ads

Khamis, 13 September 2012

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN <b>...</b>

Posted: 13 Sep 2012 06:14 PM PDT

Bangsat! Memang bangsat betullah puak pembangkang ni. KUALA LANGAT telah diserang dengan bendera tergantungnya bendera Sang Sangka Bangsa dibeberapa kawasan sekitar Kuala Langat. Perkara ni tak boleh dibiarkan lagi. Makin berlembut makin menjadi kebiadapan mereka ini. Sudahlah mereka mempersendakan bangsa,agama, dan sistem beraja kita sebelum ini.. kini mereka bertambah biadap lagi dengan mempersendakan jalur gemilang.. 
Ni lokasi yang sibangsat gantung
Lokasi (1) Jejantas Pekan Teluk Panglima Garang - laluan utama menghala ke Klang. (2) Lampu isyarat Simpang 3, pekan sg. Jarom, Banting. (3) Pokok Besar - Jalan utara (menghala jmbtn pulau Carey) Kg. Sawah, Banting. (4) Persimpangan masuk Taman Banting Baru.

Ini yg baru dikesan & dpt info. Lain2 blm lagi.

Macam ini ke nak perintah negara.. bila dah perintah.. aku yakin mereka akan buat lebih daripada ini.. 
Kami rakyat Kuala Langat berharap agar pihak berwajib siasat perkara ni.. jangan lepaskan mereka.. bangsat! 

Raya 1433H(2012) kami.... - Sunaina Salim.... bersama diary Mama

Posted: 03 Sep 2012 08:23 AM PDT

Memang tidak dijangka tahun ini sambutan hari raya dapat diraikan bersama semua anak-anakku.  Kepulangan Shafiq 2 hari sebelum lebaran memberikan kami suami-isteri kejutan yang indah.   Umpama mimpi ketika melihatnya melangkah masuk di pintu rumah.... Papa yang sungguh kesedihan sejak beberapa hari, begitu riang sekali.  Pelukan mereka bertaut irat, rahmat kesyukuran ku panjatkan kehadrat Illahi kurniaannya, berpelukan dan berkucupan dipipi dan dahi adalah lumrah kami bila bersama anak-anak.  Walaupun mereka sudah membesar, mereka tetap dipeluk dan dicium seperti mana dahulu.  Resam ini tidak berubah dari dahulu sehingga kini  dan selamanya insaAllah.....
Kami bercadang untuk pulang berhari raya di kampung lebih awal dari biasa, Sabtu tengahari kami sudah pun meninggalkan rumah menuju ke destinasi kami, Kg Padang Tembak, Teluk Intan, Perak.  Suasana hari raya kelihatan di sana sini sepanjang perjalanan kami.  Dan sesampai kami di kampung aroma rendang, sambal goreng dan lemang dari dapur sungguh menyelerakan. Bau enak menerjah lubang hidung kami.... semuanya siap dimasak oleh iparku yang telah pun pulang lebih awal bersama anak-anak gadisnya.  Tugas kami malam itu memasang lampu kerlap-kerlip di rumah 'Embah' kata Papa "biar nampak meriah dan ceria rumah embah...." anak-anak saudara ku yang tinggal bersama Embah pun turut seronok bila melihat Pak Min dan Hani beria-ia dengan lampu lip-lapnya.... nampak ceria dengan warna-warni indah diwaktu malam.
Beginilah suasana dipagi raya ketika kami bersalam-salaman dan bermaaf-maafan....
 Sambutan Hari Raya sepertia biasa, solat sunat di masjid, bermaaf-maafan di pagi raya bersama semua yang akan berkumpul di rumah mertuaku adalah resam kami di kampung, tangan dijabat lafaz diucap dan takkala itu hati sebak mengenangkan segala kesilapan silam yang terpahat dalam hati dan kotak fikiran.  Saat yang shahdu di pagi Syawal meninggalkan kesan yang begitu sukar digambarkan dan selepas bermaafan-maafan kami turun untuk menziarah pusara arwah Embah Lanang, bapa mertuaku, arwah Mok dan arwah Mayah, adik ipar ku yang telah dahulu menemui penciptanya.... Di sinilah hati sekali lagi disalut pilu.... kerinduan yang singgah di sudut hati bagai tidak dapat ditahan, dipusara ini sekali lagi airmata tidak daya untuk diseka, ia begitu murah dan deras.  Ya Allah biarpun mereka hanya iparku, namun aku begitu merindui kalian..... di pusara arwah Mayah hatiku disagat pilu yang teramat..... doaku semuga Allah tempatkan roh mereka semua dikalangan hamba-hambanya yang soleh dan soleha..... InsaAllah.....  Inilah kebesaran Illahi, setiap yang hidup akan mati dan disini destinasi insan yang bakal menemuai penciptanya - sebuah Pusara dengan 2 batu sebagai tanda yang dipanggil Nisan.  Alfatiha untuk semua ahli kubur.....
Tradisi menziarah seperti biasa bagi kami, untuk tahun ini kami ke Bagan Dato dan Ipoh menziarahi saudara-mara sebelah Ibu Mertuaku yang ramai di sana.  Walaupun kami jarang-jarang berpeluang untuk berjumpa, namun hubungan kami sememangnya amat akrab dan mesra.  Anak-anak juga tidak janggal berjumpa dengan kerabat-kerabat di Bagan Dato dan Ipoh.
Papa bersama 3 kesayangannya.....
My lovely kids ever....:)
 Sepulangnya kami dari Ipoh, kami merancang untuk bermalam di Cameron Highland.  Peluang untuk bercuti bersama-sama anak-anak.  Kami terpaksa menolak permohonan Shafiq untuk bercuti di utara di atas beberapa alasan.  Cukuplah ke Cameron Highland ni asalkan kami dapat menikmati masa yang berharga kami bersama, Its our Value Time!  Apa yang penting ianya dilaluan pulang dari Ipoh ke Banting.  Semasa di Puncak, anak-anak cukup sporting dan memberikan persefahaman diantara satu dengan lain.  Papa sedari awal sudah pun berpesan, "dont spoil our vacation..." jadi anak-anak cukup faham dengan perangai Papa yang sebenarnya.  Kami bersantai di setiap destinasi persinggahan kami.   Walaupun dengan kesesakan di sana-sini namun semuanya bagi kami berjalan baik dan lancar.  Penat namun kami cukup gembira dengan percutian di hari raya semalam di Cameron Highland.  To Papa, thank you for the nice vacation..... love u so much..... :)

12 di cheras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di cheras - Google Blog Search


Untuk Aidilfitiri <b>di Cheras</b>…. | Pencinta Merah The Red Lover The <b>...</b>

Posted: 29 Aug 2012 09:00 PM PDT

IMG_0434

Pak Aji / Abah. Dalam tak sihat sket tu kitorg bawak jugak Abah balik Melaka, Abah ikut jer, yelah dok KL dia sorang2 kat rumah apa hal nya kan. His hometown and Mak's hometown kat Melaka, masih ada ramai lagi sedara mara kat sana. Jadi bawaklah ke sana kalau dok KL ni pun memang tak happeninglah.

malam raya tuh kan, pas dah siap rendang bagai, kita bukak puasa kat umah Pak Aji, habis tuh aku ngan RD wt RB mencicit pi Jusco belikan baju kemeja and seluar bapak aku. kitorg shopping paling laju coz mall dah nak tutup pulak tuh. bukan aku yang belanja, laki aku yang bayaukan. Smart Pak Aji. anak2 lain tinggal ikut mak sedara depa pi umah kakak aku pulak…

IMG_0446

Memandangkan kami ni 8 beradik tapi biasalah kalau dah berkeluarga ada yang belah mertua dulu, so since i m the no 4, aku lead bermaafan. kakak abang2 masih belum kesampaian. Aku kena cepat coz nak pi menghantar si Cik Tak tu satu hal pastu nak gegas lari ke rumah mertua jugak. Kang laki aku nyanyi lagu Dendang Perantau kang… LOL.

IMG_0450

Resmi mak abah aku akan tetap bagi duit raya kat anak2 dan cucu. Walau 10ringgit ke 20inggit dalam sampul tetap ada for semua pangkatlah. Tak kira menantu, ke anak cucu tetap akan dapat. Tulah satu2nya duit raya yang laki aku dapat.

IMG_0451

hahaha over ko RD

IMG_0452

me too dapat duit raya, tapi aku dapat 2 kali, sekali dari suami satu lagi dari pak aji hiks…

IMG_0458

mekasih abah

IMG_0464

dan turun menurunlah bersalaman….ikut pangkat dalam family.

ini family nana my sister.

IMG_0482

adik ipar, husband nana

depa turn raya kl tapi pastuh ikut raya di Melaka and minggu ni cuti panjang baru balik Kelantan, abah aku pun ikut sama ke Kelantan. melawat besannya.

IMG_0487

diikuti ngan lain2…si Epi songeh

IMG_0491

Epi raya seminggu, so ikut sama jugak sumer balik Melaka, tapi kemudian he is off to Abu Dhabi. urusan kerja.

IMG_0511

nak duit raya kena alam acikkkkk

IMG_0514

little Zara, comeiii…

IMG_0529

pastuh adik2 lain, si bongsu Adik and wife, Seri yang baru kahwin this year. Wana my SIL and anak…

IMG_0539

group hijau tu anak buah aku and anak2nya meaning my brother's first son and his cucu 3 orang which means cucu sedara aku gaklah. Apaknya yang takde. Meaning abang aku 2 oranglah takder and another 1 little brother too and kakak aku too. Kami ni 8 beradik. 3 perempuan and 5 lelaki.  I am no 4.

Udah nak balik baru kakak ipar first and kakak aku sampai tapi i had to go and leave. So kita sambung beraya bila jumpa di Melaka esoknya…

IMG_0431

Raya rumah mak abah cheras, takde mak, makajah masih di Mekah. pulang raya ke 4. insyallah tahun depan pun macam tu jugak. Kalau orang tanya je kitorg mak ko tetiap tahun raya kat mekah, memang tu pun aku jawab….Memang mak saya balik kampung. Mak sokmo cakap kampung dia Mekah.

jadi untuk kesekian kalinya, kami beraya lagi tanpa Mak. tapi 4th Syawal Mak balik dah. Mak aku memang tetiap tahun, sekali 2 pergi buat umrah. itu je yang dia suka buat, so biarlah…jadi raya tahun nih pak aji sorang2 jer ler ngan anak cucu menantu.Best pastuh berangkai2 balik Melaka….

ha baju raya aku simple je kan. being kulu kilir ngan baju vass sana sini tiap kali event but for first few days raya aku memang suka pakai baju kurung. senang sangat nak bergerak dengan bfeednya lagi kalau tak pun dari dulu pun sama coz nak kuor masuk rumah orang ngan renyah, bahang, peluh heh….mostly masa events je nanti gah gah. lagipun taun lepas tak berkurung coz memboyot mar….taun ni bawak si kecik plak.

Gitu raya kami di Cheras. Depa pastuh berjalan rumah mak2 sedara di KL tapi of cos aku di Kapar bersama keluarga mertua pulak. Till late nite.

AR RISALAH الــرســالـة: Ular makin banyak <b>di</b> Setapak dan <b>Cheras</b>

Posted: 05 Sep 2012 06:14 PM PDT

Kawasan kediaman di Setapak, Cheras dan Jinjang di sini dikenal pasti sebagai antara kawasan yang sering dimasuki ular sejak kebelakangan ini.
Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur Khirudin Drahman berkata secara purata, pihaknya melakukan tiga kerja menyelamat sehari membabitkan ular memasuki rumah, majoritinya di kawasan tersebut.
Beliau berkata berdasarkan bantuan menyelamat yang diberikan, bomba mengenal pasti spesis ular sawa batik dan tedung kerap memasuki kediaman di kawasan berkenaan yang dahulunya merupakan ladang kelapa sawit.
"Selalunya kita mendengar kes ular memasuki rumah hanya berlaku di kawasan kampung, namun pembangunan pesat di sekitar ibu kota menjadikannya tidak terlepas daripada ancaman reptilia itu," katanya kepada Bernama.
Beliau berkata demikian ketika ditanya tentang tanggungjawab lain yang dijalankan oleh anggota pasukan itu selain tugas memadamkan kebakaran di mana salah satunya ialah menangkap ular yang mengganggu penduduk.
Khirudin berkata bagaimanapun tiada laporan membabitkan mangsa diserang atau dipatuk selepas kediaman dimasuki spesis itu setakat ini.

Beliau berkata kehilangan habitat asal menjadi antara faktor kejadian ular memasuki rumah atau di bahagian-bahagian yang bersuhu lembab di kawasan kediaman seperti di dalam longkang bagi mencari makanan dan tempat perlindungan.
Sehubungan itu, beliau menasihatkan penduduk di kawasan itu serta kawasan lain yang berisiko supaya sentiasa memastikan persekitaran kediaman kekal bersih bagi mengurangkan kebarangkalian kejadian ular memasuki rumah daripada berlaku.
"Penghuni diingatkan supaya memastikan rumah dan kawasan kediaman bebas daripada sampah sarap dan semak-samun yang tinggi," katanya.
Khirudin berkata memandangkan kes itu telah menjadi sebahagian daripada rutin tugasan pasukannya setiap hari, setiap anggota bomba telah dibekalkan dengan latihan dan kemahiran dalam mengendalikan kes sebegitu supaya kerja menyelamat yang dilakukan tidak mencederakan reptilia itu dan juga anggota yang mengendalikannya.
Beliau berkata setiap anggota diwajibkan menjalani kursus selama dua hari, sekurang-kurangnya sekali dalam tempoh perkhidmatan bagi memahirkan mereka dengan sikap, sifat dan habitat reptilia itu daripada tenaga pengajar yang diundang khas daripada taman-taman ular.
"Memandangkan ular sawa batik dan tedung merupakan spesis dilindungi, reptilia yang ditangkap itu akan diserahkan kepada Jabatan Perhilitan sebelum dilepaskan semula ke habitat asal di hutan," katanya.

Kawasan kediaman <b>di</b> Setapak, <b>Cheras</b>, Jinjang jadi &#39;habitat&#39; baru <b>...</b>

Posted: 04 Sep 2012 11:40 PM PDT

Kawasan kediaman di Setapak, Cheras dan Jinjang di sini dikenal pasti sebagai antara kawasan yang sering dimasuki ular sejak kebelakangan ini.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur Khirudin Drahman berkata secara purata, pihaknya melakukan tiga kerja menyelamat sehari membabitkan ular memasuki rumah, majoritinya di kawasan tersebut.

Beliau berkata berdasarkan bantuan menyelamat yang diberikan, bomba mengenal pasti spesis ular sawa batik dan tedung kerap memasuki kediaman di kawasan berkenaan yang dahulunya merupakan ladang kelapa sawit.

"Selalunya kita mendengar kes ular memasuki rumah hanya berlaku di kawasan kampung, namun pembangunan pesat di sekitar ibu kota menjadikannya tidak terlepas daripada ancaman reptilia itu," katanya kepada Bernama.

Beliau berkata demikian ketika ditanya tentang tanggungjawab lain yang dijalankan oleh anggota pasukan itu selain tugas memadamkan kebakaran di mana salah satunya ialah menangkap ular yang mengganggu penduduk.

Khirudin berkata bagaimanapun tiada laporan membabitkan mangsa diserang atau dipatuk selepas kediaman dimasuki spesis itu setakat ini.

Beliau berkata kehilangan habitat asal menjadi antara faktor kejadian ular memasuki rumah atau di bahagian-bahagian yang bersuhu lembab di kawasan kediaman seperti di dalam longkang bagi mencari makanan dan tempat perlindungan.

Sehubungan itu, beliau menasihatkan penduduk di kawasan itu serta kawasan lain yang berisiko supaya sentiasa memastikan persekitaran kediaman kekal bersih bagi mengurangkan kebarangkalian kejadian ular memasuki rumah daripada berlaku.

"Penghuni diingatkan supaya memastikan rumah dan kawasan kediaman bebas daripada sampah sarap dan semak-samun yang tinggi," katanya.

Khirudin berkata memandangkan kes itu telah menjadi sebahagian daripada rutin tugasan pasukannya setiap hari, setiap anggota bomba telah dibekalkan dengan latihan dan kemahiran dalam mengendalikan kes sebegitu supaya kerja menyelamat yang dilakukan tidak mencederakan reptilia itu dan juga anggota yang mengendalikannya.

Beliau berkata setiap anggota diwajibkan menjalani kursus selama dua hari, sekurang-kurangnya sekali dalam tempoh perkhidmatan bagi memahirkan mereka dengan sikap, sifat dan habitat reptilia itu daripada tenaga pengajar yang diundang khas daripada taman-taman ular.

"Memandangkan ular sawa batik dan tedung merupakan spesis dilindungi, reptilia yang ditangkap itu akan diserahkan kepada Jabatan Perhilitan sebelum dilepaskan semula ke habitat asal di hutan," katanya. – Bernama

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> • View topic - Minta Pandangan..Nak buka <b>...</b>

Posted: 08 Sep 2012 09:18 PM PDT

orgbaru wrote:bagus la kalau nak buka, tapi bukan ke dah ada dobi seri dahlia dekat lot kedai belakang flat tu. yg tu pun nampak idup segan mati tak mau jer. mungkin sebab servisnya yang sangat haprak

ha..dobi tue lah sya nak ambil alih..memang dgr mcm servis dia tak berapa bagus..
Tapi saya akan cuba buat servis yang terbaik jika jadi ambil alih dobi tue ..

Tuan, memang duduk taman dahlia ker???

12 di batang kali - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batang kali - Google Blog Search


Pembunuhan Beramai-ramai <b>Di Batang Kali</b> Insiden Yang Amat <b>...</b>

Posted: 06 Sep 2012 01:02 AM PDT

- Sep 6, 2012 16:02:03.

Gambar hiasan

Kerajaan Britain menegaskan bahawa siasatan awam terhadap pembunuhan 24 orang awam di Batang Kali lebih 60 tahun lepas tidak akan dapat mencapai sebarang kesimpulan munasabah ekoran jarak masa yang telahpun berlalu.

Jurucakap kerajaan Britain dalam respons kepada keputusan Mahkamah Tinggi di London berkata: "Kami tidak berpendapat kepentingan keadilan dapat ditegakkan dengan membelanjakan sejumlah wang yang banyak untuk meneruskan siasatan yang sebelum ini dijalankan beberapa kali."

Laporan menyebut bahawa Mahkamah Tinggi di London Selasa mengekalkan keputusan kerajaan Britain untuk tidak mengadakan siasatan awam berhubung pembunuhan 24 orang awam Batang Kali lebih 60 tahun lepas.

Menurut akhbar harian Britain, 'The Guardian', Mahkamah Tinggi membuat keputusan tentang perkara itu selepas satu perbicaraan pada Mei di London dan beberapa hakim yang bersidang menyimpulkan bahawa keputusan kerajaan itu adalah 'bukan tidak munasabah.'

Jurucakap kerajaan Britain dalam kenyataan yang dikeluarkan di sini berkata insiden yang berlaku itu sememangnya amat dikesali.

"Kami menghulurkan simpati kepada keluarga dan mangsa yang terselamat kerana kehilangan keluarga dan kepada mangsa yang terselamat kerana hilang nikmat hidup serta menanggung penderitaan," kata jurucakap itu.

Pembunuhan besar-besaran Batang Kali berlaku pada 12 Dis, 1948 semasa operasi tentera British menentang pengganas komunis selepas tamat Perang Dunia II.

Dikatakan pasukan Seventh Platoon dari G Company, 2nd Scots Guards, mengepung sebuah ladang getah di Sungai Rimoh dan menembak 24 penduduk kampung sebelum membakar kampung itu.

24 rakyat Malaysia kalah kes tentera British

LONDON – Beberapa saudara-mara kepada 24 rakyat Malaysia yang menjadi penoreh getah kalah dalam kes pembunuhan yang dilakukan askar-askar British pada tahun 1948.

Dalam kes itu, mereka menuntut satu inkuiri dilakukan kerajaan Britain berhubung kejadian tersebut.

Keputusan sesi itu diumumkan di Mahkamah Tinggi di sini semalam.

Askar-askar British mengepung ladang getah Sungai Rimoh di Batang Kali, Selangor pada 12 Disember 1948.

Dalam kejadian itu, askar-askar tersebut membunuh 24 pekerja dan membakar kampung mereka.

"Kami akan membuat rayuan," kata seorang peguam bela kumpulan rakyat Malaysia itu, John Halford.

Salah seorang saudara-mara itu, Chong Koon Yin berkata, beliau kecewa dengan keputusan tersebut.

Kumpulan rakyat Malaysia itu meminta satu siasatan dilakukan supaya permohonan maaf dan pampasan dikeluarkan berhubung kejadian tersebut.

Kongsi / Share Laman Sosial/Social Network

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Interesting Place In Terengganu: Air Terjun <b>Jeram</b> Tanduk <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 06 Sep 2012 12:04 AM PDT

Very nice spot i never knew there were this lovely place only just 30 km from Bandar Chukai but sadly the place are not develop in other words it like a pristine forest...No toilet or amenities..

Picture tell more than words

^_^

 for More Picture http://tokkapor.blogspot.com/2011/07/rehat-sekejap-air-terjun.html

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Nasi Ayam Penyet terbaik <b>di Bangi</b> RM 6 jer | Feezah Hanimoon

Posted: 02 Sep 2012 01:13 PM PDT

Lama bangat aku tak hupdate. Maklum la dah nak final year ni banyak projek yang nak kena submit serentak. Then esok dah start paper final aku. Ya Allah...permudahkanlah urusan ku.
Ok, actually short update kali ni nak suggest warung nasi ayam penyet best kat Bangi ni. Rasanya warga Bangi ni dah familiar ngan Wang Solo dan AP. Aku pernah pegi sekali je ke dua kedai ni.
Wang Solo bagi aku tak genuine la sambal ayam penyet die. Tak de moisture langsung plus biji cili tu bersepah-sepah die curah kat atas ayam aku. Then sambal die pedas giler spesis cili yang tak tumis habis. Even dah asing pon pedas tu dah meresap dalam ayam. Tapi ramai je orang...maybe diorang suke sambal ayam penyet style sambal belacan melayu tu. Price plak more than RM10 rasanya satu set.
AP plak average la..cuma ayam goreng die sejuk, means dah lama goreng. Sambal die better daripada Wang Solo. Bagi aku la...ade la ciri-ciri indon sket. Price RM10 plus jugak. Even die boleh diterima tekak la jugak kan, tapi untuk pegi lagi tu tidak la.
Ada yang lebih sedap daripada itu!
Die warung je. Plus yang meniaga tu memang indon. Pendek kata memang kedai tu kat kawasan hostel pekerja indon. Tempatnya di Seksyen 4 sebelah Petronas. Kalau tak silap nama hostel pekerja kilang tu ialah Sri Ayu. Serious sedap! Harga plak RM6 je. Murah la bagi nasi ayam penyet. Sekali datang kau mesti nak pegi lagi....jika dan hanya jika kau tak kisah makan warung.

So ni la full set yang korang dapat dengan RM6 tu. Kalau nak tmbah tempe, sayur, nasik or sambal takde extra charges. Kalau nak bantai ayam extra, ade la tambah.
Ayam + Kobis + Tempe + Pucuk ubi + Timun + Sambal sedap
Ayam die bila orang order baru goreng. Tapi die dah half cooked la...So takde la lambat dapat.


Encik B cakap tak yah tangkap gambar lama-lama sebab die dah lapar.

Lepas cedok ke pinggan sendiri, kerana gentleman lalu dicedoknya ke pinggan aku pula. Portion of course 1/3 dari portion die. HaHa.



Konon seni la ni gambar senget-benget. Aku paksa gak die snap sekeping sebelum makan. Agaknye dah lapar sangat, asal boleh je pegang kamera. Tapi turns out macam ok la...ade seni sket.
Tapi korang beware, pucuk ubi ngan kobis memang ade angin. So kekadang perut aku tak tahan, memang kembung je perut sampai esok. Tapi itu tidak langsung mematahkan semangat untuk melantak di situ lagi. Eheh =)
Just in case korang nak pegi, kat situ ade dua kedai ayam penyet sebelah-menyebelah. Yang sedap tu sebelah kiri. Sambal die pedah manis gitu. Aku suke. Tak tau la korang camne. Kalau kedai sebelah lagi tu orang kureng sket. Maybe sambal die tak berapa kick. Tak pedas tapi manis. So tak feel. HaHa. 
Cumanya air kat situ memang mahal sket. Tapi still harga warung. Air kosong 40 sen. Teh o ais RM1.50....Tak banyak choice pon. Juice takde ye...Kalau nak pegi, set dalam kepala nak jadi typical malay yang makan pakai tangan je k. 
Ouh..dah lewat. Sok exam dah. Selamat malam semua...Have a nice day =)

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


CHOMEL CUPCAKES: Promosi Brownies <b>di Klang</b>

Posted: 11 Sep 2012 08:30 PM PDT

Berita baik buat customers Chomel Cupcakes di Klang.Esok 13Sept ,Chomel Cupcakes akan berada di Klang untuk promosi brownies.kepada yg berminat bolehlah membuat tempahan hari ini selewat lewatnya pukul 6petang.

-Free delivery for orders more than 4boxes.(depends pada location anada di Klang juga ye) -Personal order and order less than that,pick up point will be at Jusco Bukit Tinggi at around 1pm to 1.45pm.

Price: Choc Cheese Brownies/Blueberry Cheese Brownies/Marble Cheese Brownies RM65(Full Recipe) - Add RM15 for full Choc Ganache Choc Cheese Brownies/Blueberry Cheese Brownies/Marble Cheese Brownies RM35(Half Recipe) -Add RM7 for full choc ganache Yang berminat,bolehlah membuat tempahan Sms/Call - 012-2629484 (only for serious buyer)

12 di tanjung sepat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


John Ragai&#39;s Life in the Spirit: <b>Tanjung Sepat</b>: Kelalang Beach

Posted: 07 Sep 2012 04:18 AM PDT

One of the thing that my wife and I like to do is travelling. If we have time we always want to visit new places and meet new people and learn more about that particular place.

During Hari Raya Puasa, we went to Kuala Selangor area namely Pasir Penambang, Kampung Bagan Pasir, Remis Beach and Pantai Jeram.

This time we headed South to Tanjung Sepat, Selangor.

We plan to visit the place of interest namely:
1. Pantai Kelalang/Kelalang Beach
2. Pantai Morib/Morib Beach - old and new
3. Ganofarm - A mushroom farm.
4. Lover Bridge and Passion fruit farm
5. Kwo Zha B Coffee at Lorong 3
6. Pernigaan Pao Hai Yew Hing at Lorong 3
7. Pantai Bagan Lalang/ Bagan Lalang Beach
8. Some nice Seafood Restaurant for dinner

For this trip, I bring along my two lens namely Tamron 17-50mm f/2.8 VC and AF-S Nikkor 50mm f/1.8G. My Travel Photography gear will be more complete with Super Wide Lens such as Nikon 12-24mm f/4G or Nikon 10-24mm f/3.5-4.5 (cost range at MYR 3K - 3.6K) or a cheaper Tamron SP 10-24mm f/3.5-4.5 Di-II LD Aspherical (IF). We need this lens to capture the bigger picture to sum up the story of one particular place that we visit.

Our journey was 100% depend on the GPS device to guide us to our desired destination.


 And yet sometime the GPS can bring you to a no man land and far deep in the Oil Palm Plantation. We thought that we are lost as there was no other car passing by. According to those we met at the Kelalang Beach, there is another way to get to this beach. Actually we are coming from the back door.
At the end of this road, we see at the beach that we are looking for.




















Does she looks satisfy with the beach?
You judge yourselves by her facial expression.


Our NEXT stop will be Pantai Morib/Morib Beach (old Beach).

Appreciate your comments.
Thank you.

12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


Projek Jalan Raya Umno-BN Menyusahkan Peniaga <b>di Semenyih</b>

Posted: 04 Sep 2012 01:24 AM PDT

SEMENYIH, 3 SEPT: Projek penurapan jalanraya Kerajaan Umno-BN di sebuah kampung di sini menyusahkan penduduk apabila kedai mereka sering dimasuki air setiap kali ia hujan.

Peniaga dan pemilik kedai Kampung Sungai Jai, Beranang, mendakwa mereka terpaksa membersihkan kedai daripada air yang mengalir masuk daripada jalan tersebut yang berhadapan premis mereka.

Projek menaiktaraf laluan alternatif bagi Kuala Lumpur – Seremban itu didakwa diuruskan pejabat DUN Semenyih bersama Jabatan Kerja Raya (JKR) Persekutuan.

MP Hulu Langat, Dr. Che Rosli Che Mat berkata, banjir ini disebabkan keadaan jalan baru ini terlalu tinggi serta ketiadaan longkang bagi mengalirkan air daripada masuk ke kedai-kedai berhampiran.

"Jalan ini diturap setinggi hampir enam inci tetapi longkang yang sepatutnya penting bagi mengalirkan air terutama ketika hujan tidak dibina," katanya ketika meninjau keadaan jalan di sini hari ini.

Tambahnya, penduduk di kawasan Beranang menghargai jalan yang diturap serta lampu isyarat baru namun biarlah ia dalam keadaan sempurna tanpa menyusahkan mana-mana pihak.

Seorang peniaga kedai gambar, Wan Mohd Zambri Wan Husin, mengadu kedainya sering dimasuki air sejak jalan ini siap diturap bulan lalu dan ianya menyusahkan urusan perniagaannya.
"Apabila datang musim hujan, saya terpaksa membersihkan kedai setiap hari kerana dimasuki air dan ianya benar-benar merumitkan saya," katanya ketika ditemui.

Bagi peniaga kedai gunting rambut Sivarajan Muniandy, JKR sudah berjanji akan membina longkang di depan kedai-tersebut.

"Jurutera JKR ada berjumpa saya dan mereka berjanji untuk membina longkang bagi mengatasi masalah banjir tetapi tiada apa-apa perkembangan sampai sekarang," katanya.

Sementara itu, Dr. Che Rosli berkata, beliau akan mengadakan perbincangan lanjut dengan JKR untuk melihat pelan projek seterusnya mengatasi masalah ini.

Turut hadir ketika tinjauan dilakukan adalah Ketua Kampung Sungai Jai, Beranang, Mat Asnawi Mat Daud dan Penyelaras DUN Semenyih, Nor Azlan Mohamad.

Jawatan kosong Production Engineer / Executive <b>di Beranang</b> <b>...</b>

Posted: 04 Sep 2012 08:50 AM PDT

Incorporated in 1985, LB Aluminium Berhad is today the largest supplier of aluminium extrusion products in Malaysia and one of the largest aluminium extrusion manufacturers in South-East Asia. LB Aluminium Berhad is listed on the Main Board of the Kuala Lumpur Stock Exchange and has been a publicly listed company since 1994. The Companys production facilities are located on a 20-acre site in Beranang in the state of Selangor andwithin a thirty (30) minutes drive from the Kuala Lumpur International Airport.

In line with our continued strong growth and business expansion, we invite suitable, dynamic and innovative individuals to join us :
Production Engineer / Executive
Jawatan kosong di Selangor – Beranang, Semenyih

Responsibilities:
Planning and scheduling production activities in order to achieve targeted production volume and at highest quality level.
Responsible in weekly production scheduling to meet customer requirement.
Ensure the raw material in hand is enough for production, such as powder, paint, solvent, chemical, packing plastic and others.
Ensure the stock of the spare part for machine is enough to prevent machine down time, such as bearing, filter, hook, o-ring and others.
Proper housekeeping throughout the plant, example powder and fluorocarbon booth, drainage and other production areas.
Ensure the working environment is a safe place to work in, such as to make sure the worker use safely equipment during their work.
Improve quality and process control. Ensure maximum output and reduce wastage, such as reduce booth-cleaning time, reduce empty rack, increase the speed of manual spraying and others.
Ensure all the production report are correct, such as job sheet, material requisition note, packing list, rejection report, MF transfer note and others.
Liaise with other department (e.g. Quality Department, Sales and Marketing Department, etc) to streamline the day-to-day production target.
Customer service – attending customer complaint to meet customer requirement.
Responsible for approving subordinates matters such as leave application, issuing purchasing requisition notes for purchasing consumable goods, approving consumable stock request (from store) and checking workers overtime claim and medical claim.
Motivating, counseling and training subordinates to obtain necessary work skill to meet daily operation requirement especially Pronto System.
To ensure machine and equipment in factory is in good condition.

Requirements:
Diploma / Degree in Mechanical/Industrial/ Manufacturing/Chemistry/Chemical Engineering or equivalent
Highly motivated, result oriented and highly critical in problem solving
Good communication & interpersonal skills with ability to interact effecting with all levels of people
Must willing to work in Beranang (Semenyih)
Proficient in English and Chinese language is essentials
Fresh graduates are encouraged to apply
WE OFFER ATTRACTIVE REMUNERATION PACKAGE & CAREER DEVELOPMENT FOR SUCCESSFUL CANDIDATE.

Interested candidates, please apply online, write in or fax to Ms Amirah in full resume.

Human Resource Dept
LB Aluminium Berhad (138535-V)
Lot 11, Jalan Perusahaan 1,
Kawasan Perusahaan Beranang, 43700 Beranang, Selangor
Tel: 03-8723 8822 (15 lines) Fax: 03-8723 3191
Website: www.lbalum.com Email: Please Login or Register to apply this job online.

12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu yam - Google Blog Search


zx10 terbakar <b>di ulu yam</b>

Posted: 11 Jan 2011 12:00 AM PST

You are either not logged in or do not have permission to view this page. This could be because one of the following reasons:
  1. You are not logged in or registered. Please use the form at the bottom of this page to login.
  2. You do not have permission to access this page. Are you trying to access administrative pages or a resource that you shouldn't be? Check in the forum rules that you are allowed to perform this action.
  3. Your account may have been disabled by an administrator, or it may be awaiting account activation.
  4. You have accessed this page directly rather than using appropriate forms or links.

12 di kelana jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kelana jaya - Google Blog Search


JAWATAN KOSONG RECEPTIONIST <b>DI KELANA JAYA</b>,KEPONG <b>...</b>

Posted: 04 Sep 2012 08:11 PM PDT

Description

KATERIA YANG DIPERLUKAN

- perempuan
- umur 18 tahun ke atas
- lepasan SPM dan keatas
- tahu menngunakan perisian komputer(word & excel)
- Minimum 1 tahun bekerja.
- mempunyai personaliti yang menarik,sopan,kemas dan bertanggungjawab
- Mempunyai minat untuk jualan dan pemasaran.
- cekap memendali kerja.
-mahir bertutur dalam bahasa English and Malay.

BEMINAT BOLEH HUBUNGI SAYA CHRIS 017-3536553 @ EMAIL KAN RESUME ANDA KE (topmacro@gmail.com)

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved