ads

Selasa, 14 Februari 2012

12 di kuala kubu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala kubu - Google Blog Search


Kabus <b>di</b> Perbukitan : Ampang Pecah | <b>di</b> sini aku menulis

Posted: 16 Aug 2011 04:52 PM PDT


Ruang solat utama Masjid Al Hidayah Ampang Pecah
AMPANG PECAH, nama itu tidak asing lagi di Kuala Kubu Bharu.  Sebenarnya Ampang Pecah wujud sejak tahun-tahun awal Kuala Kubu kerana Ampang Pecah itulah Kuala Kubu Lama.  Kuala Kubu yang asal ketika Ulu Selangor ketika itu dimiliki oleh Pahang.  Ia sebuah pekan kecil dengan sebuah bukit kecil menjadi pusat pentadbiran.  Di bahagian belakang, terdapat jalan kereta api yang dibuat ketika pemerintahan Inggeris awal, yang kini menjadi jalan utama di Kampung Kelapa dan Kampung Dagang Setia.  Asalnya alamat Kampung Kelapa adalah Jalan Keretapi Lama.
Jika anda ke Kuala Kubu Bharu, singgah lah ke Ampang Pecah.  Tiada ampang kini.  Yang kekal hingga sekarang adalah Masjid Lama Al Hidayah, sebuah masjid alama yang pada tahun-tahun 1990 an hanya rangka.  Masjid itu ada sejarahnya sendiri.  Di belakang masjid, berhampiran mihrab, di bahagian luar ada sebuah kubur lama dengan batu nisan ukiran Aceh.  Milik penghulu asal Kuala Kubu Lama.  Pada tahun-tahun 1990, rangka masjid yang tinggal dinding batu dan kubah empat seginya mahu dirobohkan untuk pembangunan.  Jentolak gagal masuk ke kawasan masjid, enjinnya mati sendiri.  Setelah dibaiki dan dicuba berulang kali - tetap gagal.  Akhirnya masjid itu dibaiki dan digunakan semula seperti sekarang walau pun tidak digunakan untuk solat Jumaat.
Di sinilah kisah Cecil Renking, pegawai daerah yang pertama cuba meletupkan ampang pecah untuk membunuh buaya keramat dan akhirnya menjadikan Kuala Kubu Lama karam.  Kisah ini digarap oleh Sasterawan Shahrom Hussain dalam tajuk karya Korban Kuala Kubu Karam.  Saya tidak pernah melihat mahu pun membaca karya itu.  Kisah-kisah ini diceritakan dari mulut ke mulut oleh orang-orang tua di Kuala Kubu Baru dan kebanyakan dari mereka sudah kembali ke rahmatullah (semoga Allah mencucuri rahmat ke atas mereka).  waris Penghulu Garang Ishak, penghulu asal Kuala Kubu Lama juga sudah tidak menetap di sini.
Kabus di Perbukitan merakamkan kembali kisah ini, kisah keagungan zaman silam.  Setiap daerah punya sejarah sendiri, punya keistimewaan sendiri.  Saya berharap sebagai anak Malaysia yang mencintai negara ini, gali lah kembali sejarah tempat tinggal anda - agar anda akan lebih menyayangi negara ini.
Untuk pelajar yang ingin mengutarakan soalan berhubung Kabus di Perbukitan, gunakan email saya - telaga_emas@yahoo.com.  Insya Allah saya akan membantu apa yang terdaya.

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


Anakbukitgantang in Putrajaya: Apa ada <b>di Bukit</b> Gantang?

Posted: 29 Jan 2012 05:18 PM PST

Bukit Gantang adalah kubu terakhir tentera Perak yang bertahan dari serangan tentera Thai. pada tahun 1821  Kedah sudah jatuh ke tangan Thai.  Syed Alang Alauddin (Nai Lang) , merangkap Raja Ligor adalah  Panglima Bukit Gantang waktu itu. Panglima Bukit Gantang berkubu di Bukit Gantang dan berjaya mematahkan serangan Thai.

"During the attacked on Kedah by invading Rama II forces in 1821, Nai Lang was the Raja of Bukit Gantang. He tentatively blocked the invading thai armies with his armies of elephants and well armed men at Durian Burong."history-of-datuk-panglima-bukit-gantang

Dalam buku A History Of The State Of Perak" oleh Winsted ada tercatat Sultan Mudzafar Syah melantik putera raja dari Kedah, tak lain dan tak bukan ialah Syed Alang Alauddin, anakandanya sendiri menjadi Bendahara (atau Raja Muda). Paduka Seri Sultan Syed Alang Alauddin @ Nai Lang adalah anak sulong dari 5 bersaudara iaitu Megat Terwis, Megat Shuib, Megat Manja dan Megat Iskandar. Baginda telah dikahwinkan dengan puteri Mahararaja China Manchu yang beragama Islam sejarah-datok-panglima-bukit-gantang

Kawasan Bukit Gantang yang berbukit dan sejuk menyebabkan Bukit Gantang menjadi pilihan untuk para sufi bersuluk. Selepas bersuluk mereka ini mendirikan pondok pondok ugama dan berdakwah . Sebab itu di sekitar Bukit Gantang banyak pondok pengajian ugama.

Begitu besar peranan dan jasa Panglima Bukit Gantang sehingga keturunannya  yang terkemudian- Panglima Bukit Gantang -adalah antara 6 orang wakil pemimpin tempatan  yang bermesyuarat dan menderaf Perlembagaan UMNO dan seterusnya menjadi salah satu tenaga di sebalik kemerdekaaan Malaya UMNO dan Panglima Bukit-Gantang.

Bukit Gantang sudah sinonim dengan mempertahankan kedaulatan negara dan ugama Islam. Malangnya  Bukit Gantang "jatuh" semasa PRK Bukit Gantang di tangan proksi DAP iaitu Nizar Jamaluddin (dari PAS)

Mungkin sebab itu ceramah Hassan Ali yang di"jatuhkan" kerana mempertahankan Islam dan kedaulatan bangsa Melayu di Bukit Gantang satu petanda Islam akan bangkit....... tapi bukan bersama PAS.


Sudah tiba masanya Hassan Ali, bersama MP BEBAS yang lain seperti Zulkifli Nordin, Ibrahim Ali membentuk third force yang mesra kepada UMNO, iaitu parti dominan Melayu Islam dan MASIH memerintah negara ini - saya berpedapat untuk ugama Islam dan umat Melayu Islam BERSATU perlu ada MP  BEBAS yang menjadi pendesak ke atas isu umat Islam (seperti gerakan anti MURTAD, dan menjadi  Check and Balance kepada UMNO tapi pada masa yang sama TIDAK MELEMAHKAN penyatuan ummah Islam.PAS telah GAGAL menjadi Check and balance yang baik-malah ketamakan PAS merebut kuasa dengan dakyah politik menyalahkan UMNO dalam semua hal tapi PAS sendiri terbukti tak mampu mentadbir negeri apatahlagi medaulatkan Islam dalam beberapa isu nasional seperti Kafir masuk masjid- penggunaan kalimah Allah yang menjadi Gateway kepada Gerakan Murtad Umat Islam malah GAGAL  melaksanakan kawalan penjualan arak dan rumah urut seperti yang dibuat oleh UMNO menyebabkan kedaulatan ugama Islam terancam dan ketuanan Melayu semakin mengikis.

Malah artikel saya terdahulu mengenai virus dalam PAS boleh disifatkan sebagai PAS hari ini telah 100 peratus diserapi musuh Islam yang memasang proksinya dalam kepimpinan tertinggi PAS tanda-tanda-pas-musnah

Sesungguhnya pemecatan Hassan Ali ada hikmahnya- iaitu umat Islam diminta BERSATU .....UMNO dan BEBAS perlu BERSATU supaya umat Islam kembali kuat dan kedaulatan ugama Islam kembali menyirna.

Bagaimana dengan PAS? Pedulikan PAS kerana PAS sudah musnah kerana ketamakan pemimpinnya mengejar syurga duniawi dan merosakkan akidah ummah melalui Wahhabi, Syiah dan Liberalisasi ugama -dan merosakkan ukhuwah sesama umat Islam sehingga kita diancam pupus di negara yang menobatkan Islam sebagai ugama rasminya sendiri.

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


~writing is therapy~: ::Asmaradana <b>di Jeram</b> yang Seram, Jangan <b>...</b>

Posted: 12 Feb 2012 08:00 AM PST

Hari minggu sangat seronok bila berdua-duaan...hehe, tak sangka pulak en.azham ajak pergi dating di jeram sebelum balik bercuti kat kampung... dah lama tak main air jeram since tahun 2010, masa tu bersungguh bangun pagi semata-mata nak panjat Bukit Broga  punya bersemangat!lepas penat mendaki singgah rendam kaki di air jeram yang sejuk macam ais..dah tinggal kenangan... so hari ahad lepas siap je buat bekal sandwich dan beli nasi lemak terus kitaorang bertolak ke Semenyih..kali ke-dua pergi sana, dulu masa bujang, ne dah kahwin lagi seronok pasal dah tak kontrol malu nak main air dah tak main celup-celup kaki je, mandi terus...hihi=p
pic: tahu nak makan je-_-"
Sampai je kat jeram terus isi perut, tak sabar nak rendam kaki dalam air yang terlampau sejuk...bila dah start rendam kaki jangan kata tak teruja...mandi tak sampai tak nak balik, berkali-kali jugak en.azham ajak balik sebab tak tahan air sejuk, walaupun muka dah naik biru, punya bertahan berendam air...best sangat-sangat, tak puas rasanya mandi jeram, tapi disebabkan segelintir pengujung yang tidak menghargai keindahan dan kesucian alam sekitar boleh pulak mandi bershampoo dan bersabun bagai dekat jeram tu, hangin betul...jakun betul mereka ne!ggrrr, tak pernah mandi jeram ke, nak bershampoo, nak bersabun ko balik rumah sental habis-habis dalam bilik mandi bukan dekat jeram okei?ehhh ter'emo plak-__-' ...geram sungguh dengan orang yang sebegini, tak fikir orang lain kot, orang ramai, takkan takleh fikir, huh...apapun hujung minggu dipenuhi aktiviti yang sangat menyeronokkan..
p/s: sejuk itu menyamankan=)

12 di jenjarom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jenjarom - Google Blog Search


Program Qiam #1 <b>di</b> Kg <b>Jenjarom</b> | As-Syakirin Institute of Quranic <b>...</b>

Posted: 23 Jan 2012 06:57 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Assalamualaikum, pada 20 dan 21 Januari 2012 yang lepas, pihak ASIQS telah berjaya mengendalikan program Qiam sulungnya di Kampung Jenjarom, Selangor. Program ini disertai oleh 26 orang pelajar ASIQS beserta 5 ...

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>sungai tengi</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2012 01:23 AM PST

JEMPUTAN MALAM INI

tempat: dataran felda sungai tengi
isian: seni melawan
anjuran: seniman paksi
jamm : 8.00 - 12.00 malam

SENI MELAWAN DAN BERGUMPAL

KOMIDI TANPA HALANGAN

KOMIDI BERDIRI

12 januari 2012 khamis
black box- publica
solaris hartamas

ini komidi antarabangsa tanpa halangan:
joe christin
patrik teoh
jit murad
phoon chi ho
alfred lo
steve northcott
tukar tiub

tuan rumah: tan sri matthew sally
kerjasama dengan majalah times out

tiket boleh dibeli dipintu
atau sila hubungi majalah time out

www.timeoutkl.com
atau
www.eshop.mongooseasia.com

INI UNTUK YANG BELAJAR MATHS DAN SAINS DALAM BI

You've seen Time Out Comedy Thursday, now it's time to see the unacceptable underbelly of comedy in Kuala Lumpur. These are the acts that Time Out KL can't show at Comedy Thursday, the men who say what shouldn't be said. They are sick, they are twisted, and they are out for a night of laughs that will offend: social commentator and local icon Patrick Teoh, the outspoken Hishamuddin Rais, and the artist-cum-satirist Jit Murad.

If that's not enough, we've also got our Comedy Thursday favourites as you've never seen them before: Phoon Chi Ho, Alfred Loh, Joe Christin and Steve Northcott. Hosting the night is YBG Tan Sri Matthew Sally, who promises an evening that is not for the weak-willed or simple-minded. We are sick. We are twisted. But we're also mighty funny.

For tickets RSVP or purchase your ticket online.

Address: Black Box, MAP@Publika, Block A5 Solaris Dutamas 1, Jalan Dutamas 1, KL.
Website:http://eshop.mongooseasia.com
From: Jan 12, 2012 To: Jan 12, 2012
Time: 8pm
Price: RM25, RM15 with Comedy365 pass until Jan 5.
Advance booking: No

NOTA:
mari sama sama ketawa
kerana ketawa masih lagi percuma
dan belum dicukai oleh rosmah mansor!

Full content generated by Get Full RSS.

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


Misai Merah: Samseng taik kucing mengamuk lagi <b>di Klang</b>

Posted: 11 Feb 2012 11:57 PM PST



Samseng serang program SMM, sasar Adam Adli-Harakahdaily

 Program Jelajah Mahasiswa di sebuah dewan orang ramai di Kampung Idaman, Pandamaran malam tadi diserang sekumpulan samseng yang membuat kecoh dan memecahkan meja dan kerusi.

Difahamkan lebih 50 orang samseng tersebut menyerbu dewan itu dengan mensasarkan pemimpin pelajar Adam Adli.

Bagaimanapun ketika kejadian kira-kira jam 8 malam tadi itu, Adam Adli berada di luar dewan dan sempat menyelamatkan diri.

Kumpulan samseng itu difahamkan bertindak merosakkan barangan dalam dewan termasuk memecahkan kerusi dan meja.

Penganjur program Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) kemudiannya bertindak membuat laporan polis di Balai Polis Kampung Idaman.

Insiden itu bagaimanapun tidak berakhir di situ apabila kumpulan samseng tersebut bertindak mengepung sekali lagi mahasiswa-mahasiswa tersebut di hadapan balai polis tersebut.

Keadaan tegang itu memaksa pihak polis membawa mahasiswa tersebut ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Klang bagi tujuan mendapatkan perlindungan.

Pada masa sama, kumpulan samseng itu juga turut mengekori mahasiswa itu dan menanti mereka hadapan IPD Klang itu.

Selepas mendapat maklumat berhubung insiden itu, pasukan Unit Amal PAS dan Angkatan Muda Keadilan (AMK) turut bergegas ke tempat kejadian.

Ketua Penerangan AMK Selangor, Saifullah Zulkifli yang ditemui di tempat kejadian berkata, setibanya di perkarangan IPD itu beliau dan beberapa rakan dihalang sekumpulan samseng tersebut.

Mereka juga diludah dan dihambur dengan kata-kata kesat.

"Malah ketika saya berjalan untuk memasuki IPD sekumpulan pengikut Umno seramai 50 orang itu telah memaki hamun serta ada antaranya meludah ke arah kami walaupun kami memaklumkan kehadiran kami tidak ada kaitan dengan mahasiswa tersebut," jelasnya.

Tambahnya lagi, kekacauan berlaku sekitar jam 8 malam apabila sekumpulan pengikut Umno telah memasuki dewan orang ramai di Kampung Idaman dengan membuat kecoh serta memecahkan kerusi.

"Sasaran mereka adalah Adam Adli tetapi ketika kejadian tersebut berlaku Adam tidak berada di dalam dewan, sebaliknya beliau masih berada di luar dewan dengan niat bila keadaan benar-benar selamat baru beliau masuk ke dalam dewan.

"Tetapi Adam bernasib baik sempat dibawa lari sebelum kejadian yang tidak diingini berlaku," sambungnya.

Adam Adli sebelum ini mencetus kontroversi dengan bertindak menurunkan bendera perdana menteri Datuk Seri Najib Razak di hadapan bangunan Umno ketika demonstrasi mahasiswa menuntut pemansuhan Auku di PWTC Disember tahun lalu.

Antara mahasiswa yang dibawa berlindung di IPD Klang adalah Timbalan Presiden Kumpulan Aktivis Mahasiswa Independent (KAMI), Khalid Ismath dan Koordinator Aksi Mahasiswa Independent (AKSI), Ehsan Bukharee.

Mereka kemudiannya dibawa keluar dari IPD kira-kira jam 2.30 pagi dengan dua buah kenderaan polis.

Dalam pada itu, kekacauan tersebut telah menyebabkan beberapa buah kereta milik mahasiswa telah rosak teruk.

Serangan serupa sebelum ini berlaku pada program Asal Bukan Umno (ABU) di Jalan Kebun, Shah Alam.

Dalam kejadian itu, seorang lelaki dilapor cedera dalam insiden tersebut.



Berkaitan;
Lagi ceramah dibatalkan akibat akibat gangguan samseng-Malaysiakini


Tengok video di sini.

12 di paya jaras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di paya jaras - Google Blog Search


Na&#39;eem Resources: Naeem - majlis walimah <b>di paya jaras</b>

Posted: 11 Feb 2012 09:40 PM PST


Alhamdulillah syukur kepada Allah kerana dengan limpah kurnianya, majlis walimah hari ini yang bertarikh 12 februari 2012 berjalan dengan baik, cuaca yang terang dan tenang disamping lagu-lagu yang menceriakan lagi suasana majlis hari ini. Senyuman tetamu membuatkan kami cukup terhibur dan rasa senang hati. Alhamdulillah.

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


perlukan pinjaman?? kunjungi kami <b>di BANDAR SUNWAY</b>/ hbgi ain <b>...</b>

Posted: 18 Jan 2012 11:42 PM PST

Nama: AIN
Email: spgroup_80@yahoo.com
Website/ Blog: www.pinjamanwang.weebly.com
Tajuk Iklan: perlukan pinjaman?? kunjungi kami di BANDAR SUNWAY/ hbgi ain 03-56339963/012-2044931
Teks Iklan: Anda BLACKLIST???CTOS??CCRIS???
atau masih dibebani dengan masalah hutang di syarikat pinjaman yang lain???
kami sedia membantu Anda..lulus segera KHAS
• Untuk warga KL/SELANGOR sahaja..
• Bukan badan berUNIFORM(polis,bomba,tentera)
• Bekerja(gaji AUTO KREDIT KE BANK)
1) 3 bulan slip gaji terbaru
2) Buku bank yang telah dikemaskini atau 3 bulan penyata bank yang terkini
3) Penyata EPF (Sekiranya ada)
4) Utiliti Bil Electrik yang terkini
5) Surat pengesahan jawatan / EA
Gaji dibayar oleh majikan melalui online pay (auto pay/auto credit)
Hubungi saya untuk temu janji:
AIN: 03-56339963 atau e-mail kepada: (((((((((spgroup_80@yahoo.com ))))))))) sertakan no phone untuk di hubungi
atau layari laman web www.pinjamanwang.weebly.com
Kami bukan ALONG bukan ceti haram.Tapi kami pemberi pinjaman wang berlesen dibawah akta 1951.
---------------------------------------------------------------------
Visitor Ip: 175.143.56.178

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


Kuch kuch.. - nadya.s

Posted: 11 Feb 2012 06:35 AM PST

Salaam,
its a relaxing Saturday. layan cerita hindustan best. siapkan tissue box ya!. hihih!
'kuch kuch hota hai' ~ never fail to make the heart & eye cry quietly, either you realize it or not, what to admit or not. a love story between fairy tale and reality. always a favorite. Rahul & Anjali, Shah Rukh Khan and Kajol, best pair on screen ever.. *sing along while watching movie*

i posted this on FB wall and friends also post similar massage..

Aeda, my ex- housemate from university days wrote :

Watching Kuch Kuch Hota Hai di TV3. Teringat memory kat rumah sewa waktu study 13 tahun lepas.... watching VCD citer ni with Normalia Samian, Nazirah Mat Sin, Shariza Isahak, Yaksha and Nurulhuda Mustofa......VCD di bawa naik basikal oleh Nadya Shahabuddin...huhu rindu nya...

and shariza ishak, another ex-housemate replied :

ala..tak sempat nak layan ...anyway cite pasal layan hindustan ni start bila Nadya Shahabuddin (supplier vcd) bawak balik vcd dilwale le jayenge dulu....time tu baru tau hindustan2 ni best jugak citenye...hehe....lepas tu nad bawak balik cite kuch2...then melarat sampai ke kaset2 lagu..siap menari2 lagi kat umah sewa...

WOW!.. i has been more then 13 years dah rupanya yer. dah tua kita belaka..termasuklah SRK and Kajol. :D

btw, Esok, nak gi visit mop hospitalize dekat Vet di Balakong. mop sakit. nanti nad update cerita mop.till then, good nite and have a good weekend y'all.



12 di kajang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kajang - Google Blog Search


Rumah Mampu Milik <b>Di Kajang</b> Siap September

Posted: 13 Feb 2012 09:05 PM PST

KUALA LUMPUR – Pembinaan Rumah Mampu Milik (RMM) yang pertama oleh Kerajaan Selangor iaitu di Sungai Long, Kajang, Selangor di jangka siap pada September tahun ini.

Exco Perumahan, Pengurusan Bangunan & Setinggan Selangor, Iskandar Abdul Samad berkata, sebanyak 136 unit RMM kini sedang dibina dikawasan tersebut.

"Pembinaan RMM yang terdiri dari dua blok pangsapuri lima tingkat itu kini mencapai 55 peratus.

"Keluasan setiap seunit antara 830 dan 870 kaki persegi dan akan dijual dengan harga maksimum RM89,000 setiap satu," katanya melalui satu kenyataan media hari ini.

Iskandar berkata, pembinaan RMM adalah bagi menggantikan Rumah Kos Rendah (RKR) di kawasan yang tiada permintaan untuk RKR atau tidak sesuai untuk RKR.

Menurutnya, beberapa kawasan lain di Selangor juga akan memiliki RMM termasuk 536 unit RMM yang akan dibina di Seksyen U10, Shah Alam, Selangor.

Jelasnya, RMM memberi peluang kepada golongan pendapatan bulanan isi rumah antara RM2,500 dan RM5,000 sebulan memiliki rumah.

Tambahnya, kerajaan Selangor berharap gandingan di Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) dan pemaju swasta dapat menyediakan jumlah RMM yang secukupnya di Selangor. – mynewshub.my

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

12 di sungai pelek - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai pelek - Google Blog Search


Trouble in <b>Sungai Pelek</b> DAP | Free Malaysia Today

Posted: 31 Jan 2012 07:08 PM PST

Some members say P Sivakumar's shortcomings as a leader resulted in violence at a meeting over Ponggal celebrations

PETALING JAYA: Trouble may be brewing in Sungai Pelek DAP and it is centred on some members' dissatisfaction with the way the party's constituency coordinator, P Sivakumar, carries out his job.

A DAP insider belonging to the disgruntled group told FMT that Sivakumar had often allowed outsiders into party functions and this had resulted in at least one violent incident.

He said Sivakumar was often late in informing members about party activities and would rope in outsiders to shore up the crowds.

According to him, a meeting last Jan 12 was marred by a brawl between an outsider known only as Murthi and the chairman of DAP's Pantai Sepang Putra branch, R Vellasamy.

The meeting, which Sivakumar chaired, was to appoint an official to take charge of the Ponggal celebrations.

"Over the years, it was always Vellasamy who would organise the celebration," the insider said. "However, this year Sivakumar gave the job to Murthi, a party outsider.

"Murthi made a threat against Vellasamy and raised a chair to hurt him. Sivakumar did not defend Vellasamy and instead provided Murthi with 20 DAP shirts for the Ponggal function."

Vellasamy confirmed that the fight took place.

"I did not lodge a police report to maintain the party's good name," he told FMT. "But I had some bruises on my arm."

Sivakumar denied that the disagreement between Murthi and Vellasamy amounted to a fight.

"The function was jointly organised with local residential associations," he said.  "Murthi represented one of the associations and he was in the joint organising committee. They had a minor argument and continued discussing the Ponggal bash for over an hour."

He also denied distributing DAP shirts. "I gave out 20 Pakatan shirts to the volunteers, which I am allowed to distribute. They were not DAP shirts."

The Sungai Pelek state seat is currently held by MCA's Yap Ee Wah, who won it in 2008 in a three-way fight with A Sivananthan of DAP and independent candidate Abdul Manap Sahardin.

12 di pandamaran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di pandamaran - Google Blog Search


1 MALAYSIA: GAMBAR DATO SERI NAJIB DI <b>DI PANDAMARAN</b> <b>...</b>

Posted: 14 Dec 2011 04:43 PM PST



Suasana dalam keadaan meriah dengan kehadiran penduduk setempat memberitahu bahawa BN masih utuh
dan masih mendapat sokongan dari rakyat Selangor.Kehadiran di anggarkan 15,000 orang tetamu di Jamuan Makan Malam Perpaduan Agama Tao Selangor.

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


Jawatan kosong <b>di</b> Majlis Perbandaran <b>Petaling Jaya</b> Terkini 2012

Posted: 30 Nov 2011 12:00 AM PST

Closing date 30 November 2011

Petaling Jaya, salah satu yang baru, kota yang paling terbaik di Malaysia didirikan pada tahun 1952. 3.600 hektar tanah terutama disimpan untuk pengembangan kota baru. Ketika Petaling Jaya mulai menunjukkan kemajuan pesat dalam tahun 1954 melalui Ordonansi No 36, Petaling Jaya Authority (kemudian dikenal sebagai Petaling Jaya Development Corporation) didirikan dengan tujuan mengembangkan kota satelit.

Pada tanggal 1 Januari 1964, papan Town dengan 'otonomi keuangan' didirikan melalui Pemerintah Negara Selangor Lembaran GN No 2 / 1964 dalam rangka untuk mengelola kota Petaling Jaya. Statusnya diangkat sekali lagi pada 1 Januari 1977 menjadi bahwa Dewan Kota Petaling Jaya.

Petaling Jaya sekarang memiliki luas sekitar 97.2kmm persegi yang diperluas ke daerah investasi pusat & sektor industri serta pendidikan. Sekarang daerah industri dan perdagangan lebih dari 20%. Petaling Jaya terus mengembangkan dan menyediakan fasilitas untuk lebih dari 590 industri yang beroperasi.

Aplikasi diundang dari warga negara Malaysia yang kualifikasi dan tidak kurang dari 18 tahun di tanggal penutupan iklan untuk menerapkan posisi pekerjaan sebagai berikut. Prioritas kepada orang-orang bagian Selangor.

1. Enforcement Official N41
2. Environment Health Officer Assistant U29
3. Assistant Enforcement Officer N27
4. Administrative Assistant(clerical and operation) N17
5. Agriculture Assistant G17
6. Draughtsman J17
7. Craftsman K3(painter)R9

Iklan jawatan

Borang jawatan

Incoming search terms:

  • jawatan kosong majlis perbandaran petaling jaya 2012
  • kerja kosong di petaling jaya 2012
  • majlis perbandaran petaling jaya jawatan kosong 2012
  • kerja kosong di kelana jaya 2012
  • jawatan kosong di petaling jaya 2012
  • jawatan kosong petaling jaya 2012
  • majlis perbandaran petaling jaya kosong
  • jawatan kosong 2012 petaling jaya
  • Jawatan kosong di petaling jaya
  • kerja kosong kelana jaya 2012

12 di subang jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di subang jaya - Google Blog Search


Empat Kereta Terbakar <b>Di Subang Jaya</b> - Suara Bawah Tanah

Posted: 08 Feb 2012 10:08 PM PST

"Jiran ketuk rumah berkali-kali memaklumkan kedai runcit yang diusahakan saya di tingkat bawah pangsapuri Seri Nipah, Subang Mas di sini terbakar. Namun sebaik tiba di bawah saya terkedu melihat kereta Proton Iswara milik saya sebenarnya yang terbakar," kata Mohd Nazim Nasaruddin, 28, salah seorang daripada empat pemilik kereta yang musnah terbakar, awal pagi semalam.

Dalam kejadian kira-kira 3 pagi itu, Mohd Nazim berkata, sebaik diberitahu oleh jirannya mengenai kejadian, dia bergegas meluru ke tingkat bawah pangsapuri.

"Sampai sahaja di tingkat bawah, saya lihat kereta jenis Mini Cooper yang diletakkan betul-betul di depan kedai runcit diusahakan sudah musnah terbakar.

"Bimbang api merebak ke kereta saya yang diletakkan bersebelahan, saya kemudian mengambil keputusan mengalihkan kereta ke tempat lain tetapi perbuatan itu ditegah penduduk lain," katanya ia berikutan kedengaran bunyi letupan dari kereta yang musnah terbakar.

Mohd Nazim berkata, dia cuba memadamkan api yang mula merebak ke keretanya dan dua kereta lain menggunakan pakaian yang terdapat di dalam kereta.

"Apabila merasakan keadaan mulai selamat, saya terus mengalihkan kereta ke tempat lebih selamat.

"Kejadian menyebabkan saya kerugian ribuan ribu ringgit, namun bersyukur ia tidak merebak hingga ke kedai runcit diusahakan," katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Yahaya Ramli berkata, kejadian yang berlaku kira-kira jam 3 pagi itu disedari oleh salah seorang peniaga kedai makan berhampiran.

Katanya, pekerja restoran itu memaklumkan terlihat kepulan asap keluar dari sebuah kereta menyebabkan dia bingkas mendapatkan bantuan dan berusaha memadamkan api.

Tambahnya, saksi memaklumkan kebakaran bermula dari bahagian enjin kereta jenis Mini Cooper sebelum merebak ke tiga lagi kereta bersebelahan.

Punca kebakaran dipercayai daripada litar pintas yang berlaku di bahagian enjin kereta itu.

"Empat kereta yang musnah terbakar termasuk kereta jenis Proton Iswara, Mini Cooper, Toyota Corolla, dan Perodua Kelisa. Kerugian dianggarkan melebihi RM200,000.

"Siasatan awal mendapati tiada sebarang unsur khianat dan setakat ini ia diklasifikasikan sebagai kes bencana," katanya.

Related posts:

  1. 4 Kereta Terbakar Di PPR Batu Muda
  2. Empat Parah Terbakar Di Karnival Jalur Lebar 1Malaysia
  3. Kereta Terbakar | Wanita Thai Maut
  4. 25 kedai Terbakar Di Butterwoth
  5. Letupan Di Pusat Beli-belah Empire Shopping Gallery Subang Jaya
  6. Keretapi Senandung Wau Terbakar | 800 Penumpang Panik
  7. Kereta BMW 325i Fasha Sandha Hilang depan Salun
  8. Ketua Polis Daerah Subang Jaya Meninggal Dunia
  9. Empat Sekawan Maut Kereta Terbabas
  10. Selamat Anak & Cucu | Nenek Parah Ditimpa Kayu Terbakar

12 di ijok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ijok - Google Blog Search


PAS Kuala Selangor: Sambutan Maulidur Rasul <b>di Ijok</b> meriah

Posted: 08 Feb 2012 05:04 AM PST





Ucapan aluan telah disampaikan oleh Tuan Hj Rahman Moharam, Penaung Surau Nurul Ehsan dan Ucapan Perasmian telah disempurnakan oleh YB Dr Dzulkefly Ahmad, Ahli Parlimen Kuala Selangor. Ceramah Maulidur Rasul juga telah disampaikan oleh Ustaz Rashid Abdul Samat.

Tuan Hj Mohd Arif Damanhuri, Ketua Kampung Batu 7, Ijok serta Ustaz Ahmad Azraimi Jamaludin, Imam Masjid Nurul Iman Bt 8 Ijok juga hadir bagi menjayakanprogram ini.

Persembahan Alunan Nasyid telah di adakan bagi mengingati Nabi Muhammad dan perjuangannya.

Program seumpama ini secara tidak langsung mengeratkan dan memperkukuhkan silaturahim antara penduduk dan pemimpin setempat.

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved