ads

Jumaat, 22 November 2013

12 di semenyih - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di semenyih - Google Blog Search


Jolusiamazing: Broga <b>di</b> Hujung <b>Semenyih</b>

Posted: 24 Sep 2013 12:41 AM PDT

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Tanggal 22 September 2013 aku bersama Aslam dan Zahir telah pergi ke Bukit Broga di Semenyih.Gerak dua buah moto jer..Planning nak amik gambar pakai Kamera aku sekali terlupa bawak lah...hihi

Tayar golek jam 4.30 pagi ,amik masa dalam 35 minit gak nak sampai..al maklum pagi2 sejuk nak bawak laju takut mengigil pulak kan...

Sampai kaki Broga ,Aku park moto kene bayar rm1 ..ada jugak toilet bwah tu n ada kedai jual torchlight untuk sapa2 yang terlupa bawa.

Trail untuk ke puncak jaraknya dalam 1.7 KM jgak..leh tahan..tapi sebab gelap xterasa jauhnya..Tibalah di Puncak jam 5.45..Seketika,terdengar azan subuh di masjid bawah sana..hening pagi tu wat rase shahdu pon ada..terus solat subuh atas tuh..dengan dingin pagi lagi..perghh..syukur rase..

Gambar di bawah di ambil daripada Sony Xperia Tipo















12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


bongkar !!! kaum #syiah sambut #hariasyura secara terbuka <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 18 Nov 2013 07:30 AM PST


saya dapat info dari kawan.Beliau sempat pergi ke Ampang sana semasa Syiah sambut hari Asyura.Tapi orang luar tidak diizin untuk masuk.Pihak media juga dilarang.Hanya Syiah sahaja dibenarkan masuk.Seperti mana yang semua orang Malaysia tau,ajaran Syiah sudah lama difatwa sesat. 
Persoalan yang timbul : 
1. Kenapa Syiah boleh mengadakan ritual Hari Asyura mereka secara terbuka ??? 
2. Kenapa mereka menggunakan dewan di Ampang ??? 
3. Kenapa tidak diserbu oleh pihak berkuasa ??? 
4. Kenapa polis turut hadir menjaga keselamatan penganut Syiah ini ??? 
5. Kenapa Pegawai JAWI yang hadir hanya memerhati ??? 
6. Kenapa orang luar tidak dibenarkan masuk ??? 
7. Kenapa pihak media juga tidak dibenarkan masuk ??? 
8. Siapa yang memberi kebenaran ??? 
9. Kenapa isu ini masih didiamkan ??? 
10. Jika Syiah Iran yang menganjurkan,ia tetap tidak menghalalkan ianya diadakan secara terbuka. Mungkin mereka boleh lakukan di Kedutaan Iran tetapi bukan di dewan Ampang

@ustazfathulbari #Syiah Sambut #HariAsyura <b>Di Ampang</b> | Abu Aqif <b>...</b>

Posted: 19 Nov 2013 07:15 AM PST




Komen Abu Aqif: Minta pihak berkuasa menyiasat isu ini.


Ceramah Perdana Maal Hijrah
Transformasi Kearah Penyatuan Ummah

Penceramah: Dr Fathul Bari Mat Jahya
Tarikh: 15.11.2013 (Jumaat)
Masa: 8:30 Malam
Lokasi: Dewan MPS Kg Melayu Bt 16 Rawang

Anjuran Biro Agama UMNO Bhg Selayang

Video Penuh: 15.11.2013 @ustazfathulbari Transformasi Hijrah

1. @ustazfathulbari Pertahan #KalimahAllah Ada Rasionalnya
2. @ustazfathulbari Bongkar @KhalidSamad Seleweng Fakta #Hudud
3. @ustazfathulbari Selar P Waythamoorthy @nsurendrann @TMohan18 Politik #IsuKuil
4. @ustazfathulbari Nasihat DAP Jangan Takut PAS Laksana #Hudud
5. @ustazfathulbari #Syiah Malaysia Imam 12 Adalah Sesat
6. @ustazfathulbari Tubuh Suruhanjaya Benteras Ajaran Sesat
7. @ustazfathulbari #Syiah Sambut #HariAsyura Di Ampang




Kepada sesiapa yang ingin mendapat update sekaligus ingin share update terbaru dari blog Abu Aqif Studio ke wall masing², boleh klik di sini:

- Klik "Syndication" di sebelah kiri
- Klik "Grant Permissions"
- Klik "Add Facebook Target" dan klik "Add"

* selepas proses ini, setiap update video terbaru akan terus share di wall anda secara automatic. InsyaAllah.

Anda bebas untuk share dan download. Tidak perlu keizinan untuk mengambil video dari Channel Abu Aqif Studio. Namun video yang diambil dari Abu Aqif Studio mohon diberi sedikit kredit dengan link-kan semula kepada video yang asal. Jazakallahukhair.. Semoga bermanfaat..

12 di ulu kelang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu kelang - Google Blog Search


Mesyuarat Penyelarasan Bancian Terhadap Setinggan <b>di Hulu Kelang</b>

Posted: 28 Oct 2013 09:26 PM PDT

Hulu Kelang, 29 Oktober 2013 – Saari telah mengadakan mesyuarat bersama Pejabat Tanah Daerah (PTD) Gombak, Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) Gombak, Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ), Penghulu Mukim Hulu Kelang dan Pusat Khidmat Rakyat Parlimen Gombak bagi membincangkan penyelarasan bancian terhadap setinggan di DUN Hulu Kelang.

Saari menyatakan hasrat supaya kaedah bancian PTD Gombak, JPS dan MPAJ diselaraskan bagi memudahkan urusan mengenal pasti setinggan

Saari menyatakan hasrat supaya kaedah bancian agensi kerajaan diselaraskan bagi memudahkan urusan mengenal pasti setinggan

Pegawai JPS Gombak, En Saiful Nizam menyatakan kesukaran mereka melalukan kerja penyelenggaraan sungai disebabkan penempatan setinggan yang tidak teratur di persisiran sungai

Pegawai JPS Gombak, En Saiful Nizam menyatakan kesukaran mereka melakukan kerja penyelenggaraan sungai disebabkan penempatan setinggan yang tidak teratur terutama di tebing sungai

Antara ketua-ketua kampung yang hadir ke mesyuarat tersebut

Antara ketua kampung yang hadir di mesyuarat tersebut

Beberapa perkara telah dibincangkan bagi menambah baik pengurusan disemua pihak

Beberapa perkara telah dibincangkan bagi menambah baik pengurusan di semua pihak termasuk penduduk setinggan

12 di padang jawa - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di padang jawa - Google Blog Search


U-Boat Nazi <b>di</b> Laut <b>Jawa</b> dikomandani kapten kelahiran <b>Padang</b> <b>...</b>

Posted: 19 Nov 2013 08:32 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Fritz Schneewind merupakan bangsa Jerman kelahiran Padang, Sumatera Barat, Indonesia, 10 Apr 1917 dan tewas pada usia 28 tahun di negara kelahirannya, tepatnya di Laut Jawa. Tak jelas ceritanya bagaimana ...

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :- di klang - Google Blog Search

12 di klang - Google Blog Search


VIDEO : Kedai Telefon Disamun <b>Di Klang</b> - myNewshub

Posted: 12 Nov 2013 09:32 PM PST


DUA orang lelaki berbangsa India dipercayai telah merompak sebuah kedai telekomunikasi di Bandar Puteri Klang semalam, pada pukul 7.20 malam.

Video rakaman kamera litar tertutup insiden rompakan itu kini tersebar di laman sosial Facebook dan ia turut dikongsikan seorang seorang pengguna Facebook KS Suresh ke laman Malaysian Crime Awareness Campaign (MCAC).

Video berkenaan selama 1:43 menunjukkan visual sebuah kedai menjual alat-alat telefon bimbit kelihatan tenang dengan seorang penjaga kedai bekerja menjaga kaunter kedai berkenaan.

Suspek yang melakukan kegiatan itu berdua mengeluarkan parang daripada dalam baju masing-masing sebelum mengugut akan mencederakan penjaga kaunter kedai berkenaan.

Kemudian, seorang pelanggan cuba memasuki kedai berkenaan tetapi melarikan diri apabila ada rompakan sedang berlaku.

Seorang suspek kemudian berlari ke pintu cuba menangkap pelanggan berkenaan tetapi gagal. Dia kemudiannya mengawasi pintu kedai berkenaan bagi mengelakkan ada lagi orang ramai yang datang ke kedai itu.

Penjaga kedai yang ketakutan selepas diacu dengan dua bilah parang, hanya mampu melihat sahaja barangan di dalam kedai jagaannya dicuri kedua-dua penjenayah itu. – mynewshub.my

Oleh  : KUMBANG WIRA

VIDEO : Kedai Telefon Disamun Di Klanghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/11/RompakKedaiHp.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/11/RompakKedaiHp-150x150.jpgAuthor MNH JenayahmyVideoTerkini,

DUA orang lelaki berbangsa India dipercayai telah merompak sebuah kedai telekomunikasi di Bandar Puteri Klang semalam, pada pukul 7.20 malam. Video rakaman kamera litar tertutup insiden rompakan itu kini tersebar di laman sosial Facebook dan ia turut dikongsikan seorang seorang pengguna Facebook KS Suresh ke laman Malaysian Crime Awareness Campaign...

DUA orang lelaki berbangsa India dipercayai telah merompak sebuah kedai telekomunikasi di Bandar Puteri Klang semalam, pada pukul 7.20 malam. Video rakaman kamera litar tertutup insiden rompakan itu kini tersebar di laman sosial Facebook dan ia turut dikongsikan seorang seorang pengguna Facebook KS Suresh ke laman Malaysian Crime Awareness Campaign (MCAC). Video berkenaan selama 1:43 menunjukkan visual sebuah kedai menjual alat-alat telefon bimbit kelihatan tenang dengan seorang penjaga kedai bekerja menjaga kaunter kedai berkenaan. Suspek yang melakukan kegiatan itu berdua mengeluarkan parang daripada dalam baju masing-masing sebelum mengugut akan mencederakan penjaga kaunter kedai berkenaan. Kemudian, seorang pelanggan cuba memasuki kedai berkenaan tetapi melarikan diri apabila ada rompakan sedang berlaku. Seorang suspek kemudian berlari ke pintu cuba menangkap pelanggan berkenaan tetapi gagal. Dia kemudiannya mengawasi pintu kedai berkenaan bagi mengelakkan ada lagi orang ramai yang datang ke kedai itu. Penjaga kedai yang ketakutan selepas diacu dengan dua bilah parang, hanya mampu melihat sahaja barangan di dalam kedai jagaannya dicuri kedua-dua penjenayah itu. - <strong>mynewshub.my</strong> <div id="fb-root"></div> <script type="text/javascript">// <![CDATA[ (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); // ]]></script> <div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/photo.php?v=259028150916188" data-width="550"> <div class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/photo.php?v=259028150916188">Post</a> by <a href="https://www.facebook.com/Malcrime">Malaysian Crime Awareness Campaign</a>.</div> </div> Oleh  : <strong>KUMBANG WIRA</strong>


logo-mpkj

Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Kajang (MPKJ) Ogos 2013 Terkini :

  • Jurutera J41
  • Pegawai Undang-Undang L41
  • Pekerja Awam R1
Tags : jawatan kosong mpkjmpkj jawatan kosong 2013mpkj jawatan kosongjawatan kosong di kajangjawatan kosong di mpkjjawatan kosong penolong pegawai tadbir di kajangkerja kosong area kajang september 2013kerja kosong setemper 2013 selangor kajangpenolong jurutera mekanikal j29 kosongjawatan kosong pejabat ukur bahan kuala lumpur september 2013jawatan kosong mpkj september 2013jawatan kosong mpkj 2013jawatan kosong majlis perbandaran terkinijawatan kosong majlis perbandaran kajang terkinijawatan kosong majlis perbandaran kajang (mpkj)jawatan kosong kajang september 2013JAWATAN KOSONG DI MAJLIS PERBANDARAN KAJANGwww jawata kosong perbandaran kajang
Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Kajang (MPKJ) Ogos 2013

12 di sungai pelek - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai pelek - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai pelek</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Nov 2013 03:41 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai pelek</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jul 2013 03:28 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai pelek</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2013 03:30 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai pelek</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Mar 2013 03:22 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai pelek</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Mar 2013 03:11 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Pelancong warga Amerika disamun, dirogol pemandu teksi

Posted: 13 Mar 2013 06:48 PM PDT

SHAH ALAM - Seorang pelancong wanita warga Amerika Syarikat bukan sahaja disamun dan dikurung, lebih malang dia dipercayai dirogol bergilir-gilir selepas menaiki sebuah teksi di Mutiara Damansara, Petaling Jaya, Isnin lalu.

Sumber berkata, ketika kejadian wanita berusia 25 tahun itu baru selesai membeli barang di sebuah pusat beli-belah dan mengambil teksi untuk pulang ke hotel.

Menurutnya, selain mangsa dan pemandu teksi, terdapat seorang lagi 'penumpang' lelaki dalam kenderaan terbabit.

"Pemandu teksi dan lelaki terbabit dipercayai bersekongkol membawa mangsa ke sebuah homestay di kawasan Sungai Pelek, Sepang.

"Mangsa dikurung selama dua hari dan dirogol. Barangan berharga serta wang miliknya turut disamun," katanya.

Menurut sumber, mangsa berjaya melepaskan diri petang semalam, sebelum membuat laporan di Balai Polis Sungai Pelek.

Katanya, susulan laporan itu, polis menahan seorang lelaki tempatan bagi membantu siasatan dan sedang mengesan beberapa individu lagi yang disyaki ada kaitan dengan kes tersebut.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed dan Pemangku Ketua Polis Daerah Sepang, Deputi Superintendan Zaldino Zaludin mengesahkan terima laporan berhubung kes tersebut.

Pada 6 Mac lalu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah mengesahkan seramai lima pemandu teksi ditahan kerana disyaki terlibat dalam kes samun dan culik penumpang bagi meminta wang tebusan di sekitar ibu negara baru-baru ini.

Beliau berkata, polis turut mengenal pasti tiga kumpulan pemandu teksi aktif melakukan jenayah tersebut sejak enam bulan lalu dengan menyasarkan penumpang wanita yang menaiki teksi bersendirian sebagai mangsa.

Katanya, sebanyak 13 kes dilaporkan berlaku sejak Januari lalu dan modus operandi penjenayah adalah menyewa teksi dan berpura-pura mengambil penumpang sebelum menyamun atau menculik mereka.

sumber:http://www.sinarharian.com.my/semasa...teksi-1.139436

pemandu teksi rogol pelancong - abgteror hotline news

Posted: 13 Mar 2013 10:00 PM PDT

Post image for PEMANDU TEKSI ROGOL PELANCONG

PEMANDU TEKSI ROGOL PELANCONG | Kunjungan ke Malaysia bertukar menjadi buruk bagi wanita Amerika apabila dia dirompak, dikurung dan dirogol oleh dua lelaki.

Wanita berusia 25 tahun itu baru sahaja selesai membeli-belah di pusat beli-belah di Mutiara Damansara pada Isnin apabila dia menahan sebuah teksi.

Pemandu teksi, yang sudah mempunyai seorang penumpang di tempat duduk bahagian depan bagaimanapun mengambil wanita berkenaan.

Sumber mendedahkan selain tidak menuju ke destinasi yang dimaksudkan, barang-barang mangsa telah dirompak sebelum dibawa ke sebuah rumah di Sungai Pelek, Sepang yang terletak kira-kira 80km dari Mutiara Damansara.

Kedua-dua penculik tidak membuang masa dan bergilir-gilir merogol wanita itu.

Difahamkan wanita itu kemudiannya berjaya untuk melarikan dirinya pada Selasa dan meminta bantuan orang yang lalu-lalang sebelum membuat laporan polis.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya ACP Arjunaidi Mohamed mengesahkan polis telah menerima laporan berhubung kejadian itu.

"Kami telah menahan seorang lelaki setakat ini dan siasatan masih diteruskan. Kami berharap dapat menahan suspek kedua tidak lama lagi," katanya.

Mereka yang mempunyai maklumat mengenai kes itu digesa menghubungi hotline polis di 03-2052 9999 atau pergi ke balai polis terdekat.

Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

DAP <b>Sungai Pelek</b> Diberi 14 Hari Perjelas Salah Guna Kuasa

Posted: 18 Mar 2013 12:27 AM PDT

alt

KUALA LUMPUR 18 Mac - Penyelaras Dewan Undangan Negeri (DUN) N56 Sungai Pelek, Sivakumar Periasamy dari DAP diberi tempoh 14 hari untuk menjelaskan dakwaan salahguna kuasa dengan membelanjakan dana DUN tersebut secara tidak berhemah.

Bekas Ketua Cawangan DAP Pantai Sepang R.Vellasamy berkata, tempoh tersebut diberi kepada Sivakumar sebelum laporan polis dibuat berikutan beliau tidak mengagihkan peruntukan secara adil yang hanya mengutamakan kroninya sahaja.

"Banyak kuil yang berdaftar tidak dapat peruntukan tersebut, sebaliknya kuil yang tidak berdaftar diberikan peruntukan kerana kuil yang tidak berdaftar ini adalah kroni-kroni beliau."

"Dikawasan sendiri DUN Sungai Pelek pun dia tidak salurkan peruntukan macam mana Sivakumar boleh menyalurkan peruntukan di DUN N54 Tanjung Sepat untuk membina pintu gerbang "Stainles Steel" laluan utama ke Taman Teluk Merbau," katanya kepada pemberita hari ini.

Tambah Vellasamy, peruntukan yang diberikan hanya kepada orang yang dikenali dan rapat dengan beliau dan ada penerima ada kaitan tali persaudaraan.

alt

Sivakumar turut didakwa menggunakan peruntukan tersebut bagi melaksanakan tujuan politiknya serta kepentingan individu tertentu.

"Kami ada bukti penerima mempunyai pertalian persaudaraan yang rapat dan salah seorang darinya seorang petugas di Pusat Khidmat Masyarakat N56 Sungai Pelek."

"Oleh itu, dipercayai Sivakumar telah menyalahgunakan kuasa beliau sebagai penyelaras DUN dengan mengagihkan wang peruntukan untuk kepentinagn kroni-kroni beliau dan secara jelas melanggar dasar kerajaan Negeri Selangor," kata Vellasamy.

Jelasnya lagi, sumbangan yang dijanjikan oleh ADUN Teratai Jenice Lee sebagai peruntukan untuk menyambut perayaan Deepavali masih belum diterima walaupun telah diluluskan.

Vellasamy turut menjelaskan, segala dokumen mengenai hal tersebut telah dihantar kepada Kerajaan Negeri Selangor dan Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim dan mendesak supaya Sivakumar disiasat dengan kadar segera.

12 di subang jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di subang jaya - Google Blog Search


Norazita Abu Talib Pegawai Bank Ditembak Mati <b>Di Subang Jaya</b> <b>...</b>

Posted: 23 Oct 2013 08:16 AM PDT

Norazita Binti Abu Talib pegawai bank ditembak mati di Subang Jaya pada 23 Oktober 2013. Mangsa dilaporkan ditembak oleh pengawal keselamatan ketika sedang membuka bilik kebal untuk menyimpan duit dalam bank berkenaan. Insiden berlaku pada pukul 6.30 petang di sebuah cawangan Ambank di USJ 2 Sentral, Subang Jaya. Identiti pengawal keselamatan terbabit dikenali sebagai Ardi bin Hamza yang berasal dari Tawau Sabah. Sebelum kejadian, mangsa telah memasuki bilik kebal bank bersama empat lagi pegawai bank serta suspek untuk menyimpan wang. Namun suspek yang bersenjatakan 'pump gun' telah bertindak dengan melepaskan tembakan dan mengenai kepala mangsa. Suspek kemudian melarikan diri dengan motosikal bersama sejumlah wang yang belum dapat dipastikan.

Norazita Binti Abu Talib (Mangsa)
Norazita Abu Talib

Nama Penuh: Norazita Abu Talib

Umur: 37 Tahun

Pekerjaan: Pegawai Bank

Ardi bin Hamza (Suspek)

suspek

Nama Penuh: Ardi bin Hamza

Umur: 37 Tahun

Pekerjaan: Pengawal Keselamatan Ambank

Alamat: Jalan Apas Batu 2 No.70 Tawau Sabah

Status: Kad Pengenalan Palsu

Facebook: https://www.facebook.com/ardi.putrakatela

Update Terkini: Suspek sudah ditangkap polis pada 10 November 2013 di Johor Bahru. Perkara itu disahkan oleh Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar.

ketua-polis-negara-2013

Rakaman CCTV Pegawai Bank Ditembak Mati

Gambar Pegawai Bank Ditembak Mati Di Subang Jaya

pegawai-bank-ditembak-mati

gambar kejadianpengawai bank ditembak2

pegawai bank mati

pegawai-bank-ditembak-mati

pegawai-bank-ditembak-mati

 pegawai ditembak mati

pegawai bank ditembak

pegawai-bank-ditembak-mati

gambar-suspek

pegawai bank ditembak mati

Gambar Norazita Abu Talib Dan Rakan Setugas Ambank

Norazita Abu Talib

Gambar Keluarga Norazita Abu Talib

Norazita Abu TalibNorazita Abu Talib2

Norazita Abu Talib 4

Norazita Abu Talib

Norazita Abu Talib 3

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved