ads

Khamis, 26 September 2013

di negeri selangor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri selangor - Google Blog Search


Exco Agama <b>Selangor</b> Dakwa Bermukim <b>Di</b> Bangkok Untuk Intai <b>...</b>

Posted: 24 Sep 2013 10:49 PM PDT

AIDCNews – 25/09/13 – Exco Hal Ehwal Islam, Permodenan Pertanian dan Pembangunan Desa negeri Selangor, Sallehin Mukhyi mendakwa langkah kerajaan negeri mengadakan permukiman di Bangkok, minggu lalu adalah bagi melihat secara dekat latar belakang operasi syarikat yang ingin melabur di Selangor.

"Kita juga nak mencapai dan melihat sebagaimana Tan Sri (Abdul Khalid Ibrahim) sebut beberapa syarikat yang (akan) melabur begitu besar di Selangor ini.

"Sebab itu kita buat di sana.. jadi kalau di sini kita tak dapat gambaran sebenar," katanya ketika ditemui Antarapos.

Sebelum ini beberapa exco yang turut sama dalam delegasi kerajaan negeri ke Bangkok menjelaskan tujuan pemukiman di luar negara adalah bagi mengelakkan 'gangguan' dan ketidakhadiran exco dalam mesyuarat mingguan seperti kebiasaannya.

Dalam pada itu, Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebelum ini berkata, pemukiman tersebut bertujuan membincangkan pelan tindakan lima tahun bagi pembangunan sosio ekonomi rakyat Selangor.

Katanya lagi, kerajaan negeri turut mengadakan perbincangan dengan syarikat yang memiliki banyak pusat beli-belah di Thailand, Kumpulan Central Pattana yang melabur RM500 juta untuk membina sebuah pusat membeli-belah di I-City Shah Alam.

Namun apa yang menghairankan, rombongan tersebut melakukan perbincangan dengan Central Pattana tanpa kehadiran wakil dari I-Berhad, dan ia disahkan oleh setiausaha akhbar Khalid, Arfaeza Abdul Aziz.

Ini sekaligus menimbulkan persoalan mengapa tidak syarikat tersebut sendiri yang mengambil peluang untuk mendapatkan syarikat pelabur bagi pembinaan pusat membeli-belah berkenaan.

ADUN Kuang, Abdul Shukor Idrus dilaporkan Antarapos sebelum ini menyelar langkah kerajaan negeri Selangor membawa kesemua exconya bermesyuarat di Bangkok sebagai tindakan membazir dana awam.

Katanya, wang yang digunakan bagi membiayai pemukiman (retreat) barisan exco itu boleh dimanfaatkan untuk kebajikan rakyat.

"Sebagai sebuah negeri yang berkebajikan apabila membawa exco mesyuarat ke luar negara beerti mereka bermewah-mewah, jadi di mana kebajikan kepada rakyat yang dijanjikan?

"Kalau tidak bermesyuarat di luar negara sudah tentu perbelanjaan untuk membawa exco tu boleh digunakan untuk membantu rakyat yang miskin yang memerlukan bantuan.

"Sepanjang tahun ini berapa perbelanjaan kerajaan negeri gunakan untuk menghantar wakil rakyat mereka samada yang mesyuarat exco ataupun lawatan-lawatan lain," katanya.

12 di port klang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di port klang - Google Blog Search


Jom Mancing Bersama <b>Di Port Klang</b>: Todak oh Todak..

Posted: 02 Sep 2013 01:09 AM PDT

Ketika kami bertugas, kadangkala teringin juga untuk memancing. Bila sudah jemu dengan Sardin dan Magie, lauk ikan segar menjadi pilihan. Memancing di kawasan ini pada waktu malam tidak pernah kami lakukan. Namun percubaan kali pertama, membuahkan hasil. Ikan belanak sejengkal yang kami cangkuk pada mata besar tanpa batu pemberat, kami hanyutkan saja. Hasilnya, seekor Todak besar menjadi mangsa.
Walaupun tidak sebesar Marlin atau Layaran, daya tarikan dan lompatanya begitu mengasyikkan. Waktu sesuai untuk menjerat spesis ini ialah ketika air mati perlahan pada waktu malam. Lokasi ini di boya merah di kawasan tugasan kami. Cuma pastikan perambut kuat digunakan, berikutan  terdapat 2 ekor yang berjaya memutuskan perambut 80paun kami pada malam berikutnya. Ikan ini kami jadikan lauk selama 4 hari. Walaupun bukan Tenggiri atau Siakap, setelah dimasak memang sedap. Dagingnya berlapis-lapis sesuai dimasak berkuah. pada yang pertama kali merasainya, tulang bewarna hijau pasti menghairankan!

12 di jenjarom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jenjarom - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di jenjarom</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Sep 2013 03:03 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

seminar mengenali jati diri <b>di</b> smk <b>jenjarom</b> - unit kokurikulum sjkt <b>...</b>

Posted: 09 Aug 2013 05:04 AM PDT

            Pada 02.8.2013(Jumaat) saya diberi peluang oleh Pn.Manimegalai(Guru SMK Jenjarom) untuk memberi ceramah motivasi jati diri kepada pelajar-pelajar tingkatan 3.
                     Dari jam 8.00 hingga 10.00 pagi, saya telah memberikan ceramah mengikut citarasa dan aspirasi mereka. Saya telah mendalami minda pelajar dengan menyentuh nilai-nilai sejagat seperti nilai kemerdekaan, rasa simpati, rasa bersyukur dan  rasa berterima kasih.

12 di puchong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di puchong - Google Blog Search


TRAGIS! - Detik Cemas Wanita Nak Bunuh Diri Bersama Bayinya <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 24 Sep 2013 07:13 PM PDT

TAOTAUAJER - SEORANG wanita warga China mengejutkan orang ramai apabila ingin membunuh diri bersama bayinya di Hotel Sun Inns, Bukit Puchong, Selangor pada pagi 24 sept 2013.
Dalam kejadian pukul 9 pagi itu, seorang pegawai dan enam anggota dari Balai Bomba Dan Penyelamat Puchong bergegas ke tempat kejadian sebaik saja dimaklumkan oleh orang ramai apabila terlihat seorang perempuan di atas hotel tersebut.
Usaha memujuk wanita berkenaan yang dibuat oleh anggota bomba dan polis akhirnya berjaya mengelakkan sebarang kejadian yang tidak diingini.




TAOTAUAJER : Syabas anggota bomba dan polis yang bertugas….sekurang-kurangnya dua nyawa berjaya diselamatkan tanpa sebarang pertumpahan darah. Kalau tak kesian baby tu tak pasal-pasal ikot mak dye bunuh diri - Koleksi Bunuh Diri

12 di balakong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di balakong - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di balakong</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Sep 2013 07:20 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di balakong</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Aug 2013 07:06 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di balakong</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Jul 2013 07:29 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di balakong</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jul 2013 07:20 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

PEMBEKAM WANITA <b>DI BALAKONG</b> KAJANG ~ Bekam | Mukjizat <b>...</b>

Posted: 18 Jun 2013 07:20 PM PDT

ASSALAMUALAIKUM WAROHMATULLAH....

BAGI KAUM WANITA YANG TINGGAL BERDEKATAN DAERAH KAJANG, BALAKONG, SUNGAI BESI, SERI KEMBANGAN, SERDANG, UPM DAN YANG SEWAKTU DENGANNYA, JIKA INGIN MENDAPATKAN RAWATAN BEKAM SUNNAH BOLEHLAH MENGHUBUNGI CHE ZILA DI NO. 019-380 3719
ALAMAT BELIAU DI NO J-12 JALAN SINARAN 4,TAMAN SINARAN, 43300 KAJANG SELANGOR. (boleh cari lokasi kat google map yer).


WAKTU PERKHIDMATAN : 9 PAGI - 10 MALAM
BUKA SETIAP HARI KECUALI HARI RABU TUTUP.
KHUSUS UNTUK WANITA SAHAJA.
SILA BUAT TEMUJANJI AWAL.

 "Berubatlah wahai hamba-hamba Allah SWT, sesungguhnya Allah tidak menciptakan sesuatu penyakit kecuali menciptakan ubat baginya... diketahui oleh yang mengetahuinya dan tidak diketahui oleh yang tidak mengetahuinya." (Disahihkan oleh Ibnu Hibban dan Hakim)

BLOG SELANGOR: 12 <b>di balakong</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Apr 2013 07:43 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di balakong</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Apr 2013 08:19 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di balakong</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jan 2013 07:43 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Nasim buka bilik pameran terbaru Peugeot <b>di Balakong</b> | Arena Kereta

Posted: 20 Jul 2011 07:30 AM PDT

Peugeot Balakong Nasim buka bilik pameran terbaru Peugeot di Balakong

Nasim Sdn Bhd, pengedar rasmi kenderaan Peugeot di Malaysia, hari ini telah melancarkan pembukaan bilik pameran terbarunya di Balakong. Ketua pegawai operasi Nasim, Dato' Samson Anand George berkata, bilik pameran terbaru itu akan menampung permintaan pelanggan di kawasan Balakong, Cheras Selatan, Kajang, Semenyih, Seri Kembangan, Serdang dan Bangi.

"Tahun lepas telah mencatatkan jualan keseluruhan sebanyak 28,444 unit kenderaan. Untuk tempoh lima bulan pertama tahun ini, sejumlah 12,078 unit keseluruhan telah terjual di pasaran ini yang mana telah mencatatkan peningkatan sebanyak 4.5 peratus berbanding tempoh yang sama tahun 2010. "Pembukaan bilik pameran terbaru ini akan meningkatkan lagi jumlah jualan kami memandangkan terdapatnya peningkatan permintaan terhadap kereta buatan Eropah," tambah beliau lagi.

Bilik pameran terbaru Peugeot di Balakong adalah sebahagian daripada proses perluasan pasaran yang dilakukan oleh Nasim di seluruh negara. Syarikat itu baru saja melancarkan pembukaan pusat 3S di Melaka dan melantik pengedar tunggal di Sabah. Dengan pembukaan pusat jualan Peugeot Balakong, kini terdapat 19 pusat pameran dan jualan Peugeot di seluruh negara. Selepas Balakong, Nasim bercadang membuka tiga lagi bilik pameran dan jualan terbaru, menjadikan jumlah keseluruhan kepada 22, membolehkannya berada di setiap pasaran utama di seluruh negara.

Peugeot 207 SV Nasim buka bilik pameran terbaru Peugeot di BalakongDengan pembukaan Peugeot Balakong, syarikat itu kini memiliki 10 pusat jualan di Lembah Klang. "Kami juga bercadang melancarkan pusat 2S di Balakong tahun ini untuk menampung permintaan pelanggan Peugeot sedia ada dan pelanggan berprospek. Pusat 2S ini akan didirikan tidak jauh dari bilik pameran dan jualan dan akan menjadi salah satu pusat selepas jualan Peugeot terbesar di dalam negara," kata Dato' Samson.

Untuk enam bulan pertama tahun ini, Nasim telah menjual sebanyak 3,082 unit kenderaan, mencatatkan peningkatan ketara sehingga 137 peratus berbanding jumlah jualan pada tempoh yang sama tahun lepas. Sementara itu, Nasim juga memperkenalkan Peugeot 207 SV di Peugeot Balakong hari ini. Peugeot 207 SV merupakan varian terbaru sedan 207, tampil dengan kit badan luaran lebih sporty dan kemasan dalaman baru. Model tersebut disasarkan untuk pembeli muda dan pelanggan yang mahukan sebuah sedan lebih menarik dalam segmen-B.


Jawatan Kosong FIG Metal Industries Sdn Bhd <b>di Balakong</b>

Posted: 24 Dec 2012 04:52 AM PST

An established ISO Certified Company in Balakong invites suitable candidates for the following positions:

PURCHASING AND ADMIN CLERK
MARKETING CLERK
BUSINESS DEVELOPMENT
EXECUTIVE
CUSTOMER SERVICE EXECUTIVE
HUMAN RESOURCE CLERK

Requirements for all positions:-
- Qualification: SPM/Diploma/Degree.
- Conversant in English, Bahasa Malaysia and other languages.
- Candidates must have 2 years working experience.
- Preferred age group between 20 to 36 years old.
- Familiar with Microsoft Word, Excel, Power Point & etc.
- Willing to travel outstation / local (Business Development Executive).

Interested, please contact:
No.15, Jalan CJ 1/6A,
Kawasan Perindustrian Cheras Jaya,
43200 Cheras Jaya, Selangor
.
Office: 03-90804060 / 019 3859941
Email: Please Login or Register to apply this job online.

Maklumat Jawatan Kosong Terkini 2012:

Pelakon Hebat Senaman Punggong, Bagi Air <b>Di</b> <b>...</b> - Kelab Greenboc

Posted: 02 Oct 2012 06:31 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Sebelum in i beliau beraksi senaman punggong di rumah Ambiga, selepas itu kami dedahkan tentang pelakon yang dikenalpasti membahagikan air di Balakong, sekarang ia memegang watak utama demonstrasi tuntut air ...

majlis maulidur rasul anjuran pbm, aop dan penduduk orang <b>...</b>

Posted: 26 Jan 2013 01:45 PM PST

 MAJLIS MAULIDUR RASUL ANJURAN PBM, AOP DAN PENDUDUK ORANG BAWEAN DI BALAKONG

Ditulis oleh : Hefny Amany
Media : Kuduk-Kuduk Channels  Balakong / 24 Januari 2013-Kira-kira hampir 500 orang menyertai sambutan Maulidur Rasul anjuran Persatuan Bawean Malaysia (PBM) dan Anak Oreng Pebien (AOP) di Taman setia balakong, kelmarin.

Pengerusi Anak oreng Pebien (AOP), Abang Azroy berkata, program itu yang julung kali diadakan bersama Persatuan Bawean Malaysia (PBM) dan penduduk Taman Setia Ehsan berjaya mengumpul lebih 500 orang pada malam itu.
Walaupun pada majlis itu berada dalam keadaan hujan renyai, ia tidak mematahkan semangat para hadirin yang hadir pada malam itu. Orang ramai tetap menunggu sehingga majlis itu selesai sambil mendarma untuk membantu rakyat Palestin yang sedang di tindas oleh israel laknatullah.
Menurutnya, selain menguatkan persefahaman dan mengeratkan silaturrahim penduduk,  Persatuan Bawean Malaysia (PBM) juga dapat mendekati golongan belia anak orang Bawean di Malaysia iaitu anak muda penduduk perumahan disitu yang mejoritinya orang Bawean dengan aktiviti keagamaan.
Majlis pada malam itu telah dirasmikan oleh Presiden (PBM) iaitu Datuk Hj Abdul Aziz Bin Satar serta ketua-ketua (PBM) lainnya. Turut hadir dalam acara tersebut adalah ketua UMNO bahagian Balakong dan penduduk taman perumahan disitu.
Pada siang harinya, persatuan penduduk perumahan disitu  dengan sokongan dari Anak oreng Pebien (AOP) telah membuat satu program khusus supaya sambutan ini lebih meriah dengan mengadakan pertandingan tarik tali, membaling belon, meniup tepung dan banyak lagi.oleh media Kuduk-Kuduk Channels.

Pejabat Parlimen Serdang Kesan Pengundi Hantu

Posted: 03 Apr 2013 12:51 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]BALAKONG, 3 APR : Pengundi hantu dipercayai antara penyumbang utama kepada pertambahan mendadak pengundi di Dun Balakong dan Bangi selepas...

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


Jutawan Hartanah » Personal Coaching ku menang rumah <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 27 Aug 2013 12:13 AM PDT

Semalam  sempat jua aku berjumpa dengan  salah sorang personal coaching aku ….beliau baru saja menang rumah di dataran automobil minggu lepas … apa pun aku ucap kan TAHNIAH …lama juga kitaorg duk sembang pasal apa plan rumah yang baru dia menang ini .. apa yang perlu di buat… apa step seterusnya…

apa yang aku  respect ialah  ini merupakan cubaan pertama beliau masuk bidding … Caya lah.. sekali masuk jee terus menang pada harga yang kita dah set kan ….sudah rezeki dia … yang penting cuba…. kalah atau menang tu perkara ke 2…. cuba dulu masuk .. dan alami sendiri situasi berada dalam bilik lelongan bagaimana….

feeling tu penting … tidak akan dapat walaupun sebanyak mana buku kita baca… pengalaman tu yang penting  dan berharga…

ada peserta coaching aku yang lain.. byk kali mencuba.. masih lagi gagal …. apa pun jangan putus asa …. yang mana kalah tu .. sila lah cuba lagi ok … jangan give up .. mana tau next time cuba lagi .. baru ada rezeki …

Tak perlu tunggu masa lagi .. terus saja cergass apply loan … dan jangan pula submit 1 bank saja …. terus lah submit 3 bank terus….

Hafiz agent lelong pun ada jugak lepak dengan aku semalam … kedua dua ni ada persamaan .. iaitu kedua dua nye personal coaching …. hafiz telah pun resign dan focus jadi agent rumah lelong …. yang sorang ini baru saja menang rumah lelong …

Semoga yang mana sedang buat personal coaching dengan aku … dapat manfaaat dari pengalaman dan juga ilmu yang aku ada ….semua ini bakal pelabur tegar… pada usia yang lebih muda…. telah di berikan pendedahan pasal pelaburan hartanah yang lebih awal ….. memang boleh pergi lebih jauhh lagi tu …

Sekali lagi TAHNIAHHHHH …

dengan Contract of sale ini … boleh lah tersenyum lebar kerana harga yang berjaya menang waktu lelong ari tu memang below market price. …kadar sewa juga boleh tahan … dan boleh dapat POSITIVE CASH FLOW …….. Pesanan aku … hold lah sampai hujung tahun depan …. kerana development tengah rancak  dalam progresss sekarang ini ….

Sesiapa yang ingin mengikuti seminar hartanah .. 1 day seminar  pada 8/9/13 (ahad) … boleh buat bayaran sebanyak RM390 … Kepada pembeli ebook  yang terbaru itu .. boleh dpt kan discount sebanyak RM40 …  ke bayar RM350 saja lah yerk pada yang membeli ebook Episode 1 dan Episode ke 2 …

MAklumat SEMINAR JUTAWAN HARTANAH

Tarikh: 8/9/13

Masa : 9.30am – 5.30pm
Lokasi: 12-1 Jalan Putra 3
Taman Putra
43000 Kajang
Selangor
Yuran: RM390.00

Bayaran boleh di buat :-

1. akaun maybank … 104068136855 ….

2. cimb bank …….. 12480013151052  ….

3. RHB bank  ……. 21219800029515

Kesemua akaun diatas atas nama Shafie Bin Bustan ….

Selepas buat bayaran boleh sms nama penuh dan juga email address ke no 012-4720207 …. seat adalah limited … CUma 9 orang seat saja … aku lebih suka nama kan sebagai GROUP COACHING  !!!!

12 di meru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di meru - Google Blog Search


Klip Video Percubaan Merompak <b>Di</b> Jalan <b>Meru</b>, Klang - MyNewsHub

Posted: 21 Jun 2013 02:45 PM PDT


Kejadian dipercayai berlaku 8.10 malam, 2 Mei lalu di Jalan Meru, Klang.

Lima lelaki terbabit dalam cubaan tersebut dengan empat cuba merompak dan seorang lagi tunggu dalam kereta.

Percubaan ini sebenarnya gagal kerana pekerja kedai tersebut jenis berani dan seolah-olah sudah bersedia dengan kemungkinan kedai mereka dirompak.

Namun, berapa tempat yang mana pekerjanya seberani ini dan bersiap sedia untuk berhadapan dengan penjahat?

Iklan Teks:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

12 di sungai pelek - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai pelek - Google Blog Search


Kaji semula penutupan JPN, imigresen <b>Sg Pelek</b> — KL-TODAY.COM

Posted: 05 Aug 2013 08:31 AM PDT

SEPANG: Ahli Parlimen Sepang Hanipa Maidin menuntut kerajaan mengkaji semula penutupan Jabatan Imigresen dan Jabatan Pendaftaran Negara Cawangan Sungai Pelek, di sini sejak 1 Ogos lalu. Menurutnya, tindakan penutupan itu telah menimbulkan kesusahan kepada penduduk untuk berurusan dalam perkara-perkara berkaitan seperti pembuatan atau pembaharuan passport, pendaftaran sijil kelahiran, sijil kematian, pendaftaran kad pengenalan dan sebagainya.

"Saya difahamkan penutupan kedua-dua pejabat Kerajaan itu dilakukan kerana isu penamatan sewaan. Saya difahamkan kedua-dua jabatan tersebut tidak dapat menyambung perjanjian pelanjutan penyewaan ruang pejabat kedua-dua jabatan berkenaan kerana tiada penyelesaian dapat dicapai berhubung perjanjian baru yang disediakan oleh jabatan-jabatan tersebut dan pihak Tuan Tanah.

"Saya berpendapat adalah tidak munasabah kedua-dua jabatan tersebut tidak dapat menyelesaikan masalah teknikal dan remeh tersebut hingga mengakibatkan penutupan kedua-dua pejabat berkenaan yang sekaligus mendatangkan kesusahan yang amat besar kepada para penduduk. Penutupan ini adalah bertentangan dengan janji Barisan Nasional kononnya rakyat didahulukan.," katanya dalam satu kenyataan kepada Harakahdaily.

Sehubungan itu, beliau memohon pihak kerajaan mengkaji semula keputusan penutupan kedua-dua jabatan tersebut dan seterusnya membuka semula kedua-dua jabatan tersebut di lokasi yang sama bagi memudahkan para penduduk menjalankan urusan dengan kedua-dua jabatan sepertimana sebelumnya

"Sekiranya permintaan aduan penduduk tidak didengar pihak saya akan membawa perkara ini ke Parlimen dalam sidang Parimen pada bulan September ini", katanya.

Terlaris & Terhebat !!! Wangian Pheromones Berkuasa Untuk Memikat Wanita… KLIK SINI
Stor Rumahtangga Terhebat & Terbaik Untuk Suami Dan Isteri… KLIK SINI
Vimax Original MyIdaman Malaysia & Pillsexpert Canada. Gunakan Dengan Yakin… KLIK SINI

12 di sepang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sepang - Google Blog Search


Marshal maut, pelumba parah <b>di</b> Litar Antarabangsa <b>Sepang</b>, Super <b>...</b>

Posted: 21 Sep 2013 07:33 AM PDT

Melvyn Shanesh, saksi kemalangan yang meragut nyawa bapanya, Satish (gambar kecil), ditenangkan oleh seorang saudara di Hospital Putrajaya . — GLENN GUAN / The Star

Keadaan pelumba yang terlibat dalam kemalangan tersebut. - NST

SEPANG 21 Sept. - Seorang marsyal perlumbaan terbunuh dalam kemalangan ketika sesi latihan perlumbaan motosikal Super Siri Malaysia di Litar Antarabangsa Sepang (SIC) di sini hari ini.

Marsyal yang terbunuh ialah S. Satish, 44, manakala seorang pelumba kategori 250cc yang turut terlibat dalam kemalangan itu belum dikenal pasti identitinya turut cedera.

Ketua Pegawai Eksekutif SIC, Datuk Razlan Razali ketika dihubungi Mingguan Malaysia mengesahkan mengenai kemalangan itu, namun enggan mengulas lanjut.

Berikutan kemalangan tersebut, perlumbaan pusingan keempat Super Siri Malaysia yang dijadual berlangsung semalam dan hari ini ditangguhkan.

Sementara itu, SIC dalam satu kenyataan memaklumkan, mangsa yang terbunuh telah diberi rawatan awal di tempat kejadian sebelum dikejarkan ke Hospital Putrajaya, namun disahkan meninggal dunia kerana mengalami kecederaan parah.

SIC turut mengucapkan takziah kepada keluarga mangsa yang terlibat.

Pihak SIC masih menyiasat punca kemalangan tersebut dan laporan polis telah pun dibuat, kata kenyataan itu.

Mingguan Malaysia difahamkan, kemalangan berlaku apabila marsyal terbabit cuba mengambil bendera penamat yang terjatuh dalam trek.

Bagaimanapun tiba-tiba seorang pelumba gagal mengawal motosikalnya lalu merempuh marsyal itu mengakibatkan kedua-dua mereka cedera parah.

Utusan 21 Sep 2013

Marshal maut di Litar Sepang

PERLUMBAAN pusingan ketiga Kejuaraan Motosikal Super Siri Malaysia (MSS) 2013 di Litar Antarabangsa Sepang (SIC) terpaksa dibatalkan semalam.

Ia gara-gara satu kemalangan yang berlaku di litar tersebut sehingga meragut nyawa seorang marshal perlumbaan dan mencederakan seorang pelumba pada sesi latihan.

Dalam kejadian yang berlaku kira-kira pukul 12.30 tengahari itu, mangsa, Satish Suppiah dilaporkan meninggal dunia di Hospital Putrajaya selepas mengalami kecederaan serius di kepala.

Insiden tersebut berlaku apabila seorang pelumba, Mohd. Izzat Mohd. Abdul Hakin, 17, yang beraksi dalam kelas 250cc dipercayai gagal mengawal jenteranya di laluan lurus sebelum terbabas dan melanggar Satish yang berada di tepi litar tersebut.

Mangsa kemudian dirawat oleh pasukan perubatan di litar tersebut sebelum dikejarkan ke Hospital Putrajaya.

Izzat turut dilaporkan cedera parah di kepala dan sedang menerima rawatan di hospital yang sama.

Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) SIC, Datuk Ahmad Razlan Ahmad Razali menjelaskan insiden maut yang kali kedua berlaku dalam masa tiga tahun di litar tersebut adalah sesuatu yang amat menyedihkan bagi arena sukan permotoran negara.

"Ini adalah satu berita yang amat menyedihkan dan mendukacitakan.

"Malah, ia juga kali kedua berlaku selepas insiden yang menimpa pelumba MotoGP, Marco Simoncelli pada tahun 2011.

"Saya difahamkan insiden ini terjadi di laluan yang lurus dan bukan di selekoh tajam atau sebagainya serta turut mencederakan seorang pelumba muda kita yang ketika ini saya dengar agak parah juga keadaannya.

"Bagaimanapun, saya rasa ia adalah satu peringatan kepada kita bahawa sukan permotoran adalah satu sukan yang berbahaya dan tidak boleh dipandang mudah.

"Saya bersimpati terhadap semua keluarga mangsa dan berharap pelumba muda kita yang cedera itu dapat diselamatkan," ujar beliau lagi.

Sementara itu, dalam satu kenyataannya, SIC menjelaskan bahawa susulan daripada insiden tersebut, pegawai perlumbaan dan pihak penganjur memutuskan untuk membatalkan terus saingan yang sepatutnya berlangsung pada hari ini dan esok.

Insiden itu juga masih lagi dalam siasatan polis dan Persatuan Automobil Malaysia (AAM) manakala tarikh baharu bagi perlubaan pusingan keempat MSS 2013 akan diumumkan tidak lama lagi.

Kosmo 22 Sep 2013

Marshal terbunuh, pelumba cedera di litar Sepang

PUTRAJAYA: Kemalangan tragik yang membabitkan kematian seorang marshal perlumbaan dan menyebabkan seorang pelumba cedera parah di litar Sepang semalam, turut disaksikan oleh dua orang anak lelaki marshal tersebut.

Marshal tersebut, S.Satish, 44,  meninggal dunia akibat kecederaan parah yang dialami sebaik sahaja tiba di Hospital Putrajaya.

Kedua-dua anak lelaki mangsa, Mark Sudesh, 20, dan Melvyn Shanesh, 15, yang datang melihat bapa mereka bertugas, juga berkongsi minat bapa mereka dalam sukan motor.

Ketika ditemui di rumah mayat Hospital Putrajaya, Mark Sudesh berkata sesi latihan untuk kelas 250cc sedang berjalan dan bapanya sedang mengibar bendera keselamatan di baris penamat apabila salah seorang pelumba merempuhnya.

Pelumba itu yang dipercayai dikenali sebagai Muhammad Izzat, berada di dalam keadaan kritikal namun stabil di Hospital Putrajaya.

Polis masih menyiasat punca kejadian.

"Saya tak dapat buat-apa-apa, hanya tergamam bila tengok motosikal itu seret bapa saya," kata Mark Sudesh.

"Kemudian, semua pegawai keselamatan berlari untuk membantu. Saya dan adik pun ikut sama," katanya.

Melvyn Shanesh berkata keadaan bapanya lemah ketika itu dan mereka cuba bercakap dengannya.

"Dia sudah tiada.

"Dia meninggal dunia selepas tiba di hospital," katanya sambil menangis.

Mark Sudesh berkata bapanya menggalakannya supaya menyertai sukan motor dan selalu menyokongnya menyertai perlumbaan motor yang sah.

Sementara itu, bapa Satish, Nathaniel Suppiah berkata upacara pengembumian akan diadakan di rumah mereka di Jalan Peel (Jalan Syahbandar) di Cheras sebelum mendiang dikebumikan di Tanah Perkuburan Kristian Cheras.

"Satish amat berminat dengan sukan motor dan aktif sebagai marshal dalam perlumbaan kereta dan motor sejak tahun 2001," katanya.

Anak perempuan Satish, Melysha Sino­dhini, 14, terlalu sedih dengan kematian bapanya. Ketiga-tiga beradik itu akan tinggal bersama datuk mereka, Nathaniel selepas ini.

Ketua Polis Daerah Sepang Superitendan Imran Abdul Rahman berkata kejadian berlaku sekitar pukul 12.30 tengah hari..

"Mangsa dikejarkan ke Hospital Putrajaya namun disahkan meninggal dunia kira-kira pukul 2.05 petang," katanya dengan menambah yang pelumba terbabit yang cedera di kepala juga menerima rawatan di hospital yang sama.

Kejadian berlaku hampir dua tahun selepas pelumba MotoGP, Marco Simoncelli, terbunuh ketika menyertai perlumbaan Malaysian Grand Prix 2011 di Sepang pada 23 Okt, 2011.

Simoncelli berusia 24 tahun apabila maut akibat cedera parah selepas kemalangan di pusingan kedua dalam perlumbaan tersebut.

Ketua Pegawai Eksekutif SIC, Datuk Razlan Razali berkata kejadian masih sedang disiasat dan pihak pengurusan litar sedang menunggu laporan tentang kemalangan tersebut.

Razlan dan pengerusi litar, Datuk Mokhzani Mahathir mengucapkan takziah ke atas keluarga Satish.

"Malang sekali satu lagi kemalangan tragik di litar berlaku hari ini dan kami amat sedih kerana kali ini ia melibatkan seorang marshal," tambah Razlan.

Pusingan ketiga Super Siri Malaysia telah ditangguhkan buat masa ini dan tarikh baru pusingan keempat akan diumumkan dalam masa terdekat.

Sumber The Star 22 Sep 2013

Pelumba Kejuaraan Motosikal Super Siri Malaysia Muhammad Izzat meninggal dunia

Muhammad Izzat Mohd Abdul Hakim

KUALA LUMPUR: Pelumba Kejuaraan Motosikal Super Siri Malaysia (MSS) 2013, Muhammad Izzat Mohd Abdul Hakim, meninggal dunia di Hospital Kuala Lumpur (HKL) hari ini, lima hari selepas terbabit dalam kemalangan di Litar Antarabangsa Sepang (SIC).

Ketua Polis Daerah Sepang Superintendan Imran Abdul Rahman ketika dihubungi Bernama berkata, pelumba berusia 17 tahun itu meninggalkan dunia pada jam 1 tengah hari akibat kecederaan parah di bahagian kepala.

Dalam insiden Sabtu lepas, Muhammad Izzat, yang beraksi dalam kelas 250cc, dipercayai gagal mengawal jenteranya di laluan lurus sebelum terbabas dan melanggar marsyal perlumbaan S. Satish, 44, pada jam 12.30 tengah hari sebelum berakhirnya sesi latihan.

Satish meninggal dunia di Hospital Putrajaya pada hari yang sama selepas mengalami kecederaan serius di kepala manakala Muhammad Izzat, yang turut mengalami kecederaan parah, dihantar ke HKL.

Berikutan kemalangan itu, perlumbaan pusingan keempat MSS 2013 ditangguhkan. - BERNAMA

25 Sep 2013

12 di sabak bernam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sabak bernam - Google Blog Search


Farhan Emily In The House : Jalan-jalan <b>di Sabak Bernam</b>.. ada apa <b>...</b>

Posted: 22 Sep 2013 06:56 PM PDT

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily
Wah jalan-jalan kat Sabak Bernam pulak kalini .. hahaha tajuk macam nak jalan2 gi makan angin je kan.. oklah semalam besday kawan kitaorang.. so dia nak belanja kitaorang makan2.. heheh orang nak belanja kan, macam orang mengantuk disorongkan bantal la jawabnya .. tapi kalini dia nak belanja kami makanan esotik.. makanan ekotik ni mcm binatang dlm hutan la mcm rusa, landak, kancil dan lain2.. sebelum ni kami dah pernah makan kat sini gak.. nama kedai ni Selera Rimba.. sebenarnya kami dah pernah makan kat sini tahun 2011.. boleh clik SINI kalau nak tengok citer yang lepas.. lebih kurang jam 12 tengahari kami gerak dari rumah menuju ke Selera Rimba ni.. jauh juga nak sampai ni.. lebih kurang 1.30 petang baru tiba .. masa ni mmg time makan la kan, orang pun ramai.. nak snap depan kedai pun ala2 segan.. tp nasib baik kawan tu dah call tokey dan order lauk siap2.. so kami sampai je, terus dia hidang lauk pauk.. mmg best la, sebab tengah lapar sangat2 ..
okeh ni makanan2 yang kami makan...







** tiada dalam gambar tak sempat snap, rusa masak hitam.. sedappp
Lepas perut dah kenyang, kami terus gerak singgah ke masjid berdekatan.. pastu dah petang2 sikit kami terus ke D Muara Matine Park Sg Hj. Dorani Sg Besar.. kat sini ada jeti tau..masa kami sampai, nampak nelayan tengah punggah jala. derang tengah asingkan udang, ketam, ikan dari jala..
Mmg muai la beli udang, ketam dan ikan fresh2 dari sini.. tak de timbang2.. derang bungkus 1 plastik, kira satu bungkus tu RM10.. udang lipan panjang sejengkal.. ada la aku kira dalam 24 ekor.. murah kan.. pastu aku beli ikan sisa nabi dan ikan duri.. buat asam pedas mmg terangkat la.. ikan sisa nabi tu ada la dalam 16 ekor, dan ikan duri tu 6-8 ekor.. RM 10 je u'olsss.. ikan senangin je dia kira RM 5 sekor.. tp still berbaloi2..
 






Dah borong haiwan di laut, kami pun balik.. sebelum pulang, singgah lagi membasahkan tekak kat Cendol Bakar..
 makan je satu harini.. hancur diet... hahahah 

12 di petaling jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


Kereta Remuk Dihempap Kren <b>Di Petaling Jaya</b> - Malaysian Digest

Posted: 17 Aug 2013 08:42 PM PDT

Pic: ABN NewsPic: ABN NewsKUALA LUMPUR: Sebuah kereta yang diletakkan di tepi jalan di USJ2/3 Subang Jaya, berdekatan pusat membeli-belah Summit dekat sini semalam, remuk selepas dihempap kren yang diguna dalam pembinaan landasan LRT.

Penolong Pengarah Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor Mohd Sani Harul berkata tiada kemalangan jiwa dilaporkan dalam kejadian itu.

"Kita difahamkan oleh syarikat yang bertanggungjawab, bahawa 'handle' kren tersebut bengkok sebelum ia menghempap bumbung kereta itu yang remuk 90 peratus," katanya kepada pemberita.

Sani berkata bomba menerima panggilan pukul 6.17 petang sebelum sebuah jentera dengan enam anggota tiba 30 minit kemudian.

Sementara itu, Syarikat Prasarana Negara berhad (Prasarana) dalam kenyataan, berkata kren berkenaan dimiliki satu daripada kontraktor yang terbabit dalam Projek Penyambungan Laluan LRT (LEP) bagi laluan Kelana Jaya.

Pengarah Kumpulan Bahagian Pembangunan Projek Zulkifli Mohd Yusoff berkata Prasarana telah melancarkan siasatan berhubung kejadian dan akan menyerahkan laporan kepada Jabatan Keselamatan Pekerjaan dan Kesihatan, Kementerian Sumber Manusia sebaik siasatan selesai.

"Prasarana telah mengeluarkan arahan memberhentikan kerja serta-merta kepada kontraktor utama, TRC. Kami akan bekerjasama dengan semua pihak berkuasa berkaitan bagi mempermudahkan siasatan," katanya.

- Bernama

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved