Sabtu, 29 September 2012

12 di bukit raja - Google Blog Search

0 ulasan
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

12 di bukit raja - Google Blog Search


TINTA HIJAU DARI KAKI <b>BUKIT</b>: Kerabat <b>Di Raja</b> Akan Sertai Pas?

Posted: 29 Sep 2012 10:00 AM PDT

Parti Islam se Malaysia (Pas) terus mendapat suntikan semangat apabila seorang kerabat di raja dari negeri pantai timur tanah air akan menyertai Pas tidak lama lagi. Menurut satu sumber di raja, tokoh berkenaan akan menyertai parti itu di dalam masa terdekat.

Kata sumber itu, kerabat di raja berkenaan pernah terlibat dalam politik sebelum ini. "Dia telah memberi tahu saya akan tujuan berkenaan," kata sumber berkenaan sambil menambah kerabat di raja berkenaan telah pun menghubungi pihak Pas.

Tambah sumber itu lagi penyertaan kerabat di raja berkenaan memberi impak besar kepada Pas di negeri berkenaan.

Dari maklumat lain pula memberi tahu kerabat di raja berkenaan akan muncul buat pertama kali di pentas Pas pada minggu pertama Oktober ini di negeri asalnya itu.

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


Sally&#39;s Thoughts: Check up Week 28 <b>di Ampang</b> Puteri...

Posted: 15 Sep 2012 06:50 PM PDT

Hi... pagi ni Sally nak post pasal check up pregnant kat Ampang Puteri.. Maybe bleh dijadikan panduan bagi ibu-ibu yang masih mencari hospital mana yang best untuk check up... Best tak best tu susah nak diceritakan kat sini.. so far, Sally experienced kat Pusat Perubatan Naluri, Wangsa Maju dengan Doctor Kay (Kamariah).. Sally dah pernah bagi review pasal Dr. Kay ni... so, u ols bleh ler semak2 kat tag "Expecting Mother" tu ok...
Mmm... hari ni memang focus nak citer pasal Ampang Puteri.. so u ols boleh ler buat comparison dengan hospital lain... Review ni mmg jujur ikhlas dari hati Sally.. tanpa sogokan ataupun hasutan daripada sesiapa.. hehheee...
Actually, masa pregnant Adelina dulu pun memang Sally check up kat Ampang Puteri. Cuma dis time pada awal pregnancy, Sally lebih selesa di Klinik Fazilah pada 4 bulan pertama coz dekat dengan rumah di Pinggiran Batu Caves. Dr Fazilah tu pun best.. we ols dah macam kawan dah... lepas check up tu siap bleh citer2 pasal travel lagi.. pasal shoppping lagi... mmg sempoi Dr tu... tapi bila dah pindah Ampang, Sally mmg nak terus ke Ampang Puteri coz jauh ler plak nak ke Klinik Fazilah kan... pastu mmg nak booking tempat bersalin sekali.. Niat mmg nak bersalin kat Ampang Puteri... dekat dengan rumah... Tapi memandangkan Dr Fauziah.. my favourite doctor dan juga merangkap previos doctor masa Adelina dulu + review yg bagus pasal doctor ni... Dr Fauziah bercuti lama ke Gaza.. Sally cuba-cuba untuk ke Pusat Perubatan Naluri which is review pasal Dr Kay pun tak kurang hebatnya... 2 kali Sally sempat ke Naluri. Dr Kay memang best... tapi layanan from staff dan accommodation kat sana rasa macam tak mencukupi jer... harga lebih kurang jer dengan Ampang Puteri. Staff dia tak berapa friendly.. Bilik2 pun agak terpesorok.. Macam lemas pun ada.. Waktu menunggu juga agak lama.. So, Sally decide.. akan kembali ke Dr Fauziah jugak..
So, semalam Sally dah pun dapat appoinment untuk ke Ampang Puteri. U ols yang nak buat appoinment, kena ler call at least 2 minggu sebelum. Diaorg tak terima walk in... then kalau lambat.. mmg penuh. So, malas nak ambik cuti or MC (MC ni dia akan bagi kalau kita dtg hari bekerja.. tak yah mintak pun dia bagi.. hehehe)... Memandangkan tahun ni byk dah Sally MC dan cuti pun tinggal 8 hari jer lagi.. So, Sally buat appoinment hari Sabtu.. iaitu semalam... huhuuu... lupa lak nak tanya masa buat appoinment hari tu.. staff Dr Fauziah tu pun lupa bgtau yang hari Sabtu Dr Fauziah xder.. Dr ganti jer ada hari tu... lupa lak nama dia.. tapi peramah jugak.. check pun details jer.. tapi rasa macam tak puas hati plak klu tak jumpa Dr Fauziah... Staff tu siap minta maaf lagi dengan Sally coz tak bgtau... 2 org staff Dr Fauziah tu memang Sally cukup kenal.. tak bertukar lagi diaorg.. sejak 4 tahun lalu.. staff yang sama jugak... Keadaan klinik Dr Fauziah dah berubah.. dah renovate sket.. Bilik dia kat Level 3, No 3.
Masa Sally buat appoinment tu, Sally nak yang paling awal.. kononnya nak jadi patient yang pertama.. So, dia bagi Sally 8.30am. Pukul 8.15 lagi Sally dah sampai... yerla.. 5 minit jer dr rumah.. Dah sampai sana.. dah ada patient lain yang lebih awal... Kat sini.. sistem dia.. wpun dia dah letak appoinment u pukul 8.30.. tapi saper dtg awal lagi.. dia bg dulu jugak... huhuu... tu yang tak best tu... So, Sally dah dpt yang ke 6.. Kata staff tu, hari Sabtu jer macam tu... kalau hari bekerja... check up dgn Dr Fauziah.. diaorg akan ikut betul2 time appointment tu... yer ke tak.. kita tunggu next check up macam mana.. tapi klu masa Adelina dulu.. sama gak waktu menunggu nyer.. huhuuu
Klinik dia memang selesa jauh ler kalau nak compare dengan government.. Mmg macam bersantai kat umah jer.. dengan sofa empuk.. air cond dan bau pun wangi jer.. tak der ler bau ubat cam gomen tu kan.. ada bunga2 bagai... tu ler faktor2 membezakan private dan gomen hospital. Sambil tunggu tu layan cerita kat Astro... Tetiba ada gak rasa sebak bila yg dtg bercouple ler kan.. husband mesti teman punyer... Hanya Sally jer dtg sorang... sedih tu ada.. yerlaa.. tgh pregnant ni.. sensitive ler jugak.. nak wat macam mana.. hubby busy... Sally kena faham.. dulu masa dia tak busy sgt.. masa pregnant Adelina.. dia mesti ada setiap kali check up... mmm.. masa pergi Naluri hari tu pun dia teman jugak... cuma dis time jer dia outstation lama sket.. so.. Sally kesorangan ler jumpa doctor... sedih tau... Pesanan untuk para hubby kat luar tu.. klu ada kelapangan dan mmg xder aper nak buat... try ler untuk teman ur wife pergi check up masa pregnant.. Tak susah pun.. bawa ke sana.. dan sama-sama menunggu jer... saat paling best klu bleh tgk baby together2 masa doctor scan tu... bahagia sangat.. tapi klu dah busy dan mmg tak ada berdekatan.. tak bleh nak elak dah.. nak wat macam mana... mcm keadaan Sally sekarang...
Brapa lama Sally kena tunggu?? So, kalau dah no 6 tu.. huhuuu.. almost 2 1/2 hours Sally tunggu baru smpi turn ok.. Doktor dtg pun dah pukul 9.30am.. which is dah 1 jam we ols tunggu.. huhuu.. so, sorang dlm 15 - 20 minit... pukul 10.35 cam tu... sampai turn Sally... Dr akan tanya sejarah previous pregnant kita... Sally lak.. careless betul ler.. kad dan record check up kat Dr Fazilah tu dah missed place.. time sibuk pindah2 rumah tu.. puas cari.. tapi tak jumpa... huhuu... maybe Sally patut contact Klinik Fazilah balik untuk dptkan laporan check darah hari tu.. klu tak.. nak kena ambik lagi skali.. Sally ada baca gak review pasal ambik darah ni from blogger lain.. so far, ambik draah ni memang sakit ok.. lepa sambik darah tu mmg tempat dia injection tu akan jadi bengkak dan biru.. Dulu masa kat Ampang Puteri pun sama.. kat Dr Fazilah pun sama gak.. so.. rasa agak ngeri klu nak kena ambik darah lagi skali... So, next check up Sally akan pastikan untuk membawa salinan report darah Sally... huhuuu..
Lepas check tekanan darah, berat ibu (62kg untuk 7 bulan pregnant... huhuuu), dengupan jantung ibu, check mata, mulut... doctor pun nak scan ler.. cam biasa.. aper yg Sally suka kat Ampang Puteri ni.. setiap kali check up mesti 3D and 4D scan.. lebih details.. kita pun nampak jelas muka baby dan seluruh badan dia... Dah besar anak mama.. active lagi.. siap tendang2 masa doctor scan tu.. Doctor pun ckp.. active nyer baby.. lelaki kut... meh doctor tgk sex dia.. skali scan.. pompuan daaa... hahahaha.... dah 3 doctor ckp Girl.... Girl pun Girl ler... 2 princess... Ma Tok.. nak rantai dan gelang emas okay.... hehehee
Lepas dah scan tu, Sally diminta ke Unit Kecemasan untuk ambik injection Kacing Gigi. Sebelum tu Sally kena serahkan slip ubat kat farmasi dulu coz kut lama lak menunggu.. Staff tu jugak sertakan pas parking.. murah sket ler untuk patient.. RM1.50 untuk 1 jam. Pastu set next appointment ikut kesesuaian masa kita.. then... Sally turun ke level G, pergi hantar slip ubat dan menapak ke Unit Kecemasan... Terasa gak.. asal ler kita perlu ke bahagian berasingan macam ni kan.. private patut semua kat satu tempat jer.. ubat pun, patut dia dah list tu.. staff dia ler g ambik... pastu bg kat kita.. kita just tunggu kat Klinik doctor tu jer.. kan..kan..??? huhuuuu...
Nasib baik kat unit kecemasan tu, 10 minit dah settle... Nurse tu cukup teliti dna peramah sgt. Sally tak pasti apa u ols rasa lepas ambik injection Kacing Gigi ni macam mana.. Tapi dr semlm sampai pagi ni.. Sally memang rasa lenguh sebelah tangan belah kiri.. tmpt yang dia inject tu ler... Tapi, di bhgian yg di'inject' tu.. tak plak bengkak ke aper.. biasa jer...  huhuu..
So, lepas dah settle injection, Sally ke farmasi plak untuk ambil ubat. Tengok, giliran tak sampai lagi.. Duduk lagi menunggu.. dalam 15 minit ler jugak... baru smpi turn ambik ubat... Lagi satu best nyer... Sally memang suka ubat2 kat private especially Ampang Puteri ni.. Ubat dia mmg berkualiti... Kali ni Sally diberi Calsium, Vitamin NeuroGainPB dan juga Folic Asid... tadaaaa....
So.. brapa kos yang dikenakan oleh APSH???
Consultation + Scan = RM80
Injection Kacing Gigi = RM60
Vitamin & Calcium = RM120
So.. u ols decide ler sendiri mahal ker tak.. but, Sally berpuas hati dengan cara doctor check, staff dia, ubat yang dibekalkan dan environment.. Bab masa menunggu jer yang fail sket... 
Kat sini gak.. Sally nak share kebaikan vitamin NeuroGainPBbagi saper2 yang baru dengar.. coz Sally pun baru jer tahu.. hehhe... dulu masa Adelina pun ada ambik.. tapi main ambik jer.. tak tau plak kelebihannya.. coz doctor bagi.. makan jer laaa.. Sally ni jenis disiplin makan ubat.. setiap bekalan mesti dihabiskan punyer..
Sally baca f/back dr ramai ibu2 yang amik Neurogain nie puji kebaikan yang bagus tue pertumbuhan n perkembangan otak baby.. Baby yang akan lahir akan aktif..alert..bijak dan mudah belajar...doct pun msyorkan amik Neurogain nieh bagi2 ibu preggy...Sbb ia mgandungi minyak ikan yang banyak omega-3..
Who needs NeuroGain® PB ?
  •     Pregnant and Breast-feeding women
  •     Pregnant women with a history of low birth weight babies, pre-term births
  •     Frequent, multiple pregnancies
  •     Pregnant women allergic to fish and eggs
  •     Poor, unbalanced maternal diet

When is the best time to take NeuroGain® PB ?
At meal time for better absorption and compliance. When eating, the fats in the meal will improve the absorption of Neurogain® PB essential fatty acids like DHA in the body.

Is it safe to use NeuroGain® PB ?
Yes, NeuroGain® PB Vegicaps® mengandungi DHA yang tinggi, EPA yang rendah dan OA untuk membantu ibu mengandung dan menyusu untuk memenuhi keperluan asid lemak perlu.

Kaedah makan: 1 biji sehari selepas makan. Satu bekas tu ada 30 biji, so, leh tahan sebulan.
Harga dia: Ada yang beli kat Guardian RM53, PMC RM48.00... Watson RM68.. macam2 harga.. u ols usha2 ler erk... Sally pun tak tau harga dia brapa sebotol coz kat APSH dia dah lump sum total ubat brapa.. lupa lak nak tanya...
Bentuk dia mcm fish oil tu... softgel capsule...

Ok guys.... nnt Sally updat elagi pasal pregnant2 ni erk... semoga membantu u ols mencari hospital terbaik untuk check up dan vitamin yang sesuai untuk u ols...

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


SEKOLAH KEBANGSAAN <b>BUKIT LANJAN</b> (ASLI): MAJLIS <b>...</b>

Posted: 20 Sep 2012 08:57 PM PDT

Baru-baru ini satu majlis sambutan Hari Raya Aidil Fitri peringkat sekolah telah diadakan di dewan mini SK Bukit Lanjan. Juadah hidangan seperti rendang ayam, nasi impit dan kuah kacang disediakan secara gotong-royong oleh guru-guru dan kakitangan sekolah manakala lemang istimewa seperti lemang daun lerek, lemang jagung dan lemang kacang pula ditempah dari Selayang. Selain daripada semua murid dan peserta KEDAP, guru dan kakitangan sekolah, turut dijemput hadir adalah Yang Dipertua PIBG serta barisan AJK. Tetamu VIP pula yang hadir adalah Presiden dan Timbalan Presiden Persatuan Alumni Sekolah Seri Puteri (PUTERI). Majilis telah diserikan oleh acara persembahan nyanyian karaoke lagu-lagu raya oleh setiap kelas dan peserta KEDAP. Pihak PIBG juga menyumbangkan lagu raya bagi memeriahkan lagi acara sambutan tersebut. Sambutan Hari Raya ini walaupun sederhana sahaja tetapi berlangsung daam suasana meriah dan ceria sekali terutamanya setelah bertungkus-lumus menghadapi peperiksaan UPSR yang baru berlalu. Terima kasih kepada semua yang hadir dan sudi menyumbangkan masa dan tenaga untuk menjayakan sambutan Hari Raya ini.
ADMIN : Semoga berjumpa lagi di Syawal tahun hadapan.









12 di batang kali - Google Blog Search

0 ulasan
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

12 di batang kali - Google Blog Search


Belantan: Rumah urut &#39;Ronnie Liu&#39; <b>di Batang Kali</b> &#39;catat sejarah&#39;?

Posted: 08 Aug 2012 10:37 AM PDT


Penduduk Batang Kali yang dahulunya tenang kini mula risau dengan kewujudan pusat urut dan hotel bajet yang mula dibuka di pekan kecil itu di Hulu Selangor.

Kebanjiran pusat urut di Selangor sejak akhir-akhir ini bagaikan tidak mampu dibendung.

Ia bercambah begitu pantas seolah-olah sebuah industri yang membawa pelaburan menguntungkan kepada kerajaan sehingga kelihatan digalakkan pula.

Jika sebelum ini penggemar khidmat urutan badan oleh wanita seksi warga asing tertumpu di Seri Kembangan, Ampang, Kajang dan Puchong, kini mereka mungkin boleh berkira-kira untuk menikmatinya di bahagian timur laut negeri ini pula.

Ini kerana sudah terdapat rumah urut perintis di Bandar Utama di Batang Kali, yang telah lapan bulan beroperasi menurut penduduk yang ditemui.

Boleh dikatakan juga Batang Kali mencatat sejarah kerana buat julung-julung kalinya mempunyai pusat urut, dan ia turut menawarkan khidmat yang sama seperti di tempat lain.

Pusat urut yang beroperasi dari pukul 11 pagi hingga 11 malam itu turut tidak ketinggalan menawarkan khidmat urutan batin atau lebih dikenali sebagai urutan 'ping-pong' kepada lelaki yang mahukannya.

Malah, ketika tinjauan baru-baru ini, penjaga premis itu tanpa berselindung memberitahu khidmat tersebut disediakan, namun perlu 'berbincang di dalam'.

Bagaimanapun ketika ditanya adakah tukang urut yang disediakannya masih muda, penjaga tersebut berkata, hanya wanita berusia dalam lingkungan 40-an dari Thailand yang bekerja di situ.

"Di sini tiada yang muda-muda atau comel sebab mereka tidak mahu bekerja di sini. Kawasan ini terlalu jauh dan tidak ramai pelanggan, jadi duit tip tidak banyak. Kalau mahu urut batin bolehlah," katanya.

Bagaimanapun, seorang pekerja kedai makan berhampiran berkata, premis itu turut menyediakan gadis-gadis muda namun hanya menawarkannya kepada sesetengah pengunjung.

"Mungkin awak pertama kali datang sini, mesti dia ingat polis sebab itu dia kata tidak ada tukang urut muda tetapi kawan-kawan saya ramai bekerja di situ.

"Kalau awak mahu yang geli-geli datang semula malam ini selepas pukul 7, mesti ada punya yang muda-muda," katanya.

Selain pusat urut, penduduk sekitar juga bimbang dengan kewujudan beberapa hotel bajet di pekan itu kerana bagi mereka ia akan menggalakkan aktiviti tidak bermoral.

Baru-baru ini, akhbar ini pernah melaporkan rungutan beberapa persatuan pengguna yang mendakwa kebanjiran pusat-pusat urut dan hiburan di Selangor sebagai bukti kerajaan negeri itu tidak sensitif terhadap keselamatan dan keselesaan rakyat.

Malah, ia juga menunjukkan kerajaan Selangor yang ditadbir Parti Keadilan Rakyat (PKR) seolah-olah menutup mata terhadap fenomena ini. Jika kerajaan negeri terus membiarkan percambahan pesat pusat urut tanpa mengawalnya, ada kemungkinan Selangor akan mendapat gelaran tidak rasmi 'Darul Urut' pula selepas digelar 'Darul Sampah'.

Suara Politik
Taminsari

12 di puchong - Google Blog Search

0 ulasan
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

12 di puchong - Google Blog Search


Premis Mandi Buih <b>Di Puchong</b>. PAS Selangor Redha Dengan <b>...</b>

Posted: 24 Sep 2012 11:00 PM PDT


Mana pergi suara PAS Selangor dalam hal ini? Jika sebelum berkuasa, PAS di Lembah Klang merupakan antara suara-suara tegas yang membangkitkan masalah sosial terutamanya maksiat di kalangan masyarakat.

Ketika itu, apa sahaja tindakan yang diambil oleh JAIS akan disokong sepenuhnya oleh PAS Selangor dan KL.

Namun segalanya berubah apabila PAS bergabung bersama-sama DAP dan PKR. Maksiat bukan lagi keutamaan PAS. Malah PAS juga bisu seribu bahasa apabila MB Selangor dari PKR membenarkan pusat hiburan beroperasi di bulan Ramadhan.


Tapi apabila kepada penyokong PAS mengenai isu ini, mereka akan cepat-cepat menyalahkan UMNO dan BN dengan alasan, PAS baru 4 tahun lebih memerintah.

Jika semua kesalahan dijatuhkan kepada pihak lawan, apa gunanya PAS jadi Kerajaan Negeri sampaikan jawatan EXCO Agama Islam pun PAS terpaksa beri kepada PKR!

Kepada rakyat Selangor, fikir masak-masak. Adakah PAS Selangor sekarang ni sama seperti PAS 4 tahun yang lalu?

*Sebelum PRU 2008, PAS cakap nak tutup kilang arak di Shah Alam. Kenapa sampai sekarang masih tak tutup-tutup? Salah UMNO jugak ke sampai PAS terpaksa berjanji sebegitu untuk menang PRU.

12 di sungai buloh - Google Blog Search

0 ulasan
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

12 di sungai buloh - Google Blog Search


Lelaki Mati Ditembak <b>Di Sg</b>. <b>Buloh</b> Country Resort | MyNewsHub

Posted: 23 Jul 2012 03:02 AM PDT

KUALA SELANGOR – Seorang lelaki ditemui mati dengan tiga kesan tembakan di kepala di Jalan Anggerik, Sungai Buloh Country Resort, Saujana Utama di sini, hari ini.

Ketua Polis Daerah Kuala Selangor, Superitendan Mohd Taib Ahmad ketika dihubungi mengesahkan penemuan mayat lelaki itu oleh orang awam dalam keadaan tertiarap di tepi jalan itu pada jam 7.30 pagi.

Beliau berkata, polis mengenalpasti lelaki itu sebagai Wong Teck Sern, 42, dengan kad pengenalannya beralamat Jalan Teng Kung Sui, Upper Lanang, Sibu Sarawak.

Mayat lelaki itu dibawa ke Hospital Tanjung Karang untuk bedah siasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan, katanya.

Katanya, orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat mengenai kejadian diminta menghubungi mana-mana balai polis berhampiran. – BERNAMA

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

Tembak Teman Baru Bekas Kekasih Kerana Cemburu

Budak Mangsa Tembakan Dibenar Keluar Hospital

Ditembak Kerana Lambat Pesan Makanan

Ditembak Mati Selepas Larikan Kereta Peronda

3 Perompak Pecah Masuk Rumah Mati Ditembak

Lelaki Lepaskan Tembakan, 1 Mati Di Kanada

Dua Anggota Polis Ditembak Stabil - Timbalan KPN

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Majlis Perkahwinan JOHARI & PUTERI <b>Di Bangi</b> Golf Resort Pada 8 <b>...</b>

Posted: 10 Sep 2012 05:46 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Assalamualaikum WRT, Selamat Datang Ke Laman Web Rasmi Persatuan Kompang Ezhar Zon Kuala Lumpur. Post navigation. ← Previous. Majlis Perkahwinan JOHARI & PUTERI Di Bangi Golf Resort Pada 8 Sept 2012.

12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


KKTM <b>Beranang</b>....Kelahiran semula Malaysia Japan Industrial <b>...</b>

Posted: 21 Sep 2012 06:01 AM PDT

21hb September 2012, Yang Berhormat Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah Datuk Seri Mohd Shafie Apdal telah mengumumkan penjenamaan semula Kolej Kemahiran Tinggi MARA Beranang kepada MARA - Japan Industrial Institute. Laporan dari Akhbar Utusan Malaysia jam 9.00 malam tadi... Kolej Kemahiran Tinggi Mara dijenamakan semula TOKYO 21 Sept. - Kabinet pada Rabu lepas meluluskan penjenamaan semula Kolej Kemahiran Tinggi Mara di Beranang, Selangor sebagai Institut Perindustrian Mara-Jepun (MJII). Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah Datuk Seri Mohd Shafie Apdal ketika mengumumkan perkara itu berkata ia satu inisiatif yang akan memberi manfaat kepada negara. "Saya yakin penjenamaan semula ini dapat membantu kita untuk lebih fokus dalam meningkatkan kerjasama dengan kerajaan dan syarikat-syarikat Jepun, termasuk yang berada di Malaysia," katanya kepada wartawan Malaysia di sini Jumaat. Mohd Shafie melakukan lawatan kerja lima hari ke Jepun mulai semalam. Beliau berkata jumlah pelaburan antara Malaysia dan Jepun dalam bidang pendidikan dianggarkan berjumlah kira-kira RM880 juta. Mohd Shafie menarik perhatian bahawa kira-kira 900 pelajar tajaan Mara kini melanjutkan pengajian mereka di Jepun di peringkat ijazah dalam bidang perindustrian. Mereka ditempatkan di 15 universiti tersohor Jepun yang mempunyai hubungan kerjasama dengan Yayasan Pelajaran Mara (YPM). - BERNAMA

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


Maulana Asri <b>Di</b> Lembah <b>Klang</b>! (9 & 23/9/2012) « Kerana DIA…

Posted: 04 Sep 2012 09:02 AM PDT

September 5, 2012

Rasulullah sallAllahu `alaihi wasallam bersabda yang maksudnya:

"Barangsiapa yang menempuh perjalanan dengan tujuan untuk menuntut ilmu, nescaya ALLAH akan mempermudahkan baginya jalan ke Syurga."

(HR Muslim, no. 2699)

In sha' ALLAH, Maulana Muhammad `Asri bin Yusoff akan menyampaikan syarah dari kitab Sahih Bukhari dan Misykatul Masabih seperti butiran berikut:

Maulana Muhammad `Asri bin Yusoff

(1)  Kitab Sahih al-Bukhari

  • Tarikh:
    • 9/9/2012 (Ahad) dan 23/9/2012 (Ahad)
  • Masa:
    • 10.00 – 12.00 tengahari
  • Tempat:
    • Khalifah Model School, No. 427, Jalan 2, Taman Ampang Utama, 68000 Ampang, Selangor.
    • Peta:  

(2)  Kitab Misykatul Masabih

  • Masa:
    • 2.30 petang – 4.30 petang
  • Tempat:
    • Dewan Kuliah Masjid Asy-Syariff, Simpang 3, Jalan Gombak.
    • Peta:  
  • Masa:
    • 2.30 petang – 4.30 petang

Jemput hadir dan sebarkan.  Semoga ALLAH memberikan kita akan hidayah dan taufiqNYA, amin…

=====

*Pesanan dari penganjur:

Metod tadris hadith Maulana `Asri:

  1. Baca sanad dan matan hadith.
  2. Baca terjemahan hadith.
  3. Bincang secara mujmal (umum).
  4. Bincang secara tafsil (detail) sanad dan matan hadith beserta keputusan.

Kitab apa yang perlu dibawa?

  1. Tak perlu bawa kitab apa-apa.
  2. Nota yang berbentuk terjemahan dan syarahan hadith akan disediakan.
  3. Sedikit bayaran fotokopi akan dikenakan.
  4. Buat catitan ilmu sendiri pada nota yang akan diberikan
  5. Kitab terjemahan dan syarahan yang lengkap dan berjilid akan disiapkan secara berperingkat-peringkat.  Minta doakan kesihatan tuan guru kita.

=====

Sekadar makluman,

muzir.wordpress.com
18 Syawwal 1433
5 September 2012

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


miaduniaku: Sepoi-Sepoi Angin <b>Di Morib</b>

Posted: 23 Sep 2012 05:30 PM PDT


Entry tertunggak...cerita hari Isnin yang lalu bersemperna cuti Hari Malaysia... Papa ajak pergi Morib,....Tapi mama ajak hantar pc mama pergi hospital dulu,..asyik tenat saja...sebelum balik,...pusing-pusing dalam Giant,....entah angin apa,...mama teringin pula nak makan maggi yang telah bertahun mama tak jamah....huhuhhu...

Balik,..dengan penuh semangat,...masak maggi sahaja sebagai makan tengah hari itu,...kesian papa..huhuh..tapi sedap laa kalau sesekali makan,...papa pesan...kalau nak makan maggi lagi,..tunggu selepas 3 hari, baru boleh makan lagi,...tapi...jangan risau...mama tak beli dah lepas ni,...tunggulah bila 'rasa teringin' itu datang lagi !!!...

Selepas menidurkan Mia,...papa masih usulkan nak ke Morib...tapi Mia berharap dapat bermain di taman sahaja....Mama siap masak nasi...tengok jam dah pukul 5,...tak sempat nak makan di rumah,...sudahnya,..mama isi semua makanan dan minuman dalam raga....Lets go to piknic !!!!....hhehehe...
http://www.smileycodes.info

Ingat mama,...papa nak ke taman,...rupanya terus ke lebuhraya....ke Morib juga lah kami....sampai sekitar 6:30 petang,...Sebelum hari beransur gelap,...makanya,...berpikniclah kami dengan deru angin laut yang sepoi-sepoi bahasa itu,sambil makan,..Mia asyik tengok monyet yang berkeliaran tapi tak mengganggu !!!....

Selesai makan,...jalan-jalan sekitar morib..wahhh...morib dah banyak berubah dari kali terakhir mama datang dulu,....mama ada menyimpan kenangan dulu,...last pergi morib,..kulit muka mama terbakar.....panas sangat..itu yang buat mama serik nak pergi Morib...Sehinggalah papa ajak,..mama masih risau....hihiihih....memang dah cantik Morib sekarang,..ada banyak kemudahan...surau dan tandas , tempat makan...serta taman mainan yang menjentik keterujaan Mia....


Ada bazar yang dibuka..tapi Mia lebih tertarik untuk main gelongsor dan jongkang jongkit !! Bukan main seronok Mia main sampai tak ingat nak balik...Mujur papa pandai layan..mama masa ni,...sibuk dok ber sms dengan C'Jai...yang sedang makan lauk daging kambing katanya....heheheh..terima kasih sebab selalu layan sms mama mia....

Bila dah penat main,...Mia minta makan laaa pula....makan simple saja,...cucur udang, mee goreng mamak dan abc serta air suam. Semuanya kongsi 3....jenuh jugalah nak menghabiskannya....sebab petang tadi dah makan nasi !!!....



 Kami bergerak balik sekitar jam 9:30 malam....Alhamdulillah..satu lagi kenangan tercatat untuk Mia !!..Mia ni,...minat sangat laut,..siap minta nak turun mandi...ish....nanti kita pergi pantai lain yer Mia...jenuh laa Mia menuntut janji nanti...Insyaallah..

p/s...mama n mia masih di kampung,...entry autopublish..

 

12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

12 di ulu yam - Google Blog Search


Makan Kenduri <b>di Ulu Yam</b>... | Mulanya Sebuah Catatan

Posted: 01 Sep 2012 08:54 AM PDT

...arini pegi makan kenduri di Ulu Yam

buat pertama kalinya ke sana menyusur

 jalan menghala ke Selayang...ya allah jem

giler...dengan kepanasan yang

berdentang boleh buat hati panazzz membara!

...bila masuk simpang ke hutan lipur

Sg Tua...barulah suasana berbeza

dengan keredupan pohon2 yang

merendang dan terpesona dengan

keindahan alam disekitar empangan

Batu yang luas terbentang

awal2 lagi dah sound dengan suami

untuk singgah dalam perjalanan

balik nanti....

Ingatkan dah salah jalan sebab

jauh bobonar...dalam kepala nak

berpatah balik je tapi sib baik

jumpa SM Sains Hulu Selangor

menandakan arah tujuan tak jauh

di hadapan...akhirnya jumpa jugak

majlis kendurinya...si ibu pengantin

adalah anak kepada sepupu aku

bermakna si pengantin perempuan itu

pangkat cucu...

????...berapa ramai cucu yang aku ada ekk!
huwaaaa...tak rela you!

...disebabkan malu dengan orang yang

duduk di hadapan tak jadi nak snap

gambar makanan...bila diorang dah

angkat punggung barulah dapat snap

gambar makanan sampingan yang

disediakan...betul2 buat ala kampung

ada gulai daging salai...ikan keli

berlada dan ada ubi rebus dicicah

 ngan sambal ikan bilis... 

tunggu punya tunggu lambat rupanya

pengantin tiba...dah siap bersalam

mintak diri barulah diorang sampai 

berselisih di tengah jalan...

...sekarang ni trend waktu menyambut

pengantin lelaki untuk berarak

pengantin pompuan kena bersalam ngan

pengantin lelaki...seingat aku pengantin

dolu2 yang had lelaki bagi bunga kat

pompuan jadi tak heran waktu tu

pengantin lelakinya kena pegang sejambak

bunga...dah jadi macam mat bungalah

pulak....

...di sebabkan empangan Batu 

luas terbentang terdapat lah beberapa

tempat persinggahan yang disediakan

tapi En. suami teragak2 nak berhenti

konon nak parking di perhentian

di hadapan sekali...emmm hampeh

terlepas sudah persimpangannya jadi

terbantut hajat hati untuk merakam

panorama di situ...rasanya lambat

lagi lah ke situ...last2 rakam panorama

batu caves dengan pohon pinang yang

tengah lebat berbuah....sekadar nak

lepaskan gerammm...

eh...betul ke pokok pinang?


12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


Majlis Sambutan Ambang Merdeka <b>di Shah Alam</b>, Selangor (30 <b>...</b>

Posted: 01 Sep 2012 07:43 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Majlis Sambutan Ambang Merdeka di Shah Alam, Selangor (30 Ogos 2012). 1 September 2012 ... juga memerlukan seorg PM yg pernah merasai dipecat, dipenjara, dihina,dikeji,dicaci,dimaki, di......(1001 macam di..lagi- hasil kerja syaitan yg ...

12 di meru - Google Blog Search

0 ulasan
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

12 di meru - Google Blog Search


Taiping Mali: Respon Pasaraya Mydin <b>di Meru</b> Raya.

Posted: 02 Jul 2012 02:05 AM PDT

Pihak Pengurusan Pasar Raya Meru Raya Ipoh turut dikejutkan dengan kehadiran kumpulan politik berkenaan di premis kami kerana tiada sebarang permohonan ataupun maklumat dibuat kepada pihak Pengurusan pasar raya kami.

Kehadiran kumpulan politik ini secara tiba-tiba sekaligus mengedarkan risalah yang sememangnya diluar pengetahuan kami telah menyebabkan pegawai Keselamatan kami menghampiri mereka serta memohon agar menghentikan segala aktiviti yang dijalankan. Namun teguran kami tidak diambil endah malah pegawai keselamatan kami telah dimarahi pula.

Ekoran daripada ini, pihak Pengurusan Pasar Raya MYDIN Meru Raya telah berjumpa ketua kumpulan politik berkenaan meminta secara baik agar menghentikan sebarang perkumpulan dan pengedaran risalah serta beredar dengan tenang. 

Kumpulan politik berkenaan kemudian memohon maaf serta terus beredar di bawah pengawasan pihak Keselamatan kami.

Saudara Razman yang dihormati,
Sebelum ini terdapat juga beberapa parti politik yang hendak singgah di beberapa cawangan pasar raya kami tetapi mereka membuat permohonan secara bertulis. Tetapi apa yang berlaku pada hari ini adalah sama sekali tanpa pengetahuan apatah lagi persetujuan kami kerana kami amat arif akan sensitiviti di kalangan masyarakat Malaysia ini. Matlamat kami hanyalah untuk berniaga serta menawarkan belian terbaik untuk para pelanggan kami disamping membantu usahawan-usahawan tempatan.

Kami harap penjelasan di atas telah mengupas perihal perkara yang sebenarnya dan semoga pandangan was was dari saudara terhadap pasar raya MYDIN milik anak tempatan ini berikutan isu di atas telah terjawab.

Salam hormat dari kami serta Salam Syaaban.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


Pusat Khidmat Rakyat DUN Seri Setia kini <b>di Bandar Sunway</b> <b>...</b>

Posted: 24 Jul 2012 10:22 PM PDT

Pusat Khidmat Rakyat DUN Seri Setia sudah berpindah dari Dataran Glomac ke Taman Subang Indah, PJS 10.

Pusat Khidmat Rakyat DUN Seri Setia berada di dalam bangunan sama dengan Bilik Gerakan Pilihan Raya KEADILAN Kelana Jaya.

Alamatnya ialah 10-1 Jalan PJS 10/2, Taman Subang Indah, 46000 Petaling Jaya. SEmentara itu Pusat Khidmat tersebut boleh dihubungi menerusi telefon atau faks 03-56116324.

Nik Nazmi Nik Ahmad mengadakan Klinik Khidmat Rakyat untuk bertemu pengundi pada 9.00-11.00 malam (Selasa malam Rabu) dan 3.30-5.30 petang (Khamis).

12 di sabak bernam - Google Blog Search

0 ulasan
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

12 di sabak bernam - Google Blog Search


[Video] Ceramah Anwar <b>di Sabak Bernam</b> Tidak Dapat Sambutan <b>...</b>

Posted: 21 Jun 2012 01:52 AM PDT

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya adalah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

-tayadihmaysia@yahoo.com

12 di sepang - Google Blog Search

0 ulasan
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

12 di sepang - Google Blog Search


Aida Ali: Suasana merdeka <b>di</b> PPD <b>Sepang</b>

Posted: 07 Sep 2012 03:46 AM PDT

Taklimat Penyelarasan oleh Tuan PPD Sepang
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved