ads

Isnin, 29 April 2013

12 di cheras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di cheras - Google Blog Search


Biaqpila™: GAMBAR CERAMAH RAFIZI <b>DI CHERAS</b> INDAH

Posted: 27 Apr 2013 09:50 AM PDT

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


UMNO Online - BN Janji Selesai Isu Pengangkutan Awam <b>Di Kuala</b> <b>...</b>

Posted: 28 Apr 2013 12:00 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]KUALA SELANGOR, 28 April – Masalah pengangkutan awam di kawasan Kuala Selangor akan diselesaikan sekiranya Barisan Nasional (BN) mendapat mandate daripada rakyat Selangor untuk mentadbir negeri ini pada ...

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


VCD Lucah Fitnah Pakatan Rakyat Diedarkan <b>Di Ampang</b>

Posted: 25 Apr 2013 10:46 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]AMPANG JAYA, 26 APR: Suasana kempen pilihan raya Dun Cempaka dicemari insiden pengedaran vcd lucah kepada tiga penduduk Taman Chempaka...

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Semua kaum beri sokongan kepada calon PAS <b>di Jeram</b> - Cina Islam

Posted: 24 Apr 2013 12:20 AM PDT

13 Jamadil Akhir 1434 H. [MOD] -

BAGUS...Cikgu Rashid (dua dari kiri) bersama dengan masyarakat India.

KUALA SELANGOR: Calon PAS bagi Dun Jeram, Muhmmad Rashid Muhmmad Kassim (PAS) atau lebih dikenali Cikgu Rashid menerima sambutan dan sokongan secara terbuka dari masyarakat India sewaktu program lawatan rumah ke rumah hari ini.

Harakahdaily yang turun bersama Cikgu Rashid mendapati, masyarakat India yang berada di Taman Pekerti, Jeram menunjukkan sokongan mereka untuk terus memilih Pakatan Rakyat (PAS) pada pilihanraya umum nanti.

Keadaan itu tidak ditunjukkan secara terbuka oleh masyarakat Melayu.

Walaupun di rumah mereka mempunyai bendera Bendera Barisan Nasional tetapi sokongan terhadap calon PAS dinyatakan secara senyap.

Jelas Cikgu Rashid, keadaan sedemikian telah lama berlaku tetapi beliau yakin sokongan dari masyarakat Melayu akan memihak kepada PAS.

"Kita lihat sokongan yang diberikan oleh masyarakat India amat baik dan mereka menyatakan secara terbuka untuk memilih kita pada pilihanraya nanti.

"Namun itu tidak berlaku kepada masyarakat Melayu, sokongan dinyatakan secara senyap, walaupun rumah-rumah terdapat bendera BN tetapi sokongan tetap untuk Pakatan Rakyat," kata beliau.

Katanya lagi, sebagai guru sebelum ini memberi kelebihan kepadanya untuk mendekati masyarakat Melayu yang kebanyakan mereka merupakan ibu bapa kepada pelajar-pelajar sekolah yang pernah beliau mengajar dahulu.

"Namun ia bukan halangan besar untuk saya sebab sebagai bekas guru, saya mempunyai undi peribadi yang boleh memihak kepada PAS.

"Kebanyakan masyarakat Melayu di sini, anak-anak mereka merupakan pelajar saya dan ini sedikit memberi ruang kepada saya dengan mudah mendekati mereka, sikap hormat mereka masih ada dan ia peluang untuk saya menjelaskan apa yang ingin Pakatan Rakyat sampaikan kepada seluruh rakyat," sambung beliau.

Cikgu Rashid yang akan ditentang oleh Datuk Amiruddin Satro (BN) berkeyakinan dalam tempoh kempen yang hanya tinggal 11 hari lagi dapat memberi ruang untuknya bertemu dengan seluruh pengundi di Dun Jeram.

Malah beliau juga berpendapat majoriti sebanyak 1,470 undi yang dimenangi BN pada 2008 lalu bukan satu masalah kerana sepanjang tempoh kempen empat hari berlaku peningkatan sokongan dari masyarakat Melayu, India dan Cina.

Beliau selaku Yang Dipertua PAS Kawasan Kuala Selangor mendapat pendidikan awal di Sekolah Kebangsaan Kampung Pandan, Kuala Lumpur, kemudian Sekolah Menengah Aminuddin Baki sebelum melanjutkan pelajaran ke Mahktab Perguruan Lembah Pantai.

Beliau bukan orang asing di Mukim Jeram, anak jati Kuala Selangor yang dilahirkan pada tahun 1958 itu telah menghabiskan lebih 32 tahun sebagai guru khususnya di Kuala Selangor.


12 di dengkil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di dengkil - Google Blog Search


Calon KEADILAN <b>Dengkil</b> yakin bawa kemenangan untuk Pakatan <b>...</b>

Posted: 15 Apr 2013 09:34 PM PDT

[unable to retrieve full-text content](Oleh Norutul Ilham). DENGKIL 16 APRIL: Biarpun Dewan Undangan Negeri (DUN) Dengkil mengalami kekalahan agak tinggi berbanding kawasan lain dalam Pilihan Raya Umum (PRU) 2008, alasan itu tidak akan ...

BLOG SELANGOR: 12 <b>di dengkil</b> - Google Blog Search

Posted: 31 Mar 2013 03:45 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

{cerita budak jawe}: Percutian <b>di</b> Paya Indah Wetland, <b>Dengkil</b>

Posted: 20 Mar 2013 01:29 AM PDT

Bismillahirrahmanirrahim

Alhamdulillah, weekend lepas 16hb dan 17hb Mac 2013, aku bersama sahabat-sahabat aku bermalam di Paya Indah Wetland, Dengkil. Kitorang memang selalu plan buat aktiviti bersama camni supaya dapat rapatkan lagi ukhuwah. Ni merupakan trip pertama selepas percutian makan buah-buahan di Ulu Dong, Raub Pahang.

Walaupun tempat ni lebih kurang 15 minit je dari Putrajaya tapi aku percaya ramai yang tak pernah pergi sini:) Sebenarnya Paya Indah ni di bawah seliaan Jabatan Perhilitan Malaysia.  Luasnya kira-kira 3000 hektar.

Aku tulis kat caption gambar jelah pasni. Info semua aku letak kat situ je. Semua gambar guna kamera handphone je tanpa edit. Boleh klik gambar untuk besarkan :

Alhamdulillah dapatlah kitorang spend masa bersama-sama. Insyaallah ada rezeki nanti kitorang ada rancang camping kat lokasi lain yang lebih best lagi:) Aku sebenarnya dah penat taip ni. Tapi nak bagitau tempat ni memang berbaloi dan dapat eratkan lagi ukhuwah kitorang semua.

Kalau korang cari tempat nak rehat dan tenangkan fikiran di lokasi yang dekat dan murah bolehlah pertimbangkan lokasi ni. Tempat ni kurang pengunjung sebab kurangnya promosi. Ia memang berpotensi nak dijadikan kawasan beriadah bagi penduduk sekitar Lembah Klang.

Selain duduk kat chalet korang boleh berkhemah, berkayak, memancing, buat aktiviti jungle trekking dan lain-lain lagi kat sini. Kalau nak jalan2 petang-petangpun boleh naik basikal. 1 basikal RM5 sejam. Basikal budak-budakpun ada. Bolehlah naik basikal sekeluarga atau pun jogging kat sini. Harap info tu membantu serba sedikit bagi sesiapa yang tak tahu langsung tempat ni. Bercuti tak semestinya perlukan modal besar:)

Wassalam

PENGEDAR SAH SHAKLEE <b>DI DENGKIL</b> BANTING SEPANG KLIA <b>...</b>

Posted: 01 Mar 2013 04:30 PM PST


AlhamduLILLAH, Mac datang lagi dan kini dengan OFFER yang LAGI HEBAT dan MENARIKSS... Inilah promosi bulan ini iaitu SHAKLEE OSTEMATRIX. Apa yang SPECIAL SANGAT Ostematrix ni? Ianya special sebab Ostematrix bukan sekadar kalsium semata-mata, tapi mengandungi Magnesium (yang diibaratkan seperti sebuah 'lori' yang mengangkut kalsium), Vitamin D (untuk memastikan PENYERAPAN Kalsium pada tahap optimum), Boron ( yang bertindak sebagai 'pekerja' yang membina tulang), Mangan, Tembaga dan Zink.

HOT STUFF? Siapa yang cari botol Ostematrix ni?
-ibu menyusu yg nak BOOST susu.... detail disini
-ibu2 menyusu tadi yg belikan utk mak mereka
-para suami yg belikan utk isterinya
-kwn2 sy yg belikan utk parents...
....kesimpulannya mmg best... best kan..  kesannya.. amat mengujakan utk setiap lapisan umur
Siapa yang perlukan Ostematrix ?
1. Ibu yang mengandung, ibu yang menyusukan anaknya.
2. Mereka yg allergy pengambilan bahan2 tenusu seperti susu.
3. Mereka yang selalu mengalami sakit2 kaki, sakit2 sendi, sakit di bahagian tulang belakang, sejuk2 badan, rasa bisa di tapak kaki, kebas atau terasa seperti kaki dicucuk2 dengan jarum.
4. Mereka yang mudah keletihan dan tidur yang kurang membuatkan golongan ini mudah letih dan sukar untuk bangun tidur.

5. Sakit kepala yang teruk dan berhari-hari.
6. Mereka yang sedang menjalani fisioterapi.
7. Mereka yang mempunyai masalah rekahan di tumit kaki.
8. Mereka yang mengalami PMS yang sangat teruk sehingga terpaksa mengambil pil penahan sakit setiap kali datang bulan.
9. Mereka yang mempunyai masalah kesihatan yang berkaitan dengan darah.

________________________________________________________

Apa kata mereka tentang Ostematrix?..Di bawah ini sebahagian testimoni2 ibu menyusu yg dipetik dari FB tertutup ekslusif khusus buat customer kami..





dapatkan Ostematrix pada HARGA OFFER sekarang! Sekiranya berminat. terus berhubung dengan saya, email kepada rafaliah@yahoo.co.uk or sms ke 012-2541296

BLOG SELANGOR: 12 <b>di dengkil</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Mar 2013 03:17 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Azhar Hassan: Bio Velocity <b>di</b> Klinik C&C <b>Dengkil</b>

Posted: 11 Feb 2013 03:38 PM PST

Klinik Cure & Care 1 Malaysia.
Sebelum ni lebih dikenali sebagai Pusat Serenti.
Menjelang tengahari semalam aku sempat ke sini.
Sahabat kepada biz partner aku.
Beberapa hari terlantar sakit.
Terbaring je tak boleh bangun.
Doktor cuma cakap darah tinggi yg melampau.
Tp pada aku lebih dari tu sebab nampak teruk
Tak kisah la apapun yg pasti dia mmg terbaring je tak boleh bangun.
Asal gerak sikit kepala dia rasa pusing.
Kaki & tangan pun tak boleh bergerak sangat.
Syukur la aku bawa stok BV dalam kereta.
Selimutkan dia 30 minit dia kata rasa panas & berpeluh,
Isteri dia yg duk sebelah pun rasa benda yg sama.
Yg mengejutkan tu masa aku nak balik tiba2 dia boleh duduk & salam aku.
Semua macam terpinga2 kat dalam rumah tu.
Alhamdulillah dah nampak perubahan walaupun masih tak boleh berdiri.
Dengan izin Allah semuanya bakal berubah.
Semoga cepat sembuh & mampu bertugas seperti biasa.

Color of Bitt: Paya Indah Wetland, <b>Dengkil</b>

Posted: 28 Feb 2013 10:45 PM PST

Kami berada di Paya Indah Wetlands, Jabatan Perhilitan Dengkil...nak sampai situ memang jauh la...tipsnya...korang kena ikut signboard walaupon orang cakap signboard dia tak berguna...bagi saya...signboard dia betul apa...ikut sampai jumpa signboard tulis "Paya Indah Wetlands" selagi tak jumpa signboard jangan berhenti terus je...jangan pandai-pandai belok kanan atau kiri selagi tak jumpa signboard...haa gituw...kalau dia kata 5km so kira la 5km mesti sampai... ;)

Perjalanan memang jauh masuk kedalam tujuan kami untuk berbasikal...setelah tabb baca komen dibawah :


Dia terus minta saya google...paya indah wetland, walaupon sebelum ni saya pernah dengar dan pernah baca di blog lain...apa-apa pon pintu hati terbuka setelah baca komen dari mizztina...

Tapi bukan la nak harap pukul 7pagi tu...hehehe saja nak tengok tempat lain untuk berbasikal bersama....Sesampai disana, niat ku terpadam kerana panas terik, lepastu lalu untuk berbasikal tak sesuai untuk doubleIS dan kakak tasya....nasib baik ada pelbagai kolam binatang...so banyak aktiviti sebenarnya disana...niat untuk berbasikal tertunda...

Paya Indah Wetlands,
Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (PERHILITAN)
KM4, Jalan Dengkil-Banting,
43800 Dengkil, Selangor

Tel: 03-8768 7616 / 03-8768 8726
Faks: 03-8768 8424​ - See more at: http://www.nre.gov.my/Malay/EkoPelancongan/Pages/PayaIndahWetlands.aspx#sthash.eYzLFk2S.dpuf

post signature

12 di ulu kelang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu kelang - Google Blog Search


Calon KEADILAN Selangor diumum <b>di Hulu Kelang</b> 14 April (Ahad <b>...</b>

Posted: 13 Apr 2013 02:19 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]hulu kelang Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan mengisytiharkan calon KEADILAN bagi negeri Selangor dalam Ceramah Perdana di Padang Bola AU2, Keramat, Hulu Kelang bermula jam 9 malam esok ...

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


Remaja Maut Kemalangan <b>Di</b> Jalan <b>Sungai</b> Rengit-Kota <b>Tinggi</b>

Posted: 17 Feb 2013 06:42 PM PST

Di Kota Tinggi, seorang remaja lelaki berusia 19 tahun maut selepas motosikal yang ditungganginya berlanggar dengan sebuah kereta.

Kejadian yang berlaku di Jalan Sungai Rengit-Kota Tinggi ini menyebabkan mangsa yang dikenali sebagai Mohd Fitri Zamali, dari Kampung Sungai Sembilang, meninggal di tempat kejadian akibat kecederaan parah di tempat kejadian.

Remaja maut motosikal bertembung dengan kereta

Misrul Nizam (empat,kanan) mengangkat jenazah Mohd Fitri menaiki van jenazah. Gambar dari Sinar Harian

Menurut Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Superintendan Mohd Nor Rasid, siasatan awal pihak polis mendapati mangsa yang menunggang motosikal jenis Honda EX5 dipercayai memasuki laluan bertentangan sebelum bertembung dengan kereta Proton Saga.

"Kereta Proton Saga itu daripada arah Sungai Rengit menuju ke Kota Tinggi, manakala motosikal terbabit dari arah Kota Tinggi. Mangsa meninggal dunia di tempat kejadian, manakala pemandu dan tiga penumpang kereta Proton Saga dikejarkan ke Hospital Kota Tinggi (HKT) untuk menerima rawatan lanjut.

"Kes disiasat di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan,"

Jenazah Allahyarham Mohd Fitri akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Sungai Sembilang, di sini.

- Sinar Harian

Incoming search terms:

  • pengangkutan sungai di kota tinggi (2)
  • sinar harian Remaja maut bertembung Saga mohd fitri (2)
  • berita tentang remaja kemalangan kereta (1)
  • blogger dari kota tinggi (1)
  • kemalangan di semangar kota tinggi (1)
  • video ex5 kemalangan (1)

Yang Ini Juga Menarik Untuk Dibaca:

12 di sungai buloh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai buloh - Google Blog Search


kita jadikan sel penjara anwar ibrahim <b>di sungai</b> <b>...</b> - yong suka kuning

Posted: 25 Apr 2013 05:12 PM PDT


Komer ingat Yong terkehel tengkok masa bangun tidor pagi tadi? Hahaha...
Bayangkan kalau dah takde sistem penjara seperti sekarang kerana kita dah guna hukum hudud!
Kita ada banyak penjara-penjara yang kosong.
Er...hampir kososng. Kerana yang taknak ikut hukum hudud sahaja (mungkin golongan kafir) yang kena duduk di sana.
Yong pernah buat praktikal masa student dulu di penjara Pulau Pinang. Praktikal itu selama 6 bulan.
  • Ada banduan yang baru berusia 27 tahun, tapi telah 13 kali keluar masuk penjara!
  • Ada banduan yang berusia 55 tahun - dipenjara setelah ditangkap khalwat dengan pasangan yang sebaya dengannya. Pakcik ini tak mampu bayar denda.
  • Ada banduan berusia 19 tahun, dipenjara 6 bulan kerana mencuri ayam.
  • Ada banduan berusia 28 tahun, dipenjara 8 tahun kerana menyamar sebagai polis dan meragut. Dia dipenjara 2 tahun bagi setiap kesalahan. Ada 4 kesalahan. Hukuman dijalankan berasingan.
  • Ada perogol dipenjara 3 tahun kerana merogol gadis bawah umur. Lima orang lagi yang turut merogol ketika itu masih bebas kerana mengaku tidak bersalah.
  • Ada mat gian dipenjara 2 tahun kerana mengedar dadah bersama adik lelakinya dan menjadikan isterinya pelacur.
  • Ada seorang gadis berusia 22 tahun dipenjara 2 tahun kerana menyamun sebuah kedai, sebab nak beli dadah. Nilai yang disamun RM60.00 sahaja.
Bior Yong dedahkan bangsa bekas banduan-banduan tersebut.
  • Banduan yang dipenjara 8 tahun dan perogol berbangsa India.
  • Banduan gadis berbangsa Cina.
  • Selebihnya Melayu Islam.
Ada ramai lagi Yong tak senaraikan di sini.
Komer fikirlah. Fikir dengan tenang. Adilkah hukuman itu?
Apa kita nak buat dengan penjara yang banyak tu?
Penjara Sungai Buloh boleh jadi tarikan pelancong. Tentu ramai nak tengok macam mana rupa sel penjara Anwar Ibrahim, yang ketika itu sudah menjadi Perdana Menteri Malaysia.
Komer yang tak suka Anwar Ibrahim jangan nak hot pulak. Ini hak Yong untuk berharap. Tak salahkan?
Pelancong yang suka adventure, boleh cuba bermalam untuk merasa pengalaman jadi banduan! Hahaha...mat saleh suka adventure gini. Boleh kita buat siri live-on-TV, macam Survivor.

Peniaga kecil boleh guna sel-sel di bahagian luar untuk jualan survenir, etc...

Bayangkan berapa banyak dana yang dapat dijana melalui skim pelacongan ini.
Okay. Itu saja pagi ini Cao!
N3 serius Yong tentang hudud baca di sini
HUDUD ADALAH SEBAIK-BAIK UNDANG-UNDANG


12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


[] Zakwan-Nayli []: JJCM | Lunch <b>Di</b> Waroeng @<b>Bangi</b>

Posted: 17 Apr 2013 08:00 PM PDT

Bertolak balik dari Melaka jam 12 tengah hari
Sampai Bangi dah jam 1.30 petang
Plan awal nak pi Restoran Anje kat Seksyen 15 tu
Orang beratur nak amik makanan sampai ke luar kedai!
Kami pi Waroeng @Bangi, sebaris dengan Klinik Az Zahrah & Klinik An-Nur
Kedai ni jugak belakang Bangi Kopitiam
Allah, ingatkan tak ramai
Rupa-rupanya penuh! Packed!
Ye la, time tengah hari kan? Sume orang kluar cari lunch
Naseb baek dapat jugak tempat duduk
Letih kottt dok menunggu lama
Ramai yang dok menunggu depan stall ikan bakar 

Menu tengah hari memang banyak pilihan
Tapi takleh nak concentrate makan la time tu
Dengan dukung Baby Nayli, dengan Zakwan sakit, dengan panas berbahang
Pasni kena repeat lagi kot
Pilihan lauk yang pelbagai yg nak dekat abes dah pun time ni, huhu!
Sume pun khusyuk nak makan, huhu!
AtokZN tolong tuangkan ayor, hihi... TQ Atok! =)
Aunty Wawa tunggu turn nak makan :)
Licin aih sume pinggan! ;)
Makan utk 10 orang dengan air 1 jag besar = RM87
Abes la family getaway kami utk 2013
Tahun depan planning nak jejak KK pulak, in shaa Allah
Actually KK kami dah pegi ramai-ramai tahun 2011
Tapi time tu Aunty Yaya & famili tak dpt ikut sbb sedang berpantang
So, Aunty Yaya plak uruskan kali ni, huhu ;)
Ok la jugak pi KK, banyak lagi yang kami tak cover aritu ^_^

12 di sekinchan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sekinchan - Google Blog Search


Anak Najib promosi 1Malaysia <b>di Sekinchan</b> | Free MalaysiaKini

Posted: 26 Apr 2013 05:18 AM PDT

Para peniaga dan orang ramai di Pasar Awam Sekinchan di Sungai Besar pagi ini dikejutkan dengan kehadiran anak lelaki Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, Norashman.

Norashman, 22, datang bagi mempromosi program 1Malaysia kepada masyarakat setempat dan ditemani calon BN bagi kerusi Parlimen Sungai Besar, Datuk Noriah Kasnon serta calon bagi kerusi DUN Sekinchan, Kek Seng Hooi.

Program itu anjuran Persatuan Kochow Sekinchan Selangor dan Mew Wah.

Anak bongsu perdana menteri itu tiba pada pukul 7.30 pagi dan beliau meluangkan masa kira-kira sejam untuk berjumpa dan beramah mesra dengan peniaga serta orang ramai di sekitar kawasan itu.

Kebolehan Norashman fasih bertutur dalam Mandarin memberi kelebihan kepadanya untuk berbual mesra dengan peniaga di pasar itu, yang majoritinya bangsa Cina.

Ketika ditemui pemberita, Norashman berkata beliau terharu dengan kemesraan dan penerimaan penduduk Sekinchan yang jelas menyemarakkan semangat 1Malaysia walaupun kehadirannya di pasar itu secara mengejut.

"Kehadiran saya ialah untuk mempromosi dan memperkenal konsep 1Malaysia, kerana ia penting untuk kita eratkan hubungan antara kaum dalam kalangan masyarakat di Sekinchan dan juga Malaysia secara keseluruhannya," katanya.

Sementara itu, Noriah berkata walaupun kehadiran Norashman bukan untuk tujuan berkempen, ia sedikit sebanyak memberi semangat kepada jentera pilihan raya parti untuk bekerja dengan lebih keras dalam usaha memastikan kemenangan BN dalam pilihan raya umum ke-13 (PRU13) pada 5 Mei ini.

"Kita dapat lihat masyarakat Cina di sini begitu teruja bertemu dengan anak perdana menteri. Saya percaya sikap Norashman yang sedia berjumpa mesra dengan masyarakat setempat, adalah bukti kita semua berkongsi semangat yang sama, iaitu semangat 1Malaysia," katanya.

- Bernama

Short URL: http://www.freemalaysiakini2.com/?p=77709

12 di sungai panjang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai panjang - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai panjang</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Apr 2013 09:34 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai panjang</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2013 09:53 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Sentiasa Panas: Top 10 <b>Sungai</b> Paling <b>Panjang Di</b> Dunia

Posted: 21 Jan 2013 09:00 PM PST

Berikut adalah senarai 10 sungai terpanjang di dunia.

Sungai Nil
6,650 KM


Panjang sungai Nil dikatakan sepanjang 6,650 kilometer dan merentasi 10 negara. Diantaranya, Sudan, Sudan Selatan, Burundi, Rwanda, Republik Demokrasi Kongo, Tanzania, Kenya dan juga Mesir.

Sungai Amazon
6,400 KM


Sungai ini memiliki panjang hingga 6,400 kilometer. Ketika musim hujan, lebar sungai ini boleh mencapai hingga 10 kilometer lebar.

Sungai Yang Tze
6,300 KM


Nama lain bagi sungai ini adalah Chang Jiang yang merupakan sungai terpanjang di Asia. Sungai yang bermula di pergunungan Tibet ini mengalir sehingga ke laut China Selatan di Shanghai.

Sungai Mississippi
6,275 KM


Sungai Mississippi merupakan sungai terbesar dan terpanjang di Amerika. Sungai yang berpusat di Minnesota dan mengalir hingga ke Mexico.

Sungai Huang He
5,464 KM


Merupakan sungai kedua terpanjang di China.

Sungai OB
5,410 KM


Sungai yang terdapat di Siberia Barat ini digunakan oleh masyarakat tempatan untuk mendapatkan sumber ikan serta kegunaan pertanian. Kita juga boleh menemui lebih dari 50 spesies ikan yang hidup di sungai ini.

Sungai Parana
4,880 KM


Sungai yang memiliki panjang 4,880 kilometer ini terletak di Amerika Selatan dan mengalir ke Paraguay, Brazil, dan Argentina. Sungai ini dikatakan memiliki lebih 355 jenis spesisi ikan didalamnya.

Sungai Zaire (Kongo)
4,375 KM


Sungai yang terletak di Afrika ini adalah sepanjang 4,375 kilometer serta memiliki kedalaman 220 meter. Sungai ini terkenal dengan nama sungai Kongo kerana merentasi dua buah negara, Demokrasi Republik Kongo dan Republik Kongo.

Sungai Irtysh
4,248 KM


Sungai yang terletak di Siberia ini adalah sepanjang 4,248 kilometer yang mengelilingi hampir seluruh bahagian barat Siberia serta pergunungan Altay.

Sungai Yenisei
4,090 KM


Sungai ini mengalir sepanjang 4,090 kilometer dengan kedalaman sedalam 24 meter. Sungai ini terdapat di Mongolia dan mengalir sehingga ke Siberia Tengah serta berakhir di Laut Kara.

[Sumber]

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai panjang</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Mar 2013 12:56 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

5 <b>Sungai</b> Terpanjang <b>Di</b> Dunia ~ berita Indonesia

Posted: 22 Feb 2013 11:13 PM PST



Dari sekian banyak sungai yang ada di dunia berikut 5 sungai terpanjang di dunia.

1. Sungai Nil


Sungai ini tidak diragukan lagi sebagai sungai terpanjang di dunia yang menempati posisi pertama. Panjang sungai ini sekitar 4180 mil.

2. Sunagi Amazon
Lebih dari sepertiga dari semua spesies yang hidup di dunia ini ada di sungai ini. Sungai yang terletak di Amerika Selatan ini merupakan sungai yang memiliki kepanjangan sekitar 6.400 km. Dan merupakan sungai terbesar ke dua di dunia.

3. Sungai Chang Jiang


Sungai ini merupakan sungai terpanjang Cina dan di Asia. Dan sungai ini menjadi batas selatan kebudayaan kuno Cina yang berada di antara Sungai Kuning di Utara dan Sungai Panjang di Selatan. Panjang sungai ini mencapai 6.300 km.

4. Sungai Mississippi-Missouri-Red Rock


Sistem sungai yang dimulai dari Montana di Sungai Red Rocks, dan dengan cepat berubah menjadi Sungai Jefferson yang kemudian bergabung dengan Sungai Madison dan Gallatin untuk membentuk Sungai Missouri. Setelah mencapai Negara Missouri, sungai ini bergabung dengan Sungai Mississippi. Panjang rata-rata adalah 3.767 km

5. Sungai Ob


Sungai Ob merupakan sungai yang terletak di Serbia Barat, Rusia. Sungai ini memiliki panjang 2.962 km.

sumber : http://blazerracing.blogspot.com/2012/10/5-sungai-terpanjang-di-dunia_21.html

12 di selayang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di selayang - Google Blog Search


Gelombang Sokongan Rakyat Makin Kuat <b>Di Selayang</b> - Selangorku

Posted: 20 Apr 2013 02:31 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]SELAYANG, 20 APRIL: Gelombang sokongan rakyat terhadap Pakatan Rakyat(PR) makin kuat di Selayang berdasarkan kecemerlangan pentadbiran dan pelbagai program yang...

12 di sungai burong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai burong - Google Blog Search


Kenali Calon PAS P095 Tanjong Karang | PKM <b>Sungai Burong</b>

Posted: 20 Apr 2013 11:22 AM PDT

Latar Belakanggambar 04

Berusia 49 tahun, Dr Mohamad Rashdi Deraman, dilahirkan di Machang, Kelantan pada 17hb Mac 1964. Beliau merupakan anak 5 daripada lapan orang adik beradik yang terdiri dari  lima lelaki dan tiga perempuan. Bapanya, Deraman Haji Salleh adalah merupakan seorang petani, manakala ibunya, Selamah Ali adalah merupakan seorang suri rumah tangga sepenuh masa.

Pendidikan

Mendapat pendidikan awal di Sekolah Kebangsaan Labok, Machang pada tahun 1970 sehingga tahun 1976, beliau kemudian melanjutkan pelajaran di peringkat menengah di Sekolah Menengah Abd Samad, Pulai Chondong, Kelantan pada tahyn 1977 sehingga tahun 1982.

Beliau kemudian memasuki Maktab Perguruan Ilmu Khas (MPIK) Kuala Lumpur dalam bidang Bahasa pada tahun 1986, dan berjaya memperolehi Diploma Pendidikan pada tahun 1989.  Kerana cintakan ilmu pengetahuan, beliau sekali lagi telah melanjutkan pelajarannya di Institut Agama Islam Negeri Sumatera Utara, Medan, Indonesia dalam bidang Kaunseling Islam pada tahun 2006 dan telah 051020111130mendapat segulung Ijazah Sarjana Muda dalam bidang berkaitan pada tahun 2008.

Rumahtangga

Dikenali dengan panggilan mesra dikalangan rakan-rakan sebagai Cikgu Rashdi, beliau telah mendirikan rumahtangga dengan seorang pendidik, Ustazah Siti Alpiah Binti Kayun. Hasil perkongsian hidupnya, beliau kini telah dikurniakan seramai  tiga orang cahayamata yang terdiri dari dua lelaki dan seorang perempuan.

Kerjaya

Memulakan kerjaya sebagai seorang wartawan Mingguan Politik pada tahun 1986, Cikgu Rashdi telah memulakan kerjaya sebagai seorang pendidik pada tahun 1989 di Sekolah Kebangsaan (SK) Petaling, Kuala Lumpur sebelum berpindah  di SK Batu 9 Jalan Bomba pada tahun 1990 sehingga tahun 2000. IMG_0374

Sebaik sahaja melepaskan jawatan sebagai seorang pendidik, beliau telah dilantik sebagai Pengurus Operasi di Pupuk Nilai Murni, Kelantan pada tahun 2005 dan pada tahun 2006 beliau telah dilantik sebagai Pengurus Operasi Akademi Keluarga Bahagia Kelantan.

Selepas daripada itu, akibat daripada tekanan politik beliau telah dipindahkan di beberapa buah sekolah iaitu Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan (Cina) (SRJK)(C) Kuala Kubu Bharu, kemudian ke SRJK(Tamil)Batang Berjuntai. Beliau kemudiannya telah mengambil keputusan untuk melepaskan jawatan sebagai seorang pendidik pada tahun 2004 di SK Sungai Terap Tanjong Karang.

Mula Bergiat Aktif Dalam Parti

Dalam bidang politik pula, beliau mula diberikan peranan sebagai Ahli Jawatankuasa Kerja (AJK) Dewan Pemuda PAS Kawasan (DPPK) Machang Kelantan pada tahun 1985. Manakala pada tahun 1986 beliau telah diamanahkan sebagai Ketua DPP Kawasan Petaling Jaya pada tahun 1986. Dan pada tahun 1988 beliau turut diamanahkan seagai AJK DPP Negeri Selangor.

IMG_4260Pada tahun 1999 pula beliau telah diamanahkan sebagai Ketua DPP Kawasan Tanjong Karang sehingga tahun 2003. Beliau kemudian telah dilantik sebagai Ketua Penerangan PAS Kawasan pada tahun 2003 sehingga tahun 2004.

Beliau sekali lagi telah dilantik sebagai AJK PAS Kawasan Tanjong Karang pada tahun 2008 sebelum diamanahkan sebagai Yang Dipertua PAS (YDP) Kawasan Tanjong Karang pada tahun 2009 sehingga tahun 2010. Dalam pada masa yang sama beliau turut diamanahkan sebagai Pengerusi Lajnah Cawangan dan Keahlian Badan Perhubungan PAS Negeri (BPPN) Selangor.

Manakala pada tahun 2011 beliau telah diamanahkan pula sebagai Timbalan YDP PAS Tanjong Karang dan beliau memegang jawatan tersebut sehingga sekarang.

Semasa di Kelantan, beliau turut pernah diamanahkan sebagai Ahli Majlis, Majlis Daerah Machang, KelDSC_7899antan bagi sesi 2009 / 2008.

Sebaik sahaja Pakatan Rakyat (PR) mengambil alih pentadbiran Negeri Selangor pada tahun 2008, beliau telah diamanahkan sebagai Pegawai Penyelaras Pusat Khidmat Masyarakat (PKM) DUN Sungai Burong dan memegang amanah tersebut sehingga pada tahun 2012.

Aktiviti Masyarakat

Selepas itu beliau banyak menumpukan kepada kerja-kerja dakwah apabila dilantik sebagai Pengerusi Akademi Daie Malaysia (ADAM) sehingga sekarang selain turut memainkan peranan sebagai seorang pendidik di Sekolah Agama Rakyat (SAR) Khalifah Abd Khalip yang terletak di Parit Ban 4 ½ .

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


8 aktivis mahasiswa ditahan <b>di</b> UiTM <b>Shah Alam</b> | KeadilanDaily.com

Posted: 18 Mar 2013 08:34 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]SHAH ALAM 19 MAC: Sekurang-kurangnya lapan aktivis mahasiswa ditahan Polis Bantuan UiTM Shah Alam sebelum sempat berpidato pada program Jelajah Sudut Pidato Mahasiswa di Speakers Corner, Dataran ...
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved