ads

Sabtu, 9 Februari 2013

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Restoran Ikan bakar <b>di</b> Pantai <b>Jeram</b>, Selangor - Diari Si Tukang <b>...</b>

Posted: 04 Feb 2013 09:20 PM PST

Salam Petang Selasa..

Buat masa nie..aku tengah rajin nak buat review tentang tempat-tempat makan yang pernah aku singgah.. Hopefully boleh jadi review pada mereka yang nak singgah ke sini..

Kali ini nak review tentang 2 buah restoran ikan bakar yang terkenal di Pantai Jeram, Kuala Selangor. Tempat ini sesak di hujung minggu.. dan ada 2 buah restoran ikan bakar di sini.. kedua-duanya aku dah pergi dan boleh buat perbandingan..

1. Medan Ikan Bakar Pantai Jeram

Ini adalah restoran ikan bakar yang kita akan mula-mula jumpa bila masuk ke jalan pantai Jeram.. Ada pintu gerbang besar yang tertulis, 'Medan Ikan Bakar Pantai Jeram'

Papan tanda (kredit goggle)
Di tepi restoran nie.. tempat parking bot-bot..
Kami dapat tempat duduk dekat dengan area nie.. memang boleh nampak deretan bot-bot yang parking dan menjelang senja boleh ambik gambar matahari terbenam

Sampai sahaja kami terus ke kaunter basah untuk memilih udang, ketam, sotong dan menu yang kami order :

Nasi putih
Udang masak butter
Sotong goreng tepung
Ketam masak cili
Air buah

Selepas itu kami diberikan nombor tempat duduk, kami boleh pilih tempat duduk yang mana kami nak.. Masa nie orang tak ramai sangat... So tempat pun selesa dan tidak sesak sangat

Service : Cepat dan pantas sebab tak sampai 20minit, hidangan dah sampai dan boleh makan dengan gembiranya..

Makanan : Rasanya biasa-biasa jek.. Not bad.. cuma ada rasa kurang terasa masam manisnya..

Gambar ambik lepas makan.. 
BFF kata kurang rasa sikit.. tapi habis juga.. Ahaks

Environment : Selesa sebab dapat tempat duduk berhampiran tempat keluar masuk bot ke laut.. parking yang banyak, kemudahan toilet, surau dan teman permainan kanak-kanak..

Lokasi tempat duduk : Berhampiran laluan bot-bot keluar masuk.. kira dah dekat dengan lautlah.. view memang cantik..

View tepi laut yang sempat aku ambik

Harga : Kami bayar hanya RM78++ dan cukup murah sebab kami pernah order yang menu kurang sikit dari itu di Restoran Ikan Bakar Pulau Ketam.. harga lebih kurang itu jek..

Akan datang lagi : Ya, selepas kami dah pergi ke Aroma Ikan bakar.. kenapa? nanti aku beritahu

2- Medan Aroma Ikan Bakar

Medan ini agak terkenal juga di Pantai Jeram dan jika dikira dengan bilangan kereta yang singgah.. di sini lebih banyak.. sebelum sampai ke Medan Ikan Bakar Pantai Jeram tuh.. belok kiri dan medan nie sebelah kanan jalan.. parking ada sebelah kiri dan kanan..

Entrance ke Aroma Ikan bakar (Kredit Google)


Signboard 


Charge tambahan yang dikenakan untuk jenis tempat duduk.. (kredit google)

Tempat duduk di sini ada charge berlainan.. kalau duduk dalam pondok bambu kena charge RM20 dan kalau dalam dewan RM10..

Kami duduk di tempat duduk biasa yang percuma.. Masa kami sampai nie orang dah mula ramai.. hampir semua tempat duduk penuh dan kebetulan masa kami sampai tuh ada orang dah selesai makan..

Proses di sini sedikit berbeza dengan Medan Ikan Bakar Pantai Jeram.. kalau kat sana.. ambil dulu seafood basah dan kemudian tempat duduk diberikan nombor.. tapi kat sini terbalik..

Kena cari tempat duduk dulu.. baru boleh pergi kaunter basah sebab ramai orang sangat..

Masa kami sampai tuh.. tak tahu ingatkan pergi kaunter basah dulu.. dah ambik semua.. tetiba bila ditanya no tempat duduk.. kami blank kejap.. dah jadi satu keje sebab kena pergi cari pulak tempat duduk.. kebetulan tak lama tunggu dah dapat tempat duduk.. Lepas kami sampai tuh.. ramai yang duk berdiri menunggu tempat duduk... malah tempat kami makan tuh pun.. dah ada 2 group tunggu kami habis makan.. rasa tak selesa jugalah...

Menu kami : 
Nasi putih
Sotong goreng tepung
Udang masak butter
Lala masak cili
Ketam masak sweet sour
Air buah

Makanan : Sedap dan lebih terasa dari di medan ikan bakar pantai jeram.. BFF lebih suka masakan kat sini.. tapi bagi aku pulak.. dua-dua tuh oklah.. boleh jek terima

Service : Lambat sikit.. berbanding di Medan Pantai Jeram.. agak lama juga tunggu hidangan sampai.. sempatlah toleh kiri kanan berpuluh-puluh kali..

Environment: Agak sesak bila hujung minggu.. Penuh bila selepas maghrib dan ramai yang terpaksa menunggu meja yang kosong.. kalau datang tak ramai takpe.. kalau kena ramai ahli keluarga.. lebih baik buat booking dulu.. kemudahan lain macam biasalah.. ada toilet, surau dan parking kereta yang banyak. dan tempat duduk pelbagai.. Yang jenis bambu tuh makan bersila dan 1 meja panjang.. sesuai untuk keluarga yang ramai.. dalam dewan pun ada juga.. ikut yang mana..

Lokasi tempat duduk : Berhampiran dengan pintu masuk.. Agak tension juga duduk kat sini sebab tempat laluan orang keluar masuk.. dan asyik memandang kami makan sebab nak chop tempat bila dah takde meja kosong.. lokasi di belakang sedikit adalah pondok bambu.. berhampiran kawasan pantai.. kena charge RM20 untuk tempat tuh..View area tuh nak kata lawa sangat.. biasa jek.. bukan atas laut pun.. sebab aku pernah pergi makan di restoran atas laut.. di Port Klang, Bagan lalang dan Thailand :) viewnya lebih menarik lagi..

Harga : RM89++.. Bolehlah.. tak jauh beza sangat dengan di Medan Pantai Jeram..

Akan datang lagi? : Maybe.. tapi kena booking dulu.. atau datang lebih awal untuk dapat tempat duduk...

Gambar takde sebab takde mood nak ambik gambar sebab orang ramai sangat.. ahaks..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Antara kedua-dua restoran nie.. 

Aku lebih suka di Medan Pantai Jeram.. sebab persekitarannya yang lebih selesa.. tak ramai orang.. lebih dekat dengan laut.. takde charge berlainan untuk tempat duduk.. service lebih cepat dan soal rasa makanan tuh.. so far pada aku boleh terima jek... takdelah kata tak sedap sangat.. tempat duduk akan ditentukan oleh pemilik kedai.. takde pening kepala nak cari sendiri meja kosong.. kalau tak suka meja yang kita dapat tuh boleh minta tukar.. takde masalah ;)

Aroma ikan bakar.. Makanan sedap.. terasa.. tapi environment agak kelam kabut dan sesak sedikit bila ramai sangat orang.. makan pun rasa tak selesa.. servis pun agak lambat.. tempat duduk kalau sampai dah penuh.. pandai-pandai cari sendiri atau tunggu meja yang kosong..

Style aku makan.. selain daripada rasa makanan yang sedap.. persekitaran antara perkara yang menjadi pilihan utama aku .. tak minat makan di tempat yang sesak dan ramai orang.. Kalau nak makan juga.. biasa aku lebih suka bungkus atau datang time orang tak ramai..

Apa pun terpulang masing-masing.. Biasa kita lebih teruja pergi makan ke tempat yang ramai orang.. mungkin sebab kita rasa kat sini lebih seronok dan menarik.. Bagi aku teori tuh memang boleh pakai.. tapi pengalaman aku makan di tempat yang sesak nie adakalanya tidak menyeronokkan.. macam servis lambat.. meja kosong takde.. makanan kurang sedap.. sebab tukang masak nak cepat.. ada order tertinggal.. dan macam-macam lagi.. Apa pun.. dua-dua restoran nie.. pada aku ada kelebihan dan kekurangan masing-masing.. kalau nak rasa happening.. Aroma Ikan bakar memang sesak dengan orang.. dan Medan Pantai Jeram pulak.. lebih selesa dan tidak sesak sangat.. soal rasa makanan pada aku boleh tolerate..

Misi seterusnya .. tengah nak pujuk pulak pergi Muara Ikan Bakar di Port Klang dan Bagan Lalang.. Dua-dua nie pernah pergi masa bujang dulu.. nanti kalau sempat singgah ke sana.. aku buat review lagi ;)

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


Cili Padi: Rosmah lawat mangsa banjir <b>di Dengkil</b>, Wan Azizah pula <b>...</b>

Posted: 08 Nov 2012 04:47 AM PST


MANA PENCACAI-PENCACAI YANG CAKAP ROSMAH TAK BOLEH MAKAN SEKALI DENGAN RAKYAT?
TAK BOLEH DUDUK SEKALI DENGAN RAKYAT?

















INI BUKAN LAKONAN DAN WAYANG UNTUK MENCARI PUBLISITI MURAHAN....

TAPI INI BARU BETUL NAK CARI PUBLISITI MURAHAN...



APA NI ANWAR? CONTROL LAH BINI KAU SIKIT DER. MALU AKU TENGOK WAYANG MURAHAN BINI KAU NI ANWAR OI! GELI GELEMAN DIBUATNYA! AGAK-AGAK LAH KALAU DAH TAK LAKU PUN! KAHKAHKAH!

12 di puchong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di puchong - Google Blog Search


House PK: ISU SELANGOR! JAMBATAN RUNTUH <b>DI PUCHONG</b> <b>...</b>

Posted: 30 Oct 2012 05:00 PM PDT

Korek....korek....korek.....korek dan balun sampai ranap kerana lepas pilihan raya nanti belum tentu akan kekal. Jadi, sementara waktu yang berbaki ini balunlah cukup-cukup.

Itulah kata-kata RBF yang sangat marah kerana Sebuah jambatan di Sungai Rasau, Kampung Pulau Meranti dekat Putra Perdana, Puchong runtuh semalam menyebabkan laluan dari kampung itu ke Puchong, Putrajaya dan Cyberjaya terputus.

Nampaknya apa yang RBF marahkan itu ada asasnya, kerajaan Selangor bawah PKR sekarang ni main korek je mana mereka suka, asala da pasir sebat sampai runtuhlah jambatan yang dibuat mereka ni. Last-last mereka akan salahkan kerajaan dulu jugak, padahal mereka sudah memerintah selama 4 tahun beb.

Sampai bila la rakyat Selangor nak kena kencing dengan kerajaan Pakatan ni? 

12 di tanjung sepat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


my wey of life a day trip to <b>tanjung sepat</b> malaysia - Gadget Release <b>...</b>

Posted: 19 Nov 2012 09:00 AM PST

My wey of life: a day trip to tanjung sepat, malaysia., While i was in malaysia for chinese new year holiday, my friends and i went to a lil town call tanjung sepat. tanjung sepat is near morib. which is famous for the.
Tzee meng's blog: a day trip to tanjung sepat, This is because i have been hearing people talked so much about this place and also seeing many blogs reviews. therefore, this year's hari raya public.
~*edryanne's story*~: one day trip to tanjung sepat, Heys! i just camp back from 4 days 3 night church camp! :) but now i planned to blog about the previous trip to tanjung sepat first yeah, it was on 29.
places to eat in kl just another malaysia food blog travel tip secret

Tanjung sepat (01.02.2011) 2/8 ~ hungry nomads, Tanjung sepat (01.02.2011) february 7, 2011 at 9:58 pm feeling bored since we are on leave and chinese new year is still two days away, wife has decided to.
Cuti-cuti tanjung sepat | dexxy.net, Tanjung sepat is a town in kuala langat district in selangor, malaysia. located at straits of malacca, primarily is a fishing town. most of the inhabitants have some.
~brought up 2 share~: mari makan di tanjung sepat, When dad suggested that we should go out together, it must be something we should all game for..

Sekinchan: a family day trip – parentwonder.com, This idea was mooted after our highly enjoyable trip to tanjung sepat and sepang gold coast. after some planning and research, 3 families (sp family, lee family, and.
As i travel /my kembara, Travelling places, sharing experience. this blog share lots of photos too because photo says a thousand words.
Sepang gold coast – escaping kuala lumpur | fly myself – around, Sepang gold coast is a great escape from busy city life in kuala lumpur. a great place to go when you are bored with going to the same shopping center in kl..

My Wey of Life: A day trip to Tanjung Sepat, Malaysia.

Crazy for Photography: Day trip to Tanjung Sepat

places to eat in kl just another malaysia food blog travel tip secret

Related post for My Wey Of Life A Day Trip To Tanjung Sepat Malaysia

12 di kapar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kapar - Google Blog Search


Pancaroba: KEMATIAN TERKEJUT <b>DI</b> KLINIK KESIHATAN <b>KAPAR</b>

Posted: 05 Feb 2013 09:07 AM PST

12 di selayang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di selayang - Google Blog Search


MB : Pembatalan Kondo <b>Batu Caves</b> Kerana Langgar Syarat

Posted: 29 Jan 2013 03:27 AM PST

SHAH ALAM, 29 JAN: Kerajaan Selangor membatalkan projek kondominium 29 tingkat di Batu Caves kerana pemajunya, Dolomite Properties Sdn Bhd, tidak mengikut syarat dan garis panduan yang ditetapkan oleh Majlis Perbandaran Selayang (MPS).

Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata keputusan itu dicapai selepas meneliti laporan daripada jawatankuasa khas yang dibentuk untuk mengkajisemula projek pembangunan itu.

"Kita ada asas buat keputusan itu," kata Abdul Khalid dalam sidang media di sini hari ini.

Sementara itu, Abdul Khalid menggesa syarikat Dolomite supaya berurusan terus dengan MPS bagi mendapat sebarang penjelasan lanjut.

"Pemaju mesti berhubung dengan PBT Selayang, keputusan itu dibuat berasaskan maklumat yang kita dapati daripada kelulusan dan juga permohonan," katanya lagi.

Abdul Khalid mengumumkan pembatalan projek itu pada minggu lalu demi menjaga keselamatan orang awam dan memelihara alam sekitar.

Sebelum ini dilaporkan bahawa Jawatankuasa khas itu dianggotai lima profesional bebas dan bertujuan meneliti kelulusan projek pembinaan kondominium di Batu Caves dan kawasan sekitarnya.

Ahli-ahli profesional itu adalah Orang Besar Daerah Klang, Datuk Setia Diraja Datuk Abdul Ghani Pateh ; Pakar bedah neuro, Dr M Nachiappan ; bekas Pesuruhjaya Kehakiman, Datuk Ranita Hussein ; pakar undang-undang pembinaan, Harbans Singh dan Pakar Geologi, Tan Boon Kong.

Kelulusan pembangunan projek itu diberi oleh MPS pada tahun 2007.

Akan tetapi, projek tersebut telah mendapat tentangan yang hebat daripada masyarakat Hindu yang risau ia akan menjejaskan kawasan kuil Batu Caves.

Pendapat Anda

Pendapat

12 di sungai burong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai burong - Google Blog Search


Umno-BN Monopoli Penggunaan Balairaya <b>Di Sungai Burong</b>

Posted: 09 Jun 2012 05:00 PM PDT

TANJONG KARANG, 10 JUN : Tujuan utama pembinaannya adalah untuk kegunaan semua pihak tetapi lain pula ceritanya di DUN Sungai Burong di sini apabila balairaya yang dibina dimonopoli pembangkang Umno-BN untuk agenda politik mereka.

Penyelaras Pusat Khidmat Masyarakat DUN Sungai Burong, Mohamad Judi Sarjo berkata, pihak pembangkang(Umno-BN) di Selangor harus memahami kerajaan mewujudkan kemudahan awam seperti balairaya adalah untuk kepentingan semua dan bebas digunakan apabila diluluskan pihak berkuasa.

Menurutnya, Umno-BN tidak sewajarnya menganggap balairaya tersebut seperti kepunyaan mereka kerana ia menyalahi peraturan dan undang-undang sedia ada.

"Setelah diadukan perkara ini, kita memandang serius mengenainya dan akan merujuk kepada Pejabat Daerah untuk reaksi seterusnya. Kita berharap semua pihak dapat bekerjasama dalam perkara ini demi kepentingan bersama.

"Balairaya itu boleh digunakan semua pihak seandainya dibenarkan untuk berbuat demikian," katanya kepada SelangorKini.

Isu balairaya di Kampung Sungai Kajang Baru mendapat perhatian orang ramai apabila didakwa digunakan Umno-BN sejak sekian lama untuk kepentingan sendiri. Ia dikatakan satu-satunya balairaya yang ada di kampung itu.

Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan Kampung, Khairon Dahalan berkata, pihaknya kesal dengan apa yang berlaku kerana Umno-BN cuba memonopoli balairaya tersebut.

Dakwanya, sebelum ini beberapa program yang ingin dijalankan menghadapi kesulitan dan ada yang terpaksa dibatalkan berikutan tidak dapat menggunakan balairaya tersebut.

"Umno-BN perlu memahami bahawa balairaya itu dibina bukan untuk mereka. Ia kemudahan untuk semua. Tidak kiralah sama ada untuk badan bukan kerajaan (NGO) atau pihak lain termasuk parti politik.

"Kita harap pihak berkuasa dapat mengambil langkah sewajarnya bagi penyelesaian isu ini," katanya.

Khairon menjelaskan Umno-BN juga menyalahgunakan balairaya itu apabila memasang dan mengibarkan bendera parti di bangunan dan di sekitar kawasannya.

Pendapat Anda

Pendapat

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


Alif Ba Ta duniaku: Sekilas Putaran Roda...

Posted: 06 Feb 2013 10:41 AM PST

 Zaman-zaman mencabar kegawatan ekonomi 1998 mula dirasai apabila pekerjaan yang aku pohon semuanya menampakan kekecewaan. Setelah bekerja di syarikat Trane Air cond di Bandar Sunway dan kemudiannya mencari pengalaman dalam bidang pembinaan pula di syarikat PATI ( Paving Automated International ) yang membina landasan PUTRA LRT pada tahun 1998 aku mendapat tawaran ke IKM Beseri, Perlis. Aku berhenti kerja dengan syarikat tersebut untuk melanjutkan pengajian dalam bidang elektronik di IKM. Semasa di IKM aku melalui minggu orientasi dengan jayanya tetapi pada malam terakhirnya aku telah bergaduh dengan senior yang ingin berkenalan dengan para junior. Punca pergaduhan kerana aku telah dibaling dengan bantal secara tiba-tiba dan macam biasalah bila aku terkejut aku pun melompat untuk menerajang senior yang berada diatas katil. Aku lantas memohon maaf dengan dengan tindakan spontan tersebut tetapi sudah terlewat....pada pukul 1.00 pagi aku dipanggil oleh otai senior yang rasanya terdiri daripada pelajar kursus kimpalan..
            Aku menuruti segala kehendak senior-senior yang telah meminta aku melakukan tekan tubi dan sebagainya. Dalam hatiku aku berkata aku akan ikut selagi aku boleh tetapi apabila mereka meminta aku meneguk air mineral yang dipetik abu rokok aku menolak. Aku berundur ke penjuru bilik yang ada penyapu. Aku nekad apa nak jadi..jadilah..aku dah bosan mengikut kehendak mereka. Tiba-tiba lampu bilik dipadamkan dan entah dari mana tumbukan dan tamparan singgah di muka aku..aku lantas menghayun penyapu yang berhampiran dengan aku. Mulutku terhambur perkataan yang seingat aku berbunyi "aku mai sini nak belajar bukan aku nak hangpa buat aku macam ni..aku dah 24 tahun ..pi mampus la hangpa ..aku dah kerja gaji dua ribu di KL.. hangpa berani sebab kampung hangpa dok depan IKM ni saja...takpa kalau macam ni aku pun tak dak hati dah nak belajar". Aku balik ke bilik aku. Memang aku nekad aku akan blah dari IKM ni. Keesokannya pelajar berpusu-pusu ke kelas, aku rilek saja...rakan sebilikku bersalaman dengan aku kerana usaha mereka memujuk aku tidak berjaya..sebenarnya aku memang tak boleh survive dengan elaun lima puluh ringgit sebab aku masuk bukan atas sokongan ibu-bapaku. Aku malas hendak menyusahkan ibu-bapaku lagi setelah apa yang aku buat di POLIMAS. Aku menelefon ibuku memaklumkan bahawa aku tak boleh belajar di IKM sebab elaunnya kecil dan aku akan terus ke KL semula..tetapi aku sudah berhenti dengan PATI.

            Di KL aku menumpang di bilik seorang kawan kepada sepupuku tetapi dari daerah yang sama denganku. Dia bekerja sebagai tentera udara unit sukan berkuda di Kelab Polo Ampang. Mujurlah aku mendapat kerja sebagai juruwang 7 Eleven di Taman Maluri. Aku hanya bekerja secara sambilan pada sebelah malam sahaja. Cukuplah untuk perbelanjaan aku kerana bilik tak perlu di sewa. Aku akhirnya diterima bekerja di MPSJ sebagai Pembantu Undang-Undang dengan taraf jawatan sambilan tetapi aku bertugas di Jabatan Perbendaharaan. Aku berpindah ke rumah seorang sahabat di Pangsapuri PKNS berhampiran dengan Taman Kosas. Berulang-aliklah aku dari Ampang ke Subang Jaya. Setelah sebulan aku bekerja secara sambilan..aku mendapat taraf jawatan secara kontrak..memang begitulah majlis kerajaan tempatan dari atas sampai ke bawah semuanya kontrak selama dua tahun. Aku berpindah ke USJ 13 memandangkan jarak dari Ampang ke Subang Jaya agak jauh.

USJ 13...Demo jange kecek Kedah denga Kawe ..itulah salam perkenalan dengan salah seorang rakan serumah yang baru. Memang aku sahaja orang Kedah dalam rumah itu pada awalnya dan aku masih ingat nama-nama seperti Aznan dan Jemi (yang merupakan rakan paling akrab sekali), Zaki pegawai tadbir dari Bachok yang sekarang sudah tidak mengenali aku..Zulkurnain Pegawai Tadbir dan sebelum ini menjadi pegawai penguatkuasa yang keretanya pernah dibakar di hadapan rumahnya sehingga masuk ke dalam berita yang berasal dari Kulim. ( entahlah masih kenal atau tidak dengan aku walaupun pernah menjadi rakan sebilik). Sememangnya pengalaman di MPSJ memang mengembirakan ...sehingga aku pernah terlibat menjadi penari kuda kepang untuk persembahan jamuan tahunan di Holiday Villa..dengan kostum dan mekap yang sangat "real"..aku masih ingat lagi rentak muziknya dan langkahnya..memang mengujakan...tap tum tap tap tum..sambil menghayun kuda kepang ke kiri dan ke kanan. Pada hari sabtu aku membantu Zaki mengutip yuran untuk klinik bolasepak..tapi sedihnya bila orang tak kenal aku bila aku menelefon untuk bertanyakan sama ada dia mempunyai nombor sahabatku Jemi. Tak pa lah sebab memang dah lama sangat...dengan Jemi dan Aznan aku selalu bermain badminton pada setiap minggu di dewan yang dijadualkan untuk staf. Dimanakah mereka kini?


CINTA....? Rohaida tak silap aku namanya...memang dia baik dengan aku sebab bersusah payah membawa aku untuk mencari rumah atau bilik sewa. kakaknya ialah seorang doktor Jabatan Kesihatan MPSJ. Mujurlah aku tak meluahkan apa-apa dengannya kerana biasalah bila orang cantik memanglah ramai peminat. Akhirnya aku terserempak dengannya keluar dengan budak penguatkuasa semasa perlawanan hoki sukan komanwel.

Syarifah Fazaida ?? dimanakah dia sekarang? Aku rasa rendah diri bila ada seorang syed di jabatan perbendaharaan juga menaruh minat terhadap dia. Pada waktu rehat tengahari aku tidur di dalam bilik fail aku terdengar perbualan Syed dan kawan-kawannya.." Aida memang ada hati dengan Pawie..aku malaslah nak potong line member.." Aku juga dengar tentang galakan supaya Syed mendekati Aida kerana Pawie motor pun tak ada...kau ada motor.". Memang aku ke hulu ke hilir dengan bas saja..Aku akhirnya mengalah kerana cita-cita aku masih belum tercapai. Memang tak boleh nak survive dengan gaji sebagai Pembantu Undang-Undang N17.. memang tak boleh nak bercinta pun sebab bila bercinta rasa nak kahwin..nak kahwin perlukan duit..akhirnya aku pun berhenti kerja lagi...bukan sebab cinta tetapi mengejar cita-cita..Aku nak menimba pengalaman ......

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


lambakan pusat maksiat <b>di shah alam</b>, khalid samad wajib <b>...</b>

Posted: 29 Dec 2012 02:31 AM PST

SHAH ALAM - Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad adalah salah seorang individu yang harus dipertanggungjawabkan di atas kewujudan sebuah pusat hiburan yang beroperasi secara haram di bandar tersebut selain Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Menurut Ketua Wira Perkasa, Irwan Fahmi Ideris, sikap liberal yang ditonjolkan Khalid telah mengundang kepada penularan pelbagai budaya yang tidak sihat di Shah Alam yang diketahui umum majoriti penduduknya beragama Islam.


"Pada saya, yang pertama sekali harus bertanggungjawab adalah Menteri Besar. Menteri Besar harus bertanggungjawab. Yang kedua, yang lebih bertanggungjawab adalah Khalid Samad. Dia ini begitu liberal..dia tak kisah. 

"Dia bawa bendera PAS yang kononnya satu parti yang memperjuangkan Islam, dalam masa yang sama di Shah Alam, kilang arak dia boleh pergi lawat," ujar beliau ketika dihubungi Antarapos hari ini.

Malah, beliau turut mendakwa Pakatan Rakyat (PR) tidak setanding dengan BN dari segi kredibilitinya untuk mentadbir negeri yang telah terbukti hasilnya.

Justeru beliau menyeru pengundi-pengundi di negeri Selangor terutamanya di Shah Alam supaya menolak Khalid pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) nanti.

"Pada saya sekarang ini pengundi harus menghukum mereka (Pakatan) ini..mereka ini tak layak digelarkan sebagai pemimpin. Kerajaan BN buat masa ini memimpin negara ini dengan penuh dedikasi dan berpengalaman," katanya.


"Jadi kita desak betul-betul, Khalid Samad harus dipertanggungjawabkan. Saya menyeru kepada pengundi-pengundi di Shah Alam, tumbangkan Khalid Samad..inilah pengkhianat sebenar-benarnya pengkhianat dalam perjuangan orang Islam dan juga Melayu," tegas beliau.

Selain itu, beliau juga akan memastikan agar ahli-ahli Perkasa yang bakal mengundi di Shah Alam pada PRU13 nanti tidak akan mengundi Timbalan Pesuruhjaya PAS Selangor itu.

"Kita (Perkasa) ada ahli di Shah Alam, dan saya akan pastikan ahli-ahli kita tidak akan mengundi calon-calon PAS terutamanya Khalid Samad," katanya.

Sedih dengan perkembangan tersebut, Irwan tidak menolak kemungkinan bahawa ia adalah salah satu cara tersirat PR untuk mengusir komuniti majoriti Melayu keluar daripada Shah Alam selain menyediakan rumah pada harga yang mahal di bandar itu.



"Selama ini, Shah Alam adalah satu kawasan yang aman untuk diduduki..Boleh dikatakan kawasan yang tidak sibuk, ia adalah kawasan yang baik (jadi) mengapa perlu dicemari dengan kelab malam ini.

"Jadi inilah mungkin cara mereka (Pakatan) selain daripada menyediakan rumah yang mahal, mungkin ini juga salah satu cara mereka menghalau orang Melayu daripada bumi kita sendiri," tegasnya.

Kontroversi kewujudan pusat hiburan yang berlokasi di Setia Alam itu bermula apabila Khalid yang pada awalnya menafikan perkara tersebut, namun mengakui tentang kewujudannya.

Menurutnya, berdasarkan mesyuarat dengan bahagian perlesenan dan penguatkuasaan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) pada Khamis, pihaknya mendapati pusat hiburan berkenaan menyalahgunakan lesen bagi tujuan terbabit.

Selain itu jelasnya, premis berkenaan turut didapati menjual arak tetapi tidak memohon lesen bagi penjualan minuman keras itu.


Kelab Malam Di Buka <b>Di Shah Alam</b> | AIDC

Posted: 21 Dec 2012 09:33 PM PST

AIDCNews – 22/12/12 – Selepas Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad menafikan kewujudan kelab malam beroperasi di kawasannya dua hari lepas, namun semalam beliau menukar kenyataan mengesahkan kewujudannya yang beroperasi secara haram.

Menurutnya, berdasarkan mesyuarat dengan bahagian perlesenan dan penguatkuasaan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) pada Khamis, pihaknya mendapati kelab malam berkenaan menyalahgunakan lesen bagi tujuan itu, di mana lesen kafeteria ditukar menjadi kelab malam dan menjual arak tetapi tidak memohon lesen bagi penjualan minuman keras itu.

"Saya diberitahu oleh MBSA, mereka telah mengeluarkan saman dan mengarahkan pemilik premis menghentikan sebarang aktiviti hiburan dan pertunjukan (floor show) dan diarahkan beroperasi sebagai kafeteria.

"Berikutan itu saya telah meminta MBSA supaya mengarahkan agar premis berkenaan menghentikan operasi mereka (kelab malam) dengan serta-merta," katanya pada sidang media di pejabat beliau, Jumaat.

Dalam pada itu, beliau turut meminta Datuk Bandar Shah Alam, Datuk Mohd Jaafar Mohd Atan memperjelaskan kenapa kelab malam itu tidak diarahkan penutupan, disita dan dirampas peralatan serta minuman keras mereka.

"Datuk Bandar perlu menzahirkan secara profesional tanpa mencampurkan kepentingan politik," katanya.

Ditanya sama ada Khalid akan mengambil tindakan sekiranya tiada tindakan tegas serta merta, beliau berkata, peluang akan diberikan seluas-luasnya kepada Datuk Bandar dan MBSA tanpa campur tangan pihaknya.

"Saya tidak akan ambil apa-apa tindakan cuma mendesak supaya kelab malam itu dihentikan serta-merta," katanya.

Pada 19 Disember lalu, Khalid seperti dilaporkan mole.my menafikan dakwaan sebuah kelab malam bakal dibuka di Shah Alam.

Khalid diminta memberi komen dakwaan blog khairulryezal yang mendedahkan sebuah kelab malam pertama bertempat di Setia Alam atau lebih khusus di Setia Avenue 2, Jalan Setia Prima S, Setia Alam, 40170 Shah Alam, telah dibuka.

"Shah Alam sebelum 2008, terkenal dengan bandar bercirikan keIslamannya. Jangan kata Kelab Malam, pusat snooker dan panggung wayang jangan harap dapat didirikan di bandar ini. Dengan kewujudan pemerintahan baru, Pakatan Haram telah berjaya mewujudkan bukan sahaja Kelab Malam, malah rumah-rumah tumpangan dan hotel-hotel murah yang dikhuatiri menempatkan aktiviti-aktiviti maksiat berleluasa seperti cendawan selepas hujan.

""Grand Opening" atau pembukaan besar-besaran akan diadakan pada 12.12.2012, satu tarikh keramat bagi penduduk Shah Alam. Voyage Shah Alam di dalam laman sosial Facebook nya juga menjanjikan "Draught Beer" yang paling berpatutan dari segi harga!

"Adalah diharapkan Menteri Besar Selangor tidak melepaskan peluang untuk merasmikan hari bersejarah ini. Hidup PR! Hidup PR! Hidup PR!," dedah blog itu.

12 di sepang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sepang - Google Blog Search


myMetroMayat wanita ditemui <b>di Sepang</b>

Posted: 29 Jan 2013 01:32 AM PST

Foto Menarik

SEREMBAN: Anggota Bomba dan Penyelamat giat memadam api yang marak selepas sebuah kereta terbakar di hadapan Muzium Negeri di Jalan Sungai Ujong, di sini. FOTO Hazreen Mohamad (08/02/2013)

Foto Menarik

SHAH ALAM: Lebuhraya Utara-Selatan mulai sesak dan aliran pergerakan kenderaan mulai perlahan berikutan orang ramai yang pulang ke kampung halaman masing-masing sempena perayaan Tahun Baru Cina pada 10 Feb ini. FOTO Bernama

Foto Menarik

MELAKA: Anggota bomba dan penyelamat menggunakan buih untuk memadam kebocoran sebuah pesawat ringan Cessna Piper 28 yang terhempas di tebing berdekatan kondominium Cheng Height, di sini. Juruterbang berjaya keluar dari pesawat namun cedera di kepala dan tengkuk. FOTO Mohd Khairul Helmy (07/02/2013)

Foto Menarik

KUALA LUMPUR: Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom (kiri) menunjukkan pengumuman Bonus Jubli Emas Tabung Haji di Lembaga Tabung Haji. Hadir sama Pengerusi Tabung Haji, Tan Sri Abi Musa Asa'ari Mohamed Nor (tengah) dan Ketua Pegawai Eksekutif Tabung Haji, Datuk Paduka Ismee Ismail. FOTO Izhari Ariffin

Foto Menarik

ROMPIN: Kampung Jaro antara kawasan di Rompin yang dilanda banjir apabila dinaiki air sejak malam tadi. Seramai 299 mangsa banjir daripada 76 keluarga di tujuh kampung, di sini tepaksa dipindah. FOTO Afif Abd Halim (06/02/2013)

detikSport : Hasil Tes <b>di Sepang</b> Sesuai Harapan Rossi

Posted: 07 Feb 2013 01:28 PM PST

Sepang - Valentino Rossi memang bukan pebalap tercepat selama tiga hari tes MotoGP di Sirkuit Sepang. Meski demikian, apa yang dicapai Rossi dalam tes tersebut sudah memuaskan.

Di dua hari pertama, Rossi hanya menempati posisi keempat. Pebalap Yamaha itu kemudian memperbaiki posisinya ke urutan ketiga di hari terakhir, tepat di belakang Dani Pedrosa dan Jorge Lorenzo.

Setelah dua tahun yang mengecewakan bersama Ducati, capaian Rossi di Sepang itu tentu merupakan sebuah sinyal positif. The Doctor pun menyambutnya dengan gembira.

"Saya sangat senang. Tiga hari ini sangat bagus," seru Rossi yang dikutip Autosport.

"Kami bekerja keras pada motor dan berkembang dari hari ke hari," lanjutnya.

"Hari ketiga adalah yang terbaik. Kami bisa mempertahankan selisih kurang dari setengah detik dibandingkan dengan pole position dan catatan waktunya membaik, yang mana itu menarik," kata Rossi.

"Hari ini kami finis ketiga, yang mana secara teori berarti ada di baris terdepan. Jadi, saya sangat senang dengan tes pertama ini," akunya.

Sementara itu, Direktur Tim Yamaha, Massimo Meregalli, yakin hasil tes ini telah mengurangi tekanan yang dirasakan oleh Rossi dalam beberapa waktu terakhir.

"Dia telah menghilangkan banyak beban dari bahunya," ujar Meregalli.

"Saya melihatnya sangat senang karena dia akhirnya kembali mengendarai motor yang dia sukai, yang mana itu merupakan sesuatu yang dia inginkan. Saya tak bisa bilang lebih banyak lagi," tuturnya.

( mfi / cas )

Tetap update informasi di manapun dengan http://m.detik.com dari browser ponsel anda!


12 di pandamaran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di pandamaran - Google Blog Search


Belantan: Isu Selangor : 8,000 penduduk <b>Pandamaran</b> tuntut janji?

Posted: 06 Feb 2013 03:13 AM PST



MCA Bahagian Klang akan meneruskan hasrat lebih 8,000 rakyat di kawasan Pandamaran, Klang untuk mengambil tindakan mahkamah terhadap Kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor bagi menuntut hak kebajikan yang dijanjikan dalam manifesto mereka pada 2008.

Ketua Pemudanya, Dr. Ching Eu Boon berkata, tindakan itu akan dilakukan selepas pihaknya bersama-sama peguam selesai membuat penelitian terperinci terhadap tuntutan tersebut diperoleh menerusi borang yang diedarkan kepada rakyat di kawasan berkenaan pada bulan lalu.

Katanya, setakat ini pihaknya telah menerima lebih 5,000 borang daripada penduduk kawasan tersebut melibatkan tuntutan penurunan 20 peratus cukai pintu bagi kediaman dan 10 peratus bagi premis komersial yang dijanjikan kerajaan negeri sebelum ini.

"Selain itu, kita juga menerima lebih 3,000 borang tuntutan daripada golongan ibu tunggal di Pandamaran yang mahu kerajaan negeri melunaskan janji pemberian elaun sebanyak RM100 sebulan kepada mereka.

"Bagi penduduk di kawasan ini, mereka melihat janji manifesto itu tetap janji dan harus ditunaikan walau dengan apa cara sekalipun sebagai satu tanggungjawab yang wajib dipenuhi oleh kerajaan negeri.


"Sehubungan itu kita akan membawa tuntutan-tuntutan rakyat kawasan ini ke mahkamah dalam tempoh seberapa segera," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Pada 27 Januari lalu, lebih 1,000 penduduk Pandamaran mengadakan perhimpunan secara aman setelah tidak berpuas hati terhadap Kerajaan PKR Selangor yang sehingga kini enggan melunaskan janji dalam manifesto pakatan pembangkang pada pilihan raya umum lalu.

Menurut mereka, keengganan kerajaan negeri itu disifatkan sebagai tidak berperikemanusiaan kerana hanya tahu menabur janji namun tidak dilaksanakan.

Dalam pada itu, Eu Boon yang juga Penyelaras DUN Pandamaran memberitahu, selain tuntutan penurunan cukai pintu dan elaun ibu tunggal, pihaknya selepas ini akan turut mengedarkan borang tuntutan kepada penduduk kawasan itu bagi meminta kerajaan negeri memberikan caruman takaful sebanyak RM2,500 untuk golongan warga emas, orang kurang upaya dan anak yatim di negeri ini.

"Janji caruman takaful ini juga dilaporkan gagal dilaksanakan oleh kerajaan negeri sejak 2008 sehinggalah ke hari ini," ujarnya.

Suara Politik
Belantan

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved