ads

Selasa, 10 Julai 2012

12 di cheras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di cheras - Google Blog Search


Umno <b>Cheras</b> memimpin melalui teladan | UMNO BAHAGIAN <b>...</b>

Posted: 09 Jul 2012 10:04 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Beberapa pemimpin UMNO tertanya-tanya mengapakah Syed Ali begitu lantang apabila diajukan pernyataan "tiada harapan atau tempat untuk UMNO" di Cheras. Ini kerana sekutu UMNO iaitu MCA selalu diberi keutamaan ...

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


The JourNey Of My LiFe: Aroma Ikan Bakar <b>di Jeram</b>

Posted: 30 May 2012 09:17 PM PDT

Assalamualaikum..

Memula hajat nak gi makan bertiga jek..tp cam boring plak plus lakiku adalah seorang yang tidak suka makan..so decide nak buat plan mengejut bersama-sama jiran2 yg evelebel..

Memasing evelebel. cantekkkk..plan tgh hari, ptg baru gerak..maghrib di sana sajekk..

Harus tepek lokasi kejadian :


Bersama jiran sebelah rumah : cikgu ain
Bersama jiran depan rumah : Mak Buyung Siti.. kami preknan sesame..selang seminggu jek..datang sini pon sebab laki-laki kami yang mengidam nak makan sefud nih kekdahnye..

Antara menu utama yang kami order. simple simple pon cecah rm2++ gak la..




ikan siakap masak pedas. (tiada dlm gamba : ikan siakap stim)

simple jek kan? tp agak mahal..xpela sekali sekale jek pon..kalo selalu mmg kopak la memasing..mahal mybe lokasi n kefemesannya kt jeram kot..

Kat bawah nih aktiviti anak-anak bile berjumpa :



View yang sempat lakiku capture using his dslr. no editing at all..suasana Jeram, Kuala Selangor di malam hari..



Tu jelah entry makan utk kali nih..sesape yang suke sefud boleh la terjah ke sana..boleh jugak buat tempahan awal sebelum nak datang sebab tempatnya sentiasa la penuh..:D

Yours Truly ;P

12 di puchong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di puchong - Google Blog Search


PAPA GOMO: Demonstrasi <b>Di Puchong</b>, Gobind Singh Ahli Parlimen <b>...</b>

Posted: 30 May 2012 05:55 AM PDT

Demonstrasi bantahan penduduk Kampung Bunga Melur Batu 14 yang diadakan pada pukul 2 petang dihadapan bangunan Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) petang tadi berlaku sedikit kekecohan apabila wakil penduduk berasa tersinggung dengan tindakan salah seorang yang dipercayai Ahli Majlis bercakap Read More....

Nah satu lagi cerita menarik untuk rakyat Malaysia melihat sendiri kedajalan pemimpin Pakatan Pembangkang terutama didalam negeri Selangor. Satu bukti nyata bahawa pemimpin pembangkang begitu rakus dalam merompak apa yang ada didalam negeri Selangor.

Meh layan Video dibawah ini:

Apa yang akan mereka pemimpin pakatan Selangor iaitu Kerajaan negeri akan nyatakan? Ohh dah tentu mereka akan kata ni satu lagi konspirasi UMNO mengupah sebilangan orang untuk menjatuhkan imej Kerajaan Pakatan Selangor.


Apa pun anda sebagai rakyat Malaysia boleh menilai apa yang berlaku dan fikirkan apa yang terjadi disekeliling anda. Pastikan PRU 13 nanti anda mampu berfikiran secara waras memilih kerajaan yang benar benar berkerja untuk rakyat.

Psssttt.. Gobind Singh mana? Takkan lari? Hahaha

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


Kedai Sakan <b>di Dengkil</b>

Posted: 07 Jul 2012 07:32 PM PDT

image

Beli pakaian kanak-kanak dengan harga murah di kedai SAKAN. Kualiti pun kira ok la setanding dengan harganya

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


Percutian <b>Di Morib</b> - Bangi, Holiday Rentals - Sheryna.com.my <b>...</b>

Posted: 19 May 2012 05:01 AM PDT

Malaysia » Selangor » Bangi » Property > Holiday Rentals

PRIVATE AD

Category: Property » Holiday Rentals

Price: RM 290

Kami menawarkan harga yang menarik sekiranya ingin bercuti di Gold Coast Morib Resort. Sila hubungi Azizan di talian 0123797478 atau email di booking. moribresort@gmail. com

 
Azizan
Bangi, Selangor, Malaysia
Saturday, 19 May 2012, 20:01
428361
0123797478 (Mention Sheryna when calling! Thanks.)

Reply to this Ad


View related HOLIDAY RENTALS ads:

 J Home ^pic - Kundasang, Sabah, Malaysia

REMEMBER:
- Deal locally and meet in-person with buyer/seller (in a public place and take a friend with you).
- Never pay with Western Union or Moneygram.
- Don't accept cashier checks or money orders.
- Sheryna.com.my is NOT involved in any transaction (payment services, shipping, guarantee transactions, etc), does NOT offer "buyer protection" and does NOT offer "seller certification".

Sheryna.com.my does not accept any responsibility for the above classified. The advertiser bear all the responsibility. For any problems, please use Report abuse button!

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


My Rainbow...: Makan <b>di Bangi</b> : D&#39;Limau Nipis Restoran

Posted: 06 Jul 2012 05:32 PM PDT

Assalamualaikum.....

Alkisahnya, Jumaat yang lepas kita ada up entry tentang lunch di sini bersama Azad Jazmin, pelakon filem Ngangkong dan Kongsi tu. Err, sebenarnya, kita dengan kawan2 yang mengendeng dengan dia.

Anyway, hari nie nak cerita tentang makan di situ. First time sebenarnya kita ke Bandar Baru Bangi. Kesian kan...? Tapi seronok lah tengok deretan kedai2 yang sangat menarik kat situ. Tapi oleh kerana kekangan masa, kami straight away mengisi perut. Sahabat yang bawa kami ke situ, terus bawa ke restoran nie dan memang berbaloi sungguh sebab makanannya sedap2. Tapi, harga agak mahal sikitlah. Ini kerana restoran nie siap ada signage kat belakang kaunternya yang mention harga makanan dia agak mahal kerana bahan mentah dan seafood di ambil direct dari Sg. Besar, Selangor.

Ok, mari tengok makanannya serba sedikit.

Sayur mayur beserta ulaman yang segar2. Sambal pun bermacam jenis.

Disebabkan kami tiba agak lewat, lauk banyak yang dah habis. Tapi yang ada pun masih menarik lagi.

Siakap bakar. Melangkah jer ke situ, dah jumpa ini dulu.

Sotong bakar. Mak oii...menggoda sungguh.

Pilih...pilih. Mana satu pilihan selera?

Deretan ikan dan sotong yang dibakar.

Inilah hidangan kita. Nasi separuh, urap kacang botol, peria katak dan bendi rebus dengan sambal belacan buah kuini.

Dan....sotong yang menggoda tadi. Aduhaii....lembuut sangat dan sangat obvious sotong ini memang fresh.
Sotong kita tu harganya RM11. Ada berbagai saiz. Harga sotong dan ikan, di tulis guna marker di hujung piring. So, sebelum ambil, tengoklah dulu yer. Nasi dan sayuran kita tu harganya RM3.00.

JELAJAH JANJI DITEPATI HARI INI <b>DI BANGI</b> - Tugu Bangsa <b>...</b>

Posted: 07 Jul 2012 08:31 PM PDT

Jelajah Janji Ditepati - Hari ini Giliran Penduduk Bangi Jumpa PM!

Lebih 20,000 orang menyambut ketibaan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak sempena Program Jelajah Janji Ditepati peringkat negeri Selangor di Teras Jernang, Bandar Baru Bangi hari ini.

Berdasarkan jadual, jelajah dimulakan dengan Perdana Menteri bersarapan di medan selera bersebelahan Pasar Awam Seksyen 1, Bandar Baru Bangi.

Selepas itu, Najib akan ke Akademi Lembaga Hasil Dalam Negeri di Teras Jernang, Bangi, yang menjadi lokasi karnival JJD yang dijangka dihadiri kira-kira 100,000 orang.

Perdana Menteri dijadual tiba di akademi itu kira-kira pukul 11 pagi untuk beramah mesra dengan orang ramai.

Pada program itu, orang ramai juga berpeluang mengunjungi gerai-gerai yang memperkenalkan pelbagai produk kerajaan seperti Kedai Rakyat 1Malaysia, Menu Rakyat 1Malaysia, Klinik 1Malaysia, Skim Amanah Rakyat 1Malaysia (SARA), Kedai Ikan Rakyat 1Malaysia dan Rumah 1Malaysia.

Mereka juga boleh mendapat maklumat mengenai peluang pekerjaan dan pendidikan yang ditawarkan pihak kerajaan dan swasta.

Program bermula seawal pukul 9 pagi dan berakhir pada 10 malam itu akan diselitkan juga dengan pelbagai acara menarik seperti konsert daripada artis tempatan serta pameran oleh agensi kerajaan.

Selain menjalin hubungan erat di antara pihak kerajaan dan penduduk setempat, program berkenaan turut bertujuan menyampaikan mesej kepada rakyat bahawa kerajaan Barisan Nasional (BN) bukanlah kerajaan yang hanya tahu menabur janji tetapi tidak menunaikannya.

Malahan ia juga akan menjadi medan terbaik kepada rakyat untuk melihat sendiri segala pembaharuan yang telah dilaksanakan kerajaan untuk kesejahteraan mereka.

Segala apa yang ditunjukkan oleh pentadbiran Najib adalah bertentangan sekali dengan mainan politik pembangkang yang sentiasa menabur pelbagai janji bagi meraih kuasa sedangkan dari segi realitinya sukar ditunaikan.

Namun ini berbeza dengan pentadbiran Najib yang membuat janji kepada rakyat berdasarkan kemampuan yang ada dan hampir kesemuanya telah ditunaikan.

Ini membuktikan, Najib tidak akan sewenang-wenangnya berjanji jika beliau tahu bahawa kerajaan pimpinannya tidak akan mampu menunaikan segala janji berkenaan.

Justeru berdasarkan hakikat itu, semua rakyat seharusnya sedar bahawa mereka akan mendapat faedah yang lebih besar jika Najib terus diberi mandat untuk memimpin negara pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13).

Sementara itu, Koordinator BN Selangor, Datuk Seri Ir. Mohd. Zin Mohamed yang diminta mengulas jelajah terbaru di Bangi berkata, ia adalah langkah terbaik bagi membolehkan pimpinan Kerajaan Pusat mendekati rakyat Selangor yang kini dipimpin oleh kerajaan pembangkang.

Beliau yakin, rakyat khususnya golongan muda akan beralih memberi sokongan kepada BN sekiranya mereka dapat melihat sendiri segala pembaharuan yang telah dibawa kerajaan pimpinan Najib.

"Saya yakin rakyat akan memberikan sokongan tidak berbelah bahagi jika mereka dapat melihat dengan jelas bahawa hanya BN yang dapat membela masa depan mereka di negeri ini," katanya.

Beliau turut percaya, BN mampu menarik sokongan rakyat khususnya golongan muda berdasarkan sambutan menggalakkan terhadap segala program yang dianjurkan pihaknya di setiap pelosok Selangor.

"Contohnya, penganjuran Karnival Belia 4B Malaysia di i-City di Shah Alam baru-baru ini telah berjaya menarik kehadiran 15,000 belia dari Selangor dan juga dari seluruh negara.

"Kehadiran ribuan belia pada program tersebut jelas membuktikan pendekatan Perdana Menteri yang bersikap lebih santai dan terbuka telah berjaya menarik golongan muda terhadap BN.

"Ia turut disokong dengan usaha kerajaan pimpinan BN yang sentiasa berusaha untuk membantu dan membangunkan golongan muda di negara ini," katanya.

Bagi menyokong program JJD itu, Mohd. Zin yang juga Ahli Parlimen Sepang berkata, BN Selangor turut menganjurkan sendiri program Pameran Auto di Bangi pada tarikh berkenaan.

"Kita menawarkan hadiah lumayan kepada para pengunjung yang menyertai pertandingan yang diadakan pada Pameran Auto ini bagi memastikan lebih ramai yang hadir.
"Selain sebagai sokongan kepada Perdana Menteri, pameran anjuran BN Selangor ini bertujuan mencetuskan minat golongan muda dalam industri permotoran dan teknikal di negara ini," ujarnya.

p/s - Bila pula Pakatan Rakyat nak buat roadshow seluruh Selangor dan Malaysia bagi membuktikan bahawa janji-janji dan manifesto mereka buat pada PRU-12 telah ditepati ???? Takut ke nak berhadapan dengan rakyat sebab tak ada yang MAMPU Pakatan tunaikan untuk rakyat !!!!

12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu yam - Google Blog Search


Persandingan Rosli & Zubaidah <b>di Ulu Yam</b>. - Perkhidmatan PA <b>...</b>

Posted: 27 Jun 2012 08:33 PM PDT


Pada 16hb Jun 2012, Kami dipelawa membekalkan PA system dan Karaoke set pada Majlis perkahwinan Rosli dan Zubaidah di Ulu Yam, Selangor. Terima Kasih kepada tuan rumah.

12 di sungai panjang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai panjang - Google Blog Search


COCO NUTZ: <b>Sungai Panjang</b> ada Kenduri Kawen

Posted: 21 Jun 2012 04:07 AM PDT

Adik kawan opismet wa kawen
Wa datang dan tido 2 malam di rumah perantin pompuan
Sarapan wa di sini...
Memang sedapppp..... Ini lah pasangan perantin itu.
Wa sangat suka deko ini
Simple and sweet.
Wa rasa cam nak kawen plak...hahahah Multi-taskingkah wa?
Pegang kamera, sambil pegang kotak kapkek yang BUKAN wa buat,
sambil agih2 pada keluarga pihak perantin lelaki...
(ko ada 4 pasang tangan kah?)
 
rebut gula-gula dalam tepung bila perantin baling dari pintu rumah.
leh buat kudapan dalam kete nanti.
Perantin buat photo-shoot kat luar.
Wa pun sibuk jugak nak ikut

Pastu wa dan kawan buat photo-shoot sendiri.
Pegi la sawah sapa ntah.  "ok.....sila jalan macam biasa..."
"macam mana kak? macam nih ker?"
"iye...jalan tak yah nengok akak la...."
"ok...ok..."
Sila nengok kat langit itu...
dibandingkan...
Lain kan? langit biru vs langit jerebu...
Pasrah dengan cuaca sebab kebakaran terbuka di Sumatera terlalu banyak...
huh...please..no open-burning!!!! see what human have done to nature???
(pehh..cakap omputih koo?)   
Malam, wa belasah makan ini.
Pun wa suka .
Ntah bape ulas dah diproses dalam usus besar dan usus kecil wa... Esok, wa dan kawan sambung lagi hambek gambo.
Kali nih pegi jauh sket...
Still, jerebu ...
Still, sedih gambo tak cantik...
Kalau la awan nano sebegini...
kan....sungguh cantik...
Memikirkan masa depan (hahah...poyo..)
 Sebenarnya kawan wa sedang seronok nak belajar cara-cara bergambar ...
wa yang amatur hanya leh ajar mana yang wa tau...
sebab wa bukan nyer pro sangat...
kannn....???? (sambil buat muka cute-cute persis CocoLee...)  sorang lagi mangsa model utk wa jadikan bahan ujikaji...
heheh
sori Zal...pasnih ko plak glamer...hahah Tapi kalau dibandingkan gambo nih...
wa suka aje.
berbeza, kan?
Another attemp to be a profesional photographer...
ala-ala kisah Nur Kasih gituuuu...

...yang nih tak leh lawan laaa...siap ada reflection kat sungai...
kamera tukang hambek gambo nih jenis 'kekabommm-canggih'  yeap...
wa dah pandai suruh derang lompat
dan wa dah pandai tangkap moment ini...

still, wa kecewa dengan langit yang tidak biru itu.
cishh...cishhh....

sebab wa tak leh lompat ...
karang bumi terbelah 4 plak
hehehe...
(see..tudung pun senget..ada hati nak lompat-lompat girang ker??)
but when blue sky above you...mmmm...sooooo coolll indeed, right?

Itu aje citer wa di Sungai Panjang, Selangor
....biasa-biasa aje entry kali nih, kan?....
sebab wa baru abis mesyuarat di pejabat (padahal lu tukang bancuh air teh aje...mesyuarat kunun..)
dan wa termanggu bila balik rumah..memikirkan...banyak nyer 'dateline' kena tempuhi.
huhu
bertabahlah...

jab eh...nih entry pasal kenduri kawen kerrr...pasal bergambo di sawah???
blurrrrr.................

12 di sungai pelek - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai pelek - Google Blog Search


SEKOLAH KEBANGSAAN <b>SUNGAI PELEK</b>: SENARAI NAMA <b>...</b>

Posted: 24 Jan 2010 05:24 AM PST

SEKOLAH-SEKOLAH RENDAH

BIL

KOD SEKOLAH

NAMA SEKOLAH

NO. TEL

NO. FAX

1

BBA9201

SK SUNGAI RAWANG

0331411003

0331411003

2

BBA9202

SK BKT BANGKONG

0331414276

0331414276

3

BBA9203

SK SG PELEK

0331412758

0331412758

4

BBA9204

SK SALAK

0387061226

0387061226

5

BBA9205

SK KG BAHARU LANJUT

0387061900

0387061900

6

BBA9208

SK JENDERAM

0387687211

0387687211

7

BBA9209

SK JENDERAM HILIR

0387687900

0387687900

8

BBA9210

SK DENGKIL

0387686007

0387688267

9

BBA9211

SK SG MERAB LUAR

0389256699

0389256699

10

BBA9212

SK DESA PUTRA

0389255928

0389255928

11

BBA9213

SK DATO' ABU BAKAR BAGINDA

0389255973

0389251136

12

BBA9214

SK PULAU MERANTI

0380612610

0380612610

13

BBA9215

SK SG MELUT (ASLI)

0387310425

0387062004

14

BBA9216

SK BKT TAMPOI (ASLI)

0387687889

0387687889

15

BBA9217

SK BANDAR BARU SALAK TINGGI

0387063062

0387063062

16

BBA9220

SK TAMAN SEROJA

0387068407

0387068408

17

BBA9221

SK TAMAN PANTAI SEPANG PUTRA

0331412775

0331412775

18

BBA9224

SK TAMAN PUTRA PERDANA

0196752004

0383194221

19

BBA9225

SK KOTA WARISAN

0387068799

0387068597

20

BBA9226

SK CYBERJAYA

0383188211

0383188411

21

BBA9227

SK KLIA

0387064295

0387064295

22

BBA9228

SK TAMAN PUTRA PERDANA 2

0383184011

0383184014

23

BBA9301

SK METHODIST (INTEG) (M)

0331413173

0331413173

SEKOLAH-SEKOLAH JENIS KEBANGSAAN CINA

BIL

KOD SEKOLAH

NAMA SEKOLAH

NO. TEL

NO. FAX

1

BBC9401

SJK(C) CHIO CHIAO

0387061970

0387061970

2

BBC9402

SJK(C) DENGKIL

0387688259

0387686029

3

BBC9403

SJK(C) SEPANG

0331421848

0331421848

4

BBC9404

SJK(C) SIN MING

0380613387

0380613387

5

BBC9405

SJK(C) TCHE MIN

0331411002

0331411002

6

BBC9406

SJK(C) WAH LIAN

0331411267

0331411267

SEKOLAH-SEKOLAH JENIS KEBANGSAAN INDIA

BIL

KOD SEKOLAH

NAMA SEKOLAH

NO. TEL

NO. FAX

1

BBD9452

SJK(T) LADANG AMPAR TENANG

0387687977

0387687977

2

BBD9453

SJK(T) LADANG BUTE

0192196125

3

BBD9454

SJK(T) BANDAR BARU SALAK TINGGI

0387061596

0387061596

4

BBD9455

SJK(T) DENGKIL

0387687984

0387687984

5

BBD9457

SJK(T) TAMAN PERMATA

0387680253

0387680253

6

BBD9458

SJK(T) SEPANG

0331421992

0331421992

BBD9460

SJK(T) TELUK MERBAU

0331421593

0331421593

BBD9461

SJK(T) LDG WEST COUNTRY 'BARAT'

SEKOLAH-SEKOLAH MENENGAH

BIL

KOD SEKOLAH

NAMA SEKOLAH

NO. TEL

NO. FAX

1

BEA9601

SMK SUNGAI RAWANG

0331411039

0331411039

2

BEA9602

SMK SERI SEPANG

0387061077

0387064643

3

BEA9604

SMK BANDAR BARU SALAK TINGGI

0387068849

0387068851

4

BEA9609

SMK CYBERJAYA

0383188088

0383183588

5

BEA9610

SMK PANTAI SEPANG PUTRA

0331413558

0331421968

6

BEA9611

SMK PUTRA PERDANA

0383202921

0383202922

7

BEA9612

SMK DATO' ABU BAKAR BAGINDA

0389266839

0389266840

8

BEB9651

SMK SUNGAI PELEK

0331411245

0331414308

9

BEB9701

SMK DENGKIL

0387686226

0387686226

10

BKA9001

SM TEKNIK SEPANG

0389255255

0389255244

11

BEA9607

SMK SERI PUTERI (SMBP)

0383192414

0383193937

12

BFT9001

SAM SUNGAI MERAB LUAR

0389259824

0389254507

13

BFT9002

SAM BANDAR BARU SALAK TINGGI

0387060455

0387060455

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


Sistem penghawa dingin jatuh dari siling pasaraya <b>di Petaling Jaya</b> <b>...</b>

Posted: 09 Jul 2012 09:56 AM PDT

Sistem penghawa dingin jatuh di atas tapak perniagaan Strabuck di Paradigm Mall, Petaling Jaya semalam.... Ini desebabkan oleh siling plaster tersebut telah runtuh kerana tidak dapat menahan beban berat sistem penghawa dingin tersebut...
Dikatakan pusat membeli belah ini masa pembinaannya terlalu pantas bagi disiapkan.
Mujur belum ada orang lagi di Starbuck tersebut....

sumber : FB

Jawapan daripada jurucakap Paradigm Mall.....

Dear friends of Paradigm Mall,

We refer to the photo posted by friends of Paradigm Mall.

The said incident happened in Starbucks outlet and is part of Starbucks' structural features and decorative fixtures, not the air-condition unit or structure of the mall as claimed. The incident occurred in the early morning hours, before the mall and outlets were opened to the public.

While your concern ...is certainly understandable, both the management of Paradigm Mall and Starbucks responded to the scene and the affected area has been cordoned off for safety reasons as investigations and remedial works are under way. We are taking this matter seriously and the Mall Management has been liaising closely with the Starbucks Management to rectify the incident in their outlet. We confirm there were no casualties.-


p/s: Ayat Cover Line Saja Ni. Dah Sah-Sah Syiling Runtuh

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved