ads

Ahad, 1 Jun 2014

12 di jeram - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Aroma Ikan Bakar <b>di Jeram</b>, Kuala Selangor - asparaguswhite

Posted: 13 Apr 2014 10:44 PM PDT

Assalamualaikum semua, kali ni berkongsi pula JJCM di Aroma Ikan Bakar Jeram Kuala Selangor. Maaf sebenarnya aktiviti makan bersama keluarga ni dah lama dah, gambar-gambar terperap di dalam komputer sekarang ni lah ade masa nk mengupdate mana-mana yang patut untuk dikongsi bersama-sama. Makan di Aroma Ikan Bakar ini dijamin kepuasannya dari segi rasa makanan dan harganya ( tapi selalunya harga seafood ni bergantung kepada naik turun harga di pasaran yea) cz masa aku pergi makan dgn family mmg berbaloi harganya. sekali sekala makan takpelah kan? yang penting kualiti masa dengan family itu yang lebih manfaat dan utama. Ok kita tgk picture sambil bercerita sikit k.
Inilah gerbang pintu masuk ke Aroma Ikan Bakar, Time ni petang. Kalu takut tempat takde u better make a reservation dulu, tapi aku call byk kali tempat full aje, Byk kali aku pergi mmg semuanya walk in. Alhamdulillah kebanyakn dpt tempat yang best view dia.
Bile dah kaut memana yang patut dan perlu tu jenuh pulak aku dgn kaklong nak pikir masak apa. Banyak jugak seafood yang kami amik dalam bekas tu. pikir punyer pikir so ni lah menu kami.


 Alhamdulilah sambil makan sambil berborak2 dgn family, mmg masa yng paling menyeronokkan buat kami. Kenyang sungguh.
 Alhamdulillah, puas hati kami dgn menu n rasa makanannya. Dekat sini kemudahan seperti surau dan bilik air disediakan, Jadi jangan makan sampai tak solat pulak. Dari segi customer service nya agak so n so mungkin disebabkan ramai orang jadi agak lmbat sikit masa preparation for our dish itu. so kena sabar sikit menunggu, Nasib baik ade pantai kt depan tu, so bolelah menenangkan perut yang sdg berkeroncong sambil sabar menunggu. Hihiihi.. Terbaek!!!

p/s otw nak ke Jeram ni jangan lupa singgah ke Cendol Bakar, boleh drive through jer, jimat masa.
Adoiaiii aku tgk gambar yang aku upload ni terliur n terbayang-bayang rasanya..hahaha

12 di sungai tenggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di sungai tenggi - Google Blog Search


Anak <b>Sungai</b> Derhaka: Sugul <b>di</b> hati tapi semangat masih <b>tinggi</b> <b>...</b>

Posted: 07 Mar 2014 08:58 PM PST


Pakatan Rakyat menzahirkan sokongan penuh terhadap Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim pada Konvensyen Pakatan Rakyat yang diadakan di Setia City Convention Centre, hari ini.

Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu berkata tanggal 7 Mac yang mensabitkan Anwar dengan hukuman lima tahun penjara oleh Mahkamah Rayuan dalam keadaan tergesa-gesa itu merupakan satu titik sejarah hitam yang tidak akan melemahkan Pakatan Rakyat.

Sebaliknya, tegas beliau keputusan itu akan memperkuatkan lagi Pakatan Rakyat bagi menghadapi pilihan raya kecil Dun Kajang.

"Mac penuh bersejarah apabila pada 3 Mac memberi kenangan pahit bagi umat Islam satu iaitu tamatnya sistem khalifah Islam bila pemerintahan Uthmaniyah tumbang pada 1924, yang sejak dari itu dunia ketiga dijajah secara menyeluruh.

"7 Mac, Datuk Seri Anwar dihukum lima tahun penjara, kita lihat kerja yang mereka lakukan termasuk mempercepatkan perbicaraan hingga mahkamah semalam kerja lebih masa dengan harapan kononnya dapat menamatkan karier politik akan memperlahankan kemaraan kita ke Putrajaya.

"Peristwa 8 Mac ini, dengan adanya konvensyen ini akan memperkuatkan lagi PR dan Kajang akan menjadi ukuran yang begitu besar dengan kejayaan pada 23 Mac nanti," tegas beliau ketika ucapan perasmian konvensyen, pagi ini.

Tambah Mohamad, kerajaan atau Umno boleh mengambil apa sahaja yang mereka inginkan, namun tidak boleh mengambil semangat rakyat yang bangkit bersama perjuangan Pakatan Rakyat.

Sokongan tersebut turut dizahirkan Timbalan Pengerusi DAP, Tan Kok Wai yang menyifatkan keputusan itu sebagai perancangan tersusun bertujuan memusnahkan Pakatan Rakyat dengan menggunakan Anwar supaya BN boleh terus merompak harta rakyat.

"Segala penganiayaan, penjara, pendakwaan, dan kezaliman akan kita atasi bersama kerana kebaikan akan menang ke atas kejahatan, kerana cahaya akan mengatasi kegelapan," tegas beliau.

Dalam pada itu, beliau menyeru pimpinan dan anggota Pakatan Rakyat untuk bersedia denga taktik kotor BN supaya lebih bersungguh-sungguh agar boleh merapatkan pakatan agar perjalanan ke Putrajaya berjaya.

Sementara itu, Presiden PKR, Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail, ketika berucap menyatakan bahawa kesedihan ini merupakan kesedihan sementara bagi meneruskan perjuangan menentang kezaliman.


"Walau sugul di hati, semangat di hati masih tinggi. Air mata ini akan mengalir sekejap sahaja, apabila dilap ia akan berhenti. Ia adalah ujian agar kita tidak lalai dan leka.

"Kita akan gilap semula, mengapa kita berada di sini. Hidup ini mesti dalam realiti, tetapi idealisme perjuangan itu memberi kita kekuatan," tegas beliau.

Konvensyen Pakatan Rakyat kali ke-5 diadakan di Setia City Convention Centre dengan tema Pakatan Membela Rakyat, disertai hampir 3000 peserta.

12 di padang jawa - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

12 di padang jawa - Google Blog Search


prettysmallbakery: KAMI KINI <b>DI</b> ALAM AVENUE, <b>PADANG JAWA</b> <b>...</b>

Posted: 27 May 2014 06:31 AM PDT


Disebabkan beberapa masalah teknikal di bulan MAY ni, kami agak terlambat skit untuk fully operating, walaupon kami dah beroperasi secara ONLINE dengan pick up di ALAM AVENUE..
JUNE INI KAMI AKHIRNYA AKAN BEROPERASI SEPENUHNYA DI ALAM AVENUE..... ANDA BOLEH MENGUNJUNGI KAMI DI SINI, ATAU KAMI HANTAR KEPADA ANDA
ANDA BOLEH TEMPAH ROTI FRESH (DAILY BAKE), KEK, PIZZA, FROZEN PIZA DAN LAIN2 DISINI. XDE MINIMUM ORDER, TP SETIAP PENGHANTARAN AKAN ADA CHARGE PENGHANTARAN.
Kami juga menjemput rakan rakan bakers atau baker suri rumah untuk menghantar barang yang untuk dijual (kami pilih agar xde yang sama, so semua berpeluang menjual) di kedai kami.. Kami akan mengambil % sahaja. Cuma untuk barangan kering.
 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved