ads

Khamis, 6 Februari 2014

12 di kuala kubu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kuala kubu - Google Blog Search


GAMBAR KEMALANGAN TRAGIS <b>DI KUALA KUBU</b>

Posted: 03 Oct 2013 12:18 AM PDT

GAMBAR MENYAYAT HATI KEMALANGAN MENGORBANKAN TIGA MANGSA DI KUALA KUBU | MENYAYAT HATI…Dua wanita dan bayi berusia setahun terbunuh akibat nahas jalan raya yang melibatkan sebuah kereta Proton Waja yang dikatakan hilang kawalan sehingga terbabas dan terjunam ke dalam sungai, pagi tadi.
Kejadian menyayat hati di Kuala Kubu Bharu itu telah mengakibatkan kedua-dua wanita berkenaan mati serta-merta di tempat kejadian.
Menurut info yang diperoleh menerusi laman Facebook Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Kubu Bharu itu, bayi lelaki tersebut  telah dihanyutkan sejauh lebih kurang dua kilometer sebelum dijumpai oleh anggota bomba yang bertugas dalam operasi mencari dan menyelamat mangsa.
Operasi menyelamat itu turut disertai jabatan bomba Tanjung Malim dan anggota polis dari Balai Hulu Bernam.
Ingat, malang tidak berbau…

P-A-N-A-S-S-S !! ... Rahsia 'BESAR' Suami Saya...
ISTERI SUKA SUAMI TAHAN LAMA!



12 di ampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


Pengalaman Shopping <b>di</b> Plaza <b>Ampang</b> City | Eyriqazz.com

Posted: 15 Jan 2014 08:22 PM PST

 Bulan lepas sempat kami singgahi di Plaza Ampang City. Tempat ini agak tersorok sedikit. First time singgah selepas direkomenkan oleh pengasuh kami. Katanya pelbagai pilihan barangan di sini dengan harga yang berpatutan. Pucuk di cita, ulam mendatang, time kami datang itu dilayan oleh salah seorang Pengurus Operasi di beberapa kedai ini, Encik Izham .

Shopping di Plaza Ampang City 2

Most kedai berada di tingkat 1. Salah satu kedai yang agak unik dan sentiasa menjadi pilihan wanita adalah kedai beg. Beg tangan, beg bagasi dan pelbagai beg lagi. Kata encik Izham , most beg di sini adalah original .Direct order dari supplier di oversea mostly.

Shopping di Plaza Ampang City 3

Usha-usha, Isteri mula rambang mata dengan pelbagai jenama i.e. Harrods, Samsonite dan pelbagai lagi. Harga saya perhatikan agak berpatutan. Di sini tidak crowded sangat, jadi selesa untuk memilih or tawar menawar.

Shopping di Plaza Ampang City 5

Pilih mana-mana yang berkenan. Disusun cantik bagi memudahkan pelanggan memilih.

Shopping di Plaza Ampang City 8
Time ni usha-usha dulu. Ada duit lebih nanti, boleh datang lagi belanja Isteri.

Shopping di Plaza Ampang City 9

Selain beg, antara kedai-kedai lain antaranya kedai judal jersi. Jersi Kelantan antara yang sentiasa menjadi pilihan pengguna di sini. Orang Kelantan memang ramai menetap di Kuala Lumpur kan?

Shopping di Plaza Ampang City 10

Koleksi Ikon, Koleksi Red Warrior. Harga, memang agak murah dan berbaloi. Tak perlula sampai nak pergi Rantau Panjang semata-mata nak beli jersi.

Shopping di Plaza Ampang City 11

Favourite kami, sudah semestinya kedai Pakaian Kanak-Kanak yang juga berada di Tingkat 1 ini. Pelbagai pilihan baju kanak-kanak, kasut yang membuatkan memang rambang mata dibuatnya.

Shopping di Plaza Ampang City 12
Kasut. Azim Pilih kasut, Alisya pilih selipar berkelip-kelip. Bukan main gembira anak-anak.

Shopping di Plaza Ampang City 13

Pilih sampai lebam. Kalau beli banyak boleh dapatkan harga diskaun/tawar menawar. Kalau yang lagi rajin, boleh hubungi Encik Izham order banyak-banyak terus in bulk. Jual dalam bentuk wholesale pun ada. Kalau yang buat bisness online jual baju kanak-kanak, sini pun pelbagai pilihan. Harganya pun memang agak murah dan setanding dengan baju kanak-kanak yang dijual di Kenanga Wholesale City misalnya.  Yup, kami pun memang rambang mata dibuatnya.

Shopping di Plaza Ampang City 15

Isteri dan Azim masih memilih-milih pakaian. Hehehe….

Shopping di Plaza Ampang City 16
Alisya pun tidak melepaskan peluang sama. Tanggalkan kasut, terus cari yang mana berkenan.

Shopping di Plaza Ampang City 19

Amboi-amboi, sampai terduduk di buatnya.

Shopping di Plaza Ampang City 21

Selain kedai beg, jersi, pakaian kanak-kanak, kedai untuk orang lelaki i.e. menjual kasut kerja/casual juga ada di tingkat 1 ini. Harga? Memang worth it. Kalau tak kerana nak cepat aritu, memang dah angkat sepasang kasut.

Shopping di Plaza Ampang City 23Kemeja kerja pun ada dijual. Murah-murah dan berkualiti. I.e. satu helai rm50, 3 helai RM100. Next time memang kena singgah ni. Tahun baru, kena tambahkan koleksi baju kerja. Tak gitu?

Shopping di Plaza Ampang City 24

Anak-anak dah, lelaki dah, pakaian wanita pun dijual juga. Serba lengkap la tempat ini. Cuma mungkin kurang promosi dan lokasinya yang agak tersorok, ramai yang kurang tahu kehadiran Shopping Mall ini .

Shopping di Plaza Ampang City 26

Pilih-pilih, jangan malu-malu.

Shopping di Plaza Ampang City 27

Kualiti dan harga memang saya rasakan berbaloi. Kemudahan parking pun banyak cuma nak parking bawah tu kalau wanita, saya syorkan datang at least bawa teman.

Shopping di Plaza Ampang City 30
Pemandangan dari luar kedai. Quite nice actually shopping complex ini cuma mungkin kena diperbaiki kemudahan yang sedia ada dan dilebihkan promosi. Engagela kami bloggers sudah pasti yang terbaik kami berikan, tak gitu?

Shopping di Plaza Ampang City 31

Saya biarkan isteri seketika, agak-agak dah habis shopping belum ya?

Shopping di Plaza Ampang City 42

Hasil rembatan. Cuba teka total harga? Overall tak sampai RM150 campur dengan selipar Alisya sekali. Berbaloi rite?

Shopping di Plaza Ampang City 43Cantik dan kena dengan Alisya.

Shopping di Plaza Ampang City 46
Ini untuk Azim pula.

Overall, Kedai-Kedai di Tingkat 1 Plaza Ampang ini menawarkan pelbagai pilihan pakaian untuk seisi keluarga dengan harga yang berpatutan. Jauh lebih murah jika dibandingkan dengan harga pakaian di Parkson, AEON, Midvalley, dan KLCC. Memang saya syorkan shopping di sini di kala kos sara hidup yang semakin meninggi . Jimat belanja puas hati.

Alamat :
Plaza AMpang City
Tingkat 1, Jalan Ampang
50450 Kuala Lumpur.

Waktu Operasi :

Hari weekday kedai buka jam 1030pg – 700ptg
weekend 1030pg – 730ptg
Kecuali jumaat buka jam 230ptg-730ptg utk bg staff sempat solat jumaat

Kalau nak beli pakaian or barangan secara pukal di sini, bolehla hubungi Encik Izham di 0172040177

12 di batang kali - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di batang kali - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di batang kali</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jan 2014 07:10 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

12 di jenjarom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jenjarom - Google Blog Search


:: CIKGU NORAZIMAH ::: Video Lagu RAYA <b>di</b> KAMPUNG <b>JENJAROM</b>

Posted: 03 Aug 2013 06:43 PM PDT


Mood RAYA semakin menjadi-jadi kebelakangan ni ! Dalam duk layanz lagu raya, tiba2 terjumpa videoklip lagu baru dari artis baru seperti iamNEETA, Najwa Latif, Deanna Hussin & Mimie Haris. Yang SPECIAL nyer video ni dibuat di KAMPUNG JENJAROM tau. Kampung En. Arep tu ! Tiap2 minggu Cikgu Norazimah balik kampung, tak tahu lak ada artis wat videoklip. Tup..tup..kuar kt youtube ! Tu pon anak sedara yang tag kan video tu, kalau tak, memang tak tahu ler..hehe
Cikgu Norazimah tertanya-tanya gak, nape le dorang tak wat shooting kt umah mak mertua yer, lagi old skul tau umah mak mertua Cikgu Norazimah ni. Kalau tak, boleh ler glamer kejab ! Ahaks...

~ Rumah klasik dibuka untuk shooting drama/filem ! Sila PM Cikgu Norazimah yer..hahahaha ~
[p/s: pengsan kalau bapak mertua baca entry ni.. nth paper menantu sorang ni ! wink ]

12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


Tanah Pertanian Untuk <b>Di</b> Jual - Perunding Hartanah - Blogger

Posted: 26 Jan 2014 12:39 AM PST

Keluasan Tanah Pada Geran Mukim adalah 7.4291 ekar, dan yang hendak di Jual adalah 1/6 bahagian dari salah seorang pemilik bersama @ lebih kurang 1.2381 ekar
Status Tanah adalah Pertanian dan Pegangan Rizab Melayu Freehold
Viewing/ Info Contact 017-3008021

12 di klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di klang - Google Blog Search


Denggi : 16 kawasan <b>di Klang</b> berisiko denggi | Selangorkini

Posted: 29 Jan 2014 08:00 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Di Klang sahaja merekodkan 487 kes dalam tempoh 1 hingga 27 Januari lalu yang menunjukkan peningkatan melebihi 100 peratus berbanding tahun lalu dengan kira-kira 184.7 kes sebulan mengikut jumlah keseluruhan ...

12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu yam - Google Blog Search


Cherita AyueJean : Bersantai <b>Di</b> Sungai Sendat, <b>Ulu Yam</b>

Posted: 15 Jan 2014 12:00 AM PST


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA
Semalam AJ meluangkan masa dengan kawan-kawan berpiknik....
Sebelum subuh tu, kami ke NSK dulu... Beli barang-barang untuk BBQ....
Malam tu pulak memang bermalam kat rumah kawan AJ kat Selayang.. 
So memang dekat sangatlah kan dengan NSK....
Balik NSK, prepare ape yang patut....
Marinate bahan-bahan untuk BBQ semualah....
Tapi terus terang, AJ tak tolong pun... Sebabnya AJ terlelap....
Letih dan mengantuk sangat..
Sorrylah ye kengkawan..... Kihkihkih..... =P
Memula kitorang berhajat nak pegi Sungai Kedondong....
Bila dah sampai sana, tutup pulak sebab ada kes kencing tikus....
So kami bertukar haluan ke Sungai Sendat...
Nasib baik tak jauh pun jarak kedua-dua sungai tu....
Kalau tak BBQ tepi jalan je la gamaknya......
Sampai je sana, macam biaselah bentang tikar semua...
Lepas dah susun semua, apa lagi... BBQ time la!!!
Untunglah ada import chef kan... So AJ bahagian QC je la kot...
Dah settle semua, apa lagi......
Makan, terjun sungai dan makan lagi sampailah ke petang......
Okay bagi sesiapa yang tak penah pegi, Sungai Sendat ni terletak di Ulu Yam....
Perjalanan dari KL makan masa lebih kurang 45 minit....
Rasenya kalau google pun banyak details mengenai tempat ni....
Kawasan ni memang sesuai untuk bawak keluarga beriadah....
Tenang, bersih dan terjaga rapi serta jauh dari hiruk piruk kota..
Dilengkapi kemudahan tandas dan surau....
Tapi tandas dia takdelah besar mana.... Kalau pegi weekend kene beraturlah nak guna tandas..
AJ sarankan korang bawak khemah... Senang nak salin pakaian..... =D
Sayangnya, AJ lupa pulak nak amik gambar kawasan sekitar....
Next time kalau AJ pegi lagi, AJ tepek gambar ek.....
Dah banyak sangat ni AJ menaip...
Jom layan gambar kitorang kat sana.......
Cik Puan tanah fefeeling Ariana Rose kononnya....
Such a Drama Queen.... Ini semua POYO!
P/s : Curi masa jap......

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

12 di sungai panjang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai panjang - Google Blog Search


(116) Membekam 1 family <b>di</b> kg 10 <b>sg panjang sungai</b>… – Rawatan <b>...</b>

Posted: 05 Jan 2014 08:23 AM PST

(116) Membekam 1 family di kg 10 sg panjang sungai… – Rawatan Bekam Sunnah Az-Zahra Ke Rumah Anda.

Membekam 1 family di Kg 10 Sungai Panjang, Sungai Besar. 3 adik beradik wanita dan 1 lelaki. Masalah sakit badan dan migrain.

 

Jom berbekam untuk meningkatkan tahap kesihatan anda sekeluarga!!

 

70% BADAN KITA MENGANDUNGI AIR DAN DARAH! JANGAN JADIKAN DIRI ANDA SEBAGAI BANK TOXIN OH! TOXIN~jom buang toxin dari badan anda!

 

Anda mengalami sakit-sakit badan? Gout, diabetes, hypertension, migrain, stroke dan sebagainya boleh dirawat menggunakan kaedah bekam.

 

Tahukah anda? Bekam adalah amalan Rasulullah saw dan merupakan perubatan Nabi saw. Bekam mempunyai hikmah tersendiri. Justeru, orang yang berbekam telah menghidupkan sunnah Nabi saw dan setiap sunnah pasti membawa kejayaan dunia dan akhirat.

 

Rasailah nikmat berbekam bersama kami. Kami memiliki pakar-pakar bekam profesional yang sedia membantu anda dalam menyingkirkan darah kotor(toksin) dan angin berlebihan dari dalam badan anda.

 

Aamiin ya Rabbal'alamin

 

**Waktu bekam terbaik waktu pagi dari 10am menguatkan hafalan dan menyembuhkan penyakit. Anda juga boleh pilih waktu petang jam 2pm. Sila tempah seminggu awal tarikh temujanji anda. 

 

Alhamdulillah…berbekamlah sebulan sekali secara konsisten…setiap yg sunnah pasti ada keberkatannya…Menurut Anas Bin Malik, telah bersabda Rasulullah S.A.W. "Pengubatan yang paling baik di antara kalian ialah al Hijaamah (Bekam Darah)".

 

Rahsia kesihatan optima~buang toksin dan racun dari tubuh anda!!! PAKEJ OVERHAUL LENGKAP 1 BADAN 22 POIN~Rawatan BEKAM POWER saya bermula seawal jam 10 pagi. Anda tak perlu bersusah payah hendak ke pusat rawatan saya. Biarlah saya datang kepada anda. Pakej rawatan saya KL & SELANGOR (jurubekam wanita juga disediakan) :

a)Rm110 utk 22 cups         b)Rm60 utk 10 cups

 

Appointment bekam sms/whatsapp NAMA-ALAMAT-TARIKH-MASA  BERBEKAM KE 017-237 8001 JEHAN   facebook: http://bit.ly/bekamazzahra  ♥jom LIKE & SHARE|♥ INSHA ALLAH BERMANFAAT PADA RAKAN2 ANDA :)

 

♥ Allahu Akbar! Alhamdulillah! Subhanallah! ♥ Jom Kempen 100,000 rakan-rakan kita berbekam Sunnah SAW ♥ like & share info untuk semua ♥

12 di sungai burong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai burong - Google Blog Search


hijau sawah: Serangan hawar daun bakteria <b>di Sungai Burong</b>

Posted: 20 Oct 2013 04:51 AM PDT

Hawar daun bakteria (BLB) adalah penyakit bawaan bakteria yang menjadi masalah yang boleh menyebabkan kerugian ekonomi kepada pesawah. Lebih awal serangan berlaku, lebih teruk kesan kerosakan dan kerugian yang akan dihadapi. BLB boleh mengakibatkan kerugian hasil sehingga 60 peratus. Serangan di peringkat pengisian padi akan menjejaskan kualiti padi kerana kecacatan pembentukan biji padi, mengurangkan berat biji dan menyebabkan banyak beras patah apabila dikilangkan. Jika serangan berlaku pada peringkat hampir masak, kehilangan hasil tidak begitu ketara. Kawalan yang disyorkan ialah menggunakan varieti padi yang resistan. Kawalan secara kimia menggunakan sebatian kuprum (tembaga) dan antibiotik tidak lagi berkesan. Bagi mengawal penyakit ini, kebersihan ladang amat penting. Rumpai, padi batat, tunggul padi dan benih padi yang berpenyakit perlu dihapuskan sebaik sahaja selesai menuai.

Gambar serangan BLB di Taliair 3 Sungai Burong (klik pada gambar untuk paparan lebih jelas)

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


BEKAM RM 5 <b>DI CHERAS</b>,BALAKONG,KAJANG <b>...</b> - PURIDI - Blogger

Posted: 08 Nov 2013 06:32 PM PST

MERAWAT PENYAKIT SARAF AKIBAT KENCING MANIS DENGAN KAEDAH BEKAM


Gambar gejala awal kencing manis yang dikesan daripada kaedah Bekam

pDPN belenggu pesakit kencing manis, perlu sesuaikan diri tahan sakit neuropati

INDIVIDU yang mengalami sakit saraf akibat diabetes selalunya menderita tanpa rawatan berikutan sifatnya yang sukar untuk didiagnosis.

Keadaan ini menyebabkan pesakit lebih rela belajar menyesuaikan diri untuk hidup dengan menahan kesakitan dalam diam sepanjang hayat. Masalah yang menyakitkan akibat diabetes ini dikenali sebagai painful diabetic peripheral neuropathy (pDPN) atau lebih dikenali sebagai sakit saraf akibat diabetes.


pDPN adalah keadaan di mana pesakit diabetes mengalami kesakitan seperti pedih seperti dicucuk pin dan jarum atau seperti terkena tusukan pada kaki dan tangan.

Satu daripada lima pesakit diabetes menanggung penderitaan ini dan bilangan mereka terus meningkat. Disebabkan kesakitan ini dianggap peribadi, sukar mengenal pasti pDPN. Inilah yang menimbulkan cabaran dalam proses rawatan. Selain itu, kesedaran terhadap kesakitan neuropati amat kurang, lebih-lebih lagi apa yang dimaksudkan dengan neuropati periferi.

Menurut Profesor Bahagian Neurologi, Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM), Profesor K.J Goh, sistem saraf periferi atau peripheral nervous system (PNS) adalah satu daripada dua cabang utama sistem saraf. Satu lagi ialah sistem saraf pusat atau central nervous system (CNS) yang membentuk otak dan saraf tunjang.

Saraf dalam PNS menyambungkan CNS kepada organ deria seperti mata dan telinga serta organ badan yang lain misalnya otot, saluran darah dan kelenjar.

"Pesakit menanggung kesakitan neuropati apabila satu dan lebih banyak saraf mereka rosak. Banyak faktor menyumbang kepada kerosakan saraf. Ia boleh berpunca daripada gangguan, penyakit atau keadaan. pDPN adalah satu contoh kerosakan saraf disebabkan keadaan iaitu diabetes," katanya kepada Sihat.
Antara gejala kesakitan neuropati termasuk kesakitan seperti terkena tusukan dan kepedihan, menggelenyar atau rasa kebas.

"Untuk melakukan diagnosis neuropati periferi, pesakit akan menjalani beberapa pemeriksaan neurologi untuk mengenal pasti punca dan sejauh mana kerosakan saraf," tambah Prof Goh.

Sementara itu, Profesor Perubatan dan Pengarah Kampus Universiti Sains Malaysia (USM) Kelantan, Datuk Dr Mafauzy Mohamed, pula menjelaskan pesakit diabetes tidak sepatutnya hidup dengan menanggung kesakitan.

"Kesan neuropati periferi akibat diabetes amat buruk dan sangat menyakitkan. Kesakitan ini menyukarkan kehidupan harian sebaliknya pengurusan kesakitan secara berkesan membolehkan pesakit yang mengalami keadaan ini membaiki kualiti hidup," katanya.

Mengikut Tinjauan Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan Edisi Ketiga yang dikendalikan pada 2006, penularan diabetes meningkat kepada 14.9 peratus berbanding sedekad lalu di mana kadar penularan diabetes hanya 8.3 peratus.

Mengikut rekod, penularan diabetes di Malaysia meningkat hampir dua kali ganda dalam tempoh 10 tahun lalu. Ini adalah kadar yang lebih cepat daripada ramalan Persekutuan Diabetes Antarabangsa. Perangkaan ini adalah selari dengan peningkatan dua kali ganda masalah berat badan berlebihan atau obesiti di kalangan penduduk.

Seramai 50 peratus daripada pesakit tempatan yang disahkan menghidap diabetes dalam enam hingga 10 tahun yang lalu didapati mengalami pDPN.

"Semua data penyelidikan menunjukkan kes diabetes global dan tempatan. Lama kelamaan penularan penyakit ini akan menyebabkan kerosakan saraf yang pasti akan menimbulkan komplikasi. Oleh itu, adalah penting untuk membantu pesakit diabetes menguruskan kesakitan yang ditimbulkan oleh komplikasi diabetes," tambahnya.

pDPN boleh menyebabkan kesakitan yang amat sangat. Kesan penyakit ini sering menyukarkan pesakit untuk berjalan, tidur, bekerja dan menjejaskan mood dan aktiviti harian mereka. Disebabkan kesakitan adalah begitu subjektif dan menyentuh peribadi, pDPN selalunya kurang dilaporkan serta dirawat.

Seramai 58 peratus pesakit tidak menyedari bahawa kesakitan yang dialami mereka adalah disebabkan oleh diabetes. Justeru, pesakit diabetes perlu mendapatkan nasihat doktor dalam memilih rawatan yang betul untuk membantu menguruskan keadaan mereka yang menyakitkan.

April tahun lalu, Akademi Neurologi Amerika (AAN), Persatuan Perubatan Saraf Otot dan Elektrodiagnostik Amerika dan Akademi Perubatan Fizikal dan Pemulihan Amerika mengeluarkan laporan bersama yang menggariskan rawatan paling berkesan untuk melegakan kesakitan saraf akibat diabetes.

Menurut garis panduan itu, Pregabalin adalah satu-satunya rawatan tahap A yang disyorkan, berasaskan bukti kukuh yang menunjukkan Pregabalin berkesan merawat kesakitan saraf akibat diabetes.

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Menderitasakitsaraf/Article/index

12 di hulu selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di hulu selangor - Google Blog Search


Cabaran SKYTREX Remaja IKRAMTeens <b>Hulu Selangor Di</b> Taman <b>...</b>

Posted: 12 Dec 2013 06:11 AM PST

SHAH ALAM, 12 Dec 2013 - Program Outdoor bersama Skytrex Adventure anjuran IkramTeens Hulu Selangor merupakan satu aktiviti lasak yang mencabar , menguji kekuatan dan ketahanan mental dan fizikal peserta di kalangan remaja ahli IKRAMTeens Hulu Selangor. 

Program ini merupakan salah satu program berfaedah bagi  membantu remaja mengisi cuti persekolahan mereka. Aktviti program diadakan di pusat kegiatan Skytrex Adventure bertempat di Taman Botani , Shah Alam.  Seramai 41 remaja lelaki dan perempuan telah berjaya menyahut cabaran  dan menghabiskannya  di Seksyen Big Thrill yang merupakan tahap kedua cabaran yang disediakan oleh pihak Skytrex Adventure

Selepas aktiviti lasak Skytrex, para remaja di bawa pula mengunjungi tempat menarik di Taman Botani ini seperti Rumah Beriklim Empat Musim, Zoo Haiwan dan juga aktiviti berbasikal di taman. Tahniah kepada remaja IKRAMTeens  !

12 di sungai pelek - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai pelek - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai pelek</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jan 2014 03:23 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai pelek</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Oct 2013 03:19 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Kaji semula penutupan JPN, imigresen <b>Sg Pelek</b> — KL-TODAY.COM

Posted: 05 Aug 2013 08:31 AM PDT

SEPANG: Ahli Parlimen Sepang Hanipa Maidin menuntut kerajaan mengkaji semula penutupan Jabatan Imigresen dan Jabatan Pendaftaran Negara Cawangan Sungai Pelek, di sini sejak 1 Ogos lalu. Menurutnya, tindakan penutupan itu telah menimbulkan kesusahan kepada penduduk untuk berurusan dalam perkara-perkara berkaitan seperti pembuatan atau pembaharuan passport, pendaftaran sijil kelahiran, sijil kematian, pendaftaran kad pengenalan dan sebagainya.

"Saya difahamkan penutupan kedua-dua pejabat Kerajaan itu dilakukan kerana isu penamatan sewaan. Saya difahamkan kedua-dua jabatan tersebut tidak dapat menyambung perjanjian pelanjutan penyewaan ruang pejabat kedua-dua jabatan berkenaan kerana tiada penyelesaian dapat dicapai berhubung perjanjian baru yang disediakan oleh jabatan-jabatan tersebut dan pihak Tuan Tanah.

"Saya berpendapat adalah tidak munasabah kedua-dua jabatan tersebut tidak dapat menyelesaikan masalah teknikal dan remeh tersebut hingga mengakibatkan penutupan kedua-dua pejabat berkenaan yang sekaligus mendatangkan kesusahan yang amat besar kepada para penduduk. Penutupan ini adalah bertentangan dengan janji Barisan Nasional kononnya rakyat didahulukan.," katanya dalam satu kenyataan kepada Harakahdaily.

Sehubungan itu, beliau memohon pihak kerajaan mengkaji semula keputusan penutupan kedua-dua jabatan tersebut dan seterusnya membuka semula kedua-dua jabatan tersebut di lokasi yang sama bagi memudahkan para penduduk menjalankan urusan dengan kedua-dua jabatan sepertimana sebelumnya

"Sekiranya permintaan aduan penduduk tidak didengar pihak saya akan membawa perkara ini ke Parlimen dalam sidang Parimen pada bulan September ini", katanya.

Terlaris & Terhebat !!! Wangian Pheromones Berkuasa Untuk Memikat Wanita… KLIK SINI
Stor Rumahtangga Terhebat & Terbaik Untuk Suami Dan Isteri… KLIK SINI
Vimax Original MyIdaman Malaysia & Pillsexpert Canada. Gunakan Dengan Yakin… KLIK SINI

12 di kajang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kajang - Google Blog Search


.: Ribuan dengar penjelasan Anwar <b>di Kajang</b> - Mso - Blogger

Posted: 03 Feb 2014 07:38 AM PST

LAPORAN RENGKAS                                                                           Serangan bertubi-tubi oleh pelbagai pihak yang taksub kepada Umno atau sedia menjadi alat kepada pemimpin parti Melayu itu terhadap Anwar yang dirancangkan bertanding di DUN Kajang, ternyata tidak berbekas.

Bahkan serangan dan kritikan kepada tindakan Adun PKR mengosongkan kerusi dan mahu meletak ketua pembangkang bertanding di situ oleh para sarjana upahan menerusi tv, juga sia-sia. Sebaliknya serangan dan pembalunan itu memberi daya tarikan untuk orang ramai mengetahui apa yang berlaku.


Serangan ke atas Anwar bertalu-talu sebaik pelan transisi MB yang dikenali Gerakan Kajang itu dimulakan beberapa hari lepas. Ini terbukti malam ini apabila ribuan hadir di Dewan Orang Ramai Taman Mesra Kajang untuk mendengar penjelasan Anwar berhubung pelan berkenaan, sekejap tadi.

Sebaik saja selepas Maghrib orang sudah berpusu-pusu ke situ. Dewan penuh sesak menyebabkan orang ramai hanya berlegar di luar dewan. Beberapa buah khemah disediakan di luar dewan juga penuh. Jalan Sg Sikamat -  Kajang hampir setengah kilometer dipenuhi kereta kiri kanan. Melihat kereta besar dan mewah yang diparking di kiri kanan jalan jelas sambutan dan dokongan terhadap Anwar tidak berubah dan pelan transisi itu disetujui.

Melihat suasana malam ini menjelaskan bahawa Anwar Ibrahim masih popular dan segala bentuk serangan dan cemuhan ke atasnya tidak menghakiskan sokongan terhadapnya. Keadaan ini sudah tentu menjadi pemimpin UBN akan pening kepala kerana apa juga usaha untuk memburukkan Anwar tidak menjadi.

Dalam ucapan tadi, Anwar menjelaskan pelan transisi atau Gerakan Kajang itu bukan kerana hendak memenuhi kehendak nafsunya menjadi MB selepas gagal jadi PM seperti dakwa pihak Umno, tetapi ia untuk menatijahkan perkara lebih penting dari itu demi rakyat.

Antara apa yang menjadi hasratnya Pakatan Rakyat perlu menjadikan Selangor sebagai modal kerajaan Pakatan Rakyat yang akan diyakini rakyat dengan tata tadbiran yang sempurna. Dengan cara itu ia akan menjadi asas baik untuk menyakinkan rakyat menyakini Pakatan Rakyat untuk merampas Putrajaya.

Menurutnya agama menjadi tunggak dalam pengukuhan itu.

"Kita perlu perkukuhkan Selangor untuk Pakatan Rakyat, bila Selangor kukuh PKR, DAP dan Pas juga kukuh," jelasnya.

Dalam masa sama juga katanya semua parti Pakatan Rakyat, Pas, PKR dan DAP perlu memperkuatkan kedudukan untuk mencapai apa dihajati itu. Apa yang dirancangkan bukan saja untuk PKR tetapi untuk Pakatan Rakyat.

"Jadi semua pihak kena turun mendekati rakyat dan merayu undi dari rakyat bila pilihan raya nanti," kata Anwar.

Turut hadir dalam majlis itu ahli Parlimen Hulu Langat Dr Rosli, Menteri Besar Selangor, Khalid Ibrahim dan lain-lin. Anwar dalam kesempatan itu memuji pentadbiran Khalid selama enam tahun di Selangor yang berjaya meletakkan Selangor sebagai negeri yang maju dan berjaya mengukuhkan ekonomi negeri itu. [wm.kl.11:37 pm 03/02/14]

Saya bertanding <b>di Kajang</b> kerana mahu pertahan Pakatan – Anwar <b>...</b>

Posted: 01 Feb 2014 09:09 PM PST

(Oleh: Nazar Hashim)

KUBANG SEMANG 2 FEB: Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Ibrahim berkata, keputusannya bertanding dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) DUN Kajang, kerana mahu menangkis serangan Umno terhadap Pakatan Rakyat dan Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim.

Anwar Ppinang"Saya tidak gila kuasa. Sanggup bertanding Dun Kajang bagi menangkis serangan melampau Umno Selangor, khususnya Pengerusi Perhubungan yang dipimpin oleh Datuk Seri Najib.

"Umno-BN memantau dengan serius kekuatan yang ada pada Tan Sri Khalid selaku Menteri Besar Selangor bersama-sama dengan pimpinan PR.

"Jika dibiarkan, pimpinan Kerajaan Negeri Selangor pimpinan Tan Sri Khalid akan terus diserang habis-habisan selama 4 tahun lagi walaupun banyak yang telah beliau lakukan untuk kebajikan rakyat," katanya ketika menyampaikan ceramah penerangan beliau di Yayasan An-Nadhoh, Kubang Semang , semalam.

Menurut ketua pembangkang itu, Umno kini tidak lagi melihat kepada keperluan dan kebajikan rakyat Selangor, sebaliknya berterusan menyerang Pakatan.

Hadir sama dalam majlis tersebut ialah Mudir Yayasan An-Nadhoh, Ustaz Mutalib Maarof, Adun Sri Muda, Shuhaimi Shafiei, Badrul Hisham Shaharin serta kepimpinan KEADILAN, PAS dan DAP Pulau Pinang.

Anwar juga berkata, serangan yang dilemparkan kepadanya, termasuk daripada bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad membuktikan betapa gerunnya Umno-BN terhadap kekuatan Pakatan Rakyat.

"Mahathir juga kata saya tidak layak jadi PM, tapi hanya jadi MB saja. Kasihan pada Mahathir juga, sudahlah jalan tidak kuat lagi, tapi digunakan Umno untuk menyerang saya lagi sehingga kini.

"Pakai baju jersi Selangor pun dah jadi kontroversi bagi pimpinan Umno," tambah Anwar.

"Strategi kita menjadi. Oleh kerana itu diharapkan semua jentera akan turun padang bagi memastikan Kajang tetap pada PR. Umno-BN mesti dikekang dari terus memanipulasi kebenaran," katanya lagi.

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=58852

12 di subang jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di subang jaya - Google Blog Search


Nizam.Ariff: Rojak <b>Subang Jaya</b> ada <b>di</b> Shah Alam

Posted: 15 Jan 2014 06:12 AM PST

.

Kalau sesiapa yang pernah mencari rojak mamak di Subang Jaya, aku rasa

pasti mereka akan teringatkan sebuah van rojak dan cendol mamak yang parking di seberang jalan di hadapan stesyen minyak tidak jauh dari Masjid Subang Jaya yang berhadapan pula dengan Subang Parade.

Sekarang, pemilik rojak yang itu sudah ada beberapa kedai makan. Salah satunya di seksyen 19 Shah Alam.

Menunya masih sama seperti yang di van bergerak di Subang Jaya.

Malah, ia masih mengekalkan lapik plastik di atas pinggan! Padahal mereka boleh basuh pinggan tu. Cendulnya pula mempunyai rasa yang unik. Bila dirasa betul-betul, ianya ada rasa halia. Manakala kuah rojaknya tidak terlalu manis...sesuai dengan tekak aku.

Tapi...rojak Abdullah Mastan Ghani di Teluk Intan itu, bagi aku, is still the best.

.

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


This is Our Story: Buffet Durian <b>di</b> SS2 <b>Petaling Jaya</b>

Posted: 12 Jan 2014 06:30 PM PST

follow member kawan sekerja mr.hubby
rata-rata kawan mr.hubby adalah penggemar makan durian
makan sebakul pun still boleh makan lagi
macam aku nie..makan 2 3 ulas pun dah rasa muak
memang tak boleh nak makan banyak-banyak
tapi hari-hari boleh jea makan durian cuma tulah tak boleh
makan sekali banyak..memang nak rasa muntah
di buffet durian nie memang banyak gerainya
piilih sahaja nak masuk gerai yang mana satu
ada gerai yang charge 1 kepala start dari 
ikut pilihan masing-masing
dan makanlah selagi boleh makan
aku just tengok jealah member mr.hubby makan
umairah dan umar pun tak makan banyak
sekadar merasa di tekak sahaja
tapi time balik memang azab
bila masing-masing sedawa
perghhhhhhhhh dalam keta bau tempoyak
memang buka tingkap jea sepanjang perjalanan
sebab lawan sedawa dengan mr.hubby hahahahahha
--pilihan mr.hubby dan kawan-kawannya pilih gerai yang charge rm15.00--
makan lah selagi boleh makan
memang pilihan durian yang diberikan TERBAIK

--pilih sahaja mana korang nak makan--

--mr.hubby dan rakan-rakannya--
kuat makan durian semuanya

--makan jangan tak makan--
balik nanti tidor dalam fridge yea

--minum dengan air kelapa--

umairah pun boleh tahan jugak bila makan durian

--mr.hubby pun bukan jenis penggemar durian--
cian umar sudah mengantuk
sejak sudah bersekolah nie
pukul 10pm memang waktu tidor anak-anak
jadi lepas waktu 10pm memang masing-masing sudah lemau
kalau korang nak rasa makan buffet durian


 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved