ads

Isnin, 10 Disember 2012

12 di jeram - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

12 di jeram - Google Blog Search


Aku punya hati...: Hilang stress <b>di Jeram</b> Toi

Posted: 06 Nov 2012 07:44 AM PST

Me suka masak. Yes, suka bila ada mood. And I love to try something new.
Sangat best bila benda baru yang saya cuba buat/masak itu menjadi kegemaran yang tersayang.
Me letak nama sendiri je nie..hehe dulu ada buat. Cuba tengok sini dan sini
Yang nie third attempt lah kot *simptom lupa menular*
Alhamdulillah pertama kali buat dulu, si dia suka. Wah terharu. Dan dia pun pertama kalinya dia masak nasik goreng untuk me. Sedap pulak tuh, teringat-ingat lagi rasa dia. 
Tapi lah kan, kita dah request banyak kali dah nak dia masakkan nasi goreng untuk kita lagi..tapi nyaa kita tunggu je bila lah dia nak masak lagi kann?
So haritu, me buatkan makanan kegemaran si dia itu, plus beberapa lagi food untuk picnic. 
Yeayyyy I am a happy kid!
 Agenda hari itu adalah menemani si dia dan kawan-kawan (Apis & Piee) ke Jeram Toi and after that off to Pilah to pick up her sister's stuffs from her rent house.
Peristiwa nie dah lama berlaku dah. Sekarang kan musim hujan, so tak bagus nak mandi air terjun or laut nie.
Sebelum kejadian, dia beriya iya cakap dengan his bestfriends yang dua orang itu untuk try chapati twister yang me nak buat tuh. And his friends pun tak sabar nak rasa air tangan "kak long kawasan" nie haa.
Why "kak long kawasan"? Diaorang bertiga panggil me "kak long kawasan" sebab diaorang cakap kita suggest tempat nak dinner yang best for them. Makan licin gila. Tomyam siap hirup sampai kering. Ikan tinggal tulang... Pastu ada plan nak datang situ lagi. Okayh, kak long sedia berkhidmat.
Tadaaaaa.. Chapati twister yang me buat for them. Special request from him. Alhamdulillah mereka suka. Diaorang cakap best! Yang si dia memang sah sah lah suka sebab dah jadi fav. dia kan..
"Has, lepas kahwin kau kena lah sedia nak buat itu ini untuk cik abang. Sampai jemu kau masak nanti hahahaha"
Pepagi lagi dah gigih siapkan untuk mereka. Special request from Apis adalah bebola sotong. 
Makanan lain yang me masak, hotdog and cendawan goreng serta teh o. 
While mereka seronok mandi manda, me just sit at the bench snap gambar diri sendiri and kengkadang snap gambar mereka. Ya Allah diaorang happy sangat.
Nampak lah ke-happy-an terserlah sebab masing masing pun stress kerja kan, sesekali nak mandi manda berendam cam nie. Hilang stress kata mereka.
FYI, mereka adalah bff, kawan semenjak kecil. Rumah pun tak jauh antara satu sama lain. Selalu main badminton sama, lepak sama. Cemburu dengan persahabatan mereka. Hihihi..
Diaorang sama kepala, masing masing gila.
First time jumpa Piee dulu, terus ok je borak borak ape suma.
First time jumpa Apis, memula biasa biasa je tapi dah lama lama, haa amek kau dipanggilnya kita "kak long" hehe.
Ada satu hari Piee pernah cakap dekat kita dalam kereta, masa tuh Aizat dalam kedai kek nak belikan kek for his sister.
"Has, aku tak dapat bayang lah cemana nanti korang dua dah kahwin, dapat lagi ke kita lepak lepak sesama  camnie, main badminton patu lepak minum-minum camnie..? Kau mesti tak ikut jaga anak kat rumah...kenkadang aku cam sedih gak lah bila fikir lepas salah sorang antara kawan aku kahwin, mesti dah susah nak macam nie lagi kan..."
Sobs, terharu. Persahabatan adalah priceless.
"Alah Piee..lepas kitaorang kahwin pun korang still boleh lepak sama ape. Nak aku ikut? Boleh je. Korang kan suka bebeno menyakat aku kalau aku ada. Nak bawak baby pun boleh hahaha.."
Pastu Aizat masuk kereta.
Gambar ini di snap oleh mereka. Yang memula tu je kami posing. Lain lain adalah candid. 
Haaa, inilah mereka. Apis, Piee, Aizat. Keluar dah perangai gila-gila masing masing.
Hee nak jugak gambar berdua. Request by him.
HAS: Alhamdulillah dia mempunyai kawan yang sangat baik.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved