ads

Jumaat, 25 Oktober 2013

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Istirehat Keluarga <b>di</b> Pantai Jeram, <b>Kuala Selangor</b> - (1)

Posted: 21 Oct 2013 03:07 AM PDT

Story on October 18, 2013 - Friday evening.
Pantai Indah Seaview Resort, Kuala Selangor. 
Waktu bermingle with family pun tiba.. Last N3, cerita di S I N I, i ada bagi tau nak libur - libur kan.. alahhh bukan ke mana pun.. dekat - dekat je.. Kami ke Jeram, Kuala Selangor. Dah pernah ke sini dulu in 2011.. for our first time gathering kat sini.. Boleh usha kat S I N I gak.. More photos H E R E.. i love to share with others yang plan nak  buat gathering di area Kuala Selangor.. Macam A l i n tu.. hee..
We stayed here for 2 nites. like before, just one nite. macam tak cukup masa gitu.. ye lah bila dah berkumpul semua, masa macam kejap je.. penat mengangkut barang naik ke apartment masih terasa, dah kena punggah balik ke kereta kan.. so, TokPuCu and TokNgah telah mensponsor our stays kat sini for 2 nites.. so meaning, we checked in here on Friday evening.. supposedly. but some of us stuck in bad traffic. kan Friday.. plus heavy rain. I pulak keluar about 8.15pm..  malas nak awal coz kids just back from school. jadi check in lambat.. 
we came here with 7 cars... amik youuu..
yelah.. NekCik, one car, Hubby lak straight from office. i asked him to go directly there. no need balik rumah dulu.. dah tentu dekat dengan his office. TokNah, one car with Chef KoYa. organizer gitu. heee.. CiRah and little family from Johor, one car.. CiTi also one car, direct from office too. Me, dengan Kak Timah lah. with the kids, My Mommi and My Daddi, and Chef CiJu.. plus, CikIs dengan another one car with Abang Luqman.. sooo.. tu lah sampai 7 cars. 20 of us.. without PamanMie. kalau tak sure dalam 24/25 lebih orang gitu.. ramai kann. memang bising dan meriah. 
we rent 2 units on the 9th floor. nak bagi tau kat Alin.. stay kat 9th floor ni best sebab our units will face the beach.. so memang sangat - sangat berangin.. ok lah i cerita sikit about this apartment. nak kasi sikit tips to Alin and the rest yang ada angan - angan nak le sini. 

ada kettle, ada microwave. so memang best gak lah kan. cuma memang tak ada sugar or tea. kena bawak sendiri lah.. plus no convenient mart yang ada di kawasan ni tau.. so kena beli dari luar dan bawak ke dalam unit. 


small kitchen kat sini. just boleh lah memasak yang simple. bawak je lah dapur ke sini.. ada freezer gak.

quite  spacious kat hall dia..  just bawak comforter lah.. bawak bantal gak.. cuma di hall tak ada penghawa dingin. tapi, memang berangin kat sini. so tak perlu bimbang panas ke apa.. just bawak UBAT NYAMUK.. tu je.. 
Ada 2 bedrooms, master bedroom with bathroom attached. second room no bathroom attached. so boleh guna bathroom yang ada di kitchen.. ok lah kan. sebab share with family je.. plus ada small bedroom yang hanya guna wall fan. still ok.. ada towel gak, tapi better bawak sendiri. ada sabun kecik je. so this apartment ada 2 bilik setengah. plus biggg hall. ini harganya RM160.. if u r government servant, dapat discount 10%. ok lah kann.. 
sebelah sink tu lah another room.. second room. kat area kitchen ni ada satu bathroom sharing. nampak tak tu.. macam - macam yang dibawak.. ok lah.. cerita pasal dinner kami di sini. 
dinner sponsored by TokPuCu.. Nasi Daging Kurban. Sedappp..


Chef KoYa bawak Rnedang Ayam.. sangat sedap..
Nasi Sausage dari TokNgah.. sedap. tak de yang tak sedap. 
then Hubby dari office bought all these dishes. pun sedap. 

plus Chef KoYa... sponsored ni lagi.. Tau tak apa ni, i panggil Kuih Kepal. some panggil, Wajik Sirat, and ada panggil Dodol Kerisik.. u all panggil apa ek?.. 
anyway we just look at them. enak menjamu selera..
 ada sofa 2 tau.. ada TV but channel just ada 1 je. hee..



semua seronok bila ada Little Ali and Princess Aurora.. Abang Irfan akan menyakat sakan.

lepas makan depa sembang sakan. i dah tak larat. rupa - rupa nya depa sembang sampai pukul 2.00AM.. i dah selamat tidur dah.. tak larat sebab i kena dok drive dalam hujan gelap waktu malam.. ok lahh. nanti i cerita semuanya.. apa - apa pun jamu mata tengok bulan di waktu fajar.. these pics below waktu subuh dari jam 5.45AM sampai 6.00AM..






Indahnya waktu pagi di sini.. saksikan lah ye.. indah dan udara sangat segar.. selepas semalaman hujan lebat.. cerita selanjutnya pada hari ini, nanti yeee...

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Istirehat Keluarga <b>di</b> Pantai <b>Jeram</b>, Kuala Selangor - (1)

Posted: 21 Oct 2013 03:07 AM PDT

Story on October 18, 2013 - Friday evening.
Pantai Indah Seaview Resort, Kuala Selangor. 
Waktu bermingle with family pun tiba.. Last N3, cerita di S I N I, i ada bagi tau nak libur - libur kan.. alahhh bukan ke mana pun.. dekat - dekat je.. Kami ke Jeram, Kuala Selangor. Dah pernah ke sini dulu in 2011.. for our first time gathering kat sini.. Boleh usha kat S I N I gak.. More photos H E R E.. i love to share with others yang plan nak  buat gathering di area Kuala Selangor.. Macam A l i n tu.. hee..
We stayed here for 2 nites. like before, just one nite. macam tak cukup masa gitu.. ye lah bila dah berkumpul semua, masa macam kejap je.. penat mengangkut barang naik ke apartment masih terasa, dah kena punggah balik ke kereta kan.. so, TokPuCu and TokNgah telah mensponsor our stays kat sini for 2 nites.. so meaning, we checked in here on Friday evening.. supposedly. but some of us stuck in bad traffic. kan Friday.. plus heavy rain. I pulak keluar about 8.15pm..  malas nak awal coz kids just back from school. jadi check in lambat.. 
we came here with 7 cars... amik youuu..
yelah.. NekCik, one car, Hubby lak straight from office. i asked him to go directly there. no need balik rumah dulu.. dah tentu dekat dengan his office. TokNah, one car with Chef KoYa. organizer gitu. heee.. CiRah and little family from Johor, one car.. CiTi also one car, direct from office too. Me, dengan Kak Timah lah. with the kids, My Mommi and My Daddi, and Chef CiJu.. plus, CikIs dengan another one car with Abang Luqman.. sooo.. tu lah sampai 7 cars. 20 of us.. without PamanMie. kalau tak sure dalam 24/25 lebih orang gitu.. ramai kann. memang bising dan meriah. 
we rent 2 units on the 9th floor. nak bagi tau kat Alin.. stay kat 9th floor ni best sebab our units will face the beach.. so memang sangat - sangat berangin.. ok lah i cerita sikit about this apartment. nak kasi sikit tips to Alin and the rest yang ada angan - angan nak le sini. 

ada kettle, ada microwave. so memang best gak lah kan. cuma memang tak ada sugar or tea. kena bawak sendiri lah.. plus no convenient mart yang ada di kawasan ni tau.. so kena beli dari luar dan bawak ke dalam unit. 


small kitchen kat sini. just boleh lah memasak yang simple. bawak je lah dapur ke sini.. ada freezer gak.

quite  spacious kat hall dia..  just bawak comforter lah.. bawak bantal gak.. cuma di hall tak ada penghawa dingin. tapi, memang berangin kat sini. so tak perlu bimbang panas ke apa.. just bawak UBAT NYAMUK.. tu je.. 
Ada 2 bedrooms, master bedroom with bathroom attached. second room no bathroom attached. so boleh guna bathroom yang ada di kitchen.. ok lah kan. sebab share with family je.. plus ada small bedroom yang hanya guna wall fan. still ok.. ada towel gak, tapi better bawak sendiri. ada sabun kecik je. so this apartment ada 2 bilik setengah. plus biggg hall. ini harganya RM160.. if u r government servant, dapat discount 10%. ok lah kann.. 
sebelah sink tu lah another room.. second room. kat area kitchen ni ada satu bathroom sharing. nampak tak tu.. macam - macam yang dibawak.. ok lah.. cerita pasal dinner kami di sini. 
dinner sponsored by TokPuCu.. Nasi Daging Kurban. Sedappp..


Chef KoYa bawak Rnedang Ayam.. sangat sedap..
Nasi Sausage dari TokNgah.. sedap. tak de yang tak sedap. 
then Hubby dari office bought all these dishes. pun sedap. 

plus Chef KoYa... sponsored ni lagi.. Tau tak apa ni, i panggil Kuih Kepal. some panggil, Wajik Sirat, and ada panggil Dodol Kerisik.. u all panggil apa ek?.. 
anyway we just look at them. enak menjamu selera..
 ada sofa 2 tau.. ada TV but channel just ada 1 je. hee..



semua seronok bila ada Little Ali and Princess Aurora.. Abang Irfan akan menyakat sakan.

lepas makan depa sembang sakan. i dah tak larat. rupa - rupa nya depa sembang sampai pukul 2.00AM.. i dah selamat tidur dah.. tak larat sebab i kena dok drive dalam hujan gelap waktu malam.. ok lahh. nanti i cerita semuanya.. apa - apa pun jamu mata tengok bulan di waktu fajar.. these pics below waktu subuh dari jam 5.45AM sampai 6.00AM..






Indahnya waktu pagi di sini.. saksikan lah ye.. indah dan udara sangat segar.. selepas semalaman hujan lebat.. cerita selanjutnya pada hari ini, nanti yeee...

12 di tanjung karang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung karang - Google Blog Search


SUPERMENG MALAYA: Satay Hut, <b>Tanjung Karang</b>

Posted: 22 Oct 2013 09:00 AM PDT

Jom !

Masih lagi di negeri Selangor, kali ni aku nak bawak makan lagi tapi kali ni ke Tanjung Karang, Selangor.

Apa ada di sana??

Mesti tu soalan bermain di minda masyarakat kan?

Tak de apa sangat sebenarnya, tapi kalau kebetulan berada di kawasan segitiga suasa Kuala Selangor, Sekinchan mahupun Tanjung Karang ni, sudi sudikan la kiranya singgah untuk menikmati satay yang sangat popular di sini. Satay Hut !

Actually tu lah nama kedai nya.

Aku tau kedai ni, sebab masa on the way balik dari Pangkor dulu lalu jalan lama ni, masa time lalu kat sini, Hero pegi baca papan tanda tu, dia sebut.


"Satay Hut"

As Hut tu bunyi dia macam Hood. Tu yang buat aku tergelak tu.

Bila balik aku riki riki, rupanya orang kata satay di sini sedap !!

Orang kata ! So aku pun nak rasa la sendiri, betul ke macam apa yang orang kata tu. Aku mudah dengki kalau orang makan sedap dan aku tak dapat makan. Jelesi bebeh. Jadi kena pegi riki Martin !!

Gigih nak merasai satay tersedap di Tanjung Karang ni. Dengan harapan dapat menemui sate terbaik yang pernah aku lantak-i.

Meh.

"Adik ! Kejappp.. papa belum ambik gambo lagi !" Hahaha. Kesian anak aku tu. Baru nak makan popia.

Actually popia ni OR dah goreng siap siap buat bekal dalam perjalanan. Kot la lapor lama sangat nak sampai ke Tanjung Karang nuh !

Apa ni?? Kad kawin. Ada jemputan kawin minggu berikutnya  
Sign Satay Hut tepi jalan
OK. Dari LATAR terus ke Kuala Selangor. Kalau dah lepas Kuala Selangor, nanti jalan terus sampai ke Tanjung Karang. Dekat pekan Tanjung Karang tu sebelum hospital adalah Satay Hut ni. Kalau dari Kuala Selangor kena u turn lah kat hospital tu.. Eh, tak leh u turn, masuk kanan dulu then u turn sebelum masuk wad emergency dekat hospital Tanjung Karang tu.
Pepandai ler... asal sampai. Apa apa pun kena berhati hati, kang accident silap haribulan masuk emergency room terus.
Kiranya kalau nampak sign tu memang dah sampai lah.
Senang cakap, kalau dari Kuala Selangor kedai ni belah kanan. Sebelum hospital Tanjung Karang.
Kalau dah sampai, menjerit la dengan riang tanda gembira !!!! Lagi kuat lagi bagus. Effek tepuk tepuk dada 3 kali tanda bangga dan riak adalah sangat perlu.

Ada kolam ikan. Besar bagak ikan ikan dia...
Ada toilet dan surau. Boleh tumpang kencing mahupun berak !

Waktu kami sampai, tak de la ramai sangat orang. Tapi ramai jugak la kot lepas lepas tu. Time tu dalam pukul 5 petang lagi. Memang saja singgah untuk jamah satay di sini. Mana la tau kot sedap.
Sampai je duduk dan lambai lambaikan tangan kepada pelanggan lain tanda kita adalah mesra alam. Kalau orang buat bolayan... baru kita order. Kalau orang bagi feedback, teruskan melambai dengan mesra.
OK. Satay dia cuma ada satay ayam sahaja.
Dan satay dia ada 2 size. Besar dan kecik. Sebab tak leh nak imagine besar tu besar mana, aku order je la yang besar 5, yang kecik 10. Tup tup sampai terbalik !

Kecik 5, besar 10. Belasah je la makan.

Ini satay size besar. Besar betul la....

Yang belah sini size kecik....

Beza tak satay besar dengan satay kecik? Kami order nasik impit sekali...

Ini satay kecik dan kuah kacang

OR order Mee Bandung... dia nak makan. Nampak macam sedap, tapi bila dia makan dia tak suka sebab kuah dia berkacang. Last sekali aku jamah sikit then Hero makan sikit. Mee dia putus putus.. tak leh nak slurrpppp panjang panjang.. Rasa.. so so jer lah. Harga RM6 satu.
Tapi cuba tengok ni. Anak anak aku terus histeria bila tengok ABC dia !!!



Leleh tak? Hahahah saja buh gambar banyak banyak kasik tangkap leleh...
Hahaha. Macam banyak sebenarnya. Susah budak budak tu nak makan. Harga nya RM3.50.
Aku jamah sikit je sebab manis sangat, aku tak minat.

Makan satay lebih kurang.. tinggal 2 batang yang besar ni tak abis. 
Rasa tebal sangat dengan isi ayam semata mata so kurang jugak la.. Better order yang satay kecik jer.
Lepas makan jangan lupa bayar. Bayar di kaunter tu

Ni harga untuk satay dan ketupat... ( tetiba ada maaf zahir dan batin )

Kerja kerja pembakaran secara terbuka...

Satay satay menunggu giliran untuk di bakar


Untuk tempahan boleh la hubungi......
So. Mesti nak tau, adalah berbaloi baloi gi makan Satay Hut ni??
Hmm. Bagi aku lah, kalau kebetulan ada di sana, boleh je singgah gi makan. Kalau semata mata nak pegi makan, tak payah lah. Lain la kalau gigih macam aku. Tapi aku memang saja saja nak gi berjalan, sambil sambil tu boleh gi tempat lain pulak. Kiranya ni tempat pertama kami singgah hari tu. 
Satay dia OK jugak la kalau yang size kecik tu. Yang besar tu macam kenyal sangat dengan daging ayam semata. Rempah dia pun rasa biasa biasa je. Kuah dia pun tak de la marvelous mana. So overall, bagi aku biasa je. Bukan la satay tersedap yang aku pernah makan setakat ni. Tidak jugak aku kategorikan top 5.
Anyway, tak salah kan mencuba untuk kelainan. Ada jugak goreng gorengan di jual. Nampak macam ramai orang order. Maybe sedap ler kot.
Sapa sapa nak feel feel jadi Sundal Bolong hirup kuah satay.... boleh try !! Yang lain lain pun sila mencuba !!!

Choba kau choba.....

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


Tiga sekeluarga ditemui mati dikelar <b>di Dengkil</b> | Kamaluddin&#39;s Blog

Posted: 29 Aug 2013 01:01 PM PDT

- Friday: 2013-08-30 04:01:09'.

tiga sekeluarga dikelar dengkil

Tiga beranak termasuk bayi perempuan berumur dua tahun ditemui mati dibunuh dengan pelbagai kesan kecederaan termasuk kelar di leher dalam sebuah rumah di Taman Dengkil Jaya, Dengkil sini hari ini.

Ketua Polis Daerah Sepang, Supritendan Imran Abdul Rahman berkata, dalam kejadian kira-kira pukul 1 petang itu seorang nenek berumur 64 tahun ditikam di perut, cucu lelakinya berumur 21 tahun turut ditikam dan terdapat kesan tetakan di kepala manakala bayi tersebut dikelar di leher.

"Ketiga-tiga mereka ditemui di tiga tempat berasingan iaitu di ruang tamu, dapur dan bilik utama di dalam rumah teres tiga bilik itu oleh seorang ahli keluarga mangsa yang berumur tujuh tahun yang baru sahaja pulang dari sekolah kira-kira pukul 2 petang.

"Kanak-kanak itu kemudiannya menghubungi kakaknya berumur 19 tahun sebelum polis menerima laporan kira-kira pukul 2.30 petang,"katanya ketika ditemui pemberita di sini hari ini.

Menurut Imran, bergerak atas maklumat tersebut, polis menemui ketiga-tiga mangsa dalam keadaan berlumuran darah di tiga lokasi berbeza.

Selain itu katanya, polis akan menyiasat kes tersebut daripada pelbagai aspek termasuk dendam mahupun rompakan kerana hasil siasatan awal mendapati tiada kesan pergelutan di rumah mangsa.

"Rumah yang diduduki lapan beranak itu didapati tiada kesan pecah rumah, samun mahupun pergelutan, polis kini sedang giat mengesan senjata yang digunakan serta motif kejadian," katanya.

katanya, kes tersebut akan disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh dan sesiapa yang mempunyai maklumat boleh menghubungi ASP Han Yan ditalian 03-8772 422 bagi membantu siasatan.

Dalam pada itu, seorang jiran yang hanya mahu dikenali sebagai Mas Ayu, 27 berkata, pada pukul 11 pagi dia ada terdengar bunyi bising daripada rumah mangsa.

"Selepas terdengar bunyi bising saya ada meninjau keadaan di rumah mangsa, namun tiada apa-apa kejadian yang mencurigakan berlaku.

"Sekitar rumah mangsa pada ketika itu juga tiada sebarang kenderaan yang mencurigakan dan saya fikir ia mungkin pergaduhan biasa yang tidak serius," katanya.

Katanya, sepanjang mengenali keluarga mangsa tiada sebarang masalah yang timbul, malah tiada pergaduhan besar melibatkan mereka.

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :- di klang - Google Blog Search

12 di klang - Google Blog Search


Lelaki Dicari Susulan Kes Serang <b>Di Klang</b> - MyNewsHub

Posted: 05 Aug 2013 04:42 PM PDT


Pihak polis juga sedang mencari seorang lelaki bernama Vengadasalam a/l Palaniandy @ Venggudu, No.KP: 771007-10-5135 beralamat di No. 16, Lintang Nau, Pelabuhan Klang, Klang Selangor.

Vengadasalam dikehenaki bagi membantu siasatan berhubung satu kes pergaduhan di Jalan Pelabuhan Selatan, Pelabuhan Klang pada 25 April 2013 di mana mangsa telah diserang oleh tiga lelaki India semasa meraikan Hari Cithara Pournami. Akibat pergaduhan tersebut, mangsa mengalami cedera parah.

Mana-mana orang yang mempunyai maklumat berkenaan saksi ini diminta berhubung dengan Pegawai Penyiasat kes iaitu Insp. Mohd Zain Patitong di talian 019-6697394 (Ibu Pejabat Polis Daerah Klang) atau mana-mana balai berdekatan.

Sumber: Facebook PDRM

Lelaki Dicari Susulan Kes Serang Di Klanghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/08/Suspek-1.pnghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/08/Suspek-1-150x150.pngMyNewsHub Terkini

Pihak polis juga sedang mencari seorang lelaki bernama Vengadasalam a/l Palaniandy @ Venggudu, No.KP: 771007-10-5135 beralamat di No. 16, Lintang Nau, Pelabuhan Klang, Klang Selangor. Vengadasalam dikehenaki bagi membantu siasatan berhubung satu kes pergaduhan di Jalan Pelabuhan Selatan, Pelabuhan Klang pada 25 April 2013 di mana mangsa telah diserang oleh...

Pihak polis juga sedang mencari seorang lelaki bernama Vengadasalam a/l Palaniandy @ Venggudu, No.KP: 771007-10-5135 beralamat di No. 16, Lintang Nau, Pelabuhan Klang, Klang Selangor. Vengadasalam dikehenaki bagi membantu siasatan berhubung satu kes pergaduhan di Jalan Pelabuhan Selatan, Pelabuhan Klang pada 25 April 2013 di mana mangsa telah diserang oleh tiga lelaki India semasa meraikan Hari Cithara Pournami. Akibat pergaduhan tersebut, mangsa mengalami cedera parah. Mana-mana orang yang mempunyai maklumat berkenaan saksi ini diminta berhubung dengan Pegawai Penyiasat kes iaitu Insp. Mohd Zain Patitong di talian 019-6697394 (Ibu Pejabat Polis Daerah Klang) atau mana-mana balai berdekatan. Sumber: <strong>Facebook PDRM</strong>

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved