ads

Sabtu, 4 Jun 2011

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


My Life In Mono: Memburu Nasi Ambeng <b>Di</b> Warung Ibu, <b>Kuala Selangor</b> <b>...</b>

Posted: 26 May 2011 07:51 PM PDT

Selamat Sejahtera Semua!!

Oklah, orang tua kata kalau kita tak sempurnakan niat dihati, nanti akan kempunan. Lagi-lagi bab makanan ni. Betol tak? So, bagi orang yang kuat makan ni, memang sangat percaya dengan benda ni semua! Hahaha... Dengan harapan dapat memuaskan nafsu makan walaupun destinasi jauh di rantau mana agaknya!

Meleleh sekarang!

Dijadikan cerita, aku sanggup pergi ke Kuala Selangor semata-mata untuk merasa nasi ambeng yang di katakan sedap tu.. Maklumlah, bila dah masuk rancangan Jalan-Jalan Cari Makan, memang aku kenalah merasa sendiri. Hahaha... Dan hasilnya, hujung minggu lepas, dalam kepanasan dan kelaparan, gigih ke Kuala Selangor untuk mencari sepinggan nasi ambeng superb tu!

Dalam pukul 3 petang baru sampai ke destinasi yang dituju. Oleh kerana aku takde GPS, maka sebelum keluar rumah kenalah Google Map dulu. Hasilnya aku tidak sesat! Hahaha... Tak susah pun nak cari, kedai ni terletak di jalan Kuala Selangor - Tanjung Karang. Kalau dari Kuala Selangor warung ni kat sebelah kanan. Takkan sesat punya! Hahaha... 


Ok! kami datang bertiga, semua order nasi ambeng. Sepinggan dalam RM6.50 je ok! Dan portionnya, korang tengoklah sendiri! Memula macam tak mampu nak habiskan sorang! Tapi bila dah tengok nasi yang seksi macam tu! Kahkahkah.. Licin licau jadi! 

Eh lupa nak bagitahu. pada sesiapa yang tak tahu, nasi ambeng ni makan orang jawa. jawa Selangor ada, jawa Johor ada. Kiranya ini memang makanan beridentitikan masyarakat jawa. Nasi ambeng ini WAJIB disertakan dengan beberapa lauk, macam kat atas tu, ada ayam goreng atau ayam kicap, sambal goreng, serunding kelapa dan juga mee goreng! Ini kira dah lengkaplah!


Penilaian rasa.................. Sila datang dengan perut lapar ok! Dan rasai kenikmatan sejati nasi ambeng orang jawa piau punya! Percayalah, ini antara yang terbaik aku pernah makan! Paling sedap serunding kepala dan sambal goreng. Memang terbaik! You cannot get any better than this! Makan berpeluh-puluh uolllss!! Peh, memang berbaloilah perjalan melebihi 100km prgi balik semata-mata nak makan sepinggan nasi ni!

p/s : Tak payah berangan nak masak sendiri. Remeh lauk banyak-banyak ni.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di batang kali - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batang kali - Google Blog Search


MEDIA Rakyat MALAYSIA: SEMINAR PEMERKASAAN USAHAWAN <b>DI BATANG KALI</b>

Posted: 02 Jun 2011 08:32 PM PDT

Majlis Daerah Hulu Selangor dengan kerjasama Unit Perancangan Ekonomi Selangor telah menganjurkan Seminar Pemerkasaan Usahawan Negeri Selangor 2011 pada 2 Jun 2011 bertempat di Dewan Dato Abdul Hamid Bandar Ligamasa, Batang Kali semalam.

Lebih 400 peserta telah menghadiri seminar tersebut yang telah di tutup oleh Yang DiPertua Majlis Daerah Hulu Selangor, Tuan Tukiman. Objektif seminar ini diadakan ialah untuk Mendedahkan peniaga dan usahawan mendalami ilmu-ilmu perniagaan yang  berkesan dan juga cara-cara pemasaran yang terkini seperti penggunaan laman web. Seminar yang terbuka kepada semua ini disertai oleh peniaga, usahawan, pesara dan bakal-bakal usahawan juga lepasan universiti.

Sesi pagi dimulakan dengan ceramah motivasi usahawan yang disampaikan oleh Konsultan Motivasi,  Dr Hj Hamdan Datuk Md Salleh dan ShaifulAnuar Sulaiman dari Rehawealth Training dan Consultancy. yang menerangkan teknik-teknik perniagaan dan innovatif yang berkesan dalam perniagaan, kemudian disambung dengan teknik pemasaran dan prinsip perakaunan syarikat. Sesi petang dimulakan dengan penerangan ringkas daripada wakil-wakil agensi pinjaman kredit seperti Agro Bank, Mimbar, Skim Mikro Kredit Selangor, Amanah Ikhtiar Malaysia dan SME Bank. Selepas sesi penerangan pemasaran berinternet dan satu sesi dialog dijalankan antara peserta seminar dan panel-panel yang terdiri daripada agensi-agensi pinjaman kredit dan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM)

Majlis perasmian penutup disempurnakan oleh Tuan Tukiman  dan program tamat pada jam 5.30 petang.


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

mySAS: SEMINAR PEMERKASAAN USAHAWAN <b>DI BATANG KALI</b> HULU SELANGOR

Posted: 02 Jun 2011 08:34 PM PDT

Majlis Daerah Hulu Selangor dengan kerjasama Unit Perancangan Ekonomi Selangor telah menganjurkan Seminar Pemerkasaan Usahawan Negeri Selangor 2011 pada 2 Jun 2011 bertempat di Dewan Dato Abdul Hamid Bandar Ligamas, Batang Kali semalam.

Lebih 400 peserta telah menghadiri seminar tersebut yang telah di tutup oleh Yang DiPertua Majlis Daerah Hulu Selangor, Tuan Tukiman. Objektif seminar ini diadakan ialah untuk Mendedahkan peniaga dan usahawan mendalami ilmu-ilmu perniagaan yang  berkesan dan juga cara-cara pemasaran yang terkini seperti penggunaan laman web. Seminar yang terbuka kepada semua ini disertai oleh peniaga, usahawan, pesara dan bakal-bakal usahawan juga lepasan universiti.

Sesi pagi dimulakan dengan ceramah motivasi usahawan yang disampaikan oleh Konsultan Motivasi,  Dr Hj Hamdan Datuk Md Salleh dan ShaifulAnuar Sulaiman dari Rehawealth Training dan Consultancy. yang menerangkan teknik-teknik perniagaan dan innovatif yang berkesan dalam perniagaan, kemudian disambung dengan teknik pemasaran dan prinsip perakaunan syarikat. Sesi petang dimulakan dengan penerangan ringkas daripada wakil-wakil agensi pinjaman kredit seperti Agro Bank, Mimbar, Skim Mikro Kredit Selangor, Amanah Ikhtiar Malaysia dan SME Bank. Selepas sesi penerangan pemasaran berinternet dan satu sesi dialog dijalankan antara peserta seminar dan panel-panel yang terdiri daripada agensi-agensi pinjaman kredit dan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM)

Majlis perasmian penutup disempurnakan oleh Tuan Tukiman  dan program tamat pada jam 5.30 petang.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di tanjung karang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung karang - Google Blog Search


lund hasnee&#39;s blog: MY StorY <b>dI TaNjunG KarAnG</b>

Posted: 02 Jun 2011 05:27 AM PDT

udah lama g kemari, terakhir kali ke tanjung karang kira2 5 thn lalu ,.waktu itu perginya sama2 abi,.tahun ini udah g ada Abi, karna abi udah tenang di Sisi TuhAn.
banyak skali yg berubah
mulai dari banyaknya proyek batu pecah yg membuat gunung2 semakin banyak yang terkikis,
timbunan pasir dimana mana,.yg ada dipikiranku adalah org2 itu mewariskan kepada generasi mendatang Kota donggala yang udah g ada gunungnya

lanjut ,..:))
karna kami dapet tugas bawa makanan,.yah walhasil mobil ini hanya bisa lari 40, krna kalo kenceng2 bisa tumpah semua makanan,.udah bisa dibayangkan bau makanan yang terkurung dimobil hehe pribahasanya nih *yg qw buat sendiri* 'semakin bergoyang mobilnya, semakin kencang bau yang keluar' :D

melewati lapangan sepakbola, yang gawangnya berseblahan dengan pekuburan umum,..hehehe pikiran qw kalo bola masuk, para arwah yg dikubur pada loncat2 kegirangan horeee xixixiixxi

akhirnya nyampe juga, ternyata eh ternyata,.kami yg paling ditunggu wkwkwkwkw yah secara ini udah jam makan trus kami yg bawa makanan hueheehhhee maaf yah para tuaka2 tersayang hehheehe, sambil makan nginget kolestrol, asam urat,.huft sangat tdk asyik makan kalo dah nyebut soal penyakit,.saking keselnya qw embat 7tusuk sate kambing skaligus,.heuehehehhe "qw lapar umi"

makan, main hadra,.naik perahu, berenang,.hbs itu makan lagi,.trus liat orang belajar berenang ,.hehehehe pribahasa yang paling cocok nih buat yg baru belajar berenang 'sambil berenang minum air garam ' huehehehe menyenangkan...oh yaaa foto2,.

masih banyak sih foto2nya ,.tapi g usah dipublikasikan semua,.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


Developer ready to work with temple reps

Posted: 04 Jun 2011 05:55 PM PDT

MOTHER of Dragon (Lung Mu) Temple Malaysia committee members are concerned about the safety of devotees and the temple after noticing some land-clearing activities on a hillslope near the temple site.

The temple, which belongs to the Kwong Siew Association Alliance Malaysia, is located on a 0.3ha site in a former quarry along Jalan PJU 8/8, Damansara Perdana, Petaling Jaya.

Temple adviser Datuk Dr Wong Sai Hou said several committee members noticed that part of the hillslope, which is part of a secondary forest, had been cleared on Wednesday and appeared to serve as a pathway for heavy machinery.

"We learnt that the pathway was cleared by a developer to link a slip- road in Bukit Lanjan to their project near our temple," he said.

Safety concerns: Dr Wong (right), Kwong Siew Association Alliance Malaysia committee member Loo Kien Chong and assistant secretary-general Ho Cheong Kong (left) studying a map of the area at the track that has been cleared.

 "We are concerned because the cleared pathway sits on a Class IV hill.

"The track appears to have poor drainage, which leads to concerns about water run-off that will flow directly to the temple," he said.

Dr Wong said the developer should work closely with the relevant authorities like the Petaling Jaya City Council (MBPJ), the Public Works Institute of Malaysia (Ikram) and the Department of Environment (DoE) to take steps to ensure the safety of the slope.

"The committee has no objection to the developer's project as long as they follow the guidelines on hillslope development," he said.

"I have reported the matter to MBPJ and hope that a meeting with the relevant authorities will be held soon to sort out the land-clearing matter, as well as other issues related to the project," he added.

Dr Wong acknowledged that the developer had been pro-active in responding to complaints and hoped that a temporary measure would be taken soon as a function would be held at the temple on Sunday.

"We will be receiving the temple's deity and marking her 2,222th birthday on Sunday and we are expecting about 200 devotees," said Dr Wong.

"We hope the developer will cover the cleared pathway with a tarpaulin sheet to protect the exposed slope as a temporary measure."

Dr Wong said the temple site was given approval by the state government in 2008, and that Selangor Mentri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim and state executive councillor Teresa Kok were aware of the temple's construction and had been invited to the function on Sunday.

When contacted, a representative from the developer said they were willing to work with the temple committee and the relevant authorities to address the safety concerns.

"We have already engaged a geotechnical consultant to carry out the necessary remedial measures to strengthen the hill," he said.

"It has never been our intention to trespass on the temple land, and we will cover the cleared pathway with a tarpaulin sheet as requested," he said.

-The STAR-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


Koperasi Peneroka <b>Sungai Tengi</b> Bhd: Sejarah Penubuhan Koperasi

Posted: 30 May 2011 09:35 PM PDT


Koperasi bermula pada tahun 1972 di awal kemasukan peneroka ke rancangan Felda Sungai Tengi.

Modal permulaan yang dikumpul, dipotong dari paysheet penadapatan peneroka sebanyak RM 10.00 seorang perbulan. Maka pada tarikh 15 September 1973, Koperasi telah didaftarkan dengan No. Pendaftaran 4879 dengan nama asal "SYARIKAT KERJASAMA SERBAGUNA FELDA SUNGAI TENGI"


AKTIVITI KOPERASI PADA PERINGKAT AWAL PENUBUHAN
  1. Koperasi pada permulaannya hanya menjalankan aktiviti mengangkut buah tandan sawit dari ladang ke kilang sawit Sungai Tengi.
  2. Dengan menyewa bangunan kedai PLB di pekan Sungai Tengi untuk dijadikan pejabat pergerakan.
  3. Seterusnya Koperasi meneruskan aktiviti lain seperti :-
a)      Menambah lori yang sedia ada untuk melancarkan aktiviti pengangkutan BTS
b)      Membeli bas sekolah, menyediakan perkhidmatan pengangkutan bagi anak-anak peneroka.
c)      Menyimpan bekalan diesel untuk kegunaan sendiri
d)      Membina rumah sewa bagi pekerja dan membina bengkel membaiki kenderaan yang disewakan kepada ahli yang berminat.
Sehingga pada tahun 1999 Koperasi telah memiliki sebanyak 21 buah kenderaan kesemuanya termasuk traktor, showel (Jenkuat) dan grader
  1. Koperasi menambah harta sedikit demi sedikit dan akhirnya telah membina sebuah petrol pam pada tahun 1989. Bangunan petrol pam inilah yang dijadikan pejabat untuk beroperasi yang masih wujud sehingga sekarang.
  2. Aktiviti Koperasi juga bertambah apabila Koperasi mengambil pekerja kontrak untuk membaiki jalan pertanian dan mula menjual minyak petrol, diesel dan minyak pelincir serta menjual batu dan pasir.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


KaU TeRCiPtA uNtUkKu: PhotoShoot @ Pantai <b>Morib</b>

Posted: 09 May 2011 11:00 PM PDT

Shoot2 adalah peberet kami sekuarga...

pantang pi jalan2 mesti usung camera ke sana sini

cuma kedai makan je papa tak bagi, kan best kalo dapat snap2 gak

PS telah dibuat di MORIB Banting

pagi Ahad kami ke rumah kawan opis mama melawat kawan mama dalam pantang

so alang2 dah sampai sana papa ajak pi Morib

kami memang suka aktiviti lagu ni, daripada aktiviti ke shopping complex sebab crowded

moh layan gambo hasil snap2 dari mama + papa

si dara pada mulanya tak mau posing
sebab dok lagut tengok orang mandi kat pantai

mama + Balqis, time ni panas terik, tapi kami berlindung disebalik redupan pokok2


dah tak larat nak timang balqis now dah 11kg

balqis kalo gambo timang2 ni suka la dia..

over interframe la plak mama ni

cantikkan langit yang biru tu...

ciuman untuk hari Ibu..."Balqis sa......yang mama"


menan + kanak2 memang tak leh dipisahkan, biler nampak je ada orang menjual kat tepi tu
confirm la kena jengah, so jenagn punyer jengah beli la kite untuk balqis
so cute kitenya kecik + senang je nak terbangkan

kipas tu pun hasil paw balqis, anak dara main layang2

dengan asyiknya anak dara ni main layang2 tak mau pusing ke sini pun

mama + Balqis

balqis tak nak toleh sebab takut nanti layang2nya jatuh

kasik peluang kat mama plak posing2

sonot sangat la tu dapat naikkan layang2 sampai tinggi2
then snap2 hasil dari tangan mama plak...papa + balqis

layang2 balqis, sibuk dok tunjuk layang2 balqis yang tinggi tu

see layang2 pun mesti mau warna merah @ pinky, warna lain tak mau sib baik ada

asyik dua beranak ni main bersama

love this pic, ntah ape la yang diketawan dua beranak ni

bersungguh2 balqis dok main layang2






pastu masam je muka sebab dah kena balik...adei tak pe next time kita datang lagik k
best main layang2 kat sini sebab tepi pantai angin kuat so layang2 senang nak terbang..

so kesimpulannya we all happy together denagn aktiviti riadah walaupun tak bawak makanan
sebab dah kenyang makan kat rumah kawan mama

credit to DSLR CANON EOS 60D
Sekian,
Happy Blogging

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


Protes Anti Nuklear <b>Di Klang</b> « Charles Santiago

Posted: 03 Apr 2011 10:18 PM PDT

Protes Anti Nuklear Di Klang « Charles Santiago

Be the first to like this post.

\ '); jQuery('#wpl-mustlogin').hide().slideDown('fast'); } ); jQuery('#wpl-mustlogin input.input').live( 'focus', function() { jQuery(this).prev().hide(); }).live( 'blur', function() { if ( jQuery(this).val() == '' ) jQuery(this).prev().show(); }); jQuery('#wpl-mustlogin input#wp-submit').live( 'click', function(e) { e.preventDefault(); jQuery.post( 'http://votecharles.wordpress.com/wp-admin/admin-ajax.php', { 'action': 'wpl_record_stat', 'stat_name': 'loggedout_login_submit' }, function() { jQuery('#wpl-mustlogin form').submit(); } ); }); jQuery('#wpl-mustlogin a#wpl-signup-link').live( 'click', function(e) { e.preventDefault(); var link = jQuery(this).attr('href'); jQuery.post( 'http://votecharles.wordpress.com/wp-admin/admin-ajax.php', { 'action': 'wpl_record_stat', 'stat_name': 'loggedout_signup_click' }, function() { location.href = link; } ); }); }); /* ]]> */
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu yam - Google Blog Search


Fantasi Itu Duniaku: <b>Di Ulu Yam</b>...

Posted: 02 May 2011 12:31 PM PDT

Waktu zaman kanak-kanak dahulu, antara destinasi yang seringkali jadi kunjungan aku dan famili semestinya Ulu Yam. Setiap kali hujung minggu, di sinilah kami sekeluarga menghabiskan masa. Malah, pertama kali aku pegang stereng (pandu kereta) pun di sini. Kalau tak silap, waktu itu aku baru saja tingkatan 3. Hahaha. Abah memang suka ajar kami (Along dan aku) pandu kereta. Ayuz dan umi pula, bermandi-manda di sungai. Itu semuanya kenangan sebab sekarang, dah jarang mandi di sungai apatah lagi, berkelah. Hmm.

Entah macam mana, tanpa apa-apa perancangan awal, untuk sekian kalinya, Ulu Yam sekali lagi dijejaki. Tujuan utama ke Selayang, membeli barang-barang persiapan untuk majlis perkahwinan Ayuz. Sudah terlanjur ke sini, Ayuz cadangkan agar kami rehat-rehat di Ulu Yam. Maklumlah, dah lama benar tak pergi ke Ulu Yam. Bukan tak pernah pergi. Selalu juga kami jalan-jalan di sini, tapi tidak pernah ada kesempatan singgah dan menghabiskan masa.

Sebelum pergi, singgah sebentar di Selayang Segar. Beli makanan untuk makan tengah hari, buat bekalan. Hihihi. Inilah namanya berkelah. Berkelah tanpa perancangan awal. Seronok juga. Tak sangka pula, memang ramai orang di kawasan ini. Bukan setakat orang muda (pasangan bercinta) bahkan, famili dan orang-orang memancing pun ada. Alhamdulillah. Berselera sungguh makan tengah hari bertemankan pemandangan yang indah, tenang dan mendamaikan.

Selesai makan, Ayuz buat kerja gila. Apalagi kalau bukan, menangkap beberapa keping gambar. Wah... masa inilah peluang untuk aku mengasah skill tangkap gambar. Entah elok atau pun tidak, aku tak berhak mengadilinya sendiri. Apa pendapat kalian? Elok atau tidak? Hihihi...


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di sungai pelek - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai pelek - Google Blog Search


Golden Palm Tree Sea Villas and Spa – Sepang <b>Sungai Pelek</b> <b>...</b>

Posted: 31 Mar 2011 12:00 AM PDT

Una piacevole 25 minuti di macchina da Kuala Lumpur International Airport 45 minuti a Putrajaya e circa 75 minuti per la cosmopolita città di Kuala.


Golden Palm Tree Sea Villas and Spa

Una piacevole 25 minuti di macchina da Kuala Lumpur International Airport 45 minuti a Putrajaya e circa 75 minuti per la cosmopolita città di Kuala Lumpur. Questo spettacolare cinque stelle di Villa d'acqua si estende quasi un chilometro e mezzo in mare sotto forma di una palma. Golden Palm Tree Sea Villas Spa è composto da 393 ville sul mare con stili polinesiano delle Maldive con un tocco di rifinitura tropicale malese..

Indirizzo di Golden Palm Tree Sea Villas and Spa:

Sepang Goldcoast No 67
43950 Sepang Sungai Pelek
Malesia
Telefono: 6-033-141-4788

'; var infowindow = new google.maps.InfoWindow({ content: contentString }); var marker = new google.maps.Marker({ position: latlng, map: map, title: '' }); google.maps.event.addListener(marker, 'click', function() { infowindow.open(map,marker); }); } window.onload = makeMap;

Golden Palm Tree Sea Villas and Spa in breve

Categoria: 5 stelle
Tipologia: Camere per le famiglie
Prezzi: min. – max.

Servizi offerti da Golden Palm Tree Sea Villas and Spa:

  • Ristorante
  • Camere per non fumatori
  • Fitness Center
  • Centro congressi
  • Sale riunioni
  • Accessibile per i disabili
  • Piscina

Galleria di Immagini di Golden Palm Tree Sea Villas and Spa

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di rawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di rawang - Google Blog Search


Program Gotong Royong <b>di Rawang</b> « Leading The Change

Posted: 31 May 2011 07:13 PM PDT

Gambar bersama penduduk

Pada Hari Ahad yang lalu, saya menyertai program gotong royong di Rawang Idaman, Kampung Sg 2 Tambahan dan Belmas Johan yang dianjurkan oleh Ahli Majlis Sdra Tengku Zulpuri.

Persatuan Penduduk serta penduduk tempatanturut serta dalam program gotong-royong membersihkan kampung. Penduduk kampung akan dapat padang dan tapak kuil yang mereka nanti-nantikan. Pegawai MPS telah turun menyukat dan hari ini akan membersihkan tapak padang dan kuil.

Penyampaian cederamata

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved