ads

Khamis, 16 Ogos 2012

12 di tanjung sepat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


6 Budak Lemas <b>Di Tanjung Sepat</b> | Malaysia Top Bloggers

Posted: 23 Jan 2012 07:21 PM PST

Dalam kejadian lemas di Tanjung Sepat Kuantan semalam, 6 budak lemas serentak. bagaiamanpun 4 dari mereka berjaya diselamatkan oleh orang ramai yang berada ditempat kejadian.

KUANTAN: "Semuanya berlaku terlalu pantas. Anak-anak saya sebelum itu sedang mandi apabila tiba-tiba ketiga-tiga mereka tenggelam timbul dan terkapai-kapai.

"Saya cuba menyelamatkan mereka namun hanya berjaya menyelamatkan seorang saja," kata Zaleha Abdul Ghani, 42, yang kehilangan dua anaknya, Mohd Zaiful Mohamad, 13, dan adiknya, Mohd Saiful, 11, akibat lemas di Pantai Sepat, dekat sini, petang semalam.

Dalam kejadian kira-kira 5 petang itu, enam orang termasuk tiga anak Zaleha lemas. Bagaimanapun, seorang anak wanita itu dan tiga anak saudaranya berusia antara lapan hingga 16 tahun, berjaya diselamatkan orang ramai dan kini dirawat di di Hospital Tuanku Ampuan Afzan (HTAA).

Zaleha bersama keluarganya dari Sungai Isap, berkelah di pantai itu sempena cuti umum Tahun Baru Cina.

Dua anaknya yang maut, Mohd Zaiful dan Mohd Saiful berada dalam keadaan nyawa-nyawa ikan ketika diselamatkan dan meninggal dunia di HTAA akibat sesak nafas. Seorang lagi anak Zaleha masih lagi dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) dan dia mengharapkan anaknya itu selamat.

Pada masa sama, Zaleha meluahkan kekesalannya terhadap pihak berkuasa yang tidak melakukan pemantauan di sepanjang pantai itu biarpun sebelum ini banyak kejadian lemas berlaku.

"Mereka (pihak berkuasa) sepatutnya mengambil langkah sewajarnya untuk mengelak kejadian ini berulang kembali," katanya.

Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Daerah Kuantan, Superintendan Zulkifli Taha, berkata enam orang lemas dalam kejadian itu dengan dua daripada mereka maut.

Menurutnya, pihaknya masih melakukan siasatan terperinci punca kejadian.

12 di beranang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di beranang - Google Blog Search


Reviu: Bandar Baru SP Setia Kat <b>Beranang</b>? | Saufikarim Official Blog

Posted: 10 Jul 2012 08:41 AM PDT

Salam rakan-rakan SK.com,

Sk mendapat banyak permintaan untuk reviu tentang rumah atau new tonwship yang bakal digegarkan di kawasan Beranang? Haa..Beranang? Biar betul kawasan tu akan dijadikan sebuah bandar baru yang 'macam bandar satelit la kan' ala-ala dekat dengan Kuala Lumpur.

Jom SK bawak korang tengok apa potensi yang Bandar Baru SP Setia ini nak tawarkan, seperti dibawah:-

1. Kalau nak diikutkan, Beranang ini memang sebuah lokasi tengah-tengah antara Semenyih, Bangi Lama, Seremban dan Kajang.

  • Jarak 5km daripada Semenyih.
  • 7km daripada Bangi Lama disebelah timur.
  • Lokasinya 2km daripada Beranang Barat.
  • Jarak 25km daripada Pusat Bandar Kuala Lumpur

Jarak-jarak tak jauh dengan bandar satelit yang lain. Jadi Bonus yang baik!

sp setia

Peta Lokasi Beranang dan kawasan sekitarnya

2. Projek Bandar Baru ini boleh dihubungkan melalui jalan semenyih dan dipanjangkan dengan Kajang SILK Highway. Jika korang nak ke Kuala Lumpur boleh lalu Highway PLUS Utara Selatan atau Besraya daripada Kajang SILK Highway yang hanya memakan masa 40 minit sahaja. Jadi projek lokasi ini mempunyai kemudahan jalan-jalan highway yang mudah untuk ke pusat bandar Kuala Lumpur.

Hanya 40 minit untuk ke Kuala Lumpur dikira oklah. Jarak dan masa yang diambil boleh tahan.

3. Lokasi Bandar Baru ini juga akan berhampiran dengan Bandar Kajang MRT stesen (Sungai Buloh-Kajang Line). Kalau nak ikutkan hanya 15 minit sahaja daripada projek perumahan ini.

Mengapa SP Setia agak agresif dalam projek bandar baru di Beranang ini?

Projek sebelum ini yang amat membanggakan mereka ialah SP Setia di Setia Alam, Shah Alam. Kalau korang nak tau, harga permulaan kawasan perumahan di Setia Alam bermula dengan Rm218,000 untuk 20×70 rumah 2 tingkat dan sekarang dah naik sebanyak RM668,000 dalam masa 7 Tahun.

Gambar Hiasan: Antara Projek Rumah di Setia Alam

Kenaikan harga yang tinggi kerana SP Setia membuat pelaburan terhadap kemudahan-kemudahan awam disekitar Setia Alam dan juga perhubungan serta ameniti yang baik disekitar Setia Alam. Jadi disebabkan itu, Projek Bandar Baru di Beranang akan dilaburkan dengan projek percampuran perumahan dan juga komersial sebanyak RM3.5 billion.

Sasaran projek terbaru ini adalah untuk kebanyak rakyat Malaysia supaya mampu memiliki rumah dengan harga rendah dan nilai lokasi tersebut dijangka naik seperti yang berlaku di Setia Alam pada 7 tahun lepas.

Namun demikian berdasarkan pengalaman untuk lokasi selatan, seperti Kajang, Bangi, Nilai dan Seremban, Kenaikan mungkin akan berlaku dan hanya kenaikan 2 kali ganda dijangkan. Berbanding Setia Alam yang naik sehingga 3 kali ganda disebabkan Lokasi Shah Alam yang hangat. Didalam Ebook Pelaburan hartanah tanpa Modal, SK letak lokasi Shah Alam antara lokasi panas yang sangat menguntungkan.

Selalu SK ingatkan korang betul-betul mesti faham apa matlamat korang beli rumah, untuk duduk atau pelaburan hartanah. SK cadangkan beli rumah di Beranang ini untuk duduk dan juga mampu untuk mendapat pulangan 100%. Masa saja yang akan menuntukan. Kemungkinan mengambil masa yang lama. Tapi jika korang ada quota yang lebih, bolehla beli untuk pelaburan dengan jual setelah beberapa tahun (3-4 Tahun)

Harap korang semua puas hati dengan reviu SK. Bolehla pegi buat site view di lokasi tersebut untuk dapatkan feel. :)

Reference:

1. Lowyat.Net: SP Setia New Township – Beranang, Ulu Langat

2. Starbiz -Tuesday October 4, 2011 (SP Setia buys land for RM381mil to replicate earlier success(update))

from your own site.

12 di rawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di rawang - Google Blog Search


c.h.a.z.a.l.l.e: Berbuka <b>di rawang</b>

Posted: 29 Jul 2012 04:56 PM PDT


And yes, sabtu aku repeat pegi midvalley. Dah pakaikan baju kurung pada hayfa, sengtengnya. X perasan budak ni dah tinggi. And bila pakaikan baju kat qayreen, mcm sarung nangka. Sah-sah budak ni debab.
Since nak gi midvalley, pian suggest gerak teruslah balik rawang. Masalahnya, aku kena bawa bahan popiah and sambal goreng balik rawang. Angkut.
Smp midvalley dlm 10.05 pagi. Terus gi tukar baju. Bukan takat aku tukar size, siap tukar warna lagi. Nak pattern sama but warna lain sikit. Nasib baik ada.
Awal lg, saja pusing tgk booth lain. Smp kat satu corner, ada satu booth yang jual lagi byk choice baju kurung and baju kebaya kanak-kanak. Pian suruh pilih kebaya. Aku cakap, kan dah beli baju kurung. Pakai pun setahun sekali. But still dia nak jgk. Xpelah, dia nak bayar.
Aku dah pilih 2 size, satu size 2 and satu size 4. Size 3 xde lak. Mmg sizenya even numbers. Nak tengok harga, xde pulak price tag. Pusing kat blkg ada lg pattern lain. Sekali yang kat blkg ada harga. Bila aku tunjuk kat pian, dia kata xyahlah. Pakai pun setahun sekali jer. Eh, tu kan ayat aku.
Harga size dua, RM105 and harga size empat, RM115!
Tu bleh dpt 2 pasang kain baju aku. Hantar tempah pun baru RM35. Inikan pulak baju budak. Dpd hasil pemerhatian aku, jahitan baju tu xdelah kemas sangat sbb baju tu menggelembung. Ada lak saki baki benang yang x potong kemas. Still, starting price RM105. Camtu, aku pun nak jadi tailor. Even baju kurung pun starting RM65.   
X sangka harga gitu. Range harga yang aku expect utk baju kurung is RM45 and kebaya dlm RM65.
And terus balik. X daya nak pusing-pusing. Nnt kul 2 pian ada kelas lg.
Smp rawang, aku tido dulu. Pastu bangun buat popiah. Pastu tido balik. Panas tul kat rawang. Hayfa & qayreen dah petang baru seronok main bila cousins dah sampai. Sblm tu dok gaduh dua orang. 
Berbuka di rawang, menu mee kari, popiah, laksa, mihun sup, roti jala, red velvet cake, karipap, pecal and few others. Xde nasi. Dua kali aku tambah mee kari. Pastu makan pecal lak. But xdelah setanding pecal ijok. Itu harus dicari segera. 
And bila pian tny, mana popiah? Ntah. Tadi siti goreng tapi x nampak kelibatnya. Sekali tgk, bekas dah kosong. Rupanya ada orang tapau dulu sblm orang lain dpt rasa. Bukankan definasi tapau digunapakai apabila ada lebihan. Patutlah aku tgk jabbar kecoh dok cari bekas kecik nak isi kuah cili popiah. Pulak tu mak sue bising kat aku nape x simpan utk dia. Hahahahaha... Mak sue nak rasa kena dtg raya umah aku. 
Kita org balik mlm tu jgk. 
--------------------------------------------------------------------------------------



12 di kajang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kajang - Google Blog Search


Pengedar Shaklee <b>di</b> Bangsar, <b>Kajang</b> dan Bangi - maipilih.com

Posted: 01 Aug 2012 09:15 AM PDT

terima kasih kepada para pengunjung kerana sudi melawat blog saya. Saya, Fauziah Hamzah adalah pengedar sah Shaklee di kawasan Bangsar, Kajang dan Bangi serta kawasan sekitarnya. Saya juga menerima pesanan dari seluruh Malaysia dan penghantaran pula menggunakan khidmat Poslaju.

blog ini adalah tentang perkongsian kebaikan serta manfaat kesihatan yang diperolehi dari produk Shaklee. sebagaimana saya telah jatuh cinta pada setiap produknya, saya harap anda juga dapat merasainya. oleh itu saya ingin menjemput anda utk meluangkan sedikit masa mengenal produk Shaklee beserta kesan dan khasiat yang terkandung di dalam setiap produk. Yang pasti, setiap produk Shaklee ada kelainan yang istimewa berbanding supplement yang ada di pasaran sekarang.  semoga dari perkongsian  yang terkandung dalam blog ini dapat kita manfaatkan bersama. insya-Allah...

selamat membaca dan terima kasih sekali lagi kerana sudi melayari maipilihdotcom - rakan nutrisi anda.

Fauziah Hamzah
Member ID : 846053
Mobile : 012 7640760
Email : bibimie@gmail.com

BILIK UNTUK DISEWAKAN <b>DI</b> PUNCAK UTAMA <b>KAJANG</b> | Rumah <b>...</b>

Posted: 08 Aug 2012 04:33 PM PDT

Publish date: August 8, 2012 11:34 pm
Contact Name: Wan
Price: RM180
Region: Selangor
Location: Puncak Utama Kajang
Phone: 0129497824
Tags: , , , , ,

• 2 UNIT BILIK UNTUK DISEWAKAN
• Perempuan sahaja
• RM180/bulan
• Bilik luas dan masih baru
• 4 bilik tidur dan 2 bilik air
• Bilik untuk disewakan di tingkat atas
• Keadaan dalam rumah bersih dan cantik
• Ada dapur masak, peti sejuk dan mesin basuh

- Lokasi yang sesuai bagi pelajar UNITEN!!!
- Jalan keluar terus ke Serdang Lama berhampiran The Mines
- Sesuai bagi yang menuju ke MRR2

BERMINAT???
Sila hubungi Wan::0129497824

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved