ads

Isnin, 25 Februari 2013

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Mana Pergi Duit Projek Hospital Baru <b>Kuala Selangor</b>?

Posted: 18 Feb 2013 03:00 PM PST

SHAH ALAM, 19 FEB: Pengumuman MP Tanjong Karang, Datuk Seri Noh Omar bahawa kawasannya akan mendapat hospital baru mengundang persoalan tentang projek hospital yang terbengkalai di Kuala Selangor 13 tahun lalu.

Ini kerana projek hospital di Kampung Sungai Terap, Kuala Selangor sepatutnya menjadi hospital kedua untuk penduduk-penduduk kawasan Tanjong Karang, Kuala Selangor dan Sabak Bernam.

Pada Jan 4, Selangorkini melaporkan bahawa projek hospital Kuala Selangor itu hanya tinggal papan tanda yang bertulis "Cadangan Tapak Hospital Kuala Selangor" yang terpacak di ladang kelapa sawit.

Penyelaras Dun Permatang, Yahya Saari berkata Noh tidak menjelaskan bagaimana peruntukan untuk projek hospital Kuala Selangor itu dibelanjakan.

Menurutnya, pengumuman Noh itu seumpama janji ulangan kepada penduduk.

"Kemanakah peruntukan sebelum ini disalurkan sehingga mengakibatkan rakyat perlu menunggu bertahun lamanya untuk mendapatkan hospital baru?

"Sedangkan rancangan pembinaannya diumumkan dibawah Rancangan Malaysia Ke-8 pada 1998.

"Kalau sehingga pilihan raya kali ini (PRU-13), ianya sudah menjadi PRU yang keempat atau kelima.

"Ianya bukan janji baru. Yang kita persoalkan kemana perginya bajet dahulu disalurkan," katanya ketika dihubungi TVSelangor.

Dalam laporan media sebelum ini Noh menyatakan Kerajaan Persekutuan telah meluluskan "projek hospital baru" yang akan dibina di sebuah tapak seluas 60 ekar di Kampung Sungai Terap, Kuala Selangor.

Di dalam laporan Selangorkini Jan 4, projek hospital itu diluluskan di dalam Rancangan Malaysia ke-8 pada 1998.

Pendapat Anda

Pendapat

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


Kejohanan Bowling anjuran DUN <b>Bukit Lanjan</b> - R Sivarasa

Posted: 29 Sep 2012 09:00 PM PDT


12 di batang kali - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batang kali - Google Blog Search


Aedi Rizwan: Himpunan Waris Malaya <b>di Batang Kali</b>

Posted: 23 Feb 2013 11:44 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Himpunan Waris Malaya di Batang Kali. -396660896. Posted by Aedi Rizwan at 03:44 · Email ThisBlogThis!Share to TwitterShare to Facebook. No comments: Post a Comment. Older Post Home. Subscribe to: Post Comments ...

12 di puchong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di puchong - Google Blog Search


Banjir Kilat <b>Di Puchong</b> : MPSJ Arah Kontraktor LRT Bina Saliran Air <b>...</b>

Posted: 19 Feb 2013 03:30 AM PST

SHAH ALAM 19 FEB: Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) mengarahkan kontraktor yang terlibat bagi projek pembinaan Transit Aliran Ringan (LRT) berhampiran pusat membeli belah IOI Mall Puchong supaya membina saliran air baru yang dapat mengalirkan air ke sungai Klang.

Yang Dipertua MPSJ, Datuk Asmawi Kasbi berkata, kontraktor berkenaan iaitu Malaysian Resources Corporation Berhad (MRCB) juga diminta mempercepatkan memperbesarkan longkang yang lebih luas untuk menampung peningkatan kuantiti air hujan.

Katanya, punca banjir kilat yang berlaku petang semalam berkemungkinan disebabkan oleh hujan yang lebat dan kapasiti air yang melalui saluran air di Lebuhraya Damansara Puchong (LDP) terlalu tinggi yang menyebabkan limpahan.

Beliau juga tidak menolak kemungkinan saluran 'kalbet' longkang di bawah LDP itu tidak berfungsi dan semakan sedang dilakukan bersama syarikat konsesi LDP iaitu Lingkaran Trans Kota Sdn Bhd (LITRAK).

"Kita sudah minta kontraktor LRT, MRCB supaya mempercepatkan laluan air dan akan ambil masa lebih kurang satu bulan setengah untuk disiapkan dan berharap banjir seperti semalam tidak berulang kembali," katanya.

Satu mesyuarat teknikal berkenaan banjir kilat itu juga dilakukan MPSJ bersama Litrak dan MRCB petang tadi.

Menurut Asmawi lagi, punca sebenar banjir tersebut akan dimaklumkan selepas semua semakan dan perbincangan menyeluruh dilakukan.

"Daripada semakan menyeluruh, baru kita dapat kenal pasti punca dan ramai yang mengatakan projek pembinaan LRT itu merupakan punca dan kita tidak akan kata ya atau tidak selagi hasil laporan menyeluruh tidak diperolehi," ujarnya lagi.

Dalam pada itu, banjir kilat yang berlaku kira-kira pukul 4 petang semalam menyebabkan kesesakan lalulintas di kedua-dua arah iaitu ke Sunway serta Subang Jaya dan Puchong Perdana.

Pendapat Anda

Pendapat

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


melayuangkat: Cerita Wak Sg. <b>Tenggi</b>

Posted: 23 Apr 2010 08:11 PM PDT

Wak adalah kenalan keluarga kami sejak 20 tahun lalu. Wak dan isterinya adalah pioneer peneroka Felda Sg. Tenggi. Anak Wak mengajar mengaji kedua anak-anak kami. Lama kelamaan kami akrab bagaikan ada talian persaudaraan.

Wak selalu ceritakan pada kami mengenai pengalamannya sebagai peneroka FELDA pada zaman Tun Razak dulu. Berbekalkan cangkul, mereka diberikan tanah untuk diusahakan. Tanah rumah suku ekar dan tanah sawit 10 ekar. Turut dibekalkan pada mereka saban waktu adalah 'susu' dan 'sardin'. Sebab itu hinggalah sekarang, Wak dah tak lalu minum susu atau makan 'sardin'. Jika Wak berkunjung ke rumah kami, kami pasti tak hidangkan lagi minuman bersusu atau sardin, walaupun sardin masak kari, kicap atau sambal sardin.

Kami gemar ke Sungai Tenggi untuk 'menghijaukan' mata sekali sekala. Rumah Wak pun telah dibaikpulih dan begitu besar dan selesa untuk anak-anak dan cucu. Di tepi rumah Wak ada kolam ikan, baru-baru ini dapat juga kami rasa ikan keli ternak hasil sampingan anak-anak Wak dan juga tanaman terung yang dibekalkan kerajaan untuk setiap rumah di situ. Jika musim buah dapat juga kami rasa rambutan dan manggis dari Sg. Tenggi.

Dalam perbualan telefon malam tadi, Wak amat berharap Barisan Nasional akan menang dalam pilihanraya InsyaAllah esok, 25-4-2010. Wak mahu kesinambungan warisan FELDA tidak diganggu gugat oleh mana-mana pihak. Bagi Wak, telah terbukti segala-galanya dari Kerajaan Barisan Nasional. Wak tidak mudah digoda, digula-gulakan, diperbodohkan atau boleh makan fitnah dan dakyah pihak yang berniat jahat terhadap ada sedang dikecapi oleh mereka sekarang. Wak akur tidak ada yang sempurna seratus peratus dalam hidup ini, tapi katanya omong kosong berbeza dengan kenyataan dan sejarah yang telah membuktikan.

Cucu sulung Wak telah mendapat 10A dalam SPM baru-baru ini dan sedang menunggu keputusan permohonan biasiswa dari Kerajaan untuk melanjutkan pelajaran ke Jordan atau Mesir.  Bagi Wak, secara peribadi mengakui tidak mungkin ada sebuah Kerajaan yang begitu prihatin terhadap hidup rakyatnya dalam apa bentuk sekali pun.  Wak amat bersyukur..

InsyaAllah swt, semoga Allah swt akan makbulkan doa Wak sekeluarga...InsyaAllah swt.

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


PENGEDAR SAH SHAKLEE <b>DI DENGKIL</b> BANTING SEPANG KLIA <b>...</b>

Posted: 05 Feb 2013 04:00 PM PST


Masih ingat tak lagi pelakon Faizal Yusof (ex-hubby artis Nordiana) yang meninggal secara tiba-tiba..? Al-Fatihah... beliau masih muda lagikan? Tapi kenapa begitu cepat beliau pergi? Punca kematian adalah kerana serangan jantung.. jantung gagal berfungsi. Serangan jantung ni tak kenal usia dah sekarang ni. Jadi, lebih baik kita ambil langkah awal untuk mencegah serangan jantung ini.. So, harini jom kita baca kisah jantung dan kolestrol..

PENYAKIT JANTUNG MULA SERANG ORANG MUDA.
Petikan dari Harian Metro 2 Oktober 2009
KUALA LUMPUR: Jika dulu, penyakit jantung sinonim dengan golongan berusia, tetapi kini ia
 mula menyerang golongan muda berusia di bawah 40 tahun kesan daripada corak pemakanan 
dan gaya hidup tidak sihat yang diamalkan mereka.
Ketua Unit Kardiologi Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) Prof 
Madya Dr Oteh Maskon berkata kegilaan golongan itu terhadap teh tarik, roti canai, nasi lemak dan merokok, ditambah pula sikap malas bersenam menyebabkan mereka mudah mendapat penyakit jantung.
Beliau berkata dengan gaya hidup seperti itu, golongan berkenaan terdedah kepada risiko obesiti, penyakit darah tinggi dan kencing manis yang menjadi faktor utama menyebabkan penyakit jantung.
Ini terbukti dengan kira-kira lima peratus daripada 450 pesakit yang dimasukkan ke wad di PPUKM dalam tempoh setahun terdiri daripada golongan yang berusia bawah 40 tahun, yang rata-ratanya pada masa sama didiagnosis menghidap darah tinggi dan kencing manis, selain perokok, katanya kepada pemberita selepas menghadiri Forum Awam bertajuk "Degupan Jantung, Hembusan Nafas, Jangan Biarkan Ianya Berakhir" di PPUKM di sini, hari ini.
----------------------------------------------------------

Kenapa kolestrol yang tinggi amat berbahaya?
Kolestrol yang terkumpul kepada darah jika tidak dikawal akan membuatkan anda akan diserang tekanan darah tinggi akibat tekanan pengepamam pada jantung. Jantung akan mula bekerja keras mengepam darah untuk disalirkan ke seluruh tubuh. Proses ini pula akan menjadikan otot dan arteri jantung menjadi keras dan bermulalah penyakit lemah jantung. Lama kelamaan, jantung yang lemah membuat aliran darah berlaku dengan perlahan. Apabila darah mengalir perlahan, penimbunan lemak mula berlaku dalam darah. Ianya akan menjadikan salur darah semakin sempit dan penyumbatan akan berlaku pada bila-bila masa. Yang pasti itulah "SILENT KILLER". Dalam beberapa saat, apabila penyumbatan berlaku, usia kita ditentukan oleh Nya. Jika anda bernasib baik, anda selamat, jika tidak, secanggih manapun kelengkapan hospital, sudah tiada manafaatnya.*.kolestrol yang tinggi..tekanan darah tinggi..semuanya membawa ke simptom2 serangan sakit jantung......


. Jadi rajin2lah jalani pemeriksaan kesihatan. kerana bacaan paras kolestrol/blood pressure level adalah indicator untuk anda melakukan sesuatu...Yang pasti gaya hidup sihat bukan lagi pilihan ...nak atau taknak ..gaya hidup sihat adalah satu kewajipan untuk kita patuhi... .Jadi kalau anda sayang diri anda dan keluarga anda..ambillah Omega GuardLecithinVitamin EGarlic...


ni antara supplemen yang disarankan didalam Shaklee khas untuk membekalkan nutrien yang penting dalam mengekalkan jantung yg kuat dan sihat pendek kata ,ia ,mengurangkan risiko sakit jantung dan strok,mengekalkan tahap kolestrol yg sihat dan mengekalkan tekanan darah normal..
Ambil langkah awal dengan mencegah bukan mengubati. Shaklee Omega Guard ada OFFER bulan ni, ramai yang amik 3-4 botol terus sebab Omega ni boleh dimakan oleh semua peringkat umur.. Jom dapatkan Omega sebelum serangan jantung menyerang kita. 

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Ana Ikan Bakar <b>Di</b> Bandar Baru <b>Bangi</b> ~ KucenMaster

Posted: 31 Jan 2013 08:33 AM PST

Restoran Ana Ikan Bakar Petai di Bandar Baru Bangi menjadi tempat family gathering untuk sesi Januari 2013.Sebenarnya hampir setiap bulan kitorang akan berkumpul beramai ramai makan di luar.Inilah salah satu cara merapatkan hubungan sesama keluarga yang kitorang praktikkan.Bukan senang nak cari peluang berkumpul macam ni kan.

Bulan lepas Restoran Q Thai menjadi pilihan.Kali ni kami menyerang Restoran Ana Ikan Bakar Petai.Terletak di Bandar Baru Bangi.Lokasi restoran ini mudah dicari.Sekejap je kitorang jumpa walaupun tak pernah bertandang ke sini selama ini.

Sampai je kat Restoran Ana Ikan Bakar Petai, tercengang sekejap tengok keadaan di restoran ni.Penuh giler.Nasib baik jumpa tempat parking yang kosong.

Masuk ke dalam restoran, semua meja dah ada pelanggan.Dan hampir setiap meja dah ada penunggu untuk mengambil alih meja.Punyalah ramai orang.Time tu dah mula rasa menyesal memilih restoran ni.Tapi alang alang dah sampai, tunggu jelah.Takkan nak tukar tempat last minute.
Akhirnya setelah penat menunggu, kami berjaya mendapatkan meja yang mampu memuatkan kami 10 orang.Cepat je pekerja Restoran Ana Ikan Bakar Petai mengemaskan meja tu untuk kami.Servis yang bagus walaupun dalam keadaan restoran yang sangat sibuk.Namun nak tunggu makanan sampai boleh tahan penat jugaklah.Maklumlah, terlalu ramai pelanggan.
Makanan mula sampai satu persatu.Setelah 10 minit nasi sampai, lauk pertama muncul.Tomyam seafood yang sekadar bolehlah.Tak boleh lawan kesedapan tomyam di kedai tomyam biasa.Tapi oklah.At least ada kuah.Tak adalah makan nasi kering je.
Lauk seterusnya ialah sotong goreng tepung.Pada aku, sotong goreng ni patut di puji.Memang sedap.
Butter prawn yang sampai tak lama lepas sotong goreng tepung juga sangat sedap.Tahniah untuk tukang masak Restoran Ana Ikan Bakar Petai.Memang terbaiklah.
Ikan bakar bersama petai yang menjadi signature dish Restoran Ana Ikan Bakar Petai sampai selepas itu.Untuk resepi ni, kami memilih ikan pari.Memang patut nama resepi ni diangkat menjadi nama bagi restoran ni.Secara jujur, aku tak pernah rasa ikan bakar sesedap ini.
Ikan siakap tiga rasa pula hanya sampai setelah nasi dah habis.Aku pun dah kenyang.Cuma ambil sedikit saja untuk merasa.Rasanya kurang sedap.Mungkin sebab dah kenyang kot.Hehhehe.

Ikutkan plan asal, lepas makan kami akan berborak dulu seperti biasa.Tapi mengenangkan ramai lagi pelanggan sedang menunggu untuk duduk makan, kitorang pun angkat kaki untuk memberi peluang pelanggan lain menjamu selera pula.

Bagi aku, Restoran Ana Ikan Bakar Petai memang istimewa.Memang sedap kecuali tomyam dan siakap 3 rasanya.Hehehe.Tapi tak sanggup rasanya datang sini lagi.Tak sanggup jadi penunggu meja.Dah macam waiter tunggu belakang meja pelanggan je.

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


TRaVeL-LeeN: Cuti-cuti ke <b>Morib</b>, Selangor

Posted: 10 Feb 2013 10:31 PM PST

Salam & good day to everyone. 
Mohon maaf banyak2 coz terlalu lama tak update blog. Apart from "bersilat" dgn my busy schedule, kemalasan melanda. Bukan malas apa, cuma malas nak punggah notes utk refresh the details of previous trip to HK & Shenzen. Anyway, utk boost up the motivation, apa kata aku share pasal my short getaway to Morib, Selangor dulu ok? Untung2 pasni sampai lah mood utk update on HK & Shenzen trip tu...;p
The main attraction to Morib, is of course the Morib Gold Coast (MGC). At first, the original plan was to go to Gambang Watercity, Kuantan. Unfortunately, masa tu musim tengkujuh di kawasan pantai timur. So, aku & family diverted our plan to Morib. Tujuan trip ni pun utk entertain the kids, so sesuai lah coz MGC khabarnya ada mini waterpark juga, walaupun tak seluas waterpark Gambang.
As usual as the trip organizer, aku mulalah buat online research baca blogs yg cerita experiences kat MCG ni. So far, reviews nya ok lah. So tanpa buang masa aku buat booking via Agoda.com dengan harapan dapat murah. Tapi since kitaorg pergi tu during peak season, 28-29 Dec 2012, maka mahal jugaklah harganya. So, to those yg nak ke sana make sure jgn pergi during peak season ok because kalau off season boleh dpt harga runtuh dlm RM180 je katanya!!! Kitaorg x de choice, kena byr dlm RM380 ++ tp nasib baik boleh tolak points Agoda.com, so dpt lah murah sket dalam RM362 . Alhamdulillah.
Perjalanan dari Bangi ke Morib mengambil masa dlm sejam. Aku ikut jalan belakang, highway baru yg lengang tp jimat masa. Ada juga lalu kawasan kampung yg meriah dgn stalls buah2an di kiri and kanan jalan. Kalau ikutkan hati mmg nak borong semua buah2an tu. Bila sampai ke pekan Banting, immediately after hospital, ada satu kawasan yg jual kerepek2 yg popular. So kepada yg nak beli kerepek2 yg beranika perisa, bolehlah cari Ros Kerepek. Mmg byk lagi perusahaan kerepek kat area situ tp mata aku tertarik dgn signboard Ros Kerepek yg berwarna merah. Bila dah sampai kat kedai tu, bersedialah utk episod rambang mata nak memilih ye. Tetiber berkobar2 perasaan nak bisnes kerepek!! ;p
Since I was told that the check in time was at 3pm, so kitaorg decided utk lunch dulu. Kami lunch di Sup 88 Utara, yang terletak di jalan ke Pantai Kelanang. To be exact, sup ni kat Taman Sepakat, Kelanang, betul2 opposite sebuah sekolah agama kalau tak silap aku. Memang terbaik sup kat sini! Dua hari berturut2 kitaorg lunch kat gerai ni.


Selepas makan sup, abah and adik aku gi solat Jumaat kat masjid yg betol2 opposite Dataran Morib. Sambil2 tu, boleh aku pusing2 Dataran Morib sambil cari sotong bakar recommended by many people. Byk blogs yg pesan utk rasa sotong bakar kat Dataran Morib ni. Harga RM10 sekotak tp dapat byk helai jugaklah sotong bakar ni. Mmg sambalnya pedas menyengat ditaburi plak dgn serbuk kacang hancur!! Best! Highly recommended!
Sambil2 tu jom jalan2 jap kat Dataran ni..byk perubahan dah Morib ni sekarang. Facilities ok, ada byk kedai2 makan ala2 food court. Ada kawasan budak2 nak berlari2 main layang2. Playground pun ada. Cuma yg x brp best, byk lalat. Nak kata kawasan kotor, tak jugaklah. Tapi mmg ada lalat. Huhuhu..pihak pengurusan perlu buat something to solve this matter. 


Ok lepas tu barulah kami teruskan perjalanan ke MCG. Tak jauh dah from Dataran Morib tu. Cuaca bukan main panas lagi. Kereta pun banyak, tapi nasib baik lah mmg parking spaces nya luas. As expected, keesokan harinya (Sabtu) lagi lah padat and sesak kat MCG ni. 
Lobby hotel ni biasa2 saja. Tapi ada byk sofa utk guests lepak2 and menunggu. Since aku pegi after Christmas, so decoration Christmas pun masih ada lagi kat situ. Satu yg tak berapa berkenan, ada kawasan yg basah2 coz org lalu lalang from waterpark ke lobby. 
Staff kat counter hari tu nampaknya friendly and agak efficient. Proses check in tak lama sgt, aku requested for a waterpark view room. Pakej kami inclusive of 2 waterpark entrance passes for adult and breakfast for 2 pax. Maka yg bawak anak2 tu, kena lah beli tiket asing ok. Sempat jugaklah snap a few pics kat lobby. Ada beberapa kedai disediakan utk menjual snacks, keperluan basic swimming, toiletries, cyber cafe and mainan!!! So tak pyh lah susah2 nak keluar ke pekan Banting untuk mencari keperluan.


Masa ni the kids dah meronta2 nak gi waterpark terus. Dah tak nak naik ke bilik dah. Tapi untuk memudahkan urusan, eloklah naik ke bilik dulu. Letak beg, tukar baju segala. Lift ada dua je. Kat lift ni pun mmg ramai org basah2 coz diaorg baru balik from the waterpark. Tapi staff hotel memang non-stop dok mop lantai je aku tengok. So tak lah lantai licin and merbahaya. 
Overall aku rasa MCG ni bukan level hotel tp lebih kepada konsep apartment. Kami dapat bilik di tingkat 8. Bilik mmg luas, ada dua katil single and balcony. Basic necessities mmg tersedia seperti TV, mini refrigerator, alatan utk coffee & tea (walaupun tak bagi sudu utk buat air ;p). Toilet luas and the plus point is ada jacuzzi. However, perabot2 dalam bilik aku ni byk yg dah rosak dan tak diperbaiki. Tak sepatutnya jadi mcm ni coz hotel ni kira baru lagi :(


Tengoklah contoh kerosakan yg aku mentioned earlier. Kerosakan blind yg menjadi divider di antara bilik dan toilet ini mmg perlu segera dibaiki!

Sebelum aku terlupa, pastikan korang bawak kompas ye. Percaya atau tidak, arah kiblat tidak ditunjukkan di dalam hotel ini. Mmg sepatutnya ini tak terjadi. Nampak sgt ketidak perihatinan pihak pengurusan terhadap guests beragama Islam.
Tapi yg bestnya ialah ada jacuzzi. Mmg puaslah berendam dalam ni. The kids boleh pegi berendam kat pool bawah, the adults boleh manja2kan diri dalam jacuzzi ;)

Ok jom tengok the view from the balcony plak. Menjerit2 dah the kids time ni. Kalau boleh nak terjun terus dah! 
So setelah selesai urusan beli tiket utk the kids, aku decided utk sewa locker. Senang utk letak bag and brg2 supaya tak kena air nnt. Locker agak banyak tapi tidak disusun mengikut turutan angka. Maka, ala2 game show plak nak cari location locker sendiri ;p 


Secara keseluruhan bagi aku waterpark ni kira oklah. Tak besar sgt tapi cukuplah utk buat the kids happy. Policy pakaian pun flexible, tak perlu lengkap berbaju mandi. T shirt pun dibenarkan, unless kita nak naik slide yg bertutup & berpusing2 tu. Yang itu kena pakai pakaian mandi proper utk mengelakkan dari pakaian kita tersangkut semasa menuruni slides. So, layanlah a few pics yg sempat aku snap ni ye.





Menjelang waktu maghrib, tetiba ada bau yg busuk from arah laut. Itu yg tak best. Tapi mmg byk blogs yg mentioned pasal bau ni. Mula2 tu pelik jugak lah, tapi lepas tu buat bodoh je. 
Waktu malam, suasana di Morib ni mmg mati. Tak ada apa2. Nak cari tempat makan pun susah. So, no choice kami ke Dataran Morib sekali lagi. Ramai betul org makan kat sini. Tapi aku rasa bukan sebab rasa makanan yang sedap sangat tapi lebih kepada kerana tak de byk pilihan nak ke mana pun. 
Lepas dinner, kami terus balik ke hotel. Lepak2 and tgk tv sebelum tidur. Esok pagi, layan the kids mandi pool lagi sebelum check out at 12noon.
On the way back, singgah lunch kat kedai sup tu sebelum singgah jugak ke Restoran Cendol Haji Ibrahim di tengah2 pekan Banting.
Gitu lah experience aku di MCG & Morib. Hope dapatlah dijadikan reference kepada yang nak bercuti ke sana in the future :)

12 di kapar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kapar - Google Blog Search


Pancaroba: KEMATIAN TERKEJUT <b>DI</b> KLINIK KESIHATAN <b>KAPAR</b>

Posted: 05 Feb 2013 09:07 AM PST

12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu yam - Google Blog Search


TeRima KAsiH KUnjuNgaN aNda: camping <b>di ulu yam</b>

Posted: 07 Jan 2013 01:05 AM PST

Minggu sudah gi camping di Ulu Yam, ni je bekalan kitaorg, keropok2, nudget dan ayam goreng je, saya dan huby tak mandi sebab takut air sejuk giler ya amat, tengok je diaorg2 nih mandi.
Sahrafina dan sepupu kecik dia tu Qisya Amani kemain lagi syoknya mandi ngan mak ayah qisya.
Qisya tak padan kecik, kemain berani lagi dia.
Main tang tu je lah ke hulu hilir hulu hilir
Ramai orang bercamping kat cini.

12 di sungai panjang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai panjang - Google Blog Search


Kinta Menjerit : Punarmu...Niza Meroyan kencing kuat kat <b>Pasir</b> <b>...</b>

Posted: 19 Feb 2013 07:00 PM PST


Adakah Niza Meroyan akan bertanding lagi di DUN Pasir Panjang apabila PRU13 nanti? Kalor si Meroyan ni baguih komer undi ler dia lagi, gua tak kisah punyer tapi lu orang tanggung ler sendiri.
Laporan artikel dari berita tempatan, dibawah;

ADUN Pasir Panjang, Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin menerima satu lagi tamparan hebat apabila ahli Dewan Kelab Penyokong PAS DUN Pasir Panjang mengisytiharkan membatalkan keahlian mereka dan menyokong Barisan Nasional.

Bekas pengerusi kelab S.Saravanan, 42, berkata seramai 1,000 termasuk dirinya mengambil keputusan membatalkan keahlian mereka setelah rasa tertipu dengan PAS. Katanya mereka yang meninggalkan kelab itu sudah tidak tahan dengan segala janji kosong yang ditabur pemimpin PAS terutama wakil rakyatnya iaitu ADUN Pasir Panjang.

Menurutnya mereka bukan sahaja diabaikan malah tidak ada satu pun janji yang PAS buat sewaktu berkempen pada pilihanraya 2008 dipenuhi. "Saya sudah bersama dengan mereka hampir lima tahun dan kami semua sangat menderita kerana tidak ada satu pun permintaan kami dilayan,seperti kemudahan lampu jalan, taman permainan. Lebih menyakitkan hati apabila kami meminta peruntukan untuk adakan jamuan kecil mereka memarahi kami dengan alasan tiada sebarang peruntukan," kata pekerja kontraktor TNB itu.

Saravanan nekad untuk menyedarkan ahli lain supaya menamatkan keahlian mereka secepat mungkin. Katanya beliau dan rakannya yang telah meninggalkan kelab itu akan membuat lawatan rumah ke rumah bagi menerangkan kepada orang ramai mengenai segala penipuan PAS dan wakil rakyat Pasir Panjang.

Saravanan merupakan antara bekas ahli kelab itu yang hadir menyerahkan borang keahlian MIC kepada Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir di majlis Perhimpunan Jentera BN Parlimen Lumut di Marina Island, Teluk Muroh petang Ahad yang lalu.

N. Maniam, 55, yang bekerja sebagai juru teknik di sebuah syarikat perkapalan melahirkan rasa kecewanya kerana segala janji manis yangditaburkan Nizar hanya tinggal janji semata-mata. Katanya Nizar telah meletakkan pengundi-pengundi di DUN Pasir Panjang ibarat 'habis manis sepah dibuang'.

"Masa dia nakkan undi kami bermacam-macam dia janji tapi sehingga sekarang tidak ada satu pun dia buat untuk kami," katanya.

Beliau berkata mereka sebelum ini telah memberi Nizar masa untuk membuktikan segala janjinya tetapi sehingga kini masih gagal walaupun pilihan raya akan diadakan pada bila-bila masa. "Dia langsung tak peduli kami. Dia pun tahu dia akan kalah sekiranya bertanding di DUN Pasir Panjang. Itu sebab kami dengar dia nak bertanding di kawasan lain," katanya.

M. Prabaharan, 38, yang merupakan penyokong tegar PAS sebelum ini turut meluahkan rasa kesalnya kerana menyokong PAS dan berjanji akan memberikan sokongan padu kepada BN. "Dulu saya seorang penyokong kuat PAS namun selepas memenangi PRU yang lepas, semua penipuan mereka dah terbukti. Kini saya berikrar berkempen habis-habis untuk sokong BN sebab kami rasa amat tertipu dan tak mahu orang lain tertipu seperti kami," kata pekerja kontrak tersebut.

Kesemua mereka menyeru ahli kelab lain supaya segera meninggalkan PAS dan menyokong BN supaya kerusi DUN Pasir Panjang dapat dikembalikan kepada BN pada PRU-13.

* sumber dari laman portal berita tempatan

Slogan Niza Meroyan = Janji Manis Ditabur Kemudian Dilupai
Slogan BN = Janji Ditepati

12 di sekinchan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sekinchan - Google Blog Search


Coretan Ibu Aisyah...: Rest Minda <b>di Sekinchan</b>

Posted: 04 Dec 2012 09:09 PM PST

Jumaat lepas kami sekeluarga pergi berehat di Sekin Resort. Lokasinya Kampung Nelayan Sekinchan. Ownernya sama dengan owner Restoran Sekinchan Ikan Bakar. Dalam Resort ni pun ada restoran tu.. makan memang puas hati. Percutian kali ni last minute planning, pukul 12 mlm baru nak call & booking bilik. Resort ni baru beroperasi 2 bulan. Dia ada keluar Kosmo. Tu yang boleh tau tu.. Sapa kaki pancing boleh la try.. sebab ada kolam pancing yang penuh dgn ikan talapia merah & baung (kalau tak silap).. ikan yang di pancing boleh bg chef kat restoran tu masakkan.. :) Rate memancing + masak ikan tu kurang pasti coz kami xmancing pun. kami just beli makanan ikan (RM2) dan bg ikan2 tu makan.. memang best.. aisyah & adam pun teruja sgt tengok ikan2 tu berebut makan.
Kalau tgk sekeliling resort ni mmg agak tak teratur. sebab byk lg blok & bilik masih dlm pembinaan. surau, swimming pool, pusat spa, dewan, tempat jet ski semua masih dlm pembinaan.. so, next 1-2 years kena mai lagi la.. mcm best ja.. kat belakang resort ada pantai.. kat situ la nanti akan ada jet ski & spa. Menara pun ada. Boleh naik ambil gambar. :)

Keadaan bilik sgt excellent.. cukup Kemas & bersih. kami ambik Family Room. Sangat luas dan selesa. 1 double bed + 2 single. aisyah & adam dapat katil sorang satu.. depa memang suka la.. Bilik air pun besar. Berbaloi la ambik bilik tu.. :)
 
 Salah satu tarikan resort ni restoran ikan bakarnya.. orang luar pun ramai yg datang mkn kat situ.. Dia buka dari pagi hingga 12 mlm.. Biasanya kita akan mkn mlm je kalau restoran ikan bakar lain.. tapi kat sini kita boleh mkn ikan bakar dari pagi sampai mlm. Pilih ikan & order je. ikan tu selain bakar, 3 rasa, goreng tepung, kita juga boleh order masak kari, gulai lemak, lemak cili api dll.. Menu lunch kami : kari sembilang + kailan ikan masin + sup sayur. dinner pulak : kerapu 3 rasa + ikan bakar + sotong grg tepung.. marvelous!
 
Check out Sabtu.. On the way balik singgah kat Chendol Bakar Drive Thru. Order 2 Cendol VIP.. Boleh tahan la rasanya.. pastu drive terus balik Putrajaya... :P

12 di hulu selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di hulu selangor - Google Blog Search


Sahabat-Gunung: Pemuda BN <b>Hulu Selangor</b> Sudah Bersedia <b>...</b>

Posted: 21 Feb 2013 12:00 AM PST


Pergerakan Pemuda Barisan Nasional (BN) Hulu Selangor perlu mewujudkan kesepaduan jentera penuh siapsiaga menghadapi pilihan raya umum ke-13 pada bila-bila masa.
Ketua UMNO Bahagian Hulu Selangor, Datuk Hj Mohamed Idris Abu Bakar, berkata, peranan jentera pemuda amat besar bagi membantu Selangor membetulkan 'papan kekunci' (mother board) yang rosak pada 2008 dalam pilihan raya umum ke-12.
 "Bangunkan pemuda sederap seirama di seluruh kampung dan bandar mengerakkan jentera bagi memastikan BN kembali merampas kuasa di Selangor.
"Mother board kita yang rosak sudah dibaiki sepenuhnya dan mampu menang kembali di negeri tercinta ini," katanya ketika berucap semasa program  Pelancaran  Jentera Pemuda Barisan Nasional (BN) Hulu Selangor di Kelab Golf Bukit Beruntung petang Ahad.
Lebih 500 pemuda BN hadir dalam program ini. Hadir sama Ahli Parlimen  Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Selangor, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Batang Kali, Datuk Mohd Isa Abu Kasim,  Engku Salleh Engku Jamal, Ketua Pergerakan Pemuda UMNO bahagian Hulu Selangor, Mahmud Karim.
Mohamed Idris berkata, beliau yakin Parlimen Hulu Selangor mampu mengekalkan kerusinya yang dirampas daripada Pakatan Rakyat (PR) dalam pilihan raya kecil pada 2010 lalu dan juga terus mengekalkan tiga kerusi DUN.
Katanya, sudah tiba pemuda menggerakkan 'bala tentera' dalaman BN untuk berkerja keras dalam pilihan raya umum ke-13 nanti.
Sementara itu, Engku Salleh, berkata, pemuda perlu mewujudkan dua gerak kerja baru iaitu bahagian poster dan jentera skuad bermotor dalam pilihan raya akan datang.
Katanya, beliau optimis bahagian Hulu Selangor mampu menjadi kubu kuat BN di Selangor.
"Saya menyarankan pemuda terus bangkit dan melakukan kerja yang terbaik demi kemenangan BN di Selangor. Marilah perkasa BN bemula sekarang tanpa menunggu arahan pihak atasan," katanya.
Manakala Mahmud berkata, kejayaan mengumpul ramai Pemuda BN di Hulu Selangor membuktikan mereka mempunyai semangat daya juang yang tinggi menghadapi pilihan raya.
Katanya, mereka bersedia membantu 4 calon bakal bertanding di Hulu Selangor nanti bagi memenangi kerusi masing-masing.
"Saya sudah berjumpa dan mengarahkan jentera yang dilantik memikul tanggungjawab masing-masing bagi memastikan kemenangan bergaya dalam pilihan raya. Usahlah mewujudkan polemik dan masalah dalaman parti. Kita mampu bangkit membetulkan kesilapan lalu demi Selangor tercinta," katanya.

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


apartment makmur, <b>bandar sunway</b> – 3935th Edition | Portal Rumah <b>...</b>

Posted: 19 Dec 2012 11:05 PM PST

Maklumat Rumah sewa/ Rumah untuk disewa:

Viewing available. Call me for confirmation.

Fully furnished 3-bedroom condominium for rent # 852 sf built-up. 1st floor location with balcony
Quiet, good ventilation and bright. Nearest block to entrance.
Mini Market, 1 parking, 24 hour security.
Near Sunway Pyramid, Sunway lagoon, Monash University, Sunway College, Taylor Lakeside Campus, Sunway Medical Centre and also easy access to food outlets and convenience stores.

1) Master: Aircond + Bed + Mattress + Wardrobe + Fan
2) 2 bedroom : Aircond + Bed + Mattress + Drawers
3) Other bedroom: Bed + Study Table
4) Common: Kitchen Cabinet + Refrigerator + Shoe rack + Washing machine +Sofa +wooden dining set + 2bathroom

Original RM1500/mth,
> Rental quoted excludes water and electricity bill.
> Car park excluded
> Tenant to apply for own telephone/ internet services.

Still tenanted but can start booking now!
Available in JAN 2013

Call me> View unit> Booking> Sign Document >

I am owner, not agent : )
For serious good tenant who can pay promptly only.

Upon confirmation:
> 2 months rental deposit + 1 month rental (3 months)
> 1/2 month rental for utility deposit


By rumahsewa.com

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


Pahang mahu mata penuh <b>di Shah Alam</b> – Liga Super Malaysia

Posted: 19 Jan 2013 02:00 AM PST

PAHANG yang kembali ke saingan Liga Super musim ini, masih mengekalkan rekod cemerlang selepas mengharungi tiga perlawanan setakat ini.

Namun, rekod tersebut belum cukup untuk menggembirakan mereka selagi tidak berjaya menewaskan Selangor.

Ketua jurulatih Pahang, Dollah Salleh berkata, kemenangan ke atas Selangor amat penting kerana ia akan memberi gambaran terhadap perjalanan skuad Tok Gajah dalam saingan liga musim ini.

"Walaupun Pahang menang dalam tiga perlawanan sebelum ini, kita sebenarnya masih belum cukup selesa selagi tidak mampu mengalahkan pasukan handalan seperti Selangor.

"Selangor dikenali sebagai pasukan yang kuat dalam bola sepak Malaysia. Cukup penting untuk mengalahkan yang kuat dan merampas status itu daripada Selangor," kata Dollah ketika dihubungi Kosmo! di Kuantan semalam.

Ujar Dollah lagi, laluan pada aksi menentang Selangor tidak semudah yang dijangka memandangkan lawan mereka itu memiliki kelebihan beraksi di tempat sendiri di Stadium Shah Alam.

"Perlawanan menentang Selangor akan menguji kekuatan sebenar Pahang dan sudah pasti saya mengharapkan ia berpihak kepada kami.

"Kita selalunya sentiasa berhati-hati setiap kali menentang Selangor, tidak kira beraksi di venue mana sekali pun. Jadi, malam esok (malam ini) kita akan tetap berhati-hati.

"Saya harap semua pemain dapat mengekalkan komitmen serta disiplin yang tinggi pada perlawanan getir menentang Selangor.

"Jika mereka bersungguh-sungguh mahu meletakkan Pahang di kedudukan terbaik, semua pemain perlu tampil dengan aksi terbaik," ujar beliau.

Dalam pada itu, Dollah memberitahu, beliau hanya akan menurunkan kesebelasan pemain terbaik untuk memastikan barisan serangan dan pertahanan dapat mengekalkan momentum sepanjang 90 minit perlawanan.

Tambah beliau lagi, hanya pemain tempatan akan diturunkan dalam perlawanan tersebut dan ia diharap dapat mengurangkan risiko melakukan kesilapan ketika menghadapi asakan Selangor.

"Aksi menentang Selangor merupakan salah satu daripada cabaran besar dalam liga dan para pemain pula harus sentiasa bersedia."

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


PASPB: PELAKON HEBAT SENAMAN PUNGGONG!!!Bagi air <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 02 Oct 2012 01:13 PM PDT

C

ukup-cukup hebat manusia yang ini. Anda sudah mengenalinya. Sebelum in i beliau beraksi senaman punggong di rumah Ambiga, selepas itu kami dedahkan tentang pelakon yang dikenalpasti membahagikan air di Balakong, sekarang ia memegang watak utama demonstrasi tuntut air percuma di Puchong Selangor.
Siapa? Siapa lagi kalau bukan Presiden Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM), Mohd Ali Baharom!

Gambar tersebut di disiarkan oleh akhbar tempatan dan kita amat cam dengan topi yang digunakan. Cukup hebat beliau dengan topi komandonya itu.

Di dalam "filem" terbaru ini, beliau bersama-sama kononnya dengan 5,000 orang (itu angka BERNAMA, sedangkan dalam gambar kelihatan cuma 50 orang saja) penduduk Pangsapuri Putra Perdana mengadakan bantahan menuntut air percuma yang dikatakan telah dijanjikan Kerajaan Selangor.

Peguam kepada demontsran ini, Kamarudin Ahmad berkata bahawa "Semua kes diserahkan kepada Mahkamah Tinggi untuk diadili dan jangan mudah terpengaruh dengan dakyah tersebut kerana kes ini bukan fitnah tetapi berdasarkan bukti (manifesto)."

Cukup pelik bagaimana seorang peguam boleh membuat tuntutan dengan bersandarkan "manifesto" sedang manifesto bukanlah satu akujanji atau perjanjian bertulis (kontrak) yang mempunyai kuatkuasa melalui undang-undang.

Seperkara lagi, seperti yang diumumkan berkali-kali oleh kerajaan Selangor, mereka yang layak untuk mendapat air percuma ialah mereka yang menggunakan meter persendirian dan bukan meter pukal. Tetapi ada pihak yang sengaja tidak mengindahkan syarat tersebut dan membuat tuntutan tunggakan dengan dibantu oleh agen-agen pembakar sentimen.

Pihak mereka terlupa bahawa kerajaan negeri Selangor mempunyai ruang untuk menyaman semula pihak yang melakukan kakacau ganggu (nuisance), fitnah (defamation) dan tanggungan keras/tegas (strict liability) di bawah undangh-undang tort!

Jawapan tegas MB Selangor sebelum ini: NTBL (No time bo layan)....terhadap bayar tunggakan air percuma adalah tepat.

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved