ads

Rabu, 8 Ogos 2012

12 di tanjung karang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung karang - Google Blog Search


~~ZaRa::ZaiNuDiN~~: Photoshoot post wedding <b>di Tanjung Karang</b>

Posted: 23 Apr 2012 12:37 AM PDT


Assalamualaikum WBT...
Salam 1Malaysia...

Main point kitorang ke Kuala Selangor untuk photoshoot la.
Aku melahirkan keinginan nak berphotoshoot kat bendang.
Team NadiArt ok je. Yang penting takde extra charge.

Aku berangan nak tema ala2 Nurkasih gitu kan.
Ahaks..
Tema, purple and white.
Susah gak nak cari baju bila da setup tema ni.
Bukan susah apalah. Susah nak cari size sebenarnya.
End up, seluar Amin kale krim.
Tu pun guna apa yang ada sebab da tak larat nak mencari.

Malam kitorang dinner kat Satay hut, Adi NadiArt bbm Amin.
Dia tanya ada survey2 ke bendang tuh.
Sebab ada member dia cakap sawah baru tuai.
Halamak! Risau dah ni.
Sebab sepanjang aku dok gugel, tak jumpa waktu sawah dituai.
Tapi ada blgger yang ke sana awal bulan March memang nampak
lah gambar dia, padi masih comel2 je. baru tanam.

Lepas kitorang abis lunch, kitorang terus pegi sawah yang area Sungai Sireh.
Memang la Cantik la view kat sini.
Tapi that time, padi baru tanam.
Aku tatau apa istilah pertanian untuk ini.
Yang penting padi tu comel2 lagi. if nak amik gambar pun,
konpem la nampak tanah, tak nampak hijau.

Then, tanya orang kampung tempat shooting filem Nurkasih.
Diorang kata banyak shoot area lagi 1.
yang masuk dari lorong sebelah hospital.
maka, gigih kitorang patah balik.
Dalam hati, risau gak sebab nak photoshoot cane if bendang lapang lagi.
abis2 tinggi pun paras betis je.
Tapi serius cantik. Lapang je mata.
Sampaikan aku lupa lak nak amik gambar.

Kampung apa nama dia eh. lupa pulak.
Kampung air kunci ke apa ntah.
yang penting nama dia agak panjang dan unik.
aku gugel takde plak jumpa.

ok, kat sini padi belum menguning. tapi tinggi jugak.
pun la aku kekaguman sampaikan lupa nak berposing 2 orang.
sementara tunggu team nadiart sampai, kitorang cuci mata.
time nih panas terik ok.
Tau jelah aku, peluh macam kan membanting tulang.
merembes peluh kat muka macam kan apa je.

Tatau napa dengan aku petang tuh.
badan da rasa penat sangat. aku pun tak banyak cakap.
Just follow jela apa je yang diorang suruh  buat.
Muka plain aja sebab tak mekap.
Aku mekap, tapi nipis, pastu kena ngan peluh aku.
Semua pun da cair...
Tapi apa2 hal pun, aku cuba beri yang terbaik untuk gambar kami.
Kenangan kami.



Inilah hasilnya. Teaser aku amik kat page NadiArt






12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Bandar Seri Putra: Ahli Majlis Zon 24 Membantu Fakir <b>di Bangi</b> Lama

Posted: 20 Jul 2012 10:40 PM PDT

Inline images 1

Sekadar berkongsi cerita dari FB Ahli Majlis MPKj Zon 24, Hj Mazwan Johar.

Nasib org fakir. Hidup payah. Diam di bangsal buruk. Kais pg makan pg. En. Veerasamy buat pelbagai kerja kasar utk sara klrga. Anak lelakinya umur 10 thn (dlm foto) sering bantu. Kawan2 d sekolah ejek bapanya. Dia tk tahan & adu kpd bapanya bbp kali. Tertekan dgn aduan anaknya & terkesan dgn minuman keras, bapanya ke sekolah utk beri ingatan pd phk sekolah jgn diri & anaknya dihina. Dia msk kawasan sekolah dgn parang tersisip d pinggang. Sekolah adu pd polis & dia ditahan reman. Tiada lg kais pg. Laporan diterima dpd jiran Cina sebelah bangsalnya. Bergegas ke bangsal itu. Foto di hadapan bangsal klrga Veerasamy bersama isteri & anak2 mrk. Beri sumbangan makanan semlm sebelum Ramadhan bermula. Secebis kisah hidup org fakir d tanahair.


=============================================================================

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


meninggalkan anak dan memerah otak <b>di morib</b>

Posted: 17 Jul 2012 01:46 AM PDT

cerita lama ni.tapi baru nak cerita.
21-23 June 2012 lepas, kena pegi bengkel course develepment dan terpaksa lah tinggalkan anak 3hari 2malam.ini first time nak tinggalkan dia.
tengah hari 21June tu,boleh balik rumah kejap tgk anak kat rumah bs.yang sedihnya,dia xnak pegi balik kat bs dia.dia ingat ibu nak bawak dia sekali.uwaaaa.ibu tahaaaan je takot berderai depan mak dia.
bs aku ni fussy sikit sbb sabtu dia mmg xjaga.aku dah rungsing ni.hubby keje pulak sabtu half day.last2 aku hembus2 sikit,then bs airis setuju nak jaga.

airis bila dengan ayah,well-behaved sangat.siap muah2 ibu dalam phone.

berdebar takut malam2 cari ibu bila nak tido.tapi salah jangkaan ibu.dia tido dengan bestnya dgn ayah dia.just ayah dia kata,xmelekap mcm dia tido ngan aku.ngan ayah dia tido jauh2.hahahahahah

oh,tujuan sebenar nak tempek pics impiana morib hotel.sweet hotel ni.bersih and tenang.












kesimpulannya tak nak tinggal anak dah.rindu amat.huhuhu.lepas jumpa tu,beseri2 muka dia.ibu lagi lah.hihi

12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


Majlis berbuka puasa keluarga 15 Ramadhan 1433 <b>di Beranang</b> <b>...</b>

Posted: 05 Aug 2012 09:36 PM PDT

Assalamualaikum kaum keluarga dan rodonc-rodonc..


Sabtu 15 Ramadhan yang lepas, kaum keluarga sebelah isteri koi telah bergabung dan menjayakan satu majlis berbuka puasa di rumah koi di Bandar Tasik Kesuma, Beranang, Selangor Darul Ehsan, 4 km dari sempadan Negeri Sembilan Darul Khusus (Daerah Seremban) di selatan.


Koi menjemput adik-beradik koi juga, tetapi kebetulan semua ada urusan masing-masing, tiada dapatlah saudara-saudara hamba hadir memeriahkan majlis yang ceria tersebut. Abang hamba Zaidi bekerja hingga lewat petang dan kemudiannya terpaksa menyediakan diri untuk peperiksaan akhir semester di Bangunan Peperiksaan UM (belajar di OUM), kakak hamba Rohayu terpaksa menunggu anak sulungnya Shaza Yasmin yang mengikuti kelas tuisyen di Serendah, UPSR pun sudah tidak lama lagi, adik perempuan hamba berbuka puasa di Kota Gelanggi 2, adik lelaki hamba pula telah awal-awal lagi pulang ke Kulim untuk berbuka puasa dengan keluarga ibu&bapa saudara.


Koi dan isteri Puan Faridah Hamzah (Ani) sekeluarga menyediakan ikan pari kecil (dalam istilah Kelantan ike tuko) dan ikan cencaru (keronge) bakar, air laici + nata de coco dan membeli kek coklat kerana Nuzul Nasywa akan menyambut hari lahir ke 9 sempena Nuzul Qur'an. Keluarga kakak ipar koi Puan Rohaya Hamzah (Kak Ya) dan suaminya Muhammad Abdul Latef (Abe Mat) menyediakan mi kari dan kuih kegeraman anak-anak koi akok serta rojak& kuah kacang. Serta kek untuk hari lahir mengikut kalendar Gregorian anak sulung mereka Muhammad Shateer Muhammad. Tetamu yang didatangkan khas (dengan belanja sendiri hehe) dari Tumpat, Kelantan Darul Naim, keluarga abang ipor koi Mohd Awi Hamzah (Abe Awi) dan isterinya Puan Iszam Rohayu Yahya (Kak Ayu) menyediakan daging masala (resipi turun-temurun keluarga), sayur kacang&udang, kuih nekbat istimewa dari Kelantan dan buahan-buahan pencuci mulut. Adik-adik beliau yang menetap di Lembah Kelang turut hadir sama memeriahkan suasana. koi mengucapkan terima kasih kepada semua yang sudi hadir merapatkan silaturrahim pada kali ini.
(Sesi makan kek hari lahir, gambor dirembat dari FB Abe Awi kuikui)



Adik ipar koi Elbe Kiswati Hamzah (Ana) dan suami Al-Fadhil Ustaz Hasmunir bin Che Ramli (Munir) datang jauh dari Tampin dengan ikan terbuk masin goreng dan joint venture dengan Kak Ya dalam menyediakan mi kari. Adik ipor koi sorang lagi Mohd Azman Hamzah (Amer) dan isterinya Puan Zuraida Awang (Ida) menyediakan salah satu resipi 'hit' pada maghrib tersebut, iaitu "cocktail buah-buahan Rinching" dan ayam goreng berempah.


(Isteri koi sedang mengambil makanan)


Turut serta dalam majlis ialah Mek (mak mertua koi) dan Ma (mak mertua Abe Awi) dalam majlis ini. Berselera Mek & Ma makan bersama-sama anak-anak dan menantu.


(Sesi makan pencuci mulut)
Gambar tidak banyak yang sempat koi snap sendiri, mungkin ada di FB Abe Awi, boleh koi rembat dari sana nanti kuikui..
Secara umumnya kami amat berpuas hati dengan perjalanan majlis walaupun plan asal ialah mengadakan solat tarawih berjemaah, namun atas sebab kesihatan anak Al-Fadhil Ustaz Munir, Aufa Mardhiah yang mengalami alahan kulit, beliau terpaksa ke klinik berhampiran diiringi oleh koi dan isteri yang pergi mendapatkan ubat batuk dan selsema yang telah kehabisan buat kali ketiga.
Tarawih sendiri di rumoh lepas tu. Anak-anak turut menikmati sesi naik hilux Abe Mat di bahagian belakang, tawaf Bandar Tasik Kesuma pada pukul 10 malam sebelum pulang ke rumah masing-masing.
Koi sekeluarga sekali lagi mengucapkan terima kasih kepada seluruh ahli keluarga yang hadir. Moga dijadikan acara tahunan, tambahan pula Kak Long anak Abe Awi kini melanjutkan pengajian di UPM Serdang, sambil-sambil jenguk anak bolehlah ke rumah kami yang sentiasa terbuka untuk seluruh ahli keluarga dan rodonc-rodonc.
Ma'assalamah wa ilal liqaa'.
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved