ads

Ahad, 30 Mac 2014

12 di morib - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


a part Of mY life: Cuti cuti <b>di</b> Gold Coast <b>Morib</b> - my blog list - Blogger

Posted: 27 Mar 2014 04:47 PM PDT

Aku kan kalo nk bercuti mesti google dlu tpt yg nk di pergi tu. Paling aku suke tgk pengalaman org yg pernah pergi ke sane. Kalau diorg kate best mcm berkobar2 nk pegi. Tp kalo deme kate x best pon aku ttp jgk nk pergi sb wpon 50-50. hehehehe
Aku nk compare pengalaman org yg kate x best tu dgn pengalaman aku. Kdg2 org kate x best kalau kite pegi ok je... If kite kate x best tgk2 org pye feedback lain plk.
Ni nk cerite cuti2 msia aku dgn habi n ank aku kt Gold Coast Morib. Dah lame plan asyik bertangguh. Plan mase CNY tp habi kne naik kapal ade kerja urgent. Trpaksa extend. Pas tu plan pye plan kami gi 9/3/2013. Kami tido 1 malam aje. 
Di sini cerita bermula....
Gerak dr mnjg kol 8pagi dan sampai pkul 12.. Amik mase 4 jam jgk la.. Tp rsenye bole smpai awal sbb kt Klang jem ya robbi.. Sesak nau nau makanye 4 jam la perjalan kami.. Biase la tpt tu mmg selalu sesak kn...
Smpai kami di sane habi aje turun sorg. Aku dgn amsyar dok dlm kete. Kalau lame kang jenuh plk nk main kejar2 dgn die kat lobi sbb aku bajet take time gak la nk cek in kan... Tp x smpai seploh minit habi dtg ajak naik bilik. Eh sekejap plk.. Habi ckp org x rami.. Bagusssss
Sampai bilik aku bt spot cek mcm yg aku bt kalo cek in hotel. Aku cek keetle, tv, ekon, air panas, hanger...Ok sume ade.. sume elok dan berfungsi.. Bkn ape aku bce pngalamn org kt blog bnda2 ni mostly bermasalah. Even kite dok 1 mlm bnda2 ni kne ade. Lgpon kite bayar utk bnda2 ni jgk. Maklum la tpt ni one of the most place for holiday. Org sntiasa cek in, cek out.. housekeeping kelam kabut so ade la yg terlepas pndg... Sbb tu jgk la kmi d[t tingkt 1 sbb itu je yg ready for cek in. Nk sgt waterpark view taram aje tingkat 1 pon kan.....

Naik bilik bru aku tahu bilik kami yg pling hujung so beranda die sgt luas berbentuk L. Besar bole main kejar2 lagi. hehehe. Tpt sidai baju pon ade. Mmg sng keje aku nk menyidai segalam mala tuala n baju.. Dan yg mcm org2 lain ckp bile mlm mnjelma ade satu bau yg mnusuk hidung. Busuuuk sgt. Aku cube nk nafikan bau itu tp mmg betul2 ade. Org ckp itu bau babi. Mgkin ade kndang babi area situ... Bju aku bersidai kt luar so rdhoooo je la bau tu x melekat kt bju aku. 

Naik bilik kami mkn. Si amsayr dh mnjerit2 terlolong2 nk mndi.. Arghhhh mkn lg pnting dr mndi nakkkk mak lapa..... hehehhee....
Lpas mkn, soalt semue bru kmi turun mndi. Dah dpt hagak bdk kecik ni over. Main air x hingatttttt.. Eksyen ko x nmpk terus mak ayh ko.. 3 jam berendam smpai kecut2 jari dibuatnyer..
Moh layan gamba yg sempat aku snap...l














 Itu aje gamba yg aku share dgn kengkawan kt sni. Hampir 3 jam gak la berendam smpai kecut2 jari kaki dan tgn. Asal aku pnggil naik je amsayar cpt2 lari x mau naik.

Naik bilik kami bilas badan, solat dan terus jln2 tepi pntai.. Mmg cntik pntai kt situ. Ade pondok kecik2 utk mkn kt situ... Nyaman je dgn angin tiupan angin laut...

Mlm tu kami decide nk mkn mlm mlm kt luar dr resort. Sbb mse otw ke resort ade nmpk byk kedai2 seafood yg tepi2 jln... Gamba x snap pon sbb masing2 tgh lapar. hehehehe tp mmg sdp n hrga pon berpatutan.

Melalui pembacaan dr blog2 org aku tgk byk sgt masalah diorg dr mula cek in sampai cek out. So far aku x de pon alami masalah2 ni. Dr mula cek in smpai cek out ok saje... Mungkin staf2 kt resort amik berat dgn cerite2 negatif resort n usaha nk beri yg terbaik.. X pon nasib aku baik mase tu... hehehehe

Cek out keesokan hari nye. sebelom cek out kami mndi kolam kt wterpark dlu layan kn amsyar... Tp x lama skejap aje...

Untuk percutian kat Morib ni aku rase akn dtg lg tp dgn fmly besar aku.. Bawak ank2 sedara aku.. Dr 5 bintang aku bg 4 bintaang utk resort ini.. :)

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved