ads

Rabu, 23 Januari 2013

12 di kuala kubu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala kubu - Google Blog Search


Perhimpunan Pertahanan Awam 2012 <b>di Kuala Kubu</b> Baru, Selangor

Posted: 17 Nov 2012 01:00 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Perhimpunan Pertahanan Awam 2012 di Kuala Kubu Baru, Selangor. Posted by JPAM at 01:00 · Email ThisBlogThis!Share to TwitterShare to Facebook. No comments: Post a Comment. Newer Post Older Post Home ...

12 di semenyih - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di semenyih - Google Blog Search


King Of Goblok: Himpunan Kebangkitan Rosmah <b>di Semenyih</b> <b>...</b>

Posted: 14 Jan 2013 11:12 PM PST



Pasca #KL 112: Himpunan Kebangkitan Rakyat lwn Himpunan Merebut Beras
500 atau 700 ribu orang yang hadhir di KL112, bukan lagi isu besar. Yang penting ialah rakyat pelbagai bangsa disatukan oleh azam menumbangkan UMNO/BN yang korap dan menzalimi rakyat. UMNO dan Najib tidak ada jawapan kepada kebangkitan rakyat. Yang boleh mereka lakukan ialah bermain2 dengan angka jumlah himpunan.

Ratusan Ribu berhimpun di Stadium Merdeka untuk membaskan diri dari kerajaan yang korap, dan rasuah. Pada masa yang sama, Najib menghimpunkan kaum India di Semenyih merasuah mereka dengan sekampit beras dan ole2. Najib pun bangga melihat kekuatan mereka yang menghulurkan tangan dan berebut rebutan.


Himpunan Kebangkitan Rakyat! 
Hanya 20 ribu orang sahaja!

Orang Cina bergaul dengan orang Melayu dan mendapati orang Melayu juga manusia seperti mereka- ada perasaan takut dan ada harapan menggunung inginkan kerajaan yang baik. Orang Melayu bergaul dengan Cina dan India dan dapati mereka juga manusia biasa. Ada rasa takut dan ada harapan. Mereka saling faham memahami. Setiap yang hadir memberi kekuatan kepada satu sama lain. Kekuatan inilah yang akan menumbangkan kerajaan yang
angkuh.


Tidak ada masaalah seperti yang selama ini digambarkan oleh UMNO. Kenapa pemimpin UMNO berniaga dengan orang Cina tapi orang Melayu kebanyakan diajar untuk benci dan kelahi dengan orang Cina? Tiu Nia Seng!


20 ribu orang berarak ke stadium Merdeka!


Ratusan Ribu manusia 
menghulur tangan mahukan beras!



Orang India dan Cina hairan mengapa UMNO hilang akal. Jika PR memerintah, yang jadi PM tetap orang Melayu. Tatap ba!. Bukan Guan Eng atau Kit Siang. Bahasa Melayu tetap bahasa rasmi. Ugama Islam tetap agama rasmi dan tetap dianuti oleh orang Melayu. Kesemua kepentingan Melayu ini tidak diancam pun. India dan Cina tidak mahu mengubah ini semua.Mereka tidak boleh ubah pun.

Raja2 Melayu tetap Raja Melayu bukan Raja Cina atau India. Mereka tetap muslim yang baik, menjaga kesucian agama Islam dengan menjadikan diri mereka ummatan wasatho- umat pertengahan yang jadi contoh teladan. Mereka manusia teladan yang tidak berzina dan tidak minum arak.

Yang diubah ialah UMNO disingkirkan digantikan dengan orang Melayu lain. Kalau UMNO lawan PAS, UMNO kalah, orang Melayu jugak yang menang. Kalau PAS menang, UMNO kalah, orang Melayu jugak yang menang. Kalau saya menang PRU13, saya kalahkan seorang Cina MCA. Yang menang ialah Melayu. Melayu saya tidak kurang dari Melayu orang UMNO.

Jadi apa masaalah? Yang berdepan dengan masaalah ialah pemimpin Melayu dari UMNO yang rasuah dan korap yang sudah menyamun harta benda rakyat. Mereka yang takut dan cemas. Yang rasa takut ialah Shahrizat Jalil, Raja Ropiaah, Zahid Hamidi, Syed Mokhtar Bukhari, ketua2 bahagian UMNO yang rasuah dan sapu tanah rakyat. Yang takut ialah Najib bila kita kemukakan Deepak Jaikishan dan suruh menyanyi macam burung kenari. Yang takut ialah tauke2 Cina yang bersekongkol dengan pemimpin UMNO untuk samun negara ini. Tauke India juga.

Apa yang perlu nya majoriti orang Melayu ratapkan apabila segelintir kaki busuk bangsa Melayu ini ditumpaskan? Rakyat Melayu yang menang!

Najib kata dia gembira melihat ramai manusia datang bertemu dengan nya di Tesco Semenyih. Memang itu perasaan orang feudal yang melhat hamba abdi berpusu pusu dan bersyusyun syusyun menadah tangan mendapatkan ole2 yang dibawa nya.

Ribuan kaum India dikerah oleh IPF untuk bertemu dengan Najib. Mereka diangkut dengan bas dan dijanjikan akan mendapat ole2 dari Najib. Najib bilang, terus sokong dia, maka banyak masaalah kaum India akan selesai. Kamu ada 55 tahun tak dapat selesai maka sekarang dalam masa 5 tahun, pasti beres?
Saya setuju. Kaum India mesti terus beri Najib nambikei mereka dan apa apa lagi yang mahu diberi. Berikan Najib tairu, apom dan tosei. Najib akan terus memperlakukan kaum India terutama yang susah sebagai peminta sedekah. Keadaan jadi kelam kabut apaila orang ramai berpusu pusu mendapatkan kampit hamper yang disediakan sebagai penarik kehadiran kaum India. Penyibar nombor wahid propaganda dan pembohongan UMNO merasakan lebih wajar menyiarkan himpunan merebut beras daripada himpunan kebangkitan rakyat. Bersedialah kamu mencari perkerjaan baru. Mengikut kiraan Rais Yatim, lebih 50,000 datang. Tesco hampir habis semua barangan mereka. Bil akan dihantar ke JPM untuk mendapat bayaran.
Inlah yang boleh UMNO tawarkan. Jangan tanya apa UMNO boleh buat, tanya apa kamu boleh buat pada UMNO. Maklum sahaja, UMNO itu penaung dan kita yang dinaungi. UMNO penjaga keselamatan dan kebajikan. Orang Melayu yang beragama Islam sia2 mengistiharkan solat dan ibadat mereka, hidup mereka dan mati mereka kerana Allah- sebab sebaik sahaja keluar pintu, pemberi rezeki ialah UMNO.

Tanya apa yang kamu boleh buat kuntuk UMNO kerana UMNO itu tuan dan UMNO itu penaung kepada kamu.

55 tahun diperlakukan sebagai hamba abdi, ini kalilah kita bangkit mengistiharkan merdeka dan penjajahan UMNO. Kaum India! Bersatulah dan singkirkan UMNO yang memperhambakan kamu! Nilai kamu bukan sekampit beras! ~ RM
VOTE ONLINE PRU13:
"Setujukah anda DSAI dilantik Perdana Menteri Malaysia ke 7?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.


COUNTDOWN JANGKA HAYAT UMNO BN

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


Gempar!! 10 ribu Pemuda BN Demo <b>di Ampang</b> Bantah Nurul Izzah <b>...</b>

Posted: 13 Nov 2012 10:47 AM PST


Kuala Lumpur - by @tiewnama
demo membantah Nurul Izzah yang di katakan telah menyentuh institusi agama islam telah
di lakukan oleh pemuda Barisan Nasional hari ini di ampang, dalam demo itu di anggarkan
sebanyak 10 ribu anak muda dari penyokong Barisan Nasional telah berkumpul di tepi
jalanraya sambil melaungkan hidup melayu, jangan ganggu kesucian melayu islam.

demonstrasi besar besaran ini bagi menunjukan kekecewaan pemuda umno dan barisan 
nasional terhadap nurul izzah yang di dapati telah di sokong oleh hampir 80% generasi
anak muda malaysia masakini,

pendemo juga menunjukkan kemaluan mereka yang sangat memukau kerana umum tahu bahawa
umno dan porno tidak dapat di pisahkan, ianya bagaikan isi dan kulit, mereka belajar dari
pemimpin pemimpin Barisan Nasional yang mengalami pelbagai skandal dan bloger bloger
lucah tajaan Barisan Nasional yang di bayar rm 3-4 ribu sebulan serta media propaganda utusan,

mereka membantah ucapan penuh nurul izzah dalam menyentuh isu mengenai melayu itu
islam dan islam itu melayu, pemuda Barisan Nasional yang bermazhab ahlul punnah wal ranah ini 
telah menyebabkan kesesakan lalulintas sepanjang lebih 40 kilometer dari lingkaran tengah
dua hingga ke air terjun bukit belacan.

mereka telah membawa sepanduk, bendera barisan nasional dan juga membawa seluar pendek
yang mengikut mazhab ahlul punnah wal ranah mereka adalah 1 daripada kewajipan pandang
ke timur, berbalik kepada demonstrasi besar besaran dari pemuda Barisan Nasional ini,
BBC, CNN, Washington post dan juga media prima tv3 telah membuat liputan meluas ke 
seluruh dunia secara langsung.

menurut saksi di tempat kejadian, rm 50 telah di sediakan untuk setiap pendemo dan juga 
makan tengahari serta minyak motor dan baju Barisan Nasional, juga tidak lupa mereka
di bekalkan dengan seorang penyeri dari puteri umno malaysia yang berambut perang.

anda boleh lihat sendiri gambar gambar yang sempat di ambil oleh tim era pasca di tempat
demonstrasi terbesar dalam sejarah malaysia ini.



Demonstrasi besar besar ini di serikan lagi dengan

kehadiran PUTERI UMNO yang bermazhab ahlul punnah wal ranah.


by @tiewnama - lampu jalan di kawasan demonstrasi lebih ramai dari pendemonstrasi. 
kahkahkahkah

ucapan penuh nurul izzah boleh klik SiNi
fatwa ustazah mashitah boleh klik SiNi 
jika mahu baca artikel artikel terNow boleh klik Era Pasca Pemecah Berita
------------------------------------------------------------------------------------------------------->>END POSTING HASUTAN<<--

12 di jenjarom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jenjarom - Google Blog Search


Gambar <b>di</b> Sekolah Kebangsaan Sg. Judah Pulau Carey Selangor <b>...</b>

Posted: 06 Dec 2012 08:31 PM PST

Menu. Skip to content. Prakata.

Read more from the original source:
Gambar di Sekolah Kebangsaan Sg. Judah Pulau Carey Selangor …

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


SetiaKekalAbadi *SKA*: Bercuti <b>di</b> Gold Coast <b>Morib</b> Resort part 2

Posted: 13 Jan 2013 08:01 PM PST

seperti yang dijanjikan daku sambung part 2 pasal hari kedua dan  mandi manda di sini pulak..tapi gambor tak ler banyak  sebab tuan rumah syok mandi sampai lupa nak bergambor

pagi kedua breakfast dulu..
breakfast mula dari pukul 7pg hingga pukul 10pagi, 
kat cafe yang sama

lepas kenyang makan kami terus ke Water Theme Park,
pagi2 orang tak ramai lagi





tapi kalau jenis yang berani memang seronok sangatlah main kat sini..macam daku nie gayat dan penakut sikit..jadi lebih main tempat budak2 dan berendam ajerlah..tapi tetap juga masih seronok..
memang kami plan nak datang lagi ke mari sebab tak puas..huhuhu

12 di sekinchan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sekinchan - Google Blog Search


[SNIPPETS] YB MABUK POPULAR DENGAN KARTUNNYA <b>DI</b> <b>...</b>

Posted: 08 Jan 2013 09:15 AM PST

[SNIPPETS] YB MABUK POPULAR DENGAN KARTUNNYA DI SEKINCHAN



BEBERAPA hari yang lepas satu risalah karikatur yang menunjukkan perkara sebenar YB Sekinchan, Ng Suee Lim telah diedarkan di Taman Ria, Sekinchan. Karikatur yang memperlihatkan telatah Celeng Sekinchan ini di kawasan adalah sebagai satu amaran kepada ADUN DAP ini dari penduduk sekitar.

Aku pun tak tau siapa yang buat ni tapi yang pasti buku kecil ini mendapat perhatian ramai dan telah menjadi buah mulut penduduk sekitar di Sekinchan. Ada kebenaran yang diceritakan dalam buku tersebut. Rumah urut, janji rakyat, cukai dan billboard menjadi topik perbualan sehari-hari di sini.

Entah siapa punya kerja tapi aku nak ucapkan tahniah kepada mereka. Bongkar terus bongkar.

12 di selayang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di selayang - Google Blog Search


INANI CRAFT & DESIGN: Expo Pengantin <b>di Selayang</b> Mall (10 <b>...</b>

Posted: 12 Feb 2012 12:00 AM PST

SELAYANG MALL, 12 FEB 2012 - Inani Craft telah menyertai expo pengantin di Selayang Mall pada 10 - 12 Feb 2012. Ini adalah penyertaan expo pertama Inani Craft pada tahun 2012. Expo pengantin ini telah dikelolakan oleh Kahwin FC. Berikut adalah beberapa gambar di expo:
Pelbagai produk Inani craft kami tawarkan pada hari itu dengan harga serendah RM 1.00. Berkotak-kotak stok yang kami bawa berjaya dijual habis. Selain itu, kami juga menawarkan aktiviti mewarna produk Plaster of Paris (POP) di booth kami. Terima kasih kepada pelanggan-pelanggan Inani Craft & Design kerana sanggup datang dari jauh untuk melawat booth kami di expo tersebut.

Jumpa kami lagi di expo akan datang, tidak lama lagi. Insya Allah.
www.facebook.com/inanicraftdesign

Ingin lihat galeri produk Inani Craft & Design? Jom!
www.cenderahatimalaysia.com

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


Bilik untuk disewa <b>di Balakong</b> | Rumah Sewa

Posted: 18 Nov 2012 09:13 PM PST

Publish date: November 19, 2012 5:14 am
Contact Name: Suhaili Yahya
Price: RM270
Region: Selangor
Location: Seri Kembangan
Phone: 017-3323837
Tags:

-Bilik sederhana besar untuk disewa.
-Untuk wanita sahaja.
-Berdekatan dengan Jusco Cheras Selatan, Mines, Bukit
Jalil dan 15 minit ke UPM.
-Sewa sebulan RM270.00 termasuk api & air.
-Deposit 1+1 (RM540.00)
-Rumah lengkap seperti peti ais, mesin basuh, dapur dan
Astro.
-Kemasukan Nov 2012.
-Sila hubungi 0173323837(olie)

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam

12 di hulu selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di hulu selangor - Google Blog Search


BBQ <b>Di</b> Sungai Inki, Kalumpang <b>Hulu Selangor</b> | Tinta Wan Anie ©

Posted: 13 Dec 2012 12:26 AM PST

Status rakan-rakan blog dan fb berkisar tentang percutian keluarga, maklum sahaja cuti sekolah, bercuti dan berjalan-jalan itu menjadi agenda wajib. Ibu sekeluarga bercuti juga Ahad baru ni, kami ke Sungai Inki yang terletak di Kampung Pasir Putih, Kalumpang di daerah Hulu Selangor. Tidak jauh pun dari rumah kami ni :) dalam 30 minit perjalanan sudah sampai.

Perancangan asal hendak berehat di Janda Baik, namun hasrat tidak kesampaian chalet semua penuh (yang ibu call) jadi malam itu ibu google, dan akhirnya keputusan untuk ke Sungai Inki yang belum pernah kami jejaki. Persiapan dibuat sehari sebelum, ibu beli kepak ayam dan perap untuk acara BBQ, sudah lama tidak berkelah begini, ibu teruja! Kepak ayam perap dengan lada hitam, lada sulah, sedikit garam, bawang, halia, serai dan tepung magik.


Jam 7 pagi kami sudah turun, singgah isi minyak dan beli kuih untuk alas perut sementara acara makan-makan di sungai nanti. Alhamdulillah perjalanan pagi itu sungguh lancar, dan tenang. Cuaca cerah memang seolah merestui perjalanan kami untuk bergembira dan menikmati keindahan alam semulajadi.

Sungai Inki tidak jauh dari Bandar Tanjung Malim, bagi kalian yang datang dari lebuhraya PLUS, boleh exit di Tanjung Malim dan tuju ke Kuala Kubu Bharu. Lepas UPSI perhatikan signboard Kalumpang Resort sebelah kiri jalan, masuk simpang kiri. Dalam tu ada petunjuk jalan, ikut sahaja signboard ke Kalumpang Resort, sampai di Kalumpang jangan masuk situ :) terus ke depan sedikit ada kawasan sungai perkelahan sebelah kanan, itulah dia Sungai Inki.

Suasana sungai jam 8 pagi ;)
Nampak air macam cetek kan? tepi tu je yang cetek, ke tengah sedikit agak dalam adalah paras pinggang ke dada, sesuai untuk dewasa yang kepingin nak berenang dalam sungai.
Kami mencari port yang sesuai, oh ya datang ke sini mesti awal nanti parking penuh, kena jalan jauh....
Port kami dengan bag comel anak-anak :)

Anak-anak awal lagi sudah masuk air, air di tepian sahaja, ibu tidak benarkan anak-anak main di bahagian tengah, arus air agak deras pagi tu, di tengahnya disediakan tali.

Bila anak-anak sudah masuk air, ibu dan abah tidak sabar-sabar nak bakar kepak ayam. Skill menghidupkan unggun api masih ada, mujur ada pengalaman masuk hutan zaman remaja dulu-dulu kan? Ok lah mari lihat chicken wing dan sosej panggang ini :)


Seronok sangat anak-anak, kami sudah lama tidak bawa mereka bermain air sungai... anak mana yang tidak sukakan air? Dari jam 8 pagi sampai jam 1 tengahari pun masih tak mahu balik, walaupun sudah menggigil.

Agenda main air dan makan sahaja..... bihun goreng yang ibu masak pagi tadi nampaknya kurang diminati, maklumlah ada kepak dan sosej kan?

Jam 1.30 kami paksa juga anak-anak naik dan kami bergerak pulang, singgah di Masjid berdekatan jalan besar untuk solat zohor dan ibu tukar pakaian di sana. Hujan turun dalam perjalanan kami pulang ke rumah, aktiviti memancing terpaksa dibatalkan.

Banyak lokasi perkelahan yang menarik di Hulu Selangor ini, ibu teringin juga hendak pergi ke Santuary Kelah di Sungai Chiling, jika diizinkan Allah kami akan sampai nanti.

Mana destinasi cuti-cuti Malaysia ibu-ibu dan keluarga cuti sekolah ini? Mari kongsi dengan ibu, boleh kami rancang percutian yang lebih menarik di lain masa.

Sampai di rumah, kami beli rambutan 4 kilo RM10, sekali hadap je, kami semua memang sukakan buah rambutan. Petang itu, habis jua bihun goreng ibu dimakan anak-anak :) Alhamdulillah tiada yang membazir.

P/s: Ibu menang 2 hadiah, 1 dari blog ElissMie dapat FM dan 1 lagi dapat Buku Ustaz Azhar Idrus, nanti ibu kongsikan di entry yang lain......

12 di sepang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sepang - Google Blog Search


Prevé R3 <b>di Sepang</b>

Posted: 19 Oct 2012 03:26 AM PDT

Prevé R3 di Sepang ! Hari tu masa ipaq aku ajak pi aku tak mau, bukannya duduk kat grandstand atau K1 atau C2/3. Tapi duduk kat Pit Stop...ada aircond, makan free....Alih-alih bila aku tengok ada gambar Prevé R3 ni kat laman2 web, rasa menyesal la pulak...ha3x!!! padan muka hang......

Aku tak tau la nak kata cun atau idaknya keta nih, tapi bagi peminat Proton Prevé R3, aku rasa kira okey la kot. Nampak garang, tapi still masih ada kureng lagi sikit. Bak kata orang tua, kurang umphhh laa.

Satu lagi yang aku rasa kureng ialah design kaler dia...kalau bagi kaler yang lebih garang baru la nampak ngam sikit. Prevé R3, ni depa buat show masa geng2 universiti buat race kereta eletrik kat Sepang. 
Aku memang malas nak pergi, rasanya sekarang dah kurang sikit kot dengan race2 nih...kecuali motogp jek.


Btw, layan je la gambar2 yang ada nih. Nak citer lebih2 pun aku bukan pakar dalam bidang motorsport nih. Tapi aku nak tengok juga Prevé R3 ni masuk race satu hari nanti.

Rasanya bukan aku je yang nak tengok, orang lain pun nak tengok juga kemampuan Prevé R3 dalam kelasnya nanti. Harap2 memberangsangkan laa....



 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved