...
p/s: Bayangkan dari 11 pagi sampai 1 petang...  Okey apa.

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


110906-N-TO930-085 | Flickr - Photo Sharing!

Posted: 06 Sep 2011 12:00 AM PDT

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved