ads

Selasa, 12 November 2013

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


MPAJ dan JPS perlu bincang masalah banjir <b>di Ampang</b> Jaya <b>...</b>

Posted: 01 Nov 2013 02:36 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]AMPANG JAYA 1 NOV : Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Chempaka, Iskandar Abdul Samad meminta Jabatan Pengaliran Saliran Selangor (JPS) mengadakan.

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Oct 2013 07:42 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Sep 2013 07:15 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Aug 2013 07:28 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Aug 2013 07:16 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jun 2013 07:09 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Apr 2013 07:41 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di bukit lanjan</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Feb 2013 07:24 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Senarai dan Lokasi Perangkap Laju / Speedtrap | Isu Halal Terkini

Posted: 14 Aug 2012 12:24 AM PDT

Automated Enforcement System (AES): Berhati-hati,beratus kamera akan menjadi "mata" anggota polis sebaik anda memulakan perjalanan.

Aidilfitri datang lagi,semua perantau akan pulang beraya di kampung masing-masing.Elakkan tragedi,pandu berhati-hati,bila mengantuk berhenti.Jangan pandu laju-laju,ingat orang tersayang,ingat jugak saman…kah!kah!kah!

Sebagai panduan,berikut adalah senarai lokasi pemasangan sistem baru perangkap hadlaju yang telah dipasang oleh pihak PDRM:

PLUS Arah Utara

■ Di bawah jambatan di 456km, Sg Buloh simpang.
■ Di bawah jambatan di 459km, Bukit Lanjan interchange.
■ Di bawah restoran overhed di Sg Buloh.
■ Di bawah jambatan terakhir sebelum tol Sg Besi pada 309.2km.
■ Di bawah jambatan di 296.5km, Bangi persimpangan.
■ Di bawah jambatan baru dibina di 289.0km, selepas simpang Utara Penilaian.
■ Di bawah jambatan di 286.5km, Penilaian Utara simpang.

PLUS Arah Selatan

■ Di bawah papan tanda di 454.6km dan 455.2km, Sg Buloh layby.
■ Di bawah jambatan selepas Subang persimpangan di 11.3km.
■ Di bawah jambatan di 22km, Bukit Lanjan simpang.
■ Di bawah jambatan sebelum Mint hotel, Sg Besi Tol. 80km / h sahaja!
■ Di bawah jambatan di 302.8km, Kajang simpang.
■ Mengenai 1km selatan persimpangan Bangi, kedua-dua selatan dan utara terikat luar lorong
■ Pada 296.5km dan 297km, Bangi simpang.
■ Di bawah jambatan yang baru dibina di 289.0km, sebelum simpang Utara Penilaian.
■ Pada 285.5km dan 285.8km, Penilaian Utara simpang.
■ Pada pembahagi pusat di 251.8km dan 253km selepas Senawang simpang.
■ Selepas simpang Alor Gajah di 213.9km, bersebelahan dengan taman tema air.
■ Di sebalik halangan nahas tangan kanan di 198.4km.

Lebuhraya Elite Perhubungan Timur Tengah / Utara

■ Pada sebelah kiri di 4.8km selepas Batu Tiga / Shah Alam keluar
■ Di bawah restoran overhed di persimpangan USJ / Hicom kira-kira 8.5km. 90km / h zone!
■ Di bawah jambatan sebelum simpang USJ / Hicom di 10.5km.

Lebuhraya Elite Perhubungan Barat Tengah / Selatan

■ Di bawah restoran overhed di persimpangan USJ / Hicom kira-kira 8.5km. 90km / h zone!
■ Di bawah jambatan sebelum simpang USJ / Hicom di 10.5km.
■ Selepas keluar dari tol KLIA ke lapangan terbang, di bawah Jalan Pekeliling flyover.90km. / H

NKVE Arah Timur / Utara

■ 300m sebelum tol Jalan Duta, 60km / h!
■ Di sebalik penghadang jalan di sebelah kiri apabila pergi ke arah tol Jalan Duta, di 24.9km, 80km / h!
■ Di bawah jambatan di Damansara Junction, 17.5km

NKVE Arah Barat / Selatan

■ Di sebalik penghadang jalan di sebelah kiri apabila keluar dari tol Jalan Duta dari KL, pada 25.3km dan 25.7km, 80km / h!
■ Dari Jln Duta, di bawah jambatan, 23km, 80km / h zone!
■ Daripada Jln Duta, di laluan bawah tanah di Sungai Buloh Y-persimpangan, 22km.
■ Di sebalik halangan kemalangan di Damansara Junction, 17.7km dan 16.8km
■ Di bawah jambatan keretapi di 11.2km
■ Di bawah jambatan di persimpangan Shah Alam.

Lebuhraya Kesas Timur

■ Di bawah jambatan di 44.8km, menuruni bukit yang berjalan selepas Puchong simpang.
■ Kesas West Bound
■ Pada sebelah Sg Besi Tol Timur Bound. Bandaraya Kuala Lumpur
■ Jalan Duta; di bawah jejambat di persimpangan Damansara, 70km / h zone.

Lebuhraya Kesas – Klang

■ jalan Dwi antara Klang dan Pelabuhan Klang. Ke Arah Klang arahan, pada kira-kira 13 km batu batu. 70km / h sahaja!

Leburaya Pantai Timur

■ Timur berjilid, menuruni bukit selepas Raub persimpangan.
■ Maran, 60km / h zone.
■ Paya Marang, 70km / h zone.

Kawasan Negeri Johor Arah Selatan

■ persimpangan Tangkak.
■ Di bawah jambatan selepas Yong Peng
■ simpang Utara di 97.3km.
■ Ayer Hitam simpang.
■ simpang Sedenak.

Jalanraya Sekitar Utara  Malaysia  - Arah Utara

■ Around Ayer Hitam in 60km / h zone.
■ Sebelum Perwaja Steel.
■ Sg Petani persimpangan.
■ Antara persimpangan Seberang Jaya dan Tol Sg Dua.
■ Jambatan Pulau Pinang di pulau end.Speed  ​​menghadkan 80km / j.

Jalanraya Sekitar Utara  Malaysia  - Arah Selatan

■ Jambatan Pulau Pinang Pulau akhir. Had laju 80km / h.
■ Mengenai 2km sebelum had Juru Tol Speed  ​​90km / h

Kawasan Perak Jalanraya Arah Utara

■ Di bawah jambatan di 197.1km dan 198.8km, selepas Kamunting Junction.
■ Di bawah jambatan di 204.3km, selepas Kamunting Junction.
■ Di bawah jambatan di 208km, sebelum Kamunting Junction.
■ Di bawah jambatan di 214.8km, sebelum Kamuntingjunction.
■ Ipoh Point Vista pada kira-kira 263km. Had laju 80km / h.
■ Di bawah jambatan di 271km, Ipoh North Junction.
■ Di bawah jambatan di 274.4km, Ipoh South Junction.
■ Di bawah jambatan di 286.9km, Simpang Pulai Junction.
■ Di bawah jambatan di Persimpangan 296km, Gopeng.
■ Di bawah jambatan di 352.6km, selepas Simpang Sungkai.
■ Di bawah jambatan di 353km, Sungkai Junction.
■ Di bawah jambatan di 373km, Sungai Junction Slim.

Kawasan Perak Arah Selatan

■ Di bawah jambatan di 199km, sebelum Kamunting simpang.
■ Di bawah jambatan di 241.9km, di persimpangan Kuala Kangsar.
■ Di bawah tiang isyarat di 296.1km, sebelum Gopeng Junction.
■ Di bawah jambatan di 297km, Gopeng Junction.
■ Di bawah jambatan di 300km, selepas persimpangan Gopeng.
■ Di bawah jambatan di 308.6km, selepas persimpangan Gopeng.
■ Di bawah jambatan di 372.6km, di simpang  Slim   River .

Berhati-hati ketika memandu, semoga anda semua selamat sampai ke destinasi.

Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri

Abd. Rahman

http://www.halalscience.com

Kereta Breakdown <b>Di</b> Highway Kesas Area <b>Bukit Lanjan</b> - nombor8 <b>...</b>

Posted: 10 Aug 2013 08:26 PM PDT

Cerita lama tapi berlaku dalam tahun ni jugak...

Merasa la stranded tepi jalan, tengah sibuk pulak tu sebab semua orang nak gi kerja.. merasa gak naik tow truck....









My Crib of Craps: Berbuka Puasa <b>di</b> Restoran Subak, <b>Bukit Lanjan</b>

Posted: 29 Jul 2013 06:30 PM PDT

Last Sunday, July-28 to be exact, we had the opportunity to have iftar at Subak Restaurant somewhere in Bukit Lanjan, near Tol Sg Penchala (LDP).
I'm always looking forward to dine here for the atmosphere is so calming and you really feel closer to nature.
It is said that you're paying more to the environment than the food.
AND, bonus is, the food's good!!!
We arrived around 645pm.
Itu pun dah usaha dah nak sampai dekat-dekat nak berbuka, or else kita melanguk jela tengok makanan.
I thought we were among the last, turned out we're the first to arrive in the group!
This is my favorite tudung from my current favorite brand, Pearl Haya.
I love, SUPER love the cutting, the material and especially the way it fits my face.
Love it!
Love it so much!
Some more I have the membership card, so for every month you are entitled to get 30% off the first tudung you bought in the month, and 10% subsequently.
Memang every month la I'll make you I'll bag at least one tudung from them, Pearl Haya.
Inshaa Allah kalau ada rezeki.
My shopping partner snapped this.
Terus jatuh cinta.
Terus beli!
She's the reason after all, kalau tak selamanya la saya rasa Pearl Haya ni design untuk makcik-makcik je.
Eh eh bukan awak pun dah level makcik ke?

Anyway, back to the iftar story.

What I had for iftar...



Yummmmmmmy!!!
Seriously ALL the lauk were so delicious!
I am not kidding, and I'm not biased.
They were good, extremely good!
Dessert.
Well actually we took some kuih-muih also but I didn't snap.
Main focus of the night was the food.
I didn't waste any minute NOT enjoying the food and the ambience.
Other than the kebab, there were also stalls of fried noddles, roti canai, and kambing golek!!!
Serius sangat, the kambing golek was SERIOUSLY delicious.
The very first word I uttered upon chewing the meat... hmmmm sedapnya!

The buffet is RM65 for adult if I'm not mistaken.
Like I said, you may find it a bit expensive, but sometimes you're also paying for the atmosphere, the view, the location, the awesomeness of the food.
So if you ask me, I'll say, highly recommended!

We went home around 915pm with super full and happy stomach.
Looking forward for another session next year 2014!

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Picnic <b>di Jeram</b> Toi | ESPIRANZA - Blogger

Posted: 20 Oct 2013 03:57 AM PDT




Walau sesibuk macam mana pun kita,
Walau banyak kerja macam mana sekali pun,
Masa yang berlalu takkan pernah datang kembali,
Maka, luangkanlah walau sedikit dari masa itu untuk bersama dengan keluarga.

Masa bersama ibu bapa dan adik beradik,
Masa bersama anak-anak (takde anak lagi, anak buah pun jadilah)
Masa yang berkualiti untuk mengeratkan hubungan,
Masa yang istimewa untuk berkongsi segalanya bersama.

Cuti mid sem kali ni,
Ana gunakan sepenuhnya untuk orang-orang yang Ana sayang,
Hampir setiap hari berjalan,
Hampir setiap hari ada sahaja aktiviti
Aktiviti terakhir sebelum pulang ke Puncak Alam adalah picnic dekat Jeram Toi.

Jeram Toi ni dekat jer dengan rumah Ana, dekat area Jelebu,
Memang trip picnic family selalu dekat Jeram Toi, Ulu Bendul atau Port Dickson
Tapi Ana lagi suka dekat Jeram Toi, 
Air sejuk, mandi confirm mengigil punyalah. Hee.

Sebelum Picnic:
Semasa Picnic:

Istirehat Keluarga <b>di</b> Pantai <b>Jeram</b>, Kuala Selangor - (1)

Posted: 21 Oct 2013 03:07 AM PDT

Story on October 18, 2013 - Friday evening.
Pantai Indah Seaview Resort, Kuala Selangor. 
Waktu bermingle with family pun tiba.. Last N3, cerita di S I N I, i ada bagi tau nak libur - libur kan.. alahhh bukan ke mana pun.. dekat - dekat je.. Kami ke Jeram, Kuala Selangor. Dah pernah ke sini dulu in 2011.. for our first time gathering kat sini.. Boleh usha kat S I N I gak.. More photos H E R E.. i love to share with others yang plan nak  buat gathering di area Kuala Selangor.. Macam A l i n tu.. hee..
We stayed here for 2 nites. like before, just one nite. macam tak cukup masa gitu.. ye lah bila dah berkumpul semua, masa macam kejap je.. penat mengangkut barang naik ke apartment masih terasa, dah kena punggah balik ke kereta kan.. so, TokPuCu and TokNgah telah mensponsor our stays kat sini for 2 nites.. so meaning, we checked in here on Friday evening.. supposedly. but some of us stuck in bad traffic. kan Friday.. plus heavy rain. I pulak keluar about 8.15pm..  malas nak awal coz kids just back from school. jadi check in lambat.. 
we came here with 7 cars... amik youuu..
yelah.. NekCik, one car, Hubby lak straight from office. i asked him to go directly there. no need balik rumah dulu.. dah tentu dekat dengan his office. TokNah, one car with Chef KoYa. organizer gitu. heee.. CiRah and little family from Johor, one car.. CiTi also one car, direct from office too. Me, dengan Kak Timah lah. with the kids, My Mommi and My Daddi, and Chef CiJu.. plus, CikIs dengan another one car with Abang Luqman.. sooo.. tu lah sampai 7 cars. 20 of us.. without PamanMie. kalau tak sure dalam 24/25 lebih orang gitu.. ramai kann. memang bising dan meriah. 
we rent 2 units on the 9th floor. nak bagi tau kat Alin.. stay kat 9th floor ni best sebab our units will face the beach.. so memang sangat - sangat berangin.. ok lah i cerita sikit about this apartment. nak kasi sikit tips to Alin and the rest yang ada angan - angan nak le sini. 

ada kettle, ada microwave. so memang best gak lah kan. cuma memang tak ada sugar or tea. kena bawak sendiri lah.. plus no convenient mart yang ada di kawasan ni tau.. so kena beli dari luar dan bawak ke dalam unit. 


small kitchen kat sini. just boleh lah memasak yang simple. bawak je lah dapur ke sini.. ada freezer gak.

quite  spacious kat hall dia..  just bawak comforter lah.. bawak bantal gak.. cuma di hall tak ada penghawa dingin. tapi, memang berangin kat sini. so tak perlu bimbang panas ke apa.. just bawak UBAT NYAMUK.. tu je.. 
Ada 2 bedrooms, master bedroom with bathroom attached. second room no bathroom attached. so boleh guna bathroom yang ada di kitchen.. ok lah kan. sebab share with family je.. plus ada small bedroom yang hanya guna wall fan. still ok.. ada towel gak, tapi better bawak sendiri. ada sabun kecik je. so this apartment ada 2 bilik setengah. plus biggg hall. ini harganya RM160.. if u r government servant, dapat discount 10%. ok lah kann.. 
sebelah sink tu lah another room.. second room. kat area kitchen ni ada satu bathroom sharing. nampak tak tu.. macam - macam yang dibawak.. ok lah.. cerita pasal dinner kami di sini. 
dinner sponsored by TokPuCu.. Nasi Daging Kurban. Sedappp..


Chef KoYa bawak Rnedang Ayam.. sangat sedap..
Nasi Sausage dari TokNgah.. sedap. tak de yang tak sedap. 
then Hubby dari office bought all these dishes. pun sedap. 

plus Chef KoYa... sponsored ni lagi.. Tau tak apa ni, i panggil Kuih Kepal. some panggil, Wajik Sirat, and ada panggil Dodol Kerisik.. u all panggil apa ek?.. 
anyway we just look at them. enak menjamu selera..
 ada sofa 2 tau.. ada TV but channel just ada 1 je. hee..



semua seronok bila ada Little Ali and Princess Aurora.. Abang Irfan akan menyakat sakan.

lepas makan depa sembang sakan. i dah tak larat. rupa - rupa nya depa sembang sampai pukul 2.00AM.. i dah selamat tidur dah.. tak larat sebab i kena dok drive dalam hujan gelap waktu malam.. ok lahh. nanti i cerita semuanya.. apa - apa pun jamu mata tengok bulan di waktu fajar.. these pics below waktu subuh dari jam 5.45AM sampai 6.00AM..






Indahnya waktu pagi di sini.. saksikan lah ye.. indah dan udara sangat segar.. selepas semalaman hujan lebat.. cerita selanjutnya pada hari ini, nanti yeee...

Istirehat Keluarga <b>di</b> Pantai <b>Jeram</b>, Kuala Selangor - (3)

Posted: 24 Oct 2013 10:10 PM PDT

Story on October 20, 2013 - Whole Sunday
started from Pantai Indah Seaview Resort to Sungai Burong Tanjung Karang
Pepagi lagi i dah teruja..hee..hee.. teruja  tu.. ye lah. teruja memetik punat my camera. merakan sang rembulan. semalam agak dini hari. tapi hari ni.. sang rembulan kesiangan. amboii.. sakan ayat i.. memang seronok memang ke langit sambil telinga dijamu bunyi ombak menghempas pantai. cewah.. air laut tengah pasang pagi ni.. memang best sangat.. 
masa ni dah 6.30am.. cantik kalau dapat dilihat dengan mata kepala sendiri. jom ke sana.. 
ini dah pukul 7.00am.. tup - tup Hubby ajak pegi cari breakfast. kami dah ada favorite place for breakfast kalau jenjalan dan stay over nite  area Kuala Selangor ni.
kami ke sini. Warung Wak Minan, pakcik Hubby.. nak tau kat mana? keluar dari area apartment, tuju ke arah Kuala Selangor. tiba traffic light area Kampung Assam Jawa (Simpang Tiga), turn right. then straight je till you meet simpang empat.. landmark kat situ, after simpang empat you akan jumpa petrol pam, CALTEX..sebelah CALTEX tu Warung Cendol Bakar..(Ini landmark tau).. jadi bila tiba simpang empat, turn right lagi. kat situ nampak dah Warung Wak Minan. Bawah pokok besar tau.. memang ramai kat situ esp waktu pagi Ahad. 
macam - macam ada di sini. esp Nasi Lemak. RM1.00 je tau. yang penting sedap..cerita Wak Minan, setiap pagi esp Sabtu Ahad, warung dia menjual sebanyak 800 bungkus nasi lemak.. ada gak Roti Canai di sini.... Jangan lupa mencuba ya.. anda pasti tak kaciwa. 
kitarang pulun di sini dulu. hee.. i ngap 2 bungkus Nasi Lemak and Iced Nescafe.. wowww//sodappp..after that, terus balik,.. sian orang yang ada di apartment tu.. ehhh.. takk we all singgah kejap di Pasar Sungai Buloh. Hubby nak lepas gian.. beli Soto.. the best ever bagi kitarang. 
tiba je apartment, semua menjamu selera.. bersarapan. NekCik pun tambah dengan Nasi Goreng dan ada lebihan food malam tadi. 

 bila mengadap food, nak kena panggil baru depa menoleh. heee..heee.. kurang 4 orang kat sini. semua ada 20.
tengok tu memacam ada. Soto ada, Nasi Lemak ada, Nasi Goreng ada, kuih - muih.. Terlanjur dah banyak food tu, kami terus mengisytiharkan lunch kat apartment je... pandai - pandai lah memasing isi perut sebelum checked out. in fact we all delay checked out lagi. tambah je, RM10 tiap sejam.. then we all pakat keluar at 2.30pm.
see.. punya lah banyak barang yang perlu diangkut ke kereta memasing. ini baru satu unit. unit sebelah lagi tu.. hee.. penuh kereta yang 7 bijik tu.  dasat kan..kenapa yang banyak sangat barang tu ek?? ye lahh.. dah orang nya pun ramaikan.. 20 orang semuanya termasuk si paling kecik tu..jom tengok ahli rombongan nya pulak. 

photography session pulak. memula di balcony.. kat sini lah boleh nampak pantai. pantai lumpur tau. bukan pantai pasir. so dari balcony ni boleh lah tengok orang tengok ambik siput gitu lahh..


 kat dalam unit pulak. he..hee.. sakan semua.. 

haahh.. ada lagi.. di luar unit pulak. kat sini 19, tambah sorang tukang amik gambar.. 
Lepas siap semua barang dimasukkan ke dalam boot kereta, we all pun gerak menuju ke Tanjung Karang. Cuaca memang agak baik. kejap panas kejap redup. just dua'a kekal cam tu je sampai kami berjimba di tepian sawah.. otw tu ternampak gerai jual dodol. i asked Hubby to stop.. then dia lak terus ke gerai sebelah.. ada lemang rupa - rupanya.. boleh makan di tepi sawah nanti. cam tu lah plan nya.. 


warung lemang ni rasa - rasanya baru je dibuka.. masih cantik dan bersih lagi. teratur.. 


lepas kami singgah, ramai lak yang singgah. PELARIS gitu..kedai dodola sebelah tu je. tak lama lepas tu kami sambung balik menuju ke Tanjung Karang. dan langsung tiba di sini..





seronok semuanya bila tiba di sini. panas ke apa ke dah tak perduli. seronok sakan dengan kawasan di sini. 


kami sambung lagi. masuk kat jalan - jalan yang kecil.. meneroka alam.. akhirnya sampai ke sini..


nampak warung ni macam ok je. langsung singgah. ada roti canai. apa lagi.. semuanya mengorder lah.. makan lemang pun kat situ. suka sangat service depa ni. sangat cepat. kat mana gerai ni.. pegi je laluan sejalur dengan jalan besar tapi sebelah sungai lah.. nampak je pintu air besar "REGULATOR SUNGAI BURUNG', di situ lah gerai makan ni. 
sambil diarang amik order, i verangan kejap....hee..jom makannn..




sakan betul kami kat sini. makan siang akhir nya dalam masa teatime. heee.. sebab tu makan tak hengat dunia. sedap saje.. sambung balik lah. dah agak petang dah ni.. kami ke laluan utama.. nak singgah kat tepi jalan tu. nak beli bawak balikk.

kids suka kan Jagung Cawan, Air Mangga, dan Jagung Rebus. 

Jagung segar ni pun boleh dibeli kat sini. 
ada yang beli keladi lah, ada yang beli sukun..selesai semua maka kami bertolak balik lah. Hari dah makin gelap dah.. singgah lah mana yang patut dulu sebelum sampai rumah. selesailah activity kami pada hari ni.. dah sakan bercuti dan menjelajah.. dalam hujan panas gamaknya.. seronok sangat.. semoga dipanjangkan umur boleh kami berkumpul lagi.. AMEEN.

12 di batang kali - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batang kali - Google Blog Search


[VIDEO] Lagak Gengster TETAK Hingga PUTUS TANGAN <b>di Batang</b> <b>...</b>

Posted: 05 Jul 2013 08:05 PM PDT

BATANG KALI - Umpama babak dalam drama gengster apabila sekumpulan tiga lelaki memegang parang sambil mengejar mangsa dan menetaknya beberapa kali sehingga rebah.

Mangsa yang pada awalnya cedera di kepala, masih mampu berlari dan cuba menyelamatkan diri, namun tiga lelaki terbabit terus mengejar dan menetak badan serta tangan mangsa hingga tidak berdaya.

Penjenayah tidak bertopeng itu hanya beredar setelah melihat mangsanya terbaring dan tidak mampu berdiri lagi.

Saksi yang hanya mahu dikenali sebagai Diana, 24, berkata, kejadian berlaku kira-kira jam 6.15 petang itu bermula di sebuah tempat cuci kereta dan berakhir di kawasan stesen minyak.

"Saya nampak dia berlari dari belakang stesen minyak dan dikejar tiga lelaki berparang.

"Dua kali dia jatuh ditetak, kemudian dia bangun ditetak lagi, sampailah dekat tepi jalan itu, dia tumbang dan terus kena cincang," katanya berhampiran tempat kejadian, malam kelmarin.

Seorang lagi saksi dikenali sebagai Adib, 19, berkata, kekecohan bermula dari sebuah tempat cuci kereta di sebelah stesen minyak sebelum mangsa dilihat berlari dengan berlumuran darah dan cedera di kepala.

Menurutnya, situasi ketika itu agak tegang dan menakutkan sehingga semua pelanggan yang mengisi minyak tidak mampu berbuat apa-apa kerana bimbang dicederakan.

"Memang macam drama gengster, orang yang melihat kejadian itu hanya diam tanpa buat apa-apa. Sampailah lelaki itu terbaring di hujung sana, tiga penjenayah berparang tadi terus menetak tangan kirinya sampai putus," katanya.

Adib berkata, mangsa yang hanya memakai baju T lengan pendek dan seluar pendek berkemungkinan menunggang motosikal sebelum diserang kerana terdapat sarung tangan pada tangan kiri mangsa yang putus.

Kenalan mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai Kanna, 36, berkata, mangsa merupakan seorang penarik kereta dan tinggal di Taman Wawasan di sini.

Katanya, sebelum kejadian, dia ada ternampak dua kenderaan mencurigakan menggunakan cermin gelap dan bernombor pendaftaran Melaka, singgah di sebuah restoran berdekatan.

"Tidak pasti sama ada mereka ada kaitan dengan kejadian tersebut atau tidak. Tapi, kejadian itu berlaku selepas saya lihat kenderaan mencurigakan. Jadi, mungkin ada kaitan. Tapi saya lupa nombor pendaftarannya," katanya.


Sementara itu,  Ketua Polis Daerah, Superintendan Norel Azmi Yahya Affandi berkata, mangsa, N Sangar, 33, berasal dari Bandar Utama Batang Kali, selain mempunyai sebuah kedai mencuci kereta di sini dan kedai makan di
Hulu Yam.

"Polis masih menyiasat motif sebenar kejadian mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh," katanya, semalam.

Beliau berkata, berdasarkan maklumat awal kes, Balai Polis Batang Kali menerima panggilan telefon daripada orang awam yang memaklumkan berlaku pergaduhan dekat sebuah stesen minyak.

Katanya, pemanggil itu memberitahu seorang lelaki ditetak dengan parang sehingga putus pergelangan tangan kiri dan luka di bahagian kepala.

"Bertindak atas maklumat tersebut, anggota polis ke tempat kejadian dan mangsa yang parah dibawa ke Hospital Kuala Kubu Bharu (HKKB).

"Bagaimanapun, lebih kurang jam 6.55 petang, pihak hospital memaklumkan mangsa meninggal dunia akibat pendarahan di kepala dan bahagian badan," katanya.

keluarga bahagia: SEPAGI <b>DI</b> PASAR TANI <b>BATANG KALI</b>

Posted: 17 Oct 2013 05:52 PM PDT

Salam.. sesekali dapat kuar pepagi gi pasar tani kat batang kali ni memang sonok, kenalagi mak n bapak aku pun follow sekali aritu coz diaorg datang bermalam di rumah kami (Taman Desa  Kelisa, Ulu Yam Baru). Kalau pegi tanpa diaorang memang la x tau nak membeli ape.yang tau beli ayam n pegi breakfast.hahaha. tapi, kali ni aku dapat tangkap satu lagi produk makanan yang pastu aku akan cari selain dari ayam dan ikan keli kalau sempat ke pasar tani ni. Kat Pasar Tani ni memang bermacam-macam produk dijual. Termasuklah Roti John yang aku rasa terbaik setakat aku penah makan (kalah roti john kat precint 16 tu..siyess!!)
 Haaa.. ni lah roti john aku gi tau tu.. kalau nak tau, penjual roti john selalunya akan balut bendera kat kepala dia.macam serban. Roti John dia memang sedap!! perghh.. Kalau lambat memang jenuh nak menunggu giliran.

 Tu dia!!.. patin yang akan aku beli setiap kali datang ke pasar tani ni. Goreng memang sedap ... x yah nak masak berkuah sangat.. Ini Fresh punyerr.. kat sini harganya Rm10 sekilo.. ikan talapia tu ade dua harga rm8 dan rm10.
 Kat pasar tani ni memang femes dengan ikan-ikan sungai yang segar-segar. Kejap-kejap ade jer org perseorangan yang akan hantar produk diaorang yang akan dijual disini.
 Mmm.. biasalah.. artis ni akan enterframe gak.. dia sorang je yg follow, yang lain tggl kat umah. Yang belakang baju coklat tu My Mom la..
 serba sedikit suasana di pasar tani
 tadi ikan sikit, kalini banyak pulak. ade yang baru antar.. mari!! mari!!..
 Kalau dah pasar tani, x sah kalau x sesak!!..

Lelaki Ditetak Dalam Pergaduhan Samseng <b>Di Batang Kali</b> [18 SG]

Posted: 08 Jul 2013 01:54 AM PDT


Lelaki di dalam video ini ditetak dengan kejam di kepala dan putus tangan. Kejadian ini berlaku di stesen minyak Shell, Ligamas Batang Kali, Selangor pada 4 Julai lepas. Lelaki ini mati ditempat kejadian sebelum ambulans datang.


Sumber : Here

12 di tanjung karang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung karang - Google Blog Search


SUPERMENG MALAYA: Satay Hut, <b>Tanjung Karang</b>

Posted: 22 Oct 2013 09:00 AM PDT

Jom !

Masih lagi di negeri Selangor, kali ni aku nak bawak makan lagi tapi kali ni ke Tanjung Karang, Selangor.

Apa ada di sana??

Mesti tu soalan bermain di minda masyarakat kan?

Tak de apa sangat sebenarnya, tapi kalau kebetulan berada di kawasan segitiga suasa Kuala Selangor, Sekinchan mahupun Tanjung Karang ni, sudi sudikan la kiranya singgah untuk menikmati satay yang sangat popular di sini. Satay Hut !

Actually tu lah nama kedai nya.

Aku tau kedai ni, sebab masa on the way balik dari Pangkor dulu lalu jalan lama ni, masa time lalu kat sini, Hero pegi baca papan tanda tu, dia sebut.


"Satay Hut"

As Hut tu bunyi dia macam Hood. Tu yang buat aku tergelak tu.

Bila balik aku riki riki, rupanya orang kata satay di sini sedap !!

Orang kata ! So aku pun nak rasa la sendiri, betul ke macam apa yang orang kata tu. Aku mudah dengki kalau orang makan sedap dan aku tak dapat makan. Jelesi bebeh. Jadi kena pegi riki Martin !!

Gigih nak merasai satay tersedap di Tanjung Karang ni. Dengan harapan dapat menemui sate terbaik yang pernah aku lantak-i.

Meh.

"Adik ! Kejappp.. papa belum ambik gambo lagi !" Hahaha. Kesian anak aku tu. Baru nak makan popia.

Actually popia ni OR dah goreng siap siap buat bekal dalam perjalanan. Kot la lapor lama sangat nak sampai ke Tanjung Karang nuh !

Apa ni?? Kad kawin. Ada jemputan kawin minggu berikutnya  
Sign Satay Hut tepi jalan
OK. Dari LATAR terus ke Kuala Selangor. Kalau dah lepas Kuala Selangor, nanti jalan terus sampai ke Tanjung Karang. Dekat pekan Tanjung Karang tu sebelum hospital adalah Satay Hut ni. Kalau dari Kuala Selangor kena u turn lah kat hospital tu.. Eh, tak leh u turn, masuk kanan dulu then u turn sebelum masuk wad emergency dekat hospital Tanjung Karang tu.
Pepandai ler... asal sampai. Apa apa pun kena berhati hati, kang accident silap haribulan masuk emergency room terus.
Kiranya kalau nampak sign tu memang dah sampai lah.
Senang cakap, kalau dari Kuala Selangor kedai ni belah kanan. Sebelum hospital Tanjung Karang.
Kalau dah sampai, menjerit la dengan riang tanda gembira !!!! Lagi kuat lagi bagus. Effek tepuk tepuk dada 3 kali tanda bangga dan riak adalah sangat perlu.

Ada kolam ikan. Besar bagak ikan ikan dia...
Ada toilet dan surau. Boleh tumpang kencing mahupun berak !

Waktu kami sampai, tak de la ramai sangat orang. Tapi ramai jugak la kot lepas lepas tu. Time tu dalam pukul 5 petang lagi. Memang saja singgah untuk jamah satay di sini. Mana la tau kot sedap.
Sampai je duduk dan lambai lambaikan tangan kepada pelanggan lain tanda kita adalah mesra alam. Kalau orang buat bolayan... baru kita order. Kalau orang bagi feedback, teruskan melambai dengan mesra.
OK. Satay dia cuma ada satay ayam sahaja.
Dan satay dia ada 2 size. Besar dan kecik. Sebab tak leh nak imagine besar tu besar mana, aku order je la yang besar 5, yang kecik 10. Tup tup sampai terbalik !

Kecik 5, besar 10. Belasah je la makan.

Ini satay size besar. Besar betul la....

Yang belah sini size kecik....

Beza tak satay besar dengan satay kecik? Kami order nasik impit sekali...

Ini satay kecik dan kuah kacang

OR order Mee Bandung... dia nak makan. Nampak macam sedap, tapi bila dia makan dia tak suka sebab kuah dia berkacang. Last sekali aku jamah sikit then Hero makan sikit. Mee dia putus putus.. tak leh nak slurrpppp panjang panjang.. Rasa.. so so jer lah. Harga RM6 satu.
Tapi cuba tengok ni. Anak anak aku terus histeria bila tengok ABC dia !!!



Leleh tak? Hahahah saja buh gambar banyak banyak kasik tangkap leleh...
Hahaha. Macam banyak sebenarnya. Susah budak budak tu nak makan. Harga nya RM3.50.
Aku jamah sikit je sebab manis sangat, aku tak minat.

Makan satay lebih kurang.. tinggal 2 batang yang besar ni tak abis. 
Rasa tebal sangat dengan isi ayam semata mata so kurang jugak la.. Better order yang satay kecik jer.
Lepas makan jangan lupa bayar. Bayar di kaunter tu

Ni harga untuk satay dan ketupat... ( tetiba ada maaf zahir dan batin )

Kerja kerja pembakaran secara terbuka...

Satay satay menunggu giliran untuk di bakar


Untuk tempahan boleh la hubungi......
So. Mesti nak tau, adalah berbaloi baloi gi makan Satay Hut ni??
Hmm. Bagi aku lah, kalau kebetulan ada di sana, boleh je singgah gi makan. Kalau semata mata nak pegi makan, tak payah lah. Lain la kalau gigih macam aku. Tapi aku memang saja saja nak gi berjalan, sambil sambil tu boleh gi tempat lain pulak. Kiranya ni tempat pertama kami singgah hari tu. 
Satay dia OK jugak la kalau yang size kecik tu. Yang besar tu macam kenyal sangat dengan daging ayam semata. Rempah dia pun rasa biasa biasa je. Kuah dia pun tak de la marvelous mana. So overall, bagi aku biasa je. Bukan la satay tersedap yang aku pernah makan setakat ni. Tidak jugak aku kategorikan top 5.
Anyway, tak salah kan mencuba untuk kelainan. Ada jugak goreng gorengan di jual. Nampak macam ramai orang order. Maybe sedap ler kot.
Sapa sapa nak feel feel jadi Sundal Bolong hirup kuah satay.... boleh try !! Yang lain lain pun sila mencuba !!!

Choba kau choba.....

sadis!! pelajar tingkatan tiga lemas <b>di tanjong karang</b>!! - jawa bernam

Posted: 30 Oct 2013 01:53 AM PDT

Tanjung Karang, 30/10/2013 – Seorang murid tingkatan 3 mati lemas ketika mandi di Sungai Ban Canal Sri Gambut, berhampiran dengan Homestay Sungai Sireh petang semalam.
Mangsa yang juga pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Harun, Tanjung Karang difahamkan bersama dengan 4 orang lagi rakan telah mandi di sungai tersebut. Mangsa dipercayai lemas dan gagal diselamatkan oleh rakan-rakan lain.
Operasi mencari mangsa telah dilakukan oleh pihak Bomba sejak petang semalam sehingga lewat malam tadi namun masih lagi gagal untuk menemui mangsa.
MejaBulat.Com difahamkan, 2 orang penyelam dari balai Shah Alam telah dipanggil untuk menyertai operasi mencari ini.
Operasi telah ditamatkan pada jam 11 malam tadi, dan akan disambung pagi ini. -MejaBulat.Com

12 di puchong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di puchong - Google Blog Search


Biadab! Lelaki Marah Laungan Azan Terlalu Kuat <b>Di Puchong</b>

Posted: 07 Nov 2013 06:52 PM PST

Isu sembelih lembu korban di perkarangan sekolah belum reda, kini laungan azan pula yang dipertikaikan. Mereka kini dilihat semakin berani menyentuh hal ehwal agama rasmi negara, Islam. Ditambah pula Menteri Besar negeri Selangor seperti tunduk kepada permintaan lelaki tersebut lagi mencemarkan imej Islam yang nampak seperti mudah ditekan dan didesak. 

Shah Alam: Kerajaan negeri akan mengarahkan pihak berkuasa tempatan (PBT) menyiasat isu sebuah surau di Taman Tasik Prima, Puchong didakwa melaungkan azan terlalu kuat sehingga menimbulkan bantahan penduduk.

Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, isu berkenaan dijangka dapat diselesaikan secara baik apabila kedua-dua pihak iaitu penduduk dan ahli jawatankuasa surau akan dipanggil untuk mengadakan perbincangan.

Menurutnya, isu laungan azan ini sepatutnya tidak menjadi pertikaian antara mana-mana pihak kerana umum sedia maklum negara ini terdiri daripada berbilang kaum serta agama dan ia seharusnya diterima dengan hati terbuka.

"Dari segi penerimaan (laungan azan) ini adalah sebahagian daripada budaya hidup. Jadi tiada isu yang terlalu besar. Bagaimanapun, kita (kerajaan negeri) akan dengar rintihan mereka dan dapat mengatasinya dengan usaha bersama.

"Masyarakat berbilang kaum mesti menghormati budaya dan agama antara satu sama lain. Perkara ini boleh diselesaikan oleh PBT saja," katanya dalam sidang media selepas merasmikan Himpunan Penghulu, Ketua Kampung, Ahli Jawatankuasa Keselamatan dan Kemajuan Kampung (JKKK) Selangor, di sini, semalam.

Abdul Khalid juga mengakui setakat ini pihaknya tidak menerima bantahan daripada mana-mana pihak berhubung isu memperlahankan laungan azan.

Harian Metro semalam melaporkan seorang lelaki dilaporkan pergi ke surau berkenaan dalam keadaan marah ketika azan berkumandang di surau berkenaan kira-kira jam 7 malam, Ahad lalu. Jemaah yang berada di pekarangan masjid enggan mempedulikannya dan berbincang sesama sendiri pendekatan yang perlu diambil sebelum mereka mengenal pasti lelaki berkenaan dan menunaikan solat Maghrib.

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


TV3 Stesyen TV Portal Pertama - 71 Pati Ditahan <b>Di Dengkil</b>

Posted: 01 Sep 2013 02:24 AM PDT

Tajuk Utama < Kembali ke Tajuk Utama

1 Sep 2013, 05:24pm by mahirah shah



Di Dengkil, Selangor pula Jabatan Imigresen Negeri dengan kerjasama ikatan Relawan rakyat Malaysia, Rela menjalankan operasi memburu pati hingga ke dalam hutan.

Hasilnya 50 pati warga Indonesia dan Bangladesh diperiksa, 21 daripada mereka ditahan kerana tidak memiliki dokumen perjalanan sah.

Sementara itu, dalam serbuan di Klang penguatkusa Imigresen memeriksa 110 warga asing.

50 pati warga Indonesia, Bangladesh, Nepal dan Myanmar ditahan.

Kesemua pati dibawa ke depoh tahanan Putrajaya untuk tindakan lanjut dan siasatan akan dilakukan dibawah Akta Imigresen 1959/63.

Timbalan Pengarah Bahagian Penguatkuasa Imigresen Putrajaya, Saravana Kumar berkata tempoh operasi fasa pertama bermula hari ini sehingga 31 Disember dan operasi seterusnya akan diteruskan dalam fasa kedua dan ketiga.

Katanya, buat permulaan operasi akan tertumpu di kawasan penempatan haram yang terletak di tapak pembinaan.

Turut diberi tumpuan beberapa kawasan lain seperti ladang, rumah urut, pusat hiburan serta penempatan setinggan.

Sebelum ini pihak Kedutaan dan Pesuruhjaya Tinggi Negara yang terbabit telah dimaklumkan secara rasmi berhubung operasi ini.

Manakala menerusi pelaksanaan program penyelesaian menyeluruh pati, 6P KDN telah mendaftarkan 1.3 juta pati.

Tepat jam 12 tengah malam tadi, lebih setengah juta pendatang asing mula diburu dalam operasi berskala besar oleh pihak berkuasa di seluruh negara.

Unjuran meletakkan terdapat lebih setengah juta pendatang tanpa izin berada di negara ini.


12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


~* The Journey Of My Wonderful World *~: 2D1N <b>Di</b> Gold Coast <b>Morib</b>

Posted: 23 Oct 2013 06:13 AM PDT

Untuk memenuhi permintaan iceboxrivet yang suruh buat review pasal tempat ni.. (Tak reti sangat pun nak review ni ayu oiii..)
Sebenarnya ari tu plan nak pegi Isnin sebelum Raya Haji..tapi bila call hotel kata dah penuh..so ahad baru ni la dapat pegi. Ok gak kan..dapat relax pas kalah badminton..kahkahkah.. (tak abis lagik)
Beli voucher groupon je pon..murah dan berbaloi!! sangat!! RM168 for 2 termasuk 2 coupon sarapan pagi dan 2 tiket masuk water theme park.. tapi yang datangnya 6 orang..hihihi. Masa check in just tunjuk voucher yang dah print..tak bawak yang printed tu mintak mahap..boleh la patah balik rumah..uhuhuhu
Disebabkan kami anak beranak ni ramai so amik 1 extra bed. Dia charge RM60 dan dapat 1 lagi coupon untuk breakfast. Tapi extra bed itu hanya air bed ok.. but still ok sebab dia balut ngan cadar. :p Setakat nak tido satu malam kan.. Dan saya request baby cot..yang ni kena minta masa check in tau..termasuk la extra bed tadi. Baby cot ni F.O.C jer..
Masa mula2 masuk bilik tu memang tak terfikir pun nak amik gambar bilik..bila kakak pm kat fesbuk suruh amik gambar sebab dia nak tengok baru la nak snap..huhu.. Maka dapat la permandangan bilik yang indah macam di bawah ni..ngehngehngeh. Tak sesuai langsung gambar macam ni wat review kan..wat tawar hati orang jer..hihi. Paham2 sudah la k! sebab ini adalah gambar di hari kedua.. Eh..semua gambar pun amik hari kedua..dan malam sebelum tu. Gambar di hari pertama memang yillek..
 Dapat bilik ngan 2 single bed.. bila cantum boleh tido 4 orang atas tu. Tapi mak ngan anak2 kecil jer la kan.. Papa seperti biasa sanggup mengalah tido kt bawah.tq B! :')

 Ada tingkap yang membolehkan korang main intai2..haha. Notti tau budak2 tu.. walaupun tingkap  boleh tutup n lock tapi tetap boleh intai gak.. Sapa pernah pegi tu mesti tau kan.. ;P


 Private Jacuzzi..Memang bestttt.. ;p

Budak kecik ni seb baik behave sepanjan masa..dan nak jer tdo dalam tu sampai pagi..

 Disebabkan beli voucher yang tak include makan malam so malam tu pepandai la cari makan kat luar. Saya just order sate jer sebab perut kenyang lagi..sate dia besarrr. Larat makan 4 cucuk jer..

Kakak order mee goreng jer..rasa so so jer. Papa yang jadi tukang perabis..mama dah full..
Gambar sedikit blur..(elok gak..;p) Sebelum gi mandi kat bawah anak dara dua orang ni berendam dalam jakuzi dulu..
Hari kedua tu saya dan Harraz tak join diorang mandi kat theme park. Asalnya nak tidokan budak kecik tu la..try punya try tak jalan jugak so turun la jugak. Tengok kakak2 dan abang dan papa sekali mandi.. 

Hannan nampak jer mama terus suruh kita ambik gambar dia tengah beraksi.. huhu

Papa melayan mermaid berdua ni..Auni siap nak buka baju lagi...nak mandi bogel. Sabar je la anak dara ku sorang tu..

Diorang lagi..masa ni Hannan dan papa dah gi layan slide..

View..water theme park dia tak besar mana tapi ok la setakat nak bawak budak2 mandi2..happy2 kan..

Gambar tak ikut turutan..

Apartment..tapi bilik yang kami dapat tak dapat view ni. Dapat bilik menghadap jalan tapi nampak laut..sipi2 :)

Dah kesejukan tapi tak putus asa...

Tak tau apa yang diorang sembangkan..

Auni mandi kejap jer..pastu kata sejuk nak naik bilik. Kebetulan Harraz pun dah terlena atas bahu mama so naik dlu..tinggalkan papa..abang..dan kakak.

Kejap jer pon tidonya..pastu bangun balik..bermain.. Mujur tak nangis jer..
Budak yang kononnya nak tido tapi tak tido2 pun. "Mama tepuk la Auni..Auni nak tido ni"..ciss ;p
Tak lama pas tu dalam kul 11 diorang bertiga naik. Terkejut tengok kulit Hannan dah hitam..rentung dek sun burn :') Huhuhu... Pas setel berkemas semua.. check out..tepat kul 12 :)


Budak ni tido paling lama..penat apa ntah ;D
Sekian la entry jalan2 kali ni. Insyaallah next time memang akan pegi lagi sebab sebelum beli voucher yang ini dari groupon..saya dah beli voucher dari streetdeal, beli lepas raya ari tu. Tapi yang tu beli package birthday..dalam RM2++ termasuk birthday cake..birthday gift dan apa lagi ntah..dah tak ingat.
Tengok la nanti sapa punya rezeki.. :P

12 di kapar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kapar - Google Blog Search


Khalis Damia dan Kasih Dania: Sekitar Syawal <b>di Kapar</b> - Bah I

Posted: 26 Aug 2013 09:30 PM PDT

Sabtu, sebelah ayah kakak nak datang. Ayah suh masak nasik jek, buat gulai ketam, goreng sayur, budu, telur masin, ulam petai dan jering, ayam goreng....Makdik sekorga ngan Paklong jek pun datang....tapi boleh tahan gak ramai tuh..he.he... Ibu nih wat keje maklum jek la, sopan santun bagai @ lembab kene le awal2 prepare. bukan ape yang teruk sikit tuh, pinggan mangkuk  bagai sume dlm stor sebab kitorang  2-3 beranak nih jek, keluarkan pinggan setakat yang nak guna jek la. Habis tu, dari pagi le ibu sibuk, ke pasar reramai ngan kakak, kasih dan ayah. sampai umah, punggah stor pulak carik pinggan,  basuh bagai, susun sesiap. Ayah pulak lepas ke pasar terus ke umah lame kitorang kat sri kayan batu tiga tuh pasai nak uruskan moto pakdik yang ayah parking kat situ sekian lame nye, nasib baik tak hilang. Ibu kelam kabut sikit pasai plan nye, petang tuh nak pi school kakak buat rumah terbuka raya.....nak mengejor itu le yg ibu lagi rase panik. Balik takut tah dah kul bape. Ketam yang kitorang beli hidup2 tu, sempat jugak ibu suh ayah "bunuh" dulu sebab ibu nak masak sesiap sebelum ke jamuan raya tuh. Ibu buat jugak puding karamel untuk pembasuh mulut. Kelam kabut betul. Dlm kul 3 camtu dah siap semua, ayam ibu akan goreng mlm, sayur pun....gulai jek masak dulu.

Sekali ayah sampai dalam kul 4 camtu, bawak sepupu kakak, Kak Umairah ngan Alhamrah... Dah camno nak pi jamuan raya, sebab budak berdua tuh tak bawah pulak baju kurung ke apa. Diorang pun pakai track suit jek.....pujuk le kakak, dah ada kawan tuh...pi la mandi kolam ke apa ke.....(Kolam untuk bebudak tuh, takat 3-4 orang boleh le mandi kat depan umah tu). Dengar leh mandi jek, plus dah ada kawan...sonok le kakak. "takpe la ibu, walaupun kakak dah janji nak tunjuk gigi adik kat kwn2 kat school, tapi lain kali le kite pergi ibu"....kakak nih ingat school dia nak ke buat jamuan raya tuh 2 -3 kali..iskkkk ok kan jek la.

Dapat la ibu pun bernafas kejap.....dah tak jadi keluar, boleh releks sikit. Layan gambar le pulak...


12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Kemalangan Ngeri Ragut Nyawa 4 Beranak <b>Di Bangi</b> | ! Erti <b>...</b>

Posted: 09 Sep 2013 06:20 PM PDT


Kemalangan ngeri diteras jernang yang berlaku pagi semalam telah meragut nyawa seorang emak bersama dengan 3 anaknya..apa yang menyedihkan ialah mangsa kemalangan merupakan isteri kepada Ustaz yang pernah mengajar gua masa sekolah rendah dulu di SMKBBB =(

Ustazah Rohaya merupakan ustazah di sek jalan 2 Bandar Baru Bangi menaiki kancil terlibat dalam kemalagan ngeri dengan lori di kawasan teras jernang bangi lama pagi semalam . Isteri dan 3 anaknya meninggal dunia. Satu masih dirawat dihospital, mengikut sumber lain isteri sedang mengandung anak ke 8.

Difahamkan, ketika kejadian Ustazah Rohaya yang memandu Perodua Kancil bersama empat anaknya itu dalam perjalanan dari Bangi ke Kajang dipercayai mahu menghantar dua anaknya ke rumah pengasuh di Teras Jernang, sebelum terbabas dan melanggar lori dari arah bertentangan.

Tiga anaknya, Nur Nabila Al-Huda, 9, Nur Nabila Al-Hanan, 7, Muhammad Nabil Lutfi Al-Hadif, 1. Rohaya dan tiga anaknya itu maut di tempat kejadian, manakala seorang lagi anaknya, Muhammad Nabil Lutfan Al-Husni, 3, parah dan kini masih dirawat di Hospital Kajang.


Gua dapat berita pun melalui kawan sekolah rendah dulu...,hurm...,

Ya Allah tenangnya ustaz taufiq menunaikan solat terakhir buat isteri dan anak-anaknya..,begitu tabah dan kuat jiwa Ustaz menghadapi dugaan semua ini.., sayu je hati tengok wajah uztas bersama anaknya berbaju kuning
Gambar kenangan Ustaz taufiq bersama dengan Isteri dan anak-anaknya...

Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah kepada untuk Isteri dan anak-anaknya...


p/s : walaupun mungkin ustaz tak ingat saya lagi tapi saya sebagai anak murid tetap ingat ustaz yang sporting..
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved