ads

Jumaat, 9 Mei 2014

12 di kuala selangor - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Sepetang <b>di Kuala Selangor</b> | Sheila Shahfiekry

Posted: 06 Mar 2014 03:00 PM PST

Hari minggu yang lalu, tanpa sedar kami suami isteri buat plan mengejut. Lepas lunch dekat kedai makan, tiba-tiba suami suarakan hasrat nak naik bukit yang Shuib (Sepahtu) dengan Siti Sarah naik masa program Romantika. Aku yang blur ni, mengiakan je sebab memang taktahu langsung apa nama bukit tu. Suami cakap dulu dia pernah naik situ. So kami pun gerak ke destinasi. Jauh jugalah, lebih kurang 50km daripada Sungai Buloh ke Kuala Selangor. Dengan jem panjang disebabkan traffic light yang tak sistematik. Fuhh mencabarnya T___T
Dalam perjalanan tu tengok ada signboard Kelip-Kelip dengan Bukit Malawati. So kitorang terus bajet betullah nama tempat yang suami nak pergi tu ; Bukit Malawati. Sampai-sampai je, tengok monyet banyak gila weh. Bersepah wa cakap lu. Suami g tanya kaunter tiket, harga sorang rm5 tapi kena tunggu naik bukit dengan tram la. Dah ler masa tu jam 4 petang, ramai gila pelancong India beratur. Pastu tutup pula jam 5 petang. Maka terpaksa tukar plan, datang sini masa weekdays. Takyah naik tram, boleh bawa kereta naik atas je. hihi. 
Ni lagi satu tempat jem memanjang, padahal jalan kampung je pun. Cendol Bakar! Pernah singgah dah? Hehe. Aku kurang gemar cendol, tapi cuba gak perisa durian. Rasa dia biasa sangat, tak special mana pun kata suami. Tak sempat nak tangkap gambar cendol tu, hehee. Sebelum keluar daripada sini, sempat aku beli aiskrim goreng. Padahal suami yang mengidam nak makan. Beli seketul rm2.50, perisa vanilla. Rupanya sedap gila weh. Adehh menyesal kata suami tak beli lebih. Kononnya kenyang lagi, aiskrim goreng tu nak bagi mak buyong lahap sorang. Sekali dapat rasa, terus suka. hihi. Balik ni nak singgah frozen food kat Sg Buloh. Harap-harap ada jual ni. Nak buat sendiri memang malas lah. hiewhiew ;p

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved