ads

Rabu, 12 Disember 2012

12 di kuala kubu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala kubu - Google Blog Search


1 MALAYSIA: Video Kebanggaan PAS Ala K-POP....<b>Di Kuala Kubu</b> <b>...</b>

Posted: 17 Nov 2012 06:30 PM PST


Dlm ceramah pakatan rakyat di kuala kubu bharu. Hadirin telah disaji dgn tarian kpop,Ini ker yang PAS sanjungi Pada PKR dan DAP...Masyallah PAS Sanggup bersekedudukan lagi dengan Pakatan Rakyat?

12 di cheras - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di cheras - Google Blog Search


Ibnu Hasyim: Rumah Sundal <b>Di Cheras</b>, Mengapa Jadi Begitu?

Posted: 15 Sep 2012 07:01 PM PDT


TUNGGU GILIRAN... dua daripada lima wanita dalam rumah terbabit.
TUNGGU GILIRAN... dua daripada lima wanita dalam rumah terbabit. 
Wanita melayan seorang pelanggan yang datang di ruang tamu rumah. 

KL 16 Sept 12: Sungguh kurang ajar apabila penyewa sebuah rumah teres di Cheras, dekat sini, menjadikan kediamannya sebagai pusat maksiat 'tiga dalam satu' urut, mandi bersama dan seks dengan bayaran RM130, walaupun dikelilingi jiran yang kebanyakannya tinggal secara berkeluarga.

Tindakan liciknya menyebabkan kegiatan tidak bermoral yang didakwa dijalankan di rumah dua tingkat itu sejak lebih tiga tahun lalu tidak pernah diserbu pihak berkuasa. Taktik digunakan sindiket itu sungguh berkesan. Bukan sembarangan pelanggan dibenarkan masuk, malah pelanggan tetap sekalipun dihadkan antara lima hingga 10 orang saja sehari bagi mengelakkan operasi mereka dihidu pihak berkuasa.

Bertindak atas aduan seorang lelaki yang mendakwa jiran di kawasan perumahan berkenaan, wartawan Metro Ahad menyamar sebagai pelanggan untuk menyiasat kesahihan rumah berahi itu. Terbukti, ia pusat pelacuran didalangi warga tempatan yang menawarkan khidmat wanita Thailand.


Tidak seperti pusat maksiat lain yang menerima sesiapa saja, 'bapa ayam' atau lebih dikenali sebagai 'kapten' pusat itu hanya menerima pelanggan dikenali atau yang diperkenalkan oleh pelanggan tetap.(myMetro)

Komen weblog Ibnu Hasyim: Kenapa boleh jadi begitu? Kerana kepala bapa-bapa ayam itu sudah dinajisi atau dibasuh oleh pemikiraan 'asal dapat wang tidak kira halal haram'. Tidak kira apa agama sekalipun, kerana semua agama pentingkan moral dan kemanusiaan.

Pemikiran ini telah dicanai sejak merdeka lagi. Parti utama orang Melayu (UMNO) yang memimpin negara menggunakan pemikiran begini dalam mentarbiah rakyatnya. Bagaimana acuan begitulah kuehnya. Inilah hasil kueh-kueh pemikiran pemimpin nasionalis warisan penjajah terdahulu!

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Family Gathering <b>Di Kuala Selangor</b>, Kita Makan Lagi & Lagi! - My Life

Posted: 05 Nov 2012 08:14 PM PST

Assalamu'alaikum,

Minggu ni lambat sket update blog..Semalam seharian berehat di rumah..Hehe Ingat orang keje je ke ada Monday Blues..surirumah eh silap Home Manager pon sama tau:P Agaknya penat mendobi & kemas rumah, habis kudrat kat situ je..So hari ni kita recharge balik & bolehlah update aktiviti weekend yang lepas!

Aktiviti kami minggu lepas adalah ke Kuala Selangor..Ada family gathering belah keluarga en suami..Yerlah kan, famili en suami besar, pastu ramai adik beradik yang ada sekitar KL & Selangor sebab tu selalu aje ada pertemuan..Belah aku memang tak ramai pastu semua bertaburan merata Malaysia..susah nak jumpa kalau bukan time cuti sekolah:P

Of course yang paling happy adalah anak-anak..Sebab boleh jumpa sepupu sepapat diorang..Mak bapak happy juga sebab dapat makan & makan..Family gathering ni saja-saja je buat rentetan dari hai raya korban haritu. Abang Sir & keluarga tak balik ke kampung haritu so ada banyak sangat dapat daging korban..So kesemua adik beradik bersetuju untuk berkampung di Baiti Al Manar Kuala Selangor untuk berkumpul adik beradik bagi mengeratkan silaturrahim..cewah!


Inilah Baiti Al Manar, rumah Abang Sir (abang ke 2 en suami)..Amboi siap ada banner Ahlan Wasahlan lagi tuuuu

Kami sampai petang Sabtu, sebelum tu abang sulung dari Kajang, Kak Ni (kakak ke 4) dari Karak, abang Yi (abang ke 5) dari Kinrara & adik ipar aku sudahpon check in & sudahpon bergotong royong siapkan menu pada hari tersebut..Macam-macam ada; gulai daging, sup daging, daging goreng..masak lemak siput sedut & macam-macam lagi..Semuanya hasil tangan kakak-kakak ipar aku yang gorjes tu (you know who you are)


nak kata gulai kawah tak boleh sebab masak dalam periuk tapi memang terbaekkkkkk!!
Tapi menu yang super duper terbaik adalah ketupat sotong!! Nasib baik mak buyong sempat merasa tau..Kalau tak #kempunansss


Aku tak tahu yang ketupat ni kena catu, sekor sotong untuk sorang..Seb baik aku ambil 4 sahaja so untuk famili Mdae, habis bini dia kebas sorang-sorang..HAHAHA *buruk perangai*
Memang tak puas makan ketupat sotong..Kalau nak makan banyak-banyak silalah buat sendiri yaaaaa

Malam tu ada acara bbq pulaa..Tak tahulah berapa banyak kepak & peha ayam yang tuan rumah perap tapi memang marbeles..Kami ni tukang makan sajork..Errrr naseb baik en suami & Haziq jadi tukang peringat api & tukang kipas..hehehe


kibah jange dok kibah..bersungguh!


all the foodss..nyum..nyum..sempatlah merasa sikit-sikit sorang!


sebahagian dari famili yang berkumpul di luar rumah..prinsipnya; siapa cepat dia dapat..kalau anak-anak yang mak bapak diorang tak ambil makanan *akulah tewww* maka berputih matalah anak-anak korang..HAHAHA takderlah, dapatlah budak-budak ni makan sikit-sikit sorang..
Ashraf tukang tunggu..sekejap main kat luar sekejap masuk dalam rumah..penat nak mengejor dio sorang T__T
Haziq kalau dah berjumpa dengan geng, dah boleh bawa diri dah..nak-nak kalau dapat henset Mokra dia..leka main game je..
hak dewasa pula berniaga sesama sendiri..HAHAHA Malam tu ada jualan jubah murah-murah..eh bukan aku yaaa..adik ipar aku yang suatu ketika dulu pemalu nak berniaga sekarang sudah menjadi peniaga tegar merangkap pengedar AS Beauty di area Cheras..Siapa nak, calling-calling yaaaaa
Bila dah makan banyak, haruslah buang segala kalori mori dengan bersenam di atas mesin treadmill ni tapi aku tengok anak-anak je yang dok konker..mak bapak dok sibuk tambah kalori jek..HAHAHA


malam tu hujan turun sekejap..tapi aktiviti makan-makan berjalan macam biasa..

habis kepak ayam sambung bakar udang, keropok lekor pon bakar juga...idea sapelah tu yaa??

Lepas kekenyangan, ada yang pulang ke rumah masing-masing & ada yang bermalam..Kami memang bawa baju siap-siap & bermalam di sana..Tidur bilik pon berair-cond, parking free, penginapan terbaik di Kuala Selangor..mana nak cari:P

Bangun keesokan paginya..tuan rumah hidang nasi ambeng makanan orang Jawa pula..Merasalah pertama kali makan nasi ambeng..Rasanya agak manis & bolehlah kami telan..tapi kalau makan ngan sambal belacan/budu baru kena dengan selera oghe Klate..HAHAHA


Lepas tu tuan rumah..errr anak dara tuan rumah to be exact..buat pula mushroom soup untuk dicicah dengan roti..Pandai anak dara Abang Sir masak..Sampai licin satu periuk budak-budak ni makan
ni aku yang buat, bakar roti dengan bawang putih..jadilah garlic bread..first batch hangit sedikit..2nd batch baru ok tapi semua licin kena ngapppsss
dapat resepi mushroom soup dari Kak Mar..bolehlah pasni cuba buat di rumah pula..anak-anak memang sukakan mushroom soup ni

Lepas dah kenyang masing-masing buat hal sendiri..Ashraf leka dengan dunia dia sendiri;-


mamat ni pantang kalau orang nak ambil gambar mesti buat muka macam ni...kurang hensem tu nak oi:P

Pastu suka sangat main dengan kucing..semua anak-anak aku & anak-anak buah jenis sukakan kucing..Aiiii menurun perangai saperlah tu kan?? :P


Kami bertolak balik ke Shah Alam dalam pukul 3 petang..Sebelum tu singgah di pasar Kuala Selangor beli bekalan ikan-ikan segar..Memang geram-geram dengan segala binatang laut yang ada..Lain kali kalau datang sini konpem kena singgah pasar beli stok makanan mentah!

Oklah..itu sahaja laporan aktiviti hari minggu kami..Pasni gathering di Janda Baik pula..seronok berkumpul adik beradik ni..paling seronok bila dapat makan-makan..HAHAHA

Dapatkan pelbagai pakej makanan sunnah (pakej pantang, pakej kurma, pakej sihat) diMKS Gedung Serbanika Online  
Dapatkan pelbagai buku agama & motivasi dari penulis tersohor di MKS Kedai Buku Online
Dapatkan produk kecantikan AS Beauty untuk kekal cerah berseri di sini
Dapatkan pelbagai barangan untuk majlis harijadi di MKS Party Solutions
 

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> • View topic - Perkhidmatan Catering <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 24 Oct 2012 09:25 PM PDT

Assalamualaikum dan salam sejahtera, kami dari Syarikat Akma Ali Catering bersedia memberi perkhidmatan catering kepada warga Salak Tinggi yang berminat pada harga yang sangat berpatutan dan dijamin memuaskan. Kami menawarkan perkhidmatan dalam pelbagai majlis antaranya kenduri kahwin(wedding), annual dinner, open house, parti sambutan harijadi(birthday), pelancaran produk(product launching), seminar2 atau kursus, vip/royal banquet dan lain lain lagi.

Kepada yang berminat boleh menghubungi : -

Akma Ali - 012 2357460
Saedah Ali - 012 3510463
@
forum : Akma Ali Catering and Service

Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> • View topic - Mencari Perumahan Baru <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 18 Sep 2012 12:00 AM PDT

admin wrote:Projek kawasan sekitar :

Tmn Seroja (sedang ratakan tanah)
Tmn Mawar 2 & 2 setengah tingkat..launcing 16 & 17 (info dr salah sorang forumer)

Latest info:

Tmn Mawar (dah launch)
- Teres 2 Tingkat 22x65 = 360k
- Teres 2 Setengah Tingkat 22x65 = 390k

Tmn Seroja (belum final)
- Teres 2 Tingkat 22x80 (buildup 2200kps)= 344k

Admin akan upload gambo nanti..(belum ada masa nk transfer dr camera huhu..)

12 di tanjung karang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung karang - Google Blog Search


Hadirmu Satu Kurnia...: <b>Tanjung Karang</b>- Kawan Kahwin

Posted: 14 Nov 2012 12:07 AM PST

Ahad baru2 ni sebelum cuti Deepavali kita sekeluarga menghadiri majlis perkahwinan kawan umi di Tanjung Karang. Dah lama umi tak hala kesana...dulu selalu lah sbb kerja di sana sekolah di sana eheheheh...so dikesempatan yg ada umi ajak abah pergi hadir ke majlis perkahwinan kawan umi tu. Tapi x sempat snap pun gbr kawan umi bersanding ...maklumlah bz hehehe ntah apa yg bz ku pun x tau...so sblm balik menikmati keindahan sawah padi yg hampir nak masak dah.
Si kecik sorg ni sangat susah nak bergambar...mahal benor kekdahnya kalau amik gbr dia. Panggil lah 10x pun hehehe

Kakak plak mmg suka bergambar pantangggg


3 beranak...nak amik gbr berempat ssh skit...takkan nak panggil org2 kat situ semata nak bergambar hahaha...hilang akal apa...org sibuk nak g makan2 ko sibuk nak panggil suh amikkan gbr

Ni umi dan anak2 kesayangan...umi dah gumuks weyyyy uuuwaaaa...nak turunkan sangap...nak naikkan sekelip mata je

Kemain kakak ty padi tu apa

Dalam perjalanan balik, kami singgah di Cendol Borhan...sedapppp laksa dia pun walaaahhhh
Dulu beliau penerima asnaf zakat tau..now bisnesman u

Last skali gbr kakak. Balik tu penatnya singgah plak umah MIL jengah dia....balik dr shah alam plak singgah lagi TESCO phewww penat makkk

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


melayuangkat: Cerita Wak Sg. <b>Tenggi</b>

Posted: 23 Apr 2010 08:11 PM PDT

Wak adalah kenalan keluarga kami sejak 20 tahun lalu. Wak dan isterinya adalah pioneer peneroka Felda Sg. Tenggi. Anak Wak mengajar mengaji kedua anak-anak kami. Lama kelamaan kami akrab bagaikan ada talian persaudaraan.

Wak selalu ceritakan pada kami mengenai pengalamannya sebagai peneroka FELDA pada zaman Tun Razak dulu. Berbekalkan cangkul, mereka diberikan tanah untuk diusahakan. Tanah rumah suku ekar dan tanah sawit 10 ekar. Turut dibekalkan pada mereka saban waktu adalah 'susu' dan 'sardin'. Sebab itu hinggalah sekarang, Wak dah tak lalu minum susu atau makan 'sardin'. Jika Wak berkunjung ke rumah kami, kami pasti tak hidangkan lagi minuman bersusu atau sardin, walaupun sardin masak kari, kicap atau sambal sardin.

Kami gemar ke Sungai Tenggi untuk 'menghijaukan' mata sekali sekala. Rumah Wak pun telah dibaikpulih dan begitu besar dan selesa untuk anak-anak dan cucu. Di tepi rumah Wak ada kolam ikan, baru-baru ini dapat juga kami rasa ikan keli ternak hasil sampingan anak-anak Wak dan juga tanaman terung yang dibekalkan kerajaan untuk setiap rumah di situ. Jika musim buah dapat juga kami rasa rambutan dan manggis dari Sg. Tenggi.

Dalam perbualan telefon malam tadi, Wak amat berharap Barisan Nasional akan menang dalam pilihanraya InsyaAllah esok, 25-4-2010. Wak mahu kesinambungan warisan FELDA tidak diganggu gugat oleh mana-mana pihak. Bagi Wak, telah terbukti segala-galanya dari Kerajaan Barisan Nasional. Wak tidak mudah digoda, digula-gulakan, diperbodohkan atau boleh makan fitnah dan dakyah pihak yang berniat jahat terhadap ada sedang dikecapi oleh mereka sekarang. Wak akur tidak ada yang sempurna seratus peratus dalam hidup ini, tapi katanya omong kosong berbeza dengan kenyataan dan sejarah yang telah membuktikan.

Cucu sulung Wak telah mendapat 10A dalam SPM baru-baru ini dan sedang menunggu keputusan permohonan biasiswa dari Kerajaan untuk melanjutkan pelajaran ke Jordan atau Mesir.  Bagi Wak, secara peribadi mengakui tidak mungkin ada sebuah Kerajaan yang begitu prihatin terhadap hidup rakyatnya dalam apa bentuk sekali pun.  Wak amat bersyukur..

InsyaAllah swt, semoga Allah swt akan makbulkan doa Wak sekeluarga...InsyaAllah swt.

12 di ulu kelang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu kelang - Google Blog Search


Kurakura.My » Berbogel <b>Di</b> Lebuh Raya Duta-<b>Ulu Klang</b> (Duke)

Posted: 17 Mar 2012 10:17 PM PDT

KUALA LUMPUR: "Saya terkejut melihat rakaman dalam kamera litar tertutup (CCTV) menunjukkan seorang 'wanita' berambut panjang tanpa seurat benang di laluan itu sebelum keluar dari bilik kawalan untuk menyelamatkannya tetapi bila didekati, dia sebenarnya lelaki," kata Anuar Borohan, 40, menceritakan kejadian seorang pondan bogel merayau berhampiran Plaza Tol Batu Lebuhraya Duta-Ulu Klang (Duke), di sini, semalam.

Anuar yang juga petugas bilik kawalan trafik Duke berkata, dia menerima panggilan daripada pengguna lebuh raya berkenaan yang mengadu ternampak kelibat pondan terbabit yang berbogel di Kilometer 3 arah timur, jam 1.45 tengah hari.

"Pengguna memaklumkan, ada orang jalan kaki memasuki lebuh raya dari Jalan Duta arah ke Sentul tanpa memakai baju sebelum saya memeriksa rakaman CCTV di laluan itu.

"Saya segera keluar dari bilik kawalan yang terletak tidak jauh dari tempat pondan terbabit merayau untuk menyelamatkannya kerana bimbang dia dilanggar kereta," katanya.

Menurutnya, sebaik keluar, dia segera memujuk pondan terbabit supaya keluar dari lebuh raya.

"Bagaimanapun, dia bukan saja enggan, malah menumbuk saya tiga kali menyebabkan bibir saya berdarah.

"Walaupun kesakitan, saya meneruskan usaha memujuknya sebelum dia melibas kaki saya dengan besi penghadang jalan," katanya.

Katanya, dia terpaksa bergelut dengan lelaki itu sehingga pakaiannya koyak direntap dan terpaksa meminta bantuan pengguna lebuh raya untuk menangkapnya.

"Mujur seorang pemandu memberhentikan keretanya dan membantu saya menangkap pondan terbabit. Dia juga menawarkan kenderaannya untuk menghantar pondan itu ke Plaza Tol Air Panas.

"Di plaza tol itu, pondan itu dipakaikan selimut untuk menutup tubuhnya sebelum diserahkan kepada polis peronda," katanya.

Anuar berkata, kejadian itu kali pertama berlaku sejak tiga tahun bekerja dengan Duke dan akan dikenang sebagai pengalaman berharga.

-Hmetro-

12 di tanjung sepat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


Tanah 3 suku ekar <b>di</b> Kg Batu Laut, <b>Tanjung Sepat</b> – Land for sale <b>...</b>

Posted: 08 Nov 2012 07:05 AM PST

Area:Tanjong Sepat Property Type:Agricultural Price:RM150 000 Size:0.75Acres Title type:Leasehold Other info:Bumi Lot
Kepada yang betul-betul berminat sahaja:-

Tanah 3/4 ekar di lot 2769, Kg Batu Laut, Tanjung
Sepat, Selangor.

Harga Jualan dari 150K

Status Tanah : Pertanian (kelapa sawit usia pokok
8 tahun )

Tanah sebelah jalan kampung, 300 meter dari
jalanraya utama.

admin

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


PROMOSI <b>DI</b> GOLD COAST <b>MORIB</b> TELAH TAMAT | SyamSGold <b>...</b>

Posted: 27 Nov 2012 06:49 AM PST

PROMOSI YANG DIWAR-WARKAN OLEH SYAMS-GOLD 
DI GOLD COAST MORIB RESORT
TELAH TAMAT SEHINGGA DIBERITAHU KELAK.
PROMOSI TAHUN 2011 - TAMAT.
PROMOSI TAHUN 2012 - TAMAT.
PROMOSI TAHUN 2013 - AKAN  DIBERITAHU.
# Jangan rujuk Entry yang lama.

12 di selayang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di selayang - Google Blog Search


Wajah penyokong pembangkang yang mencetuskan keganasan <b>di</b>

Posted: 05 Dec 2012 04:30 PM PST


Dalam sidang media di Pejabat Pemuda Umno, Menara Dato' Onn semalam.. Ketua Pemuda UMNO Gombak, Datuk Megat Zulkarnain Omar Din berkata, tindakan provokasi seorang penyokong pembangkang yang bertindak meluru kepada Pemuda UMNO menjadi punca insiden tersebut.

Beliau menjelaskan, penduduk setempat di Rantau Gombak Utara membantah ceramah Pakatan Rakyat yang dihadiri Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana berlangsung di hadapan bilik gerakan peti undi Gombak Utara, yang pada masa sama berlangsung taklimat pilihan raya.

"Apabila penduduk dan Pemuda Umno Bahagian mengadakan bantahan secara aman di tempat kami, salah seorang daripada mereka telah meluru ke arah kami sambil provokasi dilakukan pembangkang dari tempat mereka.

"Mereka membaling batu, periuk belanga, kuali, tong air yang datang dari gerai-gerai di sepanjang jalan," katanya..

Berikut adalah rakaman video keganasan yang telah berlaku itu.. memang benar apa yang dikatakan oleh Ketua Pemuda UMNO Gombak itu iaitu seseorang yang bertindak meluru menjadi punca insiden tersebut. Tengoklah..


Cuma yang tak betulnya ialah.. bukan  seorang penyokong pembangkang yang bertindak meluru kepada Pemuda UMNO tapi seorang Pemuda UMNO bertindak meluru kepada penyokong Pakatan Rakyat..

12 di sungai panjang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai panjang - Google Blog Search


<b>Sungai</b> terpanjang <b>di</b> Dunia

Posted: 01 Dec 2012 11:00 AM PST

Sungai terpanjang di Dunia
Alam Memang Menyimpan berbagai keajaiban yang tidak semuanya kita ketahui Berikut ini adalah salah satu Keajaiban alam Yaitu Sungai - sungai yang memiliki jarak terpanjang di dunia.
Ini adalah  Sungai terpanjang di Dunia, Sungai yang menjadi simbol kemakmuran rakyat mesir ini berhulu di Danau Victorial dan terus mengalir sampai Laut Mediteranian dengan panjang keseluruhan sungai mencapai 4180 mil.
Berawal dari aliran glazer danau Fed di negara peru kemudian melintasi beberapa negara Amerika latin dan berakhir di Samudera Atlantik dengan panjang keseluruhan mencapai 3912 mil.
 
Sungai Mississippi adalah sungai terpanjang kedua di benua Amerika. Alirannya dimulai dari daerah pegunungan Red Rock di Montana dan berakhir di Teluk Meksiko dengan panjang keseluruhan mencapai 3713 mil.

4. Sungai Yangtse 

Inilah sungai terpanjang di daratan China, Sungai Yangtse atau sungai Chang Jiang, mengalir dari dataran tinggi Tibetan hingga bermuara di laut China. Panjang keseluruhannya mencapai 3602mil.

5. Sungai Ob 

Sungai ini adalah batas berakhirnya aliran sungai Irtish. Aliranya dimulai dari gunung Altai Rusia dan bermuara di teluk Ob dengan panjang keseluruhan mencapai 3459 mil.

6. Sungai Huang He 

Sungai Huang He atau sungai kuning, Aliranya dimulai dari sisi timur gunung Kuanlan dan terus mengalir hingga Teluk Vhihli di China bagian barat, panjang keseluruhan sungai ini adalah 2900 mil.

7. Sungai Yenise

Sungai ini merupakan salah satu sungi terpanjang di daerah Rusia. berhilir di Gunung Tannu-Ola di daerah Tuva barat, Rusia, dan bermuara di samudera Arktik, dengan panjang keseluruhan mencapai 2800 mil.

8. Sungai Parana 

Sungai terletak di paraguai, alirannya berawal dari pertemuan antara sungai paranaiba dan sungai grande, dan berakhir di daerah Rio de La Plata dengan panjang keseluruhan mencapai 2795 mil.

9. Sungai Irtish 

Sungai ini besumber di daerah pegunungan altai di rusia, dan berakhir di pertemuan sungai Ob dengan panjang keseluruhan mencapai 2758 mil

10. Sungai Zaire 

Sungai Zaire atau sungai kongo ini alirannya berawal dari jalur pertemuan sungai Lualap dan Sungai Luapula dan mengalir sampai samudera atlantik. Panjang keseluruhan sungai ini mencapai 2716 mil.

12 di meru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di meru - Google Blog Search


My Keju & Coklat: Akhirnya Merasa Juga Durian Crepe <b>di Meru</b> Raya

Posted: 17 Nov 2012 10:37 AM PST

Dah berbulan-bulan orang dok canang pasal durian crepe ni. Saya pun ada amik port juga bila jeling-jeling kat fb Cik Min. Setakat jeling-jeling je lah, telan air liur macam orang mengidam. Nak order takut tak sedap bila sampai dan nak ke Batu Caves adalah agak mustahil dalam keadaan sekarang.
So, saya pendamkan saja hasrat murni perut sampailah Rabu lepas akhirnya hajat di hati kesampaian. Itupun selepas menggoogle lokasi pembuat durian crepe di Ipoh, saya menemui lokasi yang paling dekat dengan rumah iaitu di Meru Raya.
Awalnya, berkira-kira juga nak pergi sebab takut nanti hampa tak bertemu dengan resepi asli durian crepe yang menggunakan lima jenis tepung tanpa secubit pun tepung gandum. Tapi, bila difikir-fikir nak tau sedap atau tidak kenalah cuba dulu baru tahu sendiri bagaimana rasanya. Makanya gigihlah saya sms dulu tuan kedai tanya ada buat tak bantal durian hari tu. Lepas diberitahu ada, maka saya terus membawa dua orang 'henbag' saya ke kedai berkenaan yang mengambil masa tak sampai 10 minit dari rumah.

Masuk-masuk je kedai....bagi salam dulu.
Saya: Ni Kak Feena ye, saya yang sms tadi. 
Tuan Kedai : Ye saya. Oh, yang nak durian crepe ye tadi.
Saya: Ni resepi sendiri ke dari Bzee Bakery Kak? (ayat asal yg nak ditanya : ni crepe durian ke ketayap?)
Tuan Kedai : Akak baru belajar ni dari Bzee Bakery. Baru tiga minggu.
Saya: Oh, patutlah. Saya baru balik bercuti sebulan di kampung patut tak jumpa masa search kat internet bulan lepas. 
Tuan Kedai : Dah lama mencarilah ni ye. Dapatlah adik merasa lepas ni.
Saya tahu resepi asal dihasilkan oleh tuan punya Bzee Bakery, dan memang saya nak rasa resepi asli. So, daripada nak beli sebekas terus jadi dua. Sebekas  ada 6 keping = RM10. 

Balik je rumah, terus letak depan En Bapak dan kami anak beranak terus ambil bahagian masing-masing. Gigitan pertama terasa lembut kulit krep tu, kedua rasa krim dan kemuncaknya rasa durian yang macam baru dikopek. Macam kata Chef Jo, meletup-letup dalam mulut!! Wallah...memang kena dengan selera kami hantu durian ni. Dap...dap...dap.

Khalish memang suka dengan durian. So, cepat-cepat dia habiskan crepe yang ada di tangan dan minta lagi 'kek durian' yang ada. Ilhan pun sama tapi dihabiskan kulit crepe tu dulu. hihihi...Bagi saya durian crepe ni, lagi sejuk lagi best makan. Nyaman je masuk tekak bila dikunyah perlahan. Ishh...terasa-rasa kat tekak.
Durian crepe ni elok dimakan segera kerana ia hanya bertahan dua hari. Dah sedapkan, haruslah dimakan cepat-cepat. Kang kalau lambat-lambat takut jadi tempoyak crepe lak. hahaha...Sangat sedap ok crepe dari Feena Cakes Delight ni. Sila serbu ramai-ramai ok.
Alamatnya adalah : No. 34, Hala Taman Meru 11, Taman Meru 2B, Ipoh, Perak. Boleh juga tengok website mereka di sini. Tapikan, lagi  molek kalau sms dulu Kak Feena di no :019-5596869/ 05-528429 tanya ada stok untuk durian crepe tak. Kang datang dah habis, ada yang meroyan lak. hewhewhew...
notajari: Sis Lea @ sallylea ada menjual tepung premix crepes. Beliau juga menuntut dengan puan Bzee Bakery tau. Harga tepung RM15 tapi tak tahulah berapa gram. Durian sekarang ni dah banyak jual merata-rata agak-agak rajin nak buat sendiri boleh contact Sis Lea. Google sendiri no nya ye. tata.

12 di rawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di rawang - Google Blog Search


Maharum Bugis Syah (MBS): Pagi Sabtu <b>Di Rawang</b> Residence

Posted: 16 Nov 2012 06:33 PM PST

17.11.2012, Sabtu - Salam dan Selamat Pagi semua.  Hari nie Syah di Rawang Residence dan tak kerja sebab hendak berehat kerana letih rasanya asik bekerja jer pada waktu cuti dan shukur alhamdulillah berkat usaha Syah tu kerja-kerja berkenaan hampir siap dan macam biasalah lepas nie ada benda lain hendak dikejarkan pula sebab Account Closing pada Khamis depan dan bayaran peserta Skim Latihan 1 Malaysia  yang harus disettlekan sebelum due date nya......... Hehehehhe dah kerja nak buat macam mana dan Syah happy dengan kerja Syah. Apa-apapun kita kena happy dengan apa yang kita buat baru kita tidak tension walaupun terpaksa buat banyak kerja. Pagi nie untuk breakfast Syah buat Sandwich Sardin sahaja kerana itu jew yang ada dan sardin tu ballance malam tadi.  Tak lupa macam biasa ubat-ubat Syah tu ler.  Syah kan dah lama jarang ada di Rawang Residence lately sebab tu Syah tak beli banyak stock.  Lepas nie kenalah beli barang-barang dapur sebab Syah dah mula stay di Rawang Residence seperti biasanya.  Lunch nanti mungkin Syah buat  Mee Segera sahaja dan petang nanti ingatkan hendak ke Pekan Rawang beli groceries apa yang patut .
Pagi tadi Syah bangun lewat sedikit dan selepas Solat Subuh Syah bersihkan Car Porch dan siram bunga serta pokok-pokok.  Lepas tu bersihkan AEL 67 Syah.   Pagi tadi panas dan Syah jemur baju yang Syah basuh malam tadi.  Sekarang jam 10:32hrs dan cuaca mula mendung dan best juga sebab redup sedikit Syah, kerana Syah mentenet kat luar rumah nie kat kerusi yang anda lihat dalam gambar tu sambil mendengar radio.  Ok lah semua sehingga bertemu lagi dilain entry................. Byeeeeee

PROGRAM KAH KAH KAH SAMBIL MENGHASUT <b>DI RAWANG</b>

Posted: 01 Dec 2012 05:00 PM PST

MALAM INI BERTEMU DI RAWANG
------

12 di kajang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kajang - Google Blog Search


K A R Y A G U N G -: Praktikal <b>di Kajang</b> Bukan Cerita Seram

Posted: 30 Nov 2012 07:40 AM PST

Bismillah.
Time awal-awal nak pergi praktikal (Minggu pertama), kemain aku iron baju kerja sebelum tido. Siap iron line lengan baju tu, stended askar punya tajam. Bangun pagi kemain awal, sebab takut jam. Siap breakfast konon menjaga kelangsingan perut. Memang superb gaya hidup......hanya di minggu pertama.
Masuk minggu kedua, bangun tido je nak dekat pukul 0645. Menggelabah bangun subuh. Iron baju pulak after mandi, which lagi 5 menet nak pukul 0715. Nak kena sampai hospital yadda yadda yadda mesti before 8. Belum masuk tang pemandu bijaksana #ONLYINMALAYSIA, pergi beratur depan kamera AES Kajang semata-mata takut kena flash. Hadoih pening mak nom.
Seriously, practical ni banyaaaaaaaak bagi keinsafan ya be daa be doo kat aku. By looking to those patient, yang sakit, seriously aku pun sedih. Banyak juga aku belajar daripada patient2 yang datang. Antaranya, kita takkan pernah tahu, bila masanya kita akan jatuh sakit. Jadi, sebelum sampai waktu sakit itu, apa yang kita buat untuk diri kita? Hargai? Jaga diri? Rokok? Makanan? 
It is seriously sad, lagi-lagi stroke patient. Which kadang2 kena bergantung pada ahli keluarga untuk bergerak. Sedangkan dahulunya, sihat kuat belaka. Bila tengok ada yang lumpuh separuh badan, suruh dia angkat tangan, dia boleh angkat. Tapi bila tanya, rasa tak pergerakan tu, dia kata TAK RASA APA2. 
People might say, "benda dah nak jadi, nak buat macam mana". Meh sini aku lempang sikit. Do you ever heard, "Prevention is better than cure"....? Macam merokok, lagi-lagi yang tegar. Banyak kandungan tar dalam darah, boleh mengurangkan deria rasa terutamanya antara panas dan sejuk. Lepas tu boleh menyebabkan sudden stroke dan juga sudden heartattack sebab salur darah tersumbat/makin mengecil sebab disaluti oleh tar & kurang oxygen yang ada dalam darah. Komposisi oxygen dah diganti dengan tar-tar rokok. TAK TAKUT KE WEH? TAK TAKUT KE HAAAAAHHH?! Eh emo kus kus pulak aku. Hehe.
DAH. KENAPA. AKU. JADI. DUTA. CEGAH. MAKSIAT. MEROKOK. TAK. BERBAYAR. NI.

6 minggu bersama Clinical Instructor ( CI ), Pn Ruhaya dan juga 4 anak belaan orang, Najwan, K. Fiqah, Ainul and Laila.

Through these weeks, lots of thing I learned. Perasaan dia macam,

1 semester belajar = 6 minggu practical. 

Cenggituuu sampai tahapnyee. Shoo shad.

Disebabkan Kajang noob  ni memang stended kurang patient, jadinya, tayah lah expect yang kami2 ni gila prowww nak bagi treatment. Setakat yang basic, kami tahulah. Banyak pengalaman lagi kami kena cari gali. Eh. Mungkin dalam next posting.

#BestMoment

Best moment when, patient tu terharuuu dan ucap sangat2 berterima kasih bila aku bagi treatment. Kat muka2 mereka, sangat mengharap yang mereka sihat seperti sedia kala. *ter - OUCH*

#SeramMoment

Seram moment was when, first time treat patient kanak2 under fracture case. So bila buat assessment, aku memang FAAIIILLLL sikit *sikit je la ok* bab2 nak tackle kanak2. Thru assessment, aku suruh dia duduk, and bagi arahan sikit untuk bergerak. Pastu tetiba dia menangis. Atotototooo. Dia menangis, aku dah jadi super menggelabah. Otomatik, aku terus senyap and mintak tolong Najwan assess budak tu. Cuak punya pasal.

...dan aku juga mengorbankan 2 hari practical atas urusan Hempipi. Need to replace those 2 days sooner. Isk.

...dan aku akan rindukan, makanan harianku iaitu SIPUT SEDUT MASAK LEMAK CILI PADI. Tak tipuu, almost everyday for 6 weeks, tu je lauk aku weh. Habislah aku di hari tua nanti. *pangkah calendar*

...dan aku akan rindukan nak speed kat highway pagi2 (memang matilah kalau kena saman), control sopan santun depan kamera AES, dan langgar kereta orang ( cina nasib baik hensem ) time nak bayar tol.

...dan aku akan rindukan gelak tawa dengan staff2 physio, ppk, Puan Ruhaya, budak2 Mahsa dan lagi 4 anak belaan orang tuuu. hehe.

Kecelaruan perasaan. SIAPA YANG OVER EKSAITED NIHHH. Haha.
Jejaka-muka-stok-terbiar. From Mahsa.
With Kak Siti & Kak Lyn. 
(Masih memikirkan apa yang Ainul cuba lakukan. Sangkut dagu di bahu Kak Siti, adakah dapat menjadikan Ainul lebih tinggi? Muahahaha. Gurau Ainul ! ) 
Watak kena troll : Ainul. (first line, first dari kiri)

...dan ceritaku di Kajang pun habis dan aku pun masih tak faham kenapa title post ni aku letak, " Praktikal di Kajang Bukan Cerita Seram" lol.


12 di sungai pelek - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai pelek - Google Blog Search


senarai nama sekolah <b>di</b> daerah sepang - SK <b>Sungai Pelek</b>

Posted: 24 Jan 2010 05:24 AM PST

SEKOLAH-SEKOLAH RENDAH

BIL

KOD SEKOLAH

NAMA SEKOLAH

NO. TEL

NO. FAX

1

BBA9201

SK SUNGAI RAWANG

0331411003

0331411003

2

BBA9202

SK BKT BANGKONG

0331414276

0331414276

3

BBA9203

SK SG PELEK

0331412758

0331412758

4

BBA9204

SK SALAK

0387061226

0387061226

5

BBA9205

SK KG BAHARU LANJUT

0387061900

0387061900

6

BBA9208

SK JENDERAM

0387687211

0387687211

7

BBA9209

SK JENDERAM HILIR

0387687900

0387687900

8

BBA9210

SK DENGKIL

0387686007

0387688267

9

BBA9211

SK SG MERAB LUAR

0389256699

0389256699

10

BBA9212

SK DESA PUTRA

0389255928

0389255928

11

BBA9213

SK DATO' ABU BAKAR BAGINDA

0389255973

0389251136

12

BBA9214

SK PULAU MERANTI

0380612610

0380612610

13

BBA9215

SK SG MELUT (ASLI)

0387310425

0387062004

14

BBA9216

SK BKT TAMPOI (ASLI)

0387687889

0387687889

15

BBA9217

SK BANDAR BARU SALAK TINGGI

0387063062

0387063062

16

BBA9220

SK TAMAN SEROJA

0387068407

0387068408

17

BBA9221

SK TAMAN PANTAI SEPANG PUTRA

0331412775

0331412775

18

BBA9224

SK TAMAN PUTRA PERDANA

0196752004

0383194221

19

BBA9225

SK KOTA WARISAN

0387068799

0387068597

20

BBA9226

SK CYBERJAYA

0383188211

0383188411

21

BBA9227

SK KLIA

0387064295

0387064295

22

BBA9228

SK TAMAN PUTRA PERDANA 2

0383184011

0383184014

23

BBA9301

SK METHODIST (INTEG) (M)

0331413173

0331413173

SEKOLAH-SEKOLAH JENIS KEBANGSAAN CINA

BIL

KOD SEKOLAH

NAMA SEKOLAH

NO. TEL

NO. FAX

1

BBC9401

SJK(C) CHIO CHIAO

0387061970

0387061970

2

BBC9402

SJK(C) DENGKIL

0387688259

0387686029

3

BBC9403

SJK(C) SEPANG

0331421848

0331421848

4

BBC9404

SJK(C) SIN MING

0380613387

0380613387

5

BBC9405

SJK(C) TCHE MIN

0331411002

0331411002

6

BBC9406

SJK(C) WAH LIAN

0331411267

0331411267

SEKOLAH-SEKOLAH JENIS KEBANGSAAN INDIA

BIL

KOD SEKOLAH

NAMA SEKOLAH

NO. TEL

NO. FAX

1

BBD9452

SJK(T) LADANG AMPAR TENANG

0387687977

0387687977

2

BBD9453

SJK(T) LADANG BUTE

0192196125

3

BBD9454

SJK(T) BANDAR BARU SALAK TINGGI

0387061596

0387061596

4

BBD9455

SJK(T) DENGKIL

0387687984

0387687984

5

BBD9457

SJK(T) TAMAN PERMATA

0387680253

0387680253

6

BBD9458

SJK(T) SEPANG

0331421992

0331421992

BBD9460

SJK(T) TELUK MERBAU

0331421593

0331421593

BBD9461

SJK(T) LDG WEST COUNTRY 'BARAT'

SEKOLAH-SEKOLAH MENENGAH

BIL

KOD SEKOLAH

NAMA SEKOLAH

NO. TEL

NO. FAX

1

BEA9601

SMK SUNGAI RAWANG

0331411039

0331411039

2

BEA9602

SMK SERI SEPANG

0387061077

0387064643

3

BEA9604

SMK BANDAR BARU SALAK TINGGI

0387068849

0387068851

4

BEA9609

SMK CYBERJAYA

0383188088

0383183588

5

BEA9610

SMK PANTAI SEPANG PUTRA

0331413558

0331421968

6

BEA9611

SMK PUTRA PERDANA

0383202921

0383202922

7

BEA9612

SMK DATO' ABU BAKAR BAGINDA

0389266839

0389266840

8

BEB9651

SMK SUNGAI PELEK

0331411245

0331414308

9

BEB9701

SMK DENGKIL

0387686226

0387686226

10

BKA9001

SM TEKNIK SEPANG

0389255255

0389255244

11

BEA9607

SMK SERI PUTERI (SMBP)

0383192414

0383193937

12

BFT9001

SAM SUNGAI MERAB LUAR

0389259824

0389254507

13

BFT9002

SAM BANDAR BARU SALAK TINGGI

0387060455

0387060455
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved