ads

Sabtu, 6 Ogos 2011

12 di kuala kubu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala kubu - Google Blog Search


.:Ceritera Moden:.: Bahau - Kuala Lumpur - <b>Kuala Kubu</b> Bharu - Shah <b>...</b>

Posted: 15 Jul 2011 07:23 PM PDT

 Setelah sebulan lebih kot tak berjalan2 jauh dengan motor, kali ni ada peluang untuk melakukannya sekali lagi. Macam biasa, sebelum jalan jauh2 ni, minyak hitam, rantai, spoket (dan juga bearing, last minit baru tau) kasi tukar. Dah lama sangat tak tukar sebelum praktikal hari tu, mau problem kalau tengah jalan buat hal..

Alkisahnya bila malam sebelum bertolak, nak tidur pun tak berapa nak lena. Bangun pagi dalam pukul 4.30, mandi bersiap. Jaket kulit PDRM abah yang tak dipakai, aku sarung siap2, pagi2 tak elok membiarkan paru2 berkeadaan sejuk sepanjang perjalanan. Selesa sepanjang perjalanan walaupun kaki menggigil sebab pakai seluar selapis je.

Sampai di KL dalam pukul 7.30 pagi, singgah makan sebentar sebelum meneruskan perjalanan ke daerah Hulu Selangor. Hujan mulai turun renyai2, namun sepanjang perjalanan ke sana, memang menempuh hujan. 8.00 pagi. Teruskan jugak sebab malas nak bazirkan masa menunggu hujan reda, baju hujan apacer kalau tak pakai? Penat je kilang mencetak "Yamaha Sports" kat belakang kalau aku tak pakai.

Sampai dalam keadaan sejuk di Darul Quran, dalam pukul 9.30pagi. Huh, tiada apa2 perubahan melainkan ada beberapa kelas sudah ditambah di bahagian ruang kosong bawah maktabah. Dapatlah berjumpa junior masa kat sekolah dulu, meneruskan usaha untuk menempatkan diri di antara waris2 SBPIJ di Kuala Kubu Bharu.

Selepas tidur puas2, habis je solat zuhur + jamak asar sekali, aku kemudian meneruskan perjalanan menuju ke Shah Alam, cadangnya nak cari barang. Akan tetapi, bila first time masuk bandar Shah Alam secara bersendirian, aku hilang punca sebentar. Dua kali aku pusing di tempat yang sama disebabkan arah tujuan aku samar2. Sudahnya, dah bosan memandang tempat yang sama, aku pun keluar.

Menuju ke Bangi selepas menghubungi sahabat. Nak menuju ke Bangi (aku mensasarkan Putrajaya sebenarnya) susah jugak sebab Yamaha Sports II aku tu berkelajuan maksimum 100km/j, duduknya di line paling kiri. Bila terperangkap dalam kesesakan, akhirnya keluar exit yang menghala ke Sri Petaling, berjumpa dengan RnR Awan Besar, dan akhirnya masuk juga ke bandar Putrajaya.

Seperti mana kisah di atas, bila masuk bandar yang tak dikenali secara bersendirian, aku lupa mana arah nak dituju untuk ke Bangi sebab takde signboard untuk ke Bangi. Yang ada hanyalah perkataan presint, blok pentadbiran bla bla bla. Nak tanya malas sebab aku malas nak turun motor di tengah2 pemandangan yang best sambil sesat2 tu. Dua kalo pusing di tempat yang sama, akhirnya aku berjumpa jalan keluar ke Bangi. Malam tu bermalam di tempat sahabat ni..

Pagi esoknya, sahabat ni dah keluar awal, gila hape pukul 7 dah lesap pi praktikal. Cikgu2 pun datang takdela awal sangat kalo waktu sekolah. Selepas solat Jumaat, aku dan dia keluar ke Kuala Lumpur (spesifik: Jalan Pahang Barat, Nufair Street) mencari buku berharga, malangnya tak sampai lagi. Frust, maka kami pun makan di Restoran Haslam di sebelahnya. Huah, dua kali ganda harga aku makan di Kuantan.. Berlagak jadi orang kaya sat.

Kemudian, tiba waktu untuk aku pulang ke Bahau. Dari kawasan Bangi memang sudah lebat, aku malas nak menunggu, lebat pun redah saja. Baju hujan ada. Memasuki lebuhraya PLUS di kala hujan bukanlah satu perkara yang baik, lori bas laju2 belaka walaupun ada air atas jalan. Yang sakit riders sebab kena limpahan dan tempias air dari kelajuan tinggi lori bas tadi. Apakan daya, lalu je la..kelajuan maksima 98km/j dipergunakan sebaiknya untuk memotong lori2 kontena, lori2 kecil dan juga kereta slow.

Berhujanan berterusan memang tidak baik. Selepas lama sangat dalam hujan, badan mula menggigil tak tentu hala. Walaupun dah masukkan energy dari jagung rebus dan milo sejuk ke dalam perut untuk dicernakan, ia masih lagi tidak cukup untuk memanaskan badan yang kesejukan dek hujan lebat sepanjang perjalanan. Apakan daya, teruskan jugak memotong deretan kereta, lori balak slow, dan juga manusia yang tak reti nak guna brek walaupun takde kereta pandu uji sekolah memandu pun di hadapannya. Selekoh tu bukan bahaya mana pun, jangan la brek mengejut tak tentu pasal kalau depan tu dah memang terang2 clear. Tak memasal aku berpemikiran nak rider kick pemandu tu tadi.

Apapun, perjalanan kali ni tak dapat nak dimasukkan ke dalam foto disebabkan hujan yang melanda bumi Malaysia ni. Payah wo nak ambil gambar, kamera dah la sensitip dengan air. Bukannya waterproof pun kalau nak ambik masa hujan2 ni.

Pengalaman sesat kali ni memang sedap, walaupun penat disebabkan berpusing tempat yang salah beberapa kali. Bak kata orang, praktis make perfect. Otak aku tak buleh nak berpandukan pada GPS macam sesetengah orang, aku lebih berpandukan manual. Ingat sendiri, bila jalan lain kali, sudah ingat. Macam tu baru syok rider.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di cheras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di cheras - Google Blog Search


Perkhidmatan mengasuh bayi dan kanak <b>di Cheras</b> - Cheras <b>...</b>

Posted: 04 Jul 2011 01:34 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Perkhidmatan mengasuh bayi dan kanak di Cheras - Saya menawarkan perkhidmatan mangasuh bayi dan kanak-kanak (beragama Islam) mulai Feb 2012 <... - ID: 217746.

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


Umno claims can win Selangor with big majority « Lim Kit Siang

Posted: 05 Aug 2011 08:49 PM PDT

By Clara Chooi
The Malaysian Insider
Aug 06, 2011

KUANG, Aug 6 — Umno is confident that Barisan Nasional (BN) will trounce Pakatan Rakyat (PR) in Selangor in the coming polls with a whopping 20-seat majority, allowing the pact to form a strong government in the frontline state.

Selangor Umno infomation chief Abdul Shukor Idrus told The Malaysian Insider that this time, BN will win in at least 38 of the state's 56 seats, in comparison to the 20 it won in the 2008 election when PR captured the country's wealthiest state.

He attributed BN's pre-empted victories to a significant increase in Malay voter support from about 50 per cent in 2008 to an estimated 65 per cent, saying it was fuelled by a growing disenchantment with the current PR-led state administration and feverish ground work by Umno leaders humbled by their shocking losses in 2008.

"So although we cannot say that we are extremely comfortable yet, we are confident that we can win Selangor," he said when met at his service centre here this week before the state Islamic affairs department triggered a controversy by raiding a Petaling Jaya church.

The Kuang assemblyman however said the 38 seats only covers the state's rural and suburban areas where he claimed the electorate has less access to the Internet, social media tools and the alternative media.

"The big issues and all that are centred in the cities but they have less influence in the rural areas. In the cities, everyone uses the Internet. But outside, a lot just read the papers… they read more Utusan (Malaysia)," he said, smiling.

The first-term assemblyman said certain national issues often played up by PR leaders would only affect Selangor's more urban electorate, particularly those living in constituencies within the city areas where PR's influence is deemed the strongest.

Abdul Shukor said Umno has identified 18 such seats, categorised as "black areas", which the party admits would be close to impossible to win. Among some of the seats identified are Subang Jaya, Bukit Lanjan, Bukit Tunku, Balakong, seats within the Petaling Jaya Utara and Selatan parliamentary constituencies and seats contested by PR bigwigs like PKR deputy president Azmin Ali.

Abdul Shukor said although BN has not given up on these "black areas", it would only focus its efforts in the 38 seats identified as winnable.

Of the 38, he said, it is hoped that MCA can contribute between four and seven seats while MIC has expressed confidence in two seats — Batu Caves and Ijok. The remaining seats are to be snapped up by Umno.

The Malaysian Insider understands that the ruling party will field candidates in 35 seats and has identified 25 seats as guaranteed wins, up seven seats from the 18 it won in Election 2008.

Abdul Shukor said Indian community support for the Najib administration has also seen vast improvement, particularly because of Datuk Seri S. Samy Vellu's decision to step down as MIC president late last year and the appointment of two MIC leaders to ministerial posts.

He also claimed that Chinese support has increased, albeit marginally, purportedly because of certain grouses among the business community towards the PR government.

For the Malay votes, Abdul Shukor said Umno party leaders have been working hard on the ground to campaign for votes through hosting constant community programmes, doling out financial aid to the needy and keeping the electorate constantly engaged.

"We go house to house, we give out to aid single mothers, the poor. We even fix roofs and broken drains… even toilet repairs," he said.

As an example, Abdul Shukor said that he has made it a point to visit at least 20 homes every Friday since he was elected.

He stressed that only local and hardworking candidates who have put in enough time will win Selangor for BN, particularly in the suburban and rural constituencies.

"Here, they do not care about the national issues… things going on in KL, for example. They are more concerned about the individuals they are voting for. They want someone who they know, they like and who can look after their needs," he said.

Abdul Shukor said that Umno's improved service to the electorate was because of the 2008 tsunami, which saw the ruling pact lose its customary two-thirds majority in Parliament and five states to the opposition.

"In the past, even our members voted against us because of the leadership's arrogance and the big rift between elected leaders and the people. But now… we have become the people, we don't wear our bush jackets or coats, we go and drink with our voters in the stalls, we visit homes, we bring them aid and we get to know them," he said.

BN's loss of Selangor, the most modern and richest state in Malaysia, to PR in Election 2008 was seen as the harshest blow to the Umno-led BN pact.

BN chairman Datuk Seri Najib Razak is bent on recapturing the state, a feat deemed crucial for the prime minister as he attempts to seek fresh mandate amid increasing public dissent against his leadership over issues like subsidy hikes and escalating living costs, Bersih 2.0, the two controversial deaths under MACC custody and the Scorpene submarine issue.

This entry was posted on Saturday, 6 August 2011, 11:49 am and is filed under Elections, Selangor, UMNO. You can follow any responses to this entry through RSS 2.0.  

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di puchong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di puchong - Google Blog Search


KePOcHi Latte: Urusniaga <b>Di Puchong</b>

Posted: 12 Jul 2011 11:06 PM PDT

Malam tadi lepas Maghrib aku teman en.Naza hantar fotokopi geran kereta kat cina yang beli enjin keta dengan dia. Kitorang p hantar kat puchong...huhu sampai2 je kat area kedai nya aku dah seram da... Maklum la kat area tu sume kedai2 halfcut n tempat repair2 lori besar, macam2 bengkel yang ada. Pulak tu gelap je area situ n x ada orang sebab kedai banyak dah tutup n kedai tu area belakang pulak tu.
Tunggu punya tunggu cina tu datang pastu suruh pergi ke belakang kedai. Kuar je kereta en.Naza pesan kat aku suruh kunci pintu. Seram beb sebab gelap je area tu. Macam-macam benda tak elok aku pikir. Mulut lak x lepas dari zikir biar semuanya berjalan lancar n x ada apa-apa yang tak dingini berlaku.
Alhamdulilah semuanya lancar. Mujurla muka cina berdua tu muka baik n bukan muka pecah rumah. Setel je urusniaga kitorang terus pergi makan. En.Naza kata kalau tau tempat tu macam tu, confirm dia tak ajak aku. Aku pun cakap kat dia, kalau dia datang tempat macam tu patutnya kena bawak membe lelaki yang muka ganas-ganas sikit. Mujur semuanya selamat n selesai and ada lah rezeki skit wat belanja.
Kitorang singgah makan kat foodcourt area halfcut tu. Dah pukul 10lebih mau tak berkeroncong perut masing-masing. Menu malam tu aku order mee goreng mamak (menu yang biasa aku pilih kalau x tau nak makan apa..haha). En.Naza lak makan nasi putih, sup kosong, daging goreng kunyit dengan kerabu sotong. Habis licin dia makan. Penat n kelaparan agaknya sebab lepas habis ot petang terus gerak p Puchong
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


SOSILAWATI MATI DIBUNUH <b>DI MORIB</b> ~ ZairieHusin.Com

Posted: 11 Sep 2010 10:17 PM PDT


KUALA LUMPUR – Empat mayat dipercayai termasuk jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya (gambar) dan tiga rakannya yang dilaporkan hilang sejak 13 hari lalu ditemui dekat pantai Morib, Selangor semalam.

Kesemua mereka dibunuh dengan kejam sebelum dibuang dan dibakar di ladang ternakan ayam dekat Tanjung Layang, Morib.

Setakat ini polis sudah menahan enam individu berhubung penemuan mayat-mayat tersebut.

Motif pembunuhan belum dapat dipastikan.

Kehilangan Sosilawati, 47, bersama tiga lelaki lain dipercayai didalangi seorang ahli perniagaan bergelar 'Datuk' yang dikatakan individu terakhir yang ditemui jutawan kosmetik itu ketika urus niaga tanah dijalankan di Banting, Selangor pada 30 Ogos lalu.

'Datuk' berkenaan yang mempunyai ramai kenalan di kalangan orang kenamaan dipercayai berperanan sebagai broker dalam penjualan tanah bernilai RM4 juta di Pulau Pinang.

Satu sumber memberitahu, ahli perniagaan itu dipercayai mempunyai banyak petunjuk bagi membantu siasatan kes, termasuk mengesan lokasi keempat-empat mangsa disembunyikan.

"Dia dikatakan pernah terbabit dalam kegiatan penipuan jual beli tanah, dipercayai didalangi sindiket terancang. Malah, beberapa laporan polis pernah dibuat terhadapnya sebelum ini berkaitan urus niaga tanah.

"Difahamkan, ahli perniagaan terbabit mahir 'menghilangkan' pelanggannya," kata satu sumber ketika dihubungi Kosmo! Ahad semalam.

Jelasnya, sebelum ini dua pelanggan dilaporkan hilang selepas mengadakan urus niaga tanah dengannya dan sehingga kini masih belum ditemui, namun lelaki tersebut menafikan semua dakwaan itu.

Ujar beliau, maklumat turut menyatakan ahli perniagaan itu sering terlepas daripada tindakan undang-undang kerana mempunyai hubungan istimewa dengan orang kenamaan, selain mahir dalam bidang perundangan.

Sosilawati yang merupakan pengasas produk kecantikan Nouvelle Visages dilaporkan hilang pada 30 Ogos lalu.

Turut hilang ialah peguamnya, Ahmad Kamil Abdul Karim, 32; pegawai bank CIMB cawangan Kampung Baru, Noorhisham Mohammad, 38; dan seorang lelaki, Kamaruddin Shansuddin, 44, yang dikatakan pemandu peribadi jutawan itu.

Sementara itu, tinjauan Kosmo! Ahad ke rumah Sosilawati di Taman Harmonis Gombak semalam mendapati pintu pagar rumah tersebut bertutup dan tidak nampak seperti suasana berhari raya.

Seorang lelaki yang merupakan pekebun di rumah berkenaan yang enggan dikenali memberitahu, keluarga Sosilawati masih belum mendapat apa-apa perkembangan berkenaan kehilangan jutawan itu daripada pihak polis.

Katanya, pihak keluarga juga itu enggan diganggu. Beliau memberitahu, hari raya tetap disambut meskipun tanpa adanya tuan rumah.

credit to kosmo

P/S : Harap apa yang berlaku oleh keluarga dato sosilawati ada hikmahnya.. amin..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


Gangguan bekalan air <b>di</b> Wilayah <b>Klang</b> dan Shah Alam - Komunitikini

Posted: 25 Jul 2011 02:57 AM PDT

Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (SYABAS) hari ini memaklumkan terdapat beberapa kawasan di Wilayah Klang dan Shah Alam akan mengalami gangguan bekalan air berjadual akibat kerja menaiktaraf sistem bekalan air oleh pihak kontraktor.

Pengarah eksekutif, hal ehwal korporat, Abdul Halem Mat Som berkata tarikh dan masa gangguan bekalan air bermula 8 Ogos (Isnin) dan berakhir 9 Ogos (Selasa) dari jam 10 malam hingga 4 pagi.

Menurutnya antara sebab gangguan berpunca daripada kerja-kerja penggantian injap sesekat bersaiz '300MM' di Taman Sentosa, Klang.

"Kawasan terlibat di seluruh Taman Sentosa termasuk seluruh Jalan Raja Nong dan seluruh Jalan Sungai Jati," katanya menerusi satu kenyataan media.

Sehubungan itu, Abdul Halem menasihatkan pengguna supaya menyimpan bekalan air secukupnya serta menggunakan air secara berhemah sepanjang tempoh gangguan tersebut.

"Pihak SYABAS berharap pengguna yang terlibat supaya bersabar," ujarnya.

Related article

Fadzly Esa ialah wartawan sepenuh masa di portal berita Komunitikini. Gemar bersukan dan melakukan aktiviti riadah di masa lapang.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Senarai Bazar Ramadhan 1432 <b>di</b> Lembah <b>Klang</b> [Info] | Teori Enam <b>...</b>

Posted: 01 Aug 2011 08:24 PM PDT

Salam Ramadhan, dah 2 hari umah islam di dunia menyambut bulan puasa. ada yang tahan, ada yang tak tahan. tetapi satu bende yang buatkan kita happy adalah bilamana dah nak buka kan? time tu la kita tetibe segar sebab dah nak menjamah makanan-makanan. Bagi yang bekerja, nak masak untuk bebuka would not be an option kan, bazar ramadhan juga la menjadi pilihan. Jadi, untuk penduduk sekitar lembah klang , Shah alam, berikut adalah lokasi bazar ramadhan untuk anda pilih.


A. Bandar Tun Razak

• Jalan 21/146, Bandar Tasik Selatan
• Tempat Letak Kereta Taman Tasik Permaisuri
• Pusat Penjaja Bazar Ramadhan Pekan Sg Besi
• Kawasan Tempat letak Kereta Velodrom Cheras
• Bazaria Larut Malam, Velodrom Cheras
• Taman Len Sen

B. Bukit Bintang

• Jln Benteng
• Siarkaki Leboh Pudu
• Jln Chow Kit (Sepanjang Siarkaki Chow Kit)
• Lorong Berangan
• Pasarama Kota (Depan Kelang Bus Stand)
• No. 239, Jalan Tuanku Abdul Rahman
• Jalan Haji Taib
• Siar Kaki Persimpangan Jln Chow Kit
• Jalan Masjid India
• Lorong Tuanku Abdul Rahman

C. Batu

• Tapak Parking Pasar Selayang
• Rumah Pangsa Pkns, Jln Kuching
• Sentul Pasar
• Kampung Batu Muda, Jalan Ipoh
• PPR Batu Muda
• Kompleks Mutiara, Batu 31/2 Jalan Ipoh
• Hadapan Flat Taman Aman Putra Jinjang Utara
• Taman Wilayah Selayang Fasa 3


D. Cheras

• Taman Segar
• Jln Susur Off Jln Pasar/Pudu

E. Kepong

• Jalan Metro Prima 5 depan Maybank, Kepong

F. Seputeh

• Di antara Blok D dan Blok E, PPR Kampung Muhibbah
• Kiri dan Kanan Jalan Radin Bandar Baru Sri Petaling
• Jalan 3/109c off Jalan Klang Lama

G. Lembah Pantai

• Jalan Sri Jati 3
• Sebelah Pure Life off Jalan Puchong
• Tapak Kosong Setinggan Kg Pasir Kiri Jalan Pantai Dalam
• Kawasan Flat Kg Kerinchi 17 Tingkat

H. Segambut

• Jalan 1/38j (Susur Wisma Suhati)

I. Titiwangsa

• Jln Cochrane
• Pasar Datuk Keramat
• Lorong Haji Hussein 3, Jalan Raja Bot Dan Lorong Raja Bot (Chow Kit)
• Persimpangan Jln Tar/ Jln Raja Alang
• Siarkaki Sepanjang Jln Tar Hingga Ke Persimpangan Masuk Ke Jln Raja Alang

J. Setiawangsa

• Jalan Rejang 11, Setapak Jaya
• Jalan Wangsa Melawati 3
• Jalan Wangsa Delima
• Rampai Business Park, Jalan Rampai Niaga 6
• Hadapan Surau Al-Ikhlasiah, Kg Semarak off Jalan Semarak

K. Wangsa Maju

• Jalan 1a/6, Setapak Indah, Danau Kota
• Siar Kaki Depan Ong Tai Kim, Gombak
• Jalan Langkawi, Teratai Mewah
• Kaki lima Plaza Idaman
• Jalan 4/27A Seksyen 2 berhadapan Bangi Kopitiam Wangsa Maju
• Jalan 3/27A berhadapan Alpha Seksyen 1, Wangsa Maju
• Di atas siar kaki Jalan Gombak / Plaza Idaman
• Siar kaki Jalan Danau Saujana Jalan Langkawi, Jalan Genting Klang
• Di atas siar kaki Jalan jernai, Medan Idaman
• Tapak Pasar Malam Taman Melati

L. Bandar Tun Razak

• Jalan Budiman 25, Taman Mulia
• Jalan 14/155C Apartment Sri Rakyat Bukit Jalil
• Parking Bersebelahan LRT Cheras
• Parking Motosikal Blok D, Seri Penara Fasa II
• Parking Motosikal Blok D, Seri Penara Fasa II
• Dataran Padang Permainan

M. Subang Jaya

• SS18, Subang Jaya (Jalan SS18/6)
• USJ 7, Subang Jaya (Jalan USJ 7/3c – Hadapan Gerai Majlis USJ 7)
• USJ 4, Subang Jaya (Jalan USJ 4/5)
• USJ 1 Pangsapuri Angsana (Tapak Pasar Malam)
• Pinggiran USJ (Jalan Pinggiran USJ 1/1)
• Taman Batu Tiga (Hadapan Gerai Majlis Tmn Batu 3)
• Putra Heights (Berhadapan Flat Sri Mutiara)

N. Puchong dan Bandar Kinrara

• Tmn Puchong Perdana (Jalan Perdana 2)
• Tmn Puchong Permai (Jalan Permai 2/10)
• Tmn Puchong Permai (Jalan Permai 1/10 – Sebelah Surau Ra'ayah)
• Tmn Puchong Prima (Jalan Prima 5/3)
• Tmn Puchong Utama (Jalan Utama 2/1)
• Taman Wawasan, Pusat Bandar Puchong (Jalan Wawasan 2/22)
• Pusat Bandar Puchong (Jalan Bandar 3- Tapak Bersebelahan Tesco Puchong)
• Puchong Utama (Tapak Pasar Malam Puchong Utama – kecuali hari selasa)
• Puchong Indah (Tapak Pasar Malam – kecuali hari isnin)
• Bandar Kinrara Sek 5 (Jalan BK 5A/1)
• Tmn Kinrara Sek 1 (Jalan Taman Kinrara 1/1)
• Tmn Perindustrian Kinrara (Jalan TPK 2/1 & 2/2)
• Tmn Kinrara Sek 4
• Hadapan Gerai UPEN Puchong Jaya (Petak Letak Kereta)

O. Serdang, Seri Kembangan ,Kajang, Cheras Kajang

• Tmn Seri Serdang (Jalan 18/35)
• Tmn Universiti Indah (Jalan 2/10)
• Tmn Pinggiran Putra (Jalan PP 1/2)
• Tmn Equine (Jalan PP 1B)
• Puncak Jalil (Jalan PUJ 3/2)
• SEPANJANG JLN MASUK KE SMAP, KAJANG
• TAPAK BAZAAR MALAM REKO SENTRAL
• JALAN UTAMA, SEK 2, TMN KAJANG UTAMA
• TAPAK PASAR MALAM KOMPLEKS HENTIAN KAJANG
• TEMPAT LETAK KERETA, HADAPAN DERETAN KEDAI TAMAN ZAMRUD
• HADAPAN DERETAN KEDAI & KILANG IKS SG. JELOK. ( TEMPAT LETAK KERETA )
• DATARAN PRIMA SAUJANA, TMN. PRIMA SAUJANA, KAJANG
• KAWASAN TANAH LAPANG ( TAPAK FUNFAIR ), TAMAN KAJANG PRIMA
• TAPAK PASAR TANI ( TMN RAMAL INDAH )
• JLN KAJANG MEWAH 10
• DI BELAKANG TESCO BATU 14, KAJANG
• TAPAK PAKIR DESA SERDANG ( HADAPAN BANGUNAN MINLON )
• JALAN TEMENGGUNG 21/9, SEK. 9, BDR MAHKOTA CHERAS ( TAPAK PASAR MALAM )
• LEBUH TAMING, TAMAN TAMING JAYA
• BERHAMPIRAN LOJI KUMBAHAN TAMAN HARMONI, SERI KEMBANGAN
• TMN. SUNTEX, BT. 9, CHERAS
• JLN CHENGAL 4, TAMAN IMPIAN EHSAN
• KAWASAN LAKE VALLEY JALAN SUARASA 8/4, BDR TUN HUSSEIN ONN
• DI JALAN CP 4/38, TMN CHERAS PERDANA
• JALAN CJ 8, TAMAN CHERAS JAYA
• PADANG AWAM, TAMAN CHERAS UTAMA ( TAPAK PASAR MALAM LAMA )

P. Bandar Baru Bangi , Hulu Langat ,Baranang dan Semenyih

• TAPAK PASAR MALAM SEKSYEN 16, BANDAR BARU BANGI
• TEMPAT LETAK KERETA JALAN 3/69, SEKSYEN 3, BDR BARU BANGI
• DIHUJUNG JALAN 2/3A, KAWASAN DUA, BDR BARU BANGI
• HADAPAN ASRAMA KOLEJ POLYTECH MARA BANGI
• JALAN SERI PUTRA ½, BDR SERI PUTRA
• JLN 7/7B, SEK 7, BDR BARU BANGI
• DI TEMPAT LETAK KERETA & JLN SUSUR KOMPLEKS PKNS BANGI
• TAPAK PASAR MALAM, BDR TASIK KESUMA
• TAPAK PEKAN SEHARI BERANANG
• TAPAK PASAR MALAM TAMAN SERI NANDING
• BERSEBELAHAN PADANG FUTSAL,TMN DESA SENTOSA
• JALAN SEMENYIH SENTRAL 1
• SEKSYEN 1, BERHAMPIRAN DENGAN PASARAYA BILLION BDR TEKNOLOGI KAJANG
• DI JLN TPS 1/5, TMN PELANGI SEMENYIH

Q. Shah Alam

• SEKSYEN 2
• SEKSYEN 7 (TPM)
• SEKSYEN 13 (STADIUM SHAH ALAM)
• SEKSYEN 17 (TPM)
• SEKSYEN 18 (TPM)
• SEKSYEN 20 (BERHAMPIRAN TPM)
• SEKSYEN 25
• SEK. U2 TTDI JAYA (TPS)
• SEKSYEN U3 (SUBANG PERDANA)
• SEKSYEN 6 (TLK REST. DAUD)
• SEKSYEN 7 (JLN PLATINUM AD 7/AD) REST ALI CORNER
• SEKSYEN 7 (JALAN KRISTAL AS7/AS)
• SEKSYEN 8 (DEKAT SURAU BLOK 17-18)
• SEKSYEN 16 (HDPN DEWAN ORG RAMAI)
• SEKSYEN 18 (JLN 18/34 – KLINIK AHMAD SHAH)
• SEKSYEN 19 (TPM)
• SEKSYEN 24 (TPK USAHAWAN MIKRO)
• SEKSYEN 27 (TAPAK PASAR MALAM)
• SEKSYEN 28 (BERHAMPIRAN KFC)
• SEKSYEN 31 ( JLN ANGGERIK ARANDA B 31/B DEPAN PONDOK POLIS KOTA KEMUNING)
• SEKSYEN U5 (JLN UTARID U5/10) TPM
• SEKSYEN U8 (JALAN C U8/C BKT JELUTONG HDPN MY MYDIN)
• SEKSYEN U10 (TAPAK PENJAJA SEMENTARA)
• SUBANG 2 (TAPAK PASAR MALAM)
• SEKSYEN U13 (SETIA ALAM – CIMB BANK)
• SEKSYEN U20 (BBSB FASA 1) (BUKIT RAHMAN PUTRA)
• SEKSYEN U20 (BBSB FASA 2) (PEJ LUNCAI EMAS)
• SEKSYEN U20 (BBSB FASA 3) (ECONSAVE)

R. Ampang

• PANDAN INDAH (TLK PADANG PERBANDARAN MPAJ)
• PANDAN JAYA (TLK JALAN PANDAN 3)
• CHERAS INDAH (HADAPAN DEWAN KOMUNITI)
• PANDAN MEWAH (TLK SEBELAH PADANG)
• PANDAN CAHAYA (TLK JALAN PANDAN CAHAYA 1/1)
• TMN MELAWATI ( HADAPAN PEJABAT POS LAMA )
• KG PANDAN (TLK PANDAN UTAMA)
• MEDAN SELERA ANGSANA HILIR (TLK)
• LEMBAH MAJU (BERHAMPIRAN SIMPANG EMPAT)
• KG TASEK PERMAI ( HADAPAN MASJID )
• KG MELAYU (JALAN JATI)
• AU 2 ( JALAN AU2A/16 )
• AU 4/1 (HADAPAN SEVEN-ELEVEN)
• AU 5 (TLK MEDAN SELERA)
• TMN PERMATA (HADAPAN PASARAYA HARI-HARI)
• MELAWATI JALAN E1
• BUKIT ANTARABANGSA (JALAN WANGSA UKAY 2)
• UKAY PERDANA (HADAPAN RESTORAN ALI MAJU)
• TAMAN MELOR (TLK)
• BANDAR BARU AMPANG (PASAR BANDAR BARU AMPANG)
• AMPANG WATER FRONT (TLK FASA 2)
• BUKIT INDAH (SEBELAH RESTORAN DALILA, TLK)
• AMPANG JAYA (TLK JALAN 1)
• KOMPLEKS MUHIBBAH ( TAMAN NIRWANA )
• KERAMAT PERMAI ( JALAN AU1D )
• AU3 (TLK FLAT PKNS 13 & 14)
• PANDAN INDAH JLN 3/2B
• TAMAN KOSAS (TLK JALAN KOSAS 1/1)
• PANDAN PERDANA (HADAPAN GUARDIAN)
• CHERAS HARTAMAS (BLOK A1, FLAT BUKIT SEGAR)


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Pusat Homeopathy <b>Di</b> Bandar Baru <b>Bangi</b> - Sihat Bersama Homeopati <b>...</b>

Posted: 14 Jul 2011 12:37 AM PDT

Community Homeopathic Clinic at Bandar Baru Bangi

Klinik Homeopathy di Bandar Baru Bangi

Sila datang terus ke

Pusat Perubatan Homeopathy Dr Nik Omar
Sebelah Masjid Hijau [ Masjid Hasanah] sek 9
[ Atas MAYBANK Islamic ] Sek 9
Bandar Baru Bangi,
Selangor.
Tel: 019 229 4556

Waktu Bertugas: 9.30 pagi hingga 7.00 petang Tiap-Tiap Hari

Hari Ahad & Cuti Am: 10.00 pagi hingga 1.00 tgh sahaja.

Rawatan Yang Ada:

Rawatan Homeopathy
Rawatan Akupunktur China

Rawatan Bekam [ Bekam Isnin hingga Jumaat Sahaja ]

Harga Ubat: RM 45.00 satu minggu
Harga Terapi Akupunktur RM 55.00 sekali terapi
Harga Bekam Darah: RM 65.00
Harga Bekam Angin: RM 35.00

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di sungai panjang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai panjang - Google Blog Search


Wisata Buaya Raksasa <b>Di Sungai</b> Adelaide, <b>Panjang</b> 5,4 <b>...</b> - Blogger

Posted: 13 Jul 2011 02:08 AM PDT

Wisata Buaya Raksasa Di Sungai Adelaide, Panjang 5,4 meter dan Bobot 2 ton - Di perairan sungai Adelaide, terdapat seekor buaya raksasa. Bukannya tidak ditakuti, namun ketakutan warga kepada buaya besar tersebut justru menjadi daya tarik tersendiri bagi para warga yang ketakutan tapi juga penasaran untuk dapat melihat secara dekat bagaimana bentuk buaya tersebut.

Para wisatawan rela mengeluarkan kocek untuk menyewa perahu dan dan dapat merasakan sensasi menegangkan ketika buaya raksasa tersebut datang menghampiri perahu sewaan.

Salah satu wisatawan yang tertarik dan telah merasakan sensasi berada di dekat buaya raksasa tersebut adalah Bridgeford Katrina. Katrina yang adalah seorang fotografer itu pun tak luput membidik buaya raksasa sepanjang 5,4 meter dan berbobot 2 ton tersebut yang seketika muncul dari dalam air karena tertarik dengan pancingan sang pemandu wisata yang menggantungkan daging kangguru dengan menggunakan tiang. Karena posturnya yang sangat besar, buaya tersebut dinamakan Brutus.

"Dia memiliki adrenalin yang tinggi," ujar Katrina. "Dia datang begitu dekat dan hampir kita yang ada di perahu dapat menyentuhnya."

Sebagaimana dilansir Dailymail, Rabu (13/7/2011), keberadaan Brutus telah menjadi buah bibir di sekitar wilayah Darwin, Australia. Brutus yang kehilangan kaki depannya tersebut diyakini akibat berkelahi dengan hiu di muara sungai. Kisah tersebut jua lah yang membuat masyarakat semakin penasaran untuk melihat langsung buaya rakasa tersebut.

"Ketika buaya itu mengeluarkan dirinya dari dalam air, semua berteriak seru," ujar Katrina.

Wisata kapal pesiar untuk menyaksikan lompatan buaya tersebut merupakan daya tarik wisata utama di wilayah selatan Australia yang menarik banyak perhatian masyarakat di kawasan utara Australia.

Ribuan 'monster' hidup di perairan sekitar wilayah Darwin, Australia Selatan. sehingga pemerintah daerah memperingatkan orang-orang yang ada di kawasan wisata tersebut untuk tidak berenang atau mencuci kendaraan mereka di dalam air.

Mereka juga diberitahu untuk tidak berkemah di dekat sungai karena buaya menjelajah hingga beberapa mil pedalaman.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di paya jaras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di paya jaras - Google Blog Search


mi1: Kerakyatan Malaysia digadai untuk kemenangan BN merupakan <b>...</b>

Posted: 05 Aug 2011 07:32 PM PDT

PAS tangkap pengedar MyKad kepada warga asing

"Kita sudah buat laporan polis tapi masih belum ada tindakan yang diambil dan kita tidak tahu kes ini disiasat atau tidak."

SHAH ALAM: PAS Selangor mengesan sindiket pemberian kad pengenalan kepada warga asing yang didakwa didalangi rakyat tempatan berlaku di DUN Paya Jaras, Subang dekat sini.

Setiausaha PAS Selangor Khairuddin Othman berkata, PAS mengesan pada Februari lalu apabila tangkapan dibuat di sebuah rumah.

Beliau juga kesal ekoran laporan hasil siasatan berhubung sindiket pemberian kad pengenalan kepada warga asing masih belum mendapat perhatian pihak polis.

"Peliknya kad pengenalan itu boleh dibaca 'card reader' tetapi semakan di dalam talian Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) menunjukkan mereka sebagai penduduk tetap (PR)

"Kami menangkap seorang penduduk luar Selangor yang ditemui sedang mengedarkan kad pengenalan dan borang kepada sekumpulan warga Indonesia dalam sebuah rumah pada tengah malam.

"Satu kes lagi melibatkan seorang individu dari Johor yang mengedarkan kad pengenalan kepada warga Kemboja.

Kerakyatan sedang digadai

"Kita sudah buat laporan polis tapi masih belum ada tindakan yang diambil dan kita tidak tahu kes ini disiasat atau tidak," katanya.

Dalam pada itu Timbalan Pesuruhjaya PAS Selangor Khalid Samad perkara itu tidak boleh dipandang ringan kerana melibatkan keselamatan negara serta menimbulkan kebimbangan di kalangan rakyat Malaysia.

Ujar Khalid kes tersebut juga seperti kes yang berlaku di Sabah ketika Barisan Nasional berjaya menguasai negeri itu.

"Jika kerakyatan sedang digadai untuk kemenangan BN, ini satu pengkhianatan yang sangat teruk.

"Bagi negara demokrasi, orang yang melakukan kerja ini boleh dihukum dengan hukuman berat," katanya.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


Hose clip universal for all car - Zerotohundred.com

Posted: 05 Aug 2011 07:00 PM PDT

-hose clip
-new!!!
-size 50m 55m 6m 74/76m 80m 85/87m
-universal
-suit for all car

-no.18&20,jalan pjs 11/7,bandar sunway,46150 petaling jaya,selangor,malaysia.

tel:+603-56380888,+603-56370888
fax:+603-56316888.


email:info@dragndrift.com
hp:+60162111820(kenny),+60162173767(frankie)

-any enquiry please call or email us

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


|| Nafiraa ||: ...Kini Kami <b>Di Shah Alam</b>...

Posted: 27 Jun 2011 07:04 PM PDT

Alhamdulillah.. sekarang kami dah ade kat shah alam.. hari ahad petang kami dh gerak dari terengganu.. memang sedih giler time nak balik shah alam.. setelah sebulan lebih kat umah My Ma.. air mata x leh tahan time salam..huhuhu

sepanjang perjalanan dari terengganu ke shah alam.. Delisha sgt memberikan kerjasama.. sikit pon x nangis.. tapi dia asik menetek jek.. bukan isap susu sgt pon.. saje2 jek..kikiki.. memula ai duk depan sambil riba delisha... bila dh masuk highway LPT hari dh gelap.. Delisha macam x selesa tido atas riba ai.. so kami tukar tempat duduk.. My anis duk depan ngan papa.. ai ngan delisha duduk belakang.. pastu delisha tido atas tilam.. terus dia tido sampai shah alam.. dengan mama dia skali tido..muahahaha..

yang klakarnye.. bila My Anis duk depan.. dia boleh tanya macam2 soklan kat papa dia.. kata papa dia.. "kalo macam nih punye banyak soalan..konfem papa x ngantuk.." kakakakakaka. berguna jugak My anis duduk depan.. ade jugak orang nak teman papa dia sembang.. bukan sembang..tapi jawab soklan2 berangkai dia tuu..hahahahaha

pukul 12 malam kami semua selamat sampai kat shah alam.. Delisha terus sambung tido kat umah plak.. syukur sgt bila delisha x meragam atas kete.. risau jugak memula tu.. ye lah.. jarak perjalanan kami boleh tahan jauh jugak..

sekarang ai ade lagi seminggu untuk menjadi suri rumah.. selasa minggu depan dh start keje dh.. sangat tak best! muahahaha.. misi ai sekarang.. kemas rumah.. maklumlah dh sebulan lebih ditinggalkan..kekekeke

sekian..

p/s: terima kasih kepada kawan2 yang sudi add ai kat FB dan YM..
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di batu caves - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batu caves - Google Blog Search


Mengunjungi Dewa Murugan <b>di Batu Caves</b> « brigitte&#39;s site

Posted: 14 Jun 2011 08:33 AM PDT


Batu Caves

Sabtu 11 Juni lalu, saya dan dua orang teman dari KBR68H menyempatkan diri untuk mengunjungi Batu Caves, sebuah kawasan kuil Hindu di daerah Selangor, 13 kilometer dari Kuala Lumpur. Kami berangkat dengan kereta komuter/KTM  dari KL Sentral. Harga tiket 1 RM atau sekitar 2.800 rupiah. Perjalanan hanya menempuh waktu 20 menit dan berhenti di stasiun Batu Caves.

Sampai disana, hal yang langsung menarik perhatian saya adalah adanya patung Hanoman berwarna warni yang tingginya tak kurang dari 15 meter. Selain itu, suara musik dan nyanyian dari dalam kuil uga tedengar indah. Tapi itu belum apa apa, karena kita belum sampai di tempat utama. Di depan gerbang menuju kuil dalam gua, ada sebuah patung Dewa Murugan berwarna emas dengan tinggi 43 meter.

Dewa Murugan adalah Dewa Hindu yang terkenal di kalangan orang Tamil di negara bagian Tamil Nadu di India, dan Sri Lanka. Dia juga dikenal dengan berbagai nama, seperti misalnya Murugan, Kumara, Shanmukha, Skanda dan Subramaniam. Dia merupakan Dewa perang dan pelindung negeri Tamil. (Sumber: wikipedia)

Kuil di dalam gua

Setelah menikmati keindahan patung dewa Murugan, kita harus berjalan menaiki 200 lebih anak tangga untuk menuju kuil utama yang terletak di dalam gua. Lumayan panjang perjalanan yang harus ditempuh apalagi cuaca cukup panas. Tapi dengan perlahan namun pasti akhirnya kami tiba juga di dalam gua, tempat kuil utama berada. Selain itu hampir di setiap sudut di dalam gua, terdapat kuil kuil kecil atau patung patung dewa. Meskipun bukan pada hari besar, kuil ini tetap ramai dikunjungi oleh para umat yang ingin berdoa.

Kalau ingin merasakan suasana istimewa di Batu Caves, kita bisa datang pada bulan Februari, tapi sayang saya tak tahu tanggal pastinya. Tapi yang jelas, pada bulan Februari kita bisa menyaksikan perayaan Thaipusam. Pada saat itu, ramai orang yang datang untuk berdoa dan melihat berbagai macam atraksi.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


Hujan air mata <b>di Petaling Jaya</b> | Bicara Gadis Hanim

Posted: 26 Jul 2011 05:41 PM PDT

Walaupun engineer, dalam hati ada taman bunga. Tapi bunga semua dah layu. Dah tua. -_-
Disebabkan dalam hati ada taman bunga yang layu, saya telah menyuburkan bunga-bunga tersebut dengan air mata sendiri.Tak paham sila abaikan, sebab saya pun tak paham. lalala.....
Semalam bertimpa-timpa cerita sedih. Waaaaa.... Rasa nak menangis sahaja kat Petaling Jaya ni, tapi saya tahan tangisan tu sampailah KL sentral. (tipu!)
Selepas makan tengahari tetiba saya terperasan kasut saya berlubang. Nampak jari kaki. Eh, salah. Nampak setokin la. Nasib baik setokin sama warna dengan kasut, hitam. Jika tidak malu eden. *tutup muka*
Semangat semalam datang awal sebab nak balik tepat waktu. Tetiba, ada pasar pulak kat depan opis ni. Apa kaitan pasar dengan saya? Yela pasar tu dah blocking kereta saya. Mana boleh keluar. Waaaa......... Tetiba rasa seperti guruh dentum berdentum menimpa. Andai kutahu ada pasar malam hari Selasa, pasti takkan ku park di situ. Pasar Malam ni harus masuk dalam kalender. -.-
Telefon dia ni banyak kali tapi tak angkat. Sekali dapat sms dia kat Melbourne. Masa ni dah rasa macam hujan lebat menimpa diri. Oh tidak!
Nasib saya ada keluarga tersayang yang bantu selesaikan masalah dan seorang kawan yang sanggup dengar luahan masalah saya. Tak mau mention nama dia kat sini sebab dia orang pemes. Nanti kena serbu dengan 'melodi' pulak gosip hangat. Hee.
Bicara Hati gadis :Patutlah semalam masa kat opis hati asyik berdebar-debar. Ingatkan ada orang nak masuk meminang rupanya ada perkara buruk berlaku. T_T
Tweet This Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved