ads

Selasa, 7 Jun 2011

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN <b>TELOK DATOK</b>: Program <b>...</b>

Posted: 08 May 2011 08:17 AM PDT





Pada 7 May 2011,Dalam kesibukkan tugasan seharian,tanggungjawab sosial serta masyarakat tidak pernah dilupakan,maka,Biro Kebajikan dan Skuad Sayang UMNO Bahagian Kuala Langat serta Pergerakan Pemuda UMNO Cawangan Telok Datok,telah mengadakan satu program turun ke padang dengan membuat kunjungan ke rumah Tuan Haji Hamzah Nor bin Gabuh di Taman Seri Telok Datok.Biro Kebajikan dan Skuad Sayang UMNO Bahagian Kuala Langat diketuai oleh Puan Zabaidah Talib manakala Pergerakan Pemuda UMNO Cawangan Telok Datok diketuai oleh Hj.Zawalajam Hj.Mashod telah bersama-sama berganding bahu membersihkan kediaman Tuan Haji Hamzah Nor serta membaik pulih beberapa bahagian yang telah rosak.Tuan Haji Hamzah Nor adalah merupakan bekas wartawan akhbar Utusan Malaysia,kini terlantar sakit dan baru-baru ini tangannya patah akibat terjatuh.Dalam ucapannya,beliau merakamkan jutaan terima kasih yang tidak terhingga kepada pihak Biro Kebajikan,Skuad Sayang serta Pemuda Telok Datok yang masih lagi mengambil berat akan diri serta keluarganya dan berharap agar program seumpama ini dapat diteruskan dari masa ke semasa.Puan Zabaidah Talib berkata,selaku komandan skuad sayang parlimen kuala langat saya sentiasa bersedia menerima apa jua arahan yang di pinta untuk bergotong royong,menziarah,melawat dan apa jua yang berkaitan mengenai kebajiakan.semenjak adanya skuad sayang ianya secara tidak langsung dapat membuka mata masyarakat yang wanita tidak duduk berdiam diri .setiap dun ada pengerusinye.jika ada mana2 pihak yang memerlukan pertolongan skuad sedia menerimanya.setakat ni skuad sayang sentiasa aktif bergerak.
Manakala Hj.Zawalajam juga merakamkan jutaan penghargaan kepada Tn.Hj.Hamzah dan keluarga kerana sudi menerima kunjungan pada hari ini dan berjanji akan membantu selagi termampu. Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


THE FLYING KICK: PAS BERGASAK DENGAN PKR <b>DI AMPANG</b>!!!

Posted: 07 Jun 2011 07:30 PM PDT

Khasim Abdul Aziz adalah ADUN Lembah Jaya mewakili PAS manakala Zuraidah Kamaruddin pula adalah Ahli Parlimen Ampang yang mewakili PKR. Kedua-duanya berada dalam Pakatan Rakyat.

Dari luaran kelihatan tenang dan hubungan kedua-duanya kelihatan sangat baik. Namun kemelut kontrak pembersihan Kelas F yang diperuntukkan kepada kontraktor-kontraktor Melayu akhirnya menyebabkan Khasim Abdul Aziz 'naik angin' terhadap Zuraidah Kamaruddin.

Puncanya ialah keserakahan dan ketamakan Zuraidah Kamaruddin atau Mak Lampir mengaut segala kontrak tersebut untuk dibahagi-bahagikan kepada kontraktor-kontraktor yang berada di bawahnya.

Biarpun penamatan kontrak masih lagi ke tepi ke tengah ekoran tiada surat rasmi dari Majlis Daerah Ampang, namun khabarnya Zuraidah telah pun membawa satu senarai panjang yang mengandungi nama kontraktor-kontraktor pilihannya.

Inilah yang menimbulkan perasaan tidak puas hati daripada Khasim Abdul Aziz. Khasim yang rata-rata dikenali oleh penduduk Lembah Jaya, berang dengan tindakan tamak Zuraidah Kamaruddin yang ingin menyapu kesemua kontrak berkenaan seolah-olah sudah tiada esok baginya.

Isu kontrak Kelas F sebenarnya adalah salah satu isu yang membuatkan Khasim tidak menyenangi Zuraidah Kamaruddin. Perkara paling utama yang paling tidak disenangi dengan Zuraidah Kamaruddin adalah sikap dan lagaknya yang bagaikan Diva masuk kampung. Lagaknya seolah-olah Ampang dia punya. Apatah lagi hubungan akrabnya dengan samseng-samseng India yang ada antara mereka kini menjadi Ahli Majlis MPAJ.

Pada zaman Khir Toyo, MPAJ sentiasa diperhatikan dan ada pegawainya yang telah ditarik ke mahkamah kerana rasuah dan penyelewengan kuasa. Bagaimanapun pada zaman Pakatan Rakyat, sekalipun penduduk di Ampang Jaya dapat melihat tingkah laku yang serba canggung, namun tiada tindakan undang-undang yang dikenakan kepada pegawai-pegawai MPAJ memandangkan mereka dilindungi sepenuhnya oleh Ahli Parlimen yang mempunyai kepentingan itu.

Apa kesudahan hubungan PKR dengan PAS di Ampang Jaya, pastinya akan terbongkar dalam sedikit hari lagi.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


10 Soalan MP <b>Kuala Selangor</b> Untuk Kerajaan Najib-BN Jawab « Dr <b>...</b>

Posted: 24 May 2011 05:38 PM PDT

(i)             Dr Dzulkefly Ahmad (Kuala Selangor) memohon penjelasan apakah yang dimaksudkan oleh Perdana Menteri dengan penggunaan istilah subsidi sebagai 'candu-opium' yang rakyat telah 'ketagihan' kerana berlawanan kebolehgunaannya ketika perlu dalam intervensi Polisi Fiskal –cukai dan subsidi, sesebuah kerajaan sebagai langkah pengimbangan atau 'stabilising measures' bagi menentukan pendapatan dan perbelanjaan dalam belanjawan negara.   

(ii)          Dr Dzulkefly Ahmad (Kuala Selangor) minta Menteri Kewangan menjelaskan, sementara langkah meningkatkan simpanan SRR (Statutory Reserve Requirements) adalah menasabah dilakukan, Kuala Selangor memohon penjelasan mengapa BNM turut meningkatkan OPR dengan 0.25 percentage point ke 3% yang pasti akan meningkatkan BLR dan kos pinjaman serta berpotensi menjejaskan proses pemulihan (recovery) ekonomi negara.

(iii)         Dr Dzulkefly Ahmad (Kuala Selangor) memohon penjelasan dari Menteri Kewangan apakah punca inflasi yang melonjakkan CPI (food and non-alcoholic beverages) kepada 4.7% pada bulan April lalu di sebab oleh faktor 'demand pull' atau 'cost-push' dan apakah langkah-langkah yang diambil oleh kerajaan bagi menangani beban yang ditanggung oleh rakyat khususnya golongan berpendapatan rendah.

(iv)         Dr Dzulkefly Ahmad (Kuala Selangor) minta Perdana Menteri (Menteri Kewangan) menjelaskan rasional kerajaan mengizinkan 'internationalisation of ringgit' atau mengizinkan ringgit digunakan dalam transaksi perdagangan'offshore' dan apa langkah-langkah konkrit kerajaan bagi mengelakkan kesan buruk risikonya atau 'downsides risk'nya dengan izin.

(v)          Dr Dzulkefly Ahmad (Kuala Selangor) minta Perdana Menteri menjelaskan tentang dakwaan pelbagai pihak termasuk pakar ekonomi bahawa ETP dan EPP hanyalah projek-projek besar-mega, yang antara lainya, tidak menangani masalah struktural ekonomi negara sekaligus tidak mampu mengeluarkan Negara dari perangkap 'pendapatan sederhana' dan menjana ekonomi berpendapatan tinggi dan pendapatan per kapita seperti yang disasar dalam Model Ekonomi Baru (NEM).

(vi)         Dr Dzulkefly Ahmad (Kuala Selangor) minta Perdana Menteri menerangkan mengapa Malaysia jatuh 6 tangga dalam kajian 'Dayasaing-Competitiveness' yang dibuat oleh 'The Institute of Management Development (IMD) World Competitive Rankings meskipun lebih baik dalam kajian yang dibuat oleh Political and Economic Risk Consultancy (PERC).

(vii)       Dr Dzulkefly Ahmad (Kuala Selangor)  meminta Perdana Menteri menjelaskan dakwaan kajian "The 2010 Prices and Wages report by Swiss bank UBS AG" yang menunjukkan bahawa warga Kuala Lumpur hanya mempunyai 33.8% dari kuasa membeli (purchasing power) berbanding warga New York, 42% kuasa membeli warga London, 33.7% warga Sydney dan 31.6% warga Zurich sekaligus melenyakan persepsi bahawa kos dan saraan kehidupan di negara ini adalah murah.

(viii)      Dr Dzulkefly Ahmad (Kuala Selangor) memohon penjelasan dari Perdana Menteri, dengan tidak menggunakan peruntukan ISA dan Akta Hasutan, apakah langkah-langkah yang telah difikirkan kerajaan bagi menangani kegiatan jahat yang sengaja mengapi-api pertentangan kaum dan agama di negara ini, khususnya yang dilakukan Perkasa dan Utusan Malaysia.

(ix)         Dr Dzulkefly Ahmad (Kuala Selangor) minta Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air menerangkan kedudukan projek Langat 2 yang bakal menelan belanja RM8.65 bilion bagi menampung kekurangan air di Selangor, Wilayah Persekutuan dan Putajaya yang dikatakan akan menghadapi margin simpanan yang kritikal pada tahun 2014.

(x)          Dr Dzulkefly Ahmad (Kuala Selangor) memohon Perdana Menteri menerangkan kedudukan terkini projek Empangan Bakun khasnya jumlah tenaga yang benar-benar mampu dijana setelah RM12.5 bilion di laburkan, isu keselamatan (safety) empangan itu sendiri, pembeli tenaga dan apakah langkah-langkah penyelesaian yang telah dirumuskan oleh kerajaan bagi mengatasinya.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di tanjung karang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung karang - Google Blog Search


lund hasnee&#39;s blog: MY StorY <b>dI TaNjunG KarAnG</b>

Posted: 02 Jun 2011 05:27 AM PDT


udah lama g kemari, terakhir kali ke tanjung karang kira2 5 thn lalu ,.waktu itu perginya sama2 abi,.tahun ini udah g ada Abi, karna abi udah tenang di Sisi TuhAn.
banyak skali yg berubah
mulai dari banyaknya proyek batu pecah yg membuat gunung2 semakin banyak yang terkikis,
timbunan pasir dimana mana,.yg ada dipikiranku adalah org2 itu mewariskan kepada generasi mendatang Kota donggala yang udah g ada gunungnya

lanjut ,..:))
karna kami dapet tugas bawa makanan,.yah walhasil mobil ini hanya bisa lari 40, krna kalo kenceng2 bisa tumpah semua makanan,.udah bisa dibayangkan bau makanan yang terkurung dimobil hehe pribahasanya nih *yg qw buat sendiri* 'semakin bergoyang mobilnya, semakin kencang bau yang keluar' :D

melewati lapangan sepakbola, yang gawangnya berseblahan dengan pekuburan umum,..hehehe pikiran qw kalo bola masuk, para arwah yg dikubur pada loncat2 kegirangan horeee xixixiixxi

akhirnya nyampe juga, ternyata eh ternyata,.kami yg paling ditunggu wkwkwkwkw yah secara ini udah jam makan trus kami yg bawa makanan hueheehhhee maaf yah para tuaka2 tersayang hehheehe, sambil makan nginget kolestrol, asam urat,.huft sangat tdk asyik makan kalo dah nyebut soal penyakit,.saking keselnya qw embat 7tusuk sate kambing skaligus,.heuehehehhe "qw lapar umi"

makan, main hadra,.naik perahu, berenang,.hbs itu makan lagi,.trus liat orang belajar berenang ,.hehehehe pribahasa yang paling cocok nih buat yg baru belajar berenang 'sambil berenang minum air garam ' huehehehe menyenangkan...oh yaaa foto2,.

masih banyak sih foto2nya ,.tapi g usah dipublikasikan semua,.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di tanjung sepat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


Restoran YiKee Seafood Bak Kut Teh @ <b>Tanjung Sepat</b> | Selangorlicious

Posted: 15 May 2011 07:42 PM PDT

One fine weekend, I made a trip down to Tanjung Sepat with my in-laws. Tanjung Sepat is a well-known fishing town just 18km south-east of Morib town. One of the local attractions in this place is YiKee Seafood Bak Kut Teh. Located at the intersection of Jalan Besar and Lorong 7, this quaint restaurant was certainly a crowd puller judging by the morning crowd.

While I had tried all sort of Bak Kut Teh in Klang Valley, seafood Bak Kut Teh was something new to me. From what I understand, the owner came up with this idea of selling seafood Bak Kut Teh when some of its local customers brought along their catch of the day and requested it to be cooked with the Bak Kut Teh broth.

Apart from the seafood Bak Kut Teh, YiKee does sell pork based Bak Kut Teh as well. But somehow I didn't quite enjoy it that much as the soup was rather diluted as compared to thicker version which I generally prefer.

The Prawn Bak Kut Teh was a different story altogether. The sweetness of the seafood flavour really makes the broth tasty. I kept drinking the soup while enjoying the fresh prawns.

The fish paste clear soup will certainly delight those who like strong taste of black pepper with a tinge of sour taste in the soup.

All in all, the bill came up to RM 141. 50 for 10 pax. Quite cheap considering the the amount of seafood that was served in each claypot.


Klang

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Menjamu selera <b>di</b> MFC, <b>Bangi</b>

Posted: 06 Jun 2011 09:30 PM PDT

Okey…tak moh banyak citer… sila baca entry lama kalu nak tahu pasal MFC ni yek!!

Sebab malas nak citer balik..hehehe

mfc bangi

So… akhirnya dapat gak aku makan kat situ… walaupun Pizza tak ada…huhuu

Jadi aku beli apa yang ada.. itu pun banyak yang tak ada…….grrr!!!

mfc bangi

So, macam biasa, anak aku lebih suka main dari makan… jadi sementara anak main, senang sikit aku ngan my IR nak makan…hik3

mfc bangi

Nasi Arab : RM 14.90

mfc bangi

Kentang goreng

mfc bangi

Berger apa ntah..lupa… tp rasa macam berger kat KFC…huhuhu

mfc bangi

Ayam goreng. Okla… tak berminyak dan dapat pula panas2..sedap la sikit…

mfc bangi

Inilah dia selepas makan….

Tinggal tulang jerla…hik3

mfc bangi

Nasi ngan ayam jer makan… yg lain tak usik pun..hehehe

mfc

Dan yang paling menarik, kerusi makan dia…

ada tempat peyangkut beg. so tak yah nak pegang beg sepanjang masa kan?? tpai kene hati2 gak..takut leka makan, isi barang ilang..hahaha

So, itu aja la nak bagi tahu …. nampaknya memang kene g la lagi sekali…. sebab x dapat nak merasa Pizza dia…tapi asal aku lalu jer depan MFC ni, sure penuh orang….

Emmm…… orang ramai komplen kata servic lembab la apa la.. tapi still gak penuh..macam mana tu?? heheeh

peta

So… kalu rasa nak g… tengok la peta tu kalu korang reti baca…

Cari jer Seri bangi Seksyen 8, sure jumpa punya….hehehe

Nota kaki : Selamat menjamu selera!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Article by Sumijelly, has written 1649 articles for Sumijelly.com

Pemilik blog 'Sumijelly.com'. Untuk maklumat lanjut sila usha sini. Jangan lupa follow sumijelly di twitter.

If you liked this post, you will definitely enjoy others too. Subscribe to the feed via RSS to get instantly updated for those awesome posts soon to come.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di sekinchan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sekinchan - Google Blog Search


DUNIA PUANSTOBERI: ~Pasal Makan Busat <b>Di Sekinchan</b>~

Posted: 06 Jun 2011 04:25 PM PDT

Entry ni byk gmbr. Biasa aku buat citer baru tepek gmbr. Skang terbalik. Gmbr dulu then citer. Seminggu da kejadian ni berlaku. Aku kan sker je apdet laju laju, tp kali ni mmg lemau. Asik lambat je updet stori mori in d morning glori.

Ni masa ari Rabu lps. Gi makan Sekinchan Ikan Bakar lagi. Tp kali ni ngan family members. Booking awal2 table utk tigablas org. Huhu. Tpt yg sama yg aku n My Dear makan tempoh hari. Dkt McD Jalan Pahang tu.

Smpai dalam kul 8.30pm. Family akak aku pun ada join sama.

Family abg aku pun ada. Derang dari Sentul. Very d very dekat

la kan. Sekentut saja jaraknya. Sok aku duk Sentul 

pun dkt gak la kan. Teehee.

Bergambar pas order2.

My anak buah (s). Ini half baru ni. Seme da bujang2 da.

Sok2 tau da nak kawen je. Huhu.

Lawak tau air ni. Kiterang order 2 jag sirap limau. 

Sekali smpai 2 jag ber straw. Eh. Ko nak suh kiterang

sedut dari jag ke. Jenuh nak mintak cawan.

Kali ni order lala. Sbb kerang da tk banyak. Lagipun retu

da rasa kerang dia mcm tak berapa kick.

Sotong harus la amik. 2 eko besau besau. Murah lak.

Retu aku makan saiz sederhana seko RM10. Ni besau

godang RM10 gak. Ikut musim kot.

Ikan kembong. Seko je. Zalim tak? Haha.

Ikan sebelah. Mmg nama dia ikan sebelah. 

Ikan apa tah. Main amik je. Ikan ni menu 

paling mahal. Tp oke la. 13 mulut nak makan kan. Huhu.

Ikan pari bakar. Memula amik seketoi ja. Pehtu tgk mcm tak cukup.

Top up lagi seketoi. Nasik mmg sket kat situ.
Memasing makan cam tak ckup, tp malas nak order lain.
Kang lauk tak cukup plak. Kalo dah keja nak tambah 

order je tak balik langsung kang. Huhu.

Makan time. Nyum nyum.

Nom nom nom.

Alamak. Tinggal temulang je.

Ha..yg ni agak kelakar. Ni org tu bagi da nak last-last.

My dear siap cakap 'eh, takde order ni'.

Tp budak yg antar tu kata 'sumbangan'.

Oh. Complimentary... mebi sbb makan ramai2 kut. 

Dia bagi 2 pinggan buah. Tembikai tu mmg sedap.

Tp limau n epal ijau tu masammmm. Siap aku cicah epal tu

ngan sambal kicap cicah ikan tu. Haha.

Tp oke kut makan ramai2 pun. Rega dia 3 kali ganda dari aku makan tempoh hari tu. Oke la. Utk 13 org. Next kiterang plan nak makan kat Bagan Lalang plak.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


Kemalangan <b>di</b> Kajang Silk 12 May 2011 ~ CAP AYAM PROTECTION

Posted: 12 May 2011 08:27 AM PDT

  Kejadian berlaku masa aku dalam perjalanan balik ke rumah di Balakong dimana aku sedang asyik memulas "throttle" motor honda aku yang bersih berkilat (sebab baru basuh pagi tadi) kelihatan banyak kenderaan membuat pusingan U dan berpatah balik menuju ke susur bawah menghala ke kedai perabot...Dalam fikiran aku alamak tak kan diorang nak lari dari "roadblock" tapi takkan lah...Tiba-tiba bila aku dah ke depan baru perasan sebuah proton saga bewarna putih terbakar kerana berpusing dan merempuh sebuah motosikal...Mangsa tak tahu keadaanya.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

VIDEO KJ <b>DI SHAH ALAM</b>

Posted: 05 Jun 2011 05:00 PM PDT

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


SUS n d FELT PRODUCT: FELT CRAFT WORKSHOP <b>DI BANDAR SUNWAY</b> & UTM <b>...</b>

Posted: 07 Jun 2011 01:12 AM PDT

 Firstly.. SUS nk minta maaf sbb lambat update mengenai felt craft workshop yg telah pun berlalu 2 minggu lepas.. Disebabkan insiden yg xberapa best telah berlaku pd waktu itu.. SUS jd xde mood nk mengupdate mengenai felt craft workshop hari tu.. Tp xpe la.. SUS jdkn ia sebagai satu pengalaman yg cukup berharga utk menjadi lebih dewasa dlm bidang bisnes ini.. Nampak je cam bisnes biasa2.. Setakat jual barangan craft.. Ape la sgt kn.. Jika korg fikir begitu lbh baik korg tukar mind set korg.. Cabaran dlm bisnes seperti ini xkurang hebatnya..

 Felt craft workshop di Bandar Sunway bertempat di Studio Bfree mmg menyeronokkan.. Peserta semonye sporting.. Siap bawak anak2 skali.. Klu nk join workshop SUS bleh bawak anak.. Xde masalah.. SUS pun faham.. Maybe ada ibu2 yg xdpt nk tinggalkan anak2 mereka di rumah..

 Fel Craft workshop di sana SUS ajar Modul 1..

 Alahai.. Tekun akak ni.. Sebenonye anak akak ni yg nk blajar.. Tp dia anta mak dia sebagai wakil..

 Peserta bersama hasil kerja tgn yg telah siap..

 Cantiknye.. Dh macam model ni..

 Ololo.. Chumelnye adik ni.. Terima kasih sudi jd model SUS..

 Yg ni pun xkurang chumelnye..

 Tersenyum manis akak ni.. Antara peserta yg siap awal.. Terima kasih kerana sudi tunggu sehingga workshop selesai..

 Antara hasil kerja oleh peserta..

 SUS berikan tunjuk ajar yg termampu.. Mane2 ilmu n tips yg ada SUS akan kongsikan..

Setelah habis workshop kitorg bergambar ramai2.. Terima kasih kpd sem0 peserta di Bandar Sunway.. Xlupe jugak jutaan terima kasih kpd pemilik Studio Bfree iaitu Beii.. ^_^

 Yg ni plak kt UTM Skudai..Damia sempat dtg jumpe SUS kt sane.. Suke dpt headband rose.. Dh dpt pakai xnk bukak2 lg..Nk sentuh pun xbg.. Mcm2 la Damia ni..

 Sblm start workshop kitorg sempat bergambar bersama rakan2 mama SUS sewaktu duduk kt Gelang Patah, Johor dulu.. Masing2 dpt la melepaskan rindu jap.. Hehe..

 Ni la peserta2 SUS kt UTM Skudai.. Hanya 2 org shj.. SUS mmg dh dimaklumkan awal2 lg amai yg xjd masuk oleh Kak Afie.. Tp SUS g jugak..Dh alang2 nk g Johor..So, singgah la jap.. Dpt jugak melepaskan rindu pd UTM Skudai.. Ahaks!

 Adik ni anak lecturer SUS rupenye.. Ngeh3x.. Junior MRSM Muar gak.. Hihihi..

 Kak Afie ngan hasilnye..

 Adik ni dh reti wat mende alah ni sem0.. Xmasuk class pun xpe..

 Tarraaa!!! Yg ni Modul 3.. Adik ni amik dua modul utk balaja ngan SUS.. Terima kasih yea..

Sewaktu ngajar2..Sempat gak la SUS dikunjungi oleh beberapa org customer yg dtg nk beli brng.. Tp xde gambar yg sempat diambil..Cameraman dh cabut! Yg sempat amik gambar ada sebuah family yg dtg dr Singapura.. Mereka dtg nk tgk produk2 yg SUS ada..^_^

Terima kasih Intan Zulaikha.. Ko la pengubat hati akak ni dik ooii.. Klu x.. Dh lama akak cabut.. ^_^

Terima kasih byk2 SUS ucapkan kpd sem0 yg terlibat sepanjang perjlnan felt craft workshop SUS ni..Sama ada secara langsung atau pun xlangsung.. Lbh2 lg kpd family SUS yg sentiasa menyupport usaha SUS ini..


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di kajang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kajang - Google Blog Search


Dr Shafie Abu Bakar: Rasmi `Program Smart Learning` Dun Bangi <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 22 May 2011 08:25 PM PDT

Kampus UKM, 17 Jamadil Akhir = 21 Mei (Sabtu):

Bagi tahun ketiga Tuisyen Rakyat di DUN Bangi diteruskan dan kelas-kelas tuisyen sudah bermula sejak bulan Mac 2011. Bagi memantapkan program menurut Pegurus Tuisyen Dun Bangi Puan Sakinah Mat Akhri diadakan program `Smart Learning` peringkat Dun Bangi bagi memandu pelajar-pelajar SPM 2011 kaedah pembelajaran teratur dan berkesan di dalam menghadapi pelajaran. Program kali ini diadakan di Dewan Budiman, Fakulti Pendidikan UKM.

Menurut Puan Sakinah, ``Walaupun Program dianjurkan oleh Penyelaras Tuisyen Rakyat Dun Bangi, tetapi penyertaan terbuka dan dihadiri bukan saja dari Dun Bangi, tetapi juga dihadiri pelajar-pelajar dari Kajang, Semenyih dan Dengkil. Jumlah mereka kesemua 200 orang. Setiap perwakilan dipimpin oleh penyelaras masing-masing.

Majlis yang bermula dari jam 8.30 pagi itu diisi dengan Majlis perasmian dan motivasi yang disampaikan oleh Motivator Sdr Omar bin Affan dari Osman Affan Smart Study And Consultant.

Dalam ucapan alu-aluannya Puan Sakinah, mengucap terima kasih kepada Adun Bangi kerana memberi sokongan kepada program yang diadakan. Beliau juga berterima kasih kepada ketua-ketua penyelaras dan pelajar-pelajar dari Kajang, Semenyih dan Dengkil yang mengambil bahagian. Kehadiran semua pihak sebenarnya memberi semangat dan kekuatan azam bagi semua pelajar belajar secara berpasukan. Menurut Puan Sakinah, ``Pihak kami berusaha mendapat tempat yang kondusif bagi program Smart Learning ini bagi memberi suasana dan semangat pembelajaran yang tinggi kepada pelajart-pelajar,`` menurutnya, `Saya kira Bilik Seminar Fakulti Pendidikan Universiti Kebangsaan ini paling sesuai bagi pelajar-pelajar, kerana ianya adalah Bilik Seminar pelajar-pelajar di universiti bagi Fakulti Pendidikan.`` Katanya lagi ``Anda semua kini seolah-olah sedang mengikuti kuliah pengajian di Universiti, sebab itu tanamlah semangat dan azam mau belajar di universiti kelak.``

Adun dalam ucapan perasmiannya, mengucapkan tahniah kepada Penyelaras dan AJK Program Smart Learning di bawah DUN Bangi yang berjaya mengadakan program seperti ini. Program seperti ini dan bertempat di universiti sebenarnya memberi separuh sumbangan semangat pembelajaran pelajar-pelajar bagi menghadapi pelajaran dengan penuh semangat.`` Adun Bangi memaklumkan, ``Adun bersedia bekerjasama dan membantu program yang seumpama ini, kerana ianya selari dengan motto Bangi Bandar Ilmu dan kita sentiasa menggalakkan pembelajaran dan perkembangan ilmu di kalangan pelajar-pelajar dan juga bagi semua lapisan masyarakat di Dun Bangi.

Menurut Adun Bangi, ``Kita sentiasa memberi insentif kepada pelajar-pelajar cemerlang di Dun Bangi dan kita akan teruskannya dengan peruntukan yang bersesuaian.`` Adun Bangi mau pihak penganjur bukan setakat menganjurkan program, tetapi memonitor perkembangan pelajar-pelajar yang mengikuti tuisyen hingga ke universiti bahkan hingga mencapai kejayaan di dalam kerjaya masing-masing.`` Sesungguhnya kata Adun,

``Kejayaan anda kejayaan kami juga dan kami bangga di atas kejayaan anda,``

Sekian.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di kelana jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kelana jaya - Google Blog Search


The Secret Dreamworld: Nani <b>Kelana Jaya</b> ~ Solemnization

Posted: 06 Jun 2011 07:39 PM PDT

Date: 4th June, 2011
Venue: Kompleks Tabung Haji, Kelana Jaya
Time: Night session

As usual, I forgot to snap the before makeup pic !! ugh
Here are a few pics from diff. camera settings for your viewing pleasure ;)

To Nani + hubby, Congratz on your wedding ! May you have a prosperous and happy married life together. Thanx for hiring me to be your MUA for ur special day, really appreciate it :)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di sepang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sepang - Google Blog Search


SKUAD PEMANTAU (PTT): Perenjis ASID kini <b>di Sepang</b> (Cyberjaya)

Posted: 19 May 2011 08:08 AM PDT

19 Mei 2011 : Dengkil, Sepang
Berita terbaru hari ini yang sudah disahkan bahawa penyimbah asid yang berleluasa yang telah menyimbah asid ke lebih 30 wanita di Kuala Lumpur sudah berpindah operasi dan mula melakukan kegiatan jenayah di Daerah Sepang. Terbaru kejadian petang tadi seorang lelaki India telah menyimbah seorang wanita di jalan Cyberjaya - Seri Kembangan. Kenderaan dikenalpasti yang dinaiki suspek adalah Honda EX5 Hitam bernombor pendaftaran WPV4963. Kepada semua ahli Skuad^Pemantau dan penduduk kawasan berdekatan, bantuan adalah diharapkan untuk menyalurkan maklumat jika terjumpa kenderaan tersebut yang dinaiki oleh seorang dari kaum India. Sila lapurkan kepada mana-mana balai polis terdekat.


bravo01 Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Mahasiswa RI Uji Kreativitas <b>Di Sepang</b>

Posted: 14 May 2011 06:44 PM PDT

Jakarta - Wakil Presiden Boediono melepas 10 tim mahasiswa Indonesia dari berbagai universitas untuk berlaga dalam uji kreatifitas dan inovasi kendaraan dalam ajang "Shell Eco-marathon Asia 2011" yang berlangsung di Sirkuit Sepang, Malaysia, 6-9 Juni 2011.

"Saya sangat mendukung dan mengharapkan bisa berlanjut di tahun mendatang, dan ini akan berdampak dalam memberikan inspirasi bagi generasi muda secara luas," kata Wapres Boediono, di Lapangan Parkir Timur Senayan, Jakarta, Sabtu.

Hadir dalam acara itu antara lain Menteri Energi Sumber Daya Mineral Darwin Saleh, Menteri Pendidikan Nasional M Nuh serta Presiden Direktur PT Shell Indonesia Darwin Silalahi.

Sepuluh tim mahasiswa Indonesia yang agak berlaga di ajang itu berasal dari Universitas Indonesia, Institut Teknologi Bandung, Institut Teknologi 10 Nopember Surabaya, Universitas Gadjahmada, serta Politeknik Negeri Pontianak.

Menurut Wapres, kemampuan mahasiswa Indonesia dalam menciptakan kreatifitas dan inovasi kendaraan tersebut, membuktikan bahwa generasi muda dapat menciptakan sesuatu yang membanggakan.

"Saya mendengar bahwa pada ajang 2010 para mahasiswa sudah bisa mencapai prestasi yang membanggakan dalam ajang itu, dan saya berharap pada tahun ini bisa capai lebih tinggi lagi," ujar Wapres, berharap.

Dikatakan Boediono, mahasiswa dalam bekerja dalam satu tim dengan ada pembimbing akan meningkatkan semangat untuk mencapai sasaran yang dicapai makin kuat.

Wapres yakin dalam waktu satu tahun terakhir ini siswa telah belajar dan bekerja sebagai kerjasama tim, karena mereka tidak bisa bekerja sendiri-sendiri.

"Kerja sama tim akan penting dan nantinya pun juga akan penting dan kerja sama tim itu adalah aset untuk nanti bekerja dimanapun," papar Wapres.

"Kadangkala kita punya orang-orang pintar, tetapi semangat kerja sama tim nampaknya belum ada sehingga orang pintar tidak menghasilkan yang optimal, meskipun dimasukkan dalam kelompok yang kuat," kata Wapres.

Dalam kesempatan itu, para tim menampilkan berbagai macam inovasi disain kendaraan yang akan bersaing dengan mahasiswa negara lain dengan satu tujuan meretas batas efisien bahan bakar, yaitu menempuh jarak terjauh dengan bahan bakar seminimal mungkin.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

12 di subang jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di subang jaya - Google Blog Search


Di Naina: tempat makanan saya <b>di subang jaya</b> « Smile and Let Smile

Posted: 15 Apr 2011 09:35 PM PDT


During my stay in Malaysia this time, I am staying at Casa Tiara in Subang Jaya. There is a wonderful Iranian restaurant and Italian restaurant downstairs. However, my crowd – friends of my son, frequent Di Naina – which is a food outlet about 3 minutes walk from our residence. It is next to Subang Jay Carrefour sitting right next to the overhead on SS15.

My favourite rice dish at Di Naina is the Black Pepper Rice cooked in a ceramic pot and served hot. I like to start with a roti chanai cut and served with condensed milk, and then proceed to the main meal, along with a "teh tarik".

The best part of the Di Naina experience is the the waiter Gudhoos, who always greets you with a smile, shakes hands, says Salaam, and asks you how you are today and a little nice talk, before taking the order. He stands out from the rest of the waiters, and most of the regular customes wait for him to take their orders. Despite the added workload, he constantly greets in the same manner and is always happy and light-hearted.

The break from work that has been compelled upon me due to a sudden incident has been a huge learning experience which will be a great experience to build on from. I am reminded of the Metro Manila experience way back in 1992. It is indeed important for us to take a break from our life's routines in order to reach out and learn from the wide world around us. I hope to come out of this experience, a better person.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved