ads

Sabtu, 17 November 2012

12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


Perdana Menteri, Najib Razak imamkan Solat Asar <b>di Ampang</b> <b>...</b>

Posted: 08 Nov 2012 11:00 PM PST

DIFAHAMKAN satu program Solat Asar berjemaah bersama Perdana Menteri, Najib Razak dianjurkan di Masjid Taman Bukit Indah, Ampang semalam berikutan tersebarnya banner promosi tentang program tersebut di merata-rata tempat.

Program ini dikatakan idea Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Mashitah Ibrahim yang dikhabarkan akan bertanding di parlimen Ampang pada pilihanraya Umum ke 13 nanti menentang penyandang kerusi parlimen itu, Ketua Wanita KEADILAN, YB Zuraidah Kamaruddin.

Tidak ada masaalah dengan program ini, program bersifat Islamik seperti ini memang wajar disokong. Kalau boleh diadakan selalu oleh Najib Razak sebagai salah satu jalan dakwah dan islah kepada rakyat.

Cuma ReJaM© tertanya-tanya adakah Perdana Menteri menjadi imam di dalam program solat Asar secara berjemaah semalam? Biasanya kalau Najib jadi imam, tentu akan heboh di media-media arus perdana seperti hebohnya "Pak Lah" mengimamkan solat Maghrib suatu masa dahulu.

Namun nampaknya tiada sebarang liputan di media-media arus perdana tentang Najib mengimamkan solat Asar semalam. Memang tiada liputan atau ReJaM© yang terlepas pandang? Ada sesiapa sahabat pembaca di sini yang sertai program Najib semalam? Apa cerita?

ReJaM© "Berpuluh tahun jadi pemimpin, takkan nak pimpin solat tak boleh kot? "

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


mmt Qlix: Tempat makan best <b>di</b> Bandar Baru <b>Bangi</b> - Siri II

Posted: 12 Nov 2012 12:41 AM PST

Tak sangka post pasal makan yang lepas banyak view, ok sambung Part II pulak. Kali ni kita tengok mana tempat makan yang best sekitar Bangi time malam2 dan sesuai untuk bawa keluarga tercinta yang recommended by me. Kita mula dengan masakan goreng2 dan panas2 dulu ye. Ok check it out!
Pilihan untuk makanan goreng2 & panas2
Nim's Little Island - Jalan Teratai (Sungai Ramal Dalam), Kajang 
Walaupun alamat Kajang, tapi kira Bangi jugak la sebab dekat je. Kalau mengidam tomyam yang best, saya mesti pegi kat sini, sebab kat sini ada tomyam kelapa muda yang memang special. Tomyam tu dihidang dalam kelapa muda dan kuahnya guna air kelapa muda. Memang perggh meletop! Masakan lain pun sedap2 dan satu lagi yang special kat sini ada macam2 pilihan air yang unik. Ada soda ceria, soda gembira, soda sedih pun ade. Datang la sini memang berbaloi. Cuma jalan ke sini mungkin susah sikit, tapi boleh google.
Tom yam kelapa Muda special kat Nim's Little Island
Sup Urat Keting (UK) - No. 80, Seksyen 7, Bandar Baru Bangi
Kalau nak rasa sup yang sedap panas2 boleh lah datang ke sini. Yang special dia ada sup urat keting, yang orang kata dapat menambah tenaga. Tak tau la betul ke tidak. Tapi sup kat sini boleh tahan. Ada macam2, sup perut, tulang, ayam dan daging. Sate kat sini pun sedap. Kalau nak rasa kelainan sate selain sate kajang boleh la rasa sate kat sini. 
Wadihana Islamic Kitchen 
- No.2, Jalan Medan Pusat 2C, 3B Curve Business Park, Seksyen 9, B.B. Bangi 
Makanan kat sini banyak pilihan dan semuanya boleh dikatakan sedap. Presentation makanan pun menyelerakan. Waiter2 kat sini pun friendly, kalau masuk je dorang bagi salam. Kat sini boleh try makanan Johor macam Laksa Johor, Nasi Ambeng dll. Western pun ada dan terbaru ada makanan Jepun teppanyaki dan sushi. Cuma mungkin harga makanan kat sini agak mahal berbanding tempat lain. Tapi insyaAllah makanannya tak mengecewakan. Oh ye, restoran ni bukak juga untuk sarapan pagi. 
Ana Ikan Bakar Petai - Persiaran Kemajuan  (Bersebelahan Balai Bomba), Bandar Baru Bangi
Ini adalah cawangan Ana Ikan Bakar Petai yang memang famous kat Kuantan. Hari2 kalau lalu kat sini memang penuh je. Sebab ikan bakar kat sini memang sedap, servis pun cepat. Pelbagai pilihan jenis ikan mengikut selera anda. Jangan lupa order sotong goreng tepung, terbaik!
Perantau Hill - Lot 5070, Jalan Air Hitam, Sg. Merab Luar, Bangi
Restoran ni terletak di tepi jalan menuju ke Pintu 1 Putrajaya dari Bandar Baru Bangi. Restoran ni luas dan memang sesuai kalau bawak keluarga yang besar. Macam-macam pilihan jenis makanan panas2 dan juga western. Masakan kat sini boleh tahan, cuba kadang2 tak konsisten sebab mungkin ramai tukang masak kot. Tapi ok la not bad.

Hot Bangi Char Koay Teow - Jln. Medan Pusat Bandar 4A, Seksyen 9, BBB
Haa yang ni untuk peminat2 char kuey teow. Menariknya restoran ini hanya ada 2 menu, ya 2 menu sahaja iaitu of course la char kuey teow dan nasi lemak. Dua-dua char kuey teow dan nasi lemak kat sini memang sedap. Boleh tahan la sebab itu memang dorang punya specialty. Kalau tak cukup sepinggan boleh order berpinggan2.

Warung Dusun Gearbox - Persiaran Jaya (Seksyen 9), Bandar Baru Bangi  
Restoran ni pun tepi jalan jugak. Kalau dari tol Kajang Highway PLUS, straight je ke arah BBB nanti nampak la signboard dia dan banyak kereta parking tepi jalan. Kat sini yang specialnya tak lain dan tak bukan sup gearbox la. Memang jadi tumpuan penggemar gearbox dan sape2 yang suka sedut tulang lembu hehe. Masakan panas2 lain pun ada. Ikan bakar pun ada. Sesuai jugak kalau nak bawak family ke sini, sekali sekala pekena sup gearbox.
Ok, itu dulu untuk kali ni. lepas ni kita sambung untuk tempat makan western pulak ye. Tungguu...
mmt: Makan jangan tak makan, tapi jangan lewat malam nanti bunc*t. hehe

12 di selayang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di selayang - Google Blog Search


zaldeco: ZALDECO Makeover <b>di Selayang</b> Resident

Posted: 19 Oct 2012 07:48 AM PDT


Sentuhan selebriti pereka dalaman Faizal Zain (ZALDECO) sering tampil dengan tema-tema unik. Terbaru buat kamar beradu seorang pelanggan, Faizal mengetengahkan rekaan peribadinya yang diberi tema Maskulin Mistik bersesuaian dengan tuan rumah yang masih bujang.


Gabungan rona mistik hitam dan putih menjadi tunjang disamping warna tambahan merah jambu dipilih bagi mewujudkan sedikit kelainan. Faizal cuba keluar dari kepompong hiasan dalaman, apabila warna merah jambu sering diketepikan dalam rekaan kediaman seorang lelaki. Tetapi kali ini rekaan Faizal tampil menyerlah dan sekaligus membuktikan warna merah jambu juga mampu tampil berciri maskulin.


Pemilihan tema ini memerlukan sentuhan yang berhati-hati agar aura maskulin dapat dibangkitkan. Jika salah tempatnya maka aura maskulin mudah tenggelam kerana gabungan warna yang manis. Namun kepakaran Faizal jelas terpancar apabila warna manis digabungkan dengan warna-warna mistik tampil berjaya.


Elemen-elemen mistik dibawakan dengan lengkap dan ringkas. Antaranya seperti lilin merah, bantal dengan geomatrica mystic, bingkai-bingkai gambar dengan paparan topeng-topeng beserta cermin hitam berunsur gotik yang menghiasi penjuru dinding.


Di akhir sentuhan segala elemen dan rona pilihan dilihat tampil bersatu. Walaupun ringkas dan bersahaja namun tema yang ditampilkan jelas mengambarkan satu kelainan. bagi mereka yang juga mengimpikan sentuhan kreatif Faizal, apa lagi...dapatkan konsultasi dari ZALDECO.

12 di sungai burong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai burong - Google Blog Search


Kerajaan Selangor Perkenal TUNAS Untuk Beri Pendidikan Percuma

Posted: 03 Nov 2012 09:45 PM PDT

Kuala Selangor, 3 Nov    :    Pelajar-pelajar pra sekolah yang telah menghantar anak mereka ke Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) atau mana-mana pra sekolah yang berdaftar dibawah Majlis Permuafakatan Tadika Selangor pada masa akan datang akan menikmati peluang pendidikan secara percuma apabila Skim Bantuan Tadika Selangor (TUNAS) mula diperkenalkan pada tahun ini oleh Kerajaan Negeri Selangor, kata Yang Dipertua (YDP) PAS Tanjong Karang, Ustaz Mohamad Judi Sarjo.

TUNAS merupakan sebahagian daripada program Merakyatkan Ekonomi Selangor (MES) yang diperkenalkan oleh Kerajaan Negeri Selangor, yang mana melalui program ini ibu bapa yang berpendapatan RM1,500 kebawah layak untuk menerima bantuan yuran pendidikan pra sekolah percuma sebanyak RM50.00, katanya lagi yang juga Pegawai Penyelaras Pusat Khidmat Masyarakat (PKM) DUN Sungai Burong.

Beliau berkata demikian sewaktu meyampaikan ucapan di Majlis Konvokesyen PASTI Tanjong Karang yang dirasmikan oleh Ahli Parlimen Kuala Selangor Dr Dzulkifli Ahmad, yang juga Ahli Jawatankuasa Kerja (AJK) PAS Pusat di Auditorium Inspens Kuala Selangor.

Sementara itu, katanya, bagi ibubapa yang berpendapatan RM2,500 kebawah juga akan dipertimbangkan untuk menerima bantuan tersebut bagi fasa seterusnya pada tahun hadapan, katanya lagi.

DUN Sungai Burong telah dipilih untuk menjadi tuan rumah bagi program taklimat awal berhubung perlaksanaan TUNAS ini yang melibatkan 5 DUN dalam Daerah Kuala Selangor yang dijangka akan diadakan pada awal Disember 2012 nanti, ujarnya lagi.

TUNAS juga adalah merupakan sebahagian daripada manifesto Pakatan Rakyat (PR) semasa Pilihanraya Umum ke-12 tahun 2008 yang lalu dan telah dilaksanakan oleh Kerajaan Negeri Selangor. Program TUNAS ini dikendalikan di bawah Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pendidikan, Pendidikan Tinggi dan Pembangunan Modal Insan Negeri Selangor, Dr Hajah Halimah Ali.

Pada tahun ini seramai 63 orang kanak-kanak PASTI yang berusia 6 tahun bagi sesi 2012 telah menerima sijil masing-masing yang melibatkan sebanyak 8 buah daripada 10 PASTI di kawasan Tanjong Karang.

Di majlis konvkesyen itu juga, PASTI Al-Badar , Dato' Manan telah dinobatkan sebagai PASTI Cemerlang 2012, hadiah telah disampaikan oleh Dr Dzulkifli Ahmad dan diterima oleh Pengerusi PASTI tersebut, Mohamad Fazli Mustapa.

Hadir sama di majlis berkenaan ialah Ketua Dewan Pemuda PAS (DPP) Tanjong Karang, Muhamad Jafaruddin Sheik Daud, Ketua Penerangan PAS Tanjong Karang, Ustaz Haji Mat Hasbollah Sudin dan Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampong (JKKK) Sungai Terap, Haji Miskon Misani.

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


Pentas final <b>di Shah Alam</b> – Perak Today

Posted: 08 Oct 2012 05:03 PM PDT

Hamidin Mohd. Amin (duduk kiri) dan Azzuddin Ahmad (duduk tengah) serta ahli Perbadanan Stadium memeriksa rumput di Stadium Nasional Bukit Jalil semalam, semalam. -

KUALA LUMPUR – Gara-gara rumput yang masih baru ditanam, Jawatankuasa Pertandingan Tempatan (JKPT) Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) membuat keputusan menukar gelanggang pentas akhir Piala Malaysia 2012 pada 20 Oktober ini dari Stadium Nasional Bukit Jalil ke Stadium Shah Alam.

Bukan tidak mahu menggunakan Stadium Nasional sebagai medan neutral jika Selangor mara ke perlawanan akhir Piala Malaysia nanti, Pengerusi JKPT, Datuk Hamidin Mohd. Amin berkata, situasi itu tidak dapat dielakkan demi keselamatan pemain di samping tidak mahu menjejaskan kualiti padang untuk Piala Suzuki AFF.

"Jawatankuasa Pertandingan Tempatan FAM telah melakukan pemeriksaan padang di Stadium Nasional Bukit Jalil dan mengambil kira maklum balas semua pihak sebelum mencapai keputusan untuk mengadakan perlawanan akhir Piala Malaysia di Stadium Shah Alam yang menjadi pilihan kedua.

"Keputusan itu dilakukan setelah mendapatkan pandangan daripada pakar kejuruteraan kerana cengkaman akar rumput yang baru ditanam pada awal September lalu masih belum kuat dan memerlukan masa sebulan lagi.

"Rumput yang baru ditanam itu meliputi 70 peratus daripada kawasan padang dan punca kerosakan rumput ini ekoran program-program yang dijalankan pada bulan sebelumnya, " katanya dalam sidang media selepas mesyuarat Jawatankuasa Pertandingan Tempatan FAM, semalam.

Menurut penerangan jurutera penyelarasan Perbadanan Stadium Merdeka, Mohd. Safuan Mat yang bertanggungjawab terhadap pembaikan padang Stadium Nasional, kerosakan permukaan padang tidak dapat dielakkan.

Menurutnya, ini kerana terdapat gangguan daripada program yang dijalankan di saat akhir yang berada di luar penjadualan.

"Penggunaan stadium ini telah dijadualkan namun ada program yang dibuat pada saat-saat akhir dan ia menjejaskan kualiti padang, itu mengapa penanaman rumput baru perlu dilakukan, " katanya.

Bagi memastikan 'pisang tidak berbuah dua kali', Setiausaha Agung FAM, Datuk Azzuddin Ahmad berharap pihak Perbadanan Stadium dapat memberikan jaminan bahawa Stadium Nasional tidak akan digunakan sehingga bermulanya perlawanan Piala Suzuki AFF.

"FAM meminta jasa baik pihak Perbadanan untuk tidak membuka ruang kepada sebarang program dijalankan di Stadium Nasional sehingga 24 November ini, iaitu sehari sebelum perlawanan peringkat kumpulan Piala Suzuki AFF bermula supaya padang dapat digunakan nanti, " katanya.

- UTUSAN

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

12 di sungai pelek - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai pelek - Google Blog Search


I AM SORRY. - Rindu Yang Terpendam

Posted: 16 Nov 2012 10:53 AM PST

Nur Izwani

seorang gadis kampung yang aku kenal tatkala aku mengenali seseorang suatu ketika dahulu..
yang pada mulanya hanyalah sekadar kenal-kenal begitu sahaja..
tetapi sejak 'jodoh' semakin rapat kami ditemukan semula di SMK Sungai Pelek dek kerana sama-sama mahu melanjutkan pelajaran ke Tingkatan 6 disebabkan segala 'pinangan Universiti' kami ditolak tanpa sebarang kata putus.. hahaha..

tetapi tak lama, kami terpisah semula kerana dia mahu sambung ke jurusan yang lebih dia minati...
tetapi kami sempat mencipta kenangan bersama sewaktu berada di  sekolah..
*harap awak simpan lagi ye wa apa yang aku bagi kat hang ea walaupun aku tau hang dah guna satu ..

nak tahu ke apa dia ?? takda apa cuma 3 keping plaster .. itu je, tu pun kerana si dia sibuk mencabar aku minta aku bagi dia kalau berani.. mula-mula minta 1 kotak..
gila apa satu kotak, kau nak wat pe smpai satu kotak.. last-last aku cakap 3 je la ea..
tak tau npe 3 yang aku pilih tuk beri pada dia..

walaupun sekarang dia jauh dimata tapi dia dekat di hati ..
aku doakan hang berjaya ye menghabiskan praktikal hang yang tinggal lebih kurang seminggu je lagi kat Melaka tu..
kang balik sini jangan lupa tentang apa yang kita dah bincangkan ea wa..
semoga kau sihat-sihat je..
sekarang kau 'teman' aku bukan lagi 'kawan' bagiku.. hee

heee. kalau hang baca maafla  aku saja 

update pasal hang, rindu meyh..haha

♥ Saifulzaman  


OLDER POST / NEWER POST

Nur Izwani

seorang gadis kampung yang aku kenal tatkala aku mengenali seseorang suatu ketika dahulu..
yang pada mulanya hanyalah sekadar kenal-kenal begitu sahaja..
tetapi sejak 'jodoh' semakin rapat kami ditemukan semula di SMK Sungai Pelek dek kerana sama-sama mahu melanjutkan pelajaran ke Tingkatan 6 disebabkan segala 'pinangan Universiti' kami ditolak tanpa sebarang kata putus.. hahaha..

tetapi tak lama, kami terpisah semula kerana dia mahu sambung ke jurusan yang lebih dia minati...
tetapi kami sempat mencipta kenangan bersama sewaktu berada di  sekolah..
*harap awak simpan lagi ye wa apa yang aku bagi kat hang ea walaupun aku tau hang dah guna satu ..

nak tahu ke apa dia ?? takda apa cuma 3 keping plaster .. itu je, tu pun kerana si dia sibuk mencabar aku minta aku bagi dia kalau berani.. mula-mula minta 1 kotak..
gila apa satu kotak, kau nak wat pe smpai satu kotak.. last-last aku cakap 3 je la ea..
tak tau npe 3 yang aku pilih tuk beri pada dia..

walaupun sekarang dia jauh dimata tapi dia dekat di hati ..
aku doakan hang berjaya ye menghabiskan praktikal hang yang tinggal lebih kurang seminggu je lagi kat Melaka tu..
kang balik sini jangan lupa tentang apa yang kita dah bincangkan ea wa..
semoga kau sihat-sihat je..
sekarang kau 'teman' aku bukan lagi 'kawan' bagiku.. hee

heee. kalau hang baca maafla  aku saja 

update pasal hang, rindu meyh..haha

♥ Saifulzaman  


OLDER POST / NEWER POST

Even if you keep pushing me away.



Name: Muhd Saiful Zaman a.k.a Cipul
Famous as: Cipul/Epul
Birthday: 18 February 1994
Status: Complicated
Babbler:
It might not be the love that is beautiful,
It might not be the love that is blessed,
But if I can reach you, I'm satisfied,
(Just loving you) I'm satisfied with just that.

12 di rawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di rawang - Google Blog Search


Maharum Bugis Syah (MBS): Pagi Sabtu <b>Di Rawang</b> Residence

Posted: 16 Nov 2012 06:33 PM PST

17.11.2012, Sabtu - Salam dan Selamat Pagi semua.  Hari nie Syah di Rawang Residence dan tak kerja sebab hendak berehat kerana letih rasanya asik bekerja jer pada waktu cuti dan shukur alhamdulillah berkat usaha Syah tu kerja-kerja berkenaan hampir siap dan macam biasalah lepas nie ada benda lain hendak dikejarkan pula sebab Account Closing pada Khamis depan dan bayaran peserta Skim Latihan 1 Malaysia  yang harus disettlekan sebelum due date nya......... Hehehehhe dah kerja nak buat macam mana dan Syah happy dengan kerja Syah. Apa-apapun kita kena happy dengan apa yang kita buat baru kita tidak tension walaupun terpaksa buat banyak kerja. Pagi nie untuk breakfast Syah buat Sandwich Sardin sahaja kerana itu jew yang ada dan sardin tu ballance malam tadi.  Tak lupa macam biasa ubat-ubat Syah tu ler.  Syah kan dah lama jarang ada di Rawang Residence lately sebab tu Syah tak beli banyak stock.  Lepas nie kenalah beli barang-barang dapur sebab Syah dah mula stay di Rawang Residence seperti biasanya.  Lunch nanti mungkin Syah buat  Mee Segera sahaja dan petang nanti ingatkan hendak ke Pekan Rawang beli groceries apa yang patut .
Pagi tadi Syah bangun lewat sedikit dan selepas Solat Subuh Syah bersihkan Car Porch dan siram bunga serta pokok-pokok.  Lepas tu bersihkan AEL 67 Syah.   Pagi tadi panas dan Syah jemur baju yang Syah basuh malam tadi.  Sekarang jam 10:32hrs dan cuaca mula mendung dan best juga sebab redup sedikit Syah, kerana Syah mentenet kat luar rumah nie kat kerusi yang anda lihat dalam gambar tu sambil mendengar radio.  Ok lah semua sehingga bertemu lagi dilain entry................. Byeeeeee

12 di ijok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ijok - Google Blog Search


PENDEKAR MELAYU: ANUAR DIBALING KASUT HARI INI <b>DI IJOK</b>...?

Posted: 23 Oct 2012 04:15 AM PDT





Roadshow Pakatan mengelilingi Selangor untuk meraih undi orang Selangor. Program Jelajah Bas Merdeka Rakyat ke Selangor yang bermula dari Puchong dan berakhir di Depan Masjid Batu 8, Ijok petang tadi Tapi dikhabarkan ijok tak datang pada waktu siang belah mlm ,ada ker patut belah magrib buat ceramah fitnah mmng kena lah pada tempatnya kan sendiri mau ingat lah yer kengkawan ....klu nak rasa selipar tu lagi tggu lah dia buat lagi ceramah waktu orang tgh solat ...klu org yang bencikan perpecahan macam aku ni kut ada kemungkinan selipar terbang lagi.........kiiiikiiikiiikiii

Apa yang membuat PM nak gelak jumlah kehadiran di meru  tak sampai 100org ini amat memalukan dicampur org yang dibawanya dalam anggaran 200orang inikah bakal menjadi PERDANA MENTERI MALAYSIA yang hanya beberapa penyokong sahaja di Selangor sama2 kita nantikan jumlah penyokong yang hadir pada mlm ni pula di stadium...kiiiiiiikiiiiiikiiiiikiiii  KANTOOOOOOOOOOOOOIIIIIIII

12 di sepang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sepang - Google Blog Search


Gempak! Kejadian pukul <b>di Sepang</b> (5 gambar) | Aku pengembara...

Posted: 07 Nov 2012 06:56 PM PST

Kejadian nie berlaku di salah sebuah bengkel kereta di tepi jalan sebelum menuju ke Bagan Lalang. Peristiwa nie secara kebetulan berlaku di hadapan mata Aku pengembara sendiri time tinted kereta hari tu.
Kereta yang baru di tinted. Tapi bukan kereta nie yang Aku pengembara tinted.. Gambar nie time shoot autoshow kat PJ hari tu. Kereta Aku pengembara (abang punya) gambar kat bawah tu..
Nie la kereta tu.. Tinted sebab panas kalau x tinted. Dah la kulit kita nie hitam, tambah hitam lagi kalau hari-hari kena panas.. ^_^
Ok, kita berbalik kepada topik asal. Nie gambar yang Aku pengembara 'snap' sebelum kejadian. sementara menunggu kereta siap di'tinted', lensa kamera tertarik pada seorang adik cute yang lalu depan bengkel tu. Aku pengembara cakap kat adik tu, adik boleh tolong? abang nak tangkap gambar adik, boleh tak? Tak sangka plak adik tu beri respon positif namun hajat tak kesampaian apabila dua budak lelaki menyibuk tetiba masuk nak tangkap gambar juga. Di situlah bermulanya kejadian pukul yang menggemparkan. Lihat gambar di bawah.
Woi pulang balek basikal aku!
Ni la padah kalau guna barang orang tanpa izin. Kan dah kena.. Nasib baik la abang kameraman nie tolong.. kalau x, teruk kena belasah.. hehe
Aku pengembara: Dialog diubah oleh saya sendiri mengikut cadangan dan idea gila rakan-rakan. Post kali ini hanya sekadar hiburan dikala otak semakin serabut nie.. Huh! Apa-apa pun, aku hanya buat yang terbaik untuk anda dan jangan segan tegur bila aku salah dan hulurkan tangan mu bila aku lemah.. Akhir kata, ASSALAMUALAIKUM W.T.B.


12 di sijangkang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sijangkang - Google Blog Search


rains and bows: wedding <b>di sijangkang</b>

Posted: 12 Sep 2012 08:09 AM PDT

kenduri kahwin AzHoney a.k.a hani
ane nak jadi penteman setia
last minute mira nak join sebab xtahu nak g ngn sape
sempat gaduh kat phone suh siap 30minit sampai shah alam...
die punya cuak xsampai 30minit da msg tgu kat bawah
hehehehe baik kan kan kan??dgr kate! suke!
rupe nye xsampi 20minit da sampai..
make up xsempat cair tapi bile t.up bedak de org bising2.. 
haishhhhh nak melawa sket pun xleh???
pengantin pun manis+lawa....
kawan-kawan pengantin pun same..cumei je pakai baju same!
cm nak g lagi kenduri kat umah hani heheheheheh =P
ini sedang berhenti okeh....
sedang "bargaduh" dengan mira sebab sian die xde sape nak bawak die g umah hani
dengan pelanten baharu! cumei+lawa
sedang membuang mase menunggu pelanten bersanding....
pelanten nervous nak jumpe suami tercinta =)
candid je tgh gelak..tgh gelak je candid.. why???
last but not least!!! =))
thanks sebab sudi jemput kak jay dtg....
semoga jadi isteri solehah.... menjalani kehidupan perkahwinan dengan sabar dan hepi
semoga bahagia hingga ke JANNAH! 
p/s: lupe nak amik gambar kueh koci yang dap tuh... sampai licin! tapi bukan kak jay yang makan ngeeeee =) xoxoxoxoxo
p/ss: thanks penteman setia sebab sudi meneman! =) kalau x mati kutu le aku hari tu...yela xde sape nak duk sembang ngn kite huhuhuhu..seb bek de awk n mira hehehehe muahxxx

12 di kelana jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kelana jaya - Google Blog Search


1 MALAYSIA: Konsert Bersih 2.0 <b>Di Kelana Jaya</b> Semalam <b>...</b>

Posted: 14 Oct 2012 03:30 AM PDT

Puak PAS dan Lebai PAS tidak berani yang datang ke Kelana Jaya...takut takut kot.Lebai lebai yang pakai kopiah mesti buka punya....Mana boleh datang tempat seperti bergini....dengan hiburan sampai 12 tengah malam.Lihatlah saja sambutan orang ramai terhadap ....pembangkang amatlah mengejutkan sedangkan ini dibawah kerajaan Pakatan Rakyat.Ini akan memberi tamparan hebat.......
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved