ads

Ahad, 30 Mac 2014

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


shopping <b>di</b> daiso dan mr.DIY @ AEON <b>Bukit Raja</b> - They are <b>...</b>

Posted: 08 Mar 2014 12:35 AM PST

terkejut dgr berita kapal terbang MAS hilang hari ni. 
moga masih ada harapan utk mereka survive insyaallah...
khamis lepas, sempat juga kami singgah di AEON Bukit Raja
byk dah perubahan kat sini.
lot food court kat hujung tu tlh di ambil alih oleh DAISO, MR.DIY dan game centre (x ingat nama)
food court dah bertukar ke area cinema kat tgh2 tu.
tak lama pun kat sini...mana sy larat nak berdiri lama2 dah, mengah wei.
DAISO dia kecik jer..tp oklar byk jugak brg2 yg dijual.
 ini yg sy beli dr DAISO
 ini pula yg dibeli di MR.DIY.
termasuk habuan utk anak2 ni ha..lg murah dr tempat lain
so antara DAISO and MR.DIY, sy lg suka membeli kat DAISO kot hehehe...sebab murah. kat mr.diy blh tahan jugak mahal harga brg2nya. tp sbnrnya 2 kedai ni menjual brgn yg berbeza...
jom tgk apa projek weekend ni.
 pengurusan plastik yg sgt huru hara sebelum ni
sekarang dah jadi mcm ni..alhamdulillah, lapang sket mata memandang.
byk plastik yg sy dah buang terutama yg bersaiz kecil.
nak lipat satu-satu plastik ni semua? i is malas hahaha

 bekas mega block anak2 yg dah koyak ni perlu diganti baru
malangnya kat DAISO dah kehabisan storage/box bersaiz besar
kat MR.DIY ada jual storage, tapi mahal huhuhu
sudahnya sy guna jer kotak tricycle ni. masih elok, siap ada pemegang lg
tricycle amal ni pun dah lama kena curi huhu..

 saiz dia sdang elok nak menampung kesemua mega block anak2.
 kemas toys kat bilik anak2 dgn meletakkan toys dlm storage yg lbh teratur
 kalau rajin nnt blh label, kalau malas biar jer mcm ni hikhikhik
yg ni letaknya di atas almari pakaian anak2.
dan yang ni pula di bawah katil anak...
emm bilik kerja kami kat bilik nom.3 ni panas woooo
bilik kecik jer, kipas syiling pun kuat tp still berbahang
sudahnya sy selalu jer transfer laptop ni ke bilik anak2, tumpang meja depa sbb kat bilik depa ada econ hehehe
wahai en.suami..taknak ke install sebijik econ kat bilik kerja ni? dapat yg 1hos pun dah mencukupi sbb bilik ni kecik jer kan...plz..plz..plz...

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


JoranPancing: Jom buru RM11,111.11 <b>di</b> Tasik <b>Ampang</b> Hilir 30 Mac

Posted: 18 Mar 2014 12:59 AM PDT

Sila klik flyer diatas untuk melihat paparan info pertandingan berskala besar.

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Harian Detik: Nasib Air Terjun <b>Jeram</b> Pasu (Pasir Puteh)

Posted: 22 Mar 2014 07:31 AM PDT

NASIB AIR TERJUN JERAM PASU
PASIR PUTEH, KELANTAN: MUNGKIN umum tidak mengetahui berita tentang Air Terjun Jeram Pasu yang terletak di Kampung Padang Pak Amat dekat sini dilarang daripada memasuki jeram terbabit akhir tahun lalu (2013) disebabkan jeram berkenaan diserang wabak "kencing tikus". Air Terjun Jeram Pasu yang sedikit masa dulu begitu terbiar dan tidak dikenali, namun selepas itu jeram berkenaan menerima pengunjung yang paling ramai berbanding lain-lain air terjun di negeri ini.
Akibat serangan kencing tikus di beberapa kawasan Air Terjun Jeram Pasu ini, menyebabkan beberapa buah restoran dan gerai makanan terpaksa menutup operasi perniagaan mereka kerana pengunjung "dilarang" memasuki kawasan tersebut.

Air Terjun Jeram Pasu menerima tamparan hebat bukan sahaja diserang wabak kencing tikus, namun beberapa masalah yang berlaku di jeram terbabit apabila airnya yang semakin cetek malah kini semakin ketiadaan air atau air semakin kering. Kelihatan beberapa bongkah batu yang dulunya dialiri air jeram sehingga ke bahagian bawah, kini air yang mengalir di kawasan tersebut semakin kering kontang.
 
Di samping itu, sesuatu yang agak tidak menarik lagi di kawasan Air Terjun Jeram Pasu apabila didapati daun-daun yang gugur di kawasan air yang cetek, daun-daun berkenaan kelihatannya seperti sampah. Ketika air jeram berkenaan masih mengalir laju pada dekad yang lalu, tidak timbul daun yang terperangkap di kawasan bongkah batu dan sebagainya. Malahan sesuatu yang perlu diberikan perhatian terdapat di beberapa kawasan di tingkat satu jeram ini didapati airnya yang bertakung di celah-celah batu, airnya kelihatan hitam dan kotor. Dibimbangi, air yang bertakung dan tidak mengalir ini akan menjadi penyebab nyamuk aedes membuat sarang dan membiak.
Dalam hubungan ini, Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) seperti Majlis Daerah Pasir Puteh (MDPP) serta Jabatan Kesihatan Daerah Pasir Puteh diminta membuat pemantauan bukan sahaja membuat pemeriksaan di bahagian bawah jeram ini tetapi perlu juga melihatnya di kawasan atas Air Terjun Jeram Pasu secara lebih menyeluruh.
Suasana terkini Jeram Pasu: Daun yang gugur seperti terbiar dan tidak diberikan perhatian.
Papan tanda "Amaran Risiko Kesihatan".
Kemudahan restoran dan gerai makanan terpaksa ditutup akibat kencing tikus kerana ketiadaan pengunjung.
Air semakin berkurangan, kering dan cetek.
Sampah dari daun-daun gugur terperangkap di kawasan rendah akibat air yang bergerak perlahan.
Air bertakung, kelihatannya hitam dan kotor.
Foto ini dirakam di Air Terjun Jeram Pasu, Kampung Padang Pak Amat, Pasir Puteh, Kelantan pada 22.3.2014.

12 di jenjarom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jenjarom - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di jenjarom</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Jan 2014 03:26 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di jenjarom</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jan 2014 03:11 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di jenjarom</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Dec 2013 03:39 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Aku Budak Telok: Keratan Akhbar tentang <b>Jenjarom</b> Tahun 50-an

Posted: 17 Dec 2013 07:55 AM PST

Assalamualaikum semua. Aku tengah bercuti ini. Tak macam korang, cuti aku macam orang belayar serata dunia. Berbulan-bulan. To be exact, sebulan 16 hari. Ya, betul lah tu...macam kelasi kapal. Tapi aku bukan kerja itu. Kepada yang dah lama mengenali aku, tentu tak payah nak berteka -teki lagi. Yang first time jenguk blog aku ni, mungkin tertanya-tanya..kerja apa sampai lama betul cutinya tu? Untuk tambahkan pening kepala korang, dalam setahun aku bekerja hanya 190 hari. Selebihnya (175 hari) aku goyang kaki. Itu tak termasuk lagi cuti am dan hujung minggu....Hahaha...macam bos, tapi aku kuli je. Nak bagi korang lagi sakit hati kat aku, aku kerja setengah hari tak sampai...Dari pukul 7.30 pagi sampai 1.00 tengah hari..itu sahaja. Dah pening dah? Tak tahu nak teka? Korang pikirlah sendiri. 
Jadi untuk mengisi dan membunuh masa (istilah Inggeris ,To kill time), aku pun belayarlah satu dunia tanpa beralih kerusi. Hmmm...itu pun tak faham...aku surf internet ler...Maka banyaklah yang aku terjumpa...kisah-kisah lama yang berlaku di sekitar Telok termasuk Jenjarom dan Sijangkang. Banyak jugalah berita yang aku dapat, Syiok juga baca surat khabar lama-lama ini. Tapi kebanyakannya dalam bahasa Inggeris. Sebab itu ler Dr. M susah payah suruh kita semua belajar cakap omputeh. ini ler salah satu sebabnya...hahaha...Aku akan translatekan (terjemahkan sedikit intipati berita itu tapi idak ler semua satu perkataan demi perkataan.. Mati ler teman, yeop...Sejak bila pulak orang Telok jadi orang Perak ni? Malaysia boleh..Malaysia Baguuuuz..hihihihi.
 Berita dekat bawah ini tentang Jenjarom tahun 50-an. Lepas itu baru tahun 60-an, 70-an dan 80-an kalau ada, ok? Hek Eleh...Mana berita tentang Telok? Sabor dulu, yeop.. Macam cerita hindustan juga, hero kalah dulu...nak bagi korang saspens dulu..Lepas Jenjarom, Baru ler Telok dan Sijangkang...Lagipun...ikut suka aku ler..hahahaha. Korang bacalah.ya...
Kebanyakan cerita tentang Jenjarom ini kisah komunis dan kampung baru. Berita tentang Jawa di Jenjarom. Takde lah, wak. Nanti bila aku ingat, aku tuliskan nama surat khabar dan tarikh laporan berita, ok? Pleasant reading, everybody.
Pertama, yang ini berita tentang ribut yang telah melanda Jenjarom, Telok dan Sijangkang pada tahun 1953

Kedua, berita tentang demam campak yang membunuh 5 orang kanak-kanak 
 Yang ini pulak tentang komunis simpan duit bernilai RM13,000 dalam hutan.
 Kisah General Templer yang nasib baik tak arwah apabila kereta dia tergolek dog on the way to kampung-kampung baru Cina dengan tujuan untuk memaki hamun Cina dekat situ pasal bantu komunis
 Yang inin pulak tentang Pembantu komunis ditangkap di sekitar Jenjarom...Ramai jugak..27 orang.
 Ini pulak kisah penyamun getah di Jenjarom
 Cerita mahkamah tentang penghantar maklumat kepada komunis dijatuhkan hukuman 6 tahun oleh mahkamah KL.
 Sekolah Cina dibuka di Kampung Baru Jenjarom
 Kisah polis makan rasuah pasal lepaskan Cina masa perintah berkurung..padan muka korang.
 Kemalangan membabitkan seorang berbangsa India di Jenjarom
S

BLOG SELANGOR: 12 <b>di jenjarom</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Dec 2013 03:30 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Aku Budak Telok: Keratan Akhbar tentang <b>Jenjarom</b> tahun 70-an <b>...</b>

Posted: 17 Dec 2013 08:37 AM PST

Kisah tahun 70-an di Jenjarom.....Bunuh dan mati, jenayah...Sekampung samseng...Kita bakor, kita bakor...

 komunis masih ada lagi kat sini
 rompakan van keselamatan

 Padan muka korang, Samseng
 Api nak kena potong? Pengumuman LLN

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


Pemasangan Kabinet <b>di Dengkil</b> Pada 14 Februari 2014

Posted: 14 Feb 2014 03:10 AM PST

Assalamualaikum

Disini disediakan gambaran pemasangan kabinet di Dengkil pada 14 Februari 2014. 









12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


a part Of mY life: Cuti cuti <b>di</b> Gold Coast <b>Morib</b> - my blog list - Blogger

Posted: 27 Mar 2014 04:47 PM PDT

Aku kan kalo nk bercuti mesti google dlu tpt yg nk di pergi tu. Paling aku suke tgk pengalaman org yg pernah pergi ke sane. Kalau diorg kate best mcm berkobar2 nk pegi. Tp kalo deme kate x best pon aku ttp jgk nk pergi sb wpon 50-50. hehehehe
Aku nk compare pengalaman org yg kate x best tu dgn pengalaman aku. Kdg2 org kate x best kalau kite pegi ok je... If kite kate x best tgk2 org pye feedback lain plk.
Ni nk cerite cuti2 msia aku dgn habi n ank aku kt Gold Coast Morib. Dah lame plan asyik bertangguh. Plan mase CNY tp habi kne naik kapal ade kerja urgent. Trpaksa extend. Pas tu plan pye plan kami gi 9/3/2013. Kami tido 1 malam aje. 
Di sini cerita bermula....
Gerak dr mnjg kol 8pagi dan sampai pkul 12.. Amik mase 4 jam jgk la.. Tp rsenye bole smpai awal sbb kt Klang jem ya robbi.. Sesak nau nau makanye 4 jam la perjalan kami.. Biase la tpt tu mmg selalu sesak kn...
Smpai kami di sane habi aje turun sorg. Aku dgn amsyar dok dlm kete. Kalau lame kang jenuh plk nk main kejar2 dgn die kat lobi sbb aku bajet take time gak la nk cek in kan... Tp x smpai seploh minit habi dtg ajak naik bilik. Eh sekejap plk.. Habi ckp org x rami.. Bagusssss
Sampai bilik aku bt spot cek mcm yg aku bt kalo cek in hotel. Aku cek keetle, tv, ekon, air panas, hanger...Ok sume ade.. sume elok dan berfungsi.. Bkn ape aku bce pngalamn org kt blog bnda2 ni mostly bermasalah. Even kite dok 1 mlm bnda2 ni kne ade. Lgpon kite bayar utk bnda2 ni jgk. Maklum la tpt ni one of the most place for holiday. Org sntiasa cek in, cek out.. housekeeping kelam kabut so ade la yg terlepas pndg... Sbb tu jgk la kmi d[t tingkt 1 sbb itu je yg ready for cek in. Nk sgt waterpark view taram aje tingkat 1 pon kan.....

Naik bilik bru aku tahu bilik kami yg pling hujung so beranda die sgt luas berbentuk L. Besar bole main kejar2 lagi. hehehe. Tpt sidai baju pon ade. Mmg sng keje aku nk menyidai segalam mala tuala n baju.. Dan yg mcm org2 lain ckp bile mlm mnjelma ade satu bau yg mnusuk hidung. Busuuuk sgt. Aku cube nk nafikan bau itu tp mmg betul2 ade. Org ckp itu bau babi. Mgkin ade kndang babi area situ... Bju aku bersidai kt luar so rdhoooo je la bau tu x melekat kt bju aku. 

Naik bilik kami mkn. Si amsayr dh mnjerit2 terlolong2 nk mndi.. Arghhhh mkn lg pnting dr mndi nakkkk mak lapa..... hehehhee....
Lpas mkn, soalt semue bru kmi turun mndi. Dah dpt hagak bdk kecik ni over. Main air x hingatttttt.. Eksyen ko x nmpk terus mak ayh ko.. 3 jam berendam smpai kecut2 jari dibuatnyer..
Moh layan gamba yg sempat aku snap...l














 Itu aje gamba yg aku share dgn kengkawan kt sni. Hampir 3 jam gak la berendam smpai kecut2 jari kaki dan tgn. Asal aku pnggil naik je amsayar cpt2 lari x mau naik.

Naik bilik kami bilas badan, solat dan terus jln2 tepi pntai.. Mmg cntik pntai kt situ. Ade pondok kecik2 utk mkn kt situ... Nyaman je dgn angin tiupan angin laut...

Mlm tu kami decide nk mkn mlm mlm kt luar dr resort. Sbb mse otw ke resort ade nmpk byk kedai2 seafood yg tepi2 jln... Gamba x snap pon sbb masing2 tgh lapar. hehehehe tp mmg sdp n hrga pon berpatutan.

Melalui pembacaan dr blog2 org aku tgk byk sgt masalah diorg dr mula cek in sampai cek out. So far aku x de pon alami masalah2 ni. Dr mula cek in smpai cek out ok saje... Mungkin staf2 kt resort amik berat dgn cerite2 negatif resort n usaha nk beri yg terbaik.. X pon nasib aku baik mase tu... hehehehe

Cek out keesokan hari nye. sebelom cek out kami mndi kolam kt wterpark dlu layan kn amsyar... Tp x lama skejap aje...

Untuk percutian kat Morib ni aku rase akn dtg lg tp dgn fmly besar aku.. Bawak ank2 sedara aku.. Dr 5 bintang aku bg 4 bintaang utk resort ini.. :)

12 di kapar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kapar - Google Blog Search


Pertembungan 6 penjuru <b>di Kapar</b> dan Kajang | Portal Islam dan <b>...</b>

Posted: 20 Apr 2013 01:19 AM PDT

pathan hpc1
BANGI, 20 April – Setelah selesai secara rasmi penamaan calon hari ini, calon BERJASA disahkan akan menghadapi pertembungan 6 penjuru di P109 Kapar dan N25 Kajang.

Di Parlimen Kapar bakal menyaksikan persaingan antara BERJASA dengan Barisan Nasional (BN), Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan tiga calon bertanding atas tiket Bebas.

Ustaz Mohd. Fathan Hussein dari BERJASA akan menentang Barisan Nasional (BN) yang diwakili A. Sakthivel, calon PKR  iaitu G. Manivannan dan tiga calon Bebas ialah Nurhamzah Suratman, A.R. Palaya dan Mohd. Nazri Abdul Aziz.

Manakala Dewan Undangan Negeri DUN Kajang pula menyaksikan pertembungan Ustaz Mohamad Ismail (BERJASA) dengan calon Barisan Nasional (BN), Parti Keadilan Rakyat (PKR) juga tiga lagi calon Bebas.

BN menampilkan calon Lee Ban Seng, PKR, Lee Chin Cheh dan calon bebas ialah Ong Yan Foo, Mohd. Iwan Jefry Abd. Majid dan Mohd. Khalid Kassim.

Pusat penamaan calon bagi Parlimen Hulu Langat diadakan di Dewan SMJK (C) Yu Hua, Kajang, di sini hari ini dalam keadaan terkawal.

12 di hulu selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di hulu selangor - Google Blog Search


Satu Terbunuh, Bas Sekolah Terbabas Ke Dalam Cerun <b>Di Hulu</b> <b>...</b>

Posted: 24 Mar 2014 03:41 AM PDT

- Monday: 2014-03-24 18:41:53'.

bas-sekolah-terbalik-hulu-langat.jpg

Seorang pelajar lelaki tingkatan lima Sekolah Menengah Kebangsaan Katholik, Petaling Jaya, Selangor, maut manakala lima lagi cedera apabila bas sekolah dinaiki mereka terbabas dan terbalik dekat Menara Tinjau Hulu Langat, di sini hari ini.

Mangsa yang belum dikenal pasti identitinya cedera parah dan meninggal dunia di tempat kejadian dalam nahas pukul 2 petang itu.

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


Bukti gerakan kristianisasi <b>di Shah Alam</b> | Portal Islam dan Melayu

Posted: 17 Dec 2013 09:12 PM PST

Utusan Malaysia
BANGI, 18 Dis – Sekumpulan lelaki dan wanita didapati menyebarkan agama Kristian kepada orang Melayu secara terbuka di Shah Alam minggu lalu.

Peristiwa ini menjadi satu lagi bukti bahawa gerakan kristianisasi bergerak aktif di seluruh negara.

Kumpulan terbabit dipercayai diketuai oleh seorang lelaki yang mendakwa warga Amerika Syarikat (AS) serta fasih berbahasa Melayu dan beberapa orang lelaki serta wanita tempatan dipercayai dari Sabah.

Demikian dilaporkan oleh wartawan Utusan Malaysia dalam akhbar itu terbitan hari ini.

Perkara ini dirasai sendiri oleh wartawan akhbar itu apabila didekati oleh kumpulan terbabit.

Mereka menggunakan pendekatan licik dengan beramah mesra terlebih dahulu sebelum meneruskan perbincangan lanjut.

Kumpulan itu menyasarkan golongan muda Melayu Islam dan memberikan komik berunsur agama tersebut bagi menarik minat sasaran mereka.

Akhbar itu juga melaporkan kumpulan itu aktif bergerak di sekitar I-City dan turut mengedarkan beberapa buah buku yang menerangkan ajaran agama itu.

Tindakan ini bersalahan dengan Enakmen Ugama Bukan Islam (Kawalan Perkembangan di Kalangan Orang Islam) 1988 yang melarang penyebaran agama bukan Islam kepada orang Islam.

Sebelum ini telah wujud pelbagai bukti yang menunjukkan bahawa gerakan kristianisasi aktif di negara ini seperti perbicaraan kalimah Allah di mahkamah dan pemeriksaan Jabatan Agama Islam Selangor di premis gereja Damansara Utama Methodist Church.

Sumber gambar: Utusan Online

12 di batu caves - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batu caves - Google Blog Search


1,000 anggota polis bertugas <b>di Batu Caves</b> sempena Thaipusam <b>...</b>

Posted: 12 Jan 2014 05:51 PM PST

polis diraja malaysia
KUALA LUMPUR, 12 Jan – Kira-kira 1,000 anggota polis ditugaskan mengawal keselamatan orang ramai sempena sambutan Thaipusam di Batu Caves, Selangor mulai Selasa ini.

Ketua Polis Selangor Datuk Shukri Dahlan berkata polis akan melakukan rondaan dan pemantauan bagi mengelak kejadian seperti pecah kereta, samun, pergaduhan dan ragut sepanjang sambutan itu sehingga Ahad ini.

Beliau memberitahu Bernama, Thaipusam yang disambut pada Jumaat membolehkan warga Wilayah Persekutuan dan Selangor bercuti panjang.

"Pasti ramai yang akan mengunjungi Batu Caves termasuk pelancong asing," katanya.

Selain itu, Pasukan Simpanan Persekutuan (FRU) dan Unit Udara Polis juga akan digerakkan bagi memastikan keselamatan orang ramai terjamin.

Shukri menasihatkan orang ramai supaya sentiasa mematuhi peraturan  ditetapkan polis ketika sambutan itu termasuk tidak terlibat dalam sebarang perhimpunan atau demonstrasi. - BERNAMA

12 di kuala langat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala langat - Google Blog Search


Syabas digesa ambil langkah segera atasi masalah air <b>di Kuala</b> <b>...</b>

Posted: 10 Feb 2014 10:15 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Syabas digesa ambil langkah segera atasi masalah air di Kuala Langat. SHAH ALAM 11 FEB : Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) digesa mengambil langkah segera bagi menangani masalah ketiadaan air yang menjejaskan rutin ...

12 di sepang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sepang - Google Blog Search


DIALOG RAKYAT: SAR mesyuarat terakhir <b>di Sepang</b> sebelum pindah

Posted: 23 Mar 2014 12:02 AM PDT

MALAYSIAKINI

 

Pihak berkuasa Malaysia yang terbabit dalam misi mencari dan menyelamat pesawat Malaysia Airlines (MAS) yang hilang, mengadakan mesyuarat terakhir di Hotel Sama-Sama hari ini sebelum berpindah ke Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di Kuala Lumpur.

Pusat media di hotel berkenaan juga dipindahkan ke PWTC memandangkan hotel itu mempunyai komitmen tempahan daripada pihak yang terlibat dalam perlumbaan Formula One di Litar Antarabangsa Sepang, hujung minggu depan.

Mesyuarat hari ini dihadiri oleh wakil daripada pihak berkaitan termasuk MAS, Jabatan Penerbangan Awam, Kementerian Pengangkutan serta Angkatan Tentera Malaysia.

Panglima Angkatan Tentera Jen. Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin ketika ditanya mengenai perkembangan terkini semasa meninggalkan bilik mesyuarat itu pada pukul 11 pagi, hanya berkata: "Tunggu kenyataan yang akan dikeluarkan nanti".

Pesawat Boeing 777-200ER yang membawa 227 penumpang dan 12 anak kapal itu hilang kira-kira sejam setelah berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur pada 12.41 tengah malam, 8 Mac. Pesawat dijadualkan tiba di Beijing pada 6.30 pagi hari yang sama.

Misi mencari dan menyelamat membabitkan pelbagai negara yang memasuki hari ke-16 hari ini masih gagal memberi petunjuk sahih tentang nasib mereka yang menaiki pesawat itu.

Usaha mengesan pesawat dilakukan di Laut China Selatan sebelum diperluas sehingga ke sebahagian besar perairan di barat Semenanjung Malaysia termasuk Lautan Hindi, apabila ada penemuan menunjukkan pesawat mengubah haluan selepas sistem komunikasinya dimatikan secara sengaja oleh pihak tertentu di dalam pesawat tersebut dan pesawat terbang selama tujuh jam selepas itu.

Pencarian kemudian ditumpukan kepada dua koridor iaitu koridor utara dari sempadan Kazakhstan dan Turkmenistan ke utara Thailand, dan koridor selatan dari Indonesia ke selatan Lautan Hindi.

Laporan terkini memetik Perdana Menteri Australia Tony Abbott sebagai berkata beberapa serpihan kecil termasuk sekeping palet kayu, dikesan oleh sebuah pesawat yang terbabit dalam pencarian di selatan Lautan Hindi.

Abbot dilapor berkata masih terlalu awal untuk mengesahkan kaitan penemuan itu dengan penerbangan MH370.- Bernama

12 di sabak bernam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sabak bernam - Google Blog Search


Geng Penyamun Berlagak Sopan <b>Di Sabak Bernam</b> - Siakap Keli

Posted: 25 Mar 2014 08:48 PM PDT


SABAK BERNAM – Seorang daripada lima penyamun berlagak sopan apabila memberi salam dan mengucapkan terima kasih selepas merompak wang tunai RM1,400 di sebuah kedai perkakasan di Batu 37 Jalan Sekendi di sini, petang kelmarin.
Dalam kejadian kira-kira jam 3.30 petang itu, mangsa, Farah Ayu Jumri, 27, yang tinggal keseorangan di kedai itu melihat sebuah kereta dipercayai Proton Saga BLM berwarna ungu diletakkan di hadapan kedai terbabit.
Farah Ayu berkata, dia yang tidak mengesyaki sesuatu kemudiannya didatangi seorang lelaki lingkungan 20-an bertopi sempat memberi salam dari luar kedai dan kemudiannya menuju semula ke kereta dengan mengajak dua lagi rakannya yang lain.
"Tiga daripada suspek yang keluar daripada kenderaan terus masuk ke dalam kedai. Salah seorang daripada mereka pura-pura tanya nak nak beli gergaji dan saya pun tunjukkanlah] barang tu ada di luar kedai.
"Selepas saya ambil gergaji dan masuk semula dalam kedai, seorang daripada mereka yang bawa beg sandang pura-pura nak bayar. Tapi, saya terkejut apabila seorang daripada mereka yang ikut saya dari belakang terus acukan parang," katanya.
Menurut Farah Ayu, ketiga-tiga suspek lelaki itu kemudiannya mengugutnya supaya mendiamkan diri sebelum ikat kedua-dua tangannya dengan tali sambil seorang lagi terus mengacukan parang ke arah mangsa.
"Mereka ugut saya supaya beritahu di mana wang diletakkan dan kemudian buka laci. Mereka juga rampas telefon bimbit jenis Samsung milik saya di laci atas. Ketiga-tiga mereka buka laci dan ambil duit tu.
Salah seorang dari mereka juga sempat ucapkan terima kasih sebelum tergesa-gesa tinggalkan kedai," katanya sambil memberitahu dalam keadaan panik dia sempat memerhatikan gelagat dua lagi suspek yang menunggu di luar kedai untuk meninjau keadaan persekitaran sementara seorang lagi berada di dalam kereta sebagai pemandu.
"Kejadian berlaku dalam tempoh lima minit. Lepas mereka pergi, terus jerit minta tolong pekerja stor belakang untuk buka ikatan dan telefon majikan," katanya.
Majikannya, Kenny Tee, 47, berkata, ketika kejadian, dia tiada di kedai kerana ada urusan di bank dan hanya dihubungi keraninya itu ketika dalam perjalanan ke Sekinchan.
"Saya terus patah balik ke kedai. Hasil Rakaman Kamera Litar Tertutup (CCTV), saya nampak lima suspek melakukan jenayah itu," katanya.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Sabak Bernam, Superintendan Noor Mushar Muhammad berkata, polis menerima aduan daripada kerani terbabit berhubung kejadian itu pada jam 9 malam hari yang sama.
"Semua suspek dianggarkan berumur lingkungan awal 20-an dan tidak memakai topeng semasa kejadian. Lakaran fotofit suspek sudah dibuat," katanya. Kes disiasat mengikut Seksyen 395/397 Kanun Keseksaan kerana kesalahan samun berkumpulan menggunakan senjata. – Sinar Harian Online

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sabak bernam</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Mar 2014 01:11 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Gambar VIva Rempuh Bank <b>Di Sabak Bernam</b> | "phat corner"

Posted: 25 Nov 2013 05:14 PM PST


Sebuah produa viva merempuh dan masuk kedalam sebuah bank di Sabak Bernam pada pukul 12.45 tengahri tadi , kejadian ini berlaku di Maybank cawangan Sabak Bernam tengahari tadi.

Mengikut maklumat di terima produa viva ini asalnya parking di hadapan bank terbabit , pemandu viva tersebut di khabarkan cuba mengundurkan keretanya nya dengan menekan minyak , namun malang nya kereta terbabit meluncur laju ke dalam bank terbabit.


Mungkin pemilik viva ini tersalah masuk gear , mungkin beliau hendak masukan gear undur , namun sebaliknya berlaku , beliau mungkin memasukan gear drive.

Walaubagaimanapun tiada sebarang kecederaan di laporkan , kes ini sedang di siasat oleh pihak berkuasa untuk mengetahui punca sebenar kejadian.

SUMBER






 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved