ads

Khamis, 4 Oktober 2012

12 di rawang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

12 di rawang - Google Blog Search


PERODUA Bakal Bangunkan Bandar Mini Automotif <b>Di Rawang</b> <b>...</b>

Posted: 25 Sep 2012 07:13 PM PDT

Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd (PERODUA) akan membangunkan bandar mini automotif berhampiran ibu pejabatnya di Sungai Choh, Rawang. Ia bakal membabitkan pembangunan kediaman mampu milik daripada teres, apartmen serta rangkaian lot kedai dan pejabat. Sebagai permulaan, kediaman yang dibina dalam projek yang belum dimuktamadkan nilai pelaburannya itu dikhususkan untuk semua peringkat kakitangan yang berkhidmat di kilangnya, sebelum diperluaskan secara beransur kepada pembeli luar. Matlamat utama pembangunan projek itu untuk mengurang dan menyelesaikan masalah kakitangan PERODUA yang tinggal dan menyewa jauh dari kilang dan ibu pejabatnya.
Tarik bakat muda

Ia juga bertujuan menyediakan faktor tarikan baru untuk menarik bakat muda, khususnya dalam kalangan eksekutif untuk berkhidmat dengan penuh dedikasi bersama syarikat pengeluar kereta kedua nasional berkenaan. PERODUA juga berharap projek ini mampu memberi nafas baru dan boleh mewujudkan kesan gandaan dari segi aktiviti ekonomi sama ada peluang perniagaan dan pekerjaan kepada penduduk Sungai Choh dan kawasan sekitar.


Manfaatkan kawasan sekitar

Dijangka projek itu apabila dilaksanakan bakal memanfaatkan penduduk sekitar Bukit Sentosa, Bukit Beruntung, Sungai Buaya dan Sungai Choh yang menjangkau hampir 100,000 orang. Projek ini masih pada peringkat perbincangan dalaman, manakala konsep dan kaedah serta jumlah unit kediaman yang bakal dibangunkan masih belum dimuktamadkan. Meskipun PERODUA akan membangunkan projek bandar mini automotif itu, ia tidak bermakna syarikat berkenaan menyimpang daripada perniagaan terasnya, iaitu pembangunan dan pengeluaran kereta.

Keluarkan struktur bahagian

Sementara itu, PERODUA akan membangun dan mengeluarkan struktur bahagian atas badan kereta untuk modelnya dalam tempoh satu hingga dua tahun ini. Struktur bahagian yang bakal dikeluarkan vendor tempatan yang bertauliah itu, katanya, akan menggantikan struktur sama yang dieksport kumpulan dari Jepun ketika ini. Langkah berkenaan akan mengurangkan kos perbelanjaan syarikat, khususnya tukaran mata wang asing. Ia juga secara tidak langsung mampu meningkatkan peningkatan penggunaan struktur panel yang dihasilkan oleh vendor tempatan.

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved