ads

Jumaat, 9 Mei 2014

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Sepetang <b>di Kuala Selangor</b> | Sheila Shahfiekry

Posted: 06 Mar 2014 03:00 PM PST

Hari minggu yang lalu, tanpa sedar kami suami isteri buat plan mengejut. Lepas lunch dekat kedai makan, tiba-tiba suami suarakan hasrat nak naik bukit yang Shuib (Sepahtu) dengan Siti Sarah naik masa program Romantika. Aku yang blur ni, mengiakan je sebab memang taktahu langsung apa nama bukit tu. Suami cakap dulu dia pernah naik situ. So kami pun gerak ke destinasi. Jauh jugalah, lebih kurang 50km daripada Sungai Buloh ke Kuala Selangor. Dengan jem panjang disebabkan traffic light yang tak sistematik. Fuhh mencabarnya T___T
Dalam perjalanan tu tengok ada signboard Kelip-Kelip dengan Bukit Malawati. So kitorang terus bajet betullah nama tempat yang suami nak pergi tu ; Bukit Malawati. Sampai-sampai je, tengok monyet banyak gila weh. Bersepah wa cakap lu. Suami g tanya kaunter tiket, harga sorang rm5 tapi kena tunggu naik bukit dengan tram la. Dah ler masa tu jam 4 petang, ramai gila pelancong India beratur. Pastu tutup pula jam 5 petang. Maka terpaksa tukar plan, datang sini masa weekdays. Takyah naik tram, boleh bawa kereta naik atas je. hihi. 
Ni lagi satu tempat jem memanjang, padahal jalan kampung je pun. Cendol Bakar! Pernah singgah dah? Hehe. Aku kurang gemar cendol, tapi cuba gak perisa durian. Rasa dia biasa sangat, tak special mana pun kata suami. Tak sempat nak tangkap gambar cendol tu, hehee. Sebelum keluar daripada sini, sempat aku beli aiskrim goreng. Padahal suami yang mengidam nak makan. Beli seketul rm2.50, perisa vanilla. Rupanya sedap gila weh. Adehh menyesal kata suami tak beli lebih. Kononnya kenyang lagi, aiskrim goreng tu nak bagi mak buyong lahap sorang. Sekali dapat rasa, terus suka. hihi. Balik ni nak singgah frozen food kat Sg Buloh. Harap-harap ada jual ni. Nak buat sendiri memang malas lah. hiewhiew ;p

12 di kapar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kapar - Google Blog Search


Media Orang Kampung: Kemalangan Ngeri <b>di Kapar</b>..Bikers .Cedera.

Posted: 16 Mar 2014 06:00 AM PDT




Semoga rider R6 yg Exsiden kt kapar Bt 15 Klang x serius Hati Hati All bikers..malang tak berbau..Baca doa ye..

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :- di klang - Google Blog Search

12 di klang - Google Blog Search


Nafi B&#39;laku Serangan Ganas Antara 2 Kaum <b>Di Klang</b> - MyNewsHub

Posted: 17 Apr 2014 09:33 PM PDT


KUALA LUMPUR – Ketua Polis Selangor Datuk Mohd Shukri Dahlan Jumaat menafikan khabar angin kononnya berlaku serangan ganas antara dua kaum di Klang dekat sini, seperti yang tersebar luas di laman sosial baru-baru ini.

Beliau berkata, khabar angin yang tersebar menerusi khidmat sistem pesanan ringkas (sms) dan di Facebook itu adalah berniat jahat dan boleh mencetus huru-hara serta masalah perkauman di negara ini.

"Hasil siasatan mendapati tiada sebarang laporan mengenai kejadian seumpama itu. Polis mengesahkan tiada sebarang bukti dan maklumat yang menyokong dakwaan tersebut.

Ada khabar angin mengatakan penunggang motosikal dilarang pergi ke kawasan Pandamaran, Klang hingga ke Pelabuhan Klang bagi mengelakkan menjadi mangsa. Dakwaan seperti ini boleh menggugat ketenteraman orang awam," katanya kepada Bernama ketika dihubungi di sini Jumaat.

Sehubungan itu, beliau menasihatkan orang ramai supaya tidak mudah mempercayai sebarang khabar angin yang tersebar di laman sosial dan perlu mendapatkan maklumat daripada sumber yang sah bagi mengelakkan sebarang kejadian tidak diingini. – BERNAMA

Anda mungkin juga meminati:

Nafi B'laku Serangan Ganas Antara 2 Kaum Di Klanghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/Datuk-Mohd-Shukri-Dahlan.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/Datuk-Mohd-Shukri-Dahlan-150x150.jpgMyNewsHub Terkini,

KUALA LUMPUR - Ketua Polis Selangor Datuk Mohd Shukri Dahlan Jumaat menafikan khabar angin kononnya berlaku serangan ganas antara dua kaum di Klang dekat sini, seperti yang tersebar luas di laman sosial baru-baru ini. Beliau berkata, khabar angin yang tersebar menerusi khidmat sistem pesanan ringkas (sms) dan di Facebook itu...

<p style="text-align: justify;">KUALA LUMPUR - Ketua Polis Selangor Datuk Mohd Shukri Dahlan Jumaat menafikan khabar angin kononnya berlaku serangan ganas antara dua kaum di Klang dekat sini, seperti yang tersebar luas di laman sosial baru-baru ini.</p> <p style="text-align: justify;">Beliau berkata, khabar angin yang tersebar menerusi khidmat sistem pesanan ringkas (sms) dan di Facebook itu adalah berniat jahat dan boleh mencetus huru-hara serta masalah perkauman di negara ini.</p> <p style="text-align: justify;">"Hasil siasatan mendapati tiada sebarang laporan mengenai kejadian seumpama itu. Polis mengesahkan tiada sebarang bukti dan maklumat yang menyokong dakwaan tersebut.</p> <p style="text-align: justify;">Ada khabar angin mengatakan penunggang motosikal dilarang pergi ke kawasan Pandamaran, Klang hingga ke Pelabuhan Klang bagi mengelakkan menjadi mangsa. Dakwaan seperti ini boleh menggugat ketenteraman orang awam," katanya kepada Bernama ketika dihubungi di sini Jumaat.</p> <p style="text-align: justify;">Sehubungan itu, beliau menasihatkan orang ramai supaya tidak mudah mempercayai sebarang khabar angin yang tersebar di laman sosial dan perlu mendapatkan maklumat daripada sumber yang sah bagi mengelakkan sebarang kejadian tidak diingini. - BERNAMA</p>

Home » » Jawatan Kosong Di Majlis Perbandaran Selayang (MPS)
Share Majlis Perbandaran Selayang MPS

Majlis Perbandaran Selayang (MPS) mempelawa pemohon warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan, yang berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat pelantikan bagi mengisi kekosongan untuk jawatan-jawatan seperti berikut:-


1. Pegawai Tadbir
2. Penolong Pegawai Penguatkuasa
3. Pembantu Penguatkuasa
4. Pegawai Veterinar
5. Penolong Pegawai Perancang
6. Penolong Pegawai Kebudayaan
7. Pembantu Tadbir
8. Pembantu Awam
9. Pemandu Kenderaan
Tarikh Tutup Permohonan :- 18 April 2014
'; var pageArea = document.getElementsByName("pageArea"); var blogPager = document.getElementById("blog-pager"); if(postNum 0){ html =''; } if(blogPager){ blogPager.innerHTML = html; } } function showpageCount2(json) { var thisUrl = home_page_url; var htmlMap = new Array(); var isLablePage = thisUrl.indexOf("/search/label/")!=-1; var thisLable = isLablePage ? thisUrl.substr(thisUrl.indexOf("/search/label/")+14,thisUrl.length) : ""; thisLable = thisLable.indexOf("?")!=-1 ? thisLable.substr(0,thisLable.indexOf("?")) : thisLable; var thisNum = 1; var postNum=1; var itemCount = 0; var fFlag = 0; var eFlag = 0; var html= ''; var upPageHtml =''; var downPageHtml =''; var labelHtml = ''; var thisUrl = home_page_url; for(var i=0, post; post = json.feed.entry[i]; i++) { var timestamp1 = post.published.$t.substring(0,19)+post.published.$t.substring(23,29); timestamp = encodeURIComponent(timestamp1); var title = post.title.$t; if(title!=''){ if(itemCount==0 || (itemCount % pageCount ==(pageCount-1))){ if(thisUrl.indexOf(timestamp)!=-1 ){ thisNum = postNum; } if(title!='') postNum++; htmlMap[htmlMap.length] = '/search/label/'+thisLable+'?updated-max='+timestamp+'&max-results='+pageCount; } } itemCount++; } for(var p =0;p=(thisNum-displayPageNum-1) && p'; }else{ upPageHtml = ''+ upPageWord +''; } fFlag++; } if(p==(thisNum-1)){ html += ''+thisNum+''; }else{ if(p==0){ html = labelHtml+'1'; }else{ html += ''+ (p+1) +''; } } if(eFlag ==0 && p == thisNum){ downPageHtml = ' '+ downPageWord +''; eFlag++; } } } if(thisNum>1){ if(!isLablePage){ html = ''+upPageHtml+' '+html +' '; }else{ html = ''+upPageHtml+' '+html +' '; } } html = '

Pages ('+(postNum-1)+')'+html; if(thisNum'; var pageArea = document.getElementsByName("pageArea"); var blogPager = document.getElementById("blog-pager"); if(postNum 0){ html =''; } if(blogPager){ blogPager.innerHTML = html; } }

12 di sungai panjang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai panjang - Google Blog Search


Nasib Penyokong Pas <b>di</b> Selangor: Hudud Tiada, Tanah Dirampas <b>...</b>

Posted: 06 May 2014 11:44 PM PDT

Shah Alam – Kira-kira 50 orang pekebun kecil Kelapa Sawit di Sungai Besar, Selangor, berhadapan dengan situasi hilang mata pencarian akibat tindakan kerajaan negeri Selangor mahu mengambil semula tanah tersebut.

Mereka yang telah berkebun sejak sebelum merdeka di sana merasa kecewa dengan tindakan kerajaan negeri akhirnya meminta bantuan Adun Sungai Panjang (BN) YB Budiman Mohd Zohdi.

Mereka merasa kecewa kerana ia bukanlah tanah di dalan bandar atau hendak digunakan untuk pembangunan.

"Kami yang membersih dan menyuburkan tanah ini sejak puluhan tahun lalu. Sekarang kerajaan negeri tanpa belas ihsan mahu mengambil semula. Untuk apa? Tanah ini di luar sebarang projek pembangunan."

Kebanyakan mereka merupakan penyokong Pas di Sungai Panjang kecewa dan mengadakan demontrasi di hadapan pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor hari ini.10314567_10203287354738931_419453259150040053_n

Tanah berkenaan yang mahu diambil oleh kerajaan negeri melalui anak syarikatnya iaitu Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor atau PKPS yang terlibat sebagai sayap perlaburan berkaitan pertanian di Selangor.

12 di hulu selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di hulu selangor - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Hulu Selangor</b> - 23 May 2014 <b>...</b>

Posted: 06 May 2014 06:46 PM PDT

Majlis Daerah Hulu Selangor mempelawa individu warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan sebagai :-
1. PENOLONG AKAUNTAN W27
2. PEMBANTU PENILAIAN W17
3. PEMANDU KENDERAAN H11
4. PEMANDU KENDERAAN H11
5. JURUTEKNIK KOMPUTER FT17
6. PEMBANTU TADBIR (P/O) N17

Tarikh Tutup : 23 May 2014

Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Hulu Selangor</b> – 23 May 2014 <b>...</b>

Posted: 06 May 2014 10:34 PM PDT

Majlis Daerah Hulu Selangor mempelawa individu warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan sebagai :-

1. PENOLONG AKAUNTAN W27
2. PEMBANTU PENILAIAN W17
3. PEMANDU KENDERAAN H11
4. PEMANDU KENDERAAN H11
5. JURUTEKNIK KOMPUTER FT17
6. PEMBANTU TADBIR (P/O) N17
Tarikh Tutup : 23 May 2014

12 di meru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di meru - Google Blog Search


RAWATAN GURAH RESDUNG <b>DI MERU</b>

Posted: 19 Apr 2014 10:12 PM PDT

Rawatan Gurah Resdung untuk Lelaki & Wanita.
LOKASI: Pusat Rawatan di Jalan Kopi, Meru, Klang, Selangor
BUKA: 10am - 10pm Setiap Hari
Sila SMS atau hubungi En Kamarudin 017-305 2944 untuk temujanji anda sebelum datang.
LOKASI: Pusat Terapi Syifa Meru, 71B Tingkat 2, Pekan Meru, 41050 Klang
Jumaat OFFDAY / TUTUPSabtu 11am-10pm
You'll need Skype CreditFree via Skype

12 di batu caves - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batu caves - Google Blog Search


Panas..!! JAIS Serbu Solat Jumaat <b>Di</b> Hotel Budget, <b>Batu Caves</b> <b>...</b>

Posted: 12 Apr 2014 06:51 AM PDT





Komen Abu Aqif: Dah lama difatwa sesat tapi masih juga ada pengikut. Dan sekarang berani mencabar undang² dengan bersenjatakan slogan "Human's Right". Tapi mereka ketepikan Allah's Right. Siapa pejuang Hak Asasi di Malaysia? Bagi saya mereka juga harus dipersalahkan kerana membawa perjuangan batil ini.

Kita mesti mendahulukan Hak Allah sebelum hak manusia yang jelas menyanggah dari ajaran Islam. Membawa masuk ke negara kita perjuangan sesat lagi batil demi kepentingan politik, akhirnya aqidah umat Islam juga yang menjadi mangsa. Human's Right bukan dari Islam.

Sebelum terlupa, bukan solat Jumaat di Hotel Budget yang dipersoalkan. Solat Jumaat dan solat Hari Raya bagi umat Islam adalah bersama pemerintah. Jadi, lokasi untuk bersolat Jumaat ini juga mesti mendapat kebenaran dari pemerintah. Dalam konteks Malaysia, solat Jumaat mesti di lokasi yang sdah diwartakan oleh Jabatan Agama. Jika Hotel Budget tersebut sudah mendapat kebenaran untuk mengadakan solat Jumaat maka ianya tidak mengapa. Allahu a'lam. Baca lagi berkaitan solat Jumaat bersama pemerintah di sini.



Kuala Lumpur: "Sekarang saya nak tanya kalau kami dikatakan oleh JAIS (Jabatan Agama Islam Selangor) yang kami bukan Islam, maka kami tidak ada di bawah kuasa JAIS. Di mana kami nak sembahyang itu terserah kepada kami." Itu jawapan seorang lelaki yang mendakwa ketua satu ajaran dikenali Jemaat Ahmadiyah Muslim Malaysia ketika diserbu sepasukan penguat kuasa JAIS selepas dia mengetuai 'solat Jumaat' bersama lebih 30 makmum di premis dua tingkat di sebuah hotel bajet di Batu Caves di sini, semalam.

Serbuan kira-kira jam 2.10 petang itu membabitkan 30 penguat kuasa JAIS diketuai Penolong Pengarah Unit Dasar, Penyelewengan dan Doktrinisasinya Shahrom Maarop selepas penguat kuasa agama itu melakukan intipan tiga kali Jumaat sejak tiga minggu lalu di premis berkenaan.



Ketika serbuan, ketua ajaran berkenaan juga berkali-kali mendakwa pihaknya mempunyai memorandum untuk diserahkan kepada kerajaan bagi mengiktiraf ajaran berkenaan yang bertapak di negara ini sejak puluhan tahun lalu.

Memorandum setebal 48 muka surat itu turut mengandungi surat yang dihantar oleh jurucakap Jemaat Ahmadiyah Muslim Malaysia Ainul Yakin Mohd Zain kepada kerajaan Selangor pada 2012 serta Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak pada 2010.

Selain itu, turut disertakan dalam memorandum bertajuk 'Penindasan Terhadap Orang Islam Ahmadi di Malaysia' itu termasuk surat kepada wakil media serta agensi berkuasa agama di beberapa negeri memohon keadilan kepada ajaran berkenaan dalam setiap liputan di negara ini.



Keadaan 'panas' seketika ketika serbuan semalam apabila pegawai penguat kuasa JAIS diketuai Shahrom tiba di tingkat bawah premis berkenaan yang 'dikawal' beberapa individu.

Pemerhatian wartawan mendapati kumpulan itu mengenal pasti terlebih dulu jemaah yang datang bersolat Jumaat dan meminta mereka naik ke ruang atas yang menempatkan tempat solat.

Sebaik waran dibacakan, seorang lelaki dipercayai ketua jemaah 'naik angin' dan mula mencabar Shahrom dengan mengatakan mereka tidak boleh disabitkan dengan undang-undang sedia ada kerana fatwa menetapkan mereka sudah terkeluar daripada Islam sebelum ini.



Tindakan itu menimbulkan suasana tegang dengan Shahrom meminta semua jemaah memberikan kad pengenalan masing-masing kepada pegawai bertugas menyebabkan mereka mula membuat bising dan mempersendakan tindakan pegawai JAIS.

Keadaan berlarutan hampir dua jam sebelum semua mereka ditahan dan dibawa ke ibu pejabat JAIS di Shah Alam untuk siasatan lanjut.



Lelaki yang mengaku ketua itu akhirnya berlembut tetapi meminta seorang daripada jemaahnya yang dikatakan datang dari jauh iaitu London supaya dilepaskan.

Di antara lebih 30 individu yang ditahan untuk soal siasat termasuk dua lelaki berusia 40-an masing-masing berketurunan Pakistan dengan seorang daripadanya mendakwa tinggal di London turut dibawa ke pejabat JAIS.

Sementara itu, jurucakap JAIS berkata, serbuan dijalankan mengikut mengikut Seksyen 97 (1) (2) Enakmen Pentadbiran Perundangan Islam 2003 kerana mengadakan upacara yang boleh dilakukan di masjid tanpa kebenaran Majlis Agama Islam Selangor (MAIS). - Harian Metro



Rujukan:
1. Fatwa Qadiani 1 Jan, 1970
2. Fatwa Qadiani 22 Jun, 1998
3. Fatwa Qadiani 2 Jul, 2001
4. Fatwa Qadiani 13 Dec, 2006
5. Fatwa Islam QA No.45525
6. Fatwa Islam QA No.4060
7. Fatwa Islam QA No.6153

Kepada sesiapa yang ingin mendapat update sekaligus ingin share update terbaru dari blog Abu Aqif Studio ke wall masing², boleh klik di sini:

- Klik "Syndication" di sebelah kiri
- Klik "Grant Permissions"
- Klik "Add Facebook Target" dan klik "Add"

* selepas proses ini, setiap update video terbaru akan terus share di wall anda secara automatic. InsyaAllah.

Anda bebas untuk share dan download. Tidak perlu keizinan untuk mengambil video dari Channel Abu Aqif Studio. Namun video yang diambil dari Abu Aqif Studio mohon diberi sedikit kredit dengan link-kan semula kepada video yang asal. Jazakallahukhair.. Semoga bermanfaat..

12 di kajang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kajang - Google Blog Search


Keputusan Rasmi N25 - Pembangkang kalah <b>di Kajang</b> Wan Azizah <b>...</b>

Posted: 23 Mar 2014 05:22 AM PDT

Peti undi mula dibawa masuk ke pusat penjumlahan di Kompleks Sukan Bandar Baru Bangi, yang dikawal ketat oleh pasukan keselamatan.

Menurut Suruhanjaya Pilihan Raya, keputusan bagi pilihan raya kecil DUN Kajang dijangka akan dapat diketahui seawal jam 9 malam.

Jumlah keseluruhan yang keluar mengundi hari ini adalah 72 peratus, lebih rendah dari angka 87 peratus yang direkodkan dalam pilihan raya umum 5 Mei tahun lalu.



BN: 10,323
PKR: 16,784
Majority: 6,361
Hingga kira kini...
Undi popular PKR 60.72% BN 39.28%

KEPUTUSAN TIDAK RASMI PRK N.25 KAJANG.

TAMAN KOTA CHERAS

BN/MCA : 630
PR/PKR : 1202
UNDI ROSAK : 242
MAJORITI : -572 (KALAH)

SUNGAI SEKAMAT

BN/MCA : 1603
PR/PKR : 1667
UNDI ROSAK : 0
MAJORITI : -64 (KALAH)

SAUJANA IMPIAN

BN/MCA : 627
PR/PKR : 775
UNDI ROSAK : 35
MAJORITI : -148 (KALAH)

TAMAN MESRA

BN/MCA : 422
PR/PKR : 557
UNDI ROSAK : 1
MAJORITI : -135 (KALAH)

SUNGAI KANTAN

BN/MCA : 1038
PR/PKR : 813
UNDI ROSAK : 5
MAJORITI : 225 (MENANG)

TAMAN KAJANG BAHARU

BN/MCA : 927
PR/PKR : 1724
UNDI ROSAK : 25
MAJORITI : -797 (KALAH)

KAJANG

BN/MCA : 569
PR/PKR : 1019
UNDI ROSAK : 3
MAJORITI : -450 (KALAH)

SG CHUA SATU

BN/MCA : 826
PR/PKR : 2551
UNDI ROSAK : 12
MAJORITI : -1725 (KALAH)

SG CHUA DUA

BN/MCA : 487
PR/PKR : 1475
UNDI ROSAK : 11
MAJORITI : -988 (KALAH)

SG CHUA TIGA

BN/MCA : 124
PR/PKR : 410
UNDI ROSAK : 2
MAJORITI : -286 (KALAH)

SG CHUA EMPAT

BN/MCA : 157
PR/PKR : 468
UNDI ROSAK : 2
MAJORITI : -311 (KALAH)

SG CHUA LIMA

BN/MCA : 366
PR/PKR : 1099
UNDI ROSAK : 51
MAJORITI : -733 (KALAH)

TAMAN DELIMA

BN/MCA : 627
PR/PKR : 630
UNDI ROSAK : 25
MAJORITI : -3 (KALAH)

KANTAN PERMAI

BN/MCA : 1031
PR/PKR : 1351
UNDI ROSAK : 24
MAJORITI : -320 (KALAH)

BANDAR KAJANG

BN/MCA : 285
PR/PKR : 548
UNDI ROSAK : 4
MAJORITI : -263 (KALAH)

BATU 10 CHERAS

BN/MCA : 578
PR/PKR : 425
UNDI ROSAK : 11
MAJORITI : 153 (MENANG)

UNDI AWAL

BN/MCA : 999
PR/PKR : 66
MAJORITI : 933

UNDI POS

BN/MCA : 18
PR/PKR : 8
MAJORITI :10

JUMLAH UNDI
MC/BN
BIASA : 10,297
AWAL : 981
POS : 18
JUMLAH : 11,296

PR/PKR
BIASA : 16,714
AWAL : 57
POS : 8
JUMLAH : 16,779

MAJORITI : -5,483 (KALAH)
Tak Rasmi Penuh : PKR 16,774, BN 10,232 Maj Menang 6,451

8.40pm Tak rasmi dari sumber PKR:

PKR - 16,770
BN - 11,401
Majoriti - 5,369

Ini jumlah meliputi kesemua 88 saluran dan 72 peratus yang keluar mengundi.

Undi popular PKR 60.72% BN 39.28%

8.30pm: Harakahdaily melaporkan: Keputusan tidak rasmi menunjukkan calon PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail mendahului pencabarnya bagi mengekalkan kerusi Dewan Undangan Negeri (Dun) Kajang.

PKR dijangka memenangi kerusi itu dengan sedikit penurunan majoriti berbanding 6,824 undi yang diperolehinya pada pilihan raya umum (PRU) Mei tahun lalu.

Sehingga jam 8.35 malam tadi, Dr Wan Azizah mendahului dengan 16,217 undi dengan calon BN mendapat 9,900 undi. Majoriti: 6317

8:32pm Tak rasmi dari sumber MCA:

PKR: 16,581
BN: 11,242

Majoriti: 5,339

8.15pm Bilik gerakan undi PKR - Suasana meriah dengan kumpulan ahli berhimpun menunggu kemaskini keputusan tidak rasmi pilihan raya kecil Kajang di sini.

Beberapa pemimpin utama parti, termasuk calon PKR Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail, menteri besar Tan Sri Khalid Ibrahim telahpun bertolak ke stadium Majlis Perbandaran Kajang.

Sementara itu pengarah strategi PKR Rafizi Ramli ketika ditemui berkata beliau gembira dengan keputusan tidak rasmi ini kerana berjaya memenangi dua kawasan Melayu yang tewas sebelum ini iaitu Taman Delima dan Sg Sekamat. -Taman Delima & Sg Sekamat merupakan kubu kuat UMNO/BN -ed

"Kalau ikut peratusan kita menang lebih besar walaupun majoriti kita berkurang. Ini kerana peratusan keluar mengundi yang rendah," kata beliau.

8.10pm: Dalam pada itu, difahamkan, calon PKR akan bergerak menuju ke pusat pengiraan undi dari Surau Ibnu Sina di Seksyen 15, Bandar Baru Bangi.

Kesesakan lalulintas turut berlaku apabila polis membuat sekatan jalan raya di Jalan Reko, kira-kira 2km dari pintu utama UKM.

Polis turut menutup jalan utama menuju ke pusat penjumlahan undi di Kompleks Sukan Bandar Baru Bangi.

Polis menggesa orang ramai yang ingin bersama calon ke pusat penjumlahan itu untuk meletak kenderaan di bahu jalan dan berjalan kaki.

8.05pm: Sebuah lagi Kawasan Melayu Kuat UMNO iaitu Daerah Mengundi Taman Delima berjaya dirampas PKR/Pakatan Rakyat.

Tatkala Pengundi Cina keseluruhannya menolak calon MCA, pengundi-pengundi melayu juga sudah beransur-ansur meninggalkan UMNO/BN !

Syukur Alhamdulillah.- fb PAS Selangor

Bererti jika berlaku kekurangan majoriti yang diperolehi oleh PKR, BUKAN bererti undi beralih kepada BN tetapi kerana jumlah keluar mengundi telah berkurangan dari 87& kepada 72%.

8.00pm: Tak rasmi dari sumber MCA:

PKR - 16,086
BN - 10407
Majoriti: 5,679

7:35pm Pengarah komunikasi PKR Fahmi Fadzil umum PKR menang di dua kawasan majoriti Melayu - Sekamat dan Taman Delima. PKR tewas di kedua-dua kwasan tersebut dalam pilihan raya umum ke-13. Satu berita baik, bererti kaum Melayu Kajang terima Pakatan Rakyat -ed.

Peti Undi Saujana impian
Saluran 1 - PKR 123 BN 153
Saluran 3 - PKR 169 BN 127
Saluran 2 - PKR 165 BN 145
Saluran 4 - PKR 151 BN 105
Saluran 5 - PKR 167 BN 77
MAJORITI PKR = 148

Sementara Daerah Mengundi Batu 10 Cheras Keseluruhannya PKR berjaya mengurangkan majoriti BN dari 321 undi pada PRU 13 kepada 131 Undi, Begitu juga bagi Daerah Mengundi Sungai Kantan : PKR tewas dengan majoriti 225 undi | Berbanding PRU13, tewas 420 undi - maklumat dari fb PAS Selangor.

7.30pm Tak rasmi:

PKR - 15,055
BN - 9,628
Majoriti - 5,427

Kira-kira 88 peratus undi telah dikira.

PKR nampaknya mengekalkan kerusi DUN Kajang dengan majoriti berkurangan sebanyak kira-kira 1,000 undi.
Di dalam PRU13, PKR menang DUN Kajang dengan majoriti 6,824.

7.14pm Tak rasmi dari sumber MCA:

PKR - 13,414
BN - 8,226

7.13pm Tak rasmi - Sumber PKR menunjukkan undi dari 55 telah dikira

PKR - 10,187
BN - 6,494

7.10pm Penyokong dan petugas parti kini masih ternanti-nanti dengan keputusan pilihan raya DUN Kajang. Mereka sedang mengira tally di Pejabat Umno Hulu Langat di Pekan Kajang.

Antara pemimpin yang hadir di sini ialah Setiausaha Agung Umno Datuk Seri Tengku Adanan Tengku Mansor, SUK Umno Datuk Rauf Yusoh dan Ketua Bhagian Umno Datuk Johan Abdul Aziz.

7.05pm Tak rasmi - Jumlah undi setakat dari 53 saluran:

PKR - 10,070
BN - 6,145
Majoriti - 5,075

6.56pm Tak rasmi - Jumlah undi dari 52 saluran diperolehi

PKR - 9,892
BN - 6,075
Majoriti - 3,817

6.53pm Tak rasmi - Jumlah undi dari 48 saluran diperolehi:

PKR - 9,257
BN - 5,448
Majoriti - 3,809

6.42pm Tak rasmi - Sumber PKR memberi angka menunjukkan parti itu semakin mendahului berdasarkan undi dari 45 saluran.

PKR - 8,847
BN - 5,260
Majoriti - 3,587

6.35pm Tak rasmi dari sumber PKR - Keputusan dari 39 saluran:

BN - 4,361
PKR - 7,514

6:30pm Tak rasmi - Keputusan dari 31 saluran diperolehi

PKR - 5,242
BN - 3,429

6.15pm Tak rasmi - Pengarah komunikasi PKR Fahmi Fadzil umum parti itu menguasai pilihan raya kecil DUN Kajang, berdasarkan pengiraan awal:

PKR - 4,239 undi
BN - 1,617
Majoriti - 2,622

Keputusan itu berdasarkan 26 dari 88 saluran pengundian, atau 33 peratus dari jumlah undi.

12 di sepang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sepang - Google Blog Search


(6 Gambar) Kilang sarung tangan <b>di</b> Salak Tinggi <b>Sepang</b> terbakar <b>...</b>

Posted: 19 Apr 2014 10:00 PM PDT

Kebakaran berlaku di kilang sarung tangan getah di Salak Tinggi.

Sebuah kilang memproses sarung tangan getah di Bandar Baru Salak Tinggi di sini, terbakar dalam kejadian kira-kira jam 11 pagi tadi. Punca kejadian masih disiasat. -Berita Harian

No comments yet... Be the first to leave a reply!

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved