ads

Ahad, 11 Ogos 2013

12 di bukit lanjan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bukit lanjan - Google Blog Search


Terhangat: Info SPEED TRAP 2013 | iNFoSantAi2

Posted: 09 Aug 2013 09:17 PM PDT

Hanya Di Malaysia

Info roadblock JPJ dan PDRM

UPDATE 2013 di Hanya Di Malaysia

lokasi speedtrap, Jangan kena saman ekor plak ..so hati2 Tok J dengan Tok P usha dari jauh je ni..heh3

PLUS Arah Utara (Dari KL):

1- Km 197.1, Km 198.8 & Km 204.3 selepas exit Kemunting
2- Km 208 & Km 214.8 sebelum exit Kemunting
3- Km 271 berdekataan exit Ipoh Selatan
4- Km 274.4 berdekatan exit Ipoh Utara
5- Km 286.9 berdekatan exit Simpang Pulai
6- Km 296 berdekatan exit Gopeng
7- Km 352.6 selepas exit Sungkai
8- Km 373 berdekatan exit Slim River
9- Km 241.9 berdekatan exit Kuala Kangsar
10- Km 308.6 selepas exit Gopeng
11- Km 252 masa turun bukit selepas terowong Menora
12- Km tak pasti tapi betul2 di R&R Gurun
13- 2 km after tol Juru (90km/j)
14- 5 kamera di atas jambatan pulau pinang (so slow je la kat situ)

PLUS Arah Selatan:

1- Km 289 sebelum exit Nilai Selatan
2- Ada 3 kamera antara Km 255 - Km 249 (Persimpangan Seremban - Senawang)
3- Km 253 selepas exit Senawang
4- Km 213.9 selepas exit Alor Gajah
5- Betul2 di exit Jasin
6- Km tak pasti tapi selepas hentian sebelah Tangkak
7- Km juga tak pasti tapi jambatan pertama selepas exit Yong Peng utara
8- Km 97.3 selepas exit Air Hitam
9- Betul2 di exit SedenakPLUS Tengah:
1- Km 456 selepas exit Sungai Buluh
2- Betul2 di exit Bukit Lanjan
3- Betul2 dibawah Restoran Jejantas Sg Buloh
4- Km 302.8 berdekatan exit Kajang
5- Km 296.5 & Km 297 berdekatan exit BangiNKVE
1- 300 meter sebelum tol Jalan Duta (60 km/j)
2- Selepas cabang jalan ke tol Jalan Duta (80km/j)
3- Betul2 di exit Damansara
4- Km 11.2 berdekatan rel keretapi
5- Betul2 di exit Shah AlamKESAS
1- Km 44.8 berdekatan exit LDP
2- Berhadapan Endah Parade
3- Betul2 di exit HicomELITE

(Dari arah KLIA)

1- Km 4.8 selepas exit Batu 32- Km
2 - Km 4 atas jambatan berdekatan Makro
3- Betul2 kat bawah restoran jejantas USJ4- Km 10 sebelum exit USJ

JALAN PERSEKUTUAN

1- Bersebelahan Hotel Mint
2- Berdekatan Esso kat exit Salak Selatan
3- Berhadapan dengan Istana Negara
4- Berhadapan dengan Muzium Negara
5- Kawasan turun bukit selepas pekan Raub (Menghala Kuala Lipis)
6- 2 km sebelum pekan Maran (Arah Kuantan)
7- Area Paya Bungor (Arah Kuantan)
8- Selepas exit ke Bentong (Menghala ke LPT)
9- Jalan Gambang - Kuantan (Turun bukit selepas Matrikulasi Pahang)
10- Berhadapan dengan Mini Malaysia Melaka (70km/j)
11- Berhadapan dengan Zoo Melaka (70 km/j)
12- Bawah jambatan dari Banting ke KLIA (80 km/j)
13- Berhadapan dengan Kolej Inti, Nilai
14- Persimpangan Sg Manggis menghala ke Klang (60 km/j)
15- Berhadapan Tesco Klang (70 km/j)
16- Jambatan berdekatan rumah MB Selangor kat Pasir Panjang (70km/j)
17- 2 km selepas sempadan Perak-Selangor di Jalan Sabak Bernam (berdekatan kilang kelapa sawit)
18- Laluan bertingkat antara USM ke Bayan Lepas.
19- Jelutong expressway berdekatan Tesco Pulau Pinang
20- MRR2 antara simpang Taman Melati & Wangsa Maju
21- MRR2 berhadapan Mikro CherasFlyingg Airbone.

LIKE & SHARE UTK KEMUDAHAN BERSAMA

12 di tanjung karang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di tanjung karang - Google Blog Search


SAH!!! Herman Tino VS Noh Omar <b>di Tanjung Karang</b>!!!

Posted: 20 Apr 2013 04:46 AM PDT


PRU 13 sememangnya membawa warna-warni yang tidak pernah diduga oleh mana-mana pihak.  Pagi tadi, SPR telah mengumumkan calon-calon bertanding di Parlimen Tg Karang.  Sememangnnya ramai yang tahu, siapa calon BN untuk kerusi parlimen dan DUN. 
Namun, seperkara yang mengejutkan, Herman Tino @ Pak Herman telah memutuskan untuk bertanding sebagai calon Bebas.  Ramai yang terpinga pagi tadi dengan kehadiran Pak Herman di pusat penamaan calon, Dewan Dato' Hormat, Tg Karang. 
Oowalah Pak Herman, riko iki kenang opo? Kok gujuk-gujuk gawei tindakan sak slera ne... Opo wes lali kambek parti ne dewek? Opo wes lali sumbangan sak kabehanne? 
Waima opo sekalipun, Gerakan Timur nyuwun mugi-mugi riko di parengi waras, mugi-mugi terus-terusan berkarya. 
Politik? Sampeiyan udhuk nang kono...  Ojo kesandung yo!!! 

All the best sedulur-sedulur nang Tg Karang...

12 di jenjarom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jenjarom - Google Blog Search


Dia buat dah: Ketua Wanita UMNO <b>Jenjarom</b> 1 maut kemalangan

Posted: 11 Jun 2013 05:43 PM PDT

Ketua Wanita UMNO Jenjarom 1  maut kemalanganNor Asmah (kanan) bergambar bersama menantu dan cucunya, pada hari berkempen sempena pilihan raya lalu di Kampung Jenjarom, Banting. Banting: Ketua Wanita UMNO Cawangan Jenjarom 1, Nor Asmah Paniti, 52, maut selepas motosikal ditunggangnya terbabit kemalangan dengan sebuah lagi motosikal di depan Klinik Kesihatan Jenjarom, di sini, kelmarin.

Nor Asmah disahkan meninggal dunia pada jam 9.30 malam kelmarin di Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) Klang, kira-kira 14 jam selepas insiden yang berlaku ketika mangsa mahu ke klinik untuk pemeriksaan kerana dilaporkan kurang sihat.

Motosikal bergesel

Selalunya, Allahyarham minta saya hantar ke klinik, tetapi semalam (kelmarin), beliau pergi sendiri dengan menunggang motosikal" Zaidon Rukiman, Suami mangsa

Difahamkan, kemalangan yang berlaku kira-kira jam 7.40 pagi itu berpunca apabila dua motosikal terbabit bergesel, menyebabkan mangsa dan penunggang berasingan terbabas sebelum terjatuh di atas jalan.

Nor Asmah mulanya dikejarkan ke Hospital Banting (HB) sebelum dipindahkan ke HTAR.

Penunggang sebuah lagi motosikal dikenali Qamarul Hisyam, 19, penuntut Giat MARA Banting, turut parah termasuk patah tangan kiri, namun dilaporkan stabil di HB.

Suami mangsa, Zaidon Rukiman, 57, berkata sebelum kejadian berkenaan, isterinya mengadu kurang sihat dan mahu ke klinik kesihatan berkenaan untuk pemeriksaan.
Tak minta suami hantar ke klinik

"Selalunya, Allahyarham minta saya hantar ke klinik, tetapi semalam (kelmarin), beliau pergi sendiri dengan menunggang motosikal," katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kuala Langat, Superintendan Nordin Manan, berkata kes berkenaan disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

12 di bangi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di bangi - Google Blog Search


Siak Meninggal Dalam Keadaan Bersujud <b>di Bangi</b> | Bicara Santai

Posted: 02 Aug 2013 04:04 PM PDT

Meninggal dalam keadaan bersujud pada Allah merupakan suatu perkara yang jarang-jarang berlaku.  Hanya insan-insan terpilih sahaja yang mendapat kelebihan ini.  Tambahan pula kejadian ini berlaku di dalam bulan Ramadhan yang mulia ini.

Pengguna media sosial semalam, digemparkan dengan kisah seorang ahli jawatankuasa yang juga siak Surau Al Mujahiddin, Desa Surada di Bandar Baru Bangi yang meninggal dunia dalam keadaan bersujud di surau berkenaan.

Difahamkan, beliau yang dikenali sebagai Roslan ditemui sudah tidak bernyawa oleh jemaah lain surau berkenaan sewaktu sujud solat sunat Zohor, petang semalam.

Bilal Surau Meninggal Ketika Sujud

Mati ketika sedang sujud

Berita kematian beliau yang dianggap istimewa itu tersebar luas di laman sosial yang turut memaparkan gambar jasad arwah yang sedang bersujud dikelilingi jemaah surau yang menyedari kematiannya.

Umumnya, umat Islam menganggap kematian dalam keadaan bersujud adalah satu kelebihan yang diberikan ALLAH SWT kepada hamba-Nya yang beriman, tambahan pula ia berlaku dalam bulan Ramadan yang penuh keampunan.

Bagaimanapun, usaha wartawan menghubungi individu yang dipercayai imam surau berkenaan, Sukor Atan bagi mendapatkan maklumat terperinci mengenai kejadian berkenaan gagal kerana beliau tiada di rumah.

Sumber  :  Sinar Harian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Category: Isu Semasa

12 di morib - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


Rumah Kami, Syurga Kami: Kami <b>di</b> Gold Coast <b>Morib</b>

Posted: 09 May 2013 06:00 PM PDT

Salam dan hai


Dah lama sebenarnya nak pergi ke Pantai Morib. Asyik-asyik tengok promosi daripada Groupon ke, Street Deal ke, Mydeal ke dan seangkatan dengannya. Bila masuk gaji, jumpa sahaja tawaran ke Gold Coast Morib, terus sambar. Dah lama beli ni, daripada bulan Januari lagi. Ingatkan masa tu dah habis dapat tawaran paling best, tapi rupa-rupanya sekarang, lebih murah, ada yang RM160+ berbanding RM190+ saya. Pasrah aje la.





Kami tak ikut tol, sebaliknya kami guna jalan dalam daripada Bangi. Tak tau camne D boleh memandu, tapi akhirnya kami memang sampai ke Morib dengan selamat, melalui Dengkil. 
Tapi kami sampai terawal pulak. Check in hotel cuma pada pukul 3 petang pasal checkout bermula 12 tengah hari. Masa saya sampai tu, memang ramai orang tengah checkout. Tapi saya tetap check in dulu, tanpa bawa masuk barang. Que tak lama pun pasal mungkin pergi hari kerja, jadi takde la ramai orang sangat.


Kami diberi akses untuk taman tema Gold Coast, sementara tunggu bilik diberi. Dyzhwar dapat masuk percuma pasal belum cukup ketingian 90cm. Staf hotel dah maklumkan, kami boleh akses taman tema petang hari check in dan pada pagi hari checkout dengan syarat, akses tag tu jangan terkoyak. 
Jadi untuk habiskan masa menunggu pukul 3 petang, saya tinjau kawasan, cari kat mana taman temanya. Memang dah boleh nampak taman tema ni daripada cafe hotel




Tapi bila Dyzhwar dah nampak air, dia terus cam teruja, tak sabar-sabar sangat. Untuk mengelakkan dia pergi panjat tali-tali tu, maka beralah bawa dia pergi mandi kolam.




Masa staf taman tema pakaikan akses tag taman tema, saya dah D awal-awal dah minta jangan terlalu ketat pada pergelangan tangan pasal senang nak ambil wudu' nanti. Staf ok, sangat bekerjasama. Kat situ ada pelampung besar yang boleh disewa. Saya tak ingat pula harganya berapa, tapi rasanya dalam RM30 (termasuk RM10 deposit). Locker pun ada disediakan.
Saya tak pasti boleh bawa makanan ke tak, tapi tak silap ada papan larangan merokok, terjun tiruk, pakai cermin mata (tapi D pakai juga, cane nak nampak kalau tak pakai cermin mata). Staf tak check pun beg, cuma masing-masing fikir sendiri la. taman tema kot, bukan Port Dickson nak berkelah bawah mentari.


Daripada segi pemakaian, walaupun dah tulis kena pakai pakaian renang yang bersesuaian, tapi kalau pakai seluar jeans ke, baju kurung ke, tetap dibenarkan masuk pasal tak semua yang masuk ni nak mandi air. Banyak yang sekadar duduk rileks kat tepi sambil tengok anak cucu mandi.
Infrastuktur taman tema ni tidak la segah Sunway Lagoon, tapi kalau yang pernah pergi Tiara Beach Resort, ha lebih kurang dalam kategori ini la. Tak terlampau luas, tapi selesa dan puas la nak kasi anak-anak mandi air. Mak bapak budak tak perlu amik kira. 
Sebelum masuk ke pintu masuk taman tema ni, ada beberapa kedai kat tepi tu yang boleh beli jajan, barang-barang kenangan, selipar, barang-barang runcit biasa. semua ada.


Cuma perkhidmatan Wi-Fi hotel hanya terhad diruang lobi sahaja. Dah tertera password dan username Wi-Fi kat kaunter, jadi boleh sahaja guna. CUma terhad dalam ruang lobi/ reception hotel sahaja. Maka ramai la orang lepak di ruang lobi. 
Saya sempat ambil beberapa gambar persekitaran taman tema air. Gambar kat bawah ni, saya rasa selamat untuk kanak-kanak ketinggian 60 cm  ke atas dengan pengawasan ibubapa. 












Yang ni pulak area tak berapa menarik tapi dalam, lebih kurang 5 kaki rasanya. orang dewasa boleh berenang disini




Ada banyak lagi kawasan yang saya tak sempat nak snap. Mungkin boleh cuba cari kat google, memang dah ramai review Gold Coast Morib ni.
Kalau tengok daripada gambar, memang banyak kerusi dan bangku disediakan untuk letak barang. Tapi kalau rasa-rasa ada barang berharga, tinggalkan dalam locker siap-siap. Akses keluar masuk adalah bebas. Boleh keluar masuk berapa kali sekalipun, asal pakai akses tag.
Sebagai ibu yang paranoid, saya cuma benarkan Dyzhwar main dalam kolam kanak-kanak, yang setinggi lutut beliau sahaja. 





Bukan itu sahaja, walaupun air lebih kurang 20 cm sahaja, seorang ibu yang paranoid takkan lengkap paranoidnya jika tidak memakaikan pelampung lengkap pada anaknya.



Tapi akhirnya ibu paranoid mengalah apabila anaknya nangis-nangis taknak pakai pelampung tu sampai sanggup benam muka dalam kolam




Maka terpaksa la lepaskan anak *cepatnya beliau membesar sob sob

Namun pelampung tetap dibekalkan.. i don't care. No pelampung, no kolam.





Tapi ye la, kalau dah anak jantan, mana la best sekadar main tepi gigi air. Maka, dia pun cuba aktiviti-aktiviti lain seperti gelongsor ni. Ada la alasan taknak pakai pelampung.



Tengok muka Dyzhwar. selebar-lebar senyum! Tak tau berapa kali la diorang berdua ni naik turun gelongsor tu. Kanak-kanak, even sebesar Dyzhwar sekalipun, dibenarkan untuk naik gelongsor ni, tapi dengan syarat kena atas pengawasan penjaga, walaupun memang ada life guard jaga kat atas.
Kemudian, dia nak pulak cuba kolam yang tinggi 5 kaki tu.. Masuk la dia dengan babahnya





Dyzhwar tak berminat sangat dengan kolam kanak-kanak, mungkin pasal airnya cetek, tapi D cuba juga la bagi dia merasa sikit.


Kami (D dan Dyzhwar sahaja sebenarnya. Saya cuma tukang amik gambar) main kat taman tema ni lebih kurang 2 jam rasanya. Dalam 2:30 saya check semula dengan staff untuk dapatkan kunci bilik. Lagipun tangan Dyzhwar dah kecut sampai macam ni sekali.



Dalam pakej, cuma disediakan buffet breakfast sahaja. Jadi untuk jimatkan masa, saya bawa bekal untuk makan tengah hari. Sanggup ok masak semata-mata nak jimat masa, tenaga dan duit.
Review tentang bilik pula.  Kat luar bilik dah disediakan rak kasut, tapi kami tetap bawa masuk kasut ke dalam hotel. Memandangkan ada banyak blog review berkenaan bau busuk dipersekitaran hotel, untuk saya, rasanya dekat dengan lif baru ada bau tu. Macam ada kilang baja disitu, tapi tak dapat dipastikan. Tapi bau tu tak masuk pun dalam bilik saya, so saya OK. 

Ni ruang masuk bilik tu. Kanak-kanak berlari tidak disertakan dalam pakej.



Ni katil kami, mengikut pakej yang diberi dalam voucher -- Studio Suite. Saya suka katil ni pasal katilnya tak melekat pada kepala katil. Mula-mula saya tak terfikir pun, kenapa la tingkat atas bising dengar orang seret-seret perabot. Tapi rasanya, mereka seperti kami juga, satukan dua katil ni menjadi satu. Bantal ada 3, 2 dikatil dan 1 bantal extra dalam almari.





Ni kawasan TV dan meja solek kot pasal ada hari dryer diberi. Kami humban sahaja barang setempat. TV takde ASTRO tapi ada siaran Vision Four. Jadi OK la, tak bosan sangat. Saya baca review, ada gak bilik yang ada siaran ASTRO. Tapi saya suka takde ASTRO. Pasal takde la channel sukan untuk D hehe.


Ada ruang balkoni, tapi saya tak amik gambar pasal pemandangan daripada bilik kami tak cantik pun. Bilik kami mengadap hutan dan tempat letak kereta. Jadi takde apa nak dikongsi, selain di balkoni ada kerusi dan meja, boleh buat-buat minum petang. 
Ni ruang small bar rasanya. Saya suka kettle elektrik ni pasal saya dah beberapa kali pergi ke hotel yang pakai kettle elekrik yang plastik tu, dalam tu mesti berkarat. Yang ni OK, takde karat dan air memang panas lama. Senang nak buat susu Dyzhwar. Kat bawah ruang bar ni, gambar tak diambil, tapi ada peti ais kecil. Berfungsi dengan baik, siap boleh buat ais lagi.




Oh ya, safety box pun ada tapi kami tak guna pasal tak tau nombor akses sebelum ni apa. Patutnya orang terakhir yang guna, kena biarkan pintu safety box tu terbuka so boleh la kita masukkan barang dan lock pakai nombor baru. Tapi tak pe la, tak penting sangat pun.
Secara keseluruhan, ruang bilik ni luas. Kalau nak bawa toto atau air bed pun muat lagi.
Ni tandasnya. Simple dan lengkap dengan keperluan asas. Towel cuma ada 2+1; 2 towel badan, dan 1 towel muka --yang saya jadikan towel lap kaki keluar daripada bilik air hehe. Barang-barang toiletries yang lain seperti sikat, set jarum dan benang, berus gigi dan yang biasa-biasa tu memang diberikan. Cuma bilik air ni ada bau sikit, sedikit bau yang tak dapat dikesan/ dikenalpasti; tapi tak mengganggu kami sepanjang percutian ke sana, jadi saya OK je.



Ni jakuzzi yang ditunggu-tunggu. Binaan yang selesa, boleh berendam sambil tengok TV kalau bidai tu ditarik ke tepi. Sabun untuk Jakuzzi ni juga diberi. Pasal tak pernah guna jakuzzi, maka trial and error gak la cara nak takungkan air dalam jakuzzi ni. Segala butang saya tekan.



Malangnya, bilik saya ada masalah bekalan air panas. Kurang pasti memang tak penah ada sumber air panas ke (pasal ada baca blog lain yang memang air panas takde) atau masalah hanya untuk bilik saya.  Jakuzzi sedap kalau rendam dalam air panas. Malangnya ada masalah dengan bekalan air panas untuk bilik saya. Keseluruhan bilik, bukan jakuzzi sahaja. Malah di sinki dan shower. 

Saya sempat juga tinggalkan report berkenaan hal tu masa checkout. Cuma sepanjang kat sana, saya tak maklumkan pada pihak pengurusan pasal air panas bukanlah keutamaan kami masa tu dan lagipun dah penat sangat. Malas nak turun naik daripada bilik pasal masa saya daftar masuk, hotel ada masalah dengan line telefon mereka. Jadi Wi-Fi pun takle guna kat lobi. Tapi macam pelik, telefon pun memang takde kat bilik saya. Tak tau la kalau itu antara faktornya.


Lagi satu, hotel memang tak sediakan sejadah. Nasib baik saya ada bawakan sejadah. Mencari-cari gak arah kiblat, pun takde kat siling bilik. Nasib bilik hotel kami menghadap matahari terbenam, jadi dapat agak arah kiblat dalam masa darurat ni. Mengadap matahari  terbenam ni juga adalah baik untuk jemur baju.!
Takde air panas pun tak halang Dyzhwar daripada merasmikan jakuzzi tu. Ha, bola-bola warna warni tak termasuk dalam pakej. Ni bawa sendiri daripada rumah. Sabun pun saya tak pakai sabun yang diberi hotel pasal takut pedih kat mata Dyzhwar. Jadi saya pakai sabun mandian Dyzhwar.
Ada anak kecil ni, apa-apa hal kena kasi dia tidur petang dulu, baru boleh teruskan aktiviti lain.
Petang dalam pukul 6 macam tu, bawa Dyzhwar ke pantai Morib. tak jauh pun, boleh jalan kaki daripada hotel sahaja. 





Mengikut pada keadaan pasir, rasanya sepatutnya ada ketam kecil. Tapi sepanjang kat sana, tak berjaya tangkap/nampak seekor pun. Mesti Dyzhwar teruja kalau dapat tengok ketam kecil ni.


 Air baru nak pasang semula masa ni. Banyak aktiviti lain berlangsung kat pantai ni, macam kereta-yg-jalan-atas-pasir a.k.a aku tak tau apa benda nya tu dipanggil; dan aktiviti bermain layang-layang. Walaupun takde orang main layang-layang petang tu, tapi berdasarkan jumlah layang-layang yang tersangkut pada pokok-pokok, kami yakin memang ramai orang pernah main layang-layang disini. Kalau sapa-sapa nak beri anak-anak pengalaman main layang-layang kat sini, pun OK pasal pasirnya tak sesuai nak bina rumah pasir. lautnya pun tak sesuai untuk mandi.
Malam tu sepatutnya kami pergi makan makanan laut diluar. Tapi Dyzhwar menyusu lepas Maghrib, dia tertidur, dengan saya-saya tertidur, maka memang takde la trip makan makanan laut .. huaa!!! sedar-sedar dah pukul 11 malam, tak sampai hati nak kejutkan Dyzhwar. So makan aje la roti. Nasib ada bawa roti!
Maka tak dapat nak review pemandangan dan kehidupan di Morib pada waktu malam.
Pagi tu, sarapan disediakan. Ruang makan sangat luas dan selesa, walaupun kerusi dan meja diletakkan dekat-dekat. Kerusi untuk kanak-kanak pun sangat banyak, tak payah berebut.
Menu sarapan pagi , saya rasa lebih kurang sama macam mana-mana hotel di Malaysia. Ada banyak pilihan, baik daripada pastry, buah, air, english style, chinese style, sup bagai, sampai la ke nasi dagang. Cuma kebanyakkan tak disediakan secara terus. Macam scramble egg, biasanya disediakan atas permintaan tetamu. Tapi kat sini, scramble egg dah diletak dalam mangkuk  siap-siap, jadi amik ikut kuantiti yang dikehehendaki. Sama juga dengan telur mata kerbau.  Macam pau dalam gambar dibawah, walaupun dihidang dalam stimmer, tapi ntah kenapa, bila sampai ke tempat duduk dah sejuk dan tak panas. 
Daripada segi rasa, makanannya ada yang saya suka, ada yang mungkin tak kena pada selera saya tapi sesuai dengan selera orang lain, tapi tak de la teruk sangat. Ikut orang punya expectation kot. Saya asalkan makanan tak menyebabkan sakit perut, saya OK aje.  Saya sukakan seleksi pastri mereka. Sedap dan portion tak terlalu besar, jadi takde la membazir. Nasi dagang pun sedap. Ruang makan dan stesen makanan dipisahkan, jadi patut la meja makan paling dekat dengan stesen makanan semua dah padat heheh.
Staf di cafe sangat-sangat OK, terutama staf yang sambut tetamu di depan pintu. Staf cafe pun cepat kemaskan meja. Takde complain tentang itu pasal saya pentingkan kecepatan mengemas meja memandangkan saya memang suka penuhkan meja dengan pinggan, jadi kalau pinggan tak diambil, nampak sangat aku lahap kan..
Kat pintu cafe ni, ada pengukur ketinggian, jadi boleh tahu anak lebih 90 cm atau tak. Kalau lebih 90 cm kena bayar, tapi cam Dyzhwar masuk percuma.


Tapi saya tak dapat cuba semua pun pasal Dyzhwar dah cemas tengok team park yang dapat dilihat daripada cermin cafe ni. Maka akhirnya, Dyzhwar menjadi satu-satunya tetamu yang duduk dalam cafe ni tanpa pakai baju pasal dia tak sabar nak mandi. 
Maka berendam la beliau lagi sekali sampai tanned kulitnya.






Kami naik semula ke bilik untuk mengemas dalam pukul 10 lebih. Dyzhwar tidur, saya mengemas. Elok dia bangun tidur, kami terus gerak untuk checkout.
Secara keseluruhan, saya OK aje kos RM190 dengan penginapan saya 2 hari 1 malam di sana. Saya tak harapkan dasyat-dasyat, setaraf hotel 5 bintang atau 4 bintang ke. Cukup tempat selesa, keperluan asas bilik ada, pintu bilik selamat dah cukup untuk saya. Lagipun kami banyak spend masa kat luar bilik. bila balik bilik, cuma untuk tidur. Kalau pun ada perkhidmatan karoeke, takde sempat kami nak pergi kot. Baik gomol Dyzhwar lagi best hehe. Yang lain-lain macam makanan, perkhidmatan pelanggan, tu saya boleh toleransi lagi. 
Lagipun, asal Dyzhwar suka, saya pun suka. Boleh lagi pergi lain kali nanti InsyaAllah. kan kempunan nak tengok malam kat Morib, maka ada la alasan nak pergi lagi ehe


12 di sekinchan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sekinchan - Google Blog Search


GEMPAR #GE13!: BALAI RAYA BN <b>DI SEKINCHAN</b> TERBAKAR!

Posted: 23 Apr 2013 09:04 PM PDT

Pagi tadi rakan RMK kirimkan beberapa keping gambar yang menunjukkan kesan terbakar pada bahagian dinding luar Balai Raya Parit 9, Sungai Leman, Sekinchan, Kuala Selangor.




Semalam heboh isu letupan di ceramah BN di Nibong Tebal, Pulau Pinang. Pagi ini pula, kesan terbakar jelas kelihatan di balai raya BN di Sekinchan pula. Apa maksud ini semua??


[KEMASKINI 2.00 petang]


12 di ulu yam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di ulu yam - Google Blog Search


Polis giat buru anggota &#39;Geng 08 Vinod&#39; <b>di</b> hutan <b>Ulu Yam</b> ABN <b>...</b>

Posted: 08 Aug 2013 01:38 AM PDT

KUALA LUMPUR – Polis sedang giat memburu seorang anggota 'Geng 08 Vinod' yang melarikan diri daripada sekatan jalan raya di Lebuhraya Lingkaran Tengah 2 (MRR2), awal pagi semalam.

Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Abdul Rahim Abdullah berkata, lelaki berusia  lingkungan 20-an itu dipercayai masih berada di sekitar kawasan hutan Ulu Yam, di sini.

"Kami percaya suspek masih dalam hutan," katanya di sini, hari ini.

Dalam kejadian semalam, polis menahan tiga daripada empat lelaki dipercayai anggota 'Geng 08 Vinod' selepas kereta dinaiki mereka terbabas apabila cuba melarikan diri daripada sekatan jalan raya.

Sebaik sahaja terbabas, kesemua suspek melarikan diri ke dalam hutan berhampiran, namun tiga suspek berjaya ditahan dengan bantuan unit anjing pengesan. – Bernama

12 di shah alam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di shah alam - Google Blog Search


Aksi Selangor, TRW Dijangka &#39;Pukau&#39; Penonton <b>Di Shah Alam</b> <b>...</b>

Posted: 29 Jul 2013 09:41 PM PDT

Kuala Lumpur: Pertembungan naib juara Liga Super, Selangor dan juara bertahan Piala Malaysia, Kelantan pada aksi persahabatan di Stadium Shah Alam, Khamis ini dijangka mampu menarik minat sekitar 1,000 penyokong kedua-dua pasukan meskipun ia berlangsung di bulan Ramadan.

Dalam dua pertemuan Liga Super musim ini, Selangor berjaya menewaskan skuad The Red Warriors (TRW) 2-0 di Shah Alam menerusi jaringan Francis Forkey Doe dan Ramez Dayoub sebelum kedua-dua pasukan terikat 1-1 di Kota Bharu.
Tiket RM7

Setiausaha Agung Persatuan Bola Sepak Selangor (FAS) yang baru, Rosman Mohd Ibrahim berkata, pihaknya terpaksa mengenakan bayaran tiket RM7 untuk penonton dewasa kerana perlu menampung kos anggota keselamatan.

"Kami jangka perlawanan ini mungkin akan dihadiri sehingga 1,000 penonton dari kedua-dua pasukan, jadi kami perlu memanggil anggota keselamatan dari polis dan Rela untuk memastikan keadaan di tempat duduk penonton terkawal. Ia membabitkan kos dan sebab itulah bayaran tiket RM7 dikenakan," kata Rosman ketika dihubungi, semalam.

Rosman berkata, kaunter tiket akan dibuka mulai jam 5.30 petang pada hari perlawanan sehingga sepak mula pada jam 9.45 malam.

Kedua-dua pasukan dalam persiapan menghadapi Piala Malaysia bermula 20 Ogos ini dengan Selangor diundi dalam Kumpulan A bersama Tentera, Sime Darby dan Johor manakala Kelantan dalam Kumpulan C bersama Pahang, Terengganu dan Negeri Sembilan.

12 di sungai pelek - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai pelek - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai pelek</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Jul 2013 03:30 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai pelek</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jul 2013 03:15 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai pelek</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2013 03:05 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sungai pelek</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Apr 2013 03:12 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

N56 - Tuan AB Manap Calon Bebas - <b>Sungai Pelek</b> - People Against <b>...</b>

Posted: 20 Apr 2013 01:13 AM PDT


Calon Bebas yang akan bertanding pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU) kelak mungkin bukan menjadi pilihan utama pengundi di Selangor kerana mereka dilihat tidak signifikan 'berperang' dengan dua parti dominan ketika ini. Penganalisis politik, Prof Madya Datuk Dr Mohammad Agus Yusoff berpendapat, ini kerana trend pengundi sekarang dilihat lebih cenderung kepada parti, sama ada Barisan Nasional (BN) atau Pakatan Rakyat (PR).Beliau berkata, calon Bebas itu bagaimanapun boleh bertanding dalam pilihan raya, asalkan mempunyai karisma, pesona dan kriteria lain untuk menambat hati pengundi.
Laporan Sinar Harian - 2 March 2013
Dun Sg Pelek bakal menjadi medan mencuba nasib bagi seorang calon Bebas iaitu - Tuan AB Manap yang berasal dari Sg Pelek. Berumur 68 tahun dan pada PRU 12 yang lepas beliau merupakan calon Bebas yang bertanding di DUN yang sama. Apa yang menarik tentang calon BEBAS - Tuan AB Manap ini adalah, beliau merupakan penyokong Barisan Nasional. Aktivis politik ini yakin dan percaya bahwa beliau masuk bertanding bagi memastikan calon Barisan Nasional -  ( Ng Chok Sin ) tidak kalah dan tidak mahu DUN Sg Pelek jatuh ke tangan pembangkang terutamanya DAP. Temuramah BLOG People Against Opposition dengan beliau di PWTC minggu lepas memaparkan satu usaha murni lagi ikhlas dari aktivis veteran ini yang sedih melihat keadaan anak bangsa yang ditindas disebabkan politik "divide and conquer" yang direncanakan oleh Pakatan Rakyat telah menjadikan parti-parti Melayu dalam Pakatan Rakyat menjadi tidak dominan. Beliau turut menjelaskan bahwa tujuan beliau bukanlah untuk menang di DUN Sg Pelek tetapi sekadar membantu calon BN menentang calon DAP. Beliau yakin bahwa BN dapat membawa kemakmuran dan perubahan di Dun Sg Pelek serta membawa perpaduan kepada rakyat berbilang kaum. Perjuangan beliau sangat mudah dan bersahaja. 
"Jika kita benarkan Pakatan Rakyat berkuasa di Malaysia maka negara kita akan ditimpa malapetaka besar akibat daripada bencana yang bakal dibawa oleh falsafah kebencian yang dipelopori oleh kepimpinan Pakatan Rakyat. Dari sudut pandangan beliau yang telah lama menjadi aktivis politik, Tuan Manap menerangkan bahwa ; "Pakatan Rakyat bukanlah sebuah pertubuhan politik berdaftar sepertimana Barisan Nasional. Ianya merupakan satu pakatan sahaja yang bersetuju bekerjasama semata-mata untuk menjatuhkan Barisan Nasional. Aspirasi parti-parti komponen dalam Pakatan Rakyat jelas mempunyai motif politik yang berbeza. DAP memperjuangkan agenda Malaysian Malaysia dan berusaha untuk menjatuhkan kuasa majoriti orang-orang Melayu. PKR jelas hanya mahu menjadikan Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri manakala PAS masih bermimpi di siang hari dengan agenda HUDUD yang telah diganti dengan Negara Kebajikan"
Apabila di tanya soalan apa yang akan berlaku jika beliau menang sebagai ADUN Sg Pelek maka Tuan Manap menjawab sebagai pemegang amanah beliau akan memulangkan amanah kepada yang memberikan amanah tersebut kepadanya. Insya Allah. 

12 di rawang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di rawang - Google Blog Search


Kanak-kanak hilang <b>di Rawang</b> ditemui di Pulau Pinang | N9 Kini <b>...</b>

Posted: 05 Aug 2013 01:36 AM PDT

GEORGETOWN, 05 Ogos : Kanak-kanak perempuan, Wan Aisyah Wan Exzan yang dilaporkan hilang selepas didakwa dilarikan teman lelaki ibunya di Rawang, Selangor pada Jumaat lepas, hari ini ditemui di bandar George Town di sini.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pulau Pinang, Senior Asisten Komisioner Mazlan Kesah, berkata kanak-kanak tiga tahun itu diserahkan kepada polis oleh seorang wanita yang mengenalkan dirinya sebagai ibu kepada lelaki yang melarikan kanak-kanak itu.

Katanya kanak-kanak itu diserahkan di Balai Polis Sungai Nibong, di sini pada 11 pagi ini.

"Kanak-kanak itu dalam keadaan selamat dan difahamkan ibunya (dari Gombak) dalam perjalanan ke sini (Balai Polis Sungai Nibong)," katanya yang enggan mengulas lanjut ketika dihubungi Bernama di sini hari ini.

Wan Aisyah dilaporkan hilang oleh ibunya pada 2 Ogos selepas menyerahkannya kepada suspek di sebuah pasar raya di Rawang sebelum lelaki itu menghilangkan diri bersama anaknya.

Ibunya yang dikenali sebagai Cikgu Arbaiyah dalam laman Facebook sebelum itu turut membuat aduan polis bahawa beliau telah menyerahkan wang sebanyak RM25,000 kepada lelaki terbabit pada hari sama sebagai modal perniagaan.

Berita tentang kehilangan Wan Aisyah mendapat perhatian meluas di laman media sosial apabila orang ramai menggesa tindakan pantas pihak polis untuk mencarinya. – BERNAMA

12 di kajang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di kajang - Google Blog Search


Jawatan kosong <b>di</b> MP <b>Kajang</b> - Jawatan kosong kerajaan & swasta

Posted: 04 Aug 2013 10:22 PM PDT

Jawatan kosong di Majlis Perbadaran Kajang
Tarikh tutup 15 Ogos 2013

PERMOHONAN ADALAH DIPELAWA DARIPADA CALON-CALON WARGANEGARA MALAYSIA (KEUTAMAAN KEPADA WARGA SELANGOR) BERUMUR TIDAK KURANG DARI 18 TAHUN PADA TARIKH TUTUP IKLAN JAWATAN YANG BERKELAYAKAN UNTUK MENGISI KEKOSONGAN JAWATAN BERTARAF KONTRAK / TETAP SEPERTI BERIKUT DI MAJLIS PERBANDARAN KAJANG.

  1. Pegawai Undang-Undang L41
  2. Jurutera J41
  3. Pekerja Awam R1
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved