ads

Khamis, 16 Mei 2013

12 di cheras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di cheras - Google Blog Search


Ceramah perdana Anwar <b>di Cheras</b> 20 Mei ini | KeadilanDaily.com

Posted: 19 May 2011 02:31 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Ceramah Perdana Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan diadakan di Cheras pada 20 Mei ini. Dengan tema ubah sekarang selamatkan Malaysia bakal menggempurkan penduduk Cheras yang ...

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


sekitar pru 13 <b>di</b> kampung <b>jeram</b> bukit batu muar - journal of life

Posted: 06 May 2013 11:55 PM PDT


PRU13 is now over... pelbagai reaksi dari pelbagai pihak dikeluarkan... kecoh, heboh sampai tak tahu yang mana tulen yang mana palsu....tapi, yang itu aku cerita nanti lah... post yang nie aku cuma nak ulas pasal suasana PRU13 kat tempat aku mengundi...
Yup...nie kali kedua aku berPRU. Kemeriahan kali ini jauh berbeza dengan 5 tahun dulu. Diakui kampung aku nie BN memang kuat... bendera sepanduk BN jelah semata sampai dalam rumah aku pun ada bendera BN. Maklumlah, mak dengan adik-adik aku semua support BN. Aku je atas pagar...miahaha....
Awal-awal pagi, tatkala aku masih enak dibuai mimpi dalam bilik tidur yang sentiasa malam itu... mak aku dah jadi antara yang terawal keluar mengundi... aku ??? Cool cool... lepak-lepak siapkan anak2...sampai ada org BN aku rasalah bagi salam cari Norafesa, dia tak balik mengundi ke? Hikhikhik....masa tu aku tgh siapkan Arissa lepas mandi.... tak kose aku nak rushing...datang pagi-pagi beratur panjang2... tak mau! Yang penting, undilah dengan betul2...before 5pm... sebab kalo dtg tepat pukul 8pagi pun kertas undi dikira bermula jam 5.30ptg jugak...hehehe....


Bersemangat aku pukul 11 lebih gitu mengorak langkah ke Sekolah Kebangsaan Seri Bukit Batu untuk membuang undi. FYI, sekolah tu belakang rumah jek... bukak pintu dapur nampak dah sekolah tu..dari pagi menderu-deru bunyi kenderaan pergi-balik dari pusat mengundi. Kereta-kereta BN pun banyak je lalu lalang menyediakan perkhidmatan FOC... akuuuu??? Memilih untuk berjalan kaki and I doubt diorang nak tumpangkan aku with this color... hehehehe.... tapi at last sepupu aku Afiq volunteer hantar naik motor... naik jela..hehehe....
Balik2 rumah hari tu mak aku terus tunjukkan aku kertas kat bawah ini... 2 kad berbeza... 2 nombor siri berbeza... kalaulah boleh undi dua kali... mampos!


Then...dari kejauhan... kemeriahan bendera BN terserlah di bawah awan mendung kelabu... markas BN selangkah je dari pusat mengundi... apo nak dikato....tapi purnama kekal mengambang penuh besar bulat dan paaaling tinggi... yeay!
+

Tu je la kot sikit-sikit gambar yang aku sempat snap :-) Obvious sangat la kan aku undi Dr Sheikh Ibrahim and Alhamdulillah dia menang :-) He is a well-deserved winner, with his contribution and responsible...aku doakan Allah permudahkan segala urusan beliau dalam menjaga DUN Sungai Abong. Semoga Allah merahmati usaha beliau dan memurahkan rezeki beliau.... Amin !!!

Masa balik tu, banyak la kereta2 BN parking tepi jalan..tapi x de sebijik pun offer nak hantar aku.... hahahahaha.... is the color so obvious??? :p :p :p
p/s - aku dengar ada org cakap aku gi khemah PAS sebab nak claim duit tambang balik mengundi? Ho ho ho... aku mengundi Lillahi Ta'ala... bukan nak buat duit... sorry!!!!
Published with Blogger-droid v2.0.10

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


Khalid Ibrahim jangka bertanding <b>di</b> DUN Pelabuhan <b>Klang</b> <b>...</b>

Posted: 13 Apr 2013 01:07 AM PDT

[unable to retrieve full-text content](Oleh Norutul Ilham). SHAH ALAM 13 APRIL: Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim sedia 'bertarung' di Dewan Undangan Negeri (DUN) Pelabuhan Klang (N46) untuk pertahan kemenangan KEADILAN di kerusi ...

12 di sungai pelek - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai pelek - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai pelek</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Mar 2013 03:11 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Pelancong warga Amerika disamun, dirogol pemandu teksi

Posted: 13 Mar 2013 06:48 PM PDT

SHAH ALAM - Seorang pelancong wanita warga Amerika Syarikat bukan sahaja disamun dan dikurung, lebih malang dia dipercayai dirogol bergilir-gilir selepas menaiki sebuah teksi di Mutiara Damansara, Petaling Jaya, Isnin lalu.

Sumber berkata, ketika kejadian wanita berusia 25 tahun itu baru selesai membeli barang di sebuah pusat beli-belah dan mengambil teksi untuk pulang ke hotel.

Menurutnya, selain mangsa dan pemandu teksi, terdapat seorang lagi 'penumpang' lelaki dalam kenderaan terbabit.

"Pemandu teksi dan lelaki terbabit dipercayai bersekongkol membawa mangsa ke sebuah homestay di kawasan Sungai Pelek, Sepang.

"Mangsa dikurung selama dua hari dan dirogol. Barangan berharga serta wang miliknya turut disamun," katanya.

Menurut sumber, mangsa berjaya melepaskan diri petang semalam, sebelum membuat laporan di Balai Polis Sungai Pelek.

Katanya, susulan laporan itu, polis menahan seorang lelaki tempatan bagi membantu siasatan dan sedang mengesan beberapa individu lagi yang disyaki ada kaitan dengan kes tersebut.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed dan Pemangku Ketua Polis Daerah Sepang, Deputi Superintendan Zaldino Zaludin mengesahkan terima laporan berhubung kes tersebut.

Pada 6 Mac lalu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah mengesahkan seramai lima pemandu teksi ditahan kerana disyaki terlibat dalam kes samun dan culik penumpang bagi meminta wang tebusan di sekitar ibu negara baru-baru ini.

Beliau berkata, polis turut mengenal pasti tiga kumpulan pemandu teksi aktif melakukan jenayah tersebut sejak enam bulan lalu dengan menyasarkan penumpang wanita yang menaiki teksi bersendirian sebagai mangsa.

Katanya, sebanyak 13 kes dilaporkan berlaku sejak Januari lalu dan modus operandi penjenayah adalah menyewa teksi dan berpura-pura mengambil penumpang sebelum menyamun atau menculik mereka.

sumber:http://www.sinarharian.com.my/semasa...teksi-1.139436

pemandu teksi rogol pelancong - abgteror hotline news

Posted: 13 Mar 2013 10:00 PM PDT

Post image for PEMANDU TEKSI ROGOL PELANCONG

PEMANDU TEKSI ROGOL PELANCONG | Kunjungan ke Malaysia bertukar menjadi buruk bagi wanita Amerika apabila dia dirompak, dikurung dan dirogol oleh dua lelaki.

Wanita berusia 25 tahun itu baru sahaja selesai membeli-belah di pusat beli-belah di Mutiara Damansara pada Isnin apabila dia menahan sebuah teksi.

Pemandu teksi, yang sudah mempunyai seorang penumpang di tempat duduk bahagian depan bagaimanapun mengambil wanita berkenaan.

Sumber mendedahkan selain tidak menuju ke destinasi yang dimaksudkan, barang-barang mangsa telah dirompak sebelum dibawa ke sebuah rumah di Sungai Pelek, Sepang yang terletak kira-kira 80km dari Mutiara Damansara.

Kedua-dua penculik tidak membuang masa dan bergilir-gilir merogol wanita itu.

Difahamkan wanita itu kemudiannya berjaya untuk melarikan dirinya pada Selasa dan meminta bantuan orang yang lalu-lalang sebelum membuat laporan polis.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya ACP Arjunaidi Mohamed mengesahkan polis telah menerima laporan berhubung kejadian itu.

"Kami telah menahan seorang lelaki setakat ini dan siasatan masih diteruskan. Kami berharap dapat menahan suspek kedua tidak lama lagi," katanya.

Mereka yang mempunyai maklumat mengenai kes itu digesa menghubungi hotline polis di 03-2052 9999 atau pergi ke balai polis terdekat.

Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

12 di sijangkang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sijangkang - Google Blog Search


UMNO Online - Calon Parlimen <b>Sijangkang</b>, Orang Muda Yang Ada <b>...</b>

Posted: 02 May 2013 09:07 PM PDT

Kategori Pembela Rakyat, Kata Di Kota

Calon Parlimen Sijangkang, Orang Muda Yang Ada Visi Besar Untuk Rakyat

Oleh : Mohd Faizal Mohd Salleh

SEKIJANG, 3 Mei – Tempoh lebih seminggu ini, muka  muka baharu yang ditampilkan Barisan Nasional (BN) bagi kerusi Parlimen Sekijang, Johor tidak kekok bertemu dengan pengundi kerana mempunyai pengalaman luas dalam bidang politik.

Anuar Manap, 37, yang diberi kepercayaan bertanding di Parlimen Sekijang merupakan Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Sekijang dan merupakan Pengerusi Majlis Belia Felda Malaysia.

Berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Teknologi Maklumat dari Universiti Charles Sturt, Australia, beliau terdorong untuk menyertai politik dan memilih BN kerana mahu meneruskan agenda parti yang sentiasa mahu membantu rakyat berbilang kaum di negara ini.

Ketika ditemui semasa tinjauan mesra bersama pengundi di Pekan Segamat Baru, beliau bersyukur dan berterima kasih kepada pucuk pimpinan parti yang mencalonkannya di Parlimen Sekijang pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) bagi menggantikan penyandang kerusi tersebut, Datuk Baharum Mohamad yang juga Ketua UMNO Bahagian Sekijang.

"Sebagai calon di kawasan Parlimen Sekijang, saya akan memberi perhatian kepada tiga perkara untuk penduduk di kawasan tersebut iaitu menaiktaraf pembinaan jalan raya di kawasan luar bandar, meningkatkan ekonomi industri, meningkatkan kualiti liputan rangkaian komunikasi, kelajuan dan kualiti jalur lebar ke seluruh kawasan dalam Sekijang serta mengelakkan berlakunya kejadian banjir.

"Selain itu, saya juga akan memperkasa Parlimen Sekijang dalam semua aspek menerusi pengurusan yang desentralisasi, efektif dan efisiensi selari dengan aspirasi gagasan 1 Malaysia,", katanya yang juga Pengerusi Majlis Belia Negeri Johor.

Berita Bertarikh Pada 3 May 2013 12:07 PM

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved