ads

Sabtu, 27 Oktober 2012

12 di teluk datok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di teluk datok - Google Blog Search


PAS LENGGONG | BLOG - BLOG PARTI PAS

Posted: 27 Oct 2012 07:12 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

Posted: 26 Oct 2012 07:16 PM PDT

Posted on Friday, October 26 @ 18:28:47 MYT by paktam
KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Razak penakut untuk menegur Presiden MCA, Dato' Seri Chua Soi Lek yang menghina Islam, kata Dato' Seri Anwar Ibrahim."Chua Soi Lek begitu biadap serang Islam (tetapi) Najib cuma duduk senyum sahaja, (malah) beliau langsung tak suarakan bantahan dalam ucapannya selepas itu,"" kata Ketua Umum KeADILan itu depan 3,500 rakyat pada Ceramah Perdana Demi Rakyat di tapak pasar malam Taman Melati, di sini malam tadi.

Soi Lek dalam ucapannya di Perhimpunan Agung MCA Ahad lalu menyatakan 1.2 juta rakyat akan hilang pekerjaan jika undang-undang Islam dilaksana.
Pemimpin MCA lain pula memfitnah Mursyidul Am PAS, Dato' Nik Aziz Nik Mat kononnya beliau menggalakkan wanita bukan Islam dirogol.
Anwar berkata, tindakan berkenaan menunjukkan kegagalan Umno menjelaskan kefahaman Islam terhadap parti komponen BN dan tiada kesefahaman sesama mereka.
Tambah Ketua Pembangkang itu, ia berbeza dengan pentadbiran Pakatan Rakyat yang sentiasa mengadakan perbincangan jika berlaku salah faham.
"Ketika DAP buat kenyataan (dan timbul salah faham), saya undang semua pemimpin Pakatan Rakyat dan kita bincang.
"Dari pukul 8 hingga 12 tengah malam, kita bincang di ibu pejabat PAS untuk selesaikan (masalah) dan keluarkan kenyataan bersama," katanya. v Turut berucap Penyelaras KeADILan Wangsa Maju, Dr Tan Kee Kwong; Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua; bekas Timbalan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Dato' Seri Lajim Ukin; bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Dato' Fauzi Shaari dan artis tanah air yang juga Ketua Biro Kebudayaan dan Kesenian Majlis Pimpinan Wanita KeADILan, Dayangku Intan.
Pemimpin Pakatan kecam MCA
Penghinaan MCA terhadap Islam turut mendapat pelbagai reaksi bantahan pimpinan Pakatan Rakyat.
Naib Presiden KeADILan, Dato' Seri Chua Jui Meng membidas tindakan Soi Lek itu. v "Chua Soi Lek tidak patut hina agama lain. Lebih menghairankan Perdana Menteri langsung tidak tegur," katanya ketika dihubungi.
Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Bukit Selambau, S Manikumar mengingatkan pemimpin BN supaya mendalami sesuatu isu sebelum buat kenyataan. v "Sebelum buat kenyataan, elok fahami dulu. Jangan hina kerana ia merupakan satu cabang undang-undang Islam," tegasnya.
Timbalan Pengerusi DAP, Dr Tan Seng Giaw memberi amaran kepada BN agar tidak mencampuri agama lain dan menganggap perbuatan itu tidak wajar. v "Tidak patut pemimpin MCA hina agama lain. Jangan sibuk dengan urusan agama orang lain," tempelaknya. v Ahli Jawatankuasa DAP, Dato' Teng Chang Kim kesal tindakan MCA, yang disifatkan beliau parti lama, tetapi tidak memahami Islam. v Main isu hudud politik sempit
Mengutuk sama kenyataan Soi Lek adalah Ketua Penerangan Angkatan Muda KeADILan (AMK), Lee Khai Loon. v Katanya, Soi Lek cuba mengalih perhatian rakyat daripada isu rasuah dengan memainkan isu hudud. v "Soi Lek banyak kali mempermainkan isu hudud demi politik sempit MCA tetapi memperlekehkan isu rasuah dan penyelewengan kerajaan Umno BN yang didedah dalam Laporan Ketua Audit Negara 2011," katanya dalam kenyataan

12 di kuala selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


[Video] Rumah Pelcaur Bersepahh <b>Di Kuala Selangor</b> - @DrDzul <b>...</b>

Posted: 27 Oct 2012 06:01 AM PDT

Mak aih! Banyak gila pelacur dalam satu rumah di Kuala Selangor. Anehnya, MP yang diberi amanah oleh pengundi di situ berasal daripada PAS. Kata perjuangkan Islam kenapa kawasan Kuala Selangor penuh dengan tempat pelacuran.
Setelah diselidik, MP tersebut hanya sibuk cari salah kerajaan Barisan Nasional. Jadi timbul sedikit keganjilan, adakah dia diundi untuk mencari kesalahan kerajaan atau menjaga kawasan Kuala Selangor?
K7L : Gagal melaksanakan tugas sebagai wakil rakyat?..lebih kepada wakil individu mungkin...

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


MIMPI SENJA: Kuswadinata tenat <b>di</b> Hospital <b>Ampang</b>

Posted: 16 Oct 2012 11:24 PM PDT


KUALA LUMPUR 17 Okt -  Pelakon veteran Kuswadinata berada dalam keadaan tenat di Hospital Ampang di sini akibat menghidap penyakit pendarahan usus kecil dan kanser kelenjar sejak beberapa tahun lalu.
Selain pendarahan usus, Kuswadinata atau nama sebenarnya Kuswadi Bujang, 74, turut mengalami penyakit prostat dan masalah buah pinggang yang teruk sehingga sukar untuk beliau buang air kecil secara normal.
Menurut anak bongsunya Rizal, 23, keadaan bapanya semakin kritikal apabila doktor mengesahkan pendarahan pada ususnya merebak dan jantung pelakon itu akan berhenti pada bila-bila masa sahaja.
"Sejak dimasukkan ke wad (Hospital Ampang) pada 7 Oktober lalu, ayah diminta berpuasa sehinggalah ke hari ini (Selasa) untuk mengurangkan pendarahan dalam badan. Tetapi doktor sudah menjelaskan pada kami sekeluarga bahawa ayah tiada harapan untuk hidup, walaupun daripada segi luarannya dia nampak sihat.
"Kami tak mampu nak buat apa-apa melainkan menjaga dia sebaik mungkin serta menunaikan segala kehendaknya. Saya sekeluarga reda dengan ketentuan Tuhan," katanya kepada pemberita.
Rizal ditemui di Hospital Ampang ketika kunjungan pihak media bersama Persatuan Karyawan Malaysia (Karyawan) yang melawat ayahnya itu.
Karyawan diwakili Presidennya, Datuk Freddie Fernandez, telah menghulurkan sumbangan berupa wang tunai kepada keluarga pelakon itu bagi mengurangkan beban mereka selain berharap agar mereka tabah menerima sebarang dugaan.
Isterinya, Kamariah Mohd Said, 57, berkata pada September lalu, Kuswadinata dimasukkan ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) akibat penyakit yang sama.
"Penyakit suami saya mungkin berpunca daripada kanser usus yang dihidapinya pada 2008 dan dia pernah menjalani pembedahan di HKL.
"Kemudian ia melarat pada buah pinggangnya dan doktor juga mendapati dia mengalami kanser darah yang menjadi punca kepada semua penyakit.
"Sekarang ini, sebelah kiri buah pinggangnya sudah tidak boleh berfungsi manakala di bahagian kanan pula semakin membengkak," ujarnya.
Selain Rizal, pelakon itu mempunyai tiga orang anak iaitu Jasmine, 27, Hafsham, 26 dan Irwan, 25.
MS : Sama-sama lah kita berdoa agar Kuswadinata kembali sihat .... InsyaAllah

12 di salak tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di salak tinggi - Google Blog Search


Bandar Baru <b>Salak Tinggi</b> • View topic - Perkhidmatan Catering <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 24 Oct 2012 09:37 PM PDT

Assalamualaikum dan salam sejahtera, kami dari Syarikat Akma Ali Catering bersedia memberi perkhidmatan catering kepada warga Salak Tinggi yang berminat pada harga yang sangat berpatutan dan dijamin memuaskan. Kami menawarkan perkhidmatan dalam pelbagai majlis antaranya kenduri kahwin(wedding), annual dinner, open house, parti sambutan harijadi(birthday), pelancaran produk(product launching), seminar2 atau kursus, vip/royal banquet dan lain lain lagi.

Kepada yang berminat boleh menghubungi : -

Akma Ali - 012 2357460
Saedah Ali - 012 3510463
@
forum : Akma Ali Catering and Service

12 di ulu kelang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu kelang - Google Blog Search


Menziarahi Penduduk Sakit <b>Di</b> Hospital | Saari Sungib - ADUN <b>Hulu</b> <b>...</b>

Posted: 14 Oct 2012 11:24 PM PDT

Kuala Lumpur, 15 Oktober 2012 – Saari dan Aliza berkesempatan menziarahi En Mohd Suhaimi Mohd Long, penduduk Hulu Kelang yang terlantar sakit di salah sebuah hospital di Kuala Lumpur.

Saari dan Aliza mendengar penerangan daripada En Mohd Suhaimi mengenai penyakit yang dihidapi olehnya

12 di jenjarom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jenjarom - Google Blog Search


ladap: bengkel vle- frog 1bestarinet.net smk <b>jenjarom</b>

Posted: 23 Oct 2012 06:48 PM PDT

BENGKEL VLE- FROG 1BESTARINET.NET 
BAGI GURU-GURU SMK JENJAROM
2:00 PETANG - 6:00 PETANG (4 JAM)
PN FARADZILLAH BT PAIRAN 
(KP ICTL/ PENYELARAS MAKMAL)
MOHD HAZIQ DANIEL (5PA)
NUR AZZAKIAH AZHARI (3C1)
  1. EN BAHASUDIN BIN ABD MANAF - GKMP TEKNIK VOKASIONAL
  2. PN ZAIDAN BT SAMAD - GKMP BAHASA
  3. PN HJH ROSSITA BT HJ RAMLAN - GKMP SAINS DAN MATEMATIK
  4. EN AZMAN B AHAMAD - KP KHB
  5. EN MOHD ZULFAISAL - KP REKACIPTA
  6. EN WAHID - KP PEND SENI VISUAL
  7. PN HJH NUR HIDAYAH BT MOHD YUSUF CHONG - KP SEJARAH
  8. PN SUJIYANA BT BARUTI - KP PRISIP AKAUN
  9. PN NORMAH BT ISMAIL - KP TASAWWUR ISLAM
  10. PN MASINA BT MISNAN- KP SAINS
  11. PN HAMISAH BT AHMAD - KP SAINS PERTANIAN
  12. PN HAMIDAH BT DAUD - KP ERT
  13. PN HAMIDAH ITAM - KP MATEMATIK
  14. PN SHEREENA BT ANUAR - KP BAHASA INGGERIS
  15. PN SALMIAH - KP BAHASA MELAYU
  16. PN ZARINA BT SHAHRIM - KP GEOGRAFI
  17. PN SYAKIRA MURNI BT JOHAN - KP BIOLOGI
  18. PN NOOR KHAIRYNA BT KHALIB - KP LANDSKAP & NURSERI
  19. PN NOR AZILAH BT IBRAHIM - KP FIZIK
  20. PN MOHANA HASNORSYIDAH BT M. DARUS - KP KIMIA
  21. PN ASNIHAH BT DENAN - KP PEND ISLAM
  22. PN NOORMAH BT ISHAK - GURU MP / GURU PERPUSTAKAAN
  23. NG LEE PENG - GURU MP
  1. TN HAJI HUZAINI - KP MATEMATIK TAMBAHAN
  2. EN RAHATAN - KP PEND MORAL
  3. EN JOHAN MOHALANA - GKMP 
  4. PN SURYANI - KP PEND SIVIK
  5. PN NORHASIMAH HANIM BT HUSAIN - KP PJK
ANTARA AKTIVITI YANG DIJALANKAN

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


che&#39;pah Cute Cakes: KELAS: CREPE <b>di BANGI</b> 23/10/12

Posted: 16 Oct 2012 11:47 PM PDT

Che'pah tak makan deghoyan.... tapi dah berpinau2 mata tengok DEGHOYAN CREPE kat wall FB.....
jadi che'pah jemput Sf Kek datang ajar....sapa nak join belajar, JOM!

CRePe class : semi hands on
23/10/2012 (selasa)
(10am pagi hingga selesai )

1. Durian crepe
2. French vanilla mille crepe
3. Tiramisu crepe
4. Japanese cream puff
Yuran : rm200
Tempat : BANGI (masuk ikut komuter UKM)
PM atau sms/whatsapp che'pah 0133941722 utk booking

12 di sekinchan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sekinchan - Google Blog Search


5 Maut Nahas Kereta & Lori <b>Di Sekinchan</b> | boyzonne-hijaurimba

Posted: 10 Sep 2012 06:40 PM PDT



SABAK BERNAM – Lima termasuk tiga beranak maut apabila sebuah kereta dan lori tiga tan bertembung di Km70, Jalan Teluk Intan-Klang di Sekinchan, di sini Isnin.
Ketua Polis Daerah Sabak Bernam Supt Noor Mushar Mohamad berkata dalam kejadian kira-kira 2.30 petang itu, mangsa terkorban dikenali
sebagai Yeap Chin Hing, 52, pemandu kereta, anak lelakinya, Soon Keong, 19, dan anak perempuannya Chen Wee, 25.
Turut maut dalam kejadian itu ialah dua rakan wanita Soon Keong iaitu Ling Siew Mooi, 26, dan Ling Lee Min, 26.
"Kemalangan berlaku apabila kereta jenis Honda City yang dipandu Chin Hing bergesel dengan sebuah kenderaan pacuan empat roda Honda CRV dan hilang kawalan sebelum masuk ke lorong bertentangan lalu merempuh lori tiga tan terbabit," katanya.
Beliau berkata Chin Hing, anak lelakinya serta dua rakan wanita itu mati di tempat kejadian, manakala anak perempuannya meninggal dunia ketika menerima rawatan di Hospital Tanjong Karang, dekat sini.
esemua mangsa dikatakan dalam perjalanan ke Lapangan Terbang Antarabangsa KL (KLIA) Sepang, untuk menghantar Soon Keong melanjutkan pengajian di Taiwan.
Orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kemalangan itu diminta menghubungi Pegawai Penyiasat Trafik, Inspektor Muhamad Norizan Ramli di talian 03-32242222 sambungan 214 bagi membantu siasatan. – BERNAMA

12 di selayang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di selayang - Google Blog Search


Pertandingan Ayam Serama <b>Di Selayang</b> 29/9/12 Anjuran Bersama <b>...</b>

Posted: 01 Oct 2012 08:30 PM PDT

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera serta Salam Satu Malaysia
Update Game Selayang... yang telah berlangsung pada 29/9/2012 yang lalu menunjukkan bahawa ayam dari Pantai Timur masih sukar untuk diganggu-gugat. Boleh dikatakan pertandingan kali ini pada mata kasar SPB merupakan pertembungan hebat dari pemai-pemain dari Pantai Timur. Dengan Jumlah Mata 4-2 ketika acara BOTB Saudara Tok Pajak dari Kelantan dengan ayam yang diberi nama Sri Brunai telah menambat hati pengadil pada petarungan akhir itu. Dengan jumlah penyertaan sebanyak 280 Bon Kali ini dianggap berjaya dan meriah sekali...


Sri Brunai ayam kategori muda yang berwarna kubing bersih serta bertubuh halus, balung yang tersusun cantik juga kaki yang mantap dan yang terbaiknya ia cukup pandai bergaya dan megibas.... Taniah kepada tuan punya ayam Tok Pajak!!
Persaingan sengit antara ayam dari Terengganu Pok8...
Sedikit foto dari koleksi pok8:
Juara kategori A dan Tanpa Lawi
 __________________________________________________________________
Antara lain, gambar yang menjadi pilihan SPB adalah dari koleksi saudar Lan Audi... kategori tanpa lawi. Biar pun sekadar no.2 tapi gaya lonjak jalan ayam ini boleh terbawa-bawa kedalam mimpi.... syok habis!!
Foto Ayam Saudara Lan Audi
Ayam Gagah.... buat tanding best... buat baka pun best!!
____________________________________________________________________
okey.... sekarang mari kita lihat foto suasana pada acara ini sedang berlangsung:

Persiapan akhir sedang di lakukan oleh para peserta.

LAWATAN MENTERI ASAS TANI 
Yang Berbahagia, Dato' Noh Omar

Dari riaksi Dato' Noh, beliau begitu tertarik dengan acara yang sedang berlangsung... hampir 10minit beliau berada di meja pengadilan untuk melihat dan bertanya bagaimana sistem pemarkahan sambil disertakan gurauwan oleh beliau..... "ayam ni tinggi dada, kita ni tinggi perut' haha... 
Terima kasih di ucapkan kepada Dato kerana sudi meluangkan masa bagi memeriahkan acara kali ini.
_____________________________________________________________________
Okey lah SPB rasa cukup setakat ini dulu untuk update LSPB bagi BON di Selayang buat kali ini. Insyaallah berjumpa lagi kita untuk update game yang akan datang....
SPB mengucapkan sejuta tahniah kepada penganjur game Selayang kerana berjaya menganjurkan game yang meriah sekali. Biar pun ada sedikit-sedikit bunyi yang kurang enak itu lumrah bagi sesuatu acara yang besar... apa-apa pun good job!!! diharap acara Bon ini menjadi menu utama pada masa akan datang.
Mohon maaf jika artikal ini ada kilafnya.... ! Jumpa lagi.. bye
_____________________________________________________________________
Pencapaian SPB buat game di selayang sekadar di tempat kelima ... bawa balik hadiah saguhati ajerr!!
Apa-apa pun Alhamdulillah. Syukurr.!!
Insyallah bakal dibawa ke pentas pertandingan.... bakat baru dari Melaka ni!! Terima Kasih kepada sahabat Serama Telok Mas.....


Sedang berlatih..... main induk la pulak... hahaha
Jumpa lagi bye-bye!!!!

12 di bandar sunway - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bandar sunway - Google Blog Search


Jawatan Kosong Inventory / Stock Assistant <b>di Bandar Sunway</b>

Posted: 30 Jul 2012 05:25 AM PDT

We, Davex (Malaysia) Sdn Bhd, one of the leading company in Malaysia with principal activities in promoting and marketing top quality lighting products. In line with its expansion plan, the company seeks enthusiastic and dynamic candidates for the following positions:

Inventory / Stock Assistant
Selangor – Bandar Sunway

Responsibilities:
To maintain accurate stock inventory record.
To issue, deliver and receive stock in proper manner.
To Support sales team in stock handling.
Coordinate with superior and procurement dept on stock requirements and delviery schedule.
Responsible for proper inventory control and stock takes.
General administration function and filing.

Requirements:
Immediate vacancy.
Minimum SPM/ "O'Level, Higher Secondary/STPM/"A" Level or equivalent
At least 1 year relevant working experience
Preferably Female with pleasant and positive attitude are strongly encouraged to apply
Computer literate
Able to work independently and initiative
Self-motivated and ready to accept extra responsibilities
Required language(s): Chinese, English
Applicants should be Malaysian citizens or hold relevant residence status.

Remuneration for the position will commensurate with experience and qualification. If you believe you have what it takes, we would like to meet you.

Interested candidates are required to apply online or submit a comprehensive resume stating current and expected salary, a recent passport size photograph (n.r) and contact number to the following:

The Manager Davex (Malaysia) Sdn Bhd. No. 65, Jalan PJS 11/7, Bandar Sunway, 46150 Selangor Darul Ehsan. Tel: 603-5636 4348 Fax: 603-5636 1866 email: Please Login or Register to apply this job online.

Only shortlisted candidates will be contacted

Maklumat Jawatan Kosong Terkini 2012:

Jawatan Kosong Lainnya

12 di batu caves - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batu caves - Google Blog Search


Gadoh Woiii!! Pakatan Jahanam Gempaq Anak India <b>di Batu Caves</b>?!!

Posted: 27 Oct 2012 01:00 AM PDT

Salam Aidiladha pembaca, baru-baru ni kecoh dekat Batu Caves ada demo bantah pembinaan kondo di depan kuil Sri Subramaniar Swamy. Seramai 300 orang turut serta dalam demonstrasi yang diadakan ini dalam membantah pembinaan kondo setinggi 29 tingkat dekat depan kuil tu.
Selak punya selak, WA dapat tahu yang kononnya projek ini telah diluluskan oleh MPS (Majlis Perbandaran Selayang) pada tahun 2007 right sebelum Pakatan Rakyat memerintah Selangor. Masa tu BN memerintah dan puak-puak cacai tahik pakatan jahanam mula menyalahkan kerajaan BN kononnya sebagai meluluskan dan kemudian membantah.

Yang sebenarnya ialah, walaupun pada waktu itu sewaktu MPS meluluskan pembinaan kondo tersebut pada 2007, WA yakin dengan pasti, sudah tentunya BANTAHAN TETAP ADA! Biarpun kerajaan BN yang memerintah. Bantahan ini sudah tentu akan berlaku kerana melibatkan sensitiviti keagamaan selain keselamatan terhadap pengunjung, pelancong serta orang awam khususnya yang melawat kuil tersebut.

Cuma di zaman PR memerintah, projek demi projek yang pernah diusulkan BN, yang mendatangkan manfaat dan kebaikan kepada rakyat ditolak mentah-mentah oleh Pakatan Jahanam termasuk projek tebatan banjir dan projek empangan untuk menghadapi krisis air... boleh pulak ganti dengan projek TERNAKAN BABI!!

Kenapa projek KONDO $$$$ ni boleh pulak carried out? Siapa dapat keuntungan? Well.. for WA, businessman tak ada kepentingan politik sangat,.. sapa leh bagi dia untung, dia akan ikut orang tu.

Dan orang-orang India yang dulunya pada tahun 2007 membantah pembinaan KONDO ini semasa diluluskan di bawah pemerintahan BN terpaksa sekali lagi membantah pembinaan KONDO ini selepas 2008, setelah kerajaan negeri Selangor yang kini diperintah Pakatan Jahanam tamak haloba meluluskan projek berkenaan.

For me, tak ada yang tak boleh dibincangkan dengan kerajaan Barisan Nasional kerana WA faham ramai penduduk di sana dari MIC. Sudah tentunya jika bantahan dibuat pada 2007, kata sepakat dapat dicapai kedua-dua pihak.

Yang lagi NAIFnya... sumber memberitahu WA... rupa-rupanya projek berkenaan sengaja diteruskan, ini kerana Puak Pakatan Jahanam ni sejak dari dulu tahu orang India tempatan di sana memang membantah pembinaan kondo tersebut. Kata sumber lagi, mereka sengaja meneruskan projek berkenaan dalam usaha mengugut penduduk India setempat agar mengundi PR pada PRU13 nanti. 

Undi PR dan mereka akan stop pembinaan KONDO tersebut? Bijak permainan politik kotor mereka ini.

Samada MIC di sana akan mengundi mereka atau tidak, jikalau projek itu diteruskan sekalipun, WA tahu mereka tidak akan rugi sesen pun. Bina tak rugi, tak bina pun tak rugi.. kalau bina dah tentu-tentu boleh pitis.. kalau tak bina dah tentu-tentu boleh dapat undi.

Pada masyarakat India di luar sana. WA harap lu orang tak tertipu la dengan puak jahanam ni.
Jangan lupa tragedi Kg Buah Pala... lu orang selalu kena...jadi jangan cepat percaya.

Diorang janji itu ini bolehla.. lepas dapat... habis la kena pijak...- Waris Amp

12 di rawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di rawang - Google Blog Search


Laluan Maut KL - <b>Rawang</b> Perlukan Jejantas - "tukanglawan"

Posted: 25 Oct 2012 01:48 AM PDT

Kerajaan diminta membina sebuah jejantas di persimpangan Lebuhraya Kuala Lumpur – Rawang menghala ke Institut Kraf Negara (IKF) di sini ekoran kekerapan kemalangan dan kesesakan yang berlaku di lalu lintas tersebut.
Penduduk di situ mengadu bahawa kemalangan serius yang meragut nyawa berlaku hampir setiap minggu kerana keadaan simpang yang tiada lampu jalan raya kata Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Rawang, Gan Pei Nei.
"Kita mencadangkan satu jejantas bagi mengelak kemalangan daripada terus berlaku. Ini kerana pembangunan berterusan menambah bilangan penduduk dan kenderaan.
"Laluan keluar masuk di sini juga kebanyakannya digunakan pelajar terutama dari IKN yang menggunakan motosikal sebagai kenderaan utama. Ini tentu satu keadaan yang mendesak di sini," katanya dalam sidang media sewaktu membuat lawatan di kawasa itu hari ini.
Pembangunan pesat di kawasan itu menyebabkan jumlah penduduk mencecah 2,000 orang dan pertambahan kenderaan menyebabkan kesesakan lalulintas berlaku.
Pei Nei berkata pejabatnya akan memohon kepada Kementerian Kerja Raya untuk membina sebuah jejantas.
"Kita minta kementerian membuat kajian mengenai perkara ini," katanya dengan harapan tindakan segera diambil bagi mengatasinya.
Seorang peniaga, Maznah Mat Desa, 53, dari Taman Tun Teja berkata, apabila waktu kemuncak memang sukar untuk melintas di situ kerana ia merupakan laluan utama melibatkan kenderaan yang banyak dan besar seperti bas dan lori.
"Minggu lepas seorang pelajar bermotosikal berlanggar dengan seorang penunggang lain untuk keluar dari simpang ini. Sekarang dikatakan kedua-dua mangsa ditempatkan di hospital kerana cedera.
"Minggu sebelumnya  seorang lelaki melintas jalan terlibat kemalangan dengan satu kenderaan dan meninggal dunia di situ," katanya yang mendakwa berlaku tiga kemalangan di sepanjang Oktober ini.

Ehh korang, Jom join Forum AIC kat sini.. ada live chat, games, boleh lihat gambar aktiviti, kenal kawan-kawan baru, wah seronok tau. klik sini ok.... 
 

AWAS# Sebarang komen yang anda tulis dibawah memungkinkan penulis blog ini dipenjara kerana tidak menasihati anda supaya jangan mengeluarkan sebarang komen, walau bagaimana pun, mengikut konsep hak asasi manusia yang diguna pakai, manusia itu mempunyai hak dan kebebasan untuk bersuara dan menyatakan pendapat, sebarang komen dari anda dialu-alukan oleh penulis blog. Jom Follow Twitter "tukanglawan" dan dan like Facebook Page dibawah Untuk berita terkini, Jom Tonton Koleksi video ceramah disini, atau berhibur dengan TV Online disini


12 di sepang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sepang - Google Blog Search


HELANG RECREATION CLUB: KEJOHANAN MOTOGP <b>DI SEPANG</b> <b>...</b>

Posted: 09 Oct 2012 08:43 PM PDT

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,
Jom kita pakat ramai - ramai gie sokong Adik Zulfahmi di kejohanan Motogp pada 21 Oct 2012. 

Webmaster
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved